Gość: asdfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:22 Mam dziwne przeczucie, że te terminy są czystą abstrakcją... Chociaż fajnie byłoby się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasandra @wp.pl Stadion na 45 czy 50 tysięcy miejsc? IP: *.icpnet.pl 14.07.07, 10:15 Trzy stadiony w jednym!!??.Druga trybuna różni się od czwartej,a pierwsza i trzecia od pozostałych.PARANOJA!!!Gdzie jest taki drugi stadion na świecie budowany tak niehlujnie.Są na świecie kwadratowe jaja,domy do góry nogami,a w Poznaniu 3 stadiony w jednym!!!WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak do kasandry IP: *.icpnet.pl 14.07.07, 17:43 Idż kasandra do lekarza.Stadion będzie piękny,a jak nie wiesz jak będzie wyglądał to nie zabieraj głosu.To zdjęcie na początku jest już dawno nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOOT CAMP CLIK 77 kibice siatkówki są żenujący!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 10:17 i jak zwykle warszafka ma Poznań w głębokim poważaniu!!!!!! Przecież to kpina - tylko 15% dofinansowania!!!!!!!!! Chyba jednak najlepszym rozwiązaniem było by całkowite usamodzielnienie Wielkopolski od reszty kraju, co wypracujemy to wtedy mamy i wiemy na czym stoimy!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: kibice siatkówki są żenujący!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 17:20 Dokladnie, tylko dokladamy do tego panstwa , po co nam to :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliks Re: kibice siatkówki są żenujący!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 19.07.07, 11:37 Wielkopolska Małopolska i Wrocław (tylko bo reszta śląska do dziura na mapie Polski) powinny się postarać o autonomię razem. Zobaczymy co by wtedu Warszawa i Polska B miały do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Stadion na 45 czy 50 tysięcy miejsc? IP: *.199.63.250.tesatnet.pl 14.07.07, 10:28 Jak zwykle warszawskie smiecie blokuja inwestycje w Poznaniu korzystajac nota bene z naszych pieniedzy.... kiedy odseperujemy sie w koncu od tych darmozjadow ? Poznan i Wielkopolske stac na to by powstal autonomiczny, niezalezny od innych region..... czy ktos w koncu o tym pomysli czy zawsze bedziemy zywic tych nygusow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piątkowo Autonomiczna Wielkopolska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 11:34 ludzie...pielęgniarki i lekarze strajkują, zamiast wziąść się do roboty, to może i MY WIELKOPOLANIE zrobimy lokalną akcję, manifestację, przeciw wyzyskiwaniu i okradaniu WIELKOPOLSKI I POZNANIA przez leniuchów z warszafki. A najlepiej niech WIELKOPOLSKA zostanie regionem AUTONOMICZNYM!!!!!!!! Bo nie poraz pierwszy ludzie ze stolycy blokują rozwój POZNANIA!!! Ja już mam tego szczerze dość!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uihai Re: Autonomiczna Wielkopolska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.totbb.net 14.07.07, 19:36 Też jestem za secesją Wielkopolski, tylko jak to przeprowadzić? Warszafka się raczej po dobroci nie zgodzi. Ktoś musi utrzymywać Polskę B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra ja też mam już serdecznie dość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 13:02 tych jełopów wschodnich, dosyć że wszystkich okradają to ich region niczym nie różni się od Ruskich, to jest gospodarność kacapska..., po prostu trzeba walczyć o swoje i robić według własnego uznania, nie damy się zrusyfikować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Autonomiczna Wielkopolska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 15.07.07, 19:57 jakby co będę tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a może 48? IP: *.elb.vectranet.pl 14.07.07, 22:28 a nie można zostawić drugiej bez piętra i zrobić bocznych po 13000? wtedy będzie jakies 47-48 tys? dzieki temu IV nie będzie wygladać jakby ją przywieźli z innego stadionu tak jak ma to miejsce we wszystkich dotychczasowych koncepcjach. i tak, wiem że 50 tys to magiczna granica organizacji finału LM ale spójrzmy prawdzie w oczy, czy dla "średniej" szansy organizacji tego 1 (słownie: JEDNEGO) meczu warto tak szaleć? wydajmy tą kasę na coś innego jeżeli ją w ogóle mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibicka Budować nie dyskutować. IP: *.icpnet.pl 15.07.07, 11:22 Tanio buduje ten kto szybko buduje. Modernizację stadionu rozpoczęto w 2003r. Mamy co mamy dzięki słabemu inwestorowi miejskiemu - POSiR i dzięki niekompetencji urzędników miejskich. Nagrodzony kontraktem na modernizację stadionu za wcześniejsze bogate sponsorowanie piłkarzy gł. wykonawca MAXER SA do 2002r ENERGOPOL-7 upadł w marcu 2005r, po czym udawano, że sie coś dzieje na budowie. Po 4 latach "budowy" mamy dwie nijakio podobne i niekompletne trybuny. Zdążymy przed 2010 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Myślę że 60-tysięcznik spokojnie by sie zapełnił IP: *.icpnet.pl 15.07.07, 17:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaw Wyburzenie dwóch trybun jednocześnie? IP: *.centertel.pl 15.07.07, 19:01 Totalny absurd.Nie rozumiem jaki to ma sens.Zróbmy najpierw trzecią (jak pierwotnie planowano) a potem pierwszą.Dziwny będzie ten stadion z dwoma wysokimi trybunami na przeciw siebie.No ale chwileczkę...wiem to pomysł naszego Super-Dyrektora Pana Rajewskiego (niech się lepiej zajmie Maltą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Stadion na 45 czy 50 tysięcy miejsc? IP: *.icpnet.pl 17.07.07, 03:20 Warszawka, Warszawka - w instytucjach i urzędach państwowych, mieszczących się w Warszawie, pracują ludzie z różnych części Polski. Byli premierzy z Wielkpolski i też było, że "Warszawka". Zwykli mieszkańcy Warszawy nie są niczemu winni i nie wyciągają rąk po dorobek Poznania. Wielkie miasta - Poznań, Warszawa, Wrocław, Kraków, Gdańsk - są płatnikami netto do budżetu państwa. Jeśli ktoś już jest winny, to urzędnicy pracujący w Warszawie, ale niekoniecznie z Warszawy. Grobelny wie, jak zagrać na szowinistycznej nutce, a Wy to kupujecie. Oczywiście, Poznaniowi należy sie dokładnie takie samo dofinansowanie jak pozostałym miastom kandydackim. Odpowiedz Link Zgłoś