Dodaj do ulubionych

szablon na ścianę

15.07.12, 15:01
Chcę powiększyć szablon który chcę przenieść na ścianę,mam do tego program który powiększa i pozwala wydrukować to na kartkach A4,ale druki są ze stratą(rozmazane kontury)W jaki sposób powiększyć to by nie było rozmazanych konturów?
Obserwuj wątek
    • pursat Re: szablon na ścianę 16.07.12, 12:17
      Chętni bym ci pomógł ale... nie wiem o co ci chodzi :-)
      Nie ma czegoś takiego jak powiększenie bezstratne dlatego przy dużych powiększeniach masz rozmazane krawędzie.
      Nie wiem co chcesz drukować ale może istnieje możliwość zamiany tego "czegoś" na krzywe. Wtedy możesz sobie powiększać bez końca bez utraty ostrości krawędzi.
      Szablon? Znaczy co... chcesz to wycinać? Ja kiedyś nanosiłem rysunek na ściane drukując go przedtem na folii i korzystając z pożyczonego tzw. rzutnika światła dziennego.
      • pawel76bc Re: szablon na ścianę 16.07.12, 14:53
        wiem że rzutnik byłby najlepszy,ale nie posiadam wiec pozostaje mi wycinanie :(
        To jest link do tego co chciałbym powiększyć i wydrukować
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/081738373e382e29.html
        • pursat Re: szablon na ścianę 16.07.12, 19:21
          No to dosyć prosta grafika. W Corelu jest takie narzędzie "trace" które ci to ładnie obrysuje i zamieni na krzywe. Niestety (sprawdziłem) twarze tych postaci tracą szczegóły. Ale ponieważ są bardzo proste można je poprawić ręcznie.
          • pawel76bc Re: szablon na ścianę 17.07.12, 19:57
            Dzięki :) własnie wyprobowałem,fajnie to obrysowuje na proste,ale niestety z poprawkami byłoby dużo zachodu i niewyglądałoby to orginalnie,wiec pozostaje mi niestety rzutnik :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka