Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji

17.04.01, 22:43
    Według mnie bez pomocy mediów (także Gazety Wyborczej) polski hokej nie jest w
    stanie sam się odrodzić (to nie są skoki narciarskie gdzie wystarczył jeden
    talent dany od boga).

Przecież w TV i gazetach powinno się więcej mówić o tym pieknym sporcie tym
    bardziej , że nasi grają w mistrzostwach i jak narazie całkiem, całkiem (nie
    wiem jak będzie dalej, no i nie chcę zapeszać).

Jak popularyzować hokeja? Wyczytałem, że w Holandii(zresztą nasi dołożyli im
    4:0) jest więcej zawodników, klubów i lodowisk niż Polsce(sic!!!). Gra u nich 4
    tys. hokeistów, a u nas seniorów - niecałe 400. Inna ciekawostka to postawa
    obrońcy Andrzeja Schuberta (facet ma 40 lat), który podobno walnie przyczynił
    się do pokonania Węgrów.

PS
    Ja niestety tego nie widziałem, nie mam wizji sport i nie zamierzam jej kupować
    kiedyś jak sobie kupiłem cyfrę+ aby oglądać mecze piłkarskie to te pajace
    akurat dały sobie spokój z meczami międzypaństwowymi, dobrze że chociaż ligę
    zostawili.

Obserwuj wątek
      • Gość: campo Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji IP: 212.244.177.* 18.04.01, 10:11
        Masz racje zbyszko!Więcej hokeja w mediach!Może jak awansujemy do elity to się
        coś zmieni.A na razie mamy dwa mecze dwa zwycięstwa,jest dobrze,zwłaszcza że
        nasi główni konkurenci Francuzi zremisowali 4-4 z Holandią!Trzymam kciuki za
        polską drużyne!!!
        • Gość: Koczis Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji IP: *.pnl.philips.com 18.04.01, 14:54
          Gdzie te lata kiedy nasi grali w grupie A.
          Pamietacie historyczne zwycięstwo z ZSRR ?
          Szkoda że nie ma Czerkawskiego byłby niewątpliwym wzmocnieniem
          • Gość: campo Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji IP: 212.244.177.* 18.04.01, 15:05
            tak,tak,to były piekne lata....Szkoda że nie ma Czerkawskiego,ale może i bez
            niego damy radę!Ale swoja drogą jak sobie przypomne niektóre rezultaty w M.Ś.
            grA osiągnięte przez Polskę w końcu lat 80-tych,( po ok.18-0 z
            Czechosłowacją,Rosją,Kanadą) to mnie ciarki przechodzą.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Picasso Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji IP: *.juni.gliwice.pl 18.04.01, 15:39
              A ja cały czas mam w pamięci wpadkę naszych na olimpiadzie w Calgary. Mam
              nadzieję, że w obecnych mistrzostwach awansujemy. Tak, choćby po to, żeby
              dostawać z Czechami po 10:0.
              • zbyszko Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji 18.04.01, 16:07
                wda jest niestety taka , że Polacy nigdy orłami nie byli, mieli przebłyski
                geniuszu ale też obciachu potrafili narobić. Jednak zawsze po spadku z gr. A
                prędko do niej wracali i nie było to żadnym nadzwyczajnym osiągnięciem. Dania,
                Francja czy Norwegia to były drużyny do pokonania a Anglia(pamiętacie zeszły
                rok?), Japonia(grają w A) czy Włosi mogli nam naskoczyć. Polska reprezentacja
                od dłuższego czasu przypisana jest do niższej klasy, a ja się tylko boję, ze za
                parę lat spadniemy niżej i naszymi rywalami staną się Rumuni albo Belgowie.
                Jeżeli polski hokej (szkolenie, nowe lodowiska, popularyzacja) nadal będzie
                stać w miejscu to jest to niestety nieuniknione. Ewentualny awans na pewno by
                pomógł ale na pewno wszystkiego nie załatwi.
                • zbyszko PS 18.04.01, 16:12
                  no właśnie, a tu podobno nowa afera na horyzoncie.
                  Słyszałem , że własnie w trakcie mistrzostw PZHL
                  podpisał kontrakt z nowym trenerem (VYBORNY - mam na
                  imię , że nazwisko mówi o nim wszystko;-). No i jak w
                  takiej sytacji może poczuć sie trener Pysz(nie oceniam
                  jego kompetencji bo sie nie znam)??? Czy nie będzie to
                  miało wpływu na atmosferę w drużynie??? Przeciez mogli
                  to zrobić przed lub po mistrzostwach - ale może ja się
                  nie orientuję
                  • Gość: campo Re: CO WY ROBICIE PZHL?!!!! IP: 212.244.177.* 18.04.01, 17:26
                    CO?!!! PZHL chyba kompletnie porąbało!!!W czasie mistrzostw podpisywać kontrakt
                    z nowym trenerem?!A jak awansujemy to co wtedy z Pyszem?Nie,no takie jaja to
                    mogą być,chyba tylko w Polsce!I jak tu ma być lepiej.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: podhale Re: CO WY ROBICIE PZHL?!!!! IP: 10.103.1.* / 64.0.99.* 18.04.01, 17:36
                      Trener Pysz zdal swoj egzamin na piatke, i zrboil wszystko co mogl aby podniesc
                      poziom naszego polskiego hokeja. Jeli PZHL naprawde najelo nowego trenera, to
                      mowi to mi to ze nie maja pojecia. Wiara do gory moi drodzy, dochodzimy do
                      grupy A tym razem!
                      • Gość: tom Re: CO WY ROBICIE PZHL?!!!! IP: 47.9.50.* 18.04.01, 18:10
                        Rola telewizji jest duza. Musi byc wiecje hokeja w TV ( NBA jest nudne).
                        A takie mecze jak Edmonton- Dallas w NHL na pewno wzbudza zaintersownie. Mlodzi musza zrozumiec ze
                        grajac w hokeja mozna zarobic wicje pieniedzy niz kopiac pilke. Ruscy , czesi, finowie, szwedzi wysylaja swoich
                        najlepszych juniorow za wode.
                        Czy Czerkawski i Oliwa to wszystko co z Polski moglo wyjsc.
                        • Gość: JAGRak Re: CO WY ROBICIE PZHL?!!!! IP: *.tnt17.sjc4.da.uu.net 19.04.01, 01:57
                          Swieta racja, chodze regularnie na NHL, ogladam prawie codziennie w TV, mam to
                          szczescie mieszkac w Nowym Yorku wiec klopotu niemam. Ale przyznam racje ze
                          rola telewizji w promocji tego szybkiego sportu jest niesamowita. Takie mecze
                          jak Dallas-Edmonton czy Buffalo-Philadephia sa najl;epsza wizytowka hokeja.
                          Chcialoby sie wiecej naszych w NHL, ale prawda jest taka ze nawet podrzedny
                          hokeista w NHL moze sobie kupic kilka gwiazd pilkarskich z naszej ligi
                          pilkarskiej.Fakt ten swaidczy o tym ze w hokeja warto grac bo kasy mozna
                          zarobic kilkakrotnie wiecej niz na boisku kopiac pilke, czy my jestesmy gorsi
                          od Ruskich, Czechow, Szwedow czy Finow - wiecej hokeja w TV i to na kazdym
                          poziomie - Kanada moze niebedziemy ale niebedzie Rusek plul nam w twarz.....
                    • Gość: dlugi Re: CO WY ROBICIE PZHL?!!!!-Akcja IP: *.dhcp212-198-85.noos.fr 20.04.01, 00:06
                      ludzie-jak wejdziemy zasypmy PZHL ( pzhl@pzhl.org.pl) emailami zeby zostawic
                      Pysza !!!!!
                      • Gość: goral Re: CO WY ROBICIE PZHL?!!!!-Akcja IP: 10.100.2.* / 64.210.248.* 20.04.01, 06:02
                        zgadzam sie, kazdy fan musi wyslac!!!!
          • Gość: Rusqua Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji IP: *.lublin.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 19:40
            A czy wtedy byly takie druzyny jak Bialorus,Slowacja,Lotwa, Ukraina?
      • Gość: zbyszko Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji IP: 217.99.0.* 19.04.01, 23:35
        POL-DEN 5:3!!!!!!!!

a nasi bracia węgrzy zgnietli żabojadów!, oj będzie lanie naszych .......ale w
        grA!
        • Gość: dlugi Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji IP: *.dhcp212-198-85.noos.fr 19.04.01, 23:43
          boze ,Polska wyrasta w tym roku na "potege" w sportach zimowych .Ciesze sie ze
          chlopakom idzie tak dobrze , moze jak wejdziemy do gr A to jakis baran w
          Polsacie zamiast BigBrother wyda troche kasy na hokej !!!
          • Gość: zbyszko Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 23:54
            polska wyrasta na potęgę we wszystkim!!! Co ciekawe wyrasta zapewne dzięki
            pomocy opatrzności(bogu) bo przecież w kraju niczego dla postępów nie zrobiono;
            nie szkoli sie młodzieży , nie buduje się obiektów sportowych itp...
            • Gość: kibic_1 Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji IP: 128.163.75.* 20.04.01, 00:44
              Gość portalu: zbyszko napisał(a):

> pomocy opatrzności(bogu) bo przecież w kraju niczego dla postępów nie zrobiono;
              >
              > nie szkoli sie młodzieży , nie buduje się obiektów sportowych itp...

No wlasnie, a gdzie sie podziewaja te miliony zlotych, ktore splywaja do toto
              lotka co tydzien? Slyszalem, ze ponoc ida na rozwoj sportu w Polsce...

• Gość: C.I.A. Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji-do kibica_1 IP: *.proxy.aol.com 20.04.01, 01:40
                Te pieniadze sa przesylane na rozwoj hokeja w Nigerii,bo to potencjalny
                przeciwnik Polski w grupie "F" w 2008 roku.Bedziecie mieli sie od kogo uczyc
                gry w prawdziwego hokeja,a po latach lekcji danej wam przez kraje Afryki,tak
                mniej wiecej w roku 2038 dolaczycie do czolowki grupy "D".
                • Gość: Picasso Re: HOKEJ a sprawa polska. MŚ 1 Dywizji-do kibica_1 IP: *.bci.net.pl 20.04.01, 10:53
                  Teraz tylko wygrać z Litwą i chyba zacznę chodzić regularnie do kościoła. Gdyby
                  Zagórska i Siudek zdobyli medal, a Sikora lepiej punktował w PŚ w biathlonie,
                  czułbym się niczym Skandynaw.
                  Brawo Pysz,
                  Brawo Płachta,
                  Brawo cała reszta

Czy fakt, że Czerkawski negocjuje kontrakty i nie gra, wpływa pozytywnie na grę
                  zespołu???????????????
                  • Gość: zbyszko Polska to kraj skandynawski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 16:51
                    TAK, TAK, Powinieneś czuć się jak Skandynaw!

PRZECIEŻ POLSKA TO KRAJ SKANDYNAWSKI! Tylko, że mało kto zdaje sobie z tego
                    sprawę, po prostu jeszcze tego nie odkryto. Bo jak wytłumaczyć sukcesy w
                    dyscyplinach zimowych, w które nikt nie inwestuje? - po prostu Polacy mają to
                    we krwi (tylko o tym nie wiedzą). Poza tym są inne dowody; pół roku pieprzonej
                    zimy, północne położenie, wspólne dynastie królów, wspólne wojny, inflanty,
                    zamiłowanie do gorzały, najwyższe podatki na świecie...itd. Jakby sobie
                    skandynawowie zdawali z tego sprawę to nie byłoby tej afery na MŚ w Lahti, i
                    nasz biegacz wszedłby do finału sprintu a tak to go załatwili bo myśleli , że
                    to jakiś obcy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka