Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Apator Adriana- po co reklama?

IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.15.* 21.08.03, 20:50
    Zastanawia mnie fakt słabej organizacji toruńskiego klubu i fatalnej reklamy
    meczów (której praktycznie nie ma). Dziś czwartek regionalna "Wyb(i)orcza" o
    meczu na szczycie nie wspomina (nie wiem jak "Nowości" bo nie czytuje) w
    radiu tez reklam brak tylko jak ida informacje sportowe to co nieco o zyzlu
    p.Kantecki opowie. O 15 plakatach na całe miasto żal wspominać. Może czas
    wydac troche na reklame i przyciagnac kibicow ktorzy np. nie chodza na
    wszystkie mecze (bo ci oczywiscie nie wiedza kto z kim i o ktorej) ale by
    poszli na kilka dobrych mecz w sezonie. nie "nakreca" sie toruńskiego kibica
    na swieto jakim jest niedzielny mecz.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Almoni Re: Apator Adriana- po co reklama? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 22:24
        Witam.
        u nas w cze-wie to gdzie sie nie ruszysz to zobaczysz plakat informujacy o
        jakim meczu u nas na Olsztyńskiej, w radiu co pol godziny jest powtarzane
        nagranie z informacja o meczu, w cze-wie po prostu nie da sie nie wiedziec o
        meczu. Zycze wam zeby o Was bylo podobnie. Pozdrawiam...
        • Gość: thedude Re: Apator Adriana- po co reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 19:58
          Zresztą mecz z Apatorem w czerwcu był reklamowany w
          wyjątkowy sposób- rezultat 30tys widzów na trybunaCH
        • Gość: iks Re: Apator Adriana- po co reklama? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 21:13
          Gość portalu: Almoni napisał(a):

> Witam.
          > u nas w cze-wie to gdzie sie nie ruszysz to zobaczysz plakat informujacy o
          > jakim meczu u nas na Olsztyńskiej, w radiu co pol godziny jest powtarzane
          > nagranie z informacja o meczu, w cze-wie po prostu nie da sie nie wiedziec o
          > meczu. Zycze wam zeby o Was bylo podobnie. Pozdrawiam...

Prawdopodobnie w Cze-wie tak duzo mowia i pisza o kolejnych meczach, bo wiedza
          z kim maja do czynienia. Same "ogloszenia duszpasterskie nie wystarcza. Ale
          koniec zartow: tak byc powinno wszedzie tam, gdzie powaznie traktuje sie
          kibicow - a wiec potencjalnych klientow. Az dziw, ze niektorzy sternicy
          klubow "w cywilu" z powodzeniem prowadza firmy, skoro tak nieudolnie uprawiaja
          marketing swoich druzyn.
          • Gość: almoni Re: Apator Adriana- po co reklama? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 22:59
            do iks!!! masz racje. super ze ktos docenie starania i prawdziwe zaangazowanie
            ludzi w dzialanie sportowe... to jest bardzo wazne... Włókniaarz do boju...
          • Gość: sasiad Re: Apator Adriana- po co reklama? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 00:13
            Gość portalu: iks napisał(a):

> Gość portalu: Almoni napisał(a):
            >
            > > Witam.
            > > u nas w cze-wie to gdzie sie nie ruszysz to zobaczysz plakat informujacy o
            >
            > > jakim meczu u nas na Olsztyńskiej, w radiu co pol godziny jest powtarzane
            > > nagranie z informacja o meczu, w cze-wie po prostu nie da sie nie wiedziec
            > o
            > > meczu. Zycze wam zeby o Was bylo podobnie. Pozdrawiam...
            >
            > Prawdopodobnie w Cze-wie tak duzo mowia i pisza o kolejnych meczach, bo
            wiedza
            > z kim maja do czynienia. Same "ogloszenia duszpasterskie nie wystarcza. Ale
            > koniec zartow: tak byc powinno wszedzie tam, gdzie powaznie traktuje sie
            > kibicow - a wiec potencjalnych klientow. Az dziw, ze niektorzy sternicy
            > klubow "w cywilu" z powodzeniem prowadza firmy, skoro tak nieudolnie
            uprawiaja
            > marketing swoich druzyn.

wszystko to prawda, ja jeszcze 3 grosze wtrace:
            1. kiedys ogladalem retransmisje z meczu apator-unia. zal dupe sciskal jak sie
            wypowiadali dzialacze i trener krzystyniak, wszyscy w rownych koszulkach z
            logo klubu. koszulkach co to czlowiek nie wstydzi sie w nich wyjsc na ulice i
            nie boi wlozyc do pralki. z tzw haftami a nie "prasowankami" etc. czemu nie w
            toruniu? a jeszcze mozna by je sprzedac, sam bym chetnie kupil a w takim syfie
            jak jest teraz to ja chodzil nie bede. dziwi mnie to tym bardziej ze chyba po
            to karwan zostal sponsorem zeby miec dobra reklame (jak nie tylko po to, to na
            pewno glownie) a przeciez jak ktos nie lubi zuzla i nie kupuje mebli to nie
            kojarzy adriany.
            2. szczytem bedzie jak sie okaze ze takie koszulki sa a ja o nich nie wiem, to
            juz bedzie pala na szynach z marketingu
            i grosz 3ci. mam pytanko o fan club apator, od czego sa ci ludzie oprocz
            organizowania spotkan z zuzlowcami? dlaczego takiego dopingu i tylu atrakcji
            jak na meczu w bydgoszczy nie ma w toruniu? chodzi mi o race, balony, zimne
            ognie, flagi.... no kto jak nie oni powinien organizowac doping? 100 balonow
            kosztuje 20 zl, nie chce zgadywac ale pewnie czlonkowie fanklubu wchodza za
            darmo, niech ich bedzie 10 (buhaha) to juz 250 zl czyli 1250 balonow. czas
            pogonic nierobow bo spotkanie w speedway pubie to moze zorganizowac jego
            wlasciciel co na tym zarabia i sie dzieki temu reklamuje.
            pzdr
            • m0nk Re: Apator Adriana- po co reklama? 23.08.03, 09:27
              o marketingu nie ma co mowic bo go zwyczajnie nie ma - podstawa to sprzedaz
              praw do ogolnopolskiej tv - tvp, polsatu albo eurosportu - nawet nie sprzedaz
              a oddanie- transmisje musza byc na zywo.
              sama obecnosc zuzla to nic - trzeba to jeszcze umiec pokazac - jedna kamera na
              koronie to smiech na sali. swietne transmisje robil swego czasu c+(mam na
              myslimecze ligowe, jeszcze przed gp).
            • Gość: Wozzie Re: Apator Adriana- po co reklama? IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.15.* 23.08.03, 15:40
              Gość portalu: sasiad napisał(a):
              > i grosz 3ci. mam pytanko o fan club apator, od czego sa ci ludzie oprocz
              > organizowania spotkan z zuzlowcami? dlaczego takiego dopingu i tylu atrakcji
              > jak na meczu w bydgoszczy nie ma w toruniu? chodzi mi o race, balony, zimne
              > ognie, flagi.... no kto jak nie oni powinien organizowac doping? 100 balonow
              > kosztuje 20 zl, nie chce zgadywac ale pewnie czlonkowie fanklubu wchodza za
              > darmo, niech ich bedzie 10 (buhaha) to juz 250 zl czyli 1250 balonow. czas
              > pogonic nierobow bo spotkanie w speedway pubie to moze zorganizowac jego
              > wlasciciel co na tym zarabia i sie dzieki temu reklamuje.
              > pzdr

Tak naprawde to oni chyba zbyt wiele nie robia poza tym ze na meczach są jako
              obsługa trybuny gł. - pokazują kto gdzie ma usiasc i dla wybranych maja
              programy, czesc chodzi poza torem i np. otwiera brame dla polewaczki itp.
              dlatego tej grupy nie utożsamiałbym z tym co widzielismy w Bydgoszczy -
              balonikami, racami i zimnymi ogniami. Ale powiec mi jedno jak ty to wymnożyłeś?
              że z 10 członków ("NIE BEDE NALEŻAŁ DO KLUBU W KTÓRYM NAZYWAJĄ MNIE NA WSTĘPIE
              CZŁONKIEM" :)) 20zł.x 10 z fanklubu=250 zł=1250 balonów hehe?
              • Gość: sasiad Re: Apator Adriana- po co reklama? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 16:34
                Gość portalu: Wozzie napisał(a):

> Gość portalu: sasiad napisał(a):
                > > i grosz 3ci. mam pytanko o fan club apator, od czego sa ci ludzie oprocz
                > > organizowania spotkan z zuzlowcami? dlaczego takiego dopingu i tylu atrakc
                > ji
                > > jak na meczu w bydgoszczy nie ma w toruniu? chodzi mi o race, balony, zimn
                > e
                > > ognie, flagi.... no kto jak nie oni powinien organizowac doping? 100 balon
                > ow
                > > kosztuje 20 zl, nie chce zgadywac ale pewnie czlonkowie fanklubu wchodza z
                > a
                > > darmo, niech ich bedzie 10 (buhaha) to juz 250 zl czyli 1250 balonow. czas
                >
                > > pogonic nierobow bo spotkanie w speedway pubie to moze zorganizowac jego
                > > wlasciciel co na tym zarabia i sie dzieki temu reklamuje.
                > > pzdr
                >
                > Tak naprawde to oni chyba zbyt wiele nie robia poza tym ze na meczach są
                jako
                > obsługa trybuny gł. - pokazują kto gdzie ma usiasc i dla wybranych maja
                > programy, czesc chodzi poza torem i np. otwiera brame dla polewaczki itp.
                > dlatego tej grupy nie utożsamiałbym z tym co widzielismy w Bydgoszczy -
                > balonikami, racami i zimnymi ogniami. Ale powiec mi jedno jak ty to
                wymnożyłeś?
                >
                > że z 10 członków ("NIE BEDE NALEŻAŁ DO KLUBU W KTÓRYM NAZYWAJĄ MNIE NA
                WSTĘPIE
                > CZŁONKIEM" :)) 20zł.x 10 z fanklubu=250 zł=1250 balonów hehe?
                >

nie utozsamiam ich z tym co w bydgoszczy, po prostu nie rozumiem dlaczego oni
                sie nazywaja fan club apator skoro robia za obsluge toru i stadionu, dla mnie
                to paranoja.
                a teraz tlumaczenie
                25 zl za bilet x 10 czlonkow ;)= 250 zl
                250 zl/ 20 zl (za opakowanie balonow w ktorym jest 100 sztuk)= 12,5 opakowania
                z balonami
                12,5 opakowania x 100 balonow w kazdym = 1250 balonow
                jasniej nie umiem
                pzdr
                • Gość: Wozzie Re: Apator Adriana- po co reklama? IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.15.* 23.08.03, 18:23
                  Kwestiefinansowe dot. CZŁONKÓW fanklubu - jasne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka