piksel3 28.11.03, 14:15 proponuje sporzadzic liste przewag Slaska Cieszynskiego nad pzostalymi regionami Gornego Slaska. Moj typ, czyli przewaga nr 1: Szkopyrtocy stanowia niezauwazalny margines. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darek1918 Re: Dobra! A teraz powaznie: 28.11.03, 14:28 piksel3 napisał: > proponuje sporzadzic liste przewag Slaska Cieszynskiego nad pzostalymi > regionami Gornego Slaska. > Moj typ, czyli przewaga nr 1: Szkopyrtocy stanowia niezauwazalny margines. U nas jest ich co prawda więcej ale tez stanowią zdecydowana mniejszość. Ale masz rację pod tym względem Śląsk Cieszyński wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Dobra! A teraz powaznie: 28.11.03, 15:08 Na Śląsku Cieszyńskim ludzie potrafią spojrzeć na pewne problemy z dystansem, dystansem... :D Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Dobra! A teraz powaznie: 28.11.03, 15:11 nr 2: na Śląsku Cieszyńskim ludzie szanują porządnych ludzi. A i rzadziej się ludziom w głowach przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Dobra! A teraz powaznie: 28.11.03, 15:40 Co do ostatniego się nie zgodzę. Zadzieranie nosa to cieszyńska specjalność. PS. W pozostałych częściach G.Śl. nie szanują porządnych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Slezanie! 28.11.03, 15:56 Nie zapomniałem. Serio uważam, ze tak jest. Już to kiedyś napisałem. Jeżeli w ogóle takie uogólnienia mają sens, to uważam, że jesteście bardziej, hmmmm, subtelni, natomiast u nas ludzie są bardziej prostolinijni. Gdyby natomiast zupełnie serio potraktować twórczość na tym forum, można by wskazać jeszcze jedną różnicę - prusoki oceniają człowieka raczej przez pryzmat jego indywidualnych dokonań, cysaroki natomiast przez pryzmat grupy, z którą sę identyfikuje. Bogu dzięki to jedynie rzeczywsitość wirtualna. PS. A dlaczego bierzesz ostatnio na poważnie wszystko co piszę?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Slezanie! 28.11.03, 16:12 W naszym przypadku jest, całe szczęście, odwrotnie! :D A poza tym zawsze mam czym tłumaczyć, jak zrobi coś nie tak.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś