Gość: LoRken IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:26 Fanaberie mistrzów świata? Nie wiedziałem że Hiszpanie są aktualnymi mistrzami świata ;] // Brawa dla GW! ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcin tak, są Mistrzami Świata z 2006 roku IP: *.chello.pl 06.09.09, 15:33 a więc aktualnymi. Masz jeszcze jakieś inteligentne komentarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa Re: EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:36 archive.fiba.com/pages/eng/fa/event/p/cid/WMM/sid/3507/_/2006_World_Championship_for_Men/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjjs Re: EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:41 W tym problem, ze akurat sa ... Japonia 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi za krotkie lozko jest za krotkim lozkiem IP: *.demon.nl 06.09.09, 15:54 i wcale im sie nie dziwie, ze im sie to nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: 77.209.200.* 06.09.09, 15:57 To taki hiszpañski styl, nigdy szczerze, zawsze pokretnie. No coz blisko afryka a tam arabowie, widac wplywy. Odpowiedz Link Zgłoś
ya-nek EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata 06.09.09, 16:07 Dostali w tylek od Litwy i sie obrazili. Miejmy nadzieje, ze beda mieli jeszcze wiecej powodow do obrazy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdro EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.icpnet.pl 06.09.09, 16:18 Tymczasem w Poznaniu w Starym Browarze Chorwaci delektowali się kawką. :) (byłem dzisiaj i widziałem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hispan EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.vdnet.lt 06.09.09, 16:28 Tak, tak 5 cm rezervu :))))) Chyba ze bez poduszki beda spac. 220 to zdecydowane za malo dla koszykarzy i Ludwiczuk o tym muszi wiedziec. Zawsze i wszendzie luszka sa specialne przedluzane dla koszykarzy. I o ile wiem to najwiecej problemow bedzie w Katowicach. Tam pokoje sa malutkie, jezeli beda przedluzac lozka, to miejsca tam zupelnie nie zostanie. Kabyny dla przysznic sa chyba 2-metrowej wysokosci, to Gasol bedzie myc sie na kolanach :) O tym wszystkim mowiano polakom kiedy byla wizita przedstrawicieli federacji, ale chyba oni nie zrozumieli albo nie chcieli rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Migdal Re: EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 16:33 No matematycznie podchodząc do sprawy to mają Państwo rację z tymi 5 cm zapasu. Ale doliczmy do tego fakt, że łóżko to nie trumna i trochę zapasu i z góry i z dołu być musi. Sam mam wzrostu prawie 2 m i łóżko, które robione było dla mnie na zamówienie ma 220 cm, i w zasadzie jest na styk. Dlatego się marudzeniu Panom Hiszpanom nie dziwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gG EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 16:39 Polamac i =m rece in= =nogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 17:11 No właśnie, informację o 5 cm rezerwy trudno nawet skomentować. Te artykuły piszą jacyś masochiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepep Re: EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.chello.pl 06.09.09, 17:23 Może jednak sadyści? :) Ale skoro mowa o łóżkach może od razu sado-maso niech piszą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.3.pl 06.09.09, 17:42 To niech śpią na podłodze jak im się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... 5cm zapasu?! IP: *.net-serwis.pl 06.09.09, 18:13 Ludzie, czy wy śpicie w łóżkach które mają po 185cm?! Ten tekst o 5cm to jakiś żart chyba, oczywiście, że te łóżka są za krótkie dla koszykarzy, przecież nie będą spać z głową przyklejoną do ściany albo ramy łóżka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berkowaty 5 cm... IP: *.static.adslpremium.ch 06.09.09, 19:08 chłopaku, ja śpię dopiero wtedy jak się dywanem przykryję... 5 cm to luksus... w ogóle łóżko to luksus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.zone9.bethere.co.uk 06.09.09, 20:16 a nam sie nie podoba ze im sie nie podoba... dajcie spokoj ich sprawa i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
muminos1975 EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata 06.09.09, 20:41 całe 5 cm zapasu WOW, to połóż sie szkucie 165cm w łóżku 170 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix jakie fanaberie? IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 06.09.09, 22:34 to jest normalne. nie chcą by ich podglądano , przecież wiadomo od lat ,że się nagrywa treneingi czy podgląda. ponadto łóżka 225cm na 215cm są w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej kpiny se robią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.09, 23:13 Przecież tu jest Polska - trzeci świat, kto tutaj słyszał o wygodnym łóżku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dibio Re: kpiny se robią IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.09, 23:47 Fajnie się wyrażasz o własnym kraju. Gdyby w takiej dziadowskiej, przeżartej korupcją, z jednym z najsłabszych systemów szkolnictwa Hiszpanii ktoś rzucił ci to w twarz to co byś zrobił? Przytaknął i rzucił mu się lizać nogi? Szczęka mi opada jak widzę ptaka srrającego we własnym gnieździe.,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacinto Re: kpiny se robią IP: *.Red-217-126-135.staticIP.rima-tde.net 07.09.09, 08:57 Hiszpania to prawda, ze jest przezarta korupcja, ale nie mniej niz Polska. Wedlug ostatnich danych tez jest prawda, ze Hiszpania ma jeden z gorszym systemow szkolnictwa w Europie, ale pomimo tego Polska jest 30 lat za Hiszpania. Mieszkam w Madrycie od 18 lat i jezdze do Polski przynajmniej raz na rok i roznica jest kolosalna pod kazdym wzgledem. W tym roku mialem okazje zobaczyc roznice miedzy nasza PKP (polskie koleje) i RENFE (hiszpanskie). Z Warszawy pojechalem do Jastarni tj okolo 500 km, podroz trwala ponad 11 godzin. Z Warszawy wyjechalem z godzina i 45 minutowym opoznieniem, potem jechalismy jakas okrezna droga przez Kutno. W Hiszpanii, na przyklad z Madrytu do Barcelony jest ok. 600 i jedzie sie troche wiecej niz 2 godziny, gdy pociag spozni sie miedzy 15-30 minut oddaja ci polowe biletu a gdy jest juz ponad 30 minut wartosc calego biletu. Nie wspomne juz o warunkach, w Hiszpanii daja sluchawki zebys obejrzal film, mozesz napic sie kawy w kawiarni, ktora sie nie rozni takiej na miescie. A w polskich kolejach: obskurny wars, obsrane smierdzace toalety, okna, ktore nigdy nie zamykaja sie, bez klimatyzacji. Jezeli w Polsce jest tak duzo inteligentnych ludzi, to dlaczego nie sa w stanie zmienic na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga Po prostu chcieli być taktowni... IP: *.chello.pl 06.09.09, 23:26 Chcieli być taktowni i wymyślili tekst o łóżkach zamiast powiedzieć (prawdę): chyba was poy...ło jeżeli myślicie że będziemy się kisić w hotelu z lat 70-tych, gdzie trudno jest wejść do pokoju nie szorując głową o sufit, wchodząc do łazienki potykasz się kibel a wejście do wanny wymaga instrukcji z rysunkami. Jakby pomieszkali dłużej to dorzuciliby jeszcze kilka słów o wciąż panującym duchu Hotelu Forum w manierach obsługi oraz tłumach na bezsmakowych śniadaniach. Za podobno (lub nawet mniejsze) stawki można mieszkać w lepszych hotelach (jak np Hyatt). Hotele wybierała chyba stara kadra pamiętająca czasy gdy w Wwie praktycznie istniały dwa hotele - Forum i Victoria. Odpowiedz Link Zgłoś
tejon23 co wy pieprzycie ??? 07.09.09, 00:59 1. Hiszpanie są aktualnymi mistrzami świata. 2. Łóżka ww hotelu Novotel mają 200 cm, więc niech Ci, co mierzą standardowe 180 cm wyobrażą sobie, że śpią w łóżku 160 cm. Niefajnie, co? 3. Hiszpanie nie wizytowali osobiście hotelu, więc fochy zrozumiałe. 4. Hotel i umowę z orbisem robił PZKosz i jeśli nie skojarzyli, że łóżka muszą być innym wymiarów to brawa dla organizatorów, którzy kompromitują się każdego dnia. 5. Jeśli PZKosz zdecydował się na współpracę ze spółą Orbis, to czemu wybrali 4-gwiazdkowy Novotel, a nie 5-gwiazdkowy Sofitel na przykład. To ta sama firma, a zawodnikom należy się chyba jak najlepszy standard. 6. A skoro narzekacie na Hiszpanów, to popatrzcie na Serbię. Oni też wypie...ją wszystkich z torwaru i robią problemy na każdym kroku. I do autora tekstu - jesteś kretynem, jakie Ty masz pojęcie o tym, co tam się dzieję. Ja - skromny zjadacz chleba - wiem dziesięć razy więcej od Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga Re: co wy pieprzycie ??? IP: 160.83.30.* 07.09.09, 09:12 > I do autora tekstu - jesteś kretynem, jakie Ty masz pojęcie o tym, > co tam się dzieję. Ja - skromny zjadacz chleba - wiem dziesięć razy > więcej od Ciebie... Cały artykuł jest w takim tonie oburzenia (jak to oni śmieli hotel zmieniać, a nieprawda że nie wiedzieli.. itp) że mam wątpliwość czy pisał to dziennikarz czy PZKosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: co wy pieprzycie ??? IP: *.vdnet.lt 07.09.09, 10:42 A ja mysle ze hispanie wiedzieli jakie sa tam warunki, tyle ze obiecano przedluzyc lozka. A PZKosz chyba mysli ze 220 to juz jest przedluzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najaremo dodać im coś do żarcia IP: 195.42.249.* 07.09.09, 07:51 niech sie posrają wszyscy, spędza cały dzień w kiblu to im sie odechce narzekać, będą szczęśliwi że im dupy nie urwało Odpowiedz Link Zgłoś
olgafur EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata 07.09.09, 13:41 Muszę przyznać, że treść tego artykułu zdenerwowała mnie jak rzadko. Tak się składa, że od 5 lat mieszkam w Hiszpanii i co nieco wiem na temat tego kraju, jego mieszkańców i ich temperamentu. Uważam, że reprezentacja Hiszpanii miała jak najbardziej prawo do zmiany hotelu na taki, w którym będzie mogła odpoczywać w miarę komfortowych i zgodnych z europejskim standardami warunkach. Nazywanie fochami normalnych, powtarzam, normalnych oczekiwań w kwestii standardów i wyposażenia hotelu u elitarnych sportowców to gruba przesada i próba manipulacji opinią publiczną. Takie podejście ze strony autora artykułu świadczy też o tym, jak głęboko zakorzenione jest w naszej, polskiej mentalności przekonanie, że krytyka, choćby i zasłużona, naszej kulejącej rzeczywistości ze strony obcokrajowców to atak na nasz kraj i na nasz naród. Wg mnie jest to po prostu żałosne, że zamiast cicho siedzieć i nie poruszać tematu (naprawdę nie ma mamy powodów do oburzania się na reakcję hiszpańskich koszykarzy, gdyż brak łóżek o długości zapewniających dobry wypoczynek zawodnikom to nie powód do dumy, ale raczej do wstydu za stan przygotowań do tak ważnej imprezy, jaką jest Eurobasket), dziennikarz jeszcze podjudza zakompleksionych rodaków do krytykowania postawy Hiszpanów: no patrzcie Państwo, jakie z nich wielkie paniska, długich łóżek im się zachciało. Znamienne jest to, że w hiszpańskim sportowym czasopiśmie Marca również ukazał się artykuł na ten temat, ale większość negatywnych komentarzy forumowiczów skupiała się na krytykowaniu hiszpańskich delegatów, którzy nie sprawdzili stopnia przygotowania hotelu do przyjęcia reprezentacji, a nie faktu, że ów obiekt najwyraźniej nie jest do goszczenia koszykarzy odpowiednio przygotowany. Jest to symptomatyczne z dwóch względów, bo po pierwsze oznacza to, że Hiszpanie (a więc prawdopodobnie również inne nacje obecne na mistrzostwach) zakładają, że Polska nie jest w stanie odpowiednio się przyszykować do tej imprezy, traktują to oczywistość; po drugie, skupiają się na krytykowaniu swoich rodaków odpowiedzialnych za sprawdzenie tego typu kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahaha Re: EuroBasket 2009. Fanaberie mistrzów świata IP: *.res.pl 07.09.09, 14:05 A jak dla mnie to patriota z ciebie nie jets wielki wyjechal do hiszpani i bedzie jeszce mowil co w polsce jest a czego nie ma czlowieku zastanow sie co mowisz. Bylo wyraznie napisane z eim sie lozka nie podobaly a nie hotel ogolnie i ze w innych hotelach lozka takze mialy 220 cm wiec o co ci chodzi siedz lepiej w tej hiszpani i tam sie na forach wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgafur do ahaha IP: *.14.219.87.dynamic.jazztel.es 07.09.09, 16:11 Patriota, tak jak ty to rozumiesz, czyli, człowiek uważający, że każda krytyka jego narodu czy kraju to atak i obraza, to po prostu głupiec, bo nie jest zdolny krytycznie i rzeczowo podejść do krytyki, żeby się czegoś od innych nauczyć, tylko przybiera postawę obronną. Wg mnie patriotą można być również mieszkając za granicą i martwiąc się o to, jak nas odbierają inne nacje i o to, by wizerunek Polski i Polaków zagranicą był jak najlepszy, a temu właśnie powinny służyć odpowiednie przygotowania takich imprez, jak Eurobasket. Jestem dumna z bycia Polką i wiem, że jest sporo spraw, w których jesteśmy lepsi od Hiszpanów (jak choćby w jakości systemu nauczania, aczkolwiek nasza przewaga nie jest tak duża, jakbym tego chciała, czy też w łatwości nauki języków obcych, z którymi Hiszpanie mają ogromne problemy), ale jest też sporo rzeczy, których możemy się od nich nauczyć, jak choćby umiejętnego korzystania z funduszy Unii Europejskiej (Hiszpania bardzo dużo zyskała na członkostwie, przede wszystkim pod względem infrastruktury) oraz umiejętności cieszenia się życiem (Hiszpanie z natury są pogodniejsi od Polaków i potrafią się bawić, potrafią doceniać uroki życia, czego nam na pewno brakuje). Poza tym, jeśli chcesz być postrzegany(a) jako patriota/patriotka, przede wszystkim powinieneś/powinnaś zadbać o umiejętność wysławiania się w języku ojczystym, tj. pisania bez błędów ortograficznych, stylistycznych i literówek, z czym, sądząc po Twojej wypowiedzi, masz poważne problemy, podobnie jak z przytaczaniem rzeczowych argumentów celem potwierdzenia swoich racji. Ataki personalne na osoby prezentujące inny światopogląd niż Ty to tylko i wyłącznie dowód na to, że nie potrafisz w inny sposób udowodnić swoich racji. Odpowiedz Link Zgłoś