Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oli a polityczna poprawność

IP: 10.15.53.8, 212.76.33.* 25.03.01, 17:20
    Olisadebe jest znakomitym graczem i bardzo możliwe że bez niego mielibyśmy
    mniej punktów. Ale mi wciąż nie podoba się idea naturalizacji zawodników
    zagranicznych- nie ma to NIC WSPÓLNEGO z kolorem skóry, bo ten nie ma żadnego
    znaczenia. Jednak kiedy tak zaniedbuje się szkolenie zdolnych młodych graczy w
    Polsce ( wiele przykładów), naturalizownie zagranicznych zawodników wydaje się
    pójściem po linii najmniejszego oporu. Fakt, że robią tak w całej Europie, ale
    tam ci gracze są jednak bardziej związani ze danym krajem, mieszkają w nim
    przynajmniej pare lat albo się wnim wychowali. W wielu krajach grają piłkarze
    pochodzący z dawnych kolonii, a to co innego. Mam nadzieję, że nieco odmienne
    zdanie nie spowoduje tego , że nazwiecie mnie rasistą, gdyż takimi poglądami
    się brzydze. Klasa sportowa Oliego nie ulego dyskusji. Acha coś jeszcze- chyba
    nazwanie go Murzynem nie jest obelgą? Wydaję mi się, że tak w Polsce zawsze
    określało się ciemnoskórych i nie jest to określenie pejoratywne, w odróżnieniu
    od klku innych których używają różne sfrustrowane półgłówki.
    Olisadebe dostał łatwo obywatelstwo, ale co mamy powiedzieć wielu ludziom,
    któzy mieszkają już od dawna w Polsce, a go nie otrzymują? Nie grają dobrze w
    piłkę, i pan Kwaśniewski nie może nadania im obywatelstwa wykorzystać
    propoigandowo, ale ci ludzie też są pożyteczni w polskim społeczeństwie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mikart Re: Oli a polityczna poprawność IP: 145.253.171.* 25.03.01, 17:39
        Oczywiście masz rację , naturalizowanie obcokrajowców jest pójściem na łatwiznę
        ale jeżeli wynikają z tego tak znaczne korzyści to nie mam nic przeciwko !
        A czy wyobrażasz sobie taką realną wizję , że młodzi zdolni obcokrajowcy ,
        widząc , że można w Polsce zrobić karierę sportową/zawodową zaczną większą
        liczbą do Polski przyjeżdzać i realizować tutaj swoje marzenia ? Czy będzie to
        zabieraniem szans młodym Polakom ? Nie , to zmusi Polaków do większego wysiłku
        i jeszcze większej pracy nad sobą . Taka rywalizacja byłaby normalną koleją
        rzeczy w cywilizowanym , wolnym kraju . I nie mam tu na myśli tylko sfery sportu
        ale każdej sfery życia !
        • Gość: Lechita Re: Oli a polityczna poprawność IP: *.netinc.ca 25.03.01, 18:04
          Gość portalu: mikart napisał(a):

> Oczywiście masz rację , naturalizowanie obcokrajowców jest pójściem na łatwiznę
          > ale jeżeli wynikają z tego tak znaczne korzyści to nie mam nic przeciwko !
          > A czy wyobrażasz sobie taką realną wizję , że młodzi zdolni obcokrajowcy ,
          > widząc , że można w Polsce zrobić karierę sportową/zawodową zaczną większą
          > liczbą do Polski przyjeżdzać i realizować tutaj swoje marzenia ? Czy będzie to
          > zabieraniem szans młodym Polakom ? Nie , to zmusi Polaków do większego wysiłku
          > i jeszcze większej pracy nad sobą . Taka rywalizacja byłaby normalną koleją
          > rzeczy w cywilizowanym , wolnym kraju . I nie mam tu na myśli tylko sfery sport
          > u
          > ale każdej sfery życia !

Masz czalkowita racje, co zreszta juz teraz widac! Moze to zbieg okolicznosci,
          ale po debiucie Oliego inni napastnicy graja o wiele lepiej, i widac ze sie
          bardziej staraja.

• Gość: engel Re: Oli a polityczna poprawność IP: *.osi.gda.pl 25.03.01, 18:02
        zostaw oliego w spokoju dupku lepiej pisz ksiazki o
        dryfowaniu
        • Gość: steelo Re: Oli a polityczna poprawność IP: *.rdc1.on.home.com 25.03.01, 20:23
          Oli to Polak nie ma tu nic do gadania.
          • Gość: tom Re: Oli a polityczna poprawność IP: *.proxy.aol.com 03.04.01, 03:36
            Gość portalu: steelo napisał(a):

> Oli to Polak nie ma tu nic do gadania.

A moze jeszcze dodasz ze z krwi i kosci?????? A moze to
            twoj rodzony brat , no coz jeszcze sporo wody w Wisle
            przeplynie zanim taaakich Polakow bedziecie mieli po
            dziorki w nosie.
            • zbyszko Re 03.04.01, 03:47
              spadaj tom pieprzony naziolu, to nie jest dyskusja o "narodowości" ale o piłce
              nożnej pewnie tego nie zrozumiałeś ale czego tu wymagać od polonusa
              • Gość: scott Re: Reoli IP: *.proxy.aol.com 03.04.01, 04:42
                Ale Ci dojebal tym -pieprzonym naziolem-W gruncie rzeczy to zbyszko ma racje
                moze On nie tak calkiem z krwi i kosci ale bramki strzela .To nic ze polska nie
                ma czarnej historii wlasnie ja tworzymy zaczniemy sprowadzac innych graczy z
                nigerii zambii wybrzeza kosci sloniowej namnozy ich sie tutaj i przywykniemy
                Beda nam bramki strzelac jesc banany To nic ze polacy na przyklad z kazachstanu
                czekaja po 50 lat na przyjazd ale przeciez nikt z nich nie kopie pily tak jak
                Oli
                • Gość: Raffi Re: Reoli IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 03.04.01, 04:57
                  Zgadzam sie w 100% dzieki Oli inni nasi gracze staraja sie wypasc jak
                  najlepiej. Teraz dzieki niemu mamy szanse na wystep na mistrzostwach i kazdy z
                  naszych graczy chcial by sie tam pokazac. DZieki niemu bedziemy grac coraz
                  lepiej. Dodatkowo... przeciez on mieszkal w polsce juz dobrych pare lat i sie
                  uczy naszego jezyka. wiec nie rozumiem o co chodzi temu panu co powiedzial ze
                  w innych krajach ciz gracze sa bardziej przywiozani do tych ze kraji.
      • Gość: Szlomcio Re: do faflona IP: *.proxy.aol.com 03.04.01, 05:20
        zamknij ryja swinio czerwona,ludzi nie podpuszczaj,bo kazdy z nas i tak wie,kim
        gnido jestes.Znam AUSTRALIJSKI srodek owadobojczy,ktory czerwone slady z
        korzeni bakteriobojczych oczysci.Poszukuje tylko polskich hurtownikow gotowych
        do wspolpracy.1000 probek w ramach promocji!100 % gwarancji!1000 komunistow
        zdechlo!100 % gwarancji!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka