Gość: Balzer IP: 212.160.42.* 21.04.01, 22:28 Schalke coraz blizej mistrzostwa :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: S04 Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.proxy.aol.com 22.04.01, 14:05 Gość portalu: Balzer napisał(a): > Schalke coraz blizej mistrzostwa :) Zeby tylko nie zapeszyc! Oczekiwania kibicow powoduja, ze chlopaki graja troche nerwowo. W pierwszej polowie wczorajszego meczu nic sie nie udawalo. Ale druga polowa byla juz nasza! Kapitalnie zagral Asamoah i choc nie strzelil bramy byl dla mnie najlepszym zawodnikiem na boisku. Atmosfera na stadionie nie do opisania, jak S04 zdobedzie rzeczywiscie "miske" to chyba trzeba bedzie oglosic stan wyjatkowy!:-))))) Glueck auf!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odie Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.01, 02:40 watssup SO4, schalke podoba mi się z dwóch względów: po pierwsze atmosfera na stadionie jest odjazdowa! Tłumy ludzi,starsi i dzieci, faceci w charakterystycznych dżinsowych bezrękawnikach z tysiacem przyszytych plakietek, flagi etc., nikt nie siedzi na tyłku tylko żywo reaguje na to co się dzieje na murawie! po dugie gra tam dwójka Polaków i gra bardzo dobrze. Ostatnio oglądałem program w DSF w niedzielne przedpołudnie i wypowiadał się jeden z członków zarządu Schalke. Mówił w samych superlatywach o grze Wałdocha i Hajty. Sam fakt, że ten pierwszy jest kapitanem zespołu mówi wiele. SO4, czy też chodzisz "auf Schalke" ? Ja raz byłem na meczu derbowym Arsenalu z West Ham United na Highbury (było zajebiście), więc wiem jak wygląda kibicowanie na Zachodzie. Pwiedz coś więcej o tym jak jest "auf Schalke"! Ps. Dlaczego w meczu z Hertha Berlin nie grał Wałdoch? Gruess Dich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S04 Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.proxy.aol.com 23.04.01, 22:47 Hey Odie, zaczne od najwazniejszego: Waldoch jest zdrow i w dobrej formie, pauzowal po prostu za 5. zolta kartke. Ten facet, ktory wypowiadal sie w DSF to manager Schalke Rudi Assauer, ktory na kazdym kroku podkresla, jak wazna role pelnia w druzynie Waldoch i Hajto. Uwage komentatorow przyciagaja przede wszystkim dwaj napastnicy: Ebbe Sand i Emile Mpenza, co jest zreszta w pelni zrozumialw, bo obaj strzelili wiecej bramek niz np. cala druzyna z Unterchaching. Tymczasem Waldoch do spolki z Hajto i Nico van Kerckhoven`em (ostatnio nie gra bo zlapal kontuzje) tez maja sie czym pochwalic: obrona S04 jest mianowicie najskuteczniejsza w lidze, stracilismy tylko 29 bramek! Wiec Assauer, jako byly obronca wystepuje w roli adwokata defenzorow:-)))). Nie dziwie sie, ze interesujesz sie S04 ze wzgledu na grajacych w tej druzynie Polakow, od czasow Bonka w Juventusie zaden nasz pilkarz nie byl kluczowym zawodnikiem w druzynie tej klasy. Ja tez jestem dumny z Rodakow, wszyscy kumple mi gratuluja:-))) Co do atmosfery na stadionie - musiales juz to widziec, skoro piszesz o tym w poscie? W kazdym razie te tlumy starszych, mlodszych i dzieci plci obojga przez kilka godzin (bo zaczyna sie na dobre tak z poltorej godz. przed meczem) wrzeszcza, klaszcza i spiewaja - piesni bojowe Schalke zajmuja cztery CD. Pewnie nie jest to muzyka najwyzszego lotu, ale ja tez spiewam do momentu kompletnego zachrypniecia....Knappen (to inne pieszczotliwe okreslenie S04) maja z ostatnich sezonow wiecej zlych jak dobrych wspomnien (procz Pucharu UEFA w 97) wiec tegoroczne osiagniecia fetowane sa szczegolnie goraco, az boje sie myslec, co bedzie sie dzialo (odpukac!!!!!!) jak sie rzeczywiscie uda? To by bylo pierwsze mistrzostwo od 1958 roku. W kazdym razie kac-gigant murowany... Trzymaj kciuki!!!!!! In diesem Sinne: Glueck auf!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odie Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.01, 01:23 hallo S04, spałbym spokojniej gdybym wiedział jak wygląda zestaw par pozostałych kolejek! Assauera i jego non stop palone cygara kojarzę ale to byłktoś inny. Nie ważne. Schalke lepiej gra z zespołami z czołówki(wygrane z Bayerem,Bayernem, Herthą), a gubi punkty z e słabszymi druzynami. To jest trochę dziwne. Jeremies, Elber kontuzjowani-na jak długo? Z tego co wiem jeszcze w tym sezonie zagra, Jeremies już nie! Napisz coś wiecej. Nie znoszę tych rozpieszczonych gwiazd Bayernu. A menager Hoeness jest czasem tak pewny siebie, że szlag mnie trafia! Ale Realu i tak nie przejdą! ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S04 Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.proxy.aol.com 26.04.01, 00:02 Hi odie, nastepne kolejki B-ligi wygladaja nast.: 31. kolejka: Bochum-S04 Bayern-Freiburg Lautern-Bayer L. Wolfsburg-BVB Hertha-Frankfurt 32. kolejka: S04-Wolfsburg Bayer L.-Bayern BVB-Stuttgart Hertha-Freiburg Hamburg-Lautern 33. kolejka: Stuttgart-S04 Bayern-Lautern Bayer L.-Hertha BVB-Unterhaching 34. kolejka: S04-Unterhaching Hamburg-Bayern Bayer L.-Bochum BVB-1.FC Koeln Lautern-Hertha Tak beda graly druzyny, ktore maja jeszcze szanse na mistrza. Jak widzisz wszystkie, oprocz Schalke, beda sobie nawzajem odbierac punkty. Szkoda, ze Bayern gra z Lautern w domu, na wyjezdzie byloby im trudno wygrac. Trudno powiedziec, czy Leverkusen ma szanse odebrac "Bayerokom" punkty u siebie, ta druzyna sie rozpieprza, nie wiem czy dzisiaj nie wywalili Berti Vogtsa? Tak w kazdym razie spekulowal "kicker" juz w poniedzialek. Jesli chodzi o kontuzje Monachijczykow to nie wiadomo nic pewnego, w takiej sytuacji kazdy sciemnia, np. Vogts po kontuzji Matyska przed kazdym meczem do ostatniej chwili utrzymywal, ze w bramce wystapi cudownie uleczony Adas. Ja bardziej licze na to, ze Bayern - rozkojarzony Liga Mistrzow - odda jeszcze jakis punkcik, albo i trzy... cholera, szkoda, ze w Leverkusen druzyna sie rozlatuje. Schalke ma przed soba trudny mecz z Bochum, ktory nie ma praktycznie szans na utrzymanie sie w B-lidze i w zwiazku z tym przypuszczalnie zagra bez obciazenia, chlopaki beda chcieli sie pokazac. Kibicow Schalke bedzie co prawda wiecej niz miejcowych (ja tez jade), ale derby rzadzi sie swoimi prawami... Gdyby mieli jeszcze realna szanse to by im nerwy spetaly nogi. A propos kontuzji: Andy Moeller, van Hoogdalem i Oude Kamphuis do dzisiaj nie trenowali, bo po meczu z Hertha mieli drobne (na szczescie) kontuzje. No, kazdym razie w sobote o godz. 22 bedziemy madrzejsi (mecz zaczyna sie o 20.15). Trzymaj kciuki!!!!!!! Pzdr. PS. Ja tez nie lubie Bayern i to z tego samego powodu co Ty: bo to sa aroganckie "dziury w dupie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toler Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: 63.113.35.* 27.04.01, 21:58 z Bochum moze byc trudniej niz by sie wydawalo, niby sa "skonczeni" ale...:))) ..a tak pozatym to wyglada na to ze jezeli S04 nie wpadnie gdzies to bedzie tytul... ..:))jezeli chodzi o "Arschlochow", jak piszesz, z Bayern, w tym tygodniu od poniedzialku poczawszy chyba nie jest tak zle.. no nie? Franz powiedzial Schalke zasluguje na tytul i bedzie mistrzem, nie Bayern! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odie Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.01, 22:48 "null vier, null vier, das ist der Meister vom Revier" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S04 Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.proxy.aol.com 29.04.01, 02:32 Bochum - Schalke 1:1, cholera znowu to samo. Jak wygraja kilka meczow to potem znowu musza wdupic! Ponad 20 000 kibicow S04 na stadionie (tzn. 2/3 wszystkich widzow), atmosfera jak w domu, a chlopcy znow mieli pelne gacie. Moze z Wolfsburgiem bedzie lepiej... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: SCHALKE - HERTHA 3 : 1 IP: *.icom.ca 29.04.01, 08:12 Gość portalu: S04 napisał(a): > Bochum - Schalke 1:1, cholera znowu to samo. Jak wygraja kilka meczow to potem > znowu musza wdupic! Ponad 20 000 kibicow S04 na stadionie (tzn. 2/3 wszystkich > widzow), atmosfera jak w domu, a chlopcy znow mieli pelne gacie. Moze z > Wolfsburgiem bedzie lepiej... > pzdr. Hehe modlmy sie zeby Jusko sie nie obudzil i nie wpieprzyl im hat tricka:) Odpowiedz Link Zgłoś