Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!!

27.11.01, 21:58
    Ten gość od początku działa na szkodę Legii, jest partaczem, niewałaściwym
    człowiekiem na niewałaściwym miejscu. Normalny prezes zadbałby o jakiegokolwiek
    sponsora dla swojego klubu. Tymczasem ten facet wymyślił sobie, że ściągnie do
    Legii jakiś wielki koncern (stylu Fiat, Opel, DeutscheBank itp.). Myśli, że w
    ten sposób będzie nażerał się za kasę klubu do końca życia. Przez tego
    dyletanta Legiia straciła szansę na dobrego sponsora (prowadziło się rozmowy z
    m.in BGŻ, Hoop-em, Ideą {ponoć przedstawiła swój program rozwoju firmy na kilka
    lat}), wszystko przez to ,że nasz kochany prezes wymyślił sobie, że sponsor
    drużyny musi od razu dogadać się w sprawie terenów należących do Legii (czyli
    do wojska tj stadion i tereny wokół niego) a ponadto zapewnić zwiększenie
    budżetu klubu o conajmniej kika mln...
    To jakaś paranoja, aby teraz Legia - jeden z najpopularniejszych klubów w
    Polsce (ale też znana za granicą), nie miała sponsora! A wszystko to dzięki
    temu "prezesowi" mówi on: "poradzimy sobie", ciekawe jak on chce tego dokonać
    bez sponsora. My nie jesteśmy Barceloną i nie wykupimy miejsca na kszulkach
    Legii z własnych pieniędzy. Dodatkowo jak mamy to zrobić skoro Miklas ogranicza
    liczbę kibiców na stadionie?!?! Koleś robi tak nie z powodu jakiś wybryków po
    meczu z Wisłą, ale nie chce słuchać wyzwisk pod swoim adresem. woli oszukiwać
    siebie i nas, że jest dobrze...
    Dziękuje Panu Prezesowi:za znakomitego trenera z zzagranicy (dzięki niemu
    nauczyłem się czesać "na Dragomira")
    Dziękuje Panu Prezesowi: za znakomitych zawoników zza granicy (naprawdę pięknie
    było ich oglądać w Valencii)
    Dziękuje Panu Prezesowi: za tego ciekawego sponsora (hmmm co też tam jest na
    tych koszulkach, może to reklama lodów puchatek z Grenlandii, sama biel)
    Dziękuje Panu Prezesowi, ależ BARDZO DZIĘKUJE, ale proszę żeby już skończył.
    Proszę zarząd Legii o odwołanie tego laika dla dobra klubu. Proszę, bo widzę co
    dzieje się z Legią w ostatnich miesiącach.
    Myślę, że chyba się ze mną zgodzicie, że Miklas powinien odejść?
    Obserwuj wątek
      • cromm Re: Legio: Zostawcie MIKLASA!!! 27.11.01, 22:04
        kezlok napisał(a):

> Ten gość od początku działa na szkodę Legii, jest partaczem, niewałaściwym
        > człowiekiem na niewałaściwym miejscu. Normalny prezes zadbałby o jakiegokolwiek
        >
        > sponsora dla swojego klubu. Tymczasem ten facet wymyślił sobie, że ściągnie do
        > Legii jakiś wielki koncern (stylu Fiat, Opel, DeutscheBank itp.). Myśli, że w
        > ten sposób będzie nażerał się za kasę klubu do końca życia. Przez tego
        > dyletanta Legiia straciła szansę na dobrego sponsora (prowadziło się rozmowy z
        > m.in BGŻ, Hoop-em, Ideą {ponoć przedstawiła swój program rozwoju firmy na kilka
        >
        > lat}), wszystko przez to ,że nasz kochany prezes wymyślił sobie, że sponsor
        > drużyny musi od razu dogadać się w sprawie terenów należących do Legii (czyli
        > do wojska tj stadion i tereny wokół niego) a ponadto zapewnić zwiększenie
        > budżetu klubu o conajmniej kika mln...
        > To jakaś paranoja, aby teraz Legia - jeden z najpopularniejszych klubów w
        > Polsce (ale też znana za granicą), nie miała sponsora! A wszystko to dzięki
        > temu "prezesowi" mówi on: "poradzimy sobie", ciekawe jak on chce tego dokonać
        > bez sponsora. My nie jesteśmy Barceloną i nie wykupimy miejsca na kszulkach
        > Legii z własnych pieniędzy. Dodatkowo jak mamy to zrobić skoro Miklas ogranicza
        >
        > liczbę kibiców na stadionie?!?! Koleś robi tak nie z powodu jakiś wybryków po
        > meczu z Wisłą, ale nie chce słuchać wyzwisk pod swoim adresem. woli oszukiwać
        > siebie i nas, że jest dobrze...
        > Dziękuje Panu Prezesowi:za znakomitego trenera z zzagranicy (dzięki niemu
        > nauczyłem się czesać "na Dragomira")
        > Dziękuje Panu Prezesowi: za znakomitych zawoników zza granicy (naprawdę pięknie
        >
        > było ich oglądać w Valencii)
        > Dziękuje Panu Prezesowi: za tego ciekawego sponsora (hmmm co też tam jest na
        > tych koszulkach, może to reklama lodów puchatek z Grenlandii, sama biel)
        > Dziękuje Panu Prezesowi, ależ BARDZO DZIĘKUJE, ale proszę żeby już skończył.
        > Proszę zarząd Legii o odwołanie tego laika dla dobra klubu. Proszę, bo widzę co
        >
        > dzieje się z Legią w ostatnich miesiącach.
        > Myślę, że chyba się ze mną zgodzicie, że Miklas powinien odejść?

No, no a w Berlinie mi mówili,że nie słyszeli
        • Gość: kezlok Re: Legio: Zostawcie MIKLASA!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.11.01, 22:08
          No szkoda, bo w Tokio słyszeli....
          • Gość: ćvich Re: Legio: Zostawcie MIKLASA!!! IP: 134.65.157.* 28.11.01, 09:31
            w Buenos Aires też słyszeli, i w Caracas (to w Wenezueli) dziwne? moim zdaniem
            normalne. Po prostu Legia jest znana. Zaraz jakiś .......napisze, że gówno
            prawda, i dorzuci kilka inwektyw, ale takie są fakty!!!
            A co do Miklasa, to mam mieszane uczucia, może jeszcze coś dobrego zrobi?

• Gość: amigo Re: Legio: Zostawcie MIKLASA!!! IP: *.*.*.* 28.11.01, 16:42
            na pewno tez w Valencji slyszeli ;-)
            • Gość: magdavic Re: Legio: Zostawcie MIKLASA!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.11.01, 09:11
              Ja słyszałem że na Marsie też....
      • Gość: Wichura Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: *.*.*.* 28.11.01, 10:31
        BGŻ? To raczej niemożliwe. 1) to żadna reklama dla banku 2) BGŻ nie jest tak do
        końca prywatny, więc byłyby kłopoty techniczne z podpisaniem umowy
        sponsorskiej...
      • Gość: piotr+ Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: 217.11.136.* 28.11.01, 13:05
        To się nie uda, bo Miklas za mocno się przyssał
        • Gość: Miś Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.11.01, 14:57
          Legia i tak jest znana...
          • cromm Re: Legio: ZOSTAWCIE MIKLASA!!! 28.11.01, 21:09
            No widzicie człowiek wyjeżdza na chwilę i tyle się zmienia!!!
            • Gość: px34 Re: Legio: ZOSTAWCIE MIKLASA!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.11.01, 21:56
              Nie wiem, gdzie?
      • Gość: calagan Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.11.01, 14:57
        kezlok napisał(a):

> Ten gość od początku działa na szkodę Legii, jest partaczem, niewałaściwym
        > człowiekiem na niewałaściwym miejscu. Normalny prezes zadbałby o jakiegokolwiek

A co wedlug ciebie robi od kilku miesiecy?

> sponsora dla swojego klubu. Tymczasem ten facet wymyślił sobie, że ściągnie do
        > Legii jakiś wielki koncern (stylu Fiat, Opel, DeutscheBank itp.). Myśli, że w
        > ten sposób będzie nażerał się za kasę klubu do końca życia.

Mniejsza firma raczej nie pociagnie dlugo.

> Przez tego
        > dyletanta Legiia straciła szansę na dobrego sponsora (prowadziło się rozmowy z
        > m.in BGŻ, Hoop-em, Ideą {ponoć przedstawiła swój program rozwoju firmy na kilka
        >
        > lat}), wszystko przez to ,że nasz kochany prezes wymyślił sobie, że sponsor
        > drużyny musi od razu dogadać się w sprawie terenów należących do Legii (czyli
        > do wojska tj stadion i tereny wokół niego) a ponadto zapewnić zwiększenie
        > budżetu klubu o conajmniej kika mln...

Paranoja to jest to co ty wypisujesz. Niestety to nie prezes sobie to wymyslil.
        Widzisz, zadna z tych firm nie jest filantopijna. Na obecnych gruntach przy
        Lazienkowskiej ma powstac nowoczesny stadion, i kompleks rekreacyjno sportowy
        (basen, hotel itp.). Nikt nie wybuduje czegos takiego bez wlasnosci gruntow
        (tudziez dzierzawy, uzytkowania wieczystego). Ta budowla ma przynosic dochody.
        Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze te firmy byly tak powaznie zainteresowane
        udzialami w Legii (moze poza BGZ). Hoop!! Przeciez oni nie byli wstanie
        sponsorowac nawet druzyny koszykarskiej (gdzie koszta sa znacznie nizsze), Idea
        siedzi w Slasku (koszykarskim) i tam ma zapewniona znakomita reklame. Zapomnij o
        tym, ze te firmy wlozyly by tyle pieniedzy co chociazby Daewoo (inna sprawa jak
        je wydano). Potencjalnych sponsorow nie odstraszyly jednak grunty, tylko kibice
        (ponoc byla firma, ktora chciala wykupic miejsce na koszulkach, ale po meczu z
        Wisla zrezygnowali - jak myslisz dlaczego?). Miklas nie naciska zeby potencjalny
        sponsor kupil grunty, to potencjalni sponsorzy rzadali, aby owe nalezaly uuz do
        legii bo inaczej oni nie wejda. Szukac sponsora za granica trzeba, bo krajowi
        raczej nie maja tyle pieniedzy (wyjatek Amica, a i to nie do konca).

> To jakaś paranoja, aby teraz Legia - jeden z najpopularniejszych klubów w
        > Polsce (ale też znana za granicą), nie miała sponsora! A wszystko to dzięki
        > temu "prezesowi" mówi on: "poradzimy sobie", ciekawe jak on chce tego dokonać
        > bez sponsora. My nie jesteśmy Barceloną i nie wykupimy miejsca na kszulkach
        > Legii z własnych pieniędzy. Dodatkowo jak mamy to zrobić skoro Miklas ogranicza
        >
        > liczbę kibiców na stadionie?!?! Koleś robi tak nie z powodu jakiś wybryków po
        > meczu z Wisłą, ale nie chce słuchać wyzwisk pod swoim adresem. woli oszukiwać
        > siebie i nas, że jest dobrze...

Masz do wyboru: ograniczysz liczbe widzow na 3, 4 mecze, albo zamkna ci stadion
        na pol roku. Ktora opcje wybierasz? zawsze podziwialem kibicow, ktorzy twierdzili
        to nie my to oni. Wyzwisk pod swoim adresem i tak sluchal (nawet byly lepiej
        slyszalne bo 2tys.ewalo je razem, a przy 10tys. ktos moglby sie wylamac). Czy
        uwazasz, ze jakby usiadl i powiedzial Jest tragicznie, nie damy rady, kibice
        zrobcie zrzutke na pensje dla pilkarzy to byloby lepiej? Liczba widzow
        ograniczona byla tylko poczatkowo. Pozniej ograniczen nie bylo i ceny biletow
        byly normalne, a kibicow dalej nie bylo.
        > Dziękuje Panu Prezesowi:za znakomitego trenera z zzagranicy (dzięki niemu
        > nauczyłem się czesać "na Dragomira")

Masz lepszego kandydata - tylko nie wymieniaj mi Wojcika, Janasa, czy Jabluszko,
        a i pamietaj ze Gawara wcale nie musi byc taki dobry
        > Dziękuje Panu Prezesowi: za znakomitych zawoników zza granicy (naprawdę pięknie
        >
        > było ich oglądać w Valencii)

Wnioskuje, ze wystawilismy tam jedenastu graczy z za granicy. Dziwne. ja
        widzialem kilku polakow.
        > Dziękuje Panu Prezesowi: za tego ciekawego sponsora (hmmm co też tam jest na
        > tych koszulkach, może to reklama lodów puchatek z Grenlandii, sama biel)

Dziekujemy kibicom za wspanialy doping i zachowanie podczas meczu z Wisla i w
        czasie calej rundy wiosennej sezonu 2000/2001.

> Dziękuje Panu Prezesowi, ależ BARDZO DZIĘKUJE, ale proszę żeby już skończył.
        > Proszę zarząd Legii o odwołanie tego laika dla dobra klubu. Proszę, bo widzę co
        >
        > dzieje się z Legią w ostatnich miesiącach.
        > Myślę, że chyba się ze mną zgodzicie, że Miklas powinien odejść?

Ups zawiodles sie. Nie zgadzam sie. Lepszego prezesa od czasow Romanowskiego nie
        mielismy. Jest dobry bo patrzy troche z dystansu z zacieciem ekonomiczny. Jest
        nie mniejszym laikiem od ciebie, czy odemnie. Nieraz jak czytam skazanych w NL to
        plakac mi sie chce nad tym co czytam w robryce: co bym zrobil bedac prezesem
        Legii. Wiekszosc z tych ludzi cos marudzi o sprawach kibicowskich. Chyba nikt nie
        wspomnial o kwestii istnienia klubu (czyli finansach), niewielu zmartwilo sie
        stadionem. Zapewne dla ciebie takze organizacja wyjazdow i wpuszczanie nieletnich
        za darmo sa najwazniejszymi sprawami. A wyniki? Co tam. Przeciez Legia to my.

Pyzdro Calagan
        • Gość: px34 Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.11.01, 22:14
          Gość portalu: calagan napisał(a):

> Paranoja to jest to co ty wypisujesz. Niestety to nie prezes sobie to wymyslil.
          >
          > Widzisz, zadna z tych firm nie jest filantopijna. Na obecnych gruntach przy
          > Lazienkowskiej ma powstac nowoczesny stadion, i kompleks rekreacyjno sportowy
          > (basen, hotel itp.). Nikt nie wybuduje czegos takiego bez wlasnosci gruntow
          > (tudziez dzierzawy, uzytkowania wieczystego). Ta budowla ma przynosic dochody.
          > Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze te firmy byly tak powaznie zainteresowane
          > udzialami w Legii (moze poza BGZ). Hoop!! Przeciez oni nie byli wstanie
          > sponsorowac nawet druzyny koszykarskiej (gdzie koszta sa znacznie nizsze) - tak
          tylko że już Pruszkowa nie sponsoruje, a poza tym nie mówiłem o wykupieniu zaraz
          całych udziałow w Legii
          Idea
          >
          > siedzi w Slasku (koszykarskim)- tak się składa, że Idea przed wieloletnią umową
          sponsoringową ze Śląskiem, prowadziła rozmowy z Legią - i tam ma zapewniona
          znakomita reklame. Zapomnij - Mam nadzieję że Idea jednak okaże się firmą
          inwestującą w sport (i to w różne dyscypliny) -
          > o
          > tym, ze te firmy wlozyly by tyle pieniedzy co chociazby Daewoo (inna sprawa jak
          >
          > je wydano{no właśnie}). Potencjalnych sponsorow nie odstraszyly jednak grunty,
          tylko kibice
          >
          > (ponoc byla firma, ktora chciala wykupic miejsce na koszulkach, ale po meczu z
          > Wisla zrezygnowali - jak myslisz dlaczego? Jeden mecz nie powoduje rezygnacji,
          ile to razy bili się na meczach z udziałem Legii i nikt nie rezygnował_). Miklas
          nie naciska zeby potencjaln
          > y
          > sponsor kupil grunty, to potencjalni sponsorzy rzadali, aby owe nalezaly uuz do
          >
          > legii bo inaczej oni nie wejda. Szukac sponsora za granica trzeba, bo krajowi
          > raczej nie maja tyle pieniedzy (wyjatek Amica, a i to nie do konca).
          >
          > > Masz do wyboru: ograniczysz liczbe widzow na 3, 4 mecze, albo zamkna ci
          stadio
          > n
          > na pol roku. Ktora opcje wybierasz? zawsze podziwialem kibicow, ktorzy twierdzi
          > li
          > to nie my to oni. Wyzwisk pod swoim adresem i tak sluchal (nawet byly lepiej
          > slyszalne bo 2tys.ewalo je razem, a przy 10tys. ktos moglby sie wylamac). Czy
          > uwazasz, ze jakby usiadl i powiedzial Jest tragicznie, nie damy rady, kibice
          > zrobcie zrzutke na pensje dla pilkarzy to byloby lepiej? Liczba widzow
          > ograniczona byla tylko poczatkowo. Pozniej ograniczen nie bylo i ceny biletow
          > byly normalne, a kibicow dalej nie bylo.
          >
          > Masz lepszego kandydata - tylko nie wymieniaj mi Wojcika, Janasa, czy Jabluszk
          > o,
          > a i pamietaj ze Gawara wcale nie musi byc taki dobry

>
          >
          > Wnioskuje, ze wystawilismy tam jedenastu graczy z za granicy. Dziwne. ja
          > widzialem kilku polakow.

>
          > Dziekujemy kibicom za wspanialy doping i zachowanie podczas meczu z Wisla i w
          > czasie calej rundy wiosennej sezonu 2000/2001.
          Tu nie moge się do niczego przyczepić, zgadzam się...
          >

>
          > Ups zawiodles sie. Nie zgadzam sie. Lepszego prezesa od czasow Romanowskiego n
          > ie
          > mielismy. Jest dobry bo patrzy troche z dystansu z zacieciem ekonomiczny. Jest
          > nie mniejszym laikiem od ciebie, czy odemnie. Nieraz jak czytam skazanych w NL
          > to
          > plakac mi sie chce nad tym co czytam w robryce: co bym zrobil bedac prezesem
          > Legii. Wiekszosc z tych ludzi cos marudzi o sprawach kibicowskich. Chyba nikt n
          > ie
          > wspomnial o kwestii istnienia klubu (czyli finansach), niewielu zmartwilo sie
          > stadionem. Zapewne dla ciebie takze organizacja wyjazdow i wpuszczanie nieletni
          > ch
          > za darmo sa najwazniejszymi sprawami. A wyniki? Co tam. Przeciez Legia to my.
          >
          > Pyzdro Calagan

Pozdr px34
          • Gość: calagan Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.11.01, 10:25
            Gość portalu: px34 napisał(a):

> > Widzisz, zadna z tych firm nie jest filantopijna. Na obecnych gruntach prz
            > y
            > > Lazienkowskiej ma powstac nowoczesny stadion, i kompleks rekreacyjno sport
            > owy
            > > (basen, hotel itp.). Nikt nie wybuduje czegos takiego bez wlasnosci grunto
            > w
            > > (tudziez dzierzawy, uzytkowania wieczystego). Ta budowla ma przynosic doch
            > ody.
            > > Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze te firmy byly tak powaznie zainteresowan
            > e
            > > udzialami w Legii (moze poza BGZ). Hoop!! Przeciez oni nie byli wstanie
            > > sponsorowac nawet druzyny koszykarskiej (gdzie koszta sa znacznie nizsze)
            > - tak
            > tylko że już Pruszkowa nie sponsoruje, a poza tym nie mówiłem o wykupieniu zara
            > z
            > całych udziałow w Legii

Zgoda, ale za wykupienie nawet czesci udzualow trzeba zaplacic (wedlug ostatnich
            szacunkow caly pakiet kosztuje okolo 8mln.$), a po co nam dobrodziej, ktory tylko
            posiada akcje Legii, ale nie ma grosza, zeby dac na dzialalnosc sekcji (patrz
            Ploskon). Poza tym przeciez stwierdzilem, ze nie byli wstanie finansowac
            Pruszkowa (czas przeszly).

> Idea
            > >
            > > siedzi w Slasku (koszykarskim)- tak się składa, że Idea przed wieloletnią
            > umową
            > sponsoringową ze Śląskiem, prowadziła rozmowy z Legią - i tam ma zapewniona
            > znakomita reklame. Zapomnij - Mam nadzieję że Idea jednak okaże się firmą
            > inwestującą w sport (i to w różne dyscypliny) -
            > > o
            > > tym, ze te firmy wlozyly by tyle pieniedzy co chociazby Daewoo (inna spraw
            > a jak
            > >
            > > je wydano{no właśnie}). Potencjalnych sponsorow nie odstraszyly jednak gru
            > nty,
            > tylko kibice
            > >
            > > (ponoc byla firma, ktora chciala wykupic miejsce na koszulkach, ale po mec
            > zu z
            > > Wisla zrezygnowali - jak myslisz dlaczego?

> Jeden mecz nie powoduje rezygnacji,
            > ile to razy bili się na meczach z udziałem Legii i nikt nie rezygnował.

Jeden nie, ale jak wspomnialem cala runda wiosenna w wykonaniu kibicow byla nie
            najlepsza. A w przypadku tego meczu (z Wisla) moglo to zawarzyc (reklama z
            plonacym w tle stadionem nie kojarzy sie najlepiej). A wczesniej az tak czesto
            sie nie bili.

_). Mikla
            > s
            > nie naciska zeby potencjaln
            > > y
            > > sponsor kupil grunty, to potencjalni sponsorzy rzadali, aby owe nalezaly u
            > uz do
            > >
            > > legii bo inaczej oni nie wejda. Szukac sponsora za granica trzeba, bo kraj
            > owi
            > > raczej nie maja tyle pieniedzy (wyjatek Amica, a i to nie do konca).
            > >
            > > > Masz do wyboru: ograniczysz liczbe widzow na 3, 4 mecze, albo zamkna
            > ci
            > stadio
            > > n
            > > na pol roku. Ktora opcje wybierasz? zawsze podziwialem kibicow, ktorzy twi
            > erdzi
            > > li
            > > to nie my to oni. Wyzwisk pod swoim adresem i tak sluchal (nawet byly lepi
            > ej
            > > slyszalne bo 2tys.ewalo je razem, a przy 10tys. ktos moglby sie wylamac).
            > Czy
            > > uwazasz, ze jakby usiadl i powiedzial Jest tragicznie, nie damy rady, kibi
            > ce
            > > zrobcie zrzutke na pensje dla pilkarzy to byloby lepiej? Liczba widzow
            > > ograniczona byla tylko poczatkowo. Pozniej ograniczen nie bylo i ceny bile
            > tow
            > > byly normalne, a kibicow dalej nie bylo.
            > >
            > > Masz lepszego kandydata - tylko nie wymieniaj mi Wojcika, Janasa, czy Jab
            > luszk
            > > o,
            > > a i pamietaj ze Gawara wcale nie musi byc taki dobry
            >
            > >
            > >
            > > Wnioskuje, ze wystawilismy tam jedenastu graczy z za granicy. Dziwne. ja
            > > widzialem kilku polakow.
            >
            > >
            > > Dziekujemy kibicom za wspanialy doping i zachowanie podczas meczu z Wisla
            > i w
            > > czasie calej rundy wiosennej sezonu 2000/2001.
            > Tu nie moge się do niczego przyczepić, zgadzam się...
            > >
            >
            >
            > >
            > > Ups zawiodles sie. Nie zgadzam sie. Lepszego prezesa od czasow Romanowski
            > ego n
            > > ie
            > > mielismy. Jest dobry bo patrzy troche z dystansu z zacieciem ekonomiczny.
            > Jest
            > > nie mniejszym laikiem od ciebie, czy odemnie. Nieraz jak czytam skazanych
            > w NL
            > > to
            > > plakac mi sie chce nad tym co czytam w robryce: co bym zrobil bedac prezes
            > em
            > > Legii. Wiekszosc z tych ludzi cos marudzi o sprawach kibicowskich. Chyba n
            > ikt n
            > > ie
            > > wspomnial o kwestii istnienia klubu (czyli finansach), niewielu zmartwilo
            > sie
            > > stadionem. Zapewne dla ciebie takze organizacja wyjazdow i wpuszczanie nie
            > letni
            > > ch
            > > za darmo sa najwazniejszymi sprawami. A wyniki? Co tam. Przeciez Legia to
            > my.
            > >
            > > Pyzdro Calagan
            >
            > Pozdr px34

Pyzdro Calagan
            • Gość: px34 Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.11.01, 18:07
              >
              > Zgoda, ale za wykupienie nawet czesci udzualow trzeba zaplacic (wedlug ostatni
              > ch
              > szacunkow caly pakiet kosztuje okolo 8mln.$), a po co nam dobrodziej, ktory tyl
              > ko
              > posiada akcje Legii, ale nie ma grosza, zeby dac na dzialalnosc sekcji (patrz
              > Ploskon). Poza tym przeciez stwierdzilem, ze nie byli wstanie finansowac
              > Pruszkowa (czas przeszly).
              > Wycofali się z Pruszkowa, bo drużyna tan nie gwarantowała im odpowiedniej
              promocji (Pruszków to cień drużyny sprzed lat, gdy zdecydowanie wygrywał
              mistrzostwa Polski), poza tym jedynymi drużynami, które potrafią wypromować
              produkt są Śląsk, Anwil i ostatnio Prokom. Hoop był gotów zainwestować większe
              pieniądze, dla lepszej promocji (*czyt. Legia), jednak początkowo zainteresowany
              był częścią udziałów w Legii (ok 2mln) oraz miejscem na koszulkach. Chyba warto
              było dać im szansę, a kto wie czy w przyszłości nie byłaby to współpraca na
              większą skalę. A poza tym, chyba nie chcemy powtórki z Pogonii, gdzie jeden
              inwestor wycofując większość swych udziałów, doprowadza klub do ruiny. Osobiście
              wolałbym, aby klub sponsorowany był przez kilka firm, by w razie odejścia jednej
              z nich nie podupadł finansowo (tak jak to jest we wspominanym Śląsku, gdzie Idea -
              owszem to sponsor strategiczny, tytularny, lecz wrocławian wspiera wiele innch
              firm, a także miasto.) Na tym polega właśnie problem Miklasa - on szuka wielkiej
              firmy, a nie próbuje pozyskać inwestorów wnoszących mniejszy wkład finansowy,
              lecz "pewnikaków", którzy związani byliby z Legią na kilka lat. Tu widzę wyraźnie
              kompleks Wisły...

Jeden nie, ale jak wspomnialem cala runda wiosenna w wykonaniu kibicow byla ni
              > e
              > najlepsza. A w przypadku tego meczu (z Wisla) moglo to zawarzyc (reklama z
              > plonacym w tle stadionem nie kojarzy sie najlepiej). A wczesniej az tak czesto
              > sie nie bili.
              >No właśnie, kibice są zdegustowani polityką klubu, mecz to nie jest już święto,
              po prostu przychodzisz na stadion, oglądasz kopaczy, którzy nie identyfikują się
              z klubem i wracasz do domciu... Kibice chcieli dać wyraźnie wotum nieufności dla
              prezesa, by ten w końcu wziął się za prawdziwe poszukiwanie sponsorów, a nie
              czekał aż ci pójdą do niego... Dziś jak sam mówisz, nikt nie przyjdzie do
              polskiego klubu piłkarskiego bo niczym ich nie przyciąga. Miklas wraźnie nie dba
              o klub i kibiców.
              Wspomnę taką sytuację, kiedy domagano się jakiejś maskotki, to miklas zakupił
              jakieś futro z bazaru, zaytrudnił kolesia z dworca głownego i wygonił na płytę
              boiska. Co to z dziwak? - jakiś orzeł czy inny ptak wyraźnie nie mający związku z
              klubem. Miklas gdy dowiedział się, że się kibicom nie podoba, wyrzucił futrzaka i
              do dziś nie mamy maskotki... Czy nie mógłby zrobic coś w tej sprawie? Wiem że to
              są błahostki, ale to coś o nim świadczy. Nie potrafi pociągnąć sprawy do końca.

Co do piłkarzy to owszem nie twierdzę, iż w Valencii grali sami jugosłowianie.
              winę za porażkę ponoszą i Polacy, też i Karwan (bo kiedy w ostatnich miesiącach
              zaczęło się mówić, że w Polsce nie ma sobie równych to wyraźnie spuścił z tonu),
              ale to w głównej mierze straty bramek to wina Gerasimovskiego. Jedynie Svitlica
              ze sprowadzonych graczy rokuje jakieś nadzieje na lepszą przyszłość..
              Co do trenera nie wprowadził nic rewolucyjnego, Legia gra tylko mniej
              widowiskowo, co mi się nie podoba, jej mecze są piekielnie nudne. Zgadzam się
              jeśli taka gra miałaby przynieść wyniki, to proszę bardzo. Lecz wyników ("miały
              przyjść po pół roku") jak nie było tak nie ma.
              Pozdr
              • Gość: Calagan Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.12.01, 10:59
                Gość portalu: px34 napisał(a):

) ) Wycofali się z Pruszkowa, bo drużyna tan nie gwarantowała im odpowiedniej
                )
                ) promocji (Pruszków to cień drużyny sprzed lat, gdy zdecydowanie wygrywał
                ) mistrzostwa Polski), poza tym jedynymi drużynami, które potrafią wypromować
                ) produkt są Śląsk, Anwil i ostatnio Prokom. Hoop był gotów zainwestować większe
                ) pieniądze, dla lepszej promocji (*czyt. Legia), jednak początkowo zainteresowan
                ) y
                ) był częścią udziałów w Legii (ok 2mln) oraz miejscem na koszulkach. Chyba warto
                )
                ) było dać im szansę, a kto wie czy w przyszłości nie byłaby to współpraca na
                ) większą skalę. A poza tym, chyba nie chcemy powtórki z Pogonii, gdzie jeden
                ) inwestor wycofując większość swych udziałów, doprowadza klub do ruiny. Osobiści
                ) e
                ) wolałbym, aby klub sponsorowany był przez kilka firm, by w razie odejścia jedne
                ) j
                ) z nich nie podupadł finansowo (tak jak to jest we wspominanym Śląsku, gdzie Ide
                ) a -
                ) owszem to sponsor strategiczny, tytularny, lecz wrocławian wspiera wiele innch
                )
                ) firm, a także miasto.) Na tym polega właśnie problem Miklasa - on szuka wielkie
                ) j
                ) firmy, a nie próbuje pozyskać inwestorów wnoszących mniejszy wkład finansowy,
                ) lecz "pewnikaków", którzy związani byliby z Legią na kilka lat. Tu widzę wyraźn
                ) ie
                ) kompleks Wisły...

Ups. I znowu roznica pogladow. Hoop moim zdaniem (prawdy przecietny kibic nigdy
                sie nie dowie) nie wycofal sie z Pruszkowa bo ten nie gwarantowal mu sukcesu
                marketingowego. ale dlatego, ze nie pociagnalby sam calej zabawy. Podajesz
                przyklady Anwilu, czy Slaska. I teraz spojrz na ich budzety. Slask - jakies
                5mln.$, Anvil niewiel mniej, Prokomk podobnie. Czy tyle wylozylby Hoop. Przeciez
                dgyby mieli te pieniuadze, to i sukces sportowy by byl. Slask majac 2mln.$, a nie
                5 tez gralby pewnie jak teraz Blachy, a nie jak obecnie (zaplatalem cos?). Co do
                inwestora Pogoni, to ich problemy wynikaly z tego, ze Bekdas byl praktycznie
                osoba prywatna (cos jak dobrodziej Panathinaikosu), a nie instytucja. On ladowal
                swoje pieniadze i krecil swoje interesy. Kiedy cos mu sie nie spodobalo, to
                postanowil sie zwinac i czesc. Instytucja finansowa nie zachowuje sie jak Bekdas
                tylko stara sie znalezc innych chetnych na swoje udzialy w danym przedsiewzieciu
                (cos jak teraz Pol-Mot). Miklas nie szuka jednej firmy (przynajmniej tak pisza
                osdtatnio w prasie - a to jest moje glowne zrodlo informacji). Szuka kilku
                sponsorow. Pozyskuje takze tych mniejszych (patrz ostatnio Suzuki - nawet chyba
                wiem po co im te auta, dla nowych pilkarzy). Stara sie zbudowac wokol Legii to co
                jest w Slasku (pilkarskim) czy nawet na Poloni. I nie dostrzegam z tego tytulu
                kompleksow Wisly. Duzy sponsor )jeden czy kilku) gwarantuje (do czasu) duze
                pieniadze. Mali male pieniadze. Ja wciaz nie jestem przekonany czy Hoop chcial
                wejsc w legie, a jezeli to czy zniechecil ich Miklas czy moze jednak gra druzyny
                i zachowanie kibicow.

)
                ) Jeden nie, ale jak wspomnialem cala runda wiosenna w wykonaniu kibicow byla n
                ) i
                ) ) e
                ) ) najlepsza. A w przypadku tego meczu (z Wisla) moglo to zawarzyc (reklama z
                )
                ) ) plonacym w tle stadionem nie kojarzy sie najlepiej). A wczesniej az tak cz
                ) esto
                ) ) sie nie bili.
                ) )No właśnie, kibice są zdegustowani polityką klubu, mecz to nie jest już świ
                ) ęto,
                ) po prostu przychodzisz na stadion, oglądasz kopaczy, którzy nie identyfikują si
                ) ę
                ) z klubem i wracasz do domciu... Kibice chcieli dać wyraźnie wotum nieufności dl
                ) a
                ) prezesa, by ten w końcu wziął się za prawdziwe poszukiwanie sponsorów, a nie
                ) czekał aż ci pójdą do niego... Dziś jak sam mówisz, nikt nie przyjdzie do
                ) polskiego klubu piłkarskiego bo niczym ich nie przyciąga. Miklas wraźnie nie db
                ) a
                ) o klub i kibiców.

Zaraz zaraz. Czy kibice Gornika bija sie na stadionie bo prezes Ploskon nie
                znalazl sponsora, a pilkarze prawie pol roku nie mogli wygrac na wlasnym
                stadionie? Bez przesady. Kiedy byly boski, nikt tak naprawde nie wiedzial, ze sa
                tak olbrzymie klopoty finasowe klubu. To wyszlo po zakonczeniu sezonu, gdy Polpot
                okroil budzet. Kibice sa zdegustowani, to juz nie swieto? Zgoda, ale w ostatnich
                latach regularnie kopacze zawodzili, a jednak kibice sie nie tlukli. Ja nie
                dostrzegam w calej Polsce fali bijatyk wsrod kibicow, ktorych druzyny slabo
                graja. To mialo pewien wplyw, ale bez przesady. Na stadiony w Polsce jak sie
                przychodzi, to nie ma co oczekiwac (na razie) fenomenalnego widowiska. To berdzie
                najczesciej zwykla kopanina. Nie ma juz czegos takiego jak przywiazanie do barw
                klubowych. Teraz liczy sie kasa i koniec. Miklas dba o kase klubu, zeby kibice w
                ogole mieli kogo ogladac. A o oprawe meczu powinni zadbac tak jak do tej pory
                kibice.
                ) Wspomnę taką sytuację, kiedy domagano się jakiejś maskotki, to miklas zakupił
                ) jakieś futro z bazaru, zaytrudnił kolesia z dworca głownego i wygonił na płytę
                ) boiska. Co to z dziwak? - jakiś orzeł czy inny ptak wyraźnie nie mający związku
                ) z
                ) klubem. Miklas gdy dowiedział się, że się kibicom nie podoba, wyrzucił futrzaka
                ) i
                ) do dziś nie mamy maskotki... Czy nie mógłby zrobic coś w tej sprawie? Wiem że t
                ) o
                ) są błahostki, ale to coś o nim świadczy. Nie potrafi pociągnąć sprawy do końca.

Maskotka - faktycznie byla beznadziejna. Ale nikt z kibicow (a przynajm,niej ja
                tego nie slyszalem) nie rzucil innej propozycji. Przeciez prezes nie jest od tego
                aby zabawiac kibicow. Bez przesady. On ma zapewnic srodki na funkcjonowanie
                klubu, a nie udawac pajacyka na srodku boiska bo akurat mecz jest nudny. Jak sa
                pieniadze, to jest szansa na lepszych pilkarz. A jak sa lepsi pilkarze to moze i
                mecze beda ciekawsze. Petla sie zamyka. Ja mu sie nie dziwie, ze nie staral sie
                dalej. Wszyscy totalnie go zjechali za maskotke, a nie bylo zadnych
                konstruktywnych propozycji. Cos jak w polityce. Zdymisjonowac i nie wazne co
                dalej.
                )
                ) Co do piłkarzy to owszem nie twierdzę, iż w Valencii grali sami jugosłowianie.
                ) winę za porażkę ponoszą i Polacy, też i Karwan (bo kiedy w ostatnich miesiącach
                )
                ) zaczęło się mówić, że w Polsce nie ma sobie równych to wyraźnie spuścił z tonu
                ) ),
                ) ale to w głównej mierze straty bramek to wina Gerasimovskiego. Jedynie Svitlica
                )
                ) ze sprowadzonych graczy rokuje jakieś nadzieje na lepszą przyszłość..
                ) Co do trenera nie wprowadził nic rewolucyjnego, Legia gra tylko mniej
                ) widowiskowo, co mi się nie podoba, jej mecze są piekielnie nudne. Zgadzam się
                ) jeśli taka gra miałaby przynieść wyniki, to proszę bardzo. Lecz wyników ("miały
                )
                ) przyjść po pół roku") jak nie było tak nie ma.

Co do Gierasimowskiego to zgoda, ze to ciapciak i ja bym go wywalil. Ale nie
                zwalaj na niego winy za wszystkie bramki. Jedna to rzut karny (a moim zdaniem,
                Kowal trafil w pilke, a nie w noge), inna z tego co widzialem to zawalil Piekarz,
                ktory biegl za swoim pomocnikiem do 30m a potem przestal i facet byl juz sam.
                Wtedy w zle zagrala cala obrona i pomoc (nie bronia tylko obroncy). Mi sie
                wydaje, ze i z Vukovica cos bedzie (ma 22 lata). Reszte (Giera i Yahaya) wywalic.
                Sierioza jest niezly, niech gra. Nie zgadzam sie nartomiast, ze nie ma wynikow.
                Przypomnij sobie kto gral w poprzednim sezonie im porownaj z obecna kadra. A
                teraz dodaj do tego plage kontuzji z rundy jesiennej. I takie zle wyniki. Nie gra
                nasz najlepszy napastnik - Mieciel (mozna narzekac, ale wiosna pokazal co umie),
                Zielu kontuzjowany, Szala, Vukovic, Svitlica nowi (i jeszcze kilku). Czy ty
                oczekiwalej jakiejs super gry? W trakcie rundy stracili oba skrzydla (Karwan i
                Wrobel). Piekarz ktorego wielu tak uwielbia za jego technike (UFO), gral ponizej
                mozliwosci. Maja kontuzjowany przez miesiac. Jarza takze. Obrona z magikiem na
                libero. Zgrozo. Ale poza tym walcza. Tego nie widzialem od bardzo dawna. Nawet
                wielka Legia byla tak dobra, ze wygrywali wiekszosc meczow na stojaco. Teraz
                biegaja i graja do
                • Gość: px34 Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.12.01, 17:46
                  Gość portalu: Calagan napisał(a):

) Gość portalu: px34 napisał(a):
                  )
                  ) ) ) Wycofali się z Pruszkowa, bo drużyna tan nie gwarantowała im odpowiedniej
                  ) )
                  ) ) promocji (Pruszków to cień drużyny sprzed lat, gdy zdecydowanie wygrywał
                  ) ) mistrzostwa Polski), poza tym jedynymi drużynami, które potrafią wypromować
                  ) ) produkt są Śląsk, Anwil i ostatnio Prokom. Hoop był gotów zainwestować większ
                  ) e
                  ) ) pieniądze, dla lepszej promocji (*czyt. Legia), jednak początkowo zainteresow
                  ) an
                  ) ) y
                  ) ) był częścią udziałów w Legii (ok 2mln) oraz miejscem na koszulkach. Chyba war
                  ) to
                  ) )
                  ) ) było dać im szansę, a kto wie czy w przyszłości nie byłaby to współpraca na
                  ) ) większą skalę. A poza tym, chyba nie chcemy powtórki z Pogonii, gdzie jeden
                  ) ) inwestor wycofując większość swych udziałów, doprowadza klub do ruiny. Osobiś
                  ) ci
                  ) ) e
                  ) ) wolałbym, aby klub sponsorowany był przez kilka firm, by w razie odejścia jed
                  ) ne
                  ) ) j
                  ) ) z nich nie podupadł finansowo (tak jak to jest we wspominanym Śląsku, gdzie I
                  ) de
                  ) ) a -
                  ) ) owszem to sponsor strategiczny, tytularny, lecz wrocławian wspiera wiele inn
                  ) ch
                  ) )
                  ) ) firm, a także miasto.) Na tym polega właśnie problem Miklasa - on szuka wielk
                  ) ie
                  ) ) j
                  ) ) firmy, a nie próbuje pozyskać inwestorów wnoszących mniejszy wkład finansowy,
                  )
                  ) ) lecz "pewnikaków", którzy związani byliby z Legią na kilka lat. Tu widzę wyra
                  ) źn
                  ) ) ie
                  ) ) kompleks Wisły...
                  )
                  ) Ups. I znowu roznica pogladow. Hoop moim zdaniem (prawdy przecietny kibic nigdy
                  )
                  ) sie nie dowie) nie wycofal sie z Pruszkowa bo ten nie gwarantowal mu sukcesu
                  ) marketingowego. ale dlatego, ze nie pociagnalby sam calej zabawy. Podajesz
                  ) przyklady Anwilu, czy Slaska. I teraz spojrz na ich budzety. Slask - jakies
                  ) 5mln.$, Anvil niewiel mniej, Prokomk podobnie. Czy tyle wylozylby Hoop. Przecie
                  ) z
                  ) dgyby mieli te pieniuadze, to i sukces sportowy by byl. Slask majac 2mln.$, a n
                  ) ie
                  ) 5 tez gralby pewnie jak teraz Blachy, a nie jak obecnie (zaplatalem cos?). Co d
                  ) o
                  ) inwestora Pogoni, to ich problemy wynikaly z tego, ze Bekdas byl praktycznie
                  ) osoba prywatna (cos jak dobrodziej Panathinaikosu), a nie instytucja. On ladowa
                  ) l
                  ) swoje pieniadze i krecil swoje interesy. Kiedy cos mu sie nie spodobalo, to
                  ) postanowil sie zwinac i czesc. Instytucja finansowa nie zachowuje sie jak Bekda
                  ) s
                  ) tylko stara sie znalezc innych chetnych na swoje udzialy w danym przedsiewzieci
                  ) u
                  ) (cos jak teraz Pol-Mot). Miklas nie szuka jednej firmy (przynajmniej tak pisza
                  ) osdtatnio w prasie - a to jest moje glowne zrodlo informacji). Szuka kilku
                  ) sponsorow. Pozyskuje takze tych mniejszych (patrz ostatnio Suzuki - nawet chyba
                  )
                  ) wiem po co im te auta, dla nowych pilkarzy). Stara sie zbudowac wokol Legii to
                  ) co
                  ) jest w Slasku (pilkarskim) czy nawet na Poloni. I nie dostrzegam z tego tytulu
                  ) kompleksow Wisly. Duzy sponsor )jeden czy kilku) gwarantuje (do czasu) duze
                  ) pieniadze. Mali male pieniadze. Ja wciaz nie jestem przekonany czy Hoop chcial
                  ) wejsc w legie, a jezeli to czy zniechecil ich Miklas czy moze jednak gra druzyn
                  ) y
                  ) i zachowanie kibicow.
                  )
                  ) )
                  ) ) Jeden nie, ale jak wspomnialem cala runda wiosenna w wykonaniu kibicow byla
                  ) n
                  ) ) i
                  ) ) ) e
                  ) ) ) najlepsza. A w przypadku tego meczu (z Wisla) moglo to zawarzyc (reklama z
                  ) )
                  ) ) ) plonacym w tle stadionem nie kojarzy sie najlepiej). A wczesniej az tak cz
                  ) ) esto
                  ) ) ) sie nie bili.
                  ) ) )No właśnie, kibice są zdegustowani polityką klubu, mecz to nie jest już świ
                  ) ) ęto,
                  ) ) po prostu przychodzisz na stadion, oglądasz kopaczy, którzy nie identyfikują
                  ) si
                  ) ) ę
                  ) ) z klubem i wracasz do domciu... Kibice chcieli dać wyraźnie wotum nieufności
                  ) dl
                  ) ) a
                  ) ) prezesa, by ten w końcu wziął się za prawdziwe poszukiwanie sponsorów, a nie
                  ) ) czekał aż ci pójdą do niego... Dziś jak sam mówisz, nikt nie przyjdzie do
                  ) ) polskiego klubu piłkarskiego bo niczym ich nie przyciąga. Miklas wraźnie nie
                  ) db
                  ) ) a
                  ) ) o klub i kibiców.
                  )
                  ) Zaraz zaraz. Czy kibice Gornika bija sie na stadionie bo prezes Ploskon nie
                  ) znalazl sponsora, a pilkarze prawie pol roku nie mogli wygrac na wlasnym
                  ) stadionie? Bez przesady. Kiedy byly boski, nikt tak naprawde nie wiedzial, ze s
                  ) a
                  ) tak olbrzymie klopoty finasowe klubu. To wyszlo po zakonczeniu sezonu, gdy Polp
                  ) ot
                  ) okroil budzet. Kibice sa zdegustowani, to juz nie swieto? Zgoda, ale w ostatnic
                  ) h
                  ) latach regularnie kopacze zawodzili, a jednak kibice sie nie tlukli. Ja nie
                  ) dostrzegam w calej Polsce fali bijatyk wsrod kibicow, ktorych druzyny slabo
                  ) graja. To mialo pewien wplyw, ale bez przesady. Na stadiony w Polsce jak sie
                  ) przychodzi, to nie ma co oczekiwac (na razie) fenomenalnego widowiska. To berdz
                  ) ie
                  ) najczesciej zwykla kopanina. Nie ma juz czegos takiego jak przywiazanie do barw
                  )
                  ) klubowych. Teraz liczy sie kasa i koniec. Miklas dba o kase klubu, zeby kibice
                  ) w
                  ) ogole mieli kogo ogladac. A o oprawe meczu powinni zadbac tak jak do tej pory
                  ) kibice.
                  ) ) Wspomnę taką sytuację, kiedy domagano się jakiejś maskotki, to miklas zakupił
                  )
                  ) ) jakieś futro z bazaru, zaytrudnił kolesia z dworca głownego i wygonił na płyt
                  ) ę
                  ) ) boiska. Co to z dziwak? - jakiś orzeł czy inny ptak wyraźnie nie mający związ
                  ) ku
                  ) ) z
                  ) ) klubem. Miklas gdy dowiedział się, że się kibicom nie podoba, wyrzucił futrza
                  ) ka
                  ) ) i
                  ) ) do dziś nie mamy maskotki... Czy nie mógłby zrobic coś w tej sprawie? Wiem że
                  ) t
                  ) ) o
                  ) ) są błahostki, ale to coś o nim świadczy. Nie potrafi pociągnąć sprawy do końc
                  ) a.
                  )
                  ) Maskotka - faktycznie byla beznadziejna. Ale nikt z kibicow (a przynajm,niej j
                  ) a
                  ) tego nie slyszalem) nie rzucil innej propozycji. Przeciez prezes nie jest od te
                  ) go
                  ) aby zabawiac kibicow. Bez przesady. On ma zapewnic srodki na funkcjonowanie
                  ) klubu, a nie udawac pajacyka na srodku boiska bo akurat mecz jest nudny. Jak sa
                  )
                  ) pieniadze, to jest szansa na lepszych pilkarz. A jak sa lepsi pilkarze to moze
                  ) i
                  ) mecze beda ciekawsze. Petla sie zamyka. Ja mu sie nie dziwie, ze nie staral sie
                  )
                  ) dalej. Wszyscy totalnie go zjechali za maskotke, a nie bylo zadnych
                  ) konstruktywnych propozycji. Cos jak w polityce. Zdymisjonowac i nie wazne co
                  ) dalej.
                  ) )
                  ) ) Co do piłkarzy to owszem nie twierdzę, iż w Valencii grali sami jugosłowianie
                  ) .
                  ) ) winę za porażkę ponoszą i Polacy, też i Karwan (bo kiedy w ostatnich miesiąca
                  ) ch
                  ) )
                  ) ) zaczęło się mówić, że w Polsce nie ma sobie równych to wyraźnie spuścił z to
                  ) nu
                  ) ) ),
                  ) ) ale to w głównej mierze straty bramek to wina Gerasimovskiego. Jedynie Svitli
                  ) ca
                  ) )
                  ) ) ze sprowadzonych graczy rokuje jakieś nadzieje na lepszą przyszłość..
                  ) ) Co do trenera nie wprowadził nic rewolucyjnego, Legia gra tylko mniej
                  ) ) widowiskowo, co mi się nie podoba, jej mecze są piekielnie nudne. Zgadzam się
                  )
                  ) ) jeśli taka gra miałaby przynieść wyniki, to proszę bardzo. Lecz wyników ("mia
                  ) ły
                  ) )
                  ) ) przyjść po pół roku") jak nie było tak nie ma.
                  )
                  ) Co do Gierasimowskiego to zgoda, ze to ciapciak i ja bym go wywalil. Ale nie
                  ) zwalaj na niego winy za wszystkie bramki. Jedna to rzut karny (a moim zdaniem,
                  ) Kowal trafil w pilke, a nie w noge), inna z tego co widzialem to zawalil Piekar
                  ) z,
                  ) ktory biegl za swoim pomocnikiem do 30m a potem przestal i facet byl juz sam.
                  ) Wtedy w zle zagrala cala obrona i pomoc (nie bronia tylko obroncy). Mi sie
                  ) wydaje, ze i z Vukovica cos bedzie (ma 22 lata). Reszte (Giera i Yahaya) wywali
                  ) c.
                  ) Sierioza jest niezly, niech gra. Nie zgadzam sie nartomiast, ze nie ma wynikow.
                  )
                  ) Przypomnij sobie kto gral w poprzednim sezonie im porownaj z obecna kadra. A
                  ) teraz dodaj do tego plage kontuzji z rundy jesiennej. I takie zle wyniki. Nie g
                  ) ra
                  ) nasz najlepszy napastnik - Mieciel (mozna narzekac, ale wiosna pokazal co umie)
                  ) ,
      • bigbrada Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! 30.11.01, 10:47
        Moim zdaniem należy pójść w kierunku wskazanym przez Borussię Dortmund, MU czy
        Newcastle.
        Legia powinna zostać sprywatyzowana i wejść na giełdę.
        Wspominał o tym niedawno Puls Biznesu.
        Z pewnością znalazłoby się wielu chetnych-ja deklaruję od razu, że kupiłbym
        kilka akcji.
        Zresztą nienawidzący Legii też mogliby się wyżyć i dołować kurs zamiast
        napier..ć się po meczach.
      • Gość: ts-kibic Re: Droga Legio: WYWALCIE MIKLASA!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 20:55
        Nie wywalać!!! Z takim osłem to Legia nigdy mistrza nie zdobędzie (pomijając
        fakt, że jest na to za cieńka).
        • cromm Re: ZOSTAWCIE MIKLASA!!! 03.12.01, 17:16
          Jak wyżej..zostawić kanalię!!!!@!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka