Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje

IP: *.e-wro.net.pl 10.04.08, 11:34
    Robert jest najlepszy! :D
    Obserwuj wątek
      • Gość: anka sranka Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:06
        świetny artykuł, najbardziej zaintresowala mnie jednak drUga Kubicy
        na szczyt :D
      • Gość: lol Druga Kubicy na szczyt IP: *.ghnet.pl 10.04.08, 12:22
        Druga Kubicy na szczyt
        Kubico tom se nizle smiga bulidem po turze :D
      • Gość: WG Re: Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.ghnet.pl 10.04.08, 12:29
        widzę, że gazeta.pl wzorem Onetu znalazła sobie specjalistów od odgrzewania
        starych kotletów...

polecam inną metodę dla zaawansowanych. kroimy całego prawdziwego niusa na kilka
        kawałków. każdy z uzyskanych kawałeczków zanurzamy w roztworze pierdu pierdu i
        już mamy porcję infotainment dla idiotów na calutki tydzień...
        • Gość: cwir Tak tak.. :) IP: *.demon.co.uk 10.04.08, 12:58
          Do tego 2 foty: jak Raikkonen wyprzedza Roberta - ta mozna przykadrowac i ma sie
          samego Roberta w BMW, albo przyzoomowac ma sie Roberta w kokpicie. I fota jak
          Robert pije szampana, w orginale Robert pijacy szampana kolo podium - mamy
          Roberta kolo podium, przycinamy i mamy Roberta pijacego szampana, a jakby sie
          uparl to i jakis czerwony kostium obok by sie znalazl, w sam raz na newsa o tym
          jak Ferrari sie zastanawia czy moze by Roberta nie zatrudnic..

Tylko czekac az sie trafi fota Roberta z jakas niewiasta (nawet w tle). Artykul
          o malzenstwie murowany w gazecie...

Gazeto ile placisz tym poczatkujacym dziennikarzynom za wymyslanie tych bzdet o
          Kubicy? Bo jesli wiecej niz ja zarabiam to ja oferuje siebie na stanowisko
          dziennikarza F1. Pisac potrafie lepiej niz te nieuki, o F1 wiem wiecej (co
          akurat nie jest trudne) i zanim tekst gdzies wysle, czytam go przynajmniej raz.
          Jestem tez grafikiem wiec dajcie mi z 3-4 foty i macie grafike na najblizszy
          miesiac :).

Zenada...
      • Gość: pomidor Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:43
        "Kręci czasy na poziomie doświadczonych kierowców". To czasem można kręcić? :P Redaktorowi proponuję wykrecić sobie słownik języka polskiego. Ja wiem, że GW jest cool & jazzy, trandy i wogóle super extra, ale chciałbym chociaż raz przeczytać, że ktoś np. UZYSKAŁ czas.
        Miłego dnia życzę ;)
        • Gość: Wildcat89 Re: Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.171.220.37.crowley.pl 10.04.08, 13:19
          Jakbyś się chociaż trochę interesował to wiedziałbyś, że w środowisku F1
          potocznie mówi się, że ktoś wykręcił czas. Zresztą to jest cytat idioto,
          dziennikarze nie mogli go zmienić.
          • Gość: Jonek Zostaw go IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 14:03
            Nie krzycz na niego. Gościu korzysta z internetu i wolności słowa.
            Nie ma nic sensownego do powiedzenia a czuje parcie wiec pieprzy
            głupoty korzystając z demokracji, która mu na to pozwala. Nie krzycz
            na niego, raczej się nad nim ulituj.
          • Gość: pomidor Re: Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 14:13
            Zawsze zaczynasz dyskusję od wyzwisk?
            Tak się składa, że trochę się interesuję. Na anglojęzycznych stronach nie spotkałem się z takim określeniem. Rozumiem, że masz na myśli polskie środowisko F1.
            Cytat to był, tyle że artykułu który komentujemy. Dziennikarz mógł to napisać jak mu się podobało. Zresztą nie tyczy się to tylko tego tekstu. Sformułowanie "wykręcić czas", pojawia się w każdym artykule dotyczącym F1 na GW. Rozumiem, że można go użyć, aby urozmaicić tekst i uniknąć powtórzeń, ale w momencie kiedy staje się to jedynym określeniem, brzmi dla mnie trochę śmiesznie.
            A tak wogóle to wyluzuj, bo wrzodów dostaniesz ;)
            pzdr
            • Gość: Jonek Aleś sie nabzdyczył. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 14:30
              Jeśli autor będzie cytował dzieciaki na podórku i napisze "...pizłem
              gola..." to też będziesz się czepiał, że to nie gramatycznie i nie
              poprawnie? Cytatów nie można zmieniać. Jeśli się kogoś cytuje to
              trzeba to robić dokładnie. Ja często używam określenia wykręcić czas
              iznam wiele osób które też tak mówią i uprzedzam Twoje podsumowanie:
              to nie sa ludzie spod budki z piwem.
              Zauważyłem na wielu forach w GW, że forumowicze często nie wiedzą o
              czym był artykuł ale potrafią wytknąć autorowi każdego byka. Nie
              podoba Ci się dziennikartwo w ykonaniu dziennikarzy GW? Czytaj Onet
              albo Interie. Ale uprzedzam: tam też są takie wpadki dziennikarskie
              albo niecenzurowane cytaty.
        • Gość: gosc Re: Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.cpe.quickclic.net 10.04.08, 15:23
          Hej polonisto, a jak sie pisze wyraz "w ogole",raczej osobno.
      • Gość: Fabio Srabio Dobrze wam tak zas-ra-ne żaby IP: 193.194.132.* 10.04.08, 13:04
        jełopy na potwace ze ślimaka tuczone.
      • cloclo80 Francuski szajs 10.04.08, 13:21
        Dobrze ze Kubica nie zadaje sie z tymi łachmaniarzami produkującymi odpustowe
        samochody dla ociężałych umysłowo.
        • bortas2202 Re: Francuski szajs 10.04.08, 14:50
          a ciebie to chyba coś boli
        • Gość: makko Re: Francuski szajs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 09:28
          częściej szczotkuj zęby, bo masz nieświeży oddech...
      • Gość: Jonek Fajowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 13:38
        Ciesze się, że Robert jest w BMW a Renault. Francuska firma jest
        dość przecietna a w beemach Rober ma szanse na podjum nawet w całym
        sezonie. Ciesze się jeszcze, bo BMW jak widać skonstruowało nie
        dość, że szybki bolid ale także bezpieczy, na torze w Kanadzie bolid
        Kubicy pochłonął całą energie kinetyczną, rozpadł się niemal w
        drobny mak a Robert jedynie skręcił kostkę. Ciekaw jestem czy bolidy
        innych producentów też są tak bezpieczne, choć nie chciałbym sie
        tego dowiadywac kosztem któregoś z kierowców (czy może raczej
        pilotów bo chyba tak sie nazywaja prowadzący bolidy F1).
        • Gość: cwir Re: Fajowo IP: *.demon.co.uk 10.04.08, 15:14
          >(czy może raczej pilotów bo chyba tak sie nazywaja prowadzący bolidy F1).

Nazywaja sie kierowcy, a chciales napisac ze "chyba powinni sie nazywac pilotami" :)
          • Gość: Jonek Re: Fajowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 15:32
            No właśnie nie. Zientarski ojciec kilka razy uzył określenia 'pilot'
            wobec prowadzących bolidy, komentator a polsatu także, ojciec Kubicy
            tak samo. Nawet na stronie RTL-u spotkałem sie z takim określeniem
            tyle że oczywiście w języku niemieckim.
            • Gość: cwir Re: Fajowo IP: *.demon.co.uk 10.04.08, 16:51
              zwracam honor. poszperalem i mowi sie i tak i tak i to w wielu jezykach.
      • Gość: fdg Re: Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.icpnet.pl 10.04.08, 13:44
        "[...] Fernando Alonso (dziś wrócił do Renault po sezonie w McLarenie). "
        Otóż nie wrócił dziś, tylko nieco wcześniej - przed sezonem ;)
        Tyci niefortunne sformułowanie. Lepiej by brzmiało po prostu "obecnie kierowca
        McLarena".
        :\
      • Gość: emeryt Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.08, 13:46
        A mnie on wcale nie kwasi.
      • Gość: schumifan Renault 2 razy nie poznalo sie na... IP: *.prenet.pl 10.04.08, 14:35
        ...Kubicy pierwszy raz kiedy byl juz objety programem renault development
        drivers kiedy nalegal jego menadzer na przenosiny do f3 bo po prostu w formule
        renault nie rozwinal by sie juz. Przez to wylecial z patronatu renault i
        przeszedl do f3 a potem do Word series by Renault . potem po tescie w Renault w
        f1 renault znow go olalo a na tsterow zatrudnili Kovalainena i francka
        Montagny-kto go pamieta? potem przyszedl Nelsihno Piquet, jak jezdzi wszyscy wiemy.
        • Gość: Szalom Czy Kubica jest Żydem? patrząc na nos to tak.. IP: 217.96.27.* 10.04.08, 15:26
          zatem ma potężnych sponsorów..

tyle wt ym temacie
          • Gość: Jonek Re: Czy Kubica jest Żydem? patrząc na nos to tak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 15:36
            Jak poczytać rózne wypowiedzi w mediach i na forach okazuje się że w
            Polsce mieszka 38 milionów żydów. No to kogo w takim razie
            przegonili komuniści w 1968 roku i komu trzeba by wypłacać
            odszkodowania skoro w Polsce wszyscy są żydami?
            Kiedyś nazywanie innych Żydami było smieszne, potem denerwujące i
            obraźliwie a teraz określenie kogoś Żydem jest żenujące i świadczące
            o niskim poziomie osoby, która tak mówi o innych.
        • Gość: Damon Hill Re: Renault 2 razy nie poznalo sie na... IP: *.gprs.plus.pl 10.04.08, 18:55
          > f1 renault znow go olalo a na tsterow zatrudnili Kovalainena i francka
          > Montagny-kto go pamieta?

ano rację prawisz poza jednym - Montagny się wtedy żegnał z Renault już - w 2006
          testerem był Kova (tej decyzji się nei dziwię - będąc menedżerem mistrzowskiego
          zespołu też wygrałbym starszego ale uznanego Kovalainena a nie nieznanego Kubicę
          - choć może zatrudniłbym obu? ;P) a Montagny się przeniósł do Toyoty chyba? i
          zaliczył jedno GP w Super Aguri...
      • Gość: burczyk Pseudodziennikarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 15:30
        Dziennikarze zajebią ten temat.
        Jak każdy temat, zresztą.
        • Gość: heeh Re: Pseudodziennikarze IP: *.tvk.torun.pl 10.04.08, 16:15
          gazeta nie płaci za takie teksty bo to najczęściej robota stażystów, którzy robią to za darmo z pocałowaniem w rękę...
      • Gość: Ada Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.dclient.hispeed.ch 10.04.08, 16:16
        Pisaniem dwa razy dziennie o Kubicy szkodzicie temu chlopakowi
        • Gość: Jarek Re: Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.08, 16:36
          Nie martw się. To co wypisują w polskiej prasie o Kubicy może mu tak
          zaszkodzić jak ściółka zwierzętom lesnym.
      • afore1 "Droga Kubicy na szczyt" ??? 10.04.08, 17:10
        Do cholery... NA JAKI SZCZYT ???????

Dziennikarze, kur** mać!!! opamiętajcie się! nie niszczcie tego chłopaka!!!!
      • Gość: pocalujta_wujta Nastepny zalosny artykul IP: 204.153.88.* 10.04.08, 17:48
        Gra na emocjach "qbi" ? Na tym sie zarabia, nie?

Czytalem oryginal ktory przedrokowujecie tutaj i wcale nie byl tak emocjonalny.
        Bylo to po prostu odniesienie sie do faktu zwiazkow Kubicy z Renault.

Wytlumaczcie sobie ze to, podobnie jak inne sprawy, to czysty biznes i o
        sentymentach nie ma mowy. Odchodzi sie tam gdzie sa lepsze warunki rozwoju lub/i
        placy.

Kiedy w Polsce ludzie zaczna myslec logicznie. Do tego momentu bedzie cala masa
        glabow ktora mysli zeby sie zwiazac z firma bo im zaplaci jakiegos bonusa a w
        mmiedzyczasie jakis palant szef bedzie to wszystko traktowal jak prywatny
        folwark bo go podczas kursu na MBA nie dalo sie nauczyc na czym polega jego zawod.

Z duzej firmy finansowej przy geiledzie nowojorsiej pozdrawia...
        pocalujta_wujta
      • Gość: Damon Hill kłamstwa! IP: *.gprs.plus.pl 10.04.08, 18:29
        Renault (a dokładniej Flavio Briatore) już dawno temu (w 2006) przyznało, że
        żałuje, iż wypuścili z rąk Kubicę...

więc bez kłamstw proszę - nie przyznali tego dopiero po 3 latach!!! po prostu
        BMW Sauber było bardzo szybkie - podpisali kontrakt z Kubicą bez zbędnych testów
        niemal szybko po jego jazdach w Renault... Renault miało wtedy sprawdzonego
        Kovalainena jako drivera nr 3, do tego kilku talenciaków ze swojego programu (z
        którego pozbyli się wcześniej Kubicy!!! już wtedy się dziwiłem że go nie chcą)
        więc Robert mógł być wtedy dla nich jakąś opcją, ale po prostu nie nadawał się
        do mistrzowskiej wtedy ekipy nawet na testera - a do początkującego BMW pasował
        jak ulał ;) i dzięki Bogu - przecież w Renault Robert nie przebiłby się i być
        może nie zadebiutował do dzisiaj w F1...

a że Renault teraz żałuje? no cóż, mają przecież Alonso i Piqueta (który ponoć
        też ma być świetnym driverem za kilka lat - zobaczymy... ja bym wolał parę
        Alonso-Kovalainen ale ja nie jestem szefem zespołu F1 ;p) więc w sumie chyba
        dobrze dla obu stron jest jak jest ;)

kierowcy przechodzą z teamu do teamu więc mało kto w F1 tak naprawdę pluje sobie
        w brodę - taki Kovalainen przez wiele sezonów był juniorem Renault, przechodził
        wzorowo przez wszystkie szczeble jako pierwszy nowy (bo byli też starzy
        wychowankowie Elfa i pośrednio też Renault w latach 80-tych) "wychowanek" - w
        końcu trafił do F1 jako tester i w końcu też kierowca - i po tylu latach
        inwestowania w jego talent, kiedy w końcu rozbłysnął i pokazał klasę (II poł
        sezonu 2007) po prostu... z niego zrezygnowano!!!! i wybrano debiutanta Piqueta...

Kov już raczej nie wróci do Renault, powinien kilka lat pojeździć w McLarenie...
        i wystarczy teraz, że ALonso odejdzie do Ferrari lub BMW i Renault znowu
        zostanie na lodzie z jednym Piquetem Jr - i będą znowu szukać juniorów
        (Grosjean? Di Grassi?) albo sięgną po jakiegoś starego wyjadacza ale nie z TOpu
        a'la Fisichella... jak dla mnie to dziwna polityka zespołu :/

dlatego cieszmy się, że jednak nie poznali się na Kubicy ;) BMW to chyba
        najlepsze co mogło spotkać Polaka - rozwija się razem z nim i razem powinni
        dotrzeć na sam szczyt :D
      • Gość: Kibica Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.gdynia.mm.pl 10.04.08, 20:10
        "Kubica stał się najgorętszym nazwiskiem w Formule 1"

Niestety Robert NIE Kubica stał się najgorętszym nazwiskiem w Formule 1,a
        zawsze był najgorętszym człowiekiem na F1 Circuit!

Robert NIE zmienaij teamu na gorszy od BMW! (np. Ferari!), W BMW jesteś
        CHEF w Ferrari był byś tylko KELNEREM!
      • Gość: kubic Re: Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 21:01
        Jezu, Symonds to nie szef Renault jak jest w tytule na głównej
        stronie. No, ale jeśli 3/4 społeczeństwa uważa Kubicę za najlepszego
        polskiego kierowcę RAJDOWEGO, a po zdobyciu pole position przez
        naszego utalentowanego rodaka w TVN24 czytałem, że jutro wystartuje
        z pierwszego miejsca do rajdu Grand Prix Bahrajnu. I mówię tu
        głównie do dziennikarzy (bo kibice po prostu kibicują Robertowi)
        jeśli nie wiecie nic na temat to po co piszecie?
      • Gość: doni Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje IP: 80.51.49.* 10.04.08, 21:03
        Jeszcze Mistrza zobaczymy w FERRARII i musi zobaczyć czy niemcy nie będą robić
        mu pod górkę , jak zobaczy że powtarzają się zeszłoroczne zagrywki heidfelda
        niech sie rozejrzy za inną stajnią. pozdrawiam
      • 10danek Przestancie wreszcie! 10.04.08, 22:29
        To staje sie nie do wytrzymania. Najpierw byl Malysz, teraz szalenstwo na temat
        Kubicy. W Polsce jest taki brak jakichkolwiek sukcesow ze kierowca ze srodka
        tabeli z szansami na pierwsza piatke staje sie bozyszczem. A przede wszystkim
        nie do wytrzymania sa bauwochwalcze tytuly w rodzaju "Jedziemy po zwyciestwo,
        Wszyscy zazdroszcza nam Kubicy, Tak jezdzi przyszly mistrz swiata" To sa tytuly
        z niektorych polskich czasopism. A kim w rzeczywistosci jest Kubica? Kierowca ze
        srodka tabeli z szansami na troche wyzsze miejsce. Kariera jak Malysza...
        • Gość: Ogeid Luzuuuuuuuu... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 12.04.08, 01:13
          > srodka tabeli z szansami na troche wyzsze miejsce. Kariera jak Malysza...

No tu trochę pojechałeś. Gdyby Kubica tyle osiągnął w f1 co małysz w skokach to
          byłby dopiero bogiem. Na razie NIE WYGRAŁ ANI RAZU.
          Mam nadzieje że jeszcze wiele razy wygra, że zostanie mistrzem. Ma potencjał,
          ale jeszcze są od niego lepsi kierowcy (osobiście najwyżej cenię kimiego i
          alonso). Ludzie troszeczkę luzu, bo gdy sie coś stanie (problemy techniczne,
          kolizja etc.) to znowu z tych wielkich kibiców malutkie malkontenciki się zrobią.

Wybiórcza to co innego. Wszystkie brukowce teraz o Kubicy, więc dlaczego
          największy z nich miałby inaczej. Przynajmniej nie muszą codziennie o
          antysemityzmie i księdzach-pederastach.
          pozdrawiam
      • yoric Re: Renault mógł mieć Kubicę. Teraz żałuje 11.04.08, 03:44
        Co na to Papież Polak?
      • Gość: sondaz SONDAZ kiedy polscy kibice zaczna robic wioche? IP: *.dbsch1.nb.home.nl 11.04.08, 07:33
        i co to bedzie?
        1. w czasie prezentacji zaczna rzucac pustymi puszkami po piwie w heidfelda
        2. wysypia na tor gwozzdzie pod kola hamiltona
        3. ukradna z garazu ferrari pistolet do zmiany kol?
      • Gość: kama .. renaulta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 11:19
        renault to same muzyny i asfalty ..e

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka