Dodaj do ulubionych

Grafika 4D

13.12.12, 16:01
Witajcie,
Mam dylemat - korzystam obecnie z Blendera i całkiem dobrze mi się w nim pracuje. Chciałabym pójść krok dalej i planuję 'przesiąść' się na jakiś program do grafiki 4D. Znalazłam w Sieci informację, że programy Cinema 4D są warte polecenia. Zauważyłam jednak, że tych programów jest kilka a i cenami się różnią od jakiś 2k do 12k, ceny za: www.xnet.pl/inne/index.html?pdg=Maxon. Mam ogromną prośbę o poradę - który z tych programów polecacie?
Obserwuj wątek
    • xnet_pl Re: Grafika 4D 21.12.12, 12:43
      Czujemy się wywołani do tablicy :D
      Zatem rodzaj programu zależy od tego jak zaawansowanej grafice 3D chce się Pani poświęcić. Jeśli na przykład ma to być na przykład animacja postaci to polecalibyśmy Cinema 4D Studio R14. Wersja ta łączy w sobie wszystkie możliwości CINEMA 4D Prime, Visualize i Broadcast a dodatkowo zawiera narzędzia do zaawansowanej animacji postaci nawet włosów czy sierści. Cena takiego programu to kilkanaście tysięcy złotych ale naprawdę warto bo to bardzo zaawansowane narzędzie.
      Jeśli zdecyduje się Pani na zakup na przykład w.w. programu to zapraszamy do naszego sklepu: www.xnet.pl/inne/cinema_4d_studio_r14.html

pozdrawiamy bardzo świątecznie :)
    • xnet_pl Re: Grafika 4D 17.01.13, 12:15
      Ponieważ wielu naszych Klientów pyta o różnice między wersjami programów firmy Maxon (np. www.xnet.pl/inne/cinema_4d_prime_r14.html ), pod każdym jaki posiadamy w naszej ofercie zamieściliśmy tabelę, w której porównujemy wszystkie dostępne programy. Mamy nadzieję, że pomoże to zarówno Pani jak i innym Internautom, w wyborze najodpowiedniejszej wersji programu.

Zachęcamy do odwiedzin w naszym sklepie :)
      • margeryta007 Re: Grafika 4D 22.01.13, 09:25
        Bardzo dziękuję za informację :) Z samego opisu programów można odnieść wrażenie, że różnią się niczym a tu proszę jednak sporo różnic. Jeszcze pomyślę czy kupić www.xnet.pl/inne/cinema_4d_studio_r14.html (kusi mnie ten rendering włosów i sierści - jeśli udałoby się uzyska takie efekty jak w Epoce Lodowcowej to brałabym w ciemno) czy www.xnet.pl/inne/cinema_4d_visualize_r14.html dużo mniej możliwości wprawdzie ale ... we'll see :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka