hit_and_roll 25.09.07, 00:35 Dziś zaczynają sie Mistrzostwa Europy mikstów. Trzymając kciuki za Rafała i spółkę zapraszam do obstawiania kto jest najpoważniejszym kandydatem do medali :) Moje typy to: Niemcy Rosja Finalndia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pfrynia Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 12:39 a ja stawiam na kolejność Szwecja Szwajcarja Szkocja czy zna ktoś wynik 1 meczu bo już powinien się kończy a na oficjalnej stronie w rezultatach pustka ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
gen.wlochy Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 13:04 Pierwsze wyniki prosto od Rafała: Polska - Węgry 3:6 :-((( W polskiej grupie Finlandia wygrała z Chorwacją, a Rosja z Walią. Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 13:08 6:3 dla Madziarow. :/__________________ Wojciech Ratajczak www.khan-goor.org Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_cocktail Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 13:26 Info od Rysi: "Przegraliśmy 3:6 z Węgrami. Gra była wyrównana, decydował ostatni kamień. Grałam na trójce, dobry lód". Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 14:22 No to teraz trzeba zlać Rosjan :) choć nie będzie to chyba prosta sprawa... Kciuki jednak trzymamy nadal :) Odpowiedz Link Zgłoś
arekmcc Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 14:31 Ja też wierzę że teraz będzie lepiej, z bratankami wynik wskazywał na bardzo zaciętą grę - powodzenia. Już po pierwszych meczach widać że niesamowita będzie rywalizacja w grupie śmierci - A. Arek P.S. moje typy to Szwecja, Finlandia, Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ndisl Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 20:53 Ah, szkoda pierwszego meczu ale w całej grupie też nie będzie łatwo. Co się stało z reprezentacjami Bułgarii i Kazachstanu? Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 22:21 Z tego co wiem Kazachstan i Bułgaria się wycofały ze startu w ME. Zwłaszcza przypadek Kazachstanu jest interesujący bo w Kolibris Cup niedawno rozegranym w Pradze także mieli grać, a jednak odwołali swoje przybycie... Czyżby kazachscy curlerzy podpadli u siebie w kraju? P.S. Podawanie wyników przez organizatorów ME zaczyna byc denerwujące... 3h20min temu rozpoczęły się mecze a wyników ani widu ani słychu... Odpowiedz Link Zgłoś
ndisl Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 22:48 Polska - Rosja 3:11 Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 25.09.07, 23:14 No cóż... jednak Rosja jeszcze nie w naszym zasięgu. Szkoda zwłaszcza partii przegranych za 3 i 4 przy naszym hammerze, bo te trójka w 3 endzie wyglądała obiecująco. Jutro Walia i miejmy nadzieję że doczekamy się lepszych wieści z Madrytu. W naszej grupie zaskakująca wygrana Węgrów nad Finlandią i na czele tabeli właśnie Madziarzy oraz Rosjanie. W grupie pierwszej bardzo dobrze radzą sobie Anglicy(!) którzy liderują wraz z Norwegią, ale tu jeszcze może się namieszać :) Pozdrowionka K. Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 26.09.07, 16:53 Polska - Walia 2:12 Zagralismy NAJGORSZY mecz odkad pamietam. Niestety... ? __________________ Wojciech Ratajczak www.khan-goor.org Odpowiedz Link Zgłoś
mklu Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 27.09.07, 13:12 jakies nowe wieści? czy jest przewra w rozgrywkach? Odpowiedz Link Zgłoś
ndisl Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 27.09.07, 16:33 W meczu z Finlandią było lepiej 9:4 jednak Finowie w 5. endzie zdobyli 4 kamienie. Liczę na wygraną tak na otarcie z Chorwacją. Mecz trwa. Ciekawą sytuację mamy w grupie D gdzie 5 zespołów prócz ESP ma po 2 wygrane i przegrane. Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 27.09.07, 22:43 Chorwacja pokonana, choć momentami robiło się gorąco... :) Wynik 8:5 dla naszych, jedno zwycięstwo na końcie Polski i piąte miejsce w grupie 3. Ciężko ocenić występ naszej reprezentacji na podstawie suchych wyników, poczekajmy może przeczytamy co po powrocie sami grający napiszą... czy mozna było ugrać coś więcej w grupie 3? Rosjanie już w ćwierćfinale, a Walia, Węgry i Finlandia będą walczyły jeszcze o awans z naszej grupy do ósemki... W grupie 1 Szkoci juz pewni awansu a Czesi walczyć będą z Anglią w tie breaku... Oj ciekawie się zaczyna robić :) Odpowiedz Link Zgłoś
arekmcc Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 28.09.07, 12:45 Po wynikach fazy grupowej można śmiało powiedzieć że rywalizacja w Europie, przynajmniej mixtowej staje się coraz bardziej wyrównana. W każdej z 4 grup do wyłonienia ćwierćfinalistów potrzebne są dodatkowe mecze: 1) SZKOCJA (Anglia Czechy) 2) NIEMCY (Włochy, Austria Słowacja) 3) ROSJA (Węgry, Walia, Finlandia) 4) (Dania, Szwajcaria, Szwecja, Estonia) drużyny w nawiasach będą walczyły w tie-brekach) Na 24 drużyny, 15 jest jeszcze w grze i tylko 9 odpadło już z rywalizacji. Mnie pozytywnie zaskoczyli nasi przyjaciele Słowacy, a największym rozczarowaniem jest postawa Irlandczyków - którzy przysłali przecież najlepszych zawodników. Czekają nas niezłe emocje do samego końca. Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 29.09.07, 00:50 No to się porobiło po ćwierćfinałach... :) Rosja - za burtą, wyeliminowana przez Austrię! Szkocja - pokonana przez Danię... Niemcy - coraz bliżej Mistrzostwa po wygranej z Czechami Walia - po kłopotach w grupie 3 i po długiej drodze w Tie Breakach popkonali Estonię... Półfinały: Niemcy - Walia Austria - Dania Stawiam na finał: Niemcy - Dania :) Odpowiedz Link Zgłoś
ndisl Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 29.09.07, 22:20 1. Walia 2. Dania 3. Niemcy 4. Austria Na jakiej podstawie WCF robi ranking ostateczny i drużyny z takimi samymi stosunkami W-P z innych grup są na różnych miejscach? Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 30.09.07, 00:20 Walia Mistrzami Europy! Jak dla mnie spora niespodzianka, ale jak widać w mikstach poziom wyrównuje się z roku na rok i zdecydowanych faworytów nie będzie łatwo wskazać... Z wieści od Khangoora dowiedziałem się że kolejne ME odbędą się w Kitzbuehel a więc do zobaczenia za rok :))) Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: Mistrzostwa Europy Mikstów - Madryt 2007 30.09.07, 18:26 Wróciliśmy... Po pierwsze dziękujemy za kibicowanie i sorry za brak informacji live, ale Hiszpanie nie ułatwiają życia przyjezdnym - dobra znajomość angielskiego ma taką samą wartość jak znajomość polskiego albo swahili... Ogólnie turniej udany, szkoda meczu z Węgrami i Finami (było zdecydowanie bliżej niż wynik wskazuje), Walijczycy zdobyli tytuł absolutnie zasłużenie. Więcej informacji wkrótce na naszym blogu. P.S. "proxima estacion? suplemento!" Odpowiedz Link Zgłoś