Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lech, który przewrócił mur

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:18
    Koks to koks. Był, jest i będzie. Reszta jest milczeniem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kk obłuda Panie Lechu IP: 83.2.141.* 18.07.07, 19:33
        koks był obecny od lat 70-tych. niestety ofiarami byli też Polacy - z epoki
        Piaseckiego był to Joachim Halupczok.
        • Gość: kaos Re: obłuda Panie Lechu IP: *.chello.pl 18.07.07, 20:29
          serio ? nie wiedziałem że halupczok koksował. kurde do dzisiaj pamiętam jak
          uciekał na mś. jeśli to prawda kk to kurde załamka :(
          • Gość: emjot Re: obłuda Panie Lechu IP: *.93.classcom.pl 18.07.07, 23:35
            a łyżka na to panie Piasecki
            niemożliwe
            co do śp. Halupczoka podobno to było EPO
            podobno
            tak na marginesie
            szkoda człowieka młody był...

• Gość: Były młodzik WTC Re: obłuda Panie Lechu IP: *.dsl.mindspring.com 19.07.07, 03:12
            "Polacy nie mieli pieniędzy, żeby inwestować w doping, pomijając to, czy tego
            chcieli, czy nie."

Nie wierzę, że nie było dopingu w krajach "Demo-Ludów" - zachodnich amatorów
            mogło być nie stać na koks, ale dla reprezentacji socjalistycznokomunistycznych
            (zwłaszcza NRD, ZSRR, pewnie Polski i Czechosłwacji też) to był mały pikuś.
            Na sport zawsze były pieniądze, bo to przecież wizytówka dobrobytu i najlepszy
            dowód dla propagandy sukcesu.

Poza tym nawet Szurkowskiego złapano na dopingu, co prawda po przejściu na
            zawodowstwo, ale złapano (chociaż nie spawdzono próbki B).

Co do Halupczoka, czytałem kiedyś artykuł, w którym próbowano rzucić
            podejrzenie, że na jego śmierć mógł mieć wpływ udział w Wyścigu Pokoju, który
            częściowo odbywał się na świeżo skażonej Ukrainie po wybuchu w Czarnobylu.

WTC = Warszawskie Towarzystwo Cyclistów - najstarszy polski klub kolarski - 1886

• airborell Re: obłuda Panie Lechu 20.07.07, 08:25
              > Co do Halupczoka, czytałem kiedyś artykuł, w którym próbowano rzucić
              > podejrzenie, że na jego śmierć mógł mieć wpływ udział w Wyścigu Pokoju, który
              > częściowo odbywał się na świeżo skażonej Ukrainie po wybuchu w Czarnobylu.

ROTFL. Ktoś, kto wymyśla i kolportuje takie bzdury, mógłby przynajmniej
              sprawdzić, czy Halupczok w ogóle jechał w WP 1986.

BTW, ja tam sobie przypominam, że Piasecki miał jakąś sprawkę dopingową (może
              już źle pamiętam, jeśli ktoś wie lepiej, niech mnie skoryguje).
      • Gość: krzys Sorki ale nie wierze ze bez dopychaczy. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 18.07.07, 23:44
        Ten sport jest brudny od samego poczatku.
        • Gość: zwiadowca Re: Sorki ale nie wierze ze bez dopychaczy. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.07.07, 23:50
          Zawodowe kolarstwo jest brudne, wszyscy biora. Niemniej jednak jest to sport
          piekny i warto go uprawiac osobiscie, a nie tylko ogladac w telewizji. Ja z
          dopingu zawsze mam kilka bananow w tylnych kieszeniach koszulki rowerowej ;-)
      • Gość: Lech W Wszystkie Lech'y kłamią IP: *.forweb.pl 19.07.07, 02:14
        Bolek też udaje Greka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka