martaant 27.06.08, 09:36 Czy ktoś może mi polecić gdzie i za ile mogę się wybrać na naukę jazdy konnej w okolicy? Dodam że od zera bo nigdy tego sportu nie uprawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartopaka Re: Jazda konna? 27.06.08, 13:28 Njblizej na terenie Wesołej - Szwadron RP w Starej Miłosnie. Cały ten duzy teren sąsiadujacy z Villa Park Wesoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana z wesolej Re: Jazda konna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:57 Jest kilka takich szkółek legia w starej Miłosnej tam uczy p.Piotr cena ok 40za h,tam chodziłam i polecam. Obok przy ul. Mazowieckiej jest prywatna stajnia.W Halinowie i jeszcze po trasie do Mińska Mazowieckiego przed Konikiem Nowym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Jazda konna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 19:15 www.aromer.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ais Re: Jazda konna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 18:56 zadaj tez w każdej stadninie niewygodne pytanie: ile godzin dziennie pracują konie (im mniej tym lepiej) i gdzie sa odsyłane, kiedy nie mogą już pracować: czy do rzeźni ( standard) czy na zieloną trawkę do schroniska. W zależności od odpowiedzi wspieraj finansowo (czyli wykup lekcje) to miejsce, gdzie zwierzęta nie są traktowane wyłącznie jak maszyny do zarabiania kasy. Najlepiej jest wydzierżawić z kilkoma znajomymi konia i samemu ustalac grafik jazd, pilnować, zeby nikt inny nie jeździł, do tego zadbać, zeby koń na starośc znalazl miejsce w stadninie ( koszt utrzymania to jakies 600 zl miesiecznie) i oczywiscie wczesniej koni wykupic od wlasciciela ( w zaleznosci na ile wyceni cenę kilograma - bo tak się nie nadające się do jazdy konie wycenia - kilogram żywca). W swoim czasie wykupilam kilka koni z rzezni i je utrzymywalam potem finansowo, wiec to zadne wielkie halo ,ale zwykła przyzwoitość. Odpowiedz Link Zgłoś
martaant Re: Jazda konna? 09.07.08, 14:27 Zapisałam się do Ośrodka Helenów, ul. Hafciarska w Aninie. Mają tam kilka koników. Atmosfera jest super i bardzo miła,cierpliwa dla nowicjuszy (czyli mnie) instruktor Ania. Konie są zadbane i zawsze jak jestem to koniki które nie pracuja pasą się na łączce. Nigdy nie siedzą w ciągu dnia w boksach chyba że zacznie padac deszcz. 38zł/h Jak ktoś będzie zainteresowany to podam telefon do p.Ani Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Jazda konna? IP: *.polkomtel.com.pl 27.08.08, 09:04 Cześć! Poproszę telefon do pani Ani, niebawem przeprowadzam się do Wesołej, więc będę miał okazję wrócić do jazdy konnej:) Pozdrawiam Marcin Ps.Może być na emaila: MartinWarsaw@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
martaant Re: Jazda konna? 12.09.08, 11:22 Telefon do P.Ani 0605210926 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś