Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 22:15
    na zuzel chodze juz z 15 lat a tylko raz przypomniam sobie zeby pierwsze
    derby byly w Bydgoszczy. Czemu???
    niewazne. jaki wynik? dla mnie wielka niewiadomo jest postawa whiltshira i
    kowalika - jezeli oboje zaskocza to nawiazemy walke.
    ostrze sobie zeby na pojedynki golloba i pepe (te z rickim i crumpem tem
    moga byc fajne).
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kamil Re: Derby'03 IP: 62.244.143.* 07.04.03, 22:23
        Głęboka wiara góry przenosi, ale chyba nie tym razem. A derby u nas będą jak
        się zrobi cieplej. Ot, opatrzność boża, widocznie bardziej nas lubią tam na
        górze niż sąsiadów. 35:55.
      • Gość: zonc Re: Derby'03 IP: *.awacom.pl 07.04.03, 22:24
        JA znacznie krócej oglądam bo wiek mi na 15 lat nie pozwala... w beciku nie
        oglądałem ;-) ale z 6 lat lekko... z roku na rok bardziej. I derby zawsze fajne
        były... Jedne z nich było pewne zwycięstwo a nieoczekiwanie był wynik 5 do 0 w
        ostatnim... kiedy to było?? Już od kilku tygodni nie moge sobie przypomnieć...
        A bardziej niż o wynik boje się o kibiców... jak nasi PePe potraktują i jak ich
        Kowalika... nigdy nie wiedomo co komu odwali... znam kilku co mają mu za złe to
        że odszedł... ja nie mam jemu lecz durnemu zarządowi..

cze pozdr
        • Gość: MONK Re: Derby'03 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 22:33
          zonc, to nie byly derby:) tylko mecz apator - atlas (pepe jeszcze jezdzil we
          wroclawiu - wtedy jechalo z knudsenem - i rzeczywiscie przegrali 5:0 i caly
          mecz). z pewnoscia nie byly to derby.
          • Gość: zonc Re: Derby'03 IP: *.awacom.pl 07.04.03, 22:36
            Wiesz mówie że to dawno było (pamiętaszw którym roku??) i oglądałem wtedy co
            któryś mecz... nie to co teraz... i z pamięcią ostatnio też cienko... a ty
            widze nieźle...

cze pozdr to w którym roku to było???
            • Gość: SDB Re: Derby'03 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 22:39
              Tanio skory nie sprzedamy ;)
              • Gość: MONK Re: Derby'03 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 22:43
                Gość portalu: SDB napisał(a):

> Tanio skory nie sprzedamy ;)

jezeli tak nazywasz zwyciestwo...
            • Gość: MONK Re: Derby'03 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 22:42
              pewny nie jestem ale to musialo byc w playoff w 96 roku. wtedy playoff
              rozgrywane byly inaczej - przegrany z dwumeczu odpadal. w ten sposob odpadl
              wroclaw. w finale apator-czestochowa i dmp dla tych drugich. tak to sobie
              przypominam ale pewny nie jestem.
              • Gość: zonc Re: Derby'03 IP: *.awacom.pl 07.04.03, 22:58
                2003 - 1996 to było 7 lat temu więc ja 8-9 lat miałem... początki mego
                żużla i raczej przypadek ze słuchałe... jednak coś pamiętam...

cze pozdr

PS. Jakie zwycięstwo.. wierzmy że wygramy ;-)
                • Gość: SDB Re: Derby'03 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 10:31
                  panowie az zmusiliscie mnie do wydobycia programu z tych zawodow, za ktorym
                  cytuje: Apator-Elektrim- Sparta-Polsat XVI runda 27 sierpnia 1995 godz. 16

Sparta- 44:
                  Knudsen- 11(2,3,3,3,w)
                  Zieliński- 0(d,-,-,-)
                  Załuski- 4+2(2,0,2,0)
                  Lech- 1(0,1,-,d)
                  Śledź- 7(d,3,1,3,0)
                  Protasiewicz- 10+3(3,2,3,0,2,w)
                  Baron- 11(1,2,3,2,3)
                  Jankowski- 0(0)

Apator- 45:
                  Krzyzaniak- 8+1(3,2,1,0,2)
                  Derdziński- 2+2(1,0,-,1)
                  Kowalik- 11+3(3,2,2,2,2)
                  Kuczwalski- 2+1(1,0,1,-)
                  Loram- 9(2,1,1,2,3)
                  Jaguś- 6(1,1,3,1)
                  Bajerski- 7+1(3,d,d,3,1)
                  Kosciecha- NS

A to ci dopiero Kowalik mial mecz- przegral tylko raz z Knudsenem :)

PS. Sedziowal Stanislaw Pieńkowski bodajze ten pan jest z Gorzowa
                  • Gość: michu Re: Derby'03 IP: 158.75.5.* 08.04.03, 10:46
                    tak derby to derby,
                    ale ja stawiam na apator, bo:
                    1. maja w pamieci zeszloroczna porazke u siebie (mysle tu szczegolnie o rikim,
                    jagusiu, bajerskim)
                    2. sklad, raczej naprawde polonia musi miec atomowe starty i hiperszybke
                    motocykle

choc niswiadoma ze wskazaniem na sukces bedzie kowalik, mysle ze pokona 2 razy
                    protasia, i raz kogos crumpa lub rikiego
                    druga nie wiadoma to wiltshire jak sprzet bedzie niezly i starty to beda emocje
                    w toruniu;

sklad apatora powinien byc taki:
                    9. Protasiewicz
                    10. Bajerski
                    11. Jagus
                    12. Crump
                    13. Rickardsson
                    14. M.Jagus

powinno byc dobrze..
                    pzdr
                    • Gość: MONK Re: Derby'03 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 10:52
                      sdb, a jaki to byl mecz? play-off? kto zodbyl w tym sezonie dmp?

a jezeli kowalik pokona 2 razy protasa i raz crumpa to bedzie mial okolo 10
                      pkt i polonia ten mecz wygra. problem w tym, ze kowalik zrobi jakies 3-4 pkt
                      (bioraz pod uwage jego dyspozycje z ostatniej kolejki) Polonia musi spokojnie
                      potrenowac - widac brak sparingow.
                      • Gość: SDB Re: Derby'03 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 11:41
                        Gość portalu: MONK napisał(a):

> sdb, a jaki to byl mecz? play-off? kto zodbyl w tym sezonie dmp?

Na moj gust to play-offy weszly w nastepnym sezonie a w 1995 Wroclaw zdobyl
                        chyba zloto DMP, Apator- srebro.
                        • Gość: MONK Re: Derby'03 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 13:05
                          ja pamietam,ze bylo wtedy straszne zamieszanie i biadolenie z powodu tego
                          meczu. nie wiem czemu ale wydaje mi sie, ze to byl mecz o wieksza stawke
                          • Gość: Kamil Re: Derby'03 IP: 62.244.143.* 08.04.03, 14:07
                            Pamiętam ten mecz, Apator wygrał cudem, a potem i tak mistrzostwa nie zdobył,
                            nie pomogło im to. Tak było na pewno, ale kiedy - Torunianie, odezwijcie się!
                          • Gość: SDB Re: Derby'03 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 15:29

> ja pamietam,ze bylo wtedy straszne zamieszanie i biadolenie z powodu tego
                            > meczu. nie wiem czemu ale wydaje mi sie, ze to byl mecz o wieksza stawke

podpierajac sie swoja pamiecia- Sparta i tak miala przewage w tabeli, Apator
                            mial chyba tylko teoretyczne albo nawet zadne szanse na dogonienie wroclawian-
                            po tym meczu do konca rozgrywek pozostaly dwie kolejki.
                      • Gość: michu Re: Derby'03 IP: 158.75.5.* 08.04.03, 16:07

> >
                        > a jezeli kowalik pokona 2 razy protasa i raz crumpa to bedzie mial okolo 10
                        > pkt i polonia ten mecz wygra. problem w tym, ze kowalik zrobi jakies 3-4 pkt
                        > (bioraz pod uwage jego dyspozycje z ostatniej kolejki) Polonia musi spokojnie
                        > potrenowac - widac brak sparingow.

przemawiam przeze mnie torunska pewnosc na torze w toruniu; bedzie
                        niespodzianka jak kowalik zrobi tu od 0-8 (bez bonusow); w polonii zawiedzie
                        loram (moj typ 6-7 pkt);

pzdr
                        • Gość: MONK Re: Derby'03 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 16:29
                          loram i tomek gollob sa w zdecydowanie lepszej dyspozycji niz rok temu - az
                          przyjemnie sie na nich patrzy w tym sezonie - jezdza niesamowicie i nie sadze
                          zeby zawiedli.
                          zawalic moze jacek - tzn. zrobic w okolicach 6 pkt. - jako prowadzacy pare
                          sobie nie poradzi.
      • Gość: amstaff Re: Derby'03 IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 15:15
        Panowie !
        Patrząc realnie na składy i prezentowaną jak na razie formę Poloni każdy inny
        wynik jak zwycięstwo Torunia to będzie sensacja.
        Żeby było jasne - jestem kibicem Bydgoszczy.
        Kto ma wątpliwości niech zada sobie pytanie na kogo postawiłby kasę w tym meczu?
        Pozdrawiam.
      • Gość: Szef Re: Derby'03 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 20:43
        Nie chce nikogo wkurzać ale derby rządzą się swoimi prawami , to już zostało
        tyle razy potwierdzone że nie trzeba mówić. Ile razy jechaliśmy do Torunia ,
        gdzie akurat były kontuzje , albo kiepsko chłopaki jechali a na koniec zawodów
        okazywało się że nasze gwiazdy dostawały w d... w grodzie Kopernika.

Trzeba przyznać że było by śmiesznie gdyby znowu tak było tyle tylko że w
        przeciwną stronę.
        • Gość: MONK Re: Derby'03 polski sklad IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 12:54
          no i stalo sie - ciezko o jednoznaczna ocene.
          Ci, ktorzy teraz jedza dzialaczy pewnie zima beda krytykowac ich za marny stan
          kasy. polonia tego meczu nie wygralaby zadnym cudem i oceniajac na zimno jest
          to dobry krok. Wydawac 40000 zl na ten mecz to jak wyrzucac pieniadze w bloto.

z drugiej strony to jedne z wazniejszych zawodow w meczu i szacunek kibicom sie
          nalezy. szczegolnie torunskim

apator sam sobie wykopal ten dolek - jezeli nawet polonia odpuszcza to kto moze
          pojechac na maksa? wlokniarz i atlas to pewne. czy ktos jeszcze? watpie ale
          zobaczymy.
          inny aspekt to konflikt miedzy dzialaczami jaki wybuchl zima - mam nadzieje, ze
          nie byla to glowna przyczyna tego kroku.
          • Gość: michu Re: Derby'03 polski sklad IP: 158.75.5.* 09.04.03, 15:36
            monk bez przesady
            pieniadze to nie wszystko!!
            polonia miala szanse na zwyciestwo jako jedyny klub
            nie bedzie tak zle:
            odpuszcza jeszcze moze leszno (choc nie sadze), zielona?
            raczej wts i wlokniarz przyjedzie z obcymi
            ale jak polonia chce tak robic to niech nie wchodzi to pierwszej 4!!!!
            pzdr
            • Gość: SDB Re: Derby'03 polski sklad IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 16:42
              w zasadzie nie wiem na ile meczow zakontraktowany jest Loram ale prawdopodobnie
              nie na wszystkie(podkreslam- to moje domniemania). skoro maja byc w tym sezonie
              mecze bez zagranicznych to z racjonalnego pktu widzenia powinny to byc derby.
              nie ryzykowalbym wyjazdu bez niego nawet do gdanska czy pily. z drugiej mańki-
              robi sie syf i niezadowolenie kibicow obu druzyn.
      • Gość: Ajax Re: Derby'03 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 20:37
        Z tego co wiemy Tomek Gollob nie jest tańszym zawodnikiem od Lorama lub
        Wiltshira, dlaczego więc ma wystąpić w Toruniu?.Takie działanie to karygodna
        rozrzutność.
        Zarząd zadbał o członka zarządu!
      • Gość: Szef Re: Derby'03 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 21:08
        A może to jedna wielka zasłona dymna ?? Ile to razy do Bydzi przyjeźdzały ekipy
        w krajowym składzie , a dopiero na prezentacji wychodziło że tak przy okazji
        pojawił się Hamill , Crump i inny :-).

Miejmy nadzieję , chyba tylko to nam pozostało !
        • Gość: MONK Re: Derby'03 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 16:02
          mam swieta nadzieje ,ze to nie jest zaslona dymna gdyz byloby to jeszcze
          wieksze swinstwo i zejscie do poziomu unii leszno. lepiej sie poddac niz
          walczyc nieczysto.
          polonia w zadnym wypadku, niezaleznie od skladu apatora w toruniu nie pokona -
          nie ma mowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka