Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bardzo podejrzane zwyciestwo

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 09:08
    zaznaczam - meczu nie ogladalem. Przyrzeklem sobie kiedys, ze meczu repy nie
    obejrze dopoki nie zmieni sie trener - albo dokad Janas przestanie sie
    wyglupiac i zacznie tworzyc druzyne z dosc przypadkowej zbieraniny. Wynik
    meczu z Wlochami powinien przekonac mnie do padniecia na kolana przed
    Janasem - nie twierdze, ze tego w koncu nie uczynie - ale mam swoje
    watpliwosci....

Jeden z moich profesorow na studiach powtarzal - fakty spoleczne analizujcie
    zadajac pytanie kto czerpie korzysci z ich zaistnienia.
    No wlasnie, kto jest zwyciezca meczu Polska - Wlochy? Jesczcze kilka dni temu
    ludzie zarzadzajacy PZPN byli do wyciecia. Podczas zblizajacego sie walnego
    zjazdu, czy tez nadzwyczajnego kongresu - nie jestem dobry w ich
    terminologii - tej organizacji mialo dojsc do rozliczenia wladz z przegranych
    eliminacji do mistrzostw Europy, z tego, ze polska szmacianka schodzi na
    ppsy. Na korytarzach Miodowej slychac bylo tylko chichot prawnikow
    Szczakowianki....Taki scenariusz jest dzisiaj o wiele mniej mozliwy do
    przeprowadzenie niz kilka dni temu.

Wybory zblizaja sie nie tylko w PZPN. Nie wiem o co walczy wloska federacja,
    wiem, ze w tej walce potrzebuje poparcia delegatow narodowych zwiazkow
    pilkarskich.

Moze i bym tak podprogowo nie myslal o meczu gdyby nie fakt, ze jednym z jego
    organizatorow byl Zibi Boniek, jeden z lepszych macherow w swiatku pilkarskim.

Acha, nie twierdze, ze powyzsze wnioskowanie jest uzasadnione. Wiecej,
    chcialbym sie mylic...
    Obserwuj wątek
      • Gość: www Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: 157.25.125.* 13.11.03, 09:59
        Tak, tak...

Coż gdyby grał dłuzej Żurawski z Szymkowiakiem to byloby 5-1 a moze i 7-1 :)))

mail2.kim.net.pl/~wislakrk/viewtopic.php?t=12249&postdays=0&postorder=asc&start=100
        • Gość: duch olabogi Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 10:31
          splycasz... lata mi i powiewa czy i ilu wislakow gra w repie... wisla to wisla,
          a repa to repa... chodzi o to, zeby repa dobrze grala i tyle...

acha, w niedziele po raz pierwszy od bardzo dawna bede ogladal mecz polskiej
          reprezentacji
          • Gość: www Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: 157.25.125.* 13.11.03, 10:39
            Oj, a nie dawno pisaleś wisla-legia 5-0 (to o liczbie reprezentantów przed
            meczem bodajze z danią).

Ka(d)rawana odjechała a wislacy zostali (stchórzyli?) i bedą sie tłuc z
            drwalami.

No i dobrze.

P.S. Mecze reprezentacji zawsze ogladam.
            • Gość: duch olabogi Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 10:55
              Gość portalu: www napisał(a):

> Oj, a nie dawno pisaleś wisla-legia 5-0 (to o liczbie reprezentantów przed
              > meczem bodajze z danią).

No i co z tego? Nota bene wczoraj bylo 3-1 (zakladajac, ze Kosowski to tez
              wislak). Ale, mowie, nie sprowadzajmy repy do ligowej rywalizacji...

>
              > Ka(d)rawana odjechała a wislacy zostali (stchórzyli?) i bedą sie tłuc z
              > drwalami.

?????????????????????????????????
              >
              > No i dobrze.
              >
              > P.S. Mecze reprezentacji zawsze ogladam.

No i dobrze.
              • ilhan Matematyka to podstawa 13.11.03, 11:04
                Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> No i co z tego? Nota bene wczoraj bylo 3-1 (zakladajac, ze Kosowski to tez
                > wislak).

Zieliński i Saganowski - sztuk 1.
                • Gość: duch olabogi Re: Matematyka to podstawa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 11:15
                  Saganowski tez zagral??? No to sorki, bylo 3:2.

Mowie, nie ogladalem meczu, nie wiem, nie oceniam samego meczu, nie zalezy mi
                  na przeszczekiwaniu sie...

uwazam tylko ten wynik za podejrzany. Wiecej, bardziej by mnie ucieszyl wynik
                  2:2.
              • Gość: www Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: 157.25.125.* 13.11.03, 11:15
                Oczywiście, że wkurzaja mnie animozje klubowe przy meczach reprezentacji. Ale
                sam jestes tego dobrym przykladem. Trener jest dobry jeżeli gra 10 wislaków.
                Jak nie to juz nie twoja reprezentacja. Kazdy komentarz na temat gry piłkarza
                wisły w reprezentacji ta atak na wisłę itd.

Osobiscie uwazam, że w tej chiwli miejsce w reprezentacji jest dla Glowackiego
                (po pożegnaniu Zielińskiego), Szymkowiaka i ewentualnie Żurawskiego. A z Legii
                na razie dla nikogo (no moze Sagan na głęboką ławę).

P.S. Kosowskiemu wczoraj biłem brawo jak schodził bo chodź chama nie lubie to
                grał dla mojej reprezentacji i to dobrze.

• Gość: duch olabogi Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 11:50
                  Gość portalu: www napisał(a):

> Oczywiście, że wkurzaja mnie animozje klubowe przy meczach reprezentacji. Ale
                  > sam jestes tego dobrym przykladem. Trener jest dobry jeżeli gra 10 wislaków.
                  > Jak nie to juz nie twoja reprezentacja. Kazdy komentarz na temat gry piłkarza
                  > wisły w reprezentacji ta atak na wisłę itd.

Nigdy nie twierdzilem, ze reprezentacja powinna byc oparta na Wisle.
                  Zawsze twierdzilem ze reprezentacja powinna byc druzyna zgranych ze soba
                  pilkarzy - a nie zbieranina.
        • Gość: Porter W oparach absurdu, czyli forum kibicow Wisly... IP: *.w3cache.pl / *.pl 14.11.03, 10:58
          Naprawde warto przeczytac. Oni sa po prostu chorzy! Woleliby wynik 1-3, byle z
          Szymkiem i Zurawiem.
          • Gość: duch olabogi Porter klamie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 11:12
            mail2.kim.net.pl/~wislakrk/viewtopic.php?t=12249
            • Gość: Porter Tez bym sie wstydzil... IP: *.w3cache.pl / *.pl 14.11.03, 11:54
              ...przynaleznosci do grona kibicow Wisly, po tym, jak na swoim forum daja
              masowy upust frustracji, ze oto reprezentacja osmielila sie nawtykac Wlochom
              bez Macieja i Miroslawa.
              Przed meczem kibice pisali, ze bedzie 1-(3+n), gdzie n jest liczba naturalna od
              0 do 3, a jedyna bramke strzeli Zurawski.
              Po meczu, ze Janas to buc, bo za pozno wpuscil Zurawia i ze Lewandowski byl
              bardzo slaby i powinien grac Szymek (gdyby byl zdrowy). A kwasne byly te
              wypowiedzi po meczu, jakby ich autorzy cytryne spozyli i malo kto sie cieszyl!
              To cos niesamowitego jest.
              • Gość: duch olabogi wstydz sie siebie samego IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 12:05
                Klamiesz, Porter. Ten kto przeczyta wypowiedzi w watku dojdzie do wniosku jak
                bardzo zaslepiona jest Twoja nienawisc do Wisly...
                • Gość: Porter Wypowiedzi z forum kibicow Wisly IP: *.w3cache.pl / *.pl 14.11.03, 12:25
                  jakbym ja mogl jednak cos doradzic to bym jednak sciagnal Rasiaka a wrzucil za
                  niego Zurawia, to by moglo wypalic bo w sumie Rasiak to wczoraj wiele nie
                  pokazal przy dobrej grze reszty druzyny (oprocz Lewandowskiego - czekalem na
                  jedno jego dobre zagranie, nie doczekalem sie).

to ze lewandowski jest kaleczny to sie zgodze ale kukielka mimo niskiego zdania
                  jakie mialem o nim przed wczorajszym meczem, trzeba oddac mu honor wczoraj
                  zagral modze odwaznie i dobrze, napewno niespodziewalem sie takiego wystepu w
                  jego wykonaniu. wedlug mnie srodek powinnien mimo wszystko tak napewno szymek.

Niedzielan z Rasiakiem biegali jak żydy po pustym sklepie. Przez 75 min żaden z
                  nich ani raz nie zagroził bramce Toldo.

Nie dal rownych szans gry. A po meczu piechniczek chwalil niedzielana i
                  rasiaka. O "Żurawiu" ani slowa!! co to ma byc?? Janas odejdz... albo zastanow
                  sie nad tym co robisz. Nie dajesz pokazac sie najlepszemu napastnikowi Polski!!
                  Nie mam dla ciebie janas szacunku

Co to za napastnicy. Żuraw wszedł i po 3 min zrobił bramkę. Cud wogule że
                  Krzynówek trafił do pustaka prawą nogą, bo jakie ma do niej zaufanie widać było
                  chwilę później. Gdzie on się uchował że grając w kadrze nie umie kopnąć piłki
                  prawą nogą dramat !!

Może komuś się nie spodoba co powiem, ale Niedzielan, a zwłaszcza Rasiak do
                  pięt nie dorasta Żurawskiemu. Niedzielan zdobył dwie bramki z Węgrami, i kilka
                  dorzucił słabym drużynom ligowym,i już został uznany za najlepszego napastnika,
                  i droższego od Żurawia?To jakaś kpina!
                  Jak zdobędzie tyle bramek z drużynami jak Barcelona,Schalke, Parma,
                  Lazio,Saragossa itd, nie licząc grad bramek w lidze polskiej, to można mówić że
                  dopiero dorównuje Żurawskiemu...
                  I co najważniejsze.Gdyby Żuraw miał szanse rozegrać cały mecz w napadzie z
                  kolegą z drużyny, jak ta właśnie spółka Rasiak-Niedzielan, to jestem pewien,że
                  rozegrał by o wiele lepszy mecz.Czemu nie dano mu szansy rozegrania całego
                  meczu, gdy byli w formie Kuźba-Żurawski?
                  Dlatego jest mi tak Żurawia szkoda, bo widze jak jest zagubiony sam w ataku...

Pretensje, pretensje...pewnie że Rasiak z Niedzielanem nie zagrali za dobrze,
                  oczywiście że Lewandowski jest dobry na ligę syberyjską jak ktos powiedział, a
                  Kukiełka na grecką czy cypryjską

Jestem mile zaskoczony wynikiem... bo grą już nie bardzo. Zwłaszcza Włosi
                  zawiedli..

niezla gra w srodku, nawet mnie zaskoczyli, jakby to nie grala polska
                  reprezentacja
                  ale szczerze to Wlosi zagrali slabiej od Lotyszy

Franek- Zuraw sa najlepsi tylko trzeba im dac szanse

A i jedna rzecz ode mnie:
                  Panie Trenerze Janas mała podpowiedź :
                  Maciek Żurawski = Piłkarz
                  Grzegorz Rasiak = Pinokio we mgle
                  i nie ma żadnych wymówek, bo cała Polska widziała...

• Gość: Porter Wypowiedzi z forum kibicow Wisly cd: IP: *.w3cache.pl / *.pl 14.11.03, 12:34
                    Dlaczego janas dal Żurawskiemu pograc przez 14 minut?? Może przez brak sympatii
                    dla jego barw klubowych. janas jest dla mnie nikim!! co stego, ze wygrali.

Ale mówiąc poważnie, ta spólka to dla mnie nie cała drużyna, tylko atak Rasiak-
                    Niedzielan.
                    Może komuś się nie spodoba co powiem, ale Niedzielan, a zwłaszcza Rasiak do
                    pięt nie dorasta Żurawskiemu. Niedzielan zdobył dwie bramki z Węgrami, i kilka
                    dorzucił słabym drużynom ligowym,i już został uznany za najlepszego napastnika,
                    i droższego od Żurawia?To jakaś kpina!

Niedzielan glupszy od pilki

Janas do lasu

No bo cóż się takiego stało żeby je (zdanie) zmieniać. Wygraliśmy towarzyski
                    mecz z Włochami u siebie. Włochami, których do zmiany niekorzystnego wyniku nie
                    dopingowało NIC !!! Bramki strzeliliśmy po stałych fragmentach czyli jakiejś
                    strasznej ''myśli'' w tym nie było. Krzynówek zmarnował taką setkę, że jakby to
                    był mecz o punkty to należałoby mu urwać jaja !!

Szkoda ze zuraw nie gral od poczatku pewenie by im z 5 strzelil

Boże, płakać mi się chce!!!
                    Ale ten Żuraw ma pecha, wszyscy korzystają i zdobywają już niejedną bramkę jako
                    dobitke po jego uderzeniu!
                    Żuraw nie załamuj się...W końcu wszystkim udowodnisz, że Rasiak i s-ka na
                    boisku to nieporozumienie...

• Gość: duch olabogi chorobliwa paranoja Portera IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 12:40
                    Porter! Do czego jeszcze moze sie posunac Twoja nienawisc? Usilujesz sie stac
                    Wielkim Bratem forum. Wielkim Inkwizytorem Interpretacji. Jedynie Slusznym
                    Komentatorem komentarzy? Przeciez to jakas chorobliwa paranoja zeby leciec
                    przez liczacy ponad 150 wypowiedzi watek i wybierac cytaty na poparcie swojej
                    tezy... Lecz sie, na to nigdy nie jest za pozno...

Dalem link do watku na forum Wisly, zeby ten kto chce sam sie przekonal co na
                    nim pisze.
                    Prawda, wypowiedzi sa rozne - internet jest narzedziem demokratycznym, uzywaja
                    go na przyklad tacy ktorzy uwazaja ze Cupial kupuje oskary pilkarskie wislakom -
                    sa tacy ktorzy krytykuja Janasa za to, ze nie dal pograc Wislakom. Jednak
                    dominuje radosc z sukcesu polskiej reprezentanci a malkontenci i zgryzliwcy sa
                    mitygowani przez forumowa wiekszosc.

Kto chce moze sie przekonac.

• Gość: Porter Wstydliwa choroba Wislakow IP: *.w3cache.pl / *.pl 14.11.03, 13:28
                      Najpierw piszesz, ze klamie, gdy opisuje w jaki sposob na forum Wisly kibice
                      tego klubu kwituja mecz Polska-Wlochy, a kiedy przytaczam dowody, masz mi to za
                      zle, dostrzegasz u mnie paranoje i zadatki na Wielkiego Brata, oraz
                      Inkwizytora...
                      A przeciez ja nie odmawiam kibicom Wisly Krakow prawa do wyrazania dowolnej
                      opinii na jakikolwiek temat. Tyle, ze nawet czlek tak tolerancyjny jak ja po
                      przeczytaniu tych opinii moze je uznac za absurdalne, glupie, nieumotywowane,
                      podle, albo obrzydliwe.
                      Ja wiem, ze przykre to, jak wychodzi na jaw jakosc kibicow Wisly, ale co ja
                      moge...
                      • Gość: duch olabogi Re: Wstydliwa choroba Portera IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 13:55
                        Gość portalu: Porter napisał(a):

> Najpierw piszesz, ze klamie, gdy opisuje w jaki sposob na forum Wisly kibice
                        > tego klubu kwituja mecz Polska-Wlochy, a kiedy przytaczam dowody, masz mi to
                        za zle,

Dlaczego mieszkancy Korei Polnocnej nie uciekaja z tego glodujacego kraju. Bo
                        poniewaz media informuja ich, ze ich kraj to oaza spokuju w swiecie cierpienia.
                        Wiecej, ci Koreanczycy nie wieda nawet o tym, ze Amerykanie byli na Ksiezycu.
                        Media koreanskie dostarczaja Koranczykom wylacynie informacje ze swiata o
                        kleskach naturalnych, wojnach i innzch potopach. To sa prawdziwe informacje.

Czy media Koreanskie klamia?

W latach 60-tych Polacy przyjezdzajacy do USA byli bardzo zaskoczeni widzac
                        czarnych mieszkancow Ameryki jak swobodnie chodza po uliacha. Byli informowani
                        przez polskie media o tym jak to biali Amerykanie znecaja sie nad czarnymi.
                        Media polskie publikowaly informacje wylacznie o tym jak czarni sa krzywdzeni w
                        USA. To byly prawdziwe informacje.

Czy polskie media klamaly?

dostrzegasz u mnie paranoje i zadatki na Wielkiego Brata, oraz
                        > Inkwizytora...
                        > A przeciez ja nie odmawiam kibicom Wisly Krakow prawa do wyrazania dowolnej
                        > opinii na jakikolwiek temat. Tyle, ze nawet czlek tak tolerancyjny jak ja po
                        > przeczytaniu tych opinii moze je uznac za absurdalne, glupie, nieumotywowane,
                        > podle, albo obrzydliwe.
                        > Ja wiem, ze przykre to, jak wychodzi na jaw jakosc kibicow Wisly, ale co ja
                        > moge...

Ja wiem, ze Ty nic nie mozesz. Ale poloz sie prosze na kanapce u
                        psychanalityka. Moze on cos moze....
                        • Gość: Porter Tak mi przykro... IP: *.w3cache.pl / *.pl 14.11.03, 14:28
                          > Dlaczego mieszkancy Korei Polnocnej nie uciekaja z tego glodujacego kraju. Bo
                          > poniewaz media informuja ich, ze ich kraj to oaza spokuju w swiecie
                          cierpienia.

Juz rozumiem. Ty cierpisz, a mnie sie na kpiny zbiera. Przepraszam.
                          • Gość: duch olabogi Mnie tez IP: *.jagiellonia.krakow.pl 14.11.03, 14:42
                            Cierpie???? Alez nie... ale tak, jest mi przykro, kiedy widze jak Ty
                            cierpisz... wspolczesna medycyna potrafi przeciec wiele...
                    • Gość: Porter Re: chorobliwa paranoja Portera IP: *.ikc.pl / 217.153.99.* 14.11.03, 22:37
                      Na okolo 150 wypowiedzi znalazlem znaczna ilosc wypowiedzi po prostu
                      zdumiewajacych. Nie byly to wszystkie wypowiedzi z forum Wisly. Czesc kibicow
                      naprawde cieszyla sie z wygranej reprezentacji. Ale tych paskudnych wypowiedzi
                      bylo sporo i byly naprawde paskudne.
                      • Gość: Bonhart Do Portera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 23:47
                        Moj drogi, czlowiek z ktorym dyskutujesz jeszcze wczoraj sugerowal, ze
                        mecz byl ustawiony...
                        A co do forum Wisly - jej internetowi kibice pokazali sie juz po tym,
                        jak Surma ucalowal 'eLke' podczas meczu Leg-Wis. Przewazajace komentarze
                        typu "Surma,ch*ju zycze ci zebys zdechl" doskonale oddaja rodzaj mentalnosci
                        wielu fanow spod znaku Bialej Gwiazdy. Ale to podobno Legionisci zieja
                        nienawiscia we wszystkie strony swiata. Nie ma sie zatem co dziwic ogolnemu
                        stanowi przygnebienia po zwyciestwie kadry w skladzie ktorej niewielu
                        bylo zawodnikow grajacych obecnie na Reymonta.

PS> Ciekawe, ze w tematach poswieconych temu meczowi na forum Legii panuja
                        totalnie odmienne nastroje.
                      • Gość: duch olabogi Re: chorobliwa paranoja Portera IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.11.03, 11:11
                        Porter! Wbij sobie do forumowej wyszukiwarki "Porter" i przeczytaj Twoje wlasne
                        wypowiedzi. Zareczam Ci, ze znajdziesz sporo wypowiedzi zdumiewajacych. I kilka
                        paskudnych, naprawde paskudnych.

PS. Jezeli przejrzysz wypowiedzi publikowane na forum Legii, Widzewa itd tez
                        wsrod sympatycznych wypowiedzi znajdziesz naprawde paskudne...

Dlaczego jednak interesuje sie wylacznie forum Wisly???
                        • Gość: Bonhart Re: chorobliwa paranoja Portera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 18:22
                          legialive.pl/forum/viewtopic.php?t=2695&start=0
                          To jest watek poswiecony meczowi Polska - Wlochy na forum kibicow
                          Legii Warszawa. Ja "paskudnej" wypowiedzi nie znalazlem ani jednej.
                          A na tym wislackim co jedna to lepsza. Wiec moze najpierw trzeba wejsc
                          i poczytac, a potem wypisywac dyrdymaly...
                          • groclin11 Re: chorobliwa paranoja Portera 16.11.03, 17:05
                            A tu cię mam warszawski specjalisto od dopingu!!!! Znawco stadionowej
                            etykiety!!! A teraz kilka głupot z forum Legii. Wiecej głupot szukać mi się nie
                            chce. Sam sobie znajdź.

Ladne bramki nawet. Kto mi powie co robi na boisku Kukielka i Lewandowski?
                            Jesli oni maja rozgrywac w reprezentacji to i ja moge
                            kurva wsytawic takich pederastow

Kukiełka z Lewandowskim taka kaszene odwalaja, że Zero przyjecia, rozegrania.
                            Rasiak tez jakos nic nie pokazuje reszta w sumie spoko.

Wygralismy i jest luz. Tylko co nam z tego przyjdzie

Nic. Teraz wszyscy będą kopcić się Janasem cudotwórcą, a na MŚ marne szanse.

Czym Wy się podniecacie panowie?

Bianco-nerri nieco odpuścili. Nasi, jak grają o pietruszkę to potrafią sie
                            zmobilizować (dziwne).
                            Poza satysfakcją, oraz podbudowaniem się psychicznie, nie widzę żadnych plusów
                            rozegrania tego meczu. Janas zamiast wyprbować kilku nowych zawodników postawił
                            na "starych". Kukiełka i Lewandowski w srodku to mega pomyłka. Nie rozumiem
                            dlaczego z uporem maniaka Janas ich powołuje. Chyba tylko z braku laku.
                            • Gość: Bonhart Re: chorobliwa paranoja Portera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:22
                              > A tu cię mam warszawski specjalisto od dopingu!!!! Znawco stadionowej
                              > etykiety!!!

Sluchaj, jesli podoba ci sie trabienie zamiast dopingu to twoja sprawa.
                              Trab sobie w Grodzisku ile wlezie.

Jesli porownujesz kilka wtykow na Lewandowskiego i Kukielke z krakowska
                              mania pt. "co by bylo, gdyby w reprezentacji bylo pol Wisly" to chyba
                              masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

> Wygralismy i jest luz. Tylko co nam z tego przyjdzie
                              > Czym Wy się podniecacie panowie?
                              > Kukiełka z Lewandowskim taka kaszene odwalaja, że Zero przyjecia,
                              rozegrania.
                              > Rasiak tez jakos nic nie pokazuje reszta w sumie spoko.

Rzeczywiscie paskudne wypowiedzi. I nie pisz ze nie chce ci sie dalej
                              szukac bo to chyba wszystkie mniej entuzjastyczne.
                              • groclin11 Re: chorobliwa paranoja Portera 16.11.03, 19:53
                                To my - "chłopcy ze wsi" - mamy najlepszych polskich napastników. A ty masz
                                Jóźwiaka i Sagana. A więcej wypowiedzi nie chce mi się szukać bo tylko jakiś
                                paranoik grzebałby sie w tym produkcie stołecznych stolców. Sam sobie poszukaj.
                                Zarzucasz mi, że mam problem z czytaniem ze zrozumieniem. To najprawdopodobniej
                                dlatego, że ty masz problem ze zrozumieniem jako takim.

• Gość: Bonhart Re: chorobliwa paranoja Portera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 01:00
                                  Niegdy nie nazywalem zawodnikow Groclinu chlopcami ze wsi.
                                  Bardzo cenie Rasiaka i Niedzielana i Groclin jako druzyne,
                                  ale nie przypominam sobie zeby w/w najlepsi napastnicy zdobyli
                                  bramke na Lazienkowskiej. Ciekawe, ze razem ze swoimi napastnikami
                                  porownujesz Jozwiaka. Czyzbys tak znal sie na pilce, ze nie odrozniasz
                                  napastnika od obroncy? A moze nie wspominasz o Svitlicy bo strzelil wam
                                  ostatnio bramke?
                                  Teraz widze, ze masz problemy nie tylko z czytaniem, ale chocby z kultura.
                                  Gratuluje, jestes prawdziwym chlopcem ze wsi.

• groclin11 Re: chorobliwa paranoja Portera 18.11.03, 15:31
                                    Saganowski i Jóźwiak to dwaj wyróżniający się napastnicy Legii. Z tym, że jeden
                                    jest pilkarzem, a drugi zwykłym chamem. Jak już pisałem - masz trudności ze
                                    zrozumieniem jako takim - i dlatego tego nie wyłapałeś. Jak sobie przypominasz
                                    o tym jak to się bawią chłopcy ze wsi mówił pierwszy twój idol, Jóźwiak
                                    właśnie. Może Bonhart to po prostu forumowa ksywka Jóźwiaka?
                                    • Gość: Porter Moze juz starczy IP: *.w3cache.pl / *.pl 18.11.03, 17:32
                                      Ja proponuje, zebys nie przesadzal z pretensjami do Jozwiaka. Gdybys kiedys
                                      uprawial sport, to wiedzialbys, co sie czuje, robi i mowi po przegranej,
                                      zwlaszcza, kiedy przeciwnik prowokuje. Jasne, ze powinien umiec przegrac z
                                      godnoscia, ale nie ma co za bardzo na niego narzekac, bo takie rzeczy sie
                                      zdarzaja.
                                      Co do paskudnych wypowiedzi, to za takie uznaje nie o krytyke poszczegolnych
                                      zawodniko, czy tlumaczenie, ze mecz o pietruche, tylko wypisywanie ze strzelane
                                      bramki i wyniki o niczym nie swiadcza, bo zawodnicy Wisly i tak sa lepsi i
                                      tylko ich powinno sie powolywac.
                                      Na forum Legii takich glosow nie widzialem, na forum Wisly - kilkanascie.

• Gość: bazyliszek jeszcze o chłopcach ze wsi... IP: *.chello.pl 18.11.03, 20:52
                                      Przypomnę ci może dlaczego Jóźwiak użył zwrotu, że piłkarze Groclinu "bawią
                                      się, jak chłopcy ze wsi". Otóż po zwycięstwie na Łazienkowskiej urządzili
                                      sobie zabawę w szatni polegającą na śpiewaniu wulgarnych piosenek o drużynie
                                      rywala. Takie zachowanie nie przystoi nawet kibicom, a co dopiero
                                      profesjonalnym piłkarzom.
                                      Sprawa miała jednak dalszy ciąg. Na posiedzenie Wydziału Dyscypliny zostało
                                      wezwanych kilku pilkarzy z Grodziska i Jóźwiak. Jóźwiak zachował się jak
                                      mężczyzna, przyznał się do wypowiedzenia tych mało pochlebnych słów i
                                      przeprosił. Natomiast piłkarze Groclinu strugali głupa, i nie mieli dość
                                      odwagi cywilnej, żeby przyznać się do swego nagannego zachowania. Mimo, że ich
                                      zachowanie na Legii widzieli (i słyszeli) dziennikarze. I to dopiero było
                                      zachowanie rodem ze wsi!
                                      • Gość: Porter Re: jeszcze o chłopcach ze wsi... IP: *.w3cache.pl / *.pl 19.11.03, 09:44
                                        Ja tam mysle, ze nie ma co sie nadmiernie wzruszac. Pilkarze Grodziska
                                        spiewali "Legla Warszawa", a Jozwiak (rodem z Mlawy) skomentowal to: "tak sie
                                        bawia chlopcy ze wsi".
                                        Moim zdaniem nic sie nie stalo i nie ma co plakac. Ani majestat Legii nie
                                        ucierpial przez to, ze paru chlopakow z Grodziska pospiewalo sobie "Legla
                                        Warszawa", ani majestat Grodziska Wielkopolskiego nie doznal uszczerbku przez
                                        to, ze Jozwiak nazwal jego mieszkancow "chlopcami ze wsi".
                                    • Gość: Bonhart Re: chorobliwa paranoja Portera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 11:13
                                      groclin11 napisał:

> Saganowski i Jóźwiak to dwaj wyróżniający się napastnicy Legii. Z tym, że
                                      jeden
                                      >
                                      > jest pilkarzem, a drugi zwykłym chamem.

Tak, tak. Idz sie leczyc.

Jak już pisałem - masz trudności ze
                                      > zrozumieniem jako takim - i dlatego tego nie wyłapałeś.

Trudno cie wylapac. Czy liczba przy twojej ksywie to twoj wiek?

> Jak sobie przypominasz
                                      > o tym jak to się bawią chłopcy ze wsi mówił pierwszy twój idol, Jóźwiak
                                      > właśnie. Może Bonhart to po prostu forumowa ksywka Jóźwiaka?

Jestez zalosny.
                                      Nie chce mi sie z toba gadac, wiec prosze, nie pisz wiecej.
                                      • groclin11 Re: chorobliwa paranoja Portera 19.11.03, 15:33
                                        Gość portalu: Bonhart napisał(a):

> Tak, tak. Idz sie leczyc.

Kogo namawiasz do pójścia do lekarza? Siebie samego? Jóźwiaka? A może Jóźwiaka -
                                        to znaczy siebie samego?

> Jestez zalosny.
                                        > Nie chce mi sie z toba gadac, wiec prosze, nie pisz wiecej.

Już prosisz o litość znawco dopingu ze stolicy? Przecież dopiero zaczęliśmy
                                        naszą uroczą pogawędkę.
                                        No dobrze. Zgodzę się więcej cię nie napastować pod warunkiem, że tysiac razy
                                        tutaj na forum napiszesz następujący tekst:
                                        "Ja, chamski Marek Jóźwiak przepraszam za nazwanie piłkarzy Groclinu chłopcami
                                        ze wsi".
                                        • Gość: Porter Dajcie se luz IP: *.w3cache.pl / *.pl 19.11.03, 16:26
                                          Ja kibic Legii Warszawa, Porter, wyrazam najglebsze ubolewanie z powodu
                                          nazwania Grocdziska Wielkopolskiego wsia przez jednego z pilkarzy klubu,
                                          ktoremu kibicuje. Tego rodzaju oburzajacy wyskok nie powinien zdarzyc sie
                                          prodesjonalnemu sportowcowi, ktory juz w trampkarzach winien posiasc wiedze o
                                          metropolitarnym charakterze Grodziska Wielkopolskiego. W koncu to w Grodzisku
                                          Wielkopolskim odbyl sie chrzest Polski, to w Grodzisku Wielkopolskim zebralo
                                          sie pospolite ruszenie przed bitwa pod Grunwaldem, to w Grodzisku Wielkopolskim
                                          wreszcie Jagiello wzial slub z Ludwika Maria Gonzaga... Nie rozumiem, jak
                                          mozna o tym zapominac!!!
                                          Proponuje natychmiast przeniesc stolice do Grodziska. Wezcie sobie Millera i
                                          Jakubowska!
                  • Gość: zibi ale Dekiel IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 14.11.03, 15:39
                    Człowieku, co ten Żurawski pokazał w kadrze? NAwet w zeszłym sezonie kiedy był
                    w rzekomym "gazie" nic wielkiego nie pokazał. A Rasiak i Niedzielan (też za
                    nimi nie przepadam) jakoś się sprawdzają, a przynajmniej walczą, czego u
                    Żurawia nie zaobserwowałem. MOże Rasiek nie strzela goli, ale ile wygrywa
                    górnych piłek, niźle drybluje, zastawia się i dobrze podaje. Chyba koleś
                    niewiele grałeś w piłę i masz mizerne pojęcie o zadaniach napastnika. Tacy
                    zazwyczaj mają najwięcej do powiedzenia.
                    P.S: Kukiełka nie gra w Grecji, ani na Cyprze, ale w Niemczech.
      • Gość: yeti Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 10:13
        To nie był ustawiony mecz. Było widać, nasi grali jakby walczyli o życie i
        Włosi rzeczywiście sobie z tym nie radzili. Kosowski - rewelacja, przynajmniej
        dla mnie. Szczerze mówiąc oglądałem dopiero od drugiej połowy bo wolałem
        powtórkę Wisły z Polonią (nie oglądałem w niezielę ). pzdr.
      • Gość: Sugar Ech... jednak to prawda... IP: *.retsat1.com.pl 13.11.03, 11:03
        ...co piszą na twój temat duchu, inni forumowicze. Ty naprawdę masz coś z
        banią. Twoje wynurzenia przypominają historię wybitnego twórcy SF -
        Phillipa K. Dicka, który równolegle z tworzeniem genialnych powieści walczył z
        postępującą shizofrenią. Gdy w latach 70-tych (a może na początku 80-tych ???)
        Stanisław Lem wystąpił z propozycją aby polskie wydawnictwo zapłaciło tantiemy
        K. Dick`owi za przedruk jego powieści (za komuny zgniły zachód nie dostawał za
        wydawanie swoich książek u nas ani centa), Phillip powiedział, że Lem nie
        istnieje, a jego nazwisko to skrót tajnej komórki KGB czychającej na jego
        życie. Tuż przed śmiercią PKD stwierdził również, że albo: odwiedziły go
        istoty z kosmosu, albo: to był sam Bóg.

Co do twojej Dziejowej Teorii Spisku (DTS) duchu, to chciałbym zwrócić uwagę
        na jeden szczegół: śmierć włoskich żołnierzy i ogólnonarodową żałobę. Gdy w
        Iraku zginął major Hirek, TVP3 nadawała na żywo relację z jego pogrzebu.
        Pomyśl co się działo we Włoszech? Włosi chcieli nawet odwołać swój występ!

A teraz wyobraźmy sobie że ktoś podchodzi do nich i mówi:

Chłopaki! Dziasiaj macie dostać w dupę! Albo przynajmniej grać na remis!

Po co???

Jak to po co? Niedługo wybory do PZPN!

PS: to że taki scenariusz jest możliwy w Krakowie, nie znaczy że jest możliwy
        w całej Polsce czy Europie.
        • Gość: duch olabogi Re: Ech... jednak to prawda... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 11:47
          Gość portalu: Sugar napisał(a):

> ...co piszą na twój temat duchu, inni forumowicze. Ty naprawdę masz coś z
          > banią. Twoje wynurzenia przypominają historię wybitnego twórcy SF -
          > Phillipa K. Dicka, który równolegle z tworzeniem genialnych powieści walczył
          z
          > postępującą shizofrenią. Gdy w latach 70-tych (a może na początku 80-
          tych ???)
          > Stanisław Lem wystąpił z propozycją aby polskie wydawnictwo zapłaciło
          tantiemy
          > K. Dick`owi za przedruk jego powieści (za komuny zgniły zachód nie dostawał
          za
          > wydawanie swoich książek u nas ani centa), Phillip powiedział, że Lem nie
          > istnieje, a jego nazwisko to skrót tajnej komórki KGB czychającej na jego
          > życie. Tuż przed śmiercią PKD stwierdził również, że albo: odwiedziły go
          > istoty z kosmosu, albo: to był sam Bóg.

Dick to jeden z moich ulubionych autorów. "Ubika" czytalem w serii "Stanislaw
          Lem poleca". To byla chyba pierwsza ksiazka Dicka wydana w Polsce. Ale
          przytoczonej przez Ciebie anegdoty nie znalem. Dziekuje.

>
          > Co do twojej Dziejowej Teorii Spisku (DTS) duchu, to chciałbym zwrócić uwagę
          > na jeden szczegół: śmierć włoskich żołnierzy i ogólnonarodową żałobę. Gdy w
          > Iraku zginął major Hirek, TVP3 nadawała na żywo relację z jego pogrzebu.
          > Pomyśl co się działo we Włoszech? Włosi chcieli nawet odwołać swój występ!
          >
          > A teraz wyobraźmy sobie że ktoś podchodzi do nich i mówi:
          >
          > Chłopaki! Dziasiaj macie dostać w dupę! Albo przynajmniej grać na remis!
          >
          > Po co???
          >
          > Jak to po co? Niedługo wybory do PZPN!
          >
          > PS: to że taki scenariusz jest możliwy w Krakowie, nie znaczy że jest możliwy
          > w całej Polsce czy Europie.

A co ma piernik do wiatraka? Kilka dni temu zginal polski zolnierz w Iraku. Nie
          przeszkodzilo to innym zolnierzom zarabiac na przekretach - o wojskowej aferze
          pisze dzisiejsza prasa. BTW - wiekszosc zamieszkanych w afere oficerow mieszka
          w Warszawie.
          Wierzysz we wsztko co widzisz w telewizorze? Twoj problem. OK. To swinstwo z
          mojej strony zeby pozbawiac Ciebie - znawce Dicka - Smaku Zwyciestwa Polskiej
          Reprezentacji Nad Wlochami. Sam zreszta zwrocilem uwage, ze moja interpretacja
          wyniku meczu jest tylko jedna z mozliwych.

I jesze jedna uwaga - od czytelnikow Dicka powinno wymagac sie troche bardziej
          zrelatywizowanego podejscia do rzeczywistosci, ktora - jak to swietnie zauwazyl
          Dick - moze miec wiele przenikajacych sie ze soba plaszczyzn.
          Obawiam sie, ze nie do konca zrozumiales co Dick chcial powiedziec w swoich
          ksiazkach... moze ponowana lektura Ubika by sie przydala....

• Gość: www Re: Ech... jednak to prawda... IP: 157.25.125.* 13.11.03, 11:56
            BTW:

Czarzasty, Kwiatkowski, Rywin, Jakubowska, Miller tez mieszkają w Warszawie

No i Kwaśniewski, i Urban

a i Michnik, Rapaczyńska też
            • Gość: duch olabogi Re: Ech... jednak to prawda... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 12:03
              widomo, stolica :P

jak w kazdym miescie tak i w Warszawie i w Krakowie - mieszkaja aferzysci i
              porzadni ludzie...

BTW, www, ktory z wymienionych przez Ciebie jest porzadnym czlowiekiem???
              • Gość: www Re: Ech... jednak to prawda... IP: 157.25.125.* 13.11.03, 12:07
                Czyzbys mial kłopoty z odróznieniem dobra od zła?
          • Gość: Sugar Re dla ducha i jego DTS IP: *.retsat1.com.pl 13.11.03, 14:16
            duch napisał:

> A co ma piernik do wiatraka?

To samo co gra Włochów z wyborami do PZPN.

> Kilka dni temu zginal polski zolnierz w Iraku. Nie
            > przeszkodzilo to innym zolnierzom zarabiac na przekretach - o wojskowej
            > aferze pisze dzisiejsza prasa.

Chyba czytałeś ten news tak jak oglądałeś mecz POL-ITA. Przekręty miały
            miejsce na długo PRZED śmiercią majora Hirka, a nie W TRAKCIE lub PO.

> Wierzysz we wsztko co widzisz w telewizorze?

Mało oglądam telewizji. Ostatnio widziałem tylko mecz Polska - Włochy.

> To swinstwo z mojej strony zeby pozbawiac Ciebie - znawce Dicka - Smaku
            > Zwyciestwa Polskiej Reprezentacji Nad Wlochami.

Mecz (jak już wspominałem) oglądałem, podobał mi się, chłopaki grali
            faktycznie zajebiście. To co go wyróżniało z pośród innych spotkań repry
            ostatnimi czasy, to jeden mały niuans: piłkarze grali naprawdę świetnie.
            Jakkolwiek nie odnoszę tego wyniku do klasy przeciwnika, ponieważ Włosi nie
            wyglądali jak Włosi, tylko jak drużyna, z którą Polska wygrała (a wiadomo z
            kim ostatnio wygrywała).

TERAZ:
            To jak zagrali Włosi, to sprawa niezwykle dyskusyjna, bo:

- to był tylko sparing
            - wynikła sprawa śmierci włoskich żołnierzy w Iraku
            - koniec sezonu
            - zimno !!!

Jakkolwiek pisanie bredni w stylu: Włosi się podłożyli, bo Zibi zadziałał,
            żeby Liściu wygrał wybory i żeby włoska federacja też coś tam nie wiemy
            dokładnie co, ale na pewno, przywołuje z miejsca rewelacje K. Dicka o Bogu lub
            kosmitach.

> Sam zreszta zwrocilem uwage, ze moja interpretacja wyniku meczu jest tylko
            > jedna z mozliwych.

To ja mam kolejną równie fantastyczną koncepcję. WŁOSI PRZEGRALI BO GRALI
            GORZEJ lub BYLI SŁABSI.

Na koniec jeszcze jedna uwaga: zabierasz głos w dyskusji, chociaż nie
            oglądałeś meczu (do czego z resztą się przyznajesz). To jest tak jakbym
            powiedział że PKD jest chujowy i go nigdy nie czytałem.

mimo wszystko pozdr.
      • mihal_04 Re: bardzo podejrzane zwyciestwo 14.11.03, 11:11
        Nie spodziewalem sie, ze spod reki Olabogi wyjdzie najglupszy komentarz do tego
        meczu. Boniek, który jak wiemy rzadzi wlsoka pilka, ustawia mecz swojemu
        wrogowi Listkiewiczowi, by ten wygral wybory. Pododno zamieszany jest tez
        Papiez.
        • Gość: duch olabogi Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 11:31
          nie komentowalem meczu - nie ogladalem go, jak zaznaczylem - komentowalem wplyw
          wyniku meczu na rozne, przewaznie polskie ukladziki. zaznaczylem rowniez, ze
          moja interpretacja wyniku jest tylko jedna z mozliwych. ja sie troche milych
          dla oka potiomkinowskich wsi, po prostu, w zyciu naogladalem...
          mozna, oczywiscie, nie zgadzac sie ze mna - tym bardziej - ze, jak zaznaczam,
          sam mam watpliwosci co do postawionej przez siebie tezy. Mozna obalac tak
          postawiona teze i wiodace do niej przeslanki. Ale po co obrazac?

Mysle, ze poziom repy zweryfikuje mecz z Serbia, dla ktorej, tak jak i dla
          Polski, konczacy sie sezon byl nieudany i chcialaby go zakonczyc jakims,
          towarzyskim bodaj, sukcesem.
          • Gość: Razorfan Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 14:17
            To byl dopiero wielki spisek. Upieczono 2 pieczenie na 1 ogniu. PZPN pokazal
            sie w dobrym swietle no i udowodniono ze wislacy sa kadrze nie potrzebni.
            Wczesniej ich oczywiscie zarazono zeby sie nie zalapali na chwile slawy w
            ustawionym meczu. Niestety nie do konca sie udalo bo Zuraw jeszcze troche mogl
            grac i w 5 min pokazal cudowna akcje ale jak to PZPN nic sie do konca udac nie
            moze.
            Tak tak duchu to przykre Szymek nie gral a jednak nie bylo widac jego braku.
            Zgadzam sie z www, Glowa i Zuraw w I skladzie ale Szymek jednak w rezerwie bo
            on poza wolnymi to jednak nic wiecej nie potrafi (udane prostopadle podania to
            sie tak samo czesto Surmie zdazaja). Tak rzadko jest w formie ze nikt juz nie
            pamieta kiedy w niej byl. A jak juz jest to po tyg ma kontuzje.
            • Gość: Porter Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: *.w3cache.pl / *.pl 14.11.03, 14:40
              Moim zdaniem Glowacki w pierwszym skladzie, a Zurawski na lawce. On w
              reprezentacji nie strzela bramek, a jest duzo mniej aktywny i waleczny niz
              Rasiak i Niedzielan.
              Szymek? Mozna bylo rozwazac jego przydatnosc na prawej stronie, ale Kosowski
              pokazal, ze ta pozycja jest obsadzona.
              Brak tylko zawodnika potrafiacego uderzyc z wolnego.
      • Gość: Tuzin a ten dalej z tymi swoimi teoriami spiskowymi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 15:08
        Jak nie warszawska prasa co sie uwziela na Wislelke, to Wlosi co sie podlozyli
        zeby uratowac dupe Listkiewiczowi. Czekamy na jeszcze...
      • Gość: papa bardzo podejrzane pie...lenie IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 14.11.03, 21:44
        ducha olabogi!
        Idąc tropem przedstawionym wyżej: ciekawe co za korzyści wynikają z takiego pie-
        lenia i dla kogo? Meczu się nie widziało a ma się całe mnóstwo tez (właściwiej
        antytez) do wygłoszenia. Przypomina to indyjską bajkę o trzech ślepych mędrcach
        i słoniu...
        • Gość: m04 Re: bardzo podejrzane pie...lenie IP: *.lublin.mm.pl 14.11.03, 21:55
          Gość portalu: papa napisał(a):

> ducha olabogi!
          > Idąc tropem przedstawionym wyżej: ciekawe co za korzyści wynikają z takiego
          pie
          > -
          > lenia i dla kogo? Meczu się nie widziało a ma się całe mnóstwo tez
          (właściwiej
          > antytez) do wygłoszenia. Przypomina to indyjską bajkę o trzech ślepych
          mędrcach
          >
          > i słoniu...

to przyokazji opowiedz te bajke, bo jej nie znam =)
          • Gość: papa Re: bardzo podejrzane pie...lenie IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 14.11.03, 22:57
            Gość portalu: m04 napisał(a):
            ...
            > to przyokazji opowiedz te bajke, bo jej nie znam =)

Trzech ślepych mędrków mądrzyło się nad słoniem, poprzez dodtykanie,
            zastanawiając się co to jest.
            Jeden dotknął ostrego końca kła i powiedził: To jest byk - czuć jego rogi.
            Drugi dotknął szczciniastej skóry i mowi: Bez wątpienia jest to... jeżozwierz.
            Tak, to na pewno jeżozwierz!
            Trzeci dotknął grubej nogi i oświadczył: To z czym mamy doczynienia jest na
            pewno drzewem!
            ...
            -------------------------------------------------------------
            Tak mędrkować można sobie długo i długooooo...
      • Gość: bodo38 Re: bardzo podejrzane zwyciestwo IP: *.vc.shawcable.net 15.11.03, 09:11
        Podaj nazwiska profesorow.....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka