Dodaj do ulubionych

Tyskie podstawowki - gdzie poslac dziecko

14.01.04, 13:17
Czy jest gdzies w Tychach nieduza (mniej niz 300 ucz.), publiczna
podstawowka, ze stolowka i swietlica czynna dluzej niz do 15.30? A moze
podzilicie sie opiniami na temat szkol niepublicznych (STO, ART)? - czekam na
wasze opinie. Rodzice (a moze i uczniowie?) - podzielcie sie swoimi
doswiadczeniami!
Obserwuj wątek
    • kaner Re: Tyskie podstawowki - gdzie poslac dziecko 14.01.04, 13:29
      Magi!!! Sluchaj :)
    • szczypior74 Re: Tyskie podstawowki - gdzie poslac dziecko 14.01.04, 14:29
      Polecam szkołę podstawową na Wilkowyjach.
      Znam ją trochę z opowieści mojej przyjaciółki-nauczycielki, która tam pracuje.
      W szkole panuje dobra atmosfera, liczebność klas uznać można za wzorcową,
      zajęcia rozpoczynają się o godzinie 8.00. Niestety nie wiem jak długo czynna
      jest światlica.
      Ale jak się dowiem - napiszę.
      Pozdrawiam!
      • szczypior74 świetlica 14.01.04, 15:06
        Ponieważ dzieciaki nie uczą się na tak zwany "zmiany" świetlica czynna jest do
        15.30.
        Pozdrawiam!
        • Gość: barbidu Re: wilkowyje nie! IP: 81.210.89.* 14.01.04, 18:31
          Tam jest bardzo stara kadra, zadupie i wiocha
          • Gość: Rena Re: wilkowyje nie! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.04, 19:17
            Cóż dla ludzi z "wielkiego" miasta każda szkoła znajdująca się na peryferiach
            to wicha. Mój syn chodzi do jednej z takich szkół i ja jestem z tego
            zadowolona . Klasa 19 osób, stołówka, świetlica, Wszyscy się znają ma to
            naprawdę duże znaczenie.
            • Gość: an102 Do Reny IP: *.wodgik.katowice.pl 15.01.04, 07:57
              Droga Renko, mozesz podac o jakiej szkole mowisz (czy to tyska podstawowka?)?
              • Gość: Rena Re: Do Reny IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 00:51
                Mój syn chodzi do szkoły w Cielmicach.Szkoła jest odnowiona ma dużą salę
                gimnastyczną. Klasy, tak jak już mówiłam niezbyt liczne. Jest świetlica, tylko
                nie wiem do której jest czynna ( mogę się dowiedzieć) Na stołówce dają dobre
                obiady. W szkole nie ma narkotyków i przemocy . Co prawda niedawno pisano o
                fali w szkole - w gimnazjum , ale zapewniam, że to nieprwda.Zajęcia
                pozalekcyjne też są: np. z polskiego, ze sztuki , z matematyki. Lekcje zawsze
                rozpoczynają się w godzinach porannych. Wielu absolwentów tej szkoły w chwili
                obecnej jest na studiach , co świadczy,że poziom nauczania nie jest niski.
                Ponieważ ja tu mieszkam,więc cenię sobie bliskość tej szkoły. Z wyników
                nauczania mego syna jestem bardzo zadowolona. Dodatkowym atutem jest fakt, że
                w budynku tej szkoły jest gimnazjum ( jest również przedszkole) dzieci więc
                zmieniają tylko wejścia do budynku.
                Życzę Ci trafnego wyboru szkoły dla twojego dziecka!
    • Gość: keyzan Re: Tyskie podstawowki - gdzie poslac dziecko IP: *.htc.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 21:25
      Nieprawda,że na Wilkowyjach jest stara kadra.Raczej nauczyciele z kilkuletnim
      doswiadczeniem. Nie sądzę żeby wiek nauczycielki na oko trzydziesci pare lat
      był minusem.Poza tym osoby kompetentne, w szkole się duzo dzieje. Dzieciaki
      nie są anonimowe,klasy nieprzepakowane liczebnie, wszyscy się znają.Wazne, juz
      od pierwszej klasy regularny angielski i kółko komputerowe w
      pracowni .Świetlica szkolna faktycznie do 15.30, ale za to jaka opieka!!!A
      obiadki!Dzieci chwalą.
      • Gość: n 1 Re: Tyskie podstawowki - gdzie poslac dziecko IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 08:47
        Sama uczę w szkole, nie polecam bo jest duża, chociaż dzieciom jest w niej na
        pewno dobrze, nauczyciele mają serce, są kompetentni, oferta programowa i poza
        bogata. Ale Tobie chodzi o małą szkołę,O Wilkowyjach słyszałam dużo dobrego,
        naprawdę. A jeśli chodzi o wiek, to nie jestem przekonana, czy nauczyciel musi
        być młody, ja mam swoje lata, doświadczenie, uwielbiam swoją pracę, mam liczne
        sukcesu i co najważnbiejsze dogaduję się doskonale z uczniami. To nie po to ,
        by się chwalić, ale bronie sarszych nauczycieli, po 40 nie trzeba nas
        odstawiać na bok!!
    • an102 Re: Tyskie podstawowki - gdzie poslac dziecko 23.01.04, 14:19
      To juz wszyscy? Czekam na inne opinie.
      Pozdrwaiam!
      • Gość: an103 Re: Tyskie podstawowki - gdzie poslac dziecko IP: *.wodgik.katowice.pl 03.02.04, 13:10
        Najlepiej poslij do Katowic ;-)
      • Gość: Noelka Re: Tyskie podstawowki - gdzie poslac dziecko IP: 213.216.88.* 04.02.04, 19:44
        Bardzo dobra szkoła jest na os. K. Osiąga świetne wyniki nauczania. Dzieci są
        zadbane pod każdym względem. Sąsiedztwo gimnazjum nie jest uciążliwe,a to
        dzięki dobrej organizacji. Osiedle jest bardzo spokojne, środowisko przyjazne
        szkole.Polecam.Tu uczyły się moje dzieci i bez problemu mogły kontynuować naukę
        dalej.Pozdrawiam. :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka