Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

a wiec Polsat odkryl Karty

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 12:08
    Mimo wszystko nie mam najmniejszego zamiaru kupowac dekodera Polsatu
    ....moze wroci moda na sluchanie radia:-)
    przeciez dzieki radio wczesniej bedziemy wiedziec, ze oli strzelil gola...
    chyba kazdy kto ogladal transmijse losowania wie o czym pisze
    Wesolych Swiat
    Obserwuj wątek
      • pc Re: a wiec Polsat odkryl Karty 21.12.01, 12:17
        Co z tym polszmatem, dowiedzieliśmy się czegoś nowego? Podaj jakieś szczegóły,
        bo tylko na chwilkę wpadłem do netu i na forum wogóle :)
        • Gość: Szpaku Re: a wiec Polsat odkryl Karty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 12:53
          Po prostu wlodarze Polsatu na konferencji prasowej zapowiedzieli...ze bedzie
          mozna ogladac Mistrozstwa tylko dzieki ich dekoderom ...
          czyli albo kupujemy dekoder, albo czekamy na retransmisje..
          ja juz wole sluchac przezywajacych kazde zagranie panow z radia niz sponsorowac
          Polsat...
          ktoremu do cyfry brakuej jeszcze pare lat swietlnych
          pozdrawiam
          Szpaku
          • pc Re: a wiec Polsat odkryl Karty 21.12.01, 13:16
            No cóż - to niech jeszcze zrobią ze 100 konferencji na których będą powtarzać w
            kółko to samo.
            • pc SPROSTOWANIE ... 21.12.01, 15:39
              jednak zdarzyło się na tej konferencji coś jeszcze - podobno polszmat wyjaśnił,
              że może zakodować mistrzostwa bo dwa lata temu złożył TVP propozycję współ
              zakupu tych praw. TVP twierdzi, że nic takiego nie miało miejsca. A jeśli
              nawet, to skąd dwa lata temu TVP miała wiedzieć, że polszmat wprowadzi sobie
              zakodowany kanał i że ten fakt będzie kartą przetargową w rękach największego
              cwaniaczka III RP...
              • Gość: dolfuss Re: SPROSTOWANIE ... i pytanko? IP: 10.0.6.* 21.12.01, 15:57
                Podoba mi się ta nazwa polszmat. Powinni tak się nazywać. W reklami mistrzostw
                jest piosenka Cytuję- byliśmy już wice itd. . Panie Solarz, ja rozumiem, że Pan
                niewiele uwagi przywiązuje do profesjonalizmy bo Pana szmatławy kanał ogląda
                kilkadziesiąt milionó debili ale nie mieliś srebrnego medalu ciemniaki. A co
                się tyczy transmisji to zgodnie z przepisami FIFA telewizja musi transmitować
                mecze reprezentacji, półfinały i finał w programie ogólnodostępnym. Polsat nie
                może więc transmitować wszystkich meczów na Polsacie Sport. Czy coś się w tym
                zmieniło? Jeśli tak to napiszcie mi. Dzięki
                • pc Re: SPROSTOWANIE ... i pytanko? 21.12.01, 16:04
                  chyba nic się nie zmieniło, tzn. polszmat ma te zalecenia głęboko i twierdzi że
                  jego zakodowany program spełnia kryteria "ogólnodostępności"
                • Gość: martino Re: SPROSTOWANIE ... i pytanko? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 18:59
                  Gość portalu: dolfuss napisał(a):

> Podoba mi się ta nazwa polszmat. Powinni tak się nazywać. W reklami mistrzostw
                  > jest piosenka Cytuję- byliśmy już wice itd. . Panie Solarz, ja rozumiem, że Pan
                  >
                  > niewiele uwagi przywiązuje do profesjonalizmy bo Pana szmatławy kanał ogląda
                  > kilkadziesiąt milionó debili ale nie mieliś srebrnego medalu ciemniaki.

Z tego co wiem to Polska nie była nigdy vice-mistrzem Świata ale srebrny medal
                  zdobyła w 1974 roku. Wtedy za trzecie miejsce przyznawali srebrne medale.
                  Ale z reszta zgadzam się w całej rozciagłości. solorz CH.. CI W D...!!!!
              • campo Re: a wiec Polsat odkryl Karty 21.12.01, 16:00
                Wypowiedz Dyrektora Polszmaty Piotra Nurkowskiego:
                "W naszym kontrakcie jest wielokrotnie podkreślone, że Polsat ma wyłączność
                terytorialną na obszar Polski. Nie może więc być sytuacji, żeby ktoś inny u nas
                udostępniał swój sygnał. Wszystkie zagraniczne stacje dostępne w kraju, które
                posiadają prawa do transmisji z MŚ muszą dopilnować, aby ich sygnał nie
                przedostawał się do Polski. I odwrotnie - nie do pomyślenia jest, żeby nasze
                transmisje były dostępne w innych krajach"

Cały artykuł dostępny na sport.onet.pl/430380,wiadomosci.html

Ciekawe jak zakoduja czeską panstwową TV CT1 i CT2 ktora będzie transmitowała
                mundial?:-)

Pzdr.
                • Gość: kot Re: a wiec Polsat odkryl Karty IP: 209.114.223.* 21.12.01, 19:18
                  Z tego co wiem, realizacja czegoś takiego jest fizycznie niemożliwe. Nie można
                  zatrzymać fal elektromagnetycznych "w miejscu", czyli na linii granicznej. Z
                  kolei Telewizja Polsat S.A. nie może ingerować w możliwość emisji sygnału
                  Telewizji Czeskiej na terytorium tego kraju! Nawet na jednym centymetrze
                  kwadratowym. Moim zdaniem kontrakt, którego WARUNKÓW NIE MOŻNA DOTRZYMAĆ
                  powinien być UNIEWAŻNIONY! Szkoda jednak że nasi prawnicy takiej interpretacji
                  nie znaleźli. W końcu kibice nie mają takich pieniędzy jak Telewizja Polsat
                  S.A. Dlatego jedynymi interpretacjami przyszykowanymi przez prawników są takie
                  np. że "bezpłatne" transmisje to takie za które płaci się, ale tylko raz, za
                  zakup dekodera, chociażby było to i 1000000 PLN.
                  • Gość: TvTv Re: a wiec Polsat odkryl Karty IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 23:25
                    Pan Solorz z cala jego rada nadzorcza osmiesza sie do kwadratu. Widac, ze owi
                    ludzie maja blade pojecie o przekazie telewizyjnym. Mieszkam w Opolu i tu jak i
                    rowniez dalej na polnoc odbierane sa czeskie stacje CT 1, CT 2 i Nova. Juz
                    widze, jak Czesi biora i zmniejszaja moc swoich nadajnikow, ktore sprytnie
                    postawili wysoko w gorach. Nie ma takiej mozliwosci, poniewaz zmniejszenie mocy
                    nadajnikow wplynie zle na odbior czeskiej TV w Czechach. Wracajac do Pana
                    Solorza i jego rady nadzorczej, przestrzegajacej tak bardzo przepisy - kiedy
                    panowie wylaczycie TVP1, TVP2 i WOT3 na platformie cyfrowej - jest wszakze
                    wyrok NSA. Tak dbacie by nie lamac przepisow i wyrokow a nie potraficie
                    dotrzymac tego, co zostalo osadzone? Zatem nie kazcie innym zmniejszac mocy
                    nadajnikow, bo Czesi czy Niemcy Was wysmieja...
                • Gość: wojtek Re: a wiec Polsat odkryl Karty IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 19:22
                  Mi się wydaje ze takie zagrywki bedą do samego końca żeby tylko kupować dekoder
                  Trochę ich cykor obleciał bo okazuje się że coraz więcej zagranicznych TV
                  będzie miała mecze polaków.
                  • kubasa Czy Polsat chce sprzedać ustawowe mecze? 21.12.01, 22:23
                    Nie widzicie zagrywki Solorza? Po co on dementuje jakieś tam zapiski prasowe,
                    mówi że TVP nie chce kupić praw itd? Pali mu się grunt pod nogami. Wie że
                    zarobek może nie być większy niż 15 mln $. Chce więc zarobić resztę sprzedając
                    mecze "ustawowe" innym stacjom. Wie że gdy ludzie to usłyszą będą żądać wykupu
                    tych praw przez TVP. Wywołuję więc presję na TVP, by podbić cenę. Teraz zamiast
                    atakować Polsat, zwiększmy tę presję na TVP!!! Niech jak najszybciej kupią te
                    mecze. POLSAT MUSI POKAZAĆ MECZE W PRAWDZIWYM OGÓLNODOSTĘPNYM KANALE!!! I nic
                    tego nie zmieni. A na razie Solorz wywołuję szum, bo przestępstwa jeszcze
                    żadnego nie popełnił. A gdy dojdzie do finałów, odkodują te mecze.
                    pzodr.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka