Gość: przemek IP: *.euv 02.05.03, 13:38 jak to Polacy nie umieja atakowac????? A za Engela to co w kazdym meczu przeciwnicy srednio po dwie bramki sobie strzelali. Zwolniliscie Engela do spolki i PZPN'em i tyle. moje "pzdr" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bocajunior Re: Dariusz Wołowski: Słabi i słabsi IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.05.03, 14:17 dobre wnioski..ale Janas nie ma aż tyle do myślenia jak mogłoby się wydawać..zawodnicy są tylko oby byli zdrowi i byli w formie bo same zapewnienia,że dadzą z siebie wszystko już nikogo nie zadowalają..i ważna sprawa:to nie Krzynówkowi trzeba znaleźć miejsce na boisku razem z Kosowskim tylko Kosowskiego tak ustawić żeby nie przeszkadzał Krzynówkowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmrE Re: Dariusz Wołowski: Słabi i słabsi IP: *.one.pl / 192.168.1.* 03.05.03, 02:16 Moim zdananie sa szanse poodzeniaw w Sztokolmie.A stąd moja nadzieja że ostatnio w lini pomocy bardzo dobrze zaprezentowało się dwóch zawodników Krzynówek i Zdebel, ich dwóch grając systemem 4-4-2 to praktycznie połowa lini pomocy, jako drugi w środku pola powineń zagrać Szymkowiak lub Radomski chociaż ja bardziej widziałbym holnedra, na prawej pomocy powinień zagrać Dąbrowski bo to jedyny prawy pomocnik którego w tej chwili nie musimy się wstydzićw europie.To jest czterch myślacych a nie biegających na żywiął doświadczonych zawodników,o bardzo dobrej technice którzy poradzą sobie z atakiem pozycyjnym.W bramce powinień zagarać Dudek no chyba że go coś znowu zaboli to Nalepa, kawał przechaja w bramce wiem bo widzialem na własne oczy.Z obrona też nie ma tragedj na lewej Żewłakow twardym szwedom nie odpuści ,po prawej Baszczyśski też z podobnych powodów na stoperów Głowacki ten to już max pech wykorzystał w ostatni meczu a razem z nim któryś z bardziej doświadczonych Bąk Zieliński Hajto w takiej kolejności w zależności od tego który bedzie zdrów.W ataku Olisabede razem z Żewłakowem a dlaczego bo nie pamientam żęby kiedy kolwiek zawiódł a nigdy tak naprawde nie dostal szansy gry od pierwszej minuty, a jeżeli nie on to z tej zgraj niby napastnikow ktorym nie wiadmomo co nie pozwala rozwinąc w kadrze skrzydeł jedynie Kużba.A wogule jak parzte na naszych napastników to żałuje że Sypniewski jest jebniety i marnuje swój talent, to zawodnik o wieliki potenciale może się jeszcze odnajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meficzek Re: Dariusz Wołowski: Słabi i słabsi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.03, 13:34 Calkiem ciekawa propozycja. Ja uwazam, ze w srodku powinien jednak wystepowac Szymkowiak. To naprawde dobry zawodnik i to, ze jeden mecz mu nie wyszedl nie powinno zawazyc na jego dalszej karierze reprezentacyjnej. Ewentualnie sprobowalbym na tej pozycji Tomka Wieszczyckiego albo Wojciecha Gorskiego. Na ataku powinien grac Olisadebe, co do tego nikt nie ma watpliwosci. Jako drugiego napastnika zaproponowalbym Jacka Ziarkowskiego albo Macieja Zurawskiego. Postawilbym jednak na tego pierwszego. Dlaczego bowiem dalismy szanse w kadrze Kuzbie, Niedzielanowi, a nie mamy jej dac Ziarkowskiemu. Bardzo licze rowniez na Grzegorza Rasiaka i mam nadzieje, ze niedlugo wroci do formy po kontuzji. Co do Krzynowka i Kosowskiego, to proponowalbym, aby Jacka przesunac do srodka pola. Moglaby wystepowac czesta wymiana pozycji miedzy nim a Kosowskim, co bardzo usprawniloby zarowno atak pozycyjny jak i kontre, a takze wprowadzilo wiele zamieszania w obronie przeciwnika. Nie wydaje mi sie natomiast, zeby Zdebel byl tym kogo w kadrze potrzeba. Mecz z Belgia mu wyszedl, ale to byl jedyny poprawny wystep Zdebela jaki kiedykolwiek widzialem. Co do Radomskiego, to wydsaje mi sie iz zbyt czesto spowalnia on akcje, zagrywa do tylu. Pilka nozna to szybka gra, a srodkowy pomocnik nadaje tempa akcji. Prawa pomoc to rzeczywiscie Roman Dabrowski. Podobno jest on teraz w zyciowej formie, dlaczego wiec tego nie wykorzystac. Marcin Zajac to rowniez dobry zawodnik, ale zostal od razu rzucony na gleboka wode. Wydaje mi sie iz wiecej pozytku mielibysmy z niego, gdyby wchodzil z lawki na podmeczonych juz przeciwnikow. Wtedy w pelni moglby wykorzystac swoja szybkosc. Zgadzam sie z toba co do formacji obronnej. Zewlakow pokazal ze dalej powinien byc brany pod uwage, a Lasocki udowodnil, ze jego forma jest coraz slabsza. Ja przypatrzyl bym sie jeszcze Ratajczykowi, gdyz to takze jest zawodnik bardzo dobry. W kadrze nie chcialbym widziec dwoch zawodnikow: Tomasza Hajty i Piotra Swierczewskiego. Tacy gwiazdorzy nie sa nam potrzebni, nie wnosza do reprezentacji nic poza narcystycznym podejsciem do swiata i pogladem, ze nikt nie dostrzega mojego talentu. Nie skreslalbym z niej natomiast Radoslawa Kaluznego. Wszyscy chyba pamietamy jego wystepy za Engela. Szkoda, ze Radek stracil forme, nie gra w pierwszej jedenastce swojego klubu, bowiem jest to naprawde znakomity gracz, ktory niegdys potrafil pociagnac gre zarowno reprezentacji jak i klubu, ktorego barwy reprezentowal. Bardzo chcialbym, aby nasza druzyna pokonala w Sztokcholmie Szwecje i awansowala do Mistrzostw Europy. Jestem rowniez pewny, ze niezaleznie od tego, jacy zawodnicy wyjda na bosiko napewno beda sie bardzo starac. Jak jednak zdazylismy sie juz przekonac dobre checi nie wystarcza. Potrzebne sa rowniez umiejetnosci. Licze na to, ze zawodnicy ktorych trener Janas powola, beda je mieli. Tego zycze sobie, trenerowi, zawodnikom i wszystkim wiernym kibicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ross Re: Dariusz Wołowski: Słabi i słabsi IP: 193.129.6.* 03.05.03, 10:53 Absolutnie sie z toba zgadzam. Jeszcze niedawno mielismy dobra europeska druzyne i inteligentnego trenera a teraz nie mamy nic. Mysle ze koledzy z Wyborczej razem z tzw. 'dzialaczami' powinni sobie pogratulowac przeprowadzenia demontazu polskiej reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torek Re: Dariusz Wołowski: Słabi i słabsi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 12:28 Typowo polskie zachowanie, jak się nie udaje to jazda można sobie poużywać na tych co im się nie powiodło. Tylko czekać na pierwszą stronę gazety sport z hasłem "Janas musi odejść". Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capulet Re: Dariusz Wołowski: Słabi i słabsi IP: *.osiedle.net.pl 03.05.03, 17:31 No tak... typowa postawa kibiców. Jak Engel dał dupy na mistrzostwach to każdy go rugał i chciał zmiany trenera... no a jak teraz nikt sobie nie radzi to wielkie "Engel wróć!!!". Co sytuacja to inne zdanie i obwinianie każdego kogo się da. No ale ja może przejde do tego o czym chciałem napisać czyli o składzie. Co do Kałużnego to jego czas też mniął, bo owszem pamiętam jego występy za Engela... ale Hajto ze Świerczewskim też wtedy grali dobrze. O nich wszystkich powinniśmy raz na zawsze zapomnieć (bo choć Hajto nadal gra w Schalke to po tym jak się obraził na reprezentację dla mnie jest kompletnie poza reprą). No i moje główne zastrzeżenie do składu. Dlaczego wszyscy uważają Olisadebe za murowanego faworyta poza wszelką wątpliwością i że to do niego trzeba dobierać drugiego??? Wszyscy mówią to już mechanicznie nie zwracając uwagi na to, że grą to on wcale nie przewyższa takiego Wichniarka, który po dwóch meczach jest odstawiany od repry. A ja się pytam DLACZEGO!? Bo Oli gra w Panathinaikosie i od czasu do czasu strzeli bramkę w słabiutkiej lidze greckiej? Na dzień dzisiejszy równie dobrze w składzie może grać Wichniarek z Żurawskim czy Kuźbą. Myślę, że Olisadebe powinien poczuć trochę konkurencji i oddech rywali na plecach, bo teraz ma w reprezentacji za dobrze. A teraz z innej beczki. Ktoś wspomniał, że patrząc na skład wcale nie trzeba być pesymistą i że jak zagrają tak jak potrafią to możemy wygrać. W tym jest właśnie sęk, że jakoś nikt nie gra tak jak potrafi, popełnia błędy, nie wykorzystuje sytuacji (Olisadebe mógł nam dać 3 punkty z Węgrami, ale jakoś szybko wszyscy o tym zapomnieli). To nie skład jest teraz problemem tylko to "coś" czego brakuje piłkarzom gdy już są na boisku. Bo dlaczego niemal każdy mecz układa się tak samo? Gramy dobrze przez pierwsze 20-25 minut, stwarzamy sytuacje, ale ich nie wykorzystujemy a potem albo tracimy bramkę i za cholerę nie potrafimy wyrównać, albo przestajemy kompletnie atakować i przy odrobinie szczęścia mamy bezbramkowy remis. Nad tym się trzeba zastanowić, bo jak chociażby nasza liga pokazuje gra zespół a nie nazwiska co pokazuje Dospel czy Odra. No i na koniec poda swój skład w ustawieniu 3-5-2 którego i tak Janas nie spróbuje Dudek Żewłakow Głowacki Bąk na lewej Krzynówek defensywni Zdebel (choć ten jeden mecz mnie do końca nie przekonał, ale lepszy on niż Radomski) i Szymkowiak ofensywny Kuźba (który ma predyspozycje do grania za napastnikami) i na prawej Kosowski (dziwię się, że nikt na to nie wpadł... przecież niejednokrotnie Kosa powtarzał, że zaczynał jako prawoskrzydłowy i doskonale widać, że oboma nogami operuje jednakowo dobrze a ostatnio nawet więcej bramek strzela prawą, więc dlaczego nie wypróbować go na prawej flance? lepsze już to niż posadzenie Kosowskiego albo Krzynówka na ławie) i w ataku Wichniarek z Żurawskim (a będący poza wszelką wątpliwością Olisadebe na rezerwie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re:Prawie wszystko do wymiany!!!!! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 20:48 Na prawej Dąbrowski po środku Szymkowiak i Kukiełka a na lewej Krzynówek. Dla Wichniarka i Niedzielana reprezentacja to za duży zaszczyt. Tam powinni królować "Oli" z Kryszałowiczem. Obrona. Hajto, Zieliński, Bąk, Żewłakow. Dudek na bramce. Tak wyglądać polskie DREAM TEAM!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś