Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Komisja lekarska bada Kubicę

• Gość: Elofon Pozdrowienia dla Roberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:15
        Pozdrowienia dla Roberta.
        Zdrowia życzymy.

www.elofon.pl/index.php?sms=Galeria_tapet_na_komorki_Dodaj_wlasna_tapetke_na_telefon&nick=Pokolenie%20jp2&tytul=Jezus%20chrystus&nr=225
      • Gość: F1 Fan Skończy jak Villeneuve IP: *.forweb.pl 14.06.07, 22:16
        to już koniec kariery Roberta w BMW
        • polski0001 Co za palanty tu pisza ...... 14.06.07, 22:21
          To ze Robert nie wystartuje w Indianapolis nie znaczy ze jego karira jast
          zakonczona ! Nie ma co sie dziwic ze go nie dopuscili Po takim wypadku , miał
          uraz głowy wiec dobrze mu zrobi krotka przerwa i zapewne we Francji juz Go
          zobaczymy
          Pozdrowienia dla Kubicy
          • Gość: F1 Fan Jak chcesz zobaczyć palanta to spójrz w lustro IP: *.forweb.pl 14.06.07, 22:31
            Villeneuve'a też po wypadku bolała głowa więc postanowił odpuścić jeden wyścig.
            Kubica się pokazał i wygryzł Kanadyjczyka. Sytuacja może się powtórzyć w
            przypadku doskonałej jazdy Vettela w Stanach. Chłopak poczuje szanse i za
            wszelką cenę będzie chciał ją wykorzystać.
            • polski0001 Re: Jak chcesz zobaczyć palanta to spójrz w lustr 14.06.07, 22:32
              Gość portalu: F1 Fan napisał(a):

> Villeneuve'a też po wypadku bolała głowa więc postanowił odpuścić jeden
              wyścig.
              > Kubica się pokazał i wygryzł Kanadyjczyka. Sytuacja może się powtórzyć w
              > przypadku doskonałej jazdy Vettela w Stanach. Chłopak poczuje szanse i za
              > wszelką cenę będzie chciał ją wykorzystać.

I co myslisz ze mu doskonale sie powiedzie w Niedziele ??!! Zobaczymy
              Ale ja stawiam na Roberta ze we Francji pokaze co potrafi A teraz bedzie
              trenowal i sprawdzal nowy bolid !!!
              • Gość: Monika Re: Jak chcesz zobaczyć palanta to spójrz w lustr IP: *.dronet.pl 14.06.07, 23:50
                Robert modle się o ciebie!
      • Gość: karia Widzieliście jak się dresiara rozleciała? IP: 81.210.10.* 14.06.07, 22:20
        A miała być niemiecka solidnosć. Kompromitacja dla konstruktorów bmw
        • Gość: asdf Re: Widzieliście jak się dresiara rozleciała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:14
          Nie kompromitacja tylko bardzo dobra reklama. Kierowcy nic sie nie stało, a to
          jest najważniejsze.
          • Gość: bolek Re: Widzieliście jak się dresiara rozleciała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:34
            By odpowiednio chronić kierowcę, samochody muszą pochłaniać część energii
            podczas zderzenia. To zadanie dla specjalnych struktur ochronnych z przodu, po
            bokach i z tyłu kokpitu i takie mają zadanie żeby po prostu odpaść i oddać część
            energii. Widać, że same techniczne barany sie tu w większości wypowiadają.
      • Gość: toja Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.szczecin.mm.pl 14.06.07, 22:20
        pamietajcie nie ma ludzi niezastapionych :)
      • Gość: KIBICEK Re: Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.elsat.net.pl 14.06.07, 22:21
        Jak wyglądało badanie:
        Lekarz: Panie Kubica, proszę sobie wyobrazić że pozwalamay Panu wystartować.
        Jakie miejsce Pan chciałby zająć w wyścigu ?
        Kubica: obawiam się, że w nowym bolidzie mogę nie być pierwszy...

No i przepadł ze strachu....
      • Gość: M. Co za gosc! IP: *.tbcn.telia.com 14.06.07, 22:22
        O wlos byl od smierci i jeszcze mu malo...
        • Gość: kamilo86 Re: Co za gosc! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 22:27
          On poprostu wie że jeżeli pojedzie zamiast niego Vettel i co gorsza nawet nieźle mu pójdzie to jego pozycja w Teamie nie będzie już taka pewna...
          • mil1231 Nic podobnego- Kubica może być spokojny o swoje 14.06.07, 22:58
            miejsce- w zespole. Sprawą otwartą pozostan ie czy także w przyszłym roku, ale
            ja myślę że w przyszły roku równie dobrze może przejść do lepszego zespołu...
            • Gość: marilicia Re: Nic podobnego- Kubica może być spokojny o swo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.07, 23:42
              > ja myślę że w przyszły roku równie dobrze może przejść do lepszego zespołu...

Lepsze zespoly to tylko

- McLaren Mercedes, Kubica musialby zastapic Alonso lub Hamiltona
              - Ferrari, Kubica musialby zastapic Raikönnena lub Masse

Obydwie mozliwosci sa nierealne.

Alonso, 2x mistrz swiata
              Hamilton, chyba najlepszy debiutant
              Raikönnen, zbyt dobry
              Massa, uczen Schumachera, zbyt dobrze zna Ferrari
              • mil1231 Hehe, trochę fantazjujesz 14.06.07, 23:55
                > > ja myślę że w przyszły roku równie dobrze może przejść do lepszego zespoł
                > u...
                >
                > Lepsze zespoly to tylko
                >
                > - McLaren Mercedes, Kubica musialby zastapic Alonso lub Hamiltona
                > - Ferrari, Kubica musialby zastapic Raikönnena lub Masse
                >
                Lepszym zespołem lada dzień może okazać sie po raz kolejny także Renault

> - McLaren Mercedes, Kubica musialby zastapic Alonso lub Hamiltona
                > - Ferrari, Kubica musialby zastapic Raikönnena lub Masse
                >
                > Obydwie mozliwosci sa nierealne.
                >
                > Alonso, 2x mistrz swiata
                > Hamilton, chyba najlepszy debiutant
                > Raikönnen, zbyt dobry
                > Massa, uczen Schumachera, zbyt dobrze zna Ferrari

Alonso źle się czuje w McLarenie i jego dni są tam policzone.
                Hamilton jest obecnie nietykalny, to fakt
                Raikonnen to jest najwieksza farsa F1- tak beznadziejnie zdekoncentrowanego
                kierowcy Ferraroi dawno nie widziałem a Massa jest póki co slaby, słabszy od
                Kubicy bez dwóch zdań. Sytuacja może się zmienić w zupełnie zaskakujacy sposób,

ale ja i tak jestem zdanie że żadne zmiany w BMW nie nastapia- Vettel pojedzie
                przeciętnie.
                • Gość: marilicia Re: Hehe, trochę fantazjujesz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.07, 00:04
                  > jego dni są tam policzone.

To sa tylko twoje spekulacje. Wroc do realnego swiata.

> Lepszym zespołem lada dzień może okazać sie po raz kolejny także Renault

Owszem.

> Raikonnen to jest najwieksza farsa F1- tak beznadziejnie zdekoncentrowanego

To chyba sie nie znasz na F1. Jeszcze wieksza farsa byl np JPM. A koncentracja
                  wroci. Raikönnen myslal ze wsiadze do Ferrari i bedzie wygrywal. A teraz czeka
                  go praca. Przyzwyczai sie.

> Massa jest póki co slaby, słabszy od
                  > Kubicy bez dwóch zdań.

Znowu zaczynam watpic ze jestes "znafca". Massa jest lepszy od swojego kolegi z
                  druzyny. Cos, czego Kubica musi najpierw dokonac!

> ale ja i tak jestem zdanie że żadne zmiany w BMW nie nastapia- Vettel pojedzie
                  > przeciętnie.

Tez tak uwazam. vettel jest jeszcze niedoswiadczony. A Kubica jest ceniony.
                  • mil1231 po kolei: 15.06.07, 00:17
                    jego dni są tam policzone.
                    >
                    > To sa tylko twoje spekulacje. Wroc do realnego swiata.

zobaczysz wkrótce czy to spekulacje czy nie.

> > Raikonnen to jest najwieksza farsa F1- tak beznadziejnie zdekoncentrowane
                    > go
                    >
                    > To chyba sie nie znasz na F1. Jeszcze wieksza farsa byl np JPM. A koncentracja
                    > wroci. Raikönnen myslal ze wsiadze do Ferrari i bedzie wygrywal. A teraz czeka
                    > go praca. Przyzwyczai sie.

Co ma do tego Montoya??? Raikonnen to pi.., która nad sciagnie przedkłada
                    chlanie z kumplami- typowy Fin.

> > Massa jest póki co slaby, słabszy od
                    > > Kubicy bez dwóch zdań.
                    >
                    > Znowu zaczynam watpic ze jestes "znafca". Massa jest lepszy od swojego kolegi
                    z
                    > druzyny. Cos, czego Kubica musi najpierw dokonac!

Mając za przeciwnika pijanego Raikonnena mylącego się w każdym wyscigu,
                    nietrudno byc lepszym -mozna nawet seryjnie zaliczać pobocza- jak w Malezji a i
                    tak być lepszym. Kubica do tej pory nie miał mozliwości sprzętowych podjąć
                    walki z Heidfeldem, a gdy raz auto nie zawiodło- zdeklasował szkopa w Monaco.

• Gość: marilicia Re: po kolei: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.07, 00:25
                      > zobaczysz wkrótce czy to spekulacje czy nie.

Alonso mowi, ze zle sie czuje w McLarenie, bo niby faforyzuja anglika. Pomysl:
                      CZy Kubica jest anglikiem?

> Co ma do tego Montoya??? Raikonnen to pi.., która nad sciagnie przedkłada
                      > chlanie z kumplami- typowy Fin.

Nie czytasz tego co piszesz? Napisales ze Raikönnen to najwieksza farsa. Ja
                      napisalam, ze to nie prawda i podalam przyklad JPM. A Raikönnen byl lepszy od
                      Heidfelda, lepszy od Coultharda, lepszy od JPM. A teraz przyzwyczaja sie do
                      nowej druzyny. A w klasyfukacji jest 4.

> Mając za przeciwnika pijanego Raikonnena mylącego się w każdym wyscigu,
                      > nietrudno byc lepszym -mozna nawet seryjnie zaliczać pobocza- jak w Malezji a i
                      >
                      > tak być lepszym.

Raikönnen jezdzi po pijanemu? Moze zaczniesz pisac przemyslane teksty, bo
                      inaczej to nie ma sensu.

> Kubica do tej pory nie miał mozliwości sprzętowych podjąć
                      > walki z Heidfeldem, a gdy raz auto nie zawiodło- zdeklasował szkopa w Monaco.

Twierdzisz ze polaczek (moge tak napisac, bo ty piszesz szkop) zdeklasowal
                      szkopa w Monaco. Jesli jestes rzeczywiscie znawca, to dobrze wiesz ze jeden
                      wyscig niewiele znaczy.
                      • Gość: Family Guy Bez paniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 00:42
                        BMW nie po to go zatrudniało, żeby zaraz zwalniać; plus fatalny PR - wywalić
                        cudownie ocalonego. Jednak jesli Vettel zajmie dobre miejsce, może zacząć się
                        medialny cyrk i dziwne ruchy. RK jednak o przyszłość matrwić się nie musi.
                        Całkiem niedawno Flavio Briattore powiedział, że nie może sobie wybaczyć że
                        przegapił Roberta. Sadzę, że Toyota również nie miałaby nic przeciwko. Aha,
                        gdyby Kimi był pijaczkiem, miałby problemy z ukończeniem kwlaifikacji, nie
                        mówiąc o wyścigu, naprawdę brukowe brednie.
                        • mil1231 Jeśli z mojego wywodu zrozumiałeś że Raikonnen 15.06.07, 23:12
                          jeździ po pijaku to obaj z tym szkopkiem-wykpokiem nie jesteście zbyt
                          rozgarnięci.
                      • Gość: Andy Re: po kolei: IP: *.acn.waw.pl 15.06.07, 07:55
                        > Twierdzisz ze polaczek (moge tak napisac, bo ty piszesz szkop) zdeklasowal
                        > szkopa w Monaco. Jesli jestes rzeczywiscie znawca, to dobrze wiesz ze jeden
                        > wyscig niewiele znaczy.

Tylko, ze Heidfeld startowal juz ponad 120 razy - z jakimi rezultatami wszyscy
                        wiedza. Ostatnio jezdzi lepiej tylko dlatego, ze jest pod ogromna presja
                        niepewnego przedluzenia kontraktu. Nie mowie, ze on jest zly - jest solidnym
                        kierowca ale nie jest to zaden talent a tym bardziej nie bedzie juz osiagal
                        zadnych spektakularnych wynikow. Ba - mysle, ze z czasem ta presja bedzie tak
                        duza, ze zacznie popelniac bledy ...
        • Gość: asd Re: Co za gosc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:15
          A jakbyś szedł ulicą i cegla spadla by metr od ciebie to co? Z domu bys nie
          wyszedł bo byles o krok od smierci? W łeb sie puknij baranie.
      • Gość: zhul koniec Kubicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:23
        Odsuna go pod byle pretekstem. I dobrze, bo od dawna widac, ze pewnym Niemcom
        Polak bardzo przeszkal w teamie BMW. Moze wezmie go inny team i tam biedzie mial
        wreszcie pozadnie przygotowany samochod, a nie z ciaglymi defektami, jak w BMW.
        • Gość: Cubica Fan Re: koniec Kubicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:25
          "... Merde... !!! "
          • polski0001 Re: koniec Kubicy 14.06.07, 22:27
            Gość portalu: Cubica Fan napisał(a):

> "... Merde... !!! "

Dlaczego merde ??
        • Gość: raul Re: koniec Kubicy IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 22:27
          calkiem mozliwe ze Toyota sie nim zainteresuje. Ralfi Schumacher dostal od
          japoncow ultimatum
          • Gość: flame Re: koniec Kubicy IP: *.chello.pl 15.06.07, 10:34
            Gość portalu: raul napisał:
            > Ralfi Schumacher dostal od japoncow ultimatum

Przypominam, że Toyota to niemiecki zespół. Przejście Kubicy do tej farsy to byłby regres. Na szczęście nie grozi mu to.
        • Gość: Schuja Re: koniec Kubicy- prorocze slowa- amen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:32
          Won z nim z naszego zespolu.Niech se jezdzi na polskim aucie. Wreszcie mi
          ulzylo.Chamstwo nadwislanskie ryje sie wszedzie po darmoche, nie umie przy tym
          niczego uszanowqac. Z naszym ,niemieckim BMW ten Kubica postepowal wg . regul
          tzw polnische Wirtschaft. Kazalbym temu mlotowi za to cacko placic z jego
          wlasnej kabzy.Tylko po darmoche byscie siegali.
          • Gość: houk! Jak zwykle ten sam niemiecki bełkot :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.07, 22:49
            Nawet polskie auto jest lepsze od BMW hehe
            Chyba tylko w BMW hamulce się zapadają :)
            Od razu widać niemiecką solidność LOL i to twoje cacko hehe
            To się tylko na złom nadaje i faktycznie za całkowitą darmoche hehehe
            Mam nadzieję że Kubica przejdzie do lepszego teamu który będzie go wspierał :)
            Houk!!
          • Gość: +- Re: koniec Kubicy- prorocze slowa- amen IP: *.acn.waw.pl 14.06.07, 22:55
            > Won z nim z naszego zespolu

Ty jeszcze nie jestes "ich" - poki co praca u Turka na kebabie nie gwarantuje
            obywatelstwa.
          • Gość: Prawda nie Falsz Re: koniec Kubicy- prorocze slowa- amen IP: *.dsl.bell.ca 15.06.07, 06:29
            A gdzies ty sie kmiotku po polskiemu nauczyl gdakac ? Smrodliwy, podstepny
            zaprzedancu .... narazie tego cacka (skasowanego elegancko) to Tobie by
            pielucha nie pozwolili dotknac, pi.. zazdrosna. Won ty, pucowac niemieckie
            karmaszki w hotelach za 20fen., ty chodzaca butelko zolci.
            • Gość: Schuja Re: koniec Kubicy- prorocze slowa- amen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 08:59
              Slaby jestes w waszym polackim jezyku. Tylko " zaprzedancu" ? A jest jeszcze ;
              zaprzancu , zdrajco, folksdojczu, wyrodku ,zakalo , szmato hitlerowska i pare
              innych.
              • Gość: Prawda nie Falsz Re: koniec Kubicy- prorocze slowa- amen IP: *.dsl.bell.ca 23.06.07, 07:17
                folksdojcz to nie jest polskie slowo kmiocie. widelki na ciebie czekaja. kupy
                sa do wywiezienia na pole. nie wymiguj sie teraz schuju od roboty.
            • Gość: Schuja Re: koniec Kubicy- prorocze slowa- amen na dzis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:15
              Tylko tyle potrafisz po waszemu, polacku? A mozna by jeszcze dac ; zdrajco ,
              zaprzancu , wyrodku , folksdojczu , sprzedawczyku , szmato hitlerowska i pare
              innych.Dla ciebie mam jedno okreslenie , mysle , ze najlepiej odzwierciedlajaca
              cale twoje jestestwo ; glupku pospolity. Kubica jest juz skonczony,czy tego
              chcecie czy tez nie.Ja musze zaraz isc do waszego , polskiego sadu i zlozyc
              pozew o wyrzucenie z domu mojej Mutter jakiejs waszej polskiej rodziny , ktora
              w dla was specyficzny sposob , zlodziejsko wkwaterowala sie do niego , jak moja
              Mutter opuscila swoj Heimat.Na szczescie jest sprawiedliwosc na tym
              swiecie.Pojda Polacy won z mojej wlasnosci, wlasnosci od pokolen.Raus z
              mojego.I NIC tego nie zmieni.Akamienica w Oppeln ( Opole po waszemu ) jest
              piekna , pomiemiecka ,blisko tego amfiteatru. Bede wynajmowal wam , Polakom a
              monety wywioze se nach Hause , do Niemiec.I nikt, powtarzam NIKT mi w tym
              zamiarze nie moze przeszkodzic .Prawo stoi za mna. Hehehe. Ainnym moim ziomkom
              doradzam zrobic to samo, moge pomoc w zalatwianiu formalnosci.Dla
              tzw.problematycznych przypadkow polecam NIEZAWISLY sad w STRASBURGU. Jego
              wyrokow musi sluchac takze kaczy rzad. Hehehe. Wyru..i bez mydla. Hehehe.
              • Gość: gość Re: koniec Kubicy- prorocze slowa- amen na dzis IP: 195.94.208.* 15.06.07, 09:42
                Gość: Schuja 15.06.07, 09:15 napisał:
                Ja musze zaraz isc do waszego , polskiego sadu

a co ty w tym sadzie chcesz robić ?, jabłka zrywać?, baranie naucz się najpierw
                pisać a potem dopiero upubliczniaj swoje chore brednie.
        • Gość: czwartek - wieczor Re: koniec Kubicy IP: *.range81-153.btcentralplus.com 14.06.07, 23:07
          Tak, Ci straszni Niemcy - najpierw zatrudnili Kubice placac mu setki tysiecy
          Euro, by potem od razu zaczac kopac pod nim dolki. Toz to prawdziwy
          makiawelizm - zatrudnic Polaka w niemieckim zespole (ograniczonym do dwoch
          zawodnikow) by pozniej dostarczac mu wadliwy samochod, powodowac by uderzal
          centralnie w betonowa sciane, obracal sie wokol wlasnej osi w co drugim wyscigu
          etc. Zaprawde, to wyrafinowani sadysci...
      • Gość: pocalujta_wujta To mial byc test aktualnego stanu a nie... IP: *.gs.com 14.06.07, 22:25
        ... spekulacje: " co by bylo gdyby". Nie rozumiem komisji FIA. Gdyby babcia
        miala wasy...
        Albo oceniamy stan oglony kierowcy, albo sie bawimy w dywagacje filozoficzne.

Owszem gdyby uderzyl mogloby byc zle, ale mogloby byc dobrze. Tego nikt nie wie
        podobnie jak nie wiedzial tego ze Kubica przezyje czy bedzie mial wypadek w
        Montrealu.

Przepraszam na jakiej aparaturze FIA wykonalo badania ciala Kubicy?

Glupkow nigdzie nie brakuje... takze w FIA. O tym jednak kierowcy nie moga
        publicznie mowiec wiec my mamy szanse.

Robert natomiast traci szanse na dobre miejsce w klasyfikacji GP.
        • Gość: raul Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 22:31
          prawda jest, ze Niemcom bardzo zalezalo na takim orzeczeniu lekarskim.
        • Gość: rakot Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.06.07, 22:51
          z tego co wiemy stan fizyczny roberta predysponuje go do startu w wyścigu, jak mówie z tego co wiemy. Z punktu widzenia psychicznego, im wczesniej wystartuje tym lepiej, i to potwierdzają badania. Tak więc powinien startować jak najwcześniej, aczkolwiek rozumiem też lekarzy bojących sie Robertowi dać pozwolenie na start: a co gdyby ( 1% szans) znowu miał wypadek?? Naprawde bardzo trudna decyzja, którą jak mówi sam Robert, trzeba uszanować.
          • Gość: lol Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... IP: *.uml.lodz.pl 14.06.07, 22:55
            Poza tym należy wziąć pod uwagę fakt, że tutaj jeździ się prawie cały wyścig z
            gazem w podłodze ;/. Rzadko kiedy prędkość spada poniżej 320km/h. Przy takiej
            prędkości kolejny wypadek grozi śmiercią i jest duże prawdopodobieństwo
            rozwalenia innych na torze. (polecam zobaczyć filmiki z kraksami z Indy 500 bądź
            NASCAR).

Lekarze zrobili moim zdaniem słusznie. Poczekamy do Francji :P
            • jorge.martinez Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... 14.06.07, 23:01
              Gość portalu: lol napisał(a):

> Rzadko kiedy prędkość spada poniżej 320km/h.

Trochę Szanowny/a przesadził/a. Na torach F1 prócz prostych są jeszcze zakręty,
              szykany i łuki. Na nich nie jeździ się z prędkością 320 km/h. I Bogu dzięki.
              • Gość: lol Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... IP: *.uml.lodz.pl 14.06.07, 23:04
                To radzę się zapoznać z torem Indianapolis :). To jest owal. Jedyny chyba w
                serii F1 taki tor w sezonie.

Do tego nie pamiętam czy nie ma tam startu "lotnego" (jak jest np. w Nascar/Indy
                500).

Zamiast krytykować, radziłbym jeszcze zapoznać się z torem :P
                • jorge.martinez Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... 14.06.07, 23:07
                  Proszę o wybaczenie, nie zrozumiałem że tu chodzi o ten konkretny tor, którego
                  specyfikacji nie znam.

Pozdrawiam.
                  • Gość: lol Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... IP: *.uml.lodz.pl 14.06.07, 23:08
                    Nie ma za co :) Z resztą teraz sam zgłupiałem i sam już nie wiem czy to owal czy
                    nie, ale jednak nie.

Też Cię więc przepraszam. Masz rację 320 to na takim torze gruba przesada ;)
                    • Gość: marilicia Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.07, 23:39
                      > Nie ma za co :) Z resztą teraz sam zgłupiałem i sam już nie wiem czy to owal cz
                      > y
                      > nie, ale jednak nie.
                      >
                      > Też Cię więc przepraszam. Masz rację 320 to na takim torze gruba przesada ;)

Czesciowy owal i jedzie sie tam szybciej niz 320 km/h. Popatrz tutaj:

www.motorsport-total.com/f1/saison/strecken/usa_gr.gif
              • Gość: lol Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... IP: *.uml.lodz.pl 14.06.07, 23:07
                Właśnie się zastanawiałem, czy to nie tor owalny ;) ale chyba jednak nie :).

No to fakt 320 się tam nie jeździ. :)
                • Gość: bronek Re: To mial byc test aktualnego stanu a nie... IP: *.g-net.pl 14.06.07, 23:38
                  czesc toru F1 sie pokrywa z torem Indy 500, wiec na pewnym odcinku jest dluga
                  prosta (luk) na ktorej sie jedzie grubo powyzej 300. ale reszta toru to raczej
                  wolne zakrety
      • Gość: michi Bardzo dobrze,zobaczycie że bolid nawali Vettelowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:30
        Nie dadzą rady w tydzień odbudować bolidu na tyle,aby bez awarii przejechać
        treningi,kwalifikacje i w końcu sam wyscig o punkty.Trzymaj się Robert,jesteśmy
        z Tobą!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pati Komisja lekarska bada Kubicę IP: 82.143.250.* 14.06.07, 22:31
        ej, no bez takich teorii spiskowych! gdyby tak bardzo chcieli, zeby vettel
        jezdzil w ich teamie, to by go zakontraktowali zamiast kubicy od poczatku
        sezonu... mysle, ze trzeba sie pogodzic z ta decyzja i zyczyc robertowi udanego
        powrotu w grand prix francji. byloby duzo gorzej, gdyby robert pojechal, mial
        kolejny wypadek i np. doznal powaznych obrazen,np. paraliz, czy jeszcze
        gorzej.. moze i dobrze, ze dostanie czas na dojscie do siebie. trzymam kciuki
        za szybki i udany powrot!!
      • Gość: ups Re: Komisja lekarska bada Kubicę IP: 189.146.169.* 14.06.07, 22:57
        Robert musi sie obawiać o własną skórę. Bo na jego miejsce już jest kilku
        chętnych. Po tym jak nie zdał testów medycznych i nie pojedzie w Grand Prix USA
        zastąpi go Sebastian Vettel. I tu może zacząć się koniec kariery Kubicy.

Jeśli 20-letni kierowca zajmie wysokie miejsce w wyścigu, to pozycja Polaka
        będzie zagrożona. Władze niemieckiego teamu mogą dojść do wniosku, że lepiej
        stawiać na swojego rodaka niż na naszego Roberta. Vettel jest ulubieńcem szefa
        BMW Sauber Mario Thiessen i z pewnością w takim przypadku miałby jego poparcie.

Vettel już nieraz podczas testów pokazał, że potrafi szybko jeździć. Według
        fachowców, jest uznawany za jeden z największych talentów wśród niemieckich
        kierowców młodego pokolenia. Niektórzy widzą w nim nawet następcę słynnego
        Michaela Schumachera. Dlatego jeżeli uda mu się start w USA, nacisk opinii
        publicznej w Niemczech na szefów BMW Sauber, by wszedł on na miejsce Kubicy,
        będzie spory.

Kubica doskonale zdawał sobie z tego sprawę. Chciał jak najszybciej wrócić do
        ścigania. Sam się przekonał, że w świecie F1 zmiany szybko zachodzą nie tylko
        na torze. W ubiegłym sezonie przecież on sam wykorzystał kłopoty zdrowotne
        Jacquesa Villeneuve'a i zajął jego miejsce w niemieckim teamie. Kanadyjczyk nie
        pojechał w GP Węgier. Zastąpił go Polak i pokazał swój wielki talent. W swoim
        debiucie w F1 przyjechał na metę na siódmej pozycji. Po tym wyścigu władze BMW
        Sauber zrezygnowały z usług Villeneuve'a.

Teraz Polak musi uważać, by sam nie stał się ofiarą młodszego rywala.

• Gość: Schuja Re:Nie ma miejsca dla Kubicy u Niemcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:06
          Won z nim.Mamy dosyc naszych wlasnych kierowcow, nie potrzeba nam OBCYCH. Niech
          jezdzi w polskiej stajni, na polskim samochodzie wyscigowym , np .
          Syrence.Dosyc tego chamskiego rycia sie do nas.Won z nim i nimi.Won z
          nielegalnymi schwarzarbeiterami aus Polen.Niech u siebie robia, u nas co
          najwyzej to gnoj u bauera albo tylki podmywac naszym starcom , do czysta
          podmywac.
          • Gość: S Re:Nie ma miejsca dla Kubicy u Niemcow IP: *.bb.sky.com 15.06.07, 01:59
            O schuja forumowy idiota :)
      • Gość: aquaqu Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.prz.rzeszow.pl 14.06.07, 22:57
        Słysznie mu nie pozwolili. Szkoda aut - facet nie jest pewny.
        Za wszelką cenę starałby się pokazać że wypadek pozostał bez skutków - i marnie by sis to mogło skończyć.
      • Gość: coZaCholera z jaką prędkością jechał w końcu Kubica,kiedy miał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:57
        wypadek. Przez te ostatnie 5 dni w mediach panuje zupełna dezinformacja! Podają
        230, 260, 270, niemal 300, a teraz 250 km/h. Przecież dane precyzyjne przy tej
        technice, jaką mamy w XXI w. chyba istnieją????
      • Gość: Finrod Re: Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:04
        Tu nie chodzi o jakiś ogólny antypolski spisek FIA, tylko o to, że Heidfeld i
        Kubica się nie cierpią. I to był doskonały pretekst, żeby Roberta odsunąć od
        zespołu - na Indianapolis pojedzie Vettel, a przed GP Francji okaże się na
        przykład, że Kubica ma zbyt wolny czas reakcji. I wtedy znowu pojedzie Vettel.
        Być może do końca sezonu Robert pojedzie jeszcze w jednym, góra dwóch wyścigach,
        po których okaże się, że BMW Sauber jednak woli zatrudnić Vettela jako drugiego
        kierowcę. A Kubicę weźmie jakiś Spyker czy inne Super-Aguri i będzie z nim jak z
        Ralfem Schumacherem i Jensonem Buttonem. Czyli wyścig do 2. okrążenia, potem
        siada kontrola trakcji i kończymy imprezę.
        • Gość: Andy Re: Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.acn.waw.pl 15.06.07, 08:00
          > Tu nie chodzi o jakiś ogólny antypolski spisek FIA, tylko o to, że Heidfeld i
          > Kubica się nie cierpią. I to był doskonały pretekst, żeby Roberta odsunąć od
          > zespołu

Co za brednie. Decyzje podjal lekarz a nie kierownictwo BMW ...

> Czyli wyścig do 2. okrążenia, potem siada kontrola trakcji i kończymy imprezę.

Taaa ... szczegolnie, ze od przyszlego sezonu nie bedzie kontroli trakcji.
      • Gość: marek_ Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.hsd1.nj.comcast.net 14.06.07, 23:07
        trzymaj sie, Robert! powodzenia!
      • Gość: sempiasty jak se rozwala auto za 700. tys to pora na przerwę IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 23:22
        nikt mi nie wmówi ze po takiej kraksie mozna być w formie fizycznej i
        psychicznej pozwalającej na jazdę w F1 - kubicy brakuje rozumu i dlatego chce
        startować
        • Gość: jose Prawdziwy wielki talent to Hamil! Kubica powinien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:33
          brac przykład! Jak będzie typowym polskim ułanem to niczego nie zwojuje!
          • mil1231 hehe, kolejny "znafca" F1 od VIII 2006... 14.06.07, 23:49
        • Gość: a RTL news IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:40
          Formel-1-Debüt für Vettel

"Die Ärzte haben sich ihn genau angeschaut und die Empfehlung gegeben, noch
          nicht zu fahren. Sie haben aber auch festgestellt, dass er in einem
          bemerkenswert guten Zustand ist", erklärte Theissen, der im Anschluss den 19-
          Jährigen Sebastian Vettel nominierte. "Er ist unser Ersatzfahrer und deshalb
          fährt er", begründete er die Entscheidung gegen Timo Glock. Die Nummer vier im
          BMW-Team, im Jahr 2004 schon bei vier Formel-1-Rennen im Einsatz, blieb
          gelassen: "Er ist Ersatzfahrer, ich bin Testfahrer. Es war klar, dass er fährt."

Vettel, der Teenager mit der blonden Wuschelfrisur und dem spitzbübischen
          Lachen, will seine Chance nun nutzen. Der Sohn eines Zimmermanns und einer
          Hausfrau aus dem hessischen Heppenheim gilt als großes Talent. "Ich bin
          bereit", sagte Vettel, der bereits in einigen Formel-1-Trainingseinheiten
          geglänzt hatte.

Co znaczy w skrocie jak powiedzial Theissen, ze lekarze po dokladnym zbadaniu
          wyrazili sugestie aby z przyczyn bezpeioczenstwa odpuscil sobie ten wyscig przy
          czym Kubica jest w dobrym stanie.
          Dlatego idac za rada lekarzy pojedzie Vettel, ktory co normalne bedzie chcial
          wykorzystac szanse.

PS
          A tak poza tym co sie podniecamy tym ze Niemcy z BMW funduja nam radoche, nie
          bedzie to trwalo wiecznie, wezma zabawke, bo to ich zabawka i sie skonczy.
          Jak tu wszedzie widac, to dopiero jaja, niektorzy rodacy Polacy chca aby Kubica
          pokazal Niemcom za ich kase ze sa od nas gorsi, tylko my biedniejsi,
          skrzywdzeni, itd.

• Gość: efjeden Re: Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:32
        no na jednym z wiekszych serwisow poswieconych f1 napisali ze przeszedl
        wszystkie testy !!!!!nie dopuscili go na zasadzie srodka zapobiegawczego ,
        poniewaz ryzyko kolejnego wstrzasu mozgu niosloby za duze konsekwencje dla
        zdrowia Roberta.Napisali rowniez ze z uwagi na fakt ze teraz przeszedl niezbedne
        testy niemal pewne jest ze za 2 tygodnie we Francji na pewno ponowniezasiadzie
        za kierownica!!
        • Gość: opinia Ludzie nie wierzcie w medialne bzdury! Po takim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:39
          wypadku i wielkich przeciążeniach powstają urazy ukryte. Po kilku tygodniach,
          miesiącach, czy latach wychodzą i nie ma lewara, że każdy jest bezpieczny nawet
          w super kasku i nad_kokpicie! I na nic się tu zdadzą tylko wyniki badań
          tomografem czy za pomocą rezonansu magnetycznego. Bokserzy po mikrourazach są
          prześwietlani najnowoczesniejszym sprzętem i nagle ni stąd ni z owąd jakieś
          mikrowylew, czego oczywiście Robertowi nikt z na s nie życzy. Ale bądźmy jednak
          realistami, to jest organizm ludzi, nie robota, który też jest do pewnego
          stopnia wrażliwy na wstrząsy!
          • Gość: sempek oczywiście masz rację IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 23:44
            tak poteżne uderzenia nie pozostają nigdy beż slady, to ze kUbica chce
            stratować może potwierdzac tylko obawy o jego sprawność intelektualną. Czas
            pokaże czy nie przyplątają się omdlenia, zaburzenia swiadomości, zaburzenia
            koordynacji ruchowej a nawet ataki padaczki sa mozliwe.
            A wtedy mógłby zabic nie tylko siebie.
            Niech sobie da spokój na pół roku a potem zobaczymy
        • Gość: aa de news IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:45
          München - Robert Kubica muss sich nach dem Horror-Crash von Montreal noch
          ausruhen. Die Ärzte des Automobil-Weltverbandes FIA rieten dem Polen nach einer
          Untersuchung am Donnerstag aus Sicherheitsgründen von einem Start beim USA-GP
          ab.

Von Robert Kubicas BMW-Sauber F1.07 blieb am Ende nur das Monocoque übrig
          Sein BMW-Sauber-Team befolgte diesen Ratschlag. "Wenn ein Arzt, so etwas
          empfiehlt, dann wird man nicht anders entscheiden", sagte BMW-
          Motorsportdirektor Mario Theissen.

Z tego wynika ze lekarze odradzili start, a Theissem poszedl za ich rada i
          stwierdzil ze nic innego nie mozna rozstrzygnac
        • Gość: Family Guy Nic nie jest pewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 00:06
          Może pojedzie może nie. A już to co się będzie działo w przyszłym sezonie to
          zagadka. Vettel pojedzie dobrze i się zacznie - niemiecka prasa to potęga, a oni
          czekają na swojego nowego Shummi'ego. Robert poradzi sobie tak czy owak, w
          najgorszym razie wyląduje w Renault, Toyocie czy Red Bullu, wbrew temu co pisze
          na forach wielu "speców", ma w światku F1 bardzo dobrą opinię, Flavio Briattore
          byłby zachwycony (tak sądzę)...
      • Gość: Warka z Tych Bardzo mądra decyzja! IP: 195.117.234.* 14.06.07, 23:45
        Bardzo mądra decyzja i korzystna dla Kubicy! Pozostaje podziękować FIA a Kubicy
        życzyć "szerokiej i bezpiecznej drogi" w następnych wyścigach!
        • johnny_p Mógłby przeszarżować 15.06.07, 00:10
          Trochę się obawiałem, że po kilku dniach będzie chciał wszystkim pokazać, co
          potrafi i będzie jechał za odważnie. Też raz miałem wypadek (w formule 100 ;-)
          i w pierwszych chwilach np. żona przebiegła autostradę szukając na poboczu
          komórki. I tak się nic nie stało (samochód do kasacji, u mnie skaleczony palec
          u nogi), ale psychika potrzebuje uspokojenia.

Oczywiscie on nie jest przecietny, ale paredziesiat okrazen na F1 wymaga tez
          innej koncentracji. Co nie znaczy, ze sie skonczyl, albo ze mu zle zycze.
          Przeciwnie. Ale ilu dyrektorow pracuje na okraglo nie sluchajac lekarzy, az
          przyjdzie zawal. Czasem musi ocenic na spokojnie ktos z zewnatrz. Przeciez nie
          chodzi o to, by po paru wyscigach na dnie z honorem lec. I nie nalezy go
          popedzac, ani grac mu na ambicji. Przyjdzie czas, to pojedzie.
          • Gość: eurydykos Bo to taka nasza specyfika! Po ułańsku .... aby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 00:22
            do przodu! Niemiec, czy Angol już by sobie odpuścił ze 2 starty, a Polak jak
            nie ułan na koniu, to w bolidzie.

• Gość: Don King Poczatek konca Kubicy $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ IP: 74.12.106.* 15.06.07, 01:08
              Vettel to bardzo dobry kierowca. Wydaje mi sie ze Kubica juz nie bedzie mial
              powrotu na tor. Stanie sie rezerwowym kierowca.
      • Gość: F-1. Re: Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.gdynia.mm.pl 15.06.07, 00:19
        Ten lekarz nie powinien dłuzej byc dopuszczony do praktyki medycyny!

To kretyn!

Nie ma powodów aby Kubica nie mógł startowac w Indy!

Opinmia lekjarza że tam zgineło ilus kieroców est po peostu nie do zaakceptowania!

Jestem nie konsekwentny:
        A z drugiej strony to Robert powinien troche odpoczc po tym wypadku.
      • Gość: Ritz Gdzie jest ta wiadomość? IP: *.cable.mindspring.com 15.06.07, 00:34
        Gdzie jest ta wiadomość podana przed polskie media, z której wynikało, że po
        wypadku Kubica skurczył się 15 centymetrów??? Chcę to pokazać znajomemu, ale
        wszystkie linki są już nieaktualne.

Czyżby znowu jakiś redaktorzyna napisał coś na pałę (jestem na 100%, że podali
        że się skurczył, wpiszcie w google "Kubica 15cm") bez sprawdzenia i teraz starał
        się zatrzeć ślady?
        • Gość: Piotr Re: Gdzie jest ta wiadomość? IP: *.static.dsl.dodo.com.au 15.06.07, 00:38
          To koniec Kubicy!!! Mlodziez tylko czekala na taka okazje. Kubica to flaki z
          olejem,slaby. Good Bay.
        • Gość: jot12345 Re: Gdzie jest ta wiadomość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 00:54
          to prawda.
          tak pisali.
          pozniej poczytalam oryginalny wywiad na bild.de - kubica mowil ze gdyby byl 15
          cm krotszy to nawet by go ta kostka nie bolala..

• Gość: Ritz Re: Gdzie jest ta wiadomość? IP: *.cable.mindspring.com 15.06.07, 01:46
            Czyli jakiś niedouczony redaktorzyna zabrał się za tłumaczenie wywiadu z bilda,
            zobaczył coś o byciu krótszym o 15 centymetrów i podał wiadomość, że Kubica się
            skurczył o 15cm.
            To jest właśnie poziom polskiego dziennikarstwa. A teraz tchórze zacierają ślady
            i kasują wszystkie artykuły.
            • Gość: fvk Re: Gdzie jest ta wiadomość? IP: *.chello.pl 15.06.07, 10:41
              :-D
              Ale jaja, nie miałem szczęścia trafić na to cudo. Dzięki za info, dawno się tak nie uśmiałem.
              • Gość: fvk Znalazłem :-D IP: *.chello.pl 15.06.07, 10:52
                Dziwne, że w springerowskim "Dzienniku" nikt nie mówi po niemiecku.
                Pewnie to jakiś wykształciuch bez matury z matematyki skojarzył przeciążenie 28G ze skurczaniem obiektów pod wpływem fal grawitacyjnych.
      • blue911 Re: Komisja lekarska bada Kubicę 15.06.07, 02:40
        Na pewno chlopak jest zdrowy i gotow do walki - to dobrze!
        Ale nie wierze zeby ten incydent nie pozostawil pewnych lekow lub zahamowan
        psychicznych. To normalne: uwazam takze ,ze za wczesnie na tak ostry wyscig. On
        moze nie przyznawac sie albo wrecz nie uswiadamiac sobie,ze przezyl szok i to
        moze wyjsc podczas wyscigu.
        Ja kiedys jako maly chlopiec mialem lekki,ale troche przerazajacy wypadek
        rowerowy z innym kolega tez na 2 kolkach. Skutkiem tego obaj wyladawalismy na
        srodku ruchliwej szosy,troche skaleczen i potluczen - nic niby wielkiego.
        Oczywiscie,w tym momencie nie bylo innych pojazdow wokol nas; inaczej bym tu
        nie klikal dzis.
        Jednak balem sie wsiasc na rower przez 10 dni! Podswiadomie.
      • b4b Re: Komisja lekarska bada Kubicę 15.06.07, 03:10
        i tak się skończyła kariera pierwszego Polaka w F1...wielka szkoda
        • blue911 Re: Komisja lekarska bada Kubicę 15.06.07, 04:32
          Dlaczego skonczyla? wcale tak nie mysle. Musi po prostu odpowiednio sie
          odbudowac psychicznie: mysle,ze ma dobre szanse powrocic z jeszcze wiekszym
          impetem. Najlepszego!!!
      • michaelrym Re: Komisja lekarska bada Kubicę 15.06.07, 04:13
        To Nietzsche wymyslil to haslo, "co cie nie zabije, to cie wzmocni". Zdaje sie,
        ze wtedy mieszkal w Szwajcarii. Z Polska to nie ma nic wspolnego - tutaj ludzie
        pekaja przy najmniejszym nieszczesciu, przynajmniej takie mam wrazenie np. po
        czytaniu komentarzy na temat przegranego meczu z Armenia.
        • Gość: ?????? Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.gdynia.mm.pl 15.06.07, 07:34
          michaelrym napisał:

> To Nietzsche wymyslil to haslo, "co cie nie zabije, to cie wzmocni". Zdaje sie,
          > ze wtedy mieszkal w Szwajcarii. Z Polska to nie ma nic wspolnego - tutaj ludzie
          > pekaja przy najmniejszym nieszczesciu, przynajmniej takie mam wrazenie np. po
          > czytaniu komentarzy na temat przegranego meczu z Armenia.

A czy oni w Armenii kopali bolid?

Co ma piłka nozna do F-1?

Tam 22 wariatów lata za jedna piłką!

Gdyby kadzdemu dali piłke to było by o wiele ciekawiej!
      • Gość: automoto Komisja lekarska bada Kubicę IP: *.sdb.lublin.pl 15.06.07, 05:02
        Miałem kiedyś wypadek bardzo dawno temu. Byłem pasażerem zresztą. Zrobiliśmy w
        robie śrubę w robie i wylądowali na dachu w poprzek drogi. Nic mi się nie stało,
        ale po trzech dniach zacząłem odczuwać bóle tu i tam. Od tamtego czasu nie
        siadam po stronie kierowcy.
      • Gość: Prawd nie Falsz Robert Korzystaj IP: *.dsl.bell.ca 15.06.07, 06:12
        Dali ci 3 tygodnie. Dwie azjatyckie blizniaczki robia takie oklady w
        Indianapolis ze bedziesz mial po nich wyniki jakich jeszcze w FIA nie widzieli.
        Myslales ze wypadek to byla proba ognia, nic z tego. Prawdziwa proba ognia to
        dzisiejsza odmowa. "Co cie nie zabije to cie wzmocni" - sam powiedziales.
        Odpoczywaj. Musisz miec sile do wylewania szampana na podium we Francji.
        • Gość: gosc Los Angeles Re:Kubica IP: *.socal.res.rr.com 15.06.07, 06:40
          nie rozumiem tego halasu wokol kierowcy wyscigowego, czy to takie wazne czy
          pojedzie czy nie pojedzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka