Gość: Michał Holyfield - Mistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 00:52 Sport niema już żadnego znaczenia. Liczy się jedynie biznes. Wielki szacunek dla Holyfielda, 46 lat a skakał jak nastolatek. Rozpier...lił tego lamusa na każdym polu. Jak dla mnie był jest i będzie najlepszym bokserem wagi ciężkiej. A żeby werdykt był po stronie Holyfielda to Evender musiał by chyba tego Rosjanina zabić bo inaczej sędziowie by go chyba podnieśli i trzymali w pionie do końca walki aby wydać kompromitujący werdykt. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Wonders A gdzie jest Lenox? IP: *.nwrk.east.verizon.net 21.12.08, 01:10 Czy Lewis boksuje jeszcze czy ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frou frou Re: Wałujew kontra Holyfield IP: *.nwrk.east.verizon.net 21.12.08, 01:28 Jedno z dwoch: albo jakis aborygen ostukal ci maske albo mieszasz Fostera z prochami. No wiec co? Odpowiedz Link Zgłoś
sapinek Wałujew pokonał Holyfielda 21.12.08, 01:30 no to czekamy na rewanz w Las Vegas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdrawiam! Wałujew kontra Holyfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 01:36 Oglądając walkę na ARD w statystykach podawano że to Wałujew wyprowadził więcej celnych ciosów. Niemniej jednak z przebiegu walki to Holyfield był lepszy. Tak naprawdę Wałujew nie zadał żadnego konkretnego ciosu. Holy zadał takich kilka ale na 140 kg typa to było za mało... Szkoda- byłem pewien że sędziowie wskażą na Rosjanina jeżeli Evander nie znokautuje go... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atsch [...] IP: *.cpe.unwired.net.au 21.12.08, 01:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Slowianin ? IP: *.VIC.netspace.net.au 21.12.08, 06:38 Przeciez to zywy eksponat muzealny z epoki kamiennej,A WTEDY , JAK WIEM, SLOWIAN JESZCZE SIE NIE ROZRONIALO wsrod ludkow z tamtego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Naprawdę żal mi Holyfielda... 21.12.08, 02:22 To był jeden z najsmutniejszych widoków z moich ostatnich tygodni, mina Evandera po werdykcie sędziowskim. Fatalnie to wszystko się skończyło. Nie będę odkrywcą gdy napiszę, że Real Deal pokazał mistrzowski boks, RUCHY bokserskie, pracę nóg i ciała - Wałujew tylko stał i się kręcił... Nie rozumiem jak mistrzem może być ktoś, kto nie ma pojęcia o boksie - wygrywa tylko dlatego że jest mutantem, wielkim, silnym i wytrzymałym na ciosy. No i może jego promotorowie w tle też mają wpływ, nie wiem. Cokolwiek powodowało Evanderem by wrócić na ring (alimenty czy cokolwiek innego) nie ma tu znaczenia. Był po prostu LEPSZY i powinien zostać mistrzem. Ci sędziowie to po prostu kpina. Wielka szkoda; gdyby Holyfield wygrał, następna walka mogłaby być widowiskiem niemałym, bo pokazał sprawność i boks jakiego ze świecą szukać ostatnio. Oczywiście jeśliby następna walka była z kimś normalnym, nie biorę tu pod uwagę rewanżu z tą małpą człapiącą bez pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
emdzin Wałujew pokonał Holyfielda 21.12.08, 02:28 I znów się okazało, że sport ma dziś niewiele wspólnego ze sprawiedliwością i uczciwością !!! Żal mi strasznie Amerykanina, bo walczył wspaniale, a ten ruski czołg to nie ma pojęcia o boksie !!! Dla mnie to Holyfield jest zwycięzcą i Mistrzem Świata !!! A ci sędziowie to chyba w d...e mieli oczy, albo ten rusek im zasłaniał pole widzenia :-) WSTYD I HAŃBA !!! Całą noc mam do d...y, bo nie będę mógł spać :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baran15 Re: Wałujew pokonał Holyfielda IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.08, 13:40 Moim zdaniem hoyfieldo ciosał tego ruska tak że ten pewnie niebedzie mógł spać ale zwycięstwo holyfieldowi sie należało za te ataki z doskoku dlamnie wynik 114:100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalon Evander byl przecietny IP: *.2a.pl 21.12.08, 02:30 oczywiscie ze lepiej boxowal od rosjanina, ale zachwyt nie jest na miejscu. tzn. jest na miejscu w porownaniu z wiekiem, ale ktos o nieco wiecej ruchliwy od gory lodowej by go rozwalil na kawalki. co nic nie zmienia na tym ze mial wygrac gdyby to nie kasa ale sport rzadzily tym meczem, ale w takim wypadku by pewnie wcale do podobnej akcji nie doszlo bo w prawdziwym sporcie by nie boxowal dziadek s mamutem ale dwoch boxerow o zblizonych umiejetnosciach Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Biznes nie boks 21.12.08, 02:37 Obudziliście się dopiero po tej walce? Boks od dawna nie jest sportem tylko zwykłym biznesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okolice Od kiedy to lanie po pyskach jest sportem? IP: *.infocoig.pl 21.12.08, 02:39 Się pytam ja. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan ale szkoda że Wałujew nie walczył z Hołotą 21.12.08, 02:59 ale szkoda że Wałujew nie walczył z Hołotą ! Alebym z was szakalów się uśmiał !!! Holyfield jest owiele lepszym bokserem niż Wałujew. Od Wałujewa w sztuce boksowania lepszy jest każdy lekko utalentowany bokser nawet wagi piórkowej. Ale Wałujew jest od wszystkich SILNIEJSZY !!! CZemużto taki świetny Holyfield nie dal rady nic zrobić Wałujewowi ? - bo jest SLABSZYM bokserem. Dlatego jest AKTUALNYM MISTZEM ŚWIATA !!!!! Jak macie co do tego zastrzeżenia, to wystawcie jakiegoś swojego największego koszykarza lub chociażby Pudziana - i Wałujew i szczególnie Holyfield wam z nich miazgę hołocianą zrobi. Siedzcie teraz i smażcie sie w swojej złości że mistrzem Świata w bokcie jest Rosjanin !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluzewiaczek Wałujew pokonał Holyfielda IP: *.flashnet.pl 21.12.08, 03:02 I tak Holy jest najlepszy. Oszustwo tych sędziów nadaje się na proces!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogorinho Wałujew pokonał Holyfielda IP: *.telpol.net.pl 21.12.08, 03:18 Dąkąd D Odpowiedz Link Zgłoś
trak711 Wałujew kontra Holyfield 21.12.08, 04:06 Wałujew wiedział jaki będzie werdykt. Wiedział przed walką. Wzrost 216 rozmiar stopy 19 miał tylko dotrwać do końca 12 rundy. Ustawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Ale ten ruski jest przystojny !!! IP: *.VIC.netspace.net.au 21.12.08, 06:11 Wyglada na intelektualiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOC Re: Ale ten ruski jest przystojny !!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.12.08, 11:13 ten komentarz świadczy raczej o Twojej "inteligencji"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Ukłony dla niezwyciężonego CCCP!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.12.08, 06:53 Ukłony dla niezwyciężonego CCCP!!! W boksie europejskim sędziów obowiązywała zasada, że z przegranej walki zwycięski powinien wyjść bokser CCCP czyli ZSSR. Sowieccy bokserzy oczywiście byli dobrzy, często nawet bardzo dobrzy, ale gdy przeżywali trudności - nadal w oczach tych przedziwnych sędziów ... wygrywali! Tak było i w innych sportach ocennych, np. łyżwiarstwie figurowym i w gimnastyce sportowej, co przyczyniło się jedynie do jeszcze większego znienawidzenia Sowietów. Bywali wygwizdywani jeszcze przed walką ... Ale ci "sędziowie" widać gdzieś się uchowali i pojechali sędziować sympatycznemu bardzo, ale słabemu pod względem kunsztu bokserskiego Wałujewowi. No cóż, pecunia non olet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek_S Wałujew kontra Holyfield IP: *.mikemi.net 21.12.08, 08:46 Tak się Holyfield naskakał że mogli mu już dać ten tytuł ku uciesze kibiców ;) Szkoda tylko że zapomniał przy tym celnie uderzać, na ard pokazywali w którejś z ostatnich rund statystyki ciosów i nieznaczną przewagę celnych miał Wałujew. Co do pasywności, bo jak niektórzy tu piszą jakąś karę Wałujew powinien za to dostać, to przypomnę że to Holyfield skakał całą walkę dookoła niego, żeby tylko ruskiemu nie udało się na niego natrzeć i to głównie przez jego (Holyfielda) postawę ta walka wyglądała tak a nie inaczej. Jak dla mnie walka na remis, a Wałujew wygrał bo to on bronił tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAH Re: Wałujew kontra Holyfield IP: *.chello.pl 21.12.08, 09:54 To mistrz stał na środku ringu. Holyfield nie zmusił go do kroku w tył. Skakał jak ratlerek wokół mistrza. Unikał walki. Chciał po partyzancku odskoczyć z tytułem. Dla kibiców jazdy figurowaj na lodzie wygrał Holyfield. W boksie nie liczy się wrażenie ale siła argumentów - również finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila43 Wałujew kontra Holyfield 21.12.08, 08:50 Tylko z ciekawości ogladałem tę walkę(nigdy nie widziałem tego "dziwnego", podobnego do człowieka, człowieka). W ogóle nie oglądam boksu, ale po tym werdykcie na pewno już nigdy nie będę oglądał boksu. Nie mam słów. Ktoś ze mnie zrobił durnia. Dziękuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seraf Wałujew pokonał Holyfielda IP: 83.238.214.* 21.12.08, 09:22 Holyfield zaimponował mi ogromnie. Kontrolował całą walkę. Tak boksują legendy, mistrzowie.Jeśłi boks moze być ładny nie powiem piękny -to Holy pokazał jego jasną strone -technika, myślenie, precyzja, kondycja... Wałujew poza daną przez naturę posturą w kwesti boksu nie prezentuje NIC.Wg mnie trudno go nazwac bokserem.Nie rusza się, coś tam macha rękoma od czasu do czasu, żadnej akcji składnej..mógłby rąbać drewno ...Werdykt kuriozalny ..ale tak to jest w boksie zawodowym. Te miliony dolarów za umówione już walki Wułąjewa robią swoje. Kto by walczył i o co z Wałujewem bez mistrzostwa??? KAsa kasa kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjkjikj Wałujew to góra mięcha i nic pozatym IP: 194.181.130.* 21.12.08, 09:39 jak zwykle głównąrolę odegrali śędźiowie, nierozumiem tego już tyle złych werdyktów padło czy niema na to sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golas Wałujew pokonał Holyfielda IP: *.icpnet.pl 21.12.08, 09:43 Chyba oglądaliśmy dwa różne filmy! Walka była do dupy i nikt nikogo nie obił. Wałujew był do chrzanu ale Holyfield wcale nie był lepszy! 12 rund skakania i pajacowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holy Shit! Wałujew kontra Holyfield IP: *.chello.pl 21.12.08, 09:44 Holy! Byles lepszy! Zycze Ci rewanżu i wgniecenia tego pokraki w ring!!! Inaczej znów wszyscy będziemy oszukani.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter Wygrał Biały człowiek IP: *.centertel.pl 21.12.08, 09:52 cieszmy się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati99 Wałujew pokona IP: *.euronet.net.pl 21.12.08, 09:53 Moim zdaniem wygrał Holyfield. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati99 [...] IP: *.euronet.net.pl 21.12.08, 09:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORAS Re: Wałujew pokonał Holyfielda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 10:44 WYGRAŁ HOLY BEZ DWOCH ZDAN !!! ALE W DZISIEJSZYM BOKSIE LICZY SIE TYLKO BIZNES I ZWYCIESTWO NIEZASŁUZONE PRZYZNALI [Z]WAŁUJEWOWI :/ OSZUSTWO. HOLY BYŁ LEPSZY W KAZDYM MOMENCIE WALKI I POKAZYWAL KWINTESENCJE BOKSU, ZASŁUZYŁ NA ZWYCIESTWO... Odpowiedz Link Zgłoś