kowall 15.09.08, 10:53 Druga bramka dla Lecha - Lewandowski, asysta Stilić Pierwsza bramka - asysta Stilić Klasyfikacje zostaną przeliczone jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dejv Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 11:03 Smieszna decyzja.I tak i tak przegralem w pucharze i tak nie mam ani Stilica ani Lewego ale uwazam ta decyzje za smieszna w kontekscie przyszlych kolejek.Nie raz pilkja odbita po drodze byla i gol byl przyznawany stzrelajacemu.Nie rozumiem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
t-clapek Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 11:14 A wg. mnie sprawa z 2 golem była prosta. Dawniej nie było wręcz żadnych dyskusji, w sytuacjach kiedy piłka pierw nie zmierzała w światło bramki i dopiero po odbiciu trafiała do siatki. Wątpliwości by były gdyby strzał Stilicia od początku leciał w światło bramki (przypadek Franka i Penksy). Ale tak nie było. Nie wiem więc o co tyle szumu... Odpowiedz Link Zgłoś
dejv Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 11:49 teraz dziekujcie i sie cieszcie ale przyjdzie sytuacja ze lewandowski bedzie strzelal a pilka odbije sie od jakiegos gostka i pkt za bramke nie zdobedzie.Swoja droga w takim razie domagam sie weryfikacji pkt za poprzednie kolejki ile razy bylo tak ze pilka odbijala sie po drodze od obroncow zmieniala lot pilki i nie byla samobojem !! gol byl przyznawany stzrelajacym. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinusc Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 12:38 oj nie męcz Panie dejv kowalla i innych forumowiczow tymi swoimi glupkowatymi komentarzami, wygrajlige to gra dla poważnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
dejv Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 12:54 czas pokaze kto mial racje kto nie.Czekam Z niecierpliwoscia kiedy padnie strzal mnocny i odbije sie pilka od jakiegos obroncy.jak nie ebdzie samoboja to bedzie ewidentny zart.Teraz wszyscy zadowoleni i usmiechnieci bo 90% ma lewego.Jeszcze zobaczycie i beda klotnie.Bo podjecie decyzji o uznaniu w tym wypadku gola lewemu jest precedensem tyle smiesznym ile smutnym.I w zwiazku z tym domagam sie weryfikacji poprzednich 4 kolejek bo w przynajmniej 3 bramkach pilka po strzale odbijala sie od obroncow zmieniajac tor lotu pilki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinusc Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 13:14 ale zrozum ze co innego jak pilka odbije sie od zawodnika drużyny przeciwnej a co innego jak od kolegi z zespolu Odpowiedz Link Zgłoś
dejv Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 13:24 Ale niby dlaczego co innego ?? skoro pilka odbija sie od lewego i on ma bramke to skoro odbija sie od broncy to samoboj.A byly przypadki w ktorych obrocncow pilka uderrzala a gol uznawany byl stzrelajacemu.I wydaje mi sie ze byly rowniez przypadki musniecia pilki nawet przez swoich.Wieczorem podam przyklady. Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 13:42 różnica jest w tym czy piłka zmieniła tor lotu i w jak dużym stopniu przyczyniło się to fakt że padła bramka. jeśli był strzał na pustą już bramkę i na linii bramkowej piłka dotknęła jeszcze obrońcę który próbował ją wybić to trudno mówić tu o bramce samobójczej. ale jeśli strzał był wzdłuż bramki w "długi róg" i w tą stronę rzucił się bramkarz a po drodze piłka odbija się od obrońcy i ląduje w "krótkim rógu" to już można mówić o bramce samobójczej. każda sytuacja jest inna i nie można wrzucać wszystkiego do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinusc Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 13:46 jestes inteligentnym mlodziencem, interesujesz sie pilka a wypisujesz takie bzdury... zrozum ze w europejskim futbolu przyjeto ogolne zasady ze po rykoszecie od zawodnika druzyny przeciwnej w niektorych przypadkach idzie sie na korzysc strzelajacemu (przypomnij sobie chociazby bramki krzynowka z realem czy portugalia) Odpowiedz Link Zgłoś
dejv Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 14:01 Doskonale to rozumiem...!!Dlatego idac na reke strzelajacemu no jednak stilic gol...I idac na reke to po ewidentynm zagraniu gdzie pada samoboj jak chociazby przyklad Brozka powinny byc pkt za wywalczenie bramki.Tak bym to nazwal. Odpowiedz Link Zgłoś
wjtx2 Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 14:17 "Przyznajemy asysty: (...) - jeśli po strzale piłkę odbije bramkarz, a jeden z zawodników wykaże się refleksem i strzeli bramkę" Jak dla mnie gol ewidentnie Lewandowskiego, ale bez asysty! Bramka jest przecież zaliczana temu który ostatni dotknął piłkę, no chyba że tym ostatnim był interweniujący bramkarz, bądź gol padł po rykoszecie, czy też obrońca próbował wybić piłkę z bramki itp. Bramka więc na pewno powinna być zapisana byłemu graczowi Znicza Pruszków, ale Stilić asysty mieć nie może. Tor lotu piłki został zmieniony przez gracza Wisły, który bramkarzem bynajmniej nie był :P. Dwie edycje temu był jeszcze zapis, że jeżeli gracz drużyny przeciwnej znacząco zmieni lot piłki to nie ma asysty, gdy potem padnie gol... Taka sytuacja miała miejsce bodajże w meczu Wisły z Górnikiem na początku poprzedniego sezonu... podawał Kosowski, podanie przeciął zawodnik górnika, ale Niedzielan dopadł do piłki i strzelił gola... I Kosowski bez asysty... Co do asysty Stilicia przy golu Murawskiego to ona powinna być zaliczona, tylko nie wiem czym różni się ta asysta od asysty przy bramce zdobytej z rzutu wolnego czy też od asysty przy golu samobójczym... Nie wiem dlaczego teraz nie ma za te sytuacje asyst... A do tego jeszcze asysta przy karnym... Ale trudno gra się na takich zasadach jakie są... Odpowiedz Link Zgłoś
dejv Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 14:29 No i pniekad sie zgadzam...Za wyrzut z autu dostaje asyste a za mocny strzal po ktorym pada bramka bo pilka odbija sie od obroncy nie dostaje...Natomiast jesli identyczna sytuacja ale pilka odbija sie od swojego asysta jest...Panowie...TROCHE WIECEJ KONSEKWENCJI W PRZYZNAWANIU PKT...wiadomo ze w tej edycji musi byc jak jest ale w nastepnej ?? dla mnie sa to ewidentne dziury w regulaminie dotyczacym punktacji. Odpowiedz Link Zgłoś
loko32 Re: Lewandowski - gol 15.09.08, 21:11 wydaje mi sie ze gdyby nie Lewandowski to by pilka nie trafila w swiatlo bramki albo Pawelek by to obronil???????? Odpowiedz Link Zgłoś