Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rusza proces Otylii Jędrzejczak

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:55
    Dostanie zawiasy. Sprawa rzeczywiście tragiczna najpierw dla niej samej.
    Obserwuj wątek
      • Gość: wojtas Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.ihar.edu.pl 21.02.07, 08:56
        ciekawe jaki wyrokdostanie? pochwale od prezydenta, i laurke od
        niepelnosprawnych dzieci, ofiar wypadków somochodowych? moge sie zalozyc ze
        dostanie zwiasy no roczek, zeby nie szkodzic biednej mistrzyni, jaka ona biedna...
        • juriusz_huszkedres Ludzie, cholera, opamiętajcie się!!! 21.02.07, 08:59
          Czy wy chcecie, żeby Otylia skończyła jak Agata Wróbel? Chcecie ją zaszczuć i
          doprowadzić do ostateczności?

Zrozumcie - to, że przez nią zginął jej RODZONY BRAT, wystarczy za jakąkolwiek
          karę. Nikt mnie nie przekona, że uwięzienie Otylii coś da. To nie jest osoba,
          którą trzeba resocjalizować. To, że jechała zbyt szybko i nieostrożnie, to
          ogromna głupota i należy ją napiętnować właśnie wyrokiem w zawieszeniu, bo
          śmierć brata to wystarczająca kara, która na pewno będzie prześladować Otylkę do
          końca życia.

Więc nie dokładajcie jej cierpień! Bądźcie ludźmi!
          • Gość: wojtas Re: Ludzie, cholera, opamiętajcie się!!! IP: *.ihar.edu.pl 21.02.07, 09:07
            ty juliuszu, ty mądralo! no pewnie! uniewinnic wszystkich ktorzy zabili ludzi na
            drodze! czy ty zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz? ona zabila czlowieka!
            ZABIŁA! jest takim samym obywatelem jak ja? resocjalizacja jej na pewno sie nalezy!
            i nie mow tu o agacie wrobel idioto! bo dziewczyna nikogo nie zabiła! wiec
            porównanie jest bez sensu, kim ty wogóle jesteś?
            • juriusz_huszkedres A kim Ty jesteś?! 21.02.07, 09:19
              Kim jesteś, żeby ferować wyroki zamiast sądu?! Jest takim samym obywatelem jak
              ty, bo jakbyś ty kogoś zabił jadąc szybko, a miałbyś nieposzlakowaną opinię i
              był niekarany, to pewnie też by się skończyło wyrokiem w zawieszeniu! Poza tym
              Otylia nie jest recydywistką czy kryminalistką i NIE MA POTRZEBY jej
              resocjalizować, bo głęboko żałuje za to, co zrobiła, i nigdy więcej zapewne tego
              nie powtórzy!

A o Agacie Wróbel nie mówię w kontekście tego, czy kogoś zabiła czy nie, tylko
              tego, że dziewczyna się załamała - myślę, że z powodu znacznie błahszej sprawy,
              niż taka tragedia, jaka przydarzyła się Otylii. Więc nie p...dol i zanim
              wyzwiesz kogoś od idiotów, sam się zastanów, czy na to miano nie zasługujesz.

Jedno mnie zastanawia - skąd w Tobie tyle zajadłości? Wyrządziła Ci jakąś
              krzywdę Otylia? Nie - największą krzywdę wyrządziła bratu, swojej rodzinie i
              samej sobie. Więc łaskawie się od niej od...rdol i pozwól jej żyć!
              • Gość: prawy Jaka nieposzlakowana opinia? Zabiła człowieka IP: *.aster.pl 21.02.07, 09:33
                I to przez swoją bezmyślność. Jej miejsce jest za kratami.
                • kszynka Re: Jaka nieposzlakowana opinia? Zabiła człowieka 21.02.07, 10:09
                  mówiąc o nieposzlakowanej opinii mówi się o poczynaniach DO momentu wypadku
                  (nie za takie rzeczy ludzie dostawali zawiasy)
              • Gość: wojtas Re: A kim Ty jesteś?! IP: *.ihar.edu.pl 21.02.07, 09:42
                powiem ci cos takiego "nie chce mi się z tobą gadac", ze dziewczynka poplakala
                sie przed kamerami z powodu smierci brata, to nie robi z niej swietej krowy!!! a
                ty widze jestes chyba jej rzecznikiem
                • Gość: tool Re: A kim Ty jesteś?! IP: *.uni.lodz.pl 21.02.07, 09:48
                  Niby wyrok w zawieszeniu byłby jaknajbardziej prawidłowy Fakt cierpi zabiła
                  brata bedzie to z nia do konca jej zycia..... ale nich mi ktos powie jak jadac
                  wg ekspertów 110km/h mozna rozbic w takim stopniu takie auto. Jak dla mnie te
                  opinje to wielki pic leciutko miała w okolicach 200... i za takie kombinowanie z
                  dowodami i biegłymi nalezy jej sie 8 lat... nie umie sie sama przyznac ile jechała??
                  • Gość: Znaffca Re: A kim Ty jesteś?! IP: *.exel.pl 21.02.07, 10:02
                    A niby na jakiej podstawie to oceniasz? Bo samochod sie makabrycznie "pogniotl"?
                    O to wlasnie chodzi, slyszales kiedys o strefach zgniotu? Jak sama nazwa
                    wskazuje maja sie maksymalnie pogniesc, pozostawiajac kabine nienaruszona.
                    Wspolczesne samochody sa tak skonstruowane, ze czasem nawet po zderzeniu z
                    predkoscia 70 km/h samochod nadaje sie do kasacji. Ale najlatwiej plesc glupoty,
                    jak sie nie ma pojecia.
                    • Gość: tool Re: A kim Ty jesteś?! IP: *.uni.lodz.pl 21.02.07, 10:10
                      To spojrz sobie jak te strefy zgniotu szybciutko sie skonczyły i czaczeła sie
                      giac buda auta. Wiem co to strefa zgniotu i przy 120 km/h autko nie miało by
                      przodu ale w srodku ludzie by sie tylko poobjialji. Jesli dobrze pamietam jej
                      bratnie zginoł od obrazen odniesionych przez kontakt z dachem w czasie
                      dachowania a własnie przez to ze oprocz stref zgniotu poszła konstrukcja kabiny
                      pasazerskiej. A zeby j anaruszyc trzeba sie postarac.... sugerujac sie twoja
                      wypowiedzia przynajmniej z tym ostatnim sie zgodzisz
                    • Gość: A_M_Wesołowska Dosyć ze Świętymi Krowami !!! IP: *.echostar.pl 21.02.07, 11:34
                      Należy szanować Otylię J. za to co zrobiła dla polskiego pływania, ale nie
                      mozna jej traktować w takiej sprawie jak obywatela wyższej kategorii !!! Prawda
                      jest taka, nie przystała na ugodę. Jeżeli sąd potwierdzi jej winę, powinna
                      dostać kare wyższą od tej, jaką mogła otrzymać po "dogadaniu" się z
                      prokuratorem.
              • esmeralda_pl Re: A kim Ty jesteś?! 21.02.07, 10:25
                człowieku, ona nawet nie przyznaje się do winy!!! to jest skrucha według ciebie?
            • Gość: pp To tak jakby sobie sama ręke przypadkiem ucięła. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:21
              Równie dobrze możnaby ją karac za uszkodzenie swojego ciała.
          • Gość: wojtas Re: Ludzie, cholera, opamiętajcie się!!! IP: *.ihar.edu.pl 21.02.07, 09:08
            i ciekawe co bys mowil gdyby zabila twojego brata?...
            • Gość: M Re: Ludzie, cholera, opamiętajcie się!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.07, 09:46
              Wybaczyłbym! Polacy to podobno naród chrześcijański......
              Wybaczyłbym! Tak jak rodzina potrąconej przez Tomasza Hajto staruszki...
          • Gość: ... Re: Ludzie, cholera, opamiętajcie się!!! IP: 87.205.12.* 21.02.07, 09:09
            Zgadzam się ,że śmierć najbliższej osoby jest dla niej największą karą ...
            Jednak równość wobec prawa powinna obowiązywać ... A tu już słyszę , że
            obrońcy zamierzaja doprowadzić do zakończenia procesu w dwa dni , tak by Pani
            Otylia mogła się przygotowywać do zawodów... wyobrażacie sobie dwudniowy
            proces w przypadku "szarego" obywatela oskarżonego o podobny czyn...
          • Gość: gość Jędrzejczak - Zero skruchy, zero myślenia IP: *.aster.pl 21.02.07, 09:31
            Być może parę lat za kratami zrobi z niej człowieka, bo na razie jest
            wypindrzoną rozkapryszoną blondynką, która - o ile dostanie symboliczny wyrok
            lub zostanie uniewinniona - na pewno będzie miała na koncie kolejne ofiary.
            • Gość: luki Re: Jędrzejczak - Zero skruchy, zero myślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:22
              Mojm zdaniem powini jąuniewinić , ona nie jest zwykłym kowalskim.Ona jest
              naszym najlepszym sportowcem, zdobyła tyle medali dla polki i to się liczy,ale
              Polska to taki naród który potrafi krytykować,krażć i nic pozatym. W naszym
              kraju jaczytam te wasze wypowiedzi to jesteście zwykłymi wieśniakami którym
              wystaje słoma z bótów.
              • Gość: Anjew Chodziles do szkoly? Znasz troche jezyk polski? IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 21.02.07, 14:47
                Abstrachujac juz od bzdur, ktore piszesz - "uniewinnic, bo dobrze plywa",
                pozostaje kwestia jak je piszesz... Czlowieku, slownik jez. polskiego sie
                klania!

PS. Strata brata jest bolesna, to pewne, ale spowodowala wypadek z ofiarami,
                nie przyznaje sie do winy... Niech bedzie rozprawa i niech zostanie wydany
                sprawiedliwy wyrok, to wszystko. Bez niepotzrbnych emocji, ale i bez
                specjalnego traktowania, bo "zdobywa najwiecej medali"... Wszyscy przeciez
                wiemy, jak zostalby potraktowany 'normalny' pirat drogowy w tej sytuacji.
            • Gość: zyzio Re: Jędrzejczak - Zero skruchy, zero myślenia IP: *.centertel.pl 22.02.07, 09:38
              Powinna być ukarana jak każdy kierowca-zabójca.Jest BEZCZELNA,nieprzyznając się
              do winy.Może drzewo było winne,że stało obok drogi?Nie jestem ekspertem od
              motoryzacji,ale skasować samochód który waży ok 2 ton,- to trzeba dobrze
              zasuwać.Przeciętny Kowalski,już by siedział.
          • Gość: KKKKK Re: Ludzie, cholera, opamiętajcie się!!! IP: *.gazownia.szczecin.pl 21.02.07, 09:34
            aLE CZY TO ZNACZY ŻE MOZNA BEZ KARNIE ŁAMAĆ PRZYPISY PRZEDE WSZYSTKIM DLA TEGO
            ŻE JEST SIĘ SŁAWNYM??? INNI ALE MNIEJ SŁAWNI SĄ TRAKTOWANI MNIEJ ULGOWO...I
            SŁUSZNE
          • Gość: kk Re: Ludzie, cholera, opamiętajcie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:57
            Ja za takie samo wydarzenie 1 rok w więzieniu byłem - no ale ja mistrzem w
            pływaniu to nie jestem
            • Gość: Jarek Re: Ludzie, cholera, opamiętajcie się!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.07, 14:33
              Masz racje, nie jestes. Nie jestes tez pewnie tzw. filarem spolecznosci itd. Ot
              zabiles kogos i to wszystko co o Tobie wiadomo. A tak na marginesie, to znamy
              wszyscy szczegoly Twojej sprawy. Nie znamy nawet szczegolow sprawy OJ, ale w
              Twojej sprawie wszystko dla wszystkich jasne.
          • Gość: hrb Uszaszowski Ludzie?...To raczej hieny... IP: *.VIC.netspace.net.au 21.02.07, 12:53
            wredne i zawistne.
          • Gość: aa Re: Ludzie, cholera, opamiętajcie się!!! IP: *.ctmail.com 23.02.07, 09:46
            juriusz_huszkedres napisał:

> Czy wy chcecie, żeby Otylia skończyła jak Agata Wróbel? Chcecie ją zaszczuć i
            > doprowadzić do ostateczności?
            >
            > Zrozumcie - to, że przez nią zginął jej RODZONY BRAT, wystarczy za jakąkolwiek
            > karę.

ale pie..sz glupoty czlowieku,to tak jakby pijak jechal z zona i w wypadku
            ona zginela,to po ch.. go karac skoro juz swoje przeszedl w koncu stracil zone.
            Prawo ma byc rowne dla wszystkich a ona odpowiada za zagrozenie w ruchu i
            nieumyslne spowodowanie smierci
        • Gość: Blanka Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:03
          W mojej rodzinie zdarzyl sie podobny wypadek. W wypadku samochodowym zginal
          szwagier prowadzacego. Prowadzacy nie prowadzil pod wplywem alkoholu, byl
          to "zwyczajny" wypadek. Wyrok? 4 lata w zawieszeniu. Prowadzacy (a propos moj
          kuzyn) nie wie jak wyglada cela wiezienna. Takze nie opowiadajcie, ze Otylia
          moze dostac kare w zawieszeniu tylko dlatego ze jest mistrzynia w plywaniu. Moi
          kuzyni nie sa zadnymi mistrzami, nie maja zadnych znajomosci, a za spowodowanie
          wypadku tez kuzyn dostal jak to okreslacie zawiasy.
          • Gość: ... Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: 87.205.12.* 21.02.07, 10:16
            Oka ... Ale powiedz czy Twój kuzyn doczekał wyroku w ciągu dwóch dni ???
      • Gość: wojtas Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.ihar.edu.pl 21.02.07, 08:57
        zeczywiscie, sprawa tragiczna! biedna otylia, za głupote ,medal! złoty oczywiście!
      • neuroup Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak 21.02.07, 09:11
        Jaki brat?? Po pierwsze zginął obywatel Polski a nie brat Otylii. Więc Państwo w
        imieniu wszystkich obywateli powinno ukarać Otylie za spowodowanie wypadku ze
        skutkiem śmiertelnym i tu żadne medale tytuły nic nie mają do rzeczy. A ostatnio
        na gali Viva najpiękniejsi mogliśmy się przekonać jak bardzo Otylia przeżywa
        cały ten wypadek.
        Do więzienie niech ją spotka taki sam los jak każdego z nas by spotkał!!
        • jorn Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak 21.02.07, 09:17
          A czy zawiasy, to nie jest typowy wyrok w sprawie o nieumyślne spowodowanie
          wypadku ze skutkiem śmiertelnym?

Ale mnie się wydaje, że Otylia liczy na wyrok uniewinniający, bo sprawę można
          było załatwić już dawno poprzez dobrowolne poddanie się karze.
        • Gość: Y_Sam Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:20
          > Do więzienie niech ją spotka taki sam los jak każdego z nas by spotkał!!

Ludzie, trzeba mieć trochę pojęcia o tym, co się pisze. Do jakiego więzienia ?! Za kratki trafiłaby zapewne, gdyby prowadziła pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających. A zwykły szary obywatel też nie dostaje kary odsiadki za spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym o ile był trzeźwy.
          Kara jaką dostanie Otylia, to zapewne kilkuletni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych plus grzywna w kwocie adekwatnej do zasobności portfela.
          • Gość: wz Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: 150.254.166.* 21.02.07, 09:50
            Dokładnie. Klienci którzy tutaj wypisują różne bzdury nie mają pojęcia o
            prawie.
            Abstrahując już nawet od niej samej, ciekawe jak czuliby się jej rodzice gdyby
            po śmierci brata jeszcze ona poszła do więzienia?
            • Gość: wojtas Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.ihar.edu.pl 21.02.07, 09:52
              wspólczucie mozewsz okazywac na forum radia maryja...
            • Gość: ~prawnik Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:55
              Współczucie jest dobre u cioci na imieninach - prawo jest prawem
              • Gość: Y_Sam Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 23:50
                No to słucham, wielki prawniku, co byś zaproponował dla Otylii? Dożywocie, czy może lepiej ukamieniowanie żywcem?
                Współczucie współczuciem, mniejsza o nie. Może cię to zdziwi, ale w praktyce (powtarzam: w praktyce, bo teoria faktycznie mówi o 6 miesiącach do 8 lat paki) w takich sprawach nie orzeka się kary odsiadki. Nawet wobec zwykłego statystycznego Polaka - szaraka.
        • svetomir Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak 21.02.07, 09:32
          > Do więzienie niech ją spotka taki sam los jak każdego z nas by spotkał!!
          Żadnego z nas by taki los nie spotkał. Za spowodowanie śmiertelnego wypadku na
          drodze bez dodatkowych okolicznosci obciążajacych (alkohol, recydywa)dostaje
          sie zawiasy
      • Gość: ~olaboga Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:51
        Odrzuciła fair propozycję prokuratury - zatem niech idzie siedzieć - miałem o
        niej lepsze zdanie
        • Gość: xmen Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: 62.29.137.* 21.02.07, 10:15
          dokladnie, Otylia nie przyznaje sie winy.
          gdyby potulnie podkulila ogonek po siebie, i przyznala sie do swojej oczywistej
          winy dostalaby wyrok w nawiasach, pewnie nawet by jej prawka nie zabrali.
          a tak sie postawila siedziemu i moze byc roznie
      • Gość: Gość Odrzuciła ugodę, bo liczy że jest równiejsza. IP: 193.109.212.* 21.02.07, 09:52
        I co najgorsze, pewnie ma rację.
        • Gość: hrb.Uszaszowski Najwazniejsze, ze polska zawisc kwitnie!!! IP: *.VIC.netspace.net.au 21.02.07, 12:39
          DOZYWOCIE pewnie bym wam nie wystarczylo.Chory i obolaly narod zawistnych
          pacanow.
          • Gość: Gość Nie wrzeszcz tylko się zastanów jak sprawa by IP: 193.109.212.* 21.02.07, 13:06
            wyglądała gdyby dotyczyło zwykłego, szarego obywatela. Jesli inaczej to nie
            jest zawiśc tylko zwyczajna kpina z prawa.
          • Gość: Jerry Aleś ty glupi IP: 212.160.138.* 21.02.07, 13:11
            W czasach, kiedy ciągle mówi się o bezpieczeństwie na drodze, o walce z
            piratami drogowymi, przytacza ponure statystyki, KAŻDY, kto popełnia tak
            poważne wykroczenie powinien podlegać karze. A już w szczególności jeśli jest
            osobą publiczną, idolką, osobą, której losy śledzą inni. Proste - bycie na
            świeczniku nie zwalnia od odpowiedzialności ba, ono ta odpowiedzialność powinno
            podnosić, bo jest się wtedy wzorem dla innych.
            Ciekawe, co wszyscy, którzy tutaj krzyczą "biedna Otylia", "hieny", napisaliby
            w przypadku gdyby chodziło o "zwykłego Kowalskiego" ?
            Pewnie "morderca", "idiota", "skazać" ...
            • edek47 Nowy Walesa sie znalazl ! 21.02.07, 14:39
              Kowalski?...Nie znam, a czym to on zawinil ?...Czy to go tez Otylia
              przejechala ?
      • totus.tytus nie pójdzie pod celę z prostej przyczyny: 21.02.07, 10:11
        nie ma w Kaczystanie więzienia z basenem :) co jest oczywiście karygodne -
        przecież osadzonym należą się komfortowe warunki odbywania kary ;-)
      • Gość: Sprawiedliwy Wreszcie IP: 193.239.36.* 21.02.07, 10:16
        Zakuć ją w kajdany i na Sybir!!!!
        • Gość: wojtas Re: Wreszcie IP: *.ihar.edu.pl 21.02.07, 10:26
          chłopie, co t piszesz? troche szacunku dla ludzi którzy bili na sybirze! i rozsądku!
        • Gość: Hightower Re: Wreszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:34
          Z własnego doświadczenia. Miałem wypadek. Wyprzedzałem na skrzyżowaniu - takim malutkim, nie
          zauważyłem go w ogóle a znak zasłoniła mi koparka. Uderzyłem w inny samochód (Tico), mimo prędkości
          około 40-50 km/h kierowca drugiego samochodu trafił do szpitala (na szczęście nie bylo żadnych
          trwałych efektów zderzenia). Policjant sam przyznał, że miałem pecha, większy samochód niż Tico
          oznaczałby zwykłą stłuczkę. Moja wina nie zauważyłem znaku, przyznałem się.
          Wyrok 2 lata w zawiasach na cztery, grzywna 4 tys. zł.
          Jeżeli motylek dostanie mniej lub tyle samo zacznę się zastanawiać, czy jest sprawiedliwość.
          • Gość: maks Re: Wreszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:48
            Zbyt surowo Cię potarktowali. Trzeba było apelować.
        • Gość: hrb.Uszaszowski Ale najpierw ciebie trzeba odstrzelic... IP: *.VIC.netspace.net.au 21.02.07, 12:43
          Smiecie rozpoczely karnawal.
      • Gość: faakju otylia pomyka po drzewach IP: *.bchsia.telus.net 21.02.07, 10:35
        pomykala 180-200 km/h prosze panstwa dziennikarstwa... teraz sie nie przyznaje
        do winy (?!) pokazuje sie zatem prawdziwa twarz naszej "mistrzyni"......
        • Gość: hrb Uszaszowski Obejrzyj dokladnie swoj ryjek w lustrze... IP: *.VIC.netspace.net.au 21.02.07, 12:48
          pewnie sie wydluzyl.
      • Gość: mysz Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:10
        Ona ma dobrych psychologów. Udało im się ją przekonać, że ten wypadek to nie
        jej wina. Dlatego propozycję 2 lat w zawieszeniu za zabicie brata uznała za
        wielką krzywdę dla siebie.
        • Gość: Kosa Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.acn.waw.pl 21.02.07, 17:40
          Dlaczego dobrowolnie nie poddała się karze?!
          Po co te targi, walczy(?) o uniewinnienie!
          Żenada.
      • Gość: prawnik Zgroza. Lud otwiera pysk i naucza o prawie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:46
        Idiota na idiocie i idiotą pogania. Żaden neostardowy mądrala nie miał kodeksu
        karnego w rękach a wykrzykuje, gardłuje, pieprzy na tematy, wobec których
        powinien potulnie zamknąć ryj.
        Droga gawiedzi, potomkowie linczowników, nieuki kochane! Ogłaszam wam zatem, że
        w tym kraju w 99,9 % przypadków nie orzeka się kar pozbawienia wolności wobec
        sprawców wypadków ze skutkiem śmiertelnym, jeżeli sprawcy byli trzeźwi, nie
        zbiegli z miejsca wypadku i nie są w tym względzie recydwistami (spowodowali
        wypadek po raz pierwszy). Takie są fakty. Wqrwia mnie, gdy słyszę lub czytam
        "zwykły czlowiek dostałby odsiadkę". A skąd wiesz? - pytam wtedy. Znasz jakieś
        wyroki? Precedensy? Ale skąd. On wie, bo pogadał sobie w internecie.
        I jeszcze jedno, zgodnie z art. 60 kk (chyba § 2) sąd może zastosować
        nadzwyczajne złagodzenie kary (na czym polega nie mam już sił pisać), jeżeli
        ofiarą wypadku jest sam sprawca (np doznal kalectwa) lub osoba dla niego
        najbliższa. Zasada humanitaryzmu została tu przez ustawodawcę postawiona wyżej
        niż zwykłe dyrektywy sprawiedliwościowe. Sam znam przypadek faceta, który jadąc
        z kilkuletnią córką, prowadził zbyt szybko, wpadł w poślizg i spowodował
        wypadek, w następstwie którego dziecko zginęło. Sąd poprzestał w tej sprawie na
        orzeczeniu niewielkiej nawiązki. Miał go oczywiście wsadzić do wiezięnia, tak?
        A po co? Żeby zaspokoić poczucie sprawiedliwości zrozpaczonej matki i starszego
        brata ofiary? Żeby ukarać faceta na prozacu? Skutek wypadku byl dla niego
        wystarczającą karą.
        W wy co barany? Zamknięcie Otylii z pewnością poprawi humory i zaspokoi poczucie
        sprawiedliwości rodzicom Szymona. Na 10 lat ją!!! Z pewnością się ucieszą.
        Dla przykładu niedawny wyrok, przy którego ogłoszeniu byłem obecny dotyczył
        sprawcy KATASTROFY W RUCHU LĄDOWYM, dokładnie spodowania wypadku autobusu
        (zginęły 4 osoby, 14 rannych). Oskarżonego skazano w ramach dobrowolnego
        poddania się karze i po uzgodnieniu jej wysokości z prokuratorem, w trybie 335
        kpk na, 3 lata w zawieszeniu na 5 i 20000 zł grzywny. Nadmieniam, że nie było
        podstaw do nadzwyczajnego złagodzenia kary, sprawca nie miał zadnych znajomości
        ani tzw. "chodów", ot zwykły litewski kierowca tira, który na trasie A2
        wyprzedzał na trzeciego.
        Na koniec cytat z kk. "Karę pozbawienia wolności bez warunkowego zawieszenia jej
        wykonania wymierza się tylko, gdy inna kara lub środek karny nie może spełnić
        celów kary"
      • Gość: Tomek Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.coig.katowice.pl 22.02.07, 09:05
        dlaczego ona ma być potraktowana ulgowo? Potraktujcię ją sędziowie jak każdego
        innego obywatela! Niech już będzie koniec z tymi bezkarnymi gwiazdami i
        bezkarnymi politykami!
        • Gość: Jarek Re: Rusza proces Otylii Jędrzejczak IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.07, 10:57
          Przyglupie,

przeczytaj tylko jeden, jedyny post - ten powyzej twojego - i bedziesz prawie
          wszystko wiedzial. Jak juz przeczytasz, o ile potrafisz czytac ze zrozumieniem,
          to przemysl. No, ale tego to juz na 100% nie potrafisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka