Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W sprawie WL

29.07.09, 10:25
    Organizatorem konkursu Wygraj Ligę jest Agora. I tylko organizator może podać
    powody przełożenia lub zamknięcia gry. Ja nie mogę, bo to nie są moje
    kompetencje. Dzisiaj mogę tylko napisać, że trzeba czekać na decyzję organizatora.

PS Bardzo proszę o nieprzesyłanie przez KONTAKT maili z zapytaniami odnośnie
    startu.

Obserwuj wątek
      • mbalinski947 Re: W sprawie WL 29.07.09, 10:28
        ok bede czekal ale oby dzisiaj ruszyla
        • rejmistrz Re: W sprawie WL 29.07.09, 10:35
          Hę? Ja bym nie liczył na rozpoczęcie dzisiaj a już tym bardziej
          wogóle. W poście Kowalla widzę dwa istotne czasowniki: "przełożyć"
          i "zamknąć", a cały post jest raczej w mało pozytywnej tonacji.
          Pozostaje tylko czekać na oficjalną informację, która skończy tą
          całą farsę.
      • bercel Re: W sprawie WL 29.07.09, 10:30
        Dziękujemy za informacje.
        Do wszystkich zainteresowanych. Jedynym wyjściem na uzyskanie odpowiedzi jest
        pisanie zapytań na adres organizatora.

dyrekcja_portalu@agora.pl

Wysyłam zapytanie na ten adres i wam proponuję to samo. Może uzyskamy odpowiedź.
      • flash6 Re: W sprawie WL 29.07.09, 10:37
        A tej informacji możemy spodziewać się dzisiaj??
        • mrozowsk2 Re: W sprawie WL 29.07.09, 10:46
          dzwoniłem do agory, ciężko było znaleźć kompetentną osobę, ale jeden
          z pracowników obiecał mi że postara się wyjaśnic sytuację i oddzwoni
          do mnie.
          • lm_1981 Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 10:52
            Zawsze przed rozpoczeciem było tak że znani ludzie układali swoje
            składy np: Mariusz Tuzimek itp. W tej edycji nie ma żadnych
            zagadnień z takimi ludźmi nawet w piątek czy poniedziałek nie było
            przymiarek.
            • flash6 Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 10:54
              Bo problemem jest czy gra wystartuje czy nie. Dlatego strona jest
              jakby nie żywa...
              • reprezentacja_czeka Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 11:10
                no to jednak chyba się myliłem...to wszystko zbyt długo jest przeciągane...w
                piątek rusza liga...a tu nikt nic nie wie...a jak nie wiadomo o co chodzi to
                chodzi o pieniądze...wydaje mi się choć to tylko domysły iż wszystko jest już
                dopięte na ostatni guzik a prawdopodobnie wycofał się jakiś sponsor i pewnie
                trwają gorączkowe poszukiwania nowego...a w końcu znaleźć kogos kto wyłoży na
                stół 60 tysięcy w dobie kryzysu by zainwestować w coś co może mu przynieść
                straty to łatwo nie jest...wszyscy pieklimy sie że organizator zarabia na
                naszych sms-ach...prawda jest taka że kasę za sms-y pobierają operatorzy
                telefonii komórkowej a organizator dostaje z tego psią część...jakimś
                rozwiązaniem była by wpłata powiedzmy 10zł na konto gazety i ewentualnie z tego
                można by było utworzyć jakąś pulę na nagrody...choć znając życie wiele osób
                które grają po otrzymaniu informacji ze trzeba zapłacić już na starcie po prostu
                zrezygnuje z gry, tak jak już zrezygnowało wielu graczy choćby ze względu
                procesu hurtownictwa czy też wprowadzeniu jakichkolwiek opłat...obym się mylił
                ale nawet jeśli zgadłem że to o kasę się rozchodzi to gra nie ruszy wcześniej
                niż w piątek = przeciążenie serwera i nikłe szanse na założenie choćby jednej
                drużyny...niepokojący jest również fakt jednego z kolegów, który wspomniał o
                telefonowaniu do Agory a tam nikt nic nie wiedział na ten temat...co będzie
                dalej? czas pokaże...
                • bercel Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 11:46
                  Mi się wydaje że to nie jest sprawa sponsora. Nagrody można zmniejszyć lub nawet
                  zlikwidować, a z smsów kasa jest raczej niemała.
                  Wszystko to wygląda raczej na kłótnie przy podziale łupów między Agorą a One-2-One
                  • reprezentacja_czeka Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 12:00
                    Bercel - szczerze? w przypadku wycofania nagród w konkursie gra ograniczy się
                    może do setki graczy...z resztą komu by się chciało prowadzić grę tylko dla
                    zabawy?inwestować, robić zmiany sms-ami tylko po to by zająć miejsce nawet w
                    pierwszej dziesiątce stracić około 50zł na drużynę by mieć samą satysfakcję z
                    lokaty?szczerze wątpię...owszem jest kilku graczy może i kilkunastu którzy grają
                    dla frajdy, ale nie oszukujmy się rzesza gra tylko dla kasy
                    • bercel Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 12:07
                      heh oczywiście przy braku nagród sms-y trzeba by zlikwidować. Choć tak po
                      prawdzie to ilu uczestników konkursu wygrało nagrodę? Mimo wszystko ci , którzy
                      nigdy nie powąchali kasy dalej biorą udział :-P
                      Myślę też że jest więcej niż kilkunastu (nawet więcej niż stu) graczy, którzy
                      graja dla frajdy i bez nagród dalej by brali udział w WL.
                    • gientarka Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 12:11
                      o czym Ty chłopie piszesz, moim zdaniem większość gra dla frajdy, po to są ligi
                      prywatne, gdzie możesz rywalizować ze znajomymi są ligi regionalne itp. mam
                      swoja ligę prywatną i nikt nie myśli o żadnej kasie
                      gdyby nie było kasy (wygranej) to by odpadli hurtownicy a w grze dalej by
                      zostało kilka tysięcy graczy
                      • reprezentacja_czeka Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 12:25
                        gientarka napisał:

> o czym Ty chłopie piszesz, moim zdaniem większość gra dla frajdy, po to są ligi
                        > prywatne, gdzie możesz rywalizować ze znajomymi są ligi regionalne itp. mam
                        > swoja ligę prywatną i nikt nie myśli o żadnej kasie
                        > gdyby nie było kasy (wygranej) to by odpadli hurtownicy a w grze dalej by
                        > zostało kilka tysięcy graczy

Skąd takie przekonanie?ligi prywatne to w większości ligi jednego gracza który
                        pod kilkoma nazwami prezesów bądź też pod jedną regularnie powiększa co kolejkę
                        swoją liczbę drużyn...ligi regionalne i klubowe? może bardziej obiektywne jednak
                        jak bardzo wielu prezesów zdradziło swój klub np dla Tura Turek bo w tej lidze
                        mieli szansę wygrać kody a w lidze np. Lecha Poznań byli by tylko jednym z
                        wielu?nie przecze że grasz ze znajomymi i masz dobrą zabawę...ja gram kilka
                        edycji w tą grę i udało mi się jeden jedyny raz wygrać 500zł w generalce raz
                        koszulkę i raz pakiet kodów co i tak uważam za dobre osiągnięcie bo gram jedną
                        drużyną dla sportu.
                        Moim zdaniem gra nie ruszy wogóle i trzeba się powoli oswajać z tą myślą...co
                        nie znaczy że na wiosnę nie wystartuje kolejna edycja...
                        • gientarka Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 12:31
                          stąd, że wraz z grupą znajomych mamy swoją ligę prywatną gdzie rywalizujemy
                          między sobą, zdobywamy tytuły i nikt nie ogląda się na generalkę. Nie wiem czy
                          znasz gry fantasy na stronach uefy (liga mistrzów, były puchar uefa) gra tam
                          kilkadziesiąt tysięcy ludzi (również w swoich ligach) a główną nagrodą jest stół
                          do piłkarzyków. Moim zdaniem tutaj byłoby podobnie (zresztą jakie nagrody były
                          na początku WL).
                          Ja też gram tylko jedną drużyną
                          pozdr
                          • reprezentacja_czeka Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 12:39
                            owszem znam tą grę. nie zapominaj tylko że gra ta ma zasięg globalny i grać może
                            każdy...natomiast nie oszukujmy się...nawet jeśli w WL grają obcokrajowcy to
                            nasza podwórkowa nie jest na tyle atrakcyjna by ktoś z Brazylii czy USA(mówię o
                            rdzennych mieszkańcach a nie polskich emigrantach)skusiłby się by tu zagrać. Ja
                            również gram ze znajomymi w prywatnej lidze. Pewnie że jest satysfakcja wygrać z
                            kumplem. W pełni się zgodzę ale z ręką na sercu? czy wygrać dodatkowo 2 czy 3
                            stówki byś nie chciał i czy nie miałbyś satysfacji z takiej wygranej będąc np
                            najlepszym graczem w danej kolejce?czy wygrywając całą edycję gry nie byłbyś
                            wściekły że poprzedni zwycięzca wygrał 30tys a Tobie tylko pogratulowali?
                            • bercel Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 12:53
                              chyba można przerwać jałową dyskusję na ten temat. Są tacy, którzy uważają że
                              bez nagród ta gra nie ma sensu bo zagrałoby w nią nie więcej niż kilkadziesiąt
                              osób, i są tacy ( wśród nich ja), którzy graliby bez nagród i uważają że im
                              podobnych są setki jeśli nie tysiące...
                              Wychodzi na to że jedni drugich nie przekonają....
                            • gientarka Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 12:54
                              oczywiście, że bym chciał, tyle tylko, ze nie zrezygnowałbym z gry gdybym nie
                              miał możliwości wygrania tych 2 czy 3 stówek.
                              ja dalej twierdzę, ze znajdzie się kilka tysięcy ludzi, którzy są uzależnienie
                              od tej gry i graliby pomimo braku nagród
                        • bercel Re: Mnie martwi jeszcze jedna rsprawa 29.07.09, 12:33
                          wydaje mi się że oceniasz wszystkich trochę zbyt surowo.
                          W mojej lidze prywatnej zawsze było kilku prezesów, którzy przede wszystkim
                          ścigali się dla przyjemności rywalizacji z kolegami. Przed tą edycja udało się
                          zgromadzić około 10 osób,które gotowe były grać właśnie dla czystej
                          przyjemności. Założę się że takich ludzi jest znacznie więcej. Przekonanie
                          właśnie stąd że nie mam chyba aż takiego szczęścia że znam 50% wszystkich
                          "bezinteresownie zainteresowanych" (heheh) w naszym kraju. Porównując tę próbkę
                          z całą populacją kibiców, wnoszę że bezinteresownych muszą być tysiące
                          :-)Oczywiście żaden z nas nie pogardziłby z nagrody ale też nie zrezygnowałby
                          gdyby wiedział że nie ma na nią szans.
          • flash6 Re: W sprawie WL 29.07.09, 10:52
            Mam nadzieję, że oddzwoni dzisiaj. Czas ucieka a tu żadnego
            komunikatu...
      • bercel Re: W sprawie WL 29.07.09, 10:53
        Wysłałem maila na adres dyrekcji agory z zapytaniem o to czy konkurs w ogóle
        wystartuje, jakie są powody opóźnienia i jaki jest ewentualny termin
        rozpoczęcia. W przypadku odpowiedzi udostępnię ją na forum.
        • mrozowsk2 Re: W sprawie WL 29.07.09, 11:00
          niema co bezczynnie czekać na komunikat, każdy komu zależy na grze,
          powinien domagać się informacji czy to przez telefon czy przez mail,
          z pewnością nie zaszkodzi.
      • gientarka jednak zamknięcie?? 29.07.09, 11:24
        chyba pierwszy raz, w jakimkolwiek komunikacie padł zwrot "ZAMKNĄĆ GRĘ"
        czyli ta opcja jest rozważana albo już została podjęta wskazywać na to może
        uchylanie się od odpowiedzialności przez moderatorów .
        mam złe przeczucia
        wydawać się mogło, że to samograj - kilkaset tysięcy esemesów (17 meczów, 3 razy
        sponsor raz kilka tysięcy grających) a tu problem z kasą najwyraźniej jest
        osobiście nie potrzebuję marchewki, w postaci głównej wygranej, aby wziąć w tym
        udział
      • bercel Re: W sprawie WL 29.07.09, 11:28
        W regulaminie brak zapisu że tylko organizator może podać powody przełożenia lub
        zamknięcia gry. A skoro brak, to każda osoba mająca takie informacje może je
        ujawnić. Chyba że w osobnej umowie między organizatorem a tą osobą jest zapis
        zakazujący informowania.
        Jest tu niekonsekwencja. Jeśli zadzwonię do agory i uzyskam informacje na
        wspomniany temat, to nie mogę ich udostępnić na tym forum? Nie wydaje mi się.
        Ograniczałoby to wolność słowa.
        Wygląda to na brak chęci, nie kompetencji.
        Jak nie wiadomo o co chodzi....
      • meszna32 Re: W sprawie WL 29.07.09, 11:34
        To co sie obecnie dzieje w pale sie nie mieści. Organizatorzy nie poraz pierwszy pokazują, że mają w dupie graczy, którzy przez pare edycji napychali im kieszenie kasą. Może należy nam sie odrobina szacunku. Przecież większość graczy poświeciła wiele czasu na analize sparingów oraz składów poszczególnych zespołów, nie mówiąc już o planowaniu urlopu zbiegającego się ze starem ekstraklasy i waszej gry. Zamiast tego otrzymywaliśmy początkowo huczne zapowiedzi jaka to gra nie bedzię na X lecie. A teraz co w piątek gra nie wystaruje,w poniedziałek gra nie wystartje, wtorek i środa to samo. Po co zwodzić innych i zabierac im cenny czas na ciągłe zaglądanie na portal. Dajcie konkretną odpowiedz - gra wystartuje albo nie. Wtedy nikt nie bedzie miał pretensji. Graczami nie są dzieci, z którymi można lecieć w kulki.
        • krissman Re: W sprawie WL 29.07.09, 12:05
          Czytając posty na forum mam wrażenie że wszyscy jesteśmy uzależnieni
          od tej gry i niektórym puszczają nerwy.Pamiętajmy że to tylko gra a
          orgganizator nie ma obowiązku rozpoczęcia kolejnej edycji "Wygraj
          Ligę".Większośc z Nas narzekala na regulamin gry a teraz jest gotowa
          zaakceptować każde warunki byleby gra wreszcie się rozpoczęła. W
          sumie to nie wiem juz czy śmiać się czy płakać.W każdym razie w
          sobotę jadę na urlop i jak nie będzie kolejnej edycji to po prostu
          będę musiał z tym żyć :)
          • bercel Re: W sprawie WL 29.07.09, 12:10
            święta racja...
            ... z tym że nie widziałem żeby ktoś narzekał na regulamin... :-) raczej na
            organizację.
            Oczywiście nic się wielkiego nie stanie jeśli WL nie ruszy.
            Jak widać po zainteresowaniu jest duża szansa na to że niszę zapełni ktoś inny.
      • disgorge Re: W sprawie WL 29.07.09, 12:24
        Ktoś gdzieś wyżej bełkotał coś, ze prawie wszyscy grają tylko dla kasy.
        Przepraszam, ale jest on totalnym baranem. Myślę, że jest odwrotnie. Sporo ludzi
        interesuje się ligą i nawet nie myśli o jakichś pseudonagrodach. Najlepiej
        byłoby jakby w ogóle nie było nagród.
        • reprezentacja_czeka Re: W sprawie WL 29.07.09, 12:33
          sam jesteś totalnym baranem a Twoje myślenie jest bliskie poziomu depresji
          założe się że w przypadku zniesienia wszelkich nagród sam się z tej gry
          wycofasz?poza tym skoro nie grasz dla pieniędzy to co tu robisz?jest przecież
          manager założony przez ludzi którzy zjedli zęby na tej grze bezpłatny bez nagród
          a Ty szukasz jeszcze szczęścia tutaj?dziwne...nie twierdzę że prawie wszyscy
          grają dla kasy tylko większość jeśli nie znasz znaczenia tych dwóch zwrotów i
          nie widzisz między nimi różnicy to się człowieku nie odzywaj...jesli gra
          osiągnie bez jakichkolwiek nagród 1/3 frekwencji ostatniej edycji ( dobra
          powiedzmy te 10.000 użytkowników) to osobiście odszczekam wszystko to co
          powiedziałem na forum.Mam jednak dziwne przeczucie że nie będę zmuszony do tego
          radykalnego kroku
          • michal.boss1 Re: W sprawie WL 29.07.09, 12:46
            Uwazam, ze wiekszosc z nas gra w ta gre, bo jednak rozgrywki ligowe
            staja sie ciekawsze, wszyscy sledza wyniki. A przy tym mozna wygrac
            kase... fajne polączenie:)
            • reprezentacja_czeka Re: W sprawie WL 29.07.09, 12:51
              michal.boss1 napisał:

> Uwazam, ze wiekszosc z nas gra w ta gre, bo jednak rozgrywki ligowe
              > staja sie ciekawsze, wszyscy sledza wyniki. A przy tym mozna wygrac
              > kase... fajne polączenie:)

całkowicie się z Tobą zgadzam i może nasza liga nie jest mocna ale to w koncu
              NASZA LIGA!!!
              • michal.boss1 Re: W sprawie WL 29.07.09, 13:42
                Jednak cos w tej grze jest! ja ani razu nie wygralem, a gram ktorys
                tam raz... Niby zawsze sa jakies uwagi dotyczace regulaminu , a tu
                punktacji, a wszysccy i tak graja.
                • niekumaty-1 Re: W sprawie WL 29.07.09, 14:41
                  michal.boss1 napisał:

> Jednak cos w tej grze jest! ja ani razu nie wygralem, a gram ktorys
                  > tam raz... Niby zawsze sa jakies uwagi dotyczace regulaminu , a tu
                  > punktacji, a wszysccy i tak graja.
                  jak już raz się zagrało to chce się grac,grac,grac,grac,grac ........
          • m.a.v.e.r.i.c.k Re: W sprawie WL 29.07.09, 13:04
            Czemu uważasz że w poprzednią edycję WL grało ponad 30 tysięcy graczy? Jeżeli
            bierzesz tą liczbę z ilości drużyn w klasyfikacji to pewnie oznacza że graczy
            było ze 3-5 razy mniej.
            Twoje pytanie ile graczy byłoby zainteresowanych grą bez nagród, dla czystej
            przyjemności o jakiej pisze disgorge, jest dość ciekawe. Osobiście myślę, że 10
            tysięcy jest liczbą osiągalną. Spójrz chociażby na często przywoływane na forum
            fantasy premier league. Do tego potrzeba jednak reklamy, a za to się już płaci.
            I tu jest pies pogrzebany - kto będzie płacił za reklamę strony z której nic nie
            dostanie? Chyba tylko ja jestem takim idiotą ;).
            • lysywaz Re: W sprawie WL 29.07.09, 13:30
              Z nagrodami czy bez i tak to nie zmienia faktu że jesteśmy w d...martwym
              punkcie...a organizatorów to bawi...chciałbym żeby wystartowała ta gra i nikt
              nie wziął w niej udziału choć to nierealne...może wtedy gazeta zaczęła by nas
              traktować należycie...bo tak robią z nami co chcą a my i tak zagramy po raz
              kolejny(jeśli będzie nam dane)
              • polakkk23 Re: W sprawie WL decyzja agory 29.07.09, 14:57
                ludzie musicie wiedziec(a wiem to na pewno),ze agora doklada do
                gry,kasa z sms idzie na obsuge firmy zajmujacej sie gra,tez kilka
                osob pracuje przy tym i trzeba im za to zaplacic...jedyna korzyscia
                agory jest ilosc wejsc na strone internetowa..to sa pewne informacje!
                moze wiec ktos z gory powiedzial dosc...
                • extremelord Re: W sprawie WL decyzja agory 29.07.09, 15:26
                  bzdury wystarczy prosty rachunek (netto)
                  10000 tys graczy i 60000 tys drużyn
                  czyli 50 tys drużyn po 1 zeta = 50000
                  15 kolejek trwajacych 5 miesiecy
                  do obsługi strony niech by i były 4 osoby z pensją 3000 na ręke
                  chociaz w warsiawce pewnie wiecej dajmy na to nawet 5 tys
                  na kazdą kolejke srednio niech ze wszystkich druzyn zejdzie jeden
                  esemes
                  to mamy 900 000 netto
                  liczenie bardzo uproszczone ale osoby które mają doswiadczneie w
                  obsłudze stron mogą cos dopisac od siebie
                  • polakkk23 Re: W sprawie WL decyzja agory 29.07.09, 15:35
                    extremelord napisał:

> bzdury wystarczy prosty rachunek (netto)
                    > 10000 tys graczy i 60000 tys drużyn
                    > czyli 50 tys drużyn po 1 zeta = 50000
                    > 15 kolejek trwajacych 5 miesiecy
                    > do obsługi strony niech by i były 4 osoby z pensją 3000 na ręke
                    > chociaz w warsiawce pewnie wiecej dajmy na to nawet 5 tys
                    > na kazdą kolejke srednio niech ze wszystkich druzyn zejdzie jeden
                    > esemes
                    > to mamy 900 000 netto
                    > liczenie bardzo uproszczone ale osoby które mają doswiadczneie w
                    > obsłudze stron mogą cos dopisac od siebie
                    wez pod uwage ze tyle sms az nie ma,gracze wysylaja tylko na te
                    druzyny ,ktore maja szanse cos wygrac-a firma,ktora obsluguje sms
                    zgarnia krocie...
      • btbx Re: W sprawie WL 29.07.09, 15:37
        pewnie organizatorzy sa z łodzi... hehe, czekam na start i mam nadzieje ze dzis,
        a najpozniej jutro rano ruszycie bo w piatek bedzie za pozno i bedziemy miec za
        malo czasu na zrobienie druzyn, pozdro
        • lysywaz Re: W sprawie WL 29.07.09, 17:01
          btbx napisał:

> pewnie organizatorzy sa z łodzi... hehe, czekam na start i mam nadzieje ze dzis
          > ,
          > a najpozniej jutro rano ruszycie bo w piatek bedzie za pozno i bedziemy miec za
          > malo czasu na zrobienie druzyn, pozdro

Za mało czasu na zrobienie drużyn? no ty chyba zartujesz?mysle ze organizatorzy
          przewidzieli natlok i ulepszyli serwery...zalozenie jednej druzyny to czas gora
          10-15 minut bo nie wierze ze nie masz skladu juz w glowie...wiec nawet przebijaj
          sie poltorej godziny przez tlok na laczach to zalozmy ze gra wystartuje 5 godz
          przed oficjalnym meczem to i tak zdarzysz zalozyc ich nawet kilka
          • keicam47 Re: W sprawie WL 29.07.09, 17:03
            PARE GODZIN PRZED PIERWSZYM MECZEM TO NIEKTÓRZY BĘDĄ W PRACY!
            • prezes-33 Re: W sprawie WL 29.07.09, 17:11
              Panowie bądźmy poważni. Jeśli gra w ogóle ruszy - a mam niestety
              coraz większe wątpliwości - to na pewno nie parę godzin przed
              pierwszą kolejką. Może od którejś następnej. Szkoda tylko że tak
              długo trzeba czekać na ostateczne decyzje. Robi sie to już naprawdę
              irytujące.
      • koniec13 Re: W sprawie WL 29.07.09, 17:26
        Organizatorzy z Łodzi zastrzegli sobie,jeśli w ekstraklasie nie będzie choć
        jednej drużyny z Łodzi nie poprowadzą konkursu.Koniec i kropka.
      • nociu Re: W sprawie WL 29.07.09, 17:50
        ton wypowiedzi Kowalla - umywam ręce, nie będę nic pisał, organizatorem jest
        AGORA - wskazuje, iż pozostaje on w konflikcie z szefostwem. Prawdopodonie
        zażadał podwyżki i teraz bierze ich na przeczekanie. Źle to wróży gdyż tylko
        jemu w firmie zależy na WL, a jak on nie ma sily przebicia to jakiś krawaciarz
        po prostu wzruszy ramionami i powie że nic się nie stanie jak się grę zamknie i
        tyle.
        Prawda jest, że jeżeli gra ruszy dopiero dzisiaj to nie zarobi na sieie.
        Pasjonaci (forumowcy) drużyny założą ale bez reklamy w gazecie i na portalu nie
        znajdzie się odpowiednia ilość mięsa armatniego czyli "niedzielnych" graczy ay
        zapewnić minimalną rentowność
      • zibibobi Re: W sprawie WL 29.07.09, 18:44
        W sobotę (25.07) po informacji Kowala "Dzisiaj nie startujemy"
        napisałem ;"Może zamiast informacji "dzisiaj nie startujemy"
        należałoby zapytać "Czy w ogóle startujemy?"
        Jak się okazuje miałem czuja że tak będzie. Oczywiście nie jestem z
        tego powodu zadowolony. Gram od początku i jakoś trudno pogodzić mi
        się z myslą, że gra może nie wystartować.
      • swidur Re: W sprawie WL 29.07.09, 18:48
        mam takie w wrażenie czytając posty, że niektórym zależy na tym,
        żeby gra nie wystartowała bo mają w tym jakiś swoj interes.
        PS. Może się mylę i jest to tylko działanie w stylu działaczy ŁKS
        (najpierw nabluzgali na komisje licencyjna a później chcieli , żeby
        im przyznała licencje wbrew przepisom)
      • reprezentacja_czeka Czyżby coś się działo na stronie? 29.07.09, 19:47
        zmieniają się ceny w zakładce piłkarzy
        I tak Arboleda z 4,0 na 3,8
        Marcelo z 3,9 na 3,7
        Głowacki z 2,6 na 2,8
        to tak na szybko co mi się rzuciło
        Zaznaczam że może zmiany nastąpiły wcześniej i to przeoczyłem
        • swidur Re: Czyżby coś się działo na stronie? 29.07.09, 20:18
          te ceny są juz od początku tygodnia
          • reprezentacja_czeka Re: Czyżby coś się działo na stronie? 29.07.09, 20:26
            A Skaba też był na liście Polonii B.?
            • memor porazka organizatorów 29.07.09, 21:30
              Nie wierze w to,że Bwin nie wyłożyło by od reki chociażby o połowę mniej
              pieniędzy niż dawali do tej pory...
              Albo np. Betclick,byłoby dla nich świetnie przejąć grę którą do tej pory
              sponsorował ich rywal.
              A przypomnę,że Betclick dokładał się np. do kontraktu S.Gancarczyka.

Myślę,że po prostu organizatorzy dali d.I to jeszcze w jubileuszową
              rocznicę.Niesmak pozostanie na długo.
      • warp-75 To wygląda na szantaż 29.07.09, 22:26
        poszło o kasę w umowie "WL na X-lecie" i żadna ze stron nie chce
        ustąpić tj. AGORA (organizator) i firma zajmującą się obsługą WL

PS. Jedna z wielu hipotez :)
        • skarp52 Re: To nie szantaż to kopromitacja 29.07.09, 22:45
          Wielka kompromitacja na X-lecie.
          P.S.
          Nie mam innych hipotez
          • kuri82 Re: To nie szantaż to kopromitacja 29.07.09, 23:22
            Nie krytukujcie, tylko przekonajmy organizatora żeby za wszelką cenę
            wystartować! Grajmy o kubek z logo WL, ale GRAJMY!!!
            Prośba wielu "prezesów" którzy grają regularnie od lat, od czasów
            papierowych karteczek!!
      • mrczeg1991 Re: W sprawie WL 30.07.09, 11:23
        Z tej wypowiedzi wnioskuje że szanse na start Wl są coraz mniejsze
        Prawdopodobnie Kowall ma już jakieś informacje do których ujawnienia nie ma
        kompetencji. Wydaje mi się że może chodzić o budżet możliwe że któryś ze
        sponsorów się wycofał i ciągle trwają poszukiwania nowego to by tłumaczyło
        ciągłe przesuwanie startu przy tym trzeba pamiętać że Wl to gra wymagająca
        dużych nakładów finansowych nagrody jak i opłaty za serwer i wiel inych kosztów
        które niesie za sobą ta zabawa
      • zibibobi WL chyba jednak ruszy! 30.07.09, 13:30
        Po przeczytaniu tego wątku w GW nabieram przekonania, ze to jednak
        przyczyny obiektywne opóźniają start WL. No bo jak rozpoczynać grę
        kiedy tak na dobra sprawe nie wiadomo kto zagra w ekstraklasie
        (Widzew, Łks, Cracovia,Korona)? Wyobrażacie sobie jaki byłby bałagan
        ( o innych bardziej dosadnych okresleniach nie wspomnę), kiedy
        prezesi umieściliby w swoich zespołach piłakrzy np. Cracovii a
        okazałoby sie, ze ona nie zagra w lidze tylko np. Widzew (którego
        piłkarzy nie ma na liscie trasferowej). Dzisiaj rzekomo zbiera sie
        jakies bardzo wazne gremium i "cos postanowi". Gorzej jak nic nie
        postanowi! Trzeba tez brać pod uwage, ze jak to wazne gremium "cos
        postanowi" to wówczas np. pokrzywdzona zostanie (wg swoich
        kryteriów) Korona i ona zacznie nową batalie prawną używając do tego
        wszystkich mozliwych organów w Polsce i na świecie. Czy wobec tego
        jest jakies sensowne rozwiązanie? Dla świętego spokoju powiekszyłbym
        lige o Widzew i ŁKS i 4 zespoły lecą bezposrednio a wchodza 2.
        Z GW: "Jest szansa, że Trybunał Arbitrażowy podejmie dziś decyzję o
        zawieszeniu wykonania kary dla Widzewa. - Cały czas wierzę jednak w
        rozsądek ludzi z PZPN-u - mówi Sylwester Cacek, właściciel Widzewa
        Jeśli w niedzielę widzewiacy zagrają z Górnikiem Łęczna, a Korona
        Kielce z Polonią Warszawa, to nawet po korzystnym werdykcie
        trybunału ten sezon będą mieli stracony. Dlaczego? Bo w trakcie
        sezonu nie można dokonywać żadnych zmian w składzie lig. Wszystko
        zależy od tego, czy arbitrzy zdecydują się zawiesić wykonanie kary. -
        Członkowie składu orzekającego z panią Marią Zuchowicz, jego
        przewodniczącą, na czele są zdeterminowani, żeby jeszcze w czwartek
        zająć się tą sprawą - powiedział "Gazecie" Wiktor Cajsel, rzecznik
        Trybunału Arbitrażowego. Jeśli wykonanie kary degradacji zostanie
        zawieszone, to Widzew zainauguruje sezon w ekstraklasie.

Zarząd PZPN-u już wcześniej podjął bowiem uchwałę, że wówczas
        zbierze się Komisja ds. Nagłych i dokooptuje Widzew do najwyższej
        klasy, a także zarządzi baraże między Koroną Kielce i Cracovią albo
        Arką Gdynia (jeśli ŁKS dostanie licencję)."

• agnsam kolego zibizobi 30.07.09, 13:59
          chciałbym też w to wierzyć, ale to nie Piłkarzyki rozdają karty.
          Nasi organizatorzy i my z nimi żerujemy na Ekstraklasie. I jeżeli
          tam są umowy na dziesiątki - setki milionów i chcą ruszyć jutro, to
          jakiż problem my mamy? zamienić zawodnika z Cracovii na widzewiaka?
          Gwarantuję, że ja zdążyłbym dokonać zmian na czas i że mógłbym grać
          za nic, za koszulkę. Zresztą nigdy nic nie wygrałem to i tym razem
          jakoś wytrzymałbym. Wydaje się, że i inni Prezesi - niehurtownicy
          też byliby takiego zdania.
        • bercel Re: WL chyba jednak ruszy! 31.07.09, 07:57
          Wybacz ale twoje wnioski można uznać za nieco naiwne.
          Gdyby przyczyną braku startu WL była niejasna sytuacja w Ekstraklasie,
          mielibyśmy oficjalny komunikat (bo dlaczego nie? "W związku z bałaganem w
          Ekstraklasie, czekamy na wyroki i postanowienia i ruszamy od 2 kolejki...").

Gdyby przyczyna był brak pieniędzy na nagrody, mielibyśmy oficjalny komunikat
          (bo to nie wstyd, i można się przyznać."...Trudna sytuacja, kryzys, szukamy
          sponsorów, jak się uda ruszymy...").

Najsensowniejszym wyjaśnieniem braku informacji zarówno ze strony Agory jak i
          One-2-One jest to że sytuacja jest taka że wstyd im się przyznać przed
          uczestnikami. A jedyny problem, którego mogą się wstydzić i którego może nie
          udać się rozwiązać w kilka dni to kłótnia o wpływy z gry. Kto ile
          bierze...("Przepraszamy uczestników ale na razie nie możemy dogadać się jak
          dzielimy zyski...my chcemy tyle a oni nie chcą się zgodzić...")
          Jeśli się nie dogadają za jakiś czas możemy mieć do wyboru osobne gry Agory i
          One-2-One i może jeszcze jedną stworzoną przez wkurzonych fanów:-)
          Jeśli się dogadają ruszą od 2 albo 3 kolejki a sprawę zwalą na problemy
          techniczne lub niezależne od nich problemy.
      • adriano8888 Re: W sprawie WL 30.07.09, 14:32
        W pewnym innym darmowym polskim managerze typu WL wygrałem 2 pendrivy za 10zł. za 2 wygrane kolejki. I to była fantastyczna radocha. Nagrody mogą byc minimalne typu kubek, koszulka i myslę, że kilka tys. grało by jak nic. Oczywiście bez opłat: symboliczne nagrody, symbolicna opłata. Tak bodajże było, gdy były Piłkarzyki zamiast WL i to był hit.
        • pretender75 Re: W sprawie WL 30.07.09, 16:47
          nic dodać, nic ująć
        • ademir Re: W sprawie WL 30.07.09, 19:38
          Zgadzam się. Myśle, że chodziło ci o Drużynę Marzeń. W Wygraj Ligę
          wszystko zaczęło się psuć po wprowadzeniu tych sms-ów. Rozumię,
          jeszcze jeden sms za założenie drużyny, ale żeby płacić za każdy
          krok, to szkoda gadać. Wszyscy olejmy tą grę i już.
          • szczun48 Re: W sprawie WL 31.07.09, 09:00
            ademir napisał:

Rozumię,

człowieku, ROZUMIEM!

Co za wieśniak...
          • swidur Re: W sprawie WL 31.07.09, 09:38
            tylko, że WL z półroczną przerwą istnieje prawie 9 lat a po innych
            tego typu menadzerach ślad zaginął typ płatnych i bezpłatnych wiem
            bo grałem i niektóre były nawet dobre. Od początku była płatna bo
            trzeba było kupić GW z kuponem, później dokupić kolejne z kuponami
            zmian. Kiedy wprowadzono smsy zamiast kuponów kosztowały one zdaje
            się na poczatku 3pln + vat później zeszły do 1pln ale doszły inne
            funkcje. Były bezpłatne piłkarzyki równolegle do WL ale bezpłatne
            nie znaczy darmowe w utrzymaniu i pewnie za długo w takiej formie by
            się nie utrzymały vide historia sportmenadzera.
        • akst1 Re: W sprawie WL 31.07.09, 00:22
          adriano, każdy cio... na tym forum mówi mniej więcej to samo...
          • akst1 Re: W sprawie WL 31.07.09, 09:38
            Przepraszam Cię, adriano, za tę wypowiedź, ale po prostu wkurzają
            mnie ci wszyscy, którzy chcieliby grać bez nagród.
            • swidur Re: W sprawie WL 31.07.09, 09:45
              ja mogę grać bez nagród ale nagrody to sól tej gry i nie wzbudzałaby
              ona tylu kontrowersji gdyby ich nie było. Poza tym forma bezpłatna
              odpada bo gra by sie nie utrzymała.
      • swidur Re: W sprawie WL 31.07.09, 09:55
        Nie wiem czy gra się rozpocznie. Nie wiadomo nawet czy to nie jest
        jej koniec. Mam nadzieję,ze nie. Na następne edycje jeśli takowe
        będą mam propozycję, która zdaje sie juz tu padała. Zamiast smsów za
        każdą czynnośc lepiej wprowadzić wyższą opłatę za założenie zespółu
        10 lub 20 pln od początku organizatorzy bedą wiedzieć jakie mają
        wpływy - odpadnie dola dla operatorów komórkowych - będzię wiadomo
        ile można przeznaczyc na nagrody.
      • tomimwo Re: W sprawie WL 31.07.09, 09:58
        dlaczego nie mozna sie zalogowac załozyłem konto ale logowanie nie działa ?
        • wonchamy1 Re: W sprawie WL 31.07.09, 11:14
          bo konkurs nie rusza :/ i tyle w temacie
          • wonchamy1 Re: W sprawie WL 31.07.09, 11:15
            morze od nastepnej kolejki. Oby
            • ordyniak92 Re: W sprawie WL 31.07.09, 11:30
              Nie mogę sie zalogować do gry czemu ??
              • tomkow2 Re: W sprawie WL 31.07.09, 12:27
                d'oh

bo jeszcze nie wystartowała,ot czemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka