Gość: bob IP: *.watf.cable.ntl.com 29.07.09, 22:59 Ale nie napisali kto nadal przyznaje sie do bledow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roger Re: Nadal przyznaje się do błędów IP: *.chello.pl 30.07.09, 10:33 Napisali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Federer... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:49 "Szwajcarowi...urodziły się w poprzednim tygodniu bliźniaczki..." widać nie tylko w tenisie jest dobry ;) za kilkanaście lat będą finały z udziałem sióstr Federer :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Kto pierwszy wróci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 15:46 "Hiszpan wróci na kort wcześniej od Rogera Federera. Szwajcarowi, który nie gra od Wimbledonu, urodziły się w poprzednim tygodniu bliźniaczki i przed US Open (31 sierpnia) wystąpi najwyżej w jednym turnieju" Hmm to ciekawe, skąd takie info ? Na oficjalnej stronie Rogera nic o tym nie ma, przeciwnie jest ujęty turniej w Montrealu (ten od 10 sierpnia) zawany nomen omen "Rogers Cup" Odpowiedz Link Zgłoś
thomasseyr Nadal przyznaje się do błędów 30.07.09, 16:52 No cóż lepiej późno niż wcale Rafa ;). Ja uważam, że już występ w Rzymie na Foro Italico był zbędny. Nie bronił tam żadnych punktów po porażce z Juanem Carlosem. Madryt to już w ogóle było jakieś nieporozumienie, szybka nawierzchnia nawet nie przypominająca kortów ziemnych. Nadal sam pozwolił Federerowi się odbudować, bez tego zwycięstwa w Madrycie Federer poległby w Paryżu przed finałem albo w samym finale. Gdyby odpuścił dwa ostatnie Mastersy przed Paryżem Szwajcar nie wygrałby Rolanda Garrosa. Na wimbledońskiej trawie Rafa tytułu by raczej nie obronił ale na pewno co najmniej w 1/4 by się znalazł. Jako fan Hiszpana trochę żałuje tych błędnych decyzji, które tak prawdę schrzaniły mu sezon. Federer o ironio grał najsłabszy Garros, a i tak wygrał. Nie ma takiej siły aby zdrowego Nadala Federer ograł w pojedynku do 3 setów na "mączce". Trochę się obawiam, że te decyzje mogą poważnie nadszarpnąć jego status i pewność siebie na korcie. Wydaje mi się, że fani tenisa powinni się modlić za to aby Nadal wrócił do dawnej dobrej dyspozycji, bo bez niego Ci młodzi po prostu pękają przed Federerem w WS. Może pojawi się jakiś nowy super talent w tenisie, który zamiesza trochę w czołówce i nie będzie się bał wygrywać z najlepszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Nadal przyznaje się do błędów IP: *.chello.pl 30.07.09, 17:22 nawierzchnia w Paryżu była bardzo podobna do tej z Madrytu. Takie czasy - trawa staje się wolniejsza, a mączka twardsza i szybsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Nadal przyznaje się do błędów IP: *.chello.pl 30.07.09, 21:45 Jako fan Hiszpana trochę żałuje tych błędnych decyzji, które tak > prawdę schrzaniły mu sezon. Federer o ironio grał najsłabszy Garros, Już po Australii Nadal nadawał się do szpitala. Wierzył, że jest niezniszczalny okazało się inaczej. Oby wrócił do pełnej formy, bo zgodnie z hiszpańską regułą nie powinien wrócić. Co do Federera mam całkowicie inne zdanie, był tak przygotowany do tegorocznego RG, że nikt nigdy nie grał na mączce na takim poziomie. Nawet Rafa w najwyższej formie by poległ. Federer na RG miał 2 słabe sety, oba z Haasem a mecz z Del Potro wg. mnie był najlepszym jeśli chodzi o poziom meczem w historii RG. Nie jest tak, że Nadal i Federer wygrywają łatwo bo nie mają konkurencji, jeśli konkurencja poważnie przygotuje się do turnieju jak Roddick to tegorocznego Wimbledonu, to trzeba było cudu by Federer ten mecz wygrał. Nadal i Federer pracowitością, mentalnością przerastają resztę o lata. Np. wspaniały na RG Del Potro na Wimbledonie po prostu się zbłaźnił. Myślałem, że niewątpliwy sukces w RG, poniesie go do kolejnych zwycięstw, a okazało się, że po prawdopodobnie tradycyjnym latynoskim karnawale, zmarnował wielką szansę? Taka jest różnica, między panami N i F a resztą. Dla Panów tenis jest wszystkim dla reszty tylko przygodą. Pzdr. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jendrek Nadal przyznaje się do błędów. IP: *.netia.pl 30.07.09, 17:00 Hiszpan, Hiszpan i jeszcze raz Hiszpan. Hiszpanski tenis jest wysilkowy, wybiegany itp. W zasadzie kariery wszystkich Hiszpanow (dobrzy glownie na maczce) koncza sie tak samo. Kontuzjami i zniknieciem z pierwszej piecdziesiatki. Bylo tylko kwestia czasu kiedy Nadal sie skonczy. Zapewne jeszcze nie teraz, ale na pewno niedlugo. Bardzo sie poprawil technicznie, gra niesamowicie, ale jednak za duza proporcja atletyki do techniki. Za duzo nadrabia tym, szybciej sie eksploruje. Na tym polega klasa Federera, jak grajac srednio lub wrecz slabo, ale fantastycznie technicznie utrzymywac sie na korcie nie meczac sie. Przewaga techniki nad sila. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjil Nadal przyznaje się do błędów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:03 guwno wazna ale zgubilem autograf nadala Odpowiedz Link Zgłoś