Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka

IP: *.dslgb.com 22.05.09, 11:17
    jak w piaskownicy...... a Radwanski pierwszy jednak psul babke
    Makarczyka przez obrzucanie go .... piaskiem (a sam dostal w
    odpowiedzi ..... g.....; z tego zreszta co pamietam to wlasnie tak
    sie konczyly 'zabawy w piaskownicy' za mych mlodych lat!).

Smieszy mnie tylko hucpa/zarozumialosc Radwanskiego; nie on powinien
    dyktowac kto w Polsce bedzie organizowal turnieje tenisowe a brak w
    nich jego corek zupelnie mi nie bedzie przeszkadzal.

Najpierw niech one cos w koncu/tenisie osiagna, wowczas moze sie
    tatus szarpac o traktowanie ich na rownych prawach jak Szarapowa czy
    Hantuchowa. Boje sie jednak, iz najwiekszym sukcesem Agnieszki
    bedzie szwendanie sie gdzies miedzy 8 a 12 pozycja w swiecie i
    okazjonalne polfinaly szlemowych turniejow. Na status gwiazdy
    (i ..... kasy placonej poza plecami - chorymi zreszta...) to za
    malo!

Aha - te 'szwendanie sie okolo 10 pozycji' to i tak OLBRZYMI sukces
    tak dziewczyny, jak i jej ojca/trenera; za to ich podziwiam i z
    calego serca gratuluje. Jako .... realista widze jednak i druga
    strone medalu Radwanskiego, tzw. (uzywajac jego slownictwa)
    strone ... gowniana! A fe!!!!
    Obserwuj wątek
      • koles751 Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 11:21
        Agnieszka jest zawodowcem. Ma prawo oczekiwac wynagrodzenia
        adekwatnego do klasy sportowej jaką reprezentuje.
        Zupełnie nie rozumiem co tutaj może budzić kontrowersje.
        • Gość: ps Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.hrz.uni-siegen.de 22.05.09, 11:30
          to tez jesli by wygrala to dostala by jakas tam premie + punkty do rankingu To
          chyba oczywiste. Z drugiej strony jesli ktos oczekuje "startowego" a go nie
          dostaje, to nie powinien wymigiwac sie zwolnieniami medycznymi tylko jasno i
          wyraznie powiedziec dlaczego nie stratuje. Nie bylo by dzis calego problemu.

• koles751 Re: Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 12:57
            Trzeba się zdecydować: albo się rozmawia o powodoach formalnych albo
            pozaformalnych.
            Z formalnego punktu widzenia Makarczyk nie zapłacił startowego, a
            Agnieszka nie wystartowała z powodu konktuzji.
            Ustalenia nieformalne były co obaj Panowie potwierdzili, ale ja ich
            (Ty zapewne też) nie znam. dlatego się nie wypowiadam.
            Co do patriotyzmu to każdy odpowiada za siebie. Ja Tobie pilno do
            pracy za darmo dla narodu to nie wim co Ciebie powstrzymuje. Chyba
            tylko Ministerstwo Finansów, która zabrania nieodpłatnych świadczeń,
            bo z miłości do narodu żada podatków.
            Ja jestem z Poznania więc patriotyzm kojarzy mi się z dobrze
            wykonywana i godziwie nagradzaną pracą. Z tego punktu widzenia
            Agnieszka Radwańska może być dla mnie jedynie wzorem.
            • Gość: ps Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.hrz.uni-siegen.de 22.05.09, 13:32
              chlopcze pomys dwa razy zanim cos napiszesz. Ja slowem nie wspomnialem a
              patriotyzmie, wiec nie rozumie do czego dazysz....

Co do pracy za darmo, powtorze, jesli by go Radwanska wygrala to by dostala
              jakies tam pieniadze i nawet punkty do rankingu, wiec o czym ty mowisz? Czy Ty
              za samo przyjscie do pracy dostajesz pieniadze? Jesli tak to gratuluje
              • koles751 Re: Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 14:01
                Dziękuję za gratulacje. Za co ja dostaję pieniądze to moja sprawa
                podobnie jak sprawą Radwańskich jest to ile sobie życzą za swoją
                pracę.
                Uprzejmie wyjaśniam, że kwestie patriotyzmu są dość powszechnie
                podnoszone na tym forum więc za jednym razem odniosłem się także do
                nich.
                Nie wiem dlaczego nazywasz mnie per "chłopcze", ale jestem
                przyzwyczajony do tego, że ludzie którzy nie mają argumentów zwykle
                sięgają po takie figury oratorskie.
                Pozostają przy swoim zdaniu, że to Radwańscy, a nie ktoś inny (w
                szczególności Ty) określają ile oczekują za swoją pracę.
                • Gość: ps Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.hrz.uni-siegen.de 22.05.09, 14:14
                  chlopcze czytanie ze zrozumieniem albo/i odpowiadanie komus na temat o ktorym on
                  pisze nie jest Twoja mocna strona, a Ty mowisz mi tu o argumentach. Najpierw
                  piszesz mi cos o patriotyzmie a potem probujesz sugerowac mi ja okreslam komus
                  ile powinien dostac za swoja prace.

Przeczytaj to co napisalem i pomysl dwa razy zanim cos odpiszesz. Jedyne co tam
                  krytykuje to sposob zachowanie Radwanskich. O tym czy slusznie czy nie chca kasy
                  - moze zauwazyles nic nie pisze.

"to tez jesli by wygrala to dostala by jakas tam premie + punkty do rankingu To
                  chyba oczywiste. Z drugiej strony jesli ktos oczekuje "startowego" a go nie
                  dostaje, to nie powinien wymigiwac sie zwolnieniami medycznymi tylko jasno i
                  wyraznie powiedziec dlaczego nie stratuje. Nie bylo by dzis calego problemu."
                  • koles751 Re: Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 14:39
                    Chyba nic więcej nie można już tutaj dodać.
                    Na koniec chciałbym zwrócić Tobie uwagę, iż ten wątek forum
                    dyskusyjnego nie dotyczy mojej zdolności do czytania ze zrozumieniem
                    lecz sporu pomiędzy panami Makarczykiem i Radwańskim.
                    W dalszej dyskusji z Tobą stoję na przegranej pozycji. Zdecydowanie
                    pokonujesz mnie doświadczeniem.
                    • Gość: ps Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.pool.mediaWays.net 22.05.09, 14:47
                      co do watku formum to sie tutaj z Toba zgodze. Jednakze nie lubie jezeli ktos
                      probuje mi wmaiac cos czego nie napisalem i zarzuca mi rzeczy o ktorych nawet
                      nie wspomnialem - stad dyskusja zeszla na inny temat. Czas zakonczyc ta jalowa
                      dyskusje.
                    • ms1985 Re: Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 18:03
                      Zgadzam się z ps w kwestii Twojego czytania ze zrozumieniem:) słabiutko Ci to
                      idzie... a jak nie wiesz, co odpowiedzieć to na niego napadasz...

Wracając jednak do wątku Radwańskich, Agnieszce i jej tatusiowi lekko sodóweczka
                      uderzyła do głowy. Przecież im startowe się należy, przecież Agnieszka jest
                      gwiazdą i przecież parking jest tylko dla niej... a może tak wypadałoby w końcu
                      jakiś turniej wygrać, a nie odpadać w przedbiegach. Ale o to w tym chodzi,
                      Agusia dostanie startowe i potem może odpaść w pierwszej czy drugiej rundzie a
                      kasa i tak będzie.

Poza tym jeśli się nie chce grać bez startowego to trzeba powiedzieć wprost, a
                      nie zasłaniać się kontuzjami. Honor i pokora przydałaby się i Agusi i jej
                      tatusiowi...
                    • Gość: janadamf Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.c3-0.wsd-ubr1.qens-wsd.ny.cable.rcn.com 22.05.09, 19:24
                      Moze mamy tu problem gwary poznanskiej?
                  • Gość: Remote Re: Popieram Radwańskiego. IP: 195.117.227.* 22.05.09, 17:29
                    A mnie się wydaje, że obaj panowie zawarli tzw. getlemen's agreement, że jeśli tylko będzie na to kasa, to Makarczyk zapłaci Agnieszce startowe. Dlatego, bez dodatkowych warunków, na zasadzie WZAJEMNEGO ZAUFANIA Radwańska zgłosiła się do turnieju. W pewnym momencie było oficjalnie wiadomo, że budżet imprezy się nie dopina, a jak się w końcu jakimś cudem dopnie, to z ledwością - być może wtedy Makarczyk namówił Radwańskiego na występ za darmo, bez startowego (i to jest właśnie to granie na patriotycznej nucie, o której w mailu wspomina R.). Potem jednak Makarczyk skołował dodatkową kasę od Solorza (Polsatu), która przekraczała budżet turnieju. Ponieważ jednak miał już Agnieszkę na liście, postanowił sprytnie nie informować o tym Radwańskich, a ekstra kasę przeznaczyć na namówienie słynnych kortowych piękności - Szarapowej i Hantuchowej - na podciągnięcie jeśli nie poziomu sportowego, to przynajmniej medialnego, Warsaw Open. Kiedy Radwański się o tym dowiedział, to wkurzony, napisał swojego słynnego e-maila. Ponieważ lista turnieju była już prawdopodobnie zamknięta, to nie mógł już bez kary wycofać Agi. Na to właśnie liczył Makarczyk. Ale się przeliczył (jak pisze R.), bo Radwańska w międzyczasie złapała kontuzję kręgosłupa (podczas turnieju w Rzymie, w meczu z v. Williams) i mogła całkowicie "bezpiecznie" zgłosić tzw. "medical" (dodam jeszcze, że kontuzja ewidentnie była wystarczająca, żeby zaakceptował ją oficjalny lekarz WTA - tu nie wystarczy jakieś lewe zwolnienie lekarskie, jak niektórzy sądzą). Nie ma w tym zresztą nic dziwnego, sezon jest tak ciężki (stanowczo zbyt wymagający jak na przeciętny kobiecy organizm), że dziewczyny na okrągło grają z większymi lub mniejszymi kontuzjami - co widać na kortach po ilości plastrów na różnych częściach ciała - a całkowicie odpuszczają, kiedy już zupełnie się posypią. W tym wypadku więc "startowe" było też rodzajem "ubezpieczenia", finansowej rekompensaty, na wypadek, gdyby w Warszawie kontuzja pogłębiła się na tyle, aby wykluczyć Radwańską z Roland Garros. Zastanawiające jest też to, że w pewnym momencie czołówka listy turniejowej składała się w połowie z Polek lub zawodniczek polskiego pochodzenia - Radwańska, Wożniacki, Lisicki, Woźniak. Prawdopodobnie Mak arczyk używał podobnych "patriotycznych" argumentów także wobec nich, żeby ratować umieszczony w złym miejscu kalendarza turniej z rozsypującym się budżetem. I zastanawiające jest też to, że - poza Woźniak, która ma z nich najsłabszą pozycję (Woźniacka i Lisicka robiły furorę w kilku ostatnich turniejach) - wszystkie się z turnieju wycofały z powodów oczywiście zdrowotnych.
                    I teraz dochodzimy do clue. Radwańscy przyjeżdżają do Warszawy, ale ponieważ nie ma mowy o startowym dla Isi, bo przecież gwiazdą turnieju już nie jest ona, a Szarapowa (która po kontuzji nie wiadomo, czy jest zdolna przejść choć jedną rundę), to zgłaszają "medical". Kierownictwo turnieju w rewanżu za wycofanie się Agnieszki odpowiada serią drobnych, choć dotkliwych szykan - nie wpuszcza jej samochodu na parking, nie daje jej przyjaciółce wolnego wstępu na kort (mimo, że trybuny są puste - bo tyle rozdystrybuowano darmowych kart wstępu dla VIPów, któzy odpuścili sobie kilka pierwszych dni), wreszcie (z powodu przedłużającego się treningu Szarapowej, lepiej tam traktowanej niż polskie tenisistki) nie daje Urszuli Radwańskiej potrenować na centralnym korcie, mimo że należy jej się to jak psu micha, bo następnego dnia gra tam mecz (takie są zwyczaje w WTA). Radwańscy, którzy uważają, że już wcześniej Makarczyk zagrał nie fair, mówią o tym wszędobylskiej prasie. I oczywiście, można powiedzieć, że mogliby sobie to darować (ale oni już tacy są - co w sercu, to na języku), ale to dopiero Makarczyk przekracza Rubikon przyzwoitości (jeżeli już tego nie zrobił, usiłując wyprowadzić w pole R.), dając do ręki prasie całkowicie PRYWATNĄ KORESPONDENCJĘ z ojcem Agnieszki.
                    • robertw18 Popieram p. Radwańskiego. 22.05.09, 18:36
                      Dzięki za ten wykład. Wszystko to wygląda bardzo prawdopodobnie. Osobiście też sądzę, że opisany przygotowywacz "Warsaw Open", chciał jak najwięcej urządzić za jak najniższą cenę (co niby widzów powinno cieszyć), ale nie dotrzymywał słowa nadrabiając to hasłami o polskości. To jednak tylko domysł...
                      Powiedzmy wyraźnie:
                      p. Radwańska zaszła jak na Polkę b. daleko w tenisie.
                      Ma prawo dbać o zdrowie i opierać się na ocenie swej sprawności ze strony lekarza zawodów.
                      Opisywanie zaś niedostatki uprzejmości nie robią dobrego wrażenia, ale czasami rzecz leży w szczegółach (np. czy ją przepraszano, jakim głosem, jakim słowem itd.) - więc trudno rozstrzygnąć, czy nie przesadza, choć chciała wyjaśnić dodatkowe okoliczności.
                      Ogłaszanie osobistych, dorywczych wypowiedzi tak, jak to zrobiono, jest "chwytem poniżej pasa"; odechciewa się przyszłych porozumień czynionych tą drogą.
                      P. Radwańska nie ma obowiązku grać tam, gdzie nie chce.
                      Pozdr.

• robertmar1 Re: Popieram p. Radwańskiego. 22.05.09, 20:06
                        Dobra, tylko niech Aga nie pieprzy, że przez to, iż była w TOP 10
                        nie może grać w turniejach niższej rangi i tym samym ma utrudnione
                        możliwości zdobywania punktów do rankingu, bo ją wcale ranking nie
                        obchodzi!

A co do tej kontuzji - jak miała siłę ładować cement do betoniarki w
                        poniedziałek, to i miała siłę zagrać. Na tym przykładzie widać ile
                        warte są te zwolnienia lekarakie w WTA...
                        • Gość: Remote Re: Popieram p. Radwańskiego. IP: 195.117.227.* 22.05.09, 20:24
                          No tak, ale tu mamy do czynienia z imprezą, która bezpośrednio poprzedza turniej
                          wielkiego szlema, o wiele bardziej prestiżowy, gdzie w każdej rundzie jest o
                          wiele więcej punktów do zdobycia.

A wszyscy, co mają do Agi pretensję o "ładowanie cementu do betoniarki" niech
                          wezmą łaskawie pod uwagę, że to jest właśnie jej udział w akcji charytatywnej
                          "Habitat for Humanity", za którą ta rzekomo "chciwa dziewucha" nie dostaje ani
                          grosza. Już nie mówiąc o tym, że chwilowe pojawienie się na budowie jest
                          wysiłkiem nieporównywalnym do choćby jednego meczu.
                          • robertmar1 Re: Popieram p. Radwańskiego. 22.05.09, 20:38
                            Mogła pracować przez godzinę na budowie, to mogła popracować tyle na
                            korcie.

Poza tym ostatni mecz Aga grała 10 maja w Madrycie. Proszę mi nie
                            wmawiać, że tydzień to za mała przerwa w grze.

A ranking leci, kasy nie ma, a i okazja do pokazania się
                            potencjalnym sponsorom przepadła... Oni nie lubię takich, którzy
                            wolą pieniądze dostawać za friko, a nie za wyniki.
                            • Gość: Remote Re: Popieram p. Radwańskiego. IP: 195.117.227.* 22.05.09, 20:45
                              A za chwilę ktoś napisze, że Aga ugania się za kasą i "ciuła punkty", biorąc
                              udział w stanowczo zbyt wielkiej liczbie turniejów. I tak w kółko...
                    • Gość: janadamf Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.c3-0.wsd-ubr1.qens-wsd.ny.cable.rcn.com 22.05.09, 19:47
                      Ja osobiscie wole bardziej popatrzec na Szarapowa i Hantukowa niz na
                      Radwanska. Jesli ktos dostal startowe to lepiej, ze byly to Maria i
                      Daniela bo przynajmniej prestiz turnieju poszedl w gore. Jesli
                      chodzi natomiast o ujawnienie prywatnej korespondencji, to pan
                      Makarczyk mial do tego prawo bo ujawnil swoja prywatna
                      korespondencje. Pan Radwanski powinien myslec zanim cos powie albo
                      napisze. Przypomina mi sie ojciec Steffi Graf ktory pobieral
                      startowe za wystepy corki w papierowych torbach. Ale znowu zaczynamy
                      mieszac jablka i pomarancze.
                      • Gość: Remote Re: Popieram Radwańskiego. IP: 195.117.227.* 22.05.09, 20:13
                        No to skąd te pretensje do Radwańskiej? Jak nikomu nie zależało, żeby tu wystąpiła, to po co wyładowywać na niej złość ZA TO, ŻE NIE WYSTĄPIŁA?

Choć mnie się wydawało, że tu chodzi o poziom sportowy, a nie o wrażenia wizualne. A w chwili obecnej, na mączce ceglanej, Agnieszka jest Z PEWNOŚCIĄ mocniejsza niż Szarapowa i Hantuchowa.

Ponadto uroda jest rzeczą gustu. Radwańska jest zgrabniejsza niż obie wymienione tenisistki (a nogi Szarapowej nawet się nie umywają do jej nóg), znacznie też sympatyczniejsza w kontaktach. Co do twarzy, z pewnością Szarapowa i Hantuchowa bardziej odpowiadają standardowemu kanonowi urody, za to uroda Radwańskiej jest dużo bardziej oryginalna (piękne oczy, brwi i włosy).
                        • Gość: realista oj, Remote again..... IP: *.range86-172.btcentralplus.com 22.05.09, 21:14
                          ... chyba z czasem tracisz watek - do Radwanskiej personalnie nikt
                          chyba nie ma pretensji.

Zas co do jej 'tatusia' to jak najbardziej!

To przeciez kompromitacja dla kazdego Polaka (przynajmniej na
                          Zachodzie; zalicza sie ten gosc do kategorii Williamsowsko-
                          Dokicowskiej), ludzie w Polsce niestety nie wiedza jaki to
                          prymityw!!!!! Bo niby skad????

Przeciez te jego wspaniale corki przegrywaja odpowiednio wczesnie
                          (dzieki Bogu) i nikt nie musi ogladac w TV zenujacego zachowania
                          tego goscia!

Aha, czy akurat na maczce Agnieszka jest z 'PEWNOSCIA mocniejsza' to
                          pokaza korty paryskie.

Aha, Remote - nogi radwanskiego zupelnie mi sie nie podobaja.....
                          jakies takie krotkie......
                    • Gość: realista oj, oj, oj Remote/Rubikon ..... IP: *.range86-172.btcentralplus.com 22.05.09, 20:58
                      .... przyzwoitosci przekroczony przez Makarczyka?????

Zgadzam sie z calym Twoim wywodem n/t gentlemen agreement ale to
                      radwanski przeciez 'zaczal pierwszy' obrzucac blotem Makarczyka!!!!

'Inaczej sie umawialismy w listopadzie' - to przeciez slowa tego
                      biedaka do mass-mediow!!!! Ja tez bylbym wkurzony (gdybym byl
                      Makarczykiem) za takie pierduly!!!!

Aha - o przyzwoitosci tez nie bedziesz mi, Remote, mowil dopoki nie
                      zobaczysz tego prymitywa (radwanskiego) w akcji (podczas meczow jego
                      corek - przeciez to wyjatkowo rzadki cham, niejaki Dokic/Williams
                      powinni sie od niego tylko uczyc!)

radwanskiego??????? Przeciez to rzadki
                • Gość: Ya Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 14:19
                  Ya uważa, że należy się Agniesi startowe i jest gotów wysupłać na to złoty
                  pięćdziesiąt. Z tym, że warunkiem jest osobiste wręczenie - żeby panowie M i R
                  nie mieli szansy zgarnąć swoich kokosów. A Agniesia dołoży sobie do cukierków.

Ya ma pewną część ciała ściśniętą z żalu, kiedy czyta takie informacje
                  (to znaczy boli Ya serce! świntuchy!).
                • Gość: janadamf Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.c3-0.wsd-ubr1.qens-wsd.ny.cable.rcn.com 22.05.09, 19:21
                  Boy, nie masz zupelnie pojecia o czym mowisz.
              • manhu Re: Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 14:39
                Ważne, że jest zwykłą świnią i bezczelnie kłamie symulując kontuzję. Niech A.Radwańska uczciwie powie że: "gram dla kasy, kibiców i Polskę mam w d*, nie dostałam startowego więc nie startuję". To się da zaakceptować, a nie kłamstwa.
                Choć po tej aferze to organizator jest skończony, zaś Radwańscy stracą odrobinkę.
                • koles751 Re: Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 14:50
                  Dlaczego miałby powiedzieć cos takiego? Czy jest jakiś inny powód
                  aniżeli ten, że Ty tak wolisz? Masz prawo do swoich ocen tak samo
                  jak Radwański ma prawo do podejmowania decyzji.
                  Ja widzę to inaczej niż Ty. Agnieszka wykonuje swoją pracę.
                  Obowiązują ją prawa rynku tak samo jak Ciebie i mnie. One nie są
                  czyimś kaprysem, a realną siłą.
                  Sportowcy oczywiście potrzebują kibiców, bo bez nich w sensie
                  ekonomicznym nie znaczą wiele. Nie oznacza to jednak, że powinni być
                  altruistami. Kibice pamiętają o sportowcach tak długo jak długo
                  zdobywają oni laury. Potem muszą liczyć na siebie.
                  Natomiast co do Polski to myślę, że Agnieszka już zrobiła dla
                  naszego kraju zdecydowanie więcej niż my we dwóch/dwoje.
            • Gość: leewus Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:55
              Do jakiej pracy za darmo?!?!?!?!? Za wygranie turnieju jest 91 tysięcy dolarów,
              czyli ok. 300 tysięcy złotych, plus nowe kontrakty reklamowe i punkty do
              rankingu dające prawo gry w turniejach z większą pulą nagród. Poczytaj sobie
              trochę wywiadów z Radwańskimi, temat kasy przewija się w każdym z nich. Tu nawet
              nie chodzi o patriotyzm, tylko zwykłe cwaniactwo. Radwańscy chcieli wyłudzić
              pieniądze, bo wiedzieli, że turniej jest w Polsce i organizatorom będzie zależeć
              na tym, żeby najlepsza polska tenisistka zagrała. Jeśli tak ma wyglądać duch
              sportu to ja bardzo dziękuję. I uprzedzając debilne komentarze - nie, nie jestem
              zazdrosny. Potrafię docenić klasę sportowca, ale nie popieram cwaniactwa i
              chciwości w żadnej dziedzinie życia, w tym sporcie.
            • arius5 Dlaczego takie problemy sa tylko u nas ? 22.05.09, 15:53
              Jakos nigdzie wczesniej nie bylo takiego cyrku, dopiero jak doszlo do Polski, to
              mamy tradycyjne bagno.
              Dziwnym trafem Wozniacki tez zlapala kontuzje w ostatniej chwili, zabawny
              przypadek, prawda ?
              Niech sie biora za organizowanie takich rzeczy osoby profesjonalne i
              odpowiedzialne, a nie ignoranci i dupki, ktorzy chca ukrecic sobie cos na boku.
              Dramat, po takich doswiadczeniach malo kto zechce grac w Polsce, chyba ze
              emeryci albo upadle gwiazdeczki.
            • cep_0 Re: Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 16:27
              ZAWODOWIEC sprawdza się na boisku (w tym wypadku korcie) i tam zarabia forsę.
              Jak bedzie "1" na liście (co nigdy nie nastąpi, no chyba w jakims podrzędnym
              ITF)to co innego. Ile już gwiazdeczek wyleciało z list. Do SPORTU TRZEBA
              CHARAKTERU, a nie MIMOZY.
            • Gość: janadamf Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.c3-0.wsd-ubr1.qens-wsd.ny.cable.rcn.com 22.05.09, 19:17
              Ja nie wiedzialem, ze w Poznaniu placa za sama chec przyjscia do
              pracy.
          • Gość: Aga Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:46
            Wg mnie wymiganie się z zawodów kontuzją Agnieszki to było bardzo dyplomatyczne
            zagranie ze strony obozu Radwańskich bez wyjawiania prawdziwych powodów i
            prostackiego zachowania Pana Makarczyka. Pan Makarczyk jednak sam się ujawnił ze
            swoją głupotą... A wymagania co do specjalnego traktowania zawodnika tak
            wysokiej klasy, jak Agnieszka nie powinny nikogo dziwić. W końcu ciężko pracuje
            na sukces i wymaga jedynie oczywistych udogodnień, jakie powinny być zapewnione
            dla każdego znaczącego zawodnika, a nie jakiś specjalnych wygórowanych luksusów.
        • Gość: tenisista hahaha, a to dowcip Ci się udał!!!!!!!!1 IP: *.chello.pl 22.05.09, 11:31
          klasy jaką reprezentuje? nikt jej na tym turnieju nie chciał, dlatego Makarczyk
          musiał wymyślić furtkę żeby nie grała, i się obraziła. ludzie włosy drą z głowy
          kiedy się dowiadują że w ich turnieju mają grać takie tenisistki jak Radwańska
          czy Cibulkova i robią wszystko żeby do tego nie dopuścić!!!!1 wcale się
          Makarczykowi nie należy dziwić. z czysto sportowego punktu widzenia, Radwańska
          prezentuje ŻENUJĄCY poziom gry, żenujący po prostu. jakim cudem ona chce za to
          inne pieniądze? to ona powinna przyjść, i dopłacić za udział w turnieju z tą
          swoją mdłą grą od której wszystkim smakoszom robi się niedobrze!!!!!!!! a nie
          organizatorom robić łaskę, że ich "zaszczyci" swoją obecnością. dodam tylko że
          odkąd Radwańskiej nie ma w Warszawie - wczoraj na turnieju było przynajmniej 2
          razy więcej osób, niż kiedy siedziała na trybunach i grała jej siostra, bo
          ludzie bali się że ją zobaczą! spójrz prawdzie w oczy, Radwańska jest
          anty-gwiazdą kobiecych rozgrywek, i nie powinna grać w żadnym turnieju bez
          uprzedniej rekompensaty za poniesione straty. chroni ją tylko regulamin WTA.

• nroht Re: hahaha, a to dowcip Ci się udał!!!!!!!!1 22.05.09, 11:34
            dzien dobry panie makarczyk
            • koles751 :-) 22.05.09, 12:47
              Jestem pewien, że każdy kibic tenisa w Polsce życzył sobie udziału
              Agnieszki Radwańskiej w Warsaw Open.
              Niewątpliwie to ona, a nie organizatorzy występują na turniejach w
              roli gwiazdy.
              Szkoda, że nie zagrała w Warszawie. Zgadzam się natomiast z
              Radwańskim, że nie powinno się tutaj grać na nucie patriotycznej. W
              ten sposób można dojść do abusrdu. Czy polski żołnierz powinien brac
              pieniądze za honor i zaszczyt jakim powinno być bronienie ojczyzny?
              Dziewczyna włożyła mnóstwo pracy w swój sukces, ponosiła tego
              koszty, a także gigantyczne ryzyko. Każdy kto próbował sukcesu w
              sporcie wyczynowym to rozumie. Myślę, że rozumieją to również kibice
              i m.in. stąd bierze się ich podziw dla sportowców.
              Gdybym reprezentował interesy swojego dziecka to postąpiłbym tak
              samo.
              Publikowanie prywatnej korespondencji to zagranie, które szkoda
              nawet komentować. Gawiedź ma sporo uciechy, ale nikt chyba nie
              zzyczyłby sobie być w taki sposób traktowany. W takiej
              korespondencji używa się skrótów myślowych, półsłówek, uproszczeń
              itp. itd. Ta sytuacja świadczy wyłącznie o tym kto publikuje wyrwaną
              z kontekstu korespondencję. Bez względu na to co na niej jest to nie
              Radwański powinien się wstydzić. o treści tej korespondencji nie
              powinno się dyskutować traktując ją jako niebyłą. Liczy się wyłaczni
              efakt jej upublicznienia przez Makarczyka. To są elementarne zasadym
              których powinno się przestrzegać, aby ni edoprowadzić do zdziczenia
              obyczajów.
          • Gość: dew Re: hahaha, a to dowcip Ci się udał!!!!!!!!1 IP: *.chello.pl 22.05.09, 11:44
            Syn Makarczyka?
          • lilu7 Re: hahaha, a to dowcip Ci się udał!!!!!!!!1 22.05.09, 11:47
            tak, tak, lekarz kazał przytakiwać, drogi "tenisisto" prawdopodobnie
            też masz zwolnienie tylko że od psychiatry i dlatego nie możemy
            podziwiać twego kunsztu tenisowego na międzynarodowych turniejach
          • Gość: Ar2r Re: hahaha, a to dowcip Ci się udał!!!!!!!!1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:50
            Rozumiem, że jesteś tenisowym ekspertem i zobyleś wszystkie nagrody w tym
            sporcie... :)
            • Gość: kometkarz Re: hahaha, a to dowcip Ci się udał!!!!!!!!1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:38
              Tak, tak i na dodatek szwenda się już od 10 lat pomiędzy miejscem pierwszym i
              drugim na świecie w męskim tenisie i ....robi im lody
          • Gość: Darek Re: Tenisista IP: *.centertel.pl 22.05.09, 12:31
            Tenisista kup sobie kask i nie wychodź z domu bez niego, bo
            codziennie stukasz się boleśnie w głowę.
          • Gość: kibic Re: hahaha, a to dowcip Ci się udał!!!!!!!!1 IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 23.05.09, 11:56
            sie nie jokaj DENTY FRAJERZE (nie macales sie czasem z Palikotem
            przez sciane?).
        • wodni.k Re: Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 11:39
          Wreszcie mądry głos. Popieram
        • Gość: ddd Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.jzo.com.pl 22.05.09, 11:40
          Ale tyle mówiła, że chce dla polskich kibiców, że w ojczyźnie...
          Nie popieram wyciągania łapy po kasę tylko i wyłącznie za występ na
          korcie, ale jeszcze przełknąłbym to jeśli chodziłoby o turniej
          zagraniczny. Ciężko to przelknąć, ojciec sióstr to jakiś troll
          • Gość: ... Re: Popieram Radwańskiego. IP: 82.160.24.* 22.05.09, 12:36
            szkoda czytac tych niektorych wypocin na forach... kurna 99% spolecznestwa
            wszystko co robi na kase przelicza, a tu wymagaja zeby ona grala za darmo i pan
            makarczyk trybuny zapelnil i kase w biurze liczyl. Zastanawial sie ktos czemu
            Sharapowa tak szybko odpadla? po co ma sie meczyc w jakis drugorzdnym turnieju ...
            Taaa w Polsce i dlatego ma za friko tenis propagowac? zaloze sie na 100% ze
            jakby turniej byl defacto charytatywny to Agnieszka by zagrala.
            Sorry ja przyslugi tez robie ale nie po to zeby ktos sie oblowil na tym, i
            naprawde postawilbym sie na miejscu Radwanskich kazdemu z was.
            Ja wogole sie dziwie czemu one sie kreca w Polsce jeszcze? niech uciekaja jak
            najdalej stad bo to beton jakich malo, nauczyli sie ze sportowcy nabijali im
            kabze przez dziesiatki lat i nic z tego sami nie mieli i spora ich czesc teraz
            biede klepie procz medalistow.
            • koles751 wyluzuj 22.05.09, 13:05
              Naród mamy fajny czego Radwańscy są najlepszym przykładem.
              Wszędzie zadarzają się oszołomy skupiona na innych, a nie na sobie i
              którzy lepiej wiedzą co inni robić powinni.
              Nie ma powodu nigdzie uciekać :-).
            • Gość: kupon tygodnia Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:44
              > Zastanawial sie ktos czemu
              > Sharapowa tak szybko odpadla? po co ma sie meczyc w jakis drugorzdnym turnieju
              > ...
              bo za chwilę jest turniej w Paryżu i tak miało być ;)
              Trochę odrobiłem strat w STSie
            • Gość: A. Re: Popieram Radwańskiego. IP: 94.254.250.* 22.05.09, 15:03
              Szarapowa odpadła, bo przegrała, to po pierwsze, a po drugie, wybrała sobie
              właśnie ten drugorzędowy turniej by się rozegrać i wrócić do formy po prawie
              9.miesięcznej kontuzji.
        • ko_menta_tors Re: Popieram Radwańskiego. 22.05.09, 12:14
          Agnieszka jest zawodowcem. Ma prawo oczekiwac wynagrodzenia
          adekwatnego do klasy sportowej jaką reprezentuje.
          > Zupełnie nie rozumiem co tutaj może budzić kontrowersje.

Oczywiście, że ma prawo oczekiwać. Tylko dlaczego p.Radwański zrobił
          taką awanturę? Chciał ukryć fakt wzięcia pieniędzy ze startowego a
          dąć w patriotyczną trąbkę? Już pisałem, że doprowadzi do tego do
          czego doprowadził stary Wiliams
        • Gość: Minister Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:40
          > Agnieszka jest zawodowcem. Ma prawo oczekiwac wynagrodzenia
          > adekwatnego do klasy sportowej jaką reprezentuje.

Przeciez zawodowcy dobrze wiedzieli ile otrzymają za awans do
          kolejnych rund. Uwazam, ze startowe dla zawodniczek z najwyzszej
          polki to kwestia indywidualna, do ktorego nie powinno zmuszac sie
          zadnego organizatora. Ew. odpadniecie w pierwszej rundzie
          zrekompensuja sobie Panie z nawiazka w kolejnym turnieju. Mimo, ze
          nie palam sympatia do Pana Makarczyka, to uwazam, ze pretensje,
          osobiste pobudki i przede wszystkim skuteczne pogorszanie wizerunku
          warszawskiej imprezy sa nie na miejscu. Trzeba bylo nie przyjezdzac
          i siedziec cicho. Sam fakt, ze nie byloby Agnieszki i innych gwiazd
          swiatowego tenisa sprawilby, ze myslanoby, ze organizatorzy
          popelnili bledy. Pyskowki Pana Radawnskiego pozostawiaja jedynie
          niesmak i utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze to strasznie
          zarozumiały egoista.
        • Gość: Aga Re: Popieram Radwańskiego. IP: 94.254.250.* 22.05.09, 14:54
          Przy zawodowcach to Radwańska dopiero uczy się stać. Najlepiej świadczy o tym
          fakt, iż radykalnie spada z 12. miejsca w rankingu WTA. Jej wypowiedź dotycząca
          jej traktowania na WO również zakrawa o kpinę. Najwyższa pora zacząć grać i
          pokazać co potrafi, a nie awanturować się o kasę. Zobaczymy jak się polska
          gwiazdunia popisze w najbliższym wielkoszlemowym turnieju we Francji.
          • Gość: KASA Re: Popieram Radwańskiego. IP: 80.185.164.* 22.05.09, 16:23
            to już zdrowa...
            w pierwszym meczu ODPADNIE góra drugim....
            a przy okazji będę tam i odpowiednio ich przywitam....
            może być głośnio...
        • Gość: flam Re: Popieram Radwańskiego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 16:22
          Obecnie zaczyna się obsuwanie sióstr "R" w dół, szczególnie ISI. Urszula
          awansuje jeszcze ze 20 pozycji i to będzie jej koniec. Agnieszka tez usadowi się
          około 40 - 50 pozycji, bo to jest rzeczywiste jej miejsce. A TATUŚ "R" to kawał
          zarozumiałego chama i lajkonikowy "centuś". To właśnie on kończy dziewczyny. A
          na marginesie - co ugrała panna Agnieszka w roku bieżącym? - nic.
      • Gość: Piotr Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.static.dsl.dodo.com.au 22.05.09, 11:24
        Ja za doplata nie chcialbym tych marnych siostr ogladac.
        One sa denne,marniutkie,czasami tylko cos ugraja,wiadomo dlaczego.
        Jak one graja na widowni pustka.
        • Gość: tenisista Pan Piotr wie co jest grane. IP: *.chello.pl 22.05.09, 11:32
          tylko zaślepieni kibice Radwańskiej nie rozumieją w czym rzecz.
        • Gość: yello to se ogładaj kangury IP: *.kajetany.net 23.05.09, 00:11
          jak nie lubisz Polki Radwańskiej to se oglądaj kangury gastarbajterze ,
          pustki to masz w głowie , a jak gra Isia w Polsce to zawsze jest pełno kibiców i
          wiem to z autopsji bo oglądałem ją w W-wie od jej pierwszego występu na J&S Cup.
      • Gość: JaJa Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 22.05.09, 11:26
        Już niedługo nikt o Radwańskich nie będzie słyszał!
      • 3cik <-=-=- 22.05.09, 11:27
        Finał całej afery będzie taki, że Radwańska będzie grała w turniejach
        wszędzie, oprócz rodzinnego Krakowa.
        • Gość: ja Re: <-=-=- IP: *.takt.eu 22.05.09, 11:36
          To Warsaw Open jest w Krakowie ?? :)
          pozdrawiam :)
      • Gość: tomek Radwański jest niepoważny... IP: *.icpnet.pl 22.05.09, 11:36
        Po co ta gra z kontuzją, skoro jak zawsze chodziło o kasę... Kolejny
        "biznesmen", który jednak w moich oczach tylko coraz bardziej się ośmiesza
      • Gość: gregor Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:41
        To jest bardzo ciężki i kosztowny zawód i dlatego trzeba płacić gwiazdom i to
        jest normalne
      • Gość: sponge Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:42
        Dla porównania Maja Włoszczowska - medalistka IO jeździ na zawody na koszt
        sponsora i nikt nie płaci za występ a za wygraną w wyścigu UCI dostaje smieszne
        podarki za 1000zł.

Myślę ze Radwańska nie jest gwiazdą, inni sportowcy którzy więcej osiągnęli w
        sporcie muszą sami dojeżdzać na zawody i liczyć na nagrody - a nie płacą im za
        samo starowanie - CHORY SPORT TEN TENIS!!

• Gość: dew Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.chello.pl 22.05.09, 11:53
          Nie chory tylko popularny, a jazeli popularny to i wieksza konkurencja. Pochodze z miasta/miasteczka gdzie organizowane jest GP MTB. Pamietam jak kazdy z moich kolegow, ktory bral sie za uprawianie kolarstwa gorskiego wracal z mistrzostw polski z medalami juz po 2 latach treningow, a ja trenujac pilke nozna moglem liczyc najwyzej na wyjazd na mistrzostwa wojewodztwa, mimo, ze bylem najlepszym napastnikiem w miescie.Widzisz roznice?
          • Gość: sponge Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:07
            No ty byłeś najlepszy w mieście, a oni byli najlepsi w POLSCE - widzisz różnicę?

Nie wiem czy tenis jest bardziej popularny od kolarstwa... to że gra się tam o
            większe pieniądze i jest uważanym za sport dla bogatych, nie oznacza, że trzeba
            stroić fochy, tylko grać - TO NIE SPORTOWE. Na pewno wiesz że jak byś nie chciał
            grać w meczu to by się znalazł inny.

Radwańskie też da się zastąpić, puki co nic nie osiągnęła,
            • exxon71 Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka 22.05.09, 13:00
              > No ty byłeś najlepszy w mieście, a oni byli najlepsi w POLSCE -
              widzisz różnicę
              > ?

Ja widze. Pilke nozna trenuje w Polsce dziesiatki, jesli nie setki
              razy wiecej osob niz MTB. Zreszta sam kolega z postu powyzej napisal
              ze wielu jego kolegow zdobywalo medale - czyli niektorzy z nich nie
              byli nawet najlepsi w miescie. Wiec chyba oczywiste, w ktorym
              sporcie latwiej osiagnac sukces (i nie chce tu deprecjonowac ilosci
              czasu ktora tacy kolarze MTB spedzaja na treningach - po prostu maja
              mniejsza konkurencje).

Naprawde jestes przekonany ze gdyby najpopularniejszym sportem na
              swiecie byla np pilka wodna, przyciagajac na stadiony dziesiatki
              tysiecy ludzi i zarazajac ich pasja gry, to sklad czolowych
              reprezentacji swiata w tym sporcie bylby taki sam jak teraz? Dla
              mnie to oczywiste ze w pewnych sportach duzo latwiej osiagnac
              sukces, wlasnie ze wzgledu na mniejsza konkurencje.
        • Gość: yello oj sponge ,sponge IP: *.kajetany.net 23.05.09, 00:20
          masz marne pojęcie za co płacą sportowcom , nie za to ile kto z nich potu
          wyleje, czy ciężej trenuje ,tylko za ich medialność oczywiście popartą najlepiej
          wynikami . Aga jest tenisistką z samej światowej czołowki , tenis to sport
          interesujący dziesiątki milionów ludzi .reklamy przed ważnymi turniejami to
          majątek .Maja Włoszczowska -przy całej mojej sympatii dla niej i szacunku dla
          jej osiągnięć - uprawia sport znacznie mniej popularny i dlatego mniej zarabia.
      • redgunner HAHAHA 22.05.09, 11:44
        Radwańska z takim menażerem daleko nie zajdzie. Może się tatuś denerwować,
        odwracać uwagę od swej osoby, ale dowody (mail) nienajlepiej o nim świadczą. Ale
        buc. Córka na tym tylko traci. To taki typ oszołoma jak inni ojcowie tenisistek:
        Dokić czy Williams.
      • adam.poczta1 Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka 22.05.09, 11:48
        Radwański to super Gość!
        A Makarczyk to biedaczek, wyciąga jakieś maile by się wypłakać... żal mi go.
        Chcą mieć dobry turniej muszą płacić!
        Za darmo mogą sobie tylko popatrzeć na pusty kort.
        Życzę powodzenia naszym tenisistkom w kolejnych zawodach poza granicami Polski.
      • Gość: taka prawda Radwański spadaj pajacu! Ośmieszyłeś siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:51
        i Agnieszkę... Wstyd. Już wiadomo czemu zaczął się spadek w rankingach -
        ojciec krętacz wszystko zepsuje
        • guru133 A ja nie dziwie się Radwańskiemu. Jak biedaczek 22.05.09, 18:57
          organizator nie ma kasy na występ gwiazd, niech nie płacze ze gwiazdy go olewają.
      • Gość: ua przypomina sie ojciec muranka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:51
        a co na to sama radwanska?
        btw tenis to nie tylko ona i mozna swobodnie bez niej turnieje
        organizowac. radwanski troche sie zapomnial.
        • guru133 Murańka to tylko utalentowany dzieciak a 22.05.09, 19:00
          Radwańska, czy ci sie to podoba czy nie, jest gwiazdą tenisa i nie dziwie się że
          nie zamierza rozmieniać się za darmo na drobne po to tylko żeby organizator
          turnieju miał satysfakcję z jej udziału.
      • lilu7 kontuzja Radwańskiej 22.05.09, 11:57
        wiele osób na forach, bez względu na to jak oceniają zachowanie
        Makarczyka, zarzuca Radwańskim oszustwo ze zwolnieniem lekarskim.
        Nie jestem osobą związaną z tenisem zawodowym, ale uważam, że
        zawodowi tenisiści zawsze mają jakąś kontuzję czy niedyspozycję,
        ponieważ ich ciało jest stale poddawane wielkiemu wysiłkowi. Jak
        chcą grać to aplikuje się im środki przeciwbólowe i grają, i musi
        się im to opłacać, i nie powinno to podlegać dyskusji
        • Gość: z Re: kontuzja Radwańskiej IP: 217.98.20.* 22.05.09, 13:47
          Za przeproszeniem - głupoty gadasz. Zawsze ocenia się, jakie skutki
          może mieć gra z kontuzją. Pogłębienie kontuzji może okazać się na
          tyle groźne, że będzie wymagało długotrwałego leczenia, albo w ogóle
          uniemożliwi grę w przyszłości. Tak więc "granie na siłę" może się po
          prostu nie kalkulować.
          • lesew Re: kontuzja Radwańskiej 22.05.09, 14:08
            Gość portalu: z napisał(a):

> Za przeproszeniem - głupoty gadasz. ...<

Ależ właśnie twój "przedpiśca" napisał: "musi się opłacać"(widać się nie
            opłacało)! Czyli: żadne głupoty, może najwyżej niekonsekwencja.
      • Gość: Janusz Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.range86-149.btcentralplus.com 22.05.09, 11:58
        Juz kiedys sie okreslilem co mysle na temat ukladow ojciec trener /
        corka zawodniczka.
        Jest to chory uklad a to co sie wydarzylo przed turniejem w
        Warszawie jest tego swietnym przykladem !!!

Panie radwanski zostaw pan swoje corki pod opieka fachowcow trenerow
        poki jeszcze jest szansa zeby cos z nich bylo bo ostatnio nie jest
        najlepiej i nie sadza zeby bylo lepiej pod pana skrzydlami.
        • Gość: ps Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.hrz.uni-siegen.de 22.05.09, 12:08
          tylko ze ten chory "uklad" zrobil z z dziecka zowodniczeke z pierwszej 10
          swiata, ktoea od czasu do czasu potrafi wygrac z KAZDYM. Poki szla do gory w
          rankingu wszyscy sie nad tym "ukladem" zachwycali i go podziwiali i mowili jak
          dobrze taki ukald "dziala". A teraz nagle kazdy ma jakies pretensje.
      • Gość: fantom5 Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 11:58
        To żałosne co robi p. Makarczyk. Nie widzę nic złego w startowym,
        tym bardziej,że Agnieszka Radwańska to ścisła czołówka światowa i
        nic dziwnego, że ktoś chce by była szanowana. Powinni byli zapłacić
        skoro były wczesniejsze ustalenia, choćby i nie formalne. Odsunąć
        Makarczyka. Niech organizuje podwórkowe turnieje gry w kapsle
        • polsz Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka 22.05.09, 13:10
          50 tys euro za to tylko, że zagra? To w sumie nic tylko startować we wszystkich
          turniejach jak leci, kosić szmal i odpadać w I turze
          • Gość: tooz Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: 213.31.11.* 22.05.09, 14:07
            polsz napisał:

> 50 tys euro za to tylko, że zagra? To w sumie nic tylko startować
            we wszystkich
            > turniejach jak leci, kosić szmal i odpadać w I turze

Tylko ze placisz komus dlatego, ze jest dobry (duzo wygrywa) i
            dlatego ludzie chca go ogladac i za to PLACA (na czym zarabia
            organizator),a jak nie bedzie wygrywal to nikt go nie bedzie chcial
            ogladac i nie bedzie sensu mu placic wiec chyba troche krotki rozum
            masz kolego... Poza tym wszystkie misie pysie uwazajace w dalszym
            ciagu ze nie mozna sie domagac kasy za start sami zacznijcie
            organizowac turnieje nie placac zawodnikom - zloty interes: koszt -
            wynajecia kortu,nagrody, przychod - reklamy,bilety. Czysty zysk z
            pionkow zawodnikow, po co komu placic
            • polsz Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka 26.05.09, 11:57
              ja Twojego "intelektu" się nie czepiałem ale widocznie musisz być wyjątkowym
              debilem skoro Twoim argumentem ma być mój rzekomo krotki rozum
      • Gość: gosc Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: 98.221.171.* 22.05.09, 12:06
        z takim poziomem , jaki prezentuja siostry Radwanskie, to nie bedzie
        wielka strata brak ich udzialu w tym turnieju
        • Gość: NOWA KARIERA ... Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: 80.185.164.* 22.05.09, 12:28
          pokazały ze są dobre w łopacie i noszeniu cementu...
          TO ICH NOWA KARIERA....
      • Gość: expert Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.chello.pl 22.05.09, 12:20
        Po co ten matoł obiecywał,załatwiamy startowe rozmawiamy ze szponsorami będzie
        dobrze. jak nie był pewien kasy dla Agnieszki to powinien od początku mówić że
        startowego raczej nie będzie i wtedy byłoby jasne że gra za mniejszą kasę ale u
        siebie w Pl.
        • Gość: ua Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:26
          > wtedy byłoby jasne że gra (...) u
          > siebie w Pl.

to jasne bylo chyba od poczatku nie? w dupie ma kibicow kibice maja
          ja w dupie
      • Gość: KASA Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: 80.185.164.* 22.05.09, 12:26
        tak to się kończy CYRK O KASĘ...
        ta pazerność na KASĘ niedługo zakończy "gwiazdy" "karierę" w tenisie...
        to nic nie ma ze SPORTEM to CYRK radwańskich.....
        trzeba leczyć...
        • lesew Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka 22.05.09, 14:16
          Gość portalu: KASA napisał(a):

> tak to się kończy CYRK O KASĘ...
          > ta pazerność na KASĘ niedługo zakończy "gwiazdy" "karierę" w tenisie...
          > to nic nie ma ze SPORTEM to CYRK radwańskich.....
          > trzeba leczyć...<

Zauważ tylko, że piszesz o tenisie zawodowym. Rozumiesz? W tenisie
          zawodowym gra się dla/za kasy/ę - prawda? Nie myl profesjonalizmu z
          pazernością. Jeżeli Ci się to nie podoba: wolna wola: graj w tych samych
          turniejach za darmo, a jeśli przypadkiem coś wygrasz, przekaż na jakiś szczytny cel!
          • Gość: KASA Re: Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: 80.185.164.* 22.05.09, 14:26
            lesew napisał:

> Gość portalu: KASA napisał(a):
            >
            > > tak to się kończy CYRK O KASĘ...
            > > ta pazerność na KASĘ niedługo zakończy "gwiazdy" "karierę" w tenisie...
            > > to nic nie ma ze SPORTEM to CYRK radwańskich.....
            > > trzeba leczyć...<
            >
            > Zauważ tylko, że piszesz o tenisie zawodowym. Rozumiesz? W tenisie
            > zawodowym gra się dla/za kasy/ę - prawda? Nie myl profesjonalizmu z
            > pazernością. Jeżeli Ci się to nie podoba: wolna wola: graj w tych samych
            > turniejach za darmo, a jeśli przypadkiem coś wygrasz, przekaż na jakiś szczytny
            > cel!

co ty wiesz o profesjonalizmie CHŁOPKU...
            przecież "gwiazda" "chora".. a to KŁAMSTWO I ZA TO POWINNI ZABRAĆ JEJ IM LICENCJE...
            TAK JA DAJE NA CELE CHARYTATYWNE I RATUJE DZIECI KTÓRE UMIERAJĄ Z GŁODU I NIE
            TYLKO...
            NIEDŁUGO CHŁOPKU USŁYSZYSZ ZOBACZYSZ MNIE....
      • Gość: Stachu Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.mirnd1.nsw.optusnet.com.au 22.05.09, 12:32
        Radwanscy to profesjonalisci (pokazuja to ich wyniki), jezdza po calym swieci i
        w wielu turniejach juz wystepowali. Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze akurat na
        tym turnieju woda sodowa uderzyla im do glowy i postanowili sie obrazic czy tez
        pokazac jacy to oni nie sa wazni. Wyglada bardziej na to ze pan Makarczyk do
        tego poziomu nie dorosl. O czym zreszta swiadczy publikowanie mejla
        zaadresowanego do niego a nie do calej Polski - to jest dopiero nieprofesjonalne.

• Gość: Tomek Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 12:40
        Makarczy czy jak mu tam - dno! dno!! dno!!!
      • Gość: staff Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: 79.121.163.* 22.05.09, 12:41
        Rodzina Radwańskich to porażka. Chyba tylko Agnieszka odnajduje się
        jakoś w świecie tenisa. Pracowałem dwa sezony dla Wimbledonu i
        obserwowałem rodzinkę w akcji. Zwłaszcza pana Roberta wykrzykującego z
        trybun obelżywe słowa po polsku w stronę przeciwników córek. Zresztą
        mamusia i młodsza siostra też są w tym niezłe.
        Nikt takiej wiochy nie robił na zawodach.
      • Gość: Wawoeiec Radwański to IP: *.echostar.pl 22.05.09, 12:50
        burak. Przynajmniej moim zdaniem. Wszyscy którzy myślą inaczej niż on są "be"
        a tylko ona i jego klika "cacy" To jest żałosne - a sportową klasę jego córek
        najlepiej zweryfikują turnieje
      • Gość: wera Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.09, 12:56
        Żenada: Radwańska zachowuje sie jak gó...ara, której woda sodowa
        uderzyła do głowy. A jej tatuś to szantażysta, który mówi wprost:
        daj nam kasę, a jak nie,to weźmiemy zwolnienie i tyle nas zobaczysz.
        Gwiazda, której chodzi tylko o pieniądze i daleko w d... ma polskich
        fanów tenisa. A tak na marginesie - nie wydaje mi się żeby
        ta "wybitna" tenisistka wygrała ostatnio jakiś turniej albo ważny
        mecz... . Rozumiem, jakby przyjechała np Venus Williams i chiała
        tych 50 tysięcy, ale who the fuck is Radwańska?
      • Gość: Luke Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.c198.msk.pl 22.05.09, 12:57
      • Gość: Luke Radwański odpowiada na zarzuty Makarczyka IP: *.c198.msk.pl 22.05.09, 12:58
        Piłka kajakowa to coś strasznego?? ;))

gośc ma trochę zbyt wysokie mniemanie o sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka