Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    26.08.07, 18:49
    Michał Chałbiński powinien mieć 8pkt a nie 6...
    2pkt(występ) + 1pkt(zwycięstwo drużyny) -1pkt(żółta kartka) + 2pkt(asysta przy
    bramce Andre Nunesa na 2:0) + 4pkt(bramka na 3:0) = 8pkt. nie wiem czemu
    naliczyliście mu 6pkt :/
    Obserwuj wątek
      • wislak202 Re: Do Kowala 27.08.07, 11:30
        Jeszcze raz sie pytam... czemu Chałbiński ma 6pkt a nie jak mu sie należy 8 ??
      • kowall Re: Do Kowala 27.08.07, 11:42
        Chałbińskiemu asysty nie zaliczamy, bo to zagranie się na nią nie
        kwalifikuje. Proszę spojrzeć do prasy, asysty nie zaliczyła mu ani
        Gazeta Wyborcza, ani Przegląd Sportowy.
        • wislak202 Re: Do Kowala 27.08.07, 12:27
          Nie no to już sie robi powoli śmieszne !! Gdyby Chałbiński nie zagrał do Nunesa
          to by bramka nie padła... Asystę sie zalicza zawodnikowi, który ostatni dogra do
          strzelca bramki!! ASYSTA TO ASYSTA !! Nie patrzymy czy to z 50m, 30m a może z 2m
          !! Fabiniakowi zaliczyliście asystę a Chalbińskiemu już nie ?? Co bierzesz pod
          uwagę uznając zawodnikowi asystę ?? Odległość podającego od strzelca, długość
          lotu piłki, siłę, czy może kąt podania ?! Od kiedy przyznając punkty patrzycie
          co na to prasa ??
          • m4ciek Re: Do Kowala 27.08.07, 15:51
            ja również uważam że asysta tutaj trochę nie na miejscu; Nunes przebiegł z piłką
            kawał boiska ogrywając jeszcze kilku piłkarzy, więc jak dla mnie to on sobie sam
            wypracował tą sytuację;

podobnie było w meczu Lecha z Widzewem gdzie Rengifo też dostał podanie od kogoś
            ale potem jak tur przebił się przez obronę gości i zdobył bramkę; tam nikomu nie
            przypisano asysty :)

ogólnie uważam że asyste w tym wypadku można traktować jeśli podanie do strzelca
            bramki jest podaniem WYPRACOWUJĄCYM jemu pozycję do strzału, a i Nunez i Rengifo
            te sytuacje wyrobili sobie sami
      • koaa Re: Do Kowala 27.08.07, 19:56
        ja tez mam 6 punktow za chałbinskiego choc to u mnie kapitan chrzanic taka zabawe :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka