Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 18:11
    tego czlowieka moznaby puszczac jako program rozrywkowy, kabaret,
    czy cos, ale nie nazywalbym jego popisow relacja z wydarzenia
    sportowego. nietaktowny, myli fakty, nie daje w ogole dojsc do glosu
    drugiemu komentujacemu, no i do tego, to, co moze rozsmieszac, ale
    na dluzsza mete jest meczace- jego nowomowa dot. skokow, czy co tam
    komentuje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mikolaj24 Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp IP: *.acn.waw.pl 29.12.03, 19:59
        przynajmniej można się pośmiać:)
        Moja rada:Włącz muzykę zamiast Szaranowicza.Możesz oglądać bez słuchania jego
        wywodów
      • Gość: Maciuś Kurzajewski Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp IP: *.chello.pl 29.12.03, 20:06
        chuja słyszę... jak tego chuja słyszę to też mnie skręca
        • Gość: SEVEN macius IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 20:35
          macius "ch... slysze" kurzajewski to osobna historia..:) ale on jest jakis
          taki w ogole bardziej "medialny", a szaranowicz to relikt zeszlej epoki !
          • goldtown9 Re: macius 29.12.03, 23:48
            W ogóle jak słysze wyrażenie "szuka" to mnie skręca. Ten "szuka" wiatru, tamten formy. Ktoś szuka szansy na strzelenie gola. Zauważcie to!
            Szaranowicz na poczekaniu przytacza nie stworzone historie, kompletnie nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia...
          • Gość: m04 Re: macius IP: *.lublin.mm.pl 29.12.03, 23:51
            jak osobna jak nieosobna
      • tow.szarikow Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp 30.12.03, 14:35
        ale wprowadza pewne nowości
        - w zeszłym roku mówił "o dwie i dwie dziesiąte punktu" - tzn. gdyby nie było
        dwóch dziesiątych to by było "o dwie punkty"
        - w tym roku mówi "o cztery i pół dziesiątych punktu"
        • seven Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp 30.12.03, 15:28
          och, ja juz nie oczekuje od komentatorow poprawnej polszczyzny, bylebym
          mogl sie domyslic, o czym mowia.... ale jak ktos jest wyczulony na bledy
          jezykowe to moze go szlag trafic. mnie bardziej denerwuje jak szaranowicz
          zaczyna jakas historie, w tym momencie ktos skacze i gosc nie komentuje
          skoku, tylko tak cedzi ostatnie zdanie swojej `przypowiesci`... albo liczy na
          predce punkty zawodnika (chyba w slupkach, lol) i kiedy ja juz dobrych
          kilka-kilkanascie sekund widze wyniki na ekranie, mowi z duma, ktore to
          miejsce zawodnik zajal...
          • Gość: Bonhart Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 00:09
            Ciekaw jestem czy 1 stycznia nadal bedzie mowil o skoczni w "Garmiszparten"?
            Trzymam tez kciuki za Haniego, bo jak zacznie wygrywac to ponownie uslyszymy o
            tajemniczym "przyruchu dajacym znakomity tajming". No i ten "Misiael"
            Uhrmann... ;)
            Ale coz... Szaranowicz ma widocznie niezle plecy w TVP.
            • goldtown9 Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp 31.12.03, 00:51
              Kurtka na wacie, czy oni w TVP nie czytaja forum? Wszedzie Szaranowicz nie cieszy sie uznaniem. Poza tym lwia częśc piłkarskich komentatorów to tragedia. Dobrze, że nie przenikaja do skoków. A tak w sumie to co teraz robia? Szlifuja warsztat?
              • Gość: SEVEN Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 00:25
                heh, no mysle, ze nie czytaja ;( co do komentatorow pilkarskich to ja
                jeszcze pewna sympatia darze basalaja, sam nie wiem czemu, moze
                dlatego, ze po prostu dawno nie slyszalem nikogo lepszego w
                ogolnodostepnej telewizji (ostatni mecz na c+ widzialem ze 3-4 miesiace
                temu..). a ci nowi- tragedia, fatalna dykcja, szczegolnie jeden mnie drazni,
                niestety nie kazdy glos nadaje sie do telewizji....
            • goldtown9 Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp 31.12.03, 00:55
              Aha! Kwiatkowski pewnie pyta: ile jest postów na naszych komentatorów w necie?
              Szaranowicz - 1250390
              Miklas - 1390
              Kurzajewski - 23.
              No to kto zwolni takiego komentatora?
              Przecież on jest number one!

• fle_xx Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp 01.01.04, 20:53
        Dzisiaj znowu dał popis, szczególnie z "starzejącym się Schmittem". Ręce
        opadają...
        • Gość: SEVEN Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 00:18
          albo hannawald "lapiacy w powietrzu co sie da"... zauwazylem ciekawa
          tendencje, ale moze jestem przewrazliwiony- szaranowicz strasznie slodzi
          (ofkorz poza malyszem, ktorego nazwisko padachyba w kazdym zdaniu)
          hannawaldowi- tak, jakby sie bal, ze, nie wiem, ktos mu powie, ze jest
          uprzedzony wobec niemcow?
          ach, jeszcze dzisiaj rozbil mnie tekst, po skoku ktoregos zawodnika - "metr
          dalej... blizej "
          slowem- zenada. czy w tvp zawsze musza pracowac tacy niekompetenti
          ludzie?;/ narazie nie wspominam o innych dyscyplinach, bo to nie sezon,
          ale przeciez szaranowicz to tylko jeden z wielu. chyba najbardziej
          eksponowany
          • Gość: meficzek Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.04, 01:19
            hehe no albo jak jakis zawodnik skoczyl 106 metrow a Szaranowicz podniecal sie
            iz byl to bardzo dobry skok. No i juz sam nie wiem bo mi sie wydawalo ze
            wypadek ostatni to mial Hueng Chul Choi a nie tan drugi Chil Gu Kang czy jakos
            tak ;]. Ale moze to ja sie myle a wodz Szar ma racje ;]

A no i co mnie dobija to po kazdym skoku Adama jest tlumaczenie wiatrem,
            zawsze jest niekorzystny i wlasciwie gdyby nie wiatr Adam lecialby conajmniej
            3-4 metry dalej. Przeciez kazdy moze byc w slabszej formie, nikt nie wymaga od
            niego samych zwyciestw, ale na Boga powiedzmy to otwarcie i przestanmy
            usprawiedliwiac sie wiatrem! Adam nie ma formy a Tajner nawet orła nie
            nauczylby latac. Tylko czemu nikt tego nie chce przyznac otwarcie?
            • Gość: tami Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.01.04, 17:40
              no to fakt z tym Koreańczykiem... Szaranwicz się podniecał że facet tak szybko
              się z wypadku otrząsnął a to nie ten skoczek był. No coż Koera to juz dla
              naszego Włodzia za daleko.
              A widzieliście to jak pokazali jakąś całującą się parę a szaranowicz na to:
              "no tak... oni tak jeszcze po wczorajszym?" masakra!!!
              No i ten tajming, przyruch, lucky loosers (zastrzelił mnie ostatnio tym "ale ja
              wiem że panstwo tego nie lubią więc będę mówił najlepsi z przegranych :-), team
              spirit, wiatr, teraz skacze Mikael przepraszam Misiael Uhrmann. A z liczeniem
              punktów to juz przesada!
      • spatologizowana_sempiterna Re: jak dlugo jeszcze szaranowicz w tvp 04.01.04, 21:42
        Hihi. A dzisiaj to się zamienił chyba w stację meteorologiczną. Co na belce
        pojawił się zawodnik - to było: "no, na progu ma 1,7, teraz 1,8. ale tam na
        zeskoku prawie 3 metry, teraz trochę osłabło, ale jeśli przeleci przez bule, to
        tam powniniem złapać..." i tak w kółko.

Ja tam nie mogę odżałować do dziś Jerzego Mrzygłoda. A Krzysio Miklas - może i
        sensowniej gada od Włodka, ale ten jego "barszczyk świąteczny" sprzed dwóch lat
        to była mocna przesada.

Dla mnie Włodzio jest niezastąpionym dostarczycielem tekstów. Moje
        ulubione: "[Korzeniowski] komputeruje monitorowanie swojego chodu", "To jest
        fighter!" i "On jest na to" [tzn. jest w stanie skoczyć daną wysokość w skoku
        wzwyż], i wywody o "hollywoodzkim kiczu", kiedy na mistrzoastwach w lekkiej
        atletyce Mike Powell doznał kontuzji i przegrał z Lewisem.
        • seven meteorolog 06.01.04, 22:59
          moze by tak przeniesc szranaowicza z redakcji sportowej do pogody,
          sprawdzilby sie, w koncu juz ostro cwiczy.

i te jego opisy, dzisiejszy post sponsoruja: "kwasny kojonkowski" i
          "mroczny ahonen"
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka