Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Małysz skacze w Engelbergu

IP: *.aster.pl 16.12.06, 13:48
    co to za news, jak zgoli wasa to bedzie wiadomość
    Obserwuj wątek
      • morfeusz_1 Re: Małysz skacze w Engelbergu 16.12.06, 15:06

Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć Adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć!!!
      • morfeusz_1 Małysz skacze w Engelbergu 16.12.06, 15:14

Braaaaaaaaaaaaaaaaaaaawo Adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Braaaaaaaaaaaaaaaaaaaawo!!!
      • Gość: p Małysz skacze w Engelbergu IP: *.retsat1.com.pl 16.12.06, 15:26
      • Gość: gro i z 9 na 3 :) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.12.06, 15:27
        no to sciskanie kciukow sie oplacilo.

poszedl jak burza i znow tylko mlode wilczki go wyprzedzily :)
        • Gość: Schuja Re: i z 9 na 3 :)zadne osiagniecie IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.06, 16:01
          Ale glupi tytul, i mylacy .Trzeba napisac ,ze byl trzeci. Tytul, bez
          przeczytania szczegolow sugeruje ,ze ta Mala Mysza wygrala te zawody.On
          tymczasem byl 3.To pozycja , gdzie ja zajmujacy jest angazowany do noszenia
          nart za zwyciezca.A zwyciezca bodz co badz jest niemieckojezyczny. A co do
          Niemcow , napisalem do znanego wszystkim Powiernictwa , czy nie przyjma do
          reprezentowania skargi mojej , juz wiekowej Mutter , o odszkodowanie za
          ukradziony nam w 45 roku majatek w okolicach Opola / Oppeln .W koncu dosyc tej
          sprawiedliwosci Kalego.
          • bardu Re: i z 9 na 3 :)zadne osiagniecie 16.12.06, 16:26
            > napisalem do znanego wszystkim Powiernictwa , czy nie przyjma do
            > reprezentowania skargi mojej , juz wiekowej Mutter , o odszkodowanie za
            > ukradziony nam w 45 roku majatek w okolicach Opola / Oppeln
            A co kogo obchodzi do kogo piszesz. Pisz sobie nawet na Berdyczów a nie zawracaj
            nam głowy duperelami - ten wątek dotyczy konkursu skoków. A tak na marginesie -
            może daj namiary gdzie mogę wystąpić o odszkodowanie za zamordowanie przez
            szwabów mojego dziadka w Buchenwaldzie?
          • Gość: gro oj szuja szuja IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.12.06, 16:33
            czym by było komentowanie skoków bez twojego udziału...

tak a'propos, w tym roku póki co nie ma king&kaiser, to wymyślamy że "zwycięzca
            bodz co badz niemieckojezyczny". brawo, polotu nie brakuje tylko jakos nie widac
            komu w tym sezonie masz zamiar kibicowac ....

i na koniec co do ppowiernictwa - daruj sobie tego typu wypowiedzi w watku
            sportowym. To nie miejsce żeby rozstrzygać kto co komu i za co w historii.
            Obojętnie od stopnia bezczelności

pozdrawiam
            • Gość: Schuja Re: oj szuja szuja IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.06, 16:59
              Gro jak Gromax? Obojetne zreszta.Jak tam mile mnie o to prosisz , zostawie
              juz , Dir zu liebe ,diese drazliwa dla wszystkich tematyke vorläufig ruhen . Co
              w tym zlego , ze sie ciesze jak wygra osoba nalezaca do mojego
              wielkogermanskiego plemienia.U was np. nie rozumiem , dlaczego sie Polacy sie
              ciesza ,jak wygra ich slowianski pobratymca, Rosjanin. Eure reaktion ist für
              mich nicht zu begreifen. Mit freundlichen Gruß .Schuja.
              • Gość: gro Re: oj szuja szuja IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.12.06, 17:13
                Gość portalu: Schuja napisał(a):

> Gro jak Gromax?

ja, richtig. jest mi niezmiernie miło że pamietasz.
                vorläufig ruhen? zostawmy temat. nie tu, nie ma sensu sie spierać.

> Co w tym zlego , ze sie ciesze jak wygra osoba nalezaca do mojego
                > wielkogermanskiego plemienia.
                Nic złego, ja po prostu zwróciłem ci uwagę ze jesteś niekonsekwentny w swoim
                kibicowaniu. tylko tyle

> U was np. nie rozumiem , dlaczego sie Polacy sie
                > ciesza ,jak wygra ich slowianski pobratymca, Rosjanin.

Przypuszczam ze masz luki w historii i to jest powodem niezrozumienia.
                Zresztą zwróc uwagę, jaką popularnością i "przychylnością" cieszy się np. czech
                jakub janda. a z rosjanami... rzadko nam po drodze. niestety.
                • Gość: Schuja Re: oj szuja szuja IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.06, 17:38
                  Trzeba mu, Malej Myszy , przyznac , ze potrafi utrzymac wysoka forme .I tyle
                  uklonu w jego strone . Bo nic ponad to nie pokazuje .Nie ten Malysz ,co przed 3-
                  4 laty . Ciagnie do emerytury , a tego nie rozumiem. Nie tylko u niego .Uinnych
                  tez.Taki Martin , Janne , swego czasu Goldie . Tak , jakby musieli jeszcze
                  finansowo ,ta chaltura juz , dorabiac do emerytury. Ahonnen tez mnie tym
                  rozczarowal-czyzby mu braklo na wykonczenie domu? OK ; dosyc w tym temacie ,
                  wycofuje sie na BBO , rozprawic sie w brydza z paroma Polakami, ktorzy ,
                  chetnie to przyznaje sa calkiem dobrzy. Oczywiscie nie gram pod moim , tak
                  znanym i interesujacym nickiem.Adios.
                • jjjnjankowski Re: oj szuja szuja 17.12.06, 00:10
                  To se od wielkogermanskiego plemienia odlacz Kopernika bo juz jego dziadek i wujek tlukli Szwaba z powodzeniem (dokladajac do biznesu!).
              • jjjnjankowski Re: oj szuja szuja 17.12.06, 00:19
                Jakos wolimy jak Turek wygrywa zamiast "pobratymca".
                Alejkum wa-salaam!
                Ps.: A co to pobratymiec? Rodzina? Bliski genetycznie? Nie ma zadnej roznicy genetycznej miedzy Polakiem a wiekszoscia Niemcow. zas miedzy Niemcem a Nadrenczykiem, jak na Europe, przepasc.
              • jjjnjankowski Re: oj szuja szuja 17.12.06, 02:58
                Jakos wolimy jak Turek wygrywa zamiast "pobratymca".
                Alejkum wa-salaam!
                Ps.: A co to pobratymiec? Rodzina? Bliski genetycznie? Nie ma zadnej roznicy genetycznej miedzy Polakiem a wiekszoscia Niemcow. zas miedzy Niemcem a Nadrenczykiem, jak na Europe, przepasc.
            • jjjnjankowski Re: oj szuja szuja 17.12.06, 00:06
              Gość portalu: gro napisał(a): czym by było komentowanie skoków bez twojego udziału... tak a'propos, w tym roku póki co nie ma king&kaiser, to wymyślamy że "zwycięzca bodz co badz niemieckojezyczny".

Moje: na niemieckojezycznego K.u.K to za malo musialoby byc K.u.K. und K. Nie wiem tylko co na to Amman und Kuettel Wilhelma Tella potomki. No, i nie wiem tez co na to alpejska reprezentacja i Wloch. No i Reinhold Messner tez nie wiem co na to...
          • jjjnjankowski Re: i z 9 na 3 :)zadne osiagniecie 16.12.06, 23:59
            Tak wiec, szuja, pewne rzeczy ci wytlumacze, bo zapewnie jako obcokrajowiec, nieznajacy polskiego, masz problemy semantyczne:
            Po polsku "na pudle" znaczy "na pudle" a nie "wygral" - polnisze gans cie polskiego uczyla?
            Szlonsk-esmy odzyskali normalna, miedzynarodowa, uznana droga rozboju, podobnie jak Prusy na Koronie sw. Waclawa ledwie 200 lat wczesniej (w Niemczech Slask byl raptem 80 lat). A Slazacy z Teksasu nadal nie wiedza, ze sa Niemce.
            Niemieckojezycznosc? Kein problem! Wiele prowincji Rzplitej bylo niemieckojezycznych. Kiedy mowisz o niemieckojezycznosci rozgladaj sie czy nie ma w poblizu Ammanna czy Kuettela - Swajcarzy robia sie wtedy nerwowi.
            Mialo byc na koniec obrazliwie ale sie zmeczylem pisaniem po polsku a krotkich zolnierskich slow po angielsku se oszczedze.
            • Gość: Schuja Re: i z 9 na 3 :)zadne osiagniecie IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.06, 09:27
              Szanowny internauto na ..........ski! Staralem sie rzetelnie przeczytac i
              zrozumiec , co chciales mi przekazac w twych postach. Nadaremnie .Po
              zastanowieniu sie doszedlem do wniosku , ze twoj problem lezy gdzie indziej ;
              ty masz chyba powazne problemy ze spokojnym wyproznianiem sie , stad ta
              urywalnosc mysli w twoich postach.Ot co. A ten sukinsy.. admin wygumowal jeden
              moj post , calkiem niewinny , w ktorym bardzo humanitarnie , grzecznie i w
              dobrym tonie pisalem o zamiarach mojej szanownej Mutter , przylaczyc sie do
              skarg wiadomego powiernictwa o oddanie NAM , zrabowanego w 45 roku majatku
              rodzinnego kolo Opola /Oppeln.To jest przeciez czysta cenzura , niezgodna z
              obowiazujacym prawem prasowym , panie Michnik.Uwazajcie bo strace do was
              zaufanie i te szczypte szacunku , ktora mi jeszcze pozostala do was.
      • Gość: Bolek Małysz to Gigant !!!!!!!!!!! IP: *.emirates.net.ae 16.12.06, 16:05
        facet wiecej robi dla Polski i jej dobrej opinii niz caly p...y i sklocony Rzad
        - wielki Sportowiec, duze brawa dla Malysza, zawsze skronmy, zawsze w czolowce,
        zawsze duuuzy - dac go na wice monistra, conajmniej.
        • Gość: gdy leć Adam leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć ! IP: 62.29.142.* 16.12.06, 16:34
      • wojtek.08 Re: Małysz skacze w Engelbergu 16.12.06, 16:49
        Kto jest trenerem reprezentacji Polskich skoczków?

sport.gazeta.pl/skoki/3369912,70485,,,,5662365,P_SPORT_PODMIOT.html
        sport.gazeta.pl/skoki/3369912,70485,,,,31590607,P_SPORT_PODMIOT.html
        • Gość: :-) ☻☺ Re: Kto trenerem reprezentacji Polskich skoczków? IP: *.dsl.mindspring.com 16.12.06, 18:14
          wojtek.08 napisał:

> Kto jest trenerem reprezentacji Polskich skoczków?
          >
          > sport.gazeta.pl/skoki/3369912,70485,,,,5662365,P_SPORT_PODMIOT.html
          > sport.gazeta.pl/skoki/3369912,70485,,,,31590607,P_SPORT_PODMIOT.html

Jak to kto?
          Wszystko na stronie:
          sport.gazeta.pl/sport/3369912,74476,,,,55103298,P_SPORT_PODMIOT.html

czyli:

Hannu Lepistoe

Kraj:Finlandia

Nie ma więcej danych
          End of Record
          End of File
          Koniec Świata :-)
          Gazeta schodzi na psy
          • jjjnjankowski Re: Kto trenerem reprezentacji Polskich skoczków? 17.12.06, 03:22
            a bo sie wspolnymi niemieckimi i anglosaskimi silami porobilo i teraz ta moda pisania przechodzi na pisanie dwuznakami fiskich umlautow, przy dlugich finskich umlautach to juz nie chodzi czy tak pisac czy nie tylko sie nieczytelny zapis robi
            Händel, Handel czy Haendel ujdzie...
            ...ale Frans Sillanpaeae? (a bywa gorzej!)
      • Gość: Wicek Dziekujemy Ci S.C.Johnson IP: *.dsl.stlsmo.swbell.net 16.12.06, 16:53
        Czapki z glow przed wspanialym skoczkiem z Wisly.
        • Gość: BM dzięki! IP: *.chello.pl 16.12.06, 17:03
          Pięknie Panie Adamie!!!
      • Gość: kochanek qwerty IP: 82.177.11.* 16.12.06, 18:07
        fajnie

.
      • Gość: gosc Małysz ,Gratulacje! gs-arts.net IP: *.upc-f.chello.nl 16.12.06, 19:13
        Małysz ,Gratulacje! gs-arts.net
        • Gość: GOŚĆ Re: Małysz ,Gratulacje! gs-arts.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:51
          Jestem pod wrażeniem. W tym wieku i tak dobrze skakać. Gratulacje. Drżyj
          młodzieży z Austrii i Norwegii. Adam ciągle tu jest.
      • Gość: Jarek Celofan czy wnuk gestapowca IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.06, 19:17
        wybor Szuja nalezy do Ciebie. Jest jeszcze trzecia - najbardziej prawdopodobna
        mozliwosc. Jedno i drugie.
      • Gość: Firek Małysz skacze w Engelbergu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:52
        Iza lubi wąsy.
      • Gość: rt Małysz skacze w Engelbergu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:58
        dobrze jest, młode wilczki poskacza sezon i sie wypala ;)

chyba, ze udowodnia klase jak Małysz :)

pzdr
        tapety.tapety.glt.pl
        • Gość: Goma Re: Małysz skacze w Engelbergu IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.06, 22:07
          trzymam kciuki do konza sezonu!
      • seroo1 Gadajcie, co chcecie, ale DOB.R.Y jest i tyle :) 16.12.06, 22:50
      • Gość: ps Trener IP: *.elisa-laajakaista.fi 16.12.06, 22:51
        Jaki Lepistoe? Trener nazywa się Hannu Lepistö. To nie to samo (w Finlandi ö to
        ö, a oe to oe). Kropka.
        • Gość: ps Trener IP: *.elisa-laajakaista.fi 16.12.06, 22:52
          Jaki Lepistoe? Trener nazywa się Hannu Lepistö. To nie to samo (w Finlandii ö to
          ö, a oe to oe). Kropka.
      • Gość: spoko Małysz skacze w Engelbergu IP: *.ci.uw.edu.pl 16.12.06, 22:51
        Adam, zgol wąsy i przyklej Izie na cipkę. Aerodynamiczna twarz i ucho bez
        kolczyka (zmniejszy wagę zawodnika) pozwoli naszemu orłowi skakać dalej.
      • Gość: sqv Adam! Przeleć wszystkich!!! IP: *.net 17.12.06, 03:06
        :)
      • Gość: dwuciapek Re: Małysz skacze w Engelbergu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:09
        Najlepiej wykorzystał to Małysz, oddając najdalszy skok drugiej serii. 134 m
        dały mu prowadzenie i bardzo dobrą notę, bowiem technice Polaka niewiele obecnie
        można zarzucić. Po nim jednak na rozbiegu miało stanąć jeszcze ośmiu zawodników...

...Ale kolejny w stawce Schlierenzauer oddał znakomity skok - 140,5 m jest
        wynikiem zaledwie o pół metra gorszym od dwuletniego rekordu obiektu Fina Janne
        Ahonena. 16-letni rewelacyjny Austriak oczywiście wyprzedził mistrza świata z Wisły.

od kiedy 140,5 metra to jest krócej niż "najdalszy" skok drugiej serii małysza
        134? :D
        pozdro dla autora... fajny artykuł... skąd dojeżdzasz?
        • bismarkhitesv99 To ta niemiecka krew pomaga mu w zwyciezaniu..!! 17.12.06, 11:25
          Gdyby mial tylko polska krew w sobie to by nawet niemogl skakac.!!
          • Gość: Schuja Re: To ta niemiecka krew pomaga mu w zwyciezaniu. IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.06, 11:44
            Jawohl , du hast Recht Herr von Bismark .Darüber kann man überhaupt nicht
            streiten. Co nasza , niemiecka krew , to nasza krew. Po prostu my,
            wielkogermanie mamy poczucie wlasnej wielkosci i wartosci. Moim zdaniem , za
            duzo ofiarowali jej i to za darmo , nasi zolnierze obcym narodom mieszajac sie
            z ich kobietami w XX wieku , ze szczegolnym uwzglednieniem okresu 39 - 45 .
            Hm , nicht wahr Leute?
            • Gość: fidel Re: To ta niemiecka krew pomaga mu w zwyciezaniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 11:49
              Jesteś przedstawicielem "jedynie słusznej rasy" ? Hehe..
              • Gość: Schuja Re: To ta niemiecka krew pomaga mu w zwyciezaniu. IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.06, 12:01
                Te , Szczesliwiec. Nie ma "jedynie slusznej rasy " , jest natomiast " JEDYNIE
                SLUSZNA PRAWDA " , mianowicie ta , gloszona przez tych waszych smiesznych ,
                kaczych blizniakow . Co do naszej , wielkogermanskiej rasy , mozna natomiast
                powiedziec , ze jest jedna z niewielu przodujacych ras naszego
                gatunku.Osobiscie nie zaliczam tej waszej do kategorii "przodujacych ". No
                coz ,choc to moze byc dla ciebie gorzkie do przelkniecia , rusz grdyka i
                polknij to , bo jest to inna " jedynie sluszna klasyfikacja " w tej
                tematyce.Hehehe.
                • Gość: Polak-ateista taka z ciebie rasa panow, jak z koziej dupy trąba IP: *.static.korbank.pl 17.12.06, 12:45
                  jestes zwykłym, zakompleksionym ćwokiem, koleś

i choćbyś sie zesrał na rzadko, to pozostaniesz takim ćwokiem do końca swoich
                  gó.. wartych dni

moze Polacy nie są "rasą panów", ale przynajmniej nie palili ludźmi w piecach,
                  jak twoi idole

a to, co nazywasz wyższością kulturową świadczy o twoich "braciach"-goebelsach
                  jeszcze gorzej

zbronie i morderstwa mozna wybaczyć prymitywnym ludom, ktore nie bardzo wiedzą,
                  co jest OK, a co nie

natomiast nie mozna ich wybaczyć narodowi, ktory wydał Bacha, Beethovena,
                  Schillera, Mozarta itp itp itp i Lukasa Podolskiego (o sorry, to przecież
                  Polak;-)

jestes załosnym palantem koles... wkur&wiasz mnie za kazdym razem, jak
                  cokolwiek wypierdzisz z klawiatury

i zebys chociaż raz miał rację

idz do lekarza synu... im szybciej, tym lepiej

bez odbioru

• Gość: Schuja Re: taka z ciebie rasa panow, jak z koziej dupy t IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.06, 13:50
                    Te , polak-ateista. Ty bezbozniku , ty antychryscie .W piecu, sorry - w piekle
                    sploniesz. Musisz byc jeszcze mlody szczyl , albo stary glupol - taka konkluzje
                    wyciagam po przeczytaniu twoich wypocin. Jedyne , co ma dla mnie , Schuji
                    wartosc ,to wyznanie o stanie twojego ducha jak czytasz moje swiatle i
                    interesujace wszystkich mysli.Mysli pana Schuji. " Gość portalu: Polak-ateista
                    napisał(a): ... wkur&wiasz mnie za kazdym razem, jak
                    > cokolwiek wypierdzisz z klawiatury . " Ijeszcze te twoje chamskie ,
                    plebejskie wyrazanie sie . Mysle , ze ateista jestes nie z przemyslen lecz z
                    twojej glupoty. Hehehe. Z odbiorem .
                    • Gość: Polak-ateista napisalem: bez odbioru.. jak dorosniesz - napisz IP: *.static.korbank.pl 17.12.06, 13:57
              • chichrajacy2 Gdyby byly WM w kradzierzy to kto by wygral !! 18.12.06, 14:40
                No napewno polaczkowiludki,tych by nikt na swiecie niepobij.
                Jedyna dyscyplina w ktorej by byli zawsze mistrzami !!!
      • Gość: sołtys Bachleda wygra T4S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 11:57
        Widać że się czaji na główne zawody. Narazie w jego wykonaniu to jest kamuflaż że niby jeszcze nie ta forma itp. ale spokojnie jak przyjdzie 29 grudnia to "Diabełek" pokaże na co go stać - to znów bedzie ten sam Bachleda co kiedyś - tygrys na progu i jascomb w powietrzu.
        • Gość: Niebieski II baran schuja sie zerwoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 21:06
          schuja?jusz niy nadowosz z Lichtensztajnu,jusz cie z tyj knajpy kaj żeś pomywoł wyciepli.A kiedy przijedziesz tom twojom BM-ką za 500 e.Jusz czekom 2 lata aby skopać ci dupsko.Niy dotrzymujesz słowa,a wydowołeś sie taki porzondny fritz.A tyś zwykły duperszwanc.
          • chichrajacy2 Eee niebieski a co to jest Bismarckhütte SV 99 18.12.06, 14:36
            To jedyna i prawdziwa nazwa mojej ukochanej druzyny obecnie spolszczonej
            nazywajacej sie po gorolsku Ruch Chorzow pfuj,pfuj.!!!
          • Gość: Y_Sam Re: baran schuja sie zerwoł IP: 83.238.175.* 19.12.06, 11:08
            Biedny Schuja ma uraz do Polski, bo jego mamuśce ktoś z gumna podpi*dził
            walonki i motykę, jak jeszcze pod Opolem mieszkali. I teraz się odgryza na
            wszystkich wątkach o Małyszu. Zaraz zaraz ... a może to ktoś z przodków Adasia
            im te walonki zabrał? No, to by miało jakiś sens...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka