Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SCHALKE - HERTHA 3 : 1

IP: 212.160.42.* 21.04.01, 22:28
    Schalke coraz blizej mistrzostwa :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: S04 Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.proxy.aol.com 22.04.01, 14:05
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Schalke coraz blizej mistrzostwa :)
        Zeby tylko nie zapeszyc! Oczekiwania kibicow powoduja, ze chlopaki graja troche
        nerwowo. W pierwszej polowie wczorajszego meczu nic sie nie udawalo. Ale druga
        polowa byla juz nasza! Kapitalnie zagral Asamoah i choc nie strzelil bramy byl
        dla mnie najlepszym zawodnikiem na boisku. Atmosfera na stadionie nie do
        opisania, jak S04 zdobedzie rzeczywiscie "miske" to chyba trzeba bedzie oglosic
        stan wyjatkowy!:-))))) Glueck auf!!!!!!!!

• Gość: odie Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.01, 02:40
          watssup SO4,
          schalke podoba mi się z dwóch względów:
          po pierwsze atmosfera na stadionie jest odjazdowa! Tłumy ludzi,starsi i dzieci,
          faceci w charakterystycznych dżinsowych bezrękawnikach z tysiacem przyszytych
          plakietek, flagi etc., nikt nie siedzi na tyłku tylko żywo reaguje na to co się
          dzieje na murawie!
          po dugie gra tam dwójka Polaków i gra bardzo dobrze. Ostatnio oglądałem program
          w DSF w niedzielne przedpołudnie i wypowiadał się jeden z członków zarządu
          Schalke. Mówił w samych superlatywach o grze Wałdocha i Hajty. Sam fakt, że ten
          pierwszy jest kapitanem zespołu mówi wiele.
          SO4, czy też chodzisz "auf Schalke" ? Ja raz byłem na meczu derbowym Arsenalu z
          West Ham United na Highbury (było zajebiście), więc wiem jak wygląda
          kibicowanie na Zachodzie.
          Pwiedz coś więcej o tym jak jest "auf Schalke"!
          Ps. Dlaczego w meczu z Hertha Berlin nie grał Wałdoch?
          Gruess Dich!
          • Gość: S04 Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.proxy.aol.com 23.04.01, 22:47
            Hey Odie,
            zaczne od najwazniejszego: Waldoch jest zdrow i w dobrej formie, pauzowal po
            prostu za 5. zolta kartke. Ten facet, ktory wypowiadal sie w DSF to manager
            Schalke Rudi Assauer, ktory na kazdym kroku podkresla, jak wazna role pelnia w
            druzynie Waldoch i Hajto. Uwage komentatorow przyciagaja przede wszystkim dwaj
            napastnicy: Ebbe Sand i Emile Mpenza, co jest zreszta w pelni zrozumialw, bo
            obaj strzelili wiecej bramek niz np. cala druzyna z Unterchaching. Tymczasem
            Waldoch do spolki z Hajto i Nico van Kerckhoven`em (ostatnio nie gra bo zlapal
            kontuzje) tez maja sie czym pochwalic: obrona S04 jest mianowicie
            najskuteczniejsza w lidze, stracilismy tylko 29 bramek! Wiec Assauer, jako byly
            obronca wystepuje w roli adwokata defenzorow:-)))). Nie dziwie sie, ze
            interesujesz sie S04 ze wzgledu na grajacych w tej druzynie Polakow, od czasow
            Bonka w Juventusie zaden nasz pilkarz nie byl kluczowym zawodnikiem w druzynie
            tej klasy. Ja tez jestem dumny z Rodakow, wszyscy kumple mi gratuluja:-)))
            Co do atmosfery na stadionie - musiales juz to widziec, skoro piszesz o tym w
            poscie? W kazdym razie te tlumy starszych, mlodszych i dzieci plci obojga przez
            kilka godzin (bo zaczyna sie na dobre tak z poltorej godz. przed meczem)
            wrzeszcza, klaszcza i spiewaja - piesni bojowe Schalke zajmuja cztery CD.
            Pewnie nie jest to muzyka najwyzszego lotu, ale ja tez spiewam do momentu
            kompletnego zachrypniecia....Knappen (to inne pieszczotliwe okreslenie S04)
            maja z ostatnich sezonow wiecej zlych jak dobrych wspomnien (procz Pucharu UEFA
            w 97) wiec tegoroczne osiagniecia fetowane sa szczegolnie goraco, az boje sie
            myslec, co bedzie sie dzialo (odpukac!!!!!!) jak sie rzeczywiscie uda? To by
            bylo pierwsze mistrzostwo od 1958 roku. W kazdym razie kac-gigant murowany...
            Trzymaj kciuki!!!!!!
            In diesem Sinne: Glueck auf!!!!
            • Gość: odie Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.01, 01:23
              hallo S04,
              spałbym spokojniej gdybym wiedział jak wygląda zestaw par pozostałych kolejek!
              Assauera i jego non stop palone cygara kojarzę ale to byłktoś inny. Nie ważne.
              Schalke lepiej gra z zespołami z czołówki(wygrane z Bayerem,Bayernem, Herthą),
              a gubi punkty z e słabszymi druzynami. To jest trochę dziwne.
              Jeremies, Elber kontuzjowani-na jak długo? Z tego co wiem jeszcze w tym sezonie
              zagra, Jeremies już nie! Napisz coś wiecej.
              Nie znoszę tych rozpieszczonych gwiazd Bayernu. A menager Hoeness jest czasem
              tak pewny siebie, że szlag mnie trafia! Ale Realu i tak nie przejdą!

ciao!
              • Gość: S04 Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.proxy.aol.com 26.04.01, 00:02
                Hi odie,

nastepne kolejki B-ligi wygladaja nast.:

31. kolejka:
                Bochum-S04
                Bayern-Freiburg
                Lautern-Bayer L.
                Wolfsburg-BVB
                Hertha-Frankfurt

32. kolejka:
                S04-Wolfsburg
                Bayer L.-Bayern
                BVB-Stuttgart
                Hertha-Freiburg
                Hamburg-Lautern

33. kolejka:
                Stuttgart-S04
                Bayern-Lautern
                Bayer L.-Hertha
                BVB-Unterhaching

34. kolejka:
                S04-Unterhaching
                Hamburg-Bayern
                Bayer L.-Bochum
                BVB-1.FC Koeln
                Lautern-Hertha

Tak beda graly druzyny, ktore maja jeszcze szanse na mistrza. Jak widzisz
                wszystkie, oprocz Schalke, beda sobie nawzajem odbierac punkty. Szkoda, ze
                Bayern gra z Lautern w domu, na wyjezdzie byloby im trudno wygrac. Trudno
                powiedziec, czy Leverkusen ma szanse odebrac "Bayerokom" punkty u siebie, ta
                druzyna sie rozpieprza, nie wiem czy dzisiaj nie wywalili Berti Vogtsa? Tak w
                kazdym razie spekulowal "kicker" juz w poniedzialek. Jesli chodzi o kontuzje
                Monachijczykow to nie wiadomo nic pewnego, w takiej sytuacji kazdy sciemnia,
                np. Vogts po kontuzji Matyska przed kazdym meczem do ostatniej chwili
                utrzymywal, ze w bramce wystapi cudownie uleczony Adas. Ja bardziej licze na
                to, ze Bayern - rozkojarzony Liga Mistrzow - odda jeszcze jakis punkcik, albo i
                trzy... cholera, szkoda, ze w Leverkusen druzyna sie rozlatuje. Schalke ma
                przed soba trudny mecz z Bochum, ktory nie ma praktycznie szans na utrzymanie
                sie w B-lidze i w zwiazku z tym przypuszczalnie zagra bez obciazenia, chlopaki
                beda chcieli sie pokazac. Kibicow Schalke bedzie co prawda wiecej niz
                miejcowych (ja tez jade), ale derby rzadzi sie swoimi prawami... Gdyby mieli
                jeszcze realna szanse to by im nerwy spetaly nogi. A propos kontuzji: Andy
                Moeller, van Hoogdalem i Oude Kamphuis do dzisiaj nie trenowali, bo po meczu z
                Hertha mieli drobne (na szczescie) kontuzje. No, kazdym razie w sobote o godz.
                22 bedziemy madrzejsi (mecz zaczyna sie o 20.15).
                Trzymaj kciuki!!!!!!!
                Pzdr.
                PS. Ja tez nie lubie Bayern i to z tego samego powodu co Ty: bo to sa
                aroganckie "dziury w dupie".
                • Gość: toler Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: 63.113.35.* 27.04.01, 21:58
                  z Bochum moze byc trudniej niz by sie wydawalo, niby sa "skonczeni" ale...:)))
                  ..a tak pozatym to wyglada na to ze jezeli S04 nie wpadnie gdzies to bedzie
                  tytul...

..:))jezeli chodzi o "Arschlochow", jak piszesz, z Bayern, w tym tygodniu od
                  poniedzialku poczawszy chyba nie jest tak zle.. no nie? Franz powiedzial
                  Schalke zasluguje na tytul i bedzie mistrzem, nie Bayern!

pozdrawiam
                  • Gość: odie Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.01, 22:48
                    "null vier, null vier, das ist der Meister vom Revier" !!!
                    • Gość: S04 Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.proxy.aol.com 29.04.01, 02:32
                      Bochum - Schalke 1:1, cholera znowu to samo. Jak wygraja kilka meczow to potem
                      znowu musza wdupic! Ponad 20 000 kibicow S04 na stadionie (tzn. 2/3 wszystkich
                      widzow), atmosfera jak w domu, a chlopcy znow mieli pelne gacie. Moze z
                      Wolfsburgiem bedzie lepiej...
                      pzdr.
                      • Gość: Lechita Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.icom.ca 29.04.01, 08:12
                        Gość portalu: S04 napisał(a):

> Bochum - Schalke 1:1, cholera znowu to samo. Jak
                        wygraja kilka meczow to potem
                        > znowu musza wdupic! Ponad 20 000 kibicow S04 na
                        stadionie (tzn. 2/3 wszystkich
                        > widzow), atmosfera jak w domu, a chlopcy znow mieli
                        pelne gacie. Moze z
                        > Wolfsburgiem bedzie lepiej...
                        > pzdr.

Hehe modlmy sie zeby Jusko sie nie obudzil i nie
                        wpieprzyl im hat tricka:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się