Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pekinie

IP: *.chello.pl 17.07.07, 18:19
    Wąsy Żiby wymiatają ;-)
    Obserwuj wątek
      • baltazarus Oczywiście, że z Polską. 17.07.07, 18:20
        Oczywiście, że z Polską. Z kim ze światowej, szerokiej czołówki gra sie
        Brazylii łatwiej?
        • Gość: :) Re: Oczywiście, że z Polską. IP: *.echostar.pl 17.07.07, 18:25
          fakt, to samo przyszło mi do głowy, że Brazylia nikogo z czołówki nie pokonuje
          tak łatwo jak nas...ale pokażemy im, może jeszcze nie na IO 2008, że można z
          nimi wygrać najważniejsze spotkania...
          a może GIBA zawitałby do Polski??????Może zagrałby w jakimś naszym klubie????
          Byłoby super, ale chyba naszych zespołów nie stać na tak kosmicznego gracza :)
          • Gość: penny hardaway Re: Oczywiście, że z Polską. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:33
            Właśnie. Też tak pomyślałem. Ogrywają nas b.łatwo. A Giba w Polsce? Myślę, że za
            5 lat to może być realne.
        • Gość: :) Re: Oczywiście, że z Polską. IP: *.echostar.pl 17.07.07, 18:54
          I mam jeszcze jedną sprawę...jaka według Was jest najlepsza szóstka ( z libero
          siódemka:) ) świata w siatkówce mężczyzn??? Według mnie to: Zagumny, Winiarski,
          Giba, Gustavo, Poltawski, Dante oraz Sergio (libero)
          Gdybym mógł wystawić większą ilość graczy, dodałbym jeszcze Plińskiego,
          Wlazłego, Priddy'ego, Kazijskiego i Ricardo...
          nie wiem, czy w pierwszym składzie nie wystawiłem zbyt dużej ilości graczy na
          jakiejś pozycji, ale to wynik mojej średniej znajomości siatkówki...proszę o
          odpowiedzi! Pozdrawiam
          • Gość: wystawiacz Re: Oczywiście, że z Polską. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:33
            ricardo jest ponad wszystkich i moim zdaniem cakowicie zasłużenie zdobył tytuł
            MVP Finału. Nie rozumiem jak można Rudego stawiać wyżej niż Ricardo, który jest
            genialny. Dla mnie to jeden z największych siatkarzy w historii tej dyscypliny,
            jest kimś takim dla siatkówki jak maradaona, zidane dla piłki nożnej. Wprawdzie
            Rudy dostał najlepszego rozgrywacza, ale nigdy nie osiągnie poziomu Ricardo, co
            nie zmienia faktu, że jest klasowym rozgrywajkiem, jednym z najlepszych na
            świecie. Jednak patrząc na jego grę w finałach LŚ trzeba powiedzieć, że w dwóch
            ostatnich meczach grał przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo. Poza ty, za dużo
            gadał, byłym na meczach i widziałem, że jego koledzy z reprezentacji byli mocno
            poirytowani. Nie tędy droga
            • bazyliszek4 Re: Oczywiście, że z Polską. 18.07.07, 17:09
              a no własnie. o zwycięstwie w klasyfikacjach indywidualnych decydują
              statystyki, w przypadku rozgrywających uwzględnia się ile razy zgubił blok. a
              Zagumny robił to częściej niż Ricardo.
              tak to już bywa ze statystykami, że nie do końca odzwierciedlają to co czują
              kibice i obserwatorzy. mój brat jest sędzia i wielokrotnie pracował jako
              statystyk dla FIVB, m.in. podczas MŚ w Argentynie w roku 2002. z tego co mówił
              statystyki opracowywane przez FIVB sa dosyć proste i nie moga się równać z tymi
              które robią na własny użytek drużyny....
              pamiętajmy jednak, że nawet jeśli decydują statystyki to nagrody nigdy nie
              trafiają do przypadkowych ludzi. tak samo jak z Zagumnym było w Katowicach z
              Bierieżką, który wygrał klasyfikację przyjmujących, choć nawet w Spodku byli od
              niego lepsi (chcociażby Priddy)
              • Gość: Ania Dokladnie...Guma jest ok (choc nie przepadam za... IP: *.chello.pl 19.07.07, 01:17
                ...Nim jako siatkarzem ...Dla mnie brakuje mu szybkosci itp....Popatrzcie na
                tego francuskiego rozgrywacza...Gosciu jest super..i za jakies 2-3 lata pewnie
                bedzie NIESAMOWITY.
                Jesli chodzi o Ricardo i statystyki, to troszke jest tak, ze gosciu gra takie
                kosmosy, ze nikt inny nawet sie do tego nie przymierza...Stad moze w
                tradycyjnym ujeciu statystyk FIVB nie wypada najlepiej.Zreszta tak naprawde
                ocenic rozgrywajacego "w liczbach" nie jest latwo....
                Ja chcialam zwrocic jeszcze uwage na lansowanego przez dziennikarzy
                Gacka...uwazam, ze jest to rzemislnik...nie jest "dotkniety palcem" ;-)Kiedys
                sadzilam ze to moje uprzedzenia dlatego ze uwazam Igle za lepszego
                liberaka...ale po tym jak ogladalam ostatnie mecze....Sadze, ze Gacek jest
                SLABY...Ze wszystkich zespolow czolowki swiatowej mamy NAJSLABSZEGO libero.
                Wystarczy zobaczyc jakim zaufaniem darza Go koledzy z zespolu...Sorry...ale
                chlopaki przyjmuja Jego pilki, badz staraja sie pokrywac Jego kawalek
                boiska...Jesli koledzy tak robia (a widzialam i Swidra i Winiara i Baka
                bioracego pilki Gacka)...to znaczy ze WIEDZA, ze nie mozna mu ufac...
                To, ze obronil kilka pilek (w tym piekna obrona - choc nieslusznie zaliczona
                przez sedziow) nie zmienia faktu, ze jest SLABY. To, ze mial 2 obrony na set-
                super...ale to ze mial przyjecie na poziomie 30 procent?!To Swider mial na
                poziomie 39%, a Winiar ponad 65...Statystyki z meczu o miejsce 3-cie..ktory jak
                wiemy naszym NIE WYSZEDL sa rownie przygnebiajace....Winiar przyjecie na
                poziomie 91%....a Gacek? ok. 7% ....powinien oddac sprzet...Sorry....Dobry
                libero...tego nam brakuje...Jesli trener nie ma zmiaru powolywac Igly...i nadal
                chce Go karac - niech mu to powie i przestanie Go ciagac na zgrupowania...niech
                namowia Bakiewicza na przekwalifikowanie sie i Baku za 2 sezony moglby byc
                jednym z lepszych libero...
                Ale sie opisalam..i nie do konca na temat..ale na swiezo mnie ponioslo hehehe
                A wracajac do Giby...w meczu finalowym rozwalil mnei jedna akcja..
                W pierwszym secie przy stanie jakies 16:12 dla Rosji Giba przyjmowal pilke w 6
                strefie i natychmiast poszedl z tej strefy atakowac...po chwili byla jakas
                walka na siatce na prawym skrzydle (Ricardo byl w pierwszej linii) ja patrze, a
                Giba zasuwa na lewe skrzydlo do pierwszej linii markowac atak...to mnie
                rozwalilo totalnie....Super GOSC.
      • Gość: xxx Re: Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pe IP: 82.139.47.* 17.07.07, 18:29
        Oglądać Gibę na w akcji na parkiecie to prawdziwa rozkosz dla oka. W ogóle gra
        reprezentacji Brazylii jest po prostu wspaniała. A poza tym brazylijscy
        siatkarze wydają się tez być sympatycznymi ludźmi, potrafią się cieszyć
        kolejnymi, mogłoby się wydawać to nużące, sukcesami. I to jest chyba w tym
        wszystkim najfajniejsze. Za rok po IO prawdopodobnie trzon tej reprezentacji
        odejdzie. I zanosi się na to, że odejdą w glorii chwały.
        • Gość: fall Giba lubi Polske... IP: 217.153.169.* 17.07.07, 18:57
          .. to moze na wakacje bedzie jezdzil nad Bałtyk lub w nasze góry:>:)przy okazji
          swiat dowie sie ze mamy piekne rejony...no moze ciut brudne ale to mozna
          naprawic, czyt. posprzatac:)
      • Gość: snikers Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pekini IP: *.eurocom.olkusz.pl 17.07.07, 19:18
        ale ten gość jest brzydki
        • aniorek Re: Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pe 17.07.07, 19:48
          Moglby byc Polakiem! Wasiska juz ma! :D
          • Gość: Wałęsa Re: Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pe IP: *.proxnet.pl 17.07.07, 20:06
            Wąs faktycznie ma marszałkowski!
            • Gość: chels Re: Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:29
              Pasowałby do jakiegoś filmu o oprychach z lat 50-tych (wyobraźcie go sobie w
              czapce "cyklistówce" i marynarce w kratę spod której wystaje wyświechtana
              apaszka) w Warszawie czy Stalinogrodzie :-) Może "Zły" Tyrmanda ? Zrobiłby furorę.
              Co nie oznacza że go nie lubię. Wielce miła i sympatyczna postać
              • Gość: Jarek Re: Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pe IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.07, 09:59
                To jest calkiem sluszna koncepcja:) A tak w ogole - wielki, wielki, wielki
                szacunek.
      • Gość: pilkarz Re: Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:06
        a jak to sie ma do kiboli z boisk pilkaskich? wytlumaczcie mi, czy to kwestia
        ceny biletu czy jakiej specjalnej organizacji ze tu przychodza ludzie na
        poziomie a tu zwierzeta??

nie bylem na siatce, wiec podpowiedzcie. czy moze giba nie zna polskiego a na
        trybunach idzie jak wszedzie "sedzia h&U^^" czy rzeczywiscie to jakies inne
        towarzystwo przychodzi rodem z wimbledonu ?
        • karpik.pl Re: Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pe 17.07.07, 21:58
          nie ma "sedzia c**j"
          za to sa rodziny z dziecmi,
          pamietam ostatnio takie fajne dziecko - 6 lat moze
          6h (dwa mecze) caly czas w szaliku i skakalo przy barierce :P

chcialbym miec takie zdrowie
      • Gość: rob Re: Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pe IP: *.bloki.kalety.net 17.07.07, 20:06
        ale mordę ma zakazaną!
        • Gość: tanny wrecz przeciwnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:23
          wydaje sie byc bardzo przystojny
        • Gość: xxx Re: Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pe IP: 82.139.47.* 17.07.07, 21:11
          Bez wąsów i brody to najprzystojniejszy siatkarz na świecie(moim zdaniem). Serio.
      • Gość: Radomiak Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pekini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:30
        wporzo kolega jesteś
      • Gość: Yack Giba: Chciałbym przegrać w Polską w finale w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:36
        Pekinie. Chyba o to mu chodziło..
      • Gość: zuza18 przystojniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:07
        on jest BOSKI. Nie ma takiego zdolnego i też przystojnego siatkarza w Polsce.
        Giba nawet (a właściwie to w szczególności) z wąsami wymiata... PS. On wąsy ma
        zawsze na imprezach na szczescie- tak kiedys mówił
      • Gość: Olka_26 Giba: Chciałbym zagrać w Polską w finale w Pekini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:10
        Mam nadzieję ze dalej bedzie w formie do tego czasu. Jest naprawdę sympatyczny
        i b.przystojny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka