Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Długość skoków.

IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.01.02, 16:46
    Czy nie wydaje Wam się ,że długości skoków nie dokońca odpowiadają ich
    faktycznym długościom . Chodzi mi o to ,że moim zdaniem najdłuższy skok w
    drugiej serii oddał Japończyk i nie wydaje mi się ,że Hannawald skoczył od
    niego dalej (moim zdaniem różnica na korzyść Japończyka 2-3 metry).kolejny
    przykład to skok Hockego w pierwszej rundzie - też wyraźnie wydłuzony.
    Obserwuj wątek
      • Gość: wojtek Re: Długość skoków. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.01.02, 16:52
        Tak, oszukują nas. Zdemaskowałeś spisek.
        To zmowa sędziów, dziennikarzy i innych
        wrogich elementów.
        Wszytko ustawili wcześniej, żeby nas pognębić
        ... nich zaczekaja na Zakopane - tam im pokżemy
        jak się mierzy odległości.
        • Gość: masław Re: Długość skoków. IP: 209.114.223.* 01.01.02, 16:59
          A jak Mateja będzie w pierwszej 10 w Zakopanym to przeprosisz kundlu za to coś
          wypisywał? Na pewno nie. Przynosisz hańbę Olsztynowi, gdzie byłaś dziwko jak
          Hannwald zajmował miejsca poza pierwszą 10tką? Gdzie byłaś, jak inni chcieli
          podkupić Tajnera? Idź załóż jeszcze kilka nowych tematów, póki jeszcze możesz.
          Bo niedługo ALL WRACA DO NORMY.

Żegnam. Wszystkiego najgorszego (bo dla ciebie jest to obserwowanie jak Małysz
          wygrywa) w roku 2002!!!
        • Gość: Chino Re: Długość skoków. IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.01.02, 17:18
          W zasadzie nie powinienem Ci odpowiadać bo reprezentujesz żałosny poziom ale
          zrobię to bo lepiej wytłumaczyć niż zignorować nawet największe bagno
          intelektualne.
          Po pierwsze nie napisałem ,że oszukano nas . Nic nie napisałem o
          Małyszu.Niestety kolego jesteś bardzo odważny i jakże pełen werwy bezpodstawnie
          krytykując wpisy których najwyraźniej Twoja percepcja nie ogarnia. Ciekawe czy
          równie odważny jesteś w normalnym życiu. Nie sądzę. Chodzi mi raczej o pewną
          tendencję na skoczniach w Niemczech ,że miejscowi zawodnicy są faworyzowani.
          • Gość: Porter Re: Długość skoków. IP: *.ppp.polbox.pl 01.01.02, 17:31
            Odnioslem identyczne wrazenie, moze przekaz telewizyjny klamie, bo komentator
            stojacy obok zeskoku od razu stwierdzil, ze Hani skoczyl najdalej. Mnie sie
            wydawalo, ze skoczyl mniej wiecej tyle co Malysz i znacznie blizej od
            Japonczyka.
            Kanty przy pomiarze odleglosci maja dluga historie, kiedys na MS w lekkiej
            atletyce w Rzymie, Wlosi dolozyli swojemu skoczkowi w dal Evangelistiemu pol
            metra (!), dzieki czemu zdobyl medal. Po kilku latach ten medal mu oststecznie
            IAAF odebrala.
            Abstrahujac od pomiarow, uwazam system KO, wg ktorego rozgrywany jest Turniej
            Czterech Skoczni, za strasznie glupi i niesprawiedliwy.
      • Gość: masław Re: Długość skoków. IP: 209.114.223.* 01.01.02, 16:53
        Możliwe. Jedno jest pewne - w Austrii takie coś się nie powtórzy. Olimpiada
        także nie będzie w Niemczech, tylko USA. Polska w drużynie z Kruczkiem (a nie
        Tajnerem?) będzie lepsza od Niemców na K90 - ZAKŁADA SIĘ KTOŚ? Coś tak czuję!
        • Gość: Wojtek Re: Długość skoków. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 00:21
          Masławie vel Kmieciu, jeżeli Mateja będzie
          w Zakopanem w 1-ej 10-tce to napisze
          specjalny link do ciebie z przeprosinami.
          Moze, to niekczemne zobowiązanie bo skazane
          na niespełnienie z przyczyn obiektywnych -
          więc moje ryzyko minimalne.

Co sie tyczy oszustw Niemców - z tego co wiem
          Tajner nie
          złożył żadego protestu, a mógł (choćby
          na podstwaie nagrań video) ... ten fakt
          konkluduje spekulacje.

Poza tym popełniłeś straszliwy błąd -
          odpowiadając mi zrobiłeś to przed
          czym przestrzegałeś innych - więc
          złośliwi mogliby powiedzieś żeś
          ciota i człowiek słabej woli ...
          to coś w rodzaju autoklątwy i
          kopania dołków pod innymi w które
          później ... (więc sza! niech się nie wyda)

Ale ja powiem inaczej - jeżeli
          rzeczywiście czerpiesz przyjemnosc
          ze zwycięstw Małysza to zycze ci
          jego nowych zwycięstw.
          Ja natomiast nie
          czuje nic niezależnie kto i czy
          wygra lub przegra.

• Gość: remi Re: Długość skoków. IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 02.01.02, 00:36
        zgadzam się z tym ze to oszustwa są,przypomnijcie sobie Oberstdorf rok temu i
        133m Schmita wyciągnięte ze 130.Wtedy Małysza traktowali jak dzisiejszego
        Japończyka.
        • znawca Znawca odpowiada 02.01.02, 09:13
          Jesteście żałośni. Załóżcie Wszechpolską Organizację do Walki z Judo-Germańskim
          Spiskiem Przeciw Ojczyźnie Naszej.
          Macie już pierwszego członka. Będzie nim polski sędzia, który w kwalifikacjach
          po skoku Adama się ośmieszył i jako jedyny dał Małyszowi 20pkt, podczas gdy
          skok był najwyżej średni(pozostałe oceny to odzwierciedlają-po 18,5pkt).

Na szczęście Małysz w odróżnieniu od was potrafi przegrać.
          • Gość: Porter Re: Znawco - piano, piano. IP: *.orion.pl 02.01.02, 09:52
            znawca napisał(a):

> Jesteście żałośni. Załóżcie Wszechpolską Organizację do Walki z Judo-Germańskim

Czego chcesz od Judo? To piekny sport.

> Spiskiem Przeciw Ojczyźnie Naszej.
            > Macie już pierwszego członka.
            >Będzie nim polski sędzia, który w kwalifikacjach
            > po skoku Adama się ośmieszył i jako jedyny dał Małyszowi 20pkt, podczas gdy
            > skok był najwyżej średni(pozostałe oceny to odzwierciedlają-po 18,5pkt).

Wszyscy sedziowie faworyzuja swoich, zas organizatorzy imprez wychodza ze skory,
            zeby sedziow nastawic przychylnie do swoich zawodnikow. Wez ostatnie konkursy i
            zobacz, jaka srednia ocen dal niemieckim skoczkom niemiecki sedzia. Okaze sie, ze
            jest to o prawie punkt wiecej niz srednia wystawiona niemieckim skoczkom przez
            pozostalych sedziow. Ja wiem, ze to przypadek, a kto twierdzi inaczej, jest
            wyznawca teorii spiskowej. BTW ta teoria spiskowa to bardzo wygodna rzecz:
            pozwala nie wdajac sie w meritum wysmiac dowolny niewygodny poglad. W kazdym
            razie sedzia ten nie zrobil nic nagannego.

Facetowi, ktory pisze, ze wstydzi sie bycia Polakiem, bo sedzia mu sie nie
            podoba, sugeruje, zeby zostal Niemcem i byl dumnym oraz zadowolonym z siebie
            szwabem.
            >
            > Na szczęście Małysz w odróżnieniu od was potrafi przegrać.

Duzo wazniejsze jest, ze potrafi wygrac.
            • znawca Re: Znawco - forte,a nawet forciej. 02.01.02, 10:04
              Odpisuj na temat, a nie pieprzysz jakieś głupoty.
              • Gość: Porter Re: Znawco - forte,a nawet forciej. IP: *.orion.pl 02.01.02, 11:47
                znawca napisał(a):

> Odpisuj na temat, a nie pieprzysz jakieś głupoty.

Najmocniej cie przepraszam. Po prostu troszke sie zgubilem. Teraz takze nie wiem,
                czy chetnys uzyskac moj komentarz w kwestii proponowanej przez ciebie organizacji
                (Wszechpolska Organizacja do Walki z Judo-Germańskim Spiskiem Przeciw Ojczyźnie
                Naszej), czy na temat zawyzonej oceny danej Malyszowi przez polskiego sedziego w
                jednym z konkursow, albo co do tego, ze Malysz umie przegrywac, czy tez raczej o
                odniesienie sie przeze mnie do glownego watku - ze jakis wrazliwy jegomosc
                wstydzi sie, ze jest Polakiem z powodu sedziego od narciarskich skokow.

Mam wrazenie, ze skomentowalem kazdy z podniesionych watkow, ale widac nie do
                konca mi sie udalo. Zatem jeszcze raz:
                1. Propozycje zalozenia takiej organizacji uwazam za zwykle chamstwo i
                niepotrzebne, blazenskie wycieranie sobie twarzy ojczyzna i Polska. Byc moze
                dlatego, ze nie uwazam, by slowa "polska" (przymiotnik, wiec z malej litery)
                i "ojczyzna" mialy wydzwiek pejoratywno-osmieszajacy. Bylo tym bardziej przykre,
                ze bez sensu, jako ze nikt nie twierdzil, ze Malysz zostal oszukany. Po prostu
                postanowiles przykopac "Polsce" i "ojczyznie".
                2. Teraz sedzia: nie widze w jego zachowaniu niczego, co odbiegaloby od normy
                zachowania sie sedziow w zawodach w skokach narciarskich.
                3. Malysz i jego umiejetnosc przegrywania: uwazam, ze wazniejsze jest, jak
                wygrywa, niz jak przegrywa.
                4. Wrazliwy jegomosc - jak pisalem, niezaleznie od punktu 2. jezeli wstydzi sie
                byc Polakiem, to przeciez nie musi.

• znawca Re: Znawco - forte,a nawet forciej. 02.01.02, 12:03
                  Gość portalu: Porter napisał(a):

> Najmocniej cie przepraszam.

Jeżeli piszesz o Znawcy, pisz wielką literą!

> 4. Wrazliwy jegomosc - jak pisalem, niezaleznie od punktu 2. jezeli wstydzi sie
                  >
                  > byc Polakiem, to przeciez nie musi.
                  Pomyliły ci się wątki.

Znawca wyczerpał Swoją cierpliwość. Dalszą konwersację uważa za zbędną.

• Gość: remi Re: Znawco - forte,a nawet forciej. IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 02.01.02, 12:12
                    bo znawca to matoł i miętus
                  • Gość: Porter Re: Znawca - piano, piano, pianissimo. IP: *.orion.pl 02.01.02, 12:48
                    znawca napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                    >
                    >
                    > > Najmocniej cie przepraszam.
                    >
                    > Jeżeli piszesz o Znawcy, pisz wielką literą!
                    >
                    > > 4. Wrazliwy jegomosc - jak pisalem, niezaleznie od punktu 2. jezeli wstydz
                    > i sie
                    > >
                    > > byc Polakiem, to przeciez nie musi.
                    > Pomyliły ci się wątki.
                    >
                    > Znawca wyczerpał Swoją cierpliwość. Dalszą konwersację uważa za zbędną.

Masz racje. Wrazliwy byl w innym watku.
                    Ale co z pozostalymi komentarzami, tak przez cie pozadanymi?
                    Fugas chrustas?

Porter

PS
                    Pisanie zaimkow z malej litery oznacza w moich listach brak nadmiernej
                    rewerencji... Inni wymyslaja od sqsynow, debili, baranow, czlonkow... Ja tego nie
                    robie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka