Dodaj do ulubionych

"Tyskie ma 375 lat"

20.02.04, 13:46
i nowe, okolicznosciowe etkiety. a za 25... ;-)
Obserwuj wątek
    • kvinta Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 13:51
      uwielbiam tyskie piwo. szczegónie dębowe - słyszałam, że jestem targetem dla
      dębowego - dla mnie trafili w 10-tkę.
      • fockx Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 13:54
        ja tam nie lubię Dębowego, najlepsze jest Gronie - ta charakterystyczna
        goryczka powala na język :)
      • kaner Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 13:55
        Znam taką jedna dla ktorej dzien bez Debowego jest dniem straconym....
        hmmmm

a tak poza tym to za 25 lat tez bede mial okragla rocznice :P hmmm
        • rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 17:02
          Dla mię też Docent dla mię też. To prawda dzień jest stracony bez Dębowego.
          W planach mieli wypuszczenie beczek z Dębowym {5 literków z kranikiem }.Co zaś
          do rocznic takich okrągłych to już 23.04. i jak tu nie pić.
    • kvinta Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 14:02
      nietety moje mozliwości spozycia sa niewielkie - ze względów
      wytrzymałosciowych i pojemnościowych. ale po wypiciu piwa mam zawsze nalepszy
      humor. inne alkohole odpadają. bez piwa świat byłby smutaśny. a wesoły jest też
      dlatego, że mamy TAAAAKI Browar u nas w Tychach.
      • fockx Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 14:08
        mam ten sam problem - pęcherz wielkości piłeczki pingpongowej :) A codo
        tyskiego to jestem bardzo dumny z tego że mieszkam w światowej stolicy piwa
        Tyskiego !!!!! :)
    • Gość: Ali Re: "Tyskie ma 375 lat" IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 17:07
      Dębowe to tez moj faworyt, jednak denerwuje mnie jedno: skoro mieszkam 500m od
      browaru, to dlaczego mam placic za nasze piwka w sklepie tyle samo ile np: nad
      morzem???20% rabatu dla Tyszan powinno byc, czy sie myle;)))???
      • rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 17:18
        Ali Święte słowa. A może by tak jakiś proteścik w tej sprawie nawet mam
        koncepcje kogo by tu zaatakować.
        • Gość: Ali Re: "Tyskie ma 375 lat" IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 17:23
          tez juz nad tym myslalem- zrobmy pikiete na skrzyzowaniu kolo browaru!!!ale
          bylby korek:)))placimy 3zl za Dęba, oni go wiozą 500km nad morze i za 3zl tez
          sprzedaja, pewnie my placimy koszty transportu.
          • basturk nogami i rękami jestem za!!!!! tyskie dla tyszan!! 20.02.04, 17:35
            dobra propozycja a swoją droga tyskie jest naprawde znane bardzo w swiecie
            wczoraj natknąłem sie na link tylko go zgubiłe ale znajde i wam pokaże
          • rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 21.02.04, 14:21
            Byłem naprawdę bardzo zaskoczony kiedy w Radomiu kupowałem Dębowe po??? 2,65,
            prawie to samo w Kielcach {2.75} następnie w Busku Zdroju 2.75 dobiło mnie w
            Miechowie 2.60. To samo w Krosnie 2,75 , Sanok 2,85 , rekord cenowy to jednak
            moim zdaniem padł w małym sklepiku w Ustroniu - Jaszowcu 2.50, dwa sklepy dalej
            już było 2,99..Oczywiśćie nie liczę tutaj Hipermarketów tam widziałem po 2.40 i
            do tego za sześć sztuk fajny kufel. Czyli jeżeli w Albercie jest po 2.75-2.80
            to nasz Browar kopie leżącego na dodatek Tyszanina, w innych sklepach Tyskich
            takze rozbój od 2.75 nawet do 3.05. To ja pytam co tu jest grane skoro na
            butelce pisze jak byk cena sugerowana. No tak ale przecież wolny rynek to
            ustala swoje prawa.
            • basturk Re: "Tyskie ma 375 lat" 21.02.04, 14:25
              no to zdecydowanie ciekawe te ceny..
              pewno to zmowa sklepikarzy którzy widzą dobra okazje na zdzieraniu na nas.. i
              kierują sie wg zasady swój kupi swoje... nieważne za ile
              tymbardziej jestem za daromowym piwem dla tyszan i w nieograniczonych ilosciach
            • radexior Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 12:54
              Ale za to ciepłą porą gdy idzie się na Paprocany to na Pętli mamy Gronie po
              2,00 PLN :-)
          • rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 21.02.04, 14:24
            Zamiast pikiety koło browaru lepiej zablokować im brame wjazdową, to by były
            jaja. Oflagujemy się, rozpalimy ognicho jak gwiazdor Andriej a na znak protstu
            wychlamy beczkę np.Zubra. I oczywiśćie cały czas będziemy stukali w puszki lub
            butelki po Dębowym.
            • basturk Re: "Tyskie ma 375 lat" 21.02.04, 14:27
              hehe a jak przyjedzie nas usuną policja to zrobimy to samo co endriu z ekipą i
              polejemy ich ale nie gnojem tylko złotym trunkiem moze wtedy dołączą sie do nas
              stróże prawa...
    • radexior Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 12:56
      A etykiet okolicznosciowych jeszcze nie widziałem.
      • salo Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 13:31
        No właśnie :( Dalej nie wiem o co chodzi.

Nawiązując do rozmowy o "dębowym" - w Tychach dostałem kufel za 4 szt. :)
        Ale chyba po znajomości ;) kupujemy zawsze w tym samym sklepie :)
        • rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 13:49
          Salo chodzi o to że jako mieszkańcy i tutejsi wielbiciele piwka Tyskiego
          domagamy się lepszego traktowania. Jak wcześniej przytaczałem jesteśmy
          dyskryminowani przez nasz {Tyski} browar. W wielu miejscach w Polsce możesz
          kupić tańsze Tyskie piwo niz w Tychach. Coś tu kurde nie gra skoro tak jest.
          Dlatego też kombinujemy jakby tu załatwić priorytet cenowy z korzyścią dla
          mieszkańców tego grodu. Jak widzisz sięgamy po różne rozwiązania no bo czego
          się nie robi dla tego ukochanego napoju szczególnie w Tychach.
          • salo Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 18:19
            Rosko, zrozumiałem o co chodzi bez dodatkowych wyjaśnień :) Na starczą demencję
            jeszcze nie cierpię :)
            Kuflem się chciałem tylko pochwalić :P

Pozdrawiam - Salo chwalipięta :)
            • rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 18:52
              Przepraszam czyli mnie pogieło i to nieżle, ale jakoś tak to pokumałem dlatego
              strasznie chciałem ci to wyjaśnić.Wobec tego stawiam piwo.
              Kufel jest cacany,wyrwałem kiedyś taki od gośćia {przedstawiciela} ale niestety
              podiwanił mi go zięć i zabrał do Włoch. Wiem jednak że ma być znowy jakaś
              promocja w której zdobyczą i łupem ma być taki kufel {za 6 piwek}.
        • man_x Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 18:04
          ja tez nie widzialem :-D
          ale w piatkowej wyborczej byla mega (calostronicowa) reklama (str nr 3)Tyskiego
          no i zapowiadaja nowe etykiety
    • basturk "Tyskie ma 375 lat" = 375 dni świętowania z piwem 22.02.04, 21:35

• man_x "Tyskie ma 375 lat" i nowe reklamy w TV 29.02.04, 12:50
      swietne -mowie o manhatanie
      • basturk Re: "Tyskie ma 375 lat" i nowe reklamy w TV 01.03.04, 08:06
        nooooo
        tskie ma specyficzne reklamy w tv
        • rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" - reklamy zaś słabizna 01.03.04, 21:51
          Powiem szczerze coraz głupsze, indianie i ten tego coś tu nie gra, inną którą
          widziałem takze jakaś dziwna, skoro na jesień planują żywiołowsze obchody to po
          jaką cholere ogłaszają cały rok rokiem obchodów. Chyba kogoś w tych Browarach
          zawiodła wyobrażnia, lub chodzi tylko o to aby się cały czas tylko przypominać
          nie zaś reklamować. Jestem zawiedziony takim stanowiskiem Browarów Tyskich.
          Zastanawia mnie takze to dlaczego akurat w Tychach Browary urządzają tak
          sporadycznie huczne Karczmy Piwne. Byłem na takich imprezkach kilka razy w
          różnych miejscach w tym kraju i owszem piwo lało się strumieniami ale chyba
          tylko o to chodziło. Ale byłem też na takiej gdzie normalnie konsumencji nie
          dopisali i było raczej pusto na dodatek ktoś nalewał do plastiku. Ludzie
          profanacja. Jakie macie na ten temat zdanie ??? czy bywaliśćie na takich
          spotkaniach i jak było.Wogóle gdzie się to odbywa w Tychach i kto to reklamuje
          i poleca???.
    • radexior Na zwiedzaniu browaru powiedzieli 01.03.04, 10:08
      że większe obchody się kroją na jesień. Może wypuszczą też specjalną partię butelek.
      • basturk Re: Na zwiedzaniu browaru powiedzieli 01.03.04, 23:34
        dla mnie bardzo fajne sa te butelki żywca (ta seria limitowana), wytłaczane
        logo etc
        • rosko1 Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 01.03.04, 23:44
          No dobra tylko oprócz wizualnej przyjemnosći co z tego masz jeszcze skoro one
          nawet jako limitowane sa droższe, pozatem czy każdy jest kolekcjonerem akurat
          butelek??? Znam browary szczególnie niemieckie i holenderskie ale takze i
          austryjackie które z takich okazji robią dla swoich smakoszy prawdziwe uczty
          tak w opakowaniu jak i dodatkami do zakupów. Nawet w Czechach ostatnio
          kupowałem bardzo okolicznościowe piwsko też coś tam 250 lat Browaru gdzie
          opakowanie było super {piękny karton} do tego otwieracz ,kufel, dodatkowa puszka
          niewielka ksiażka opowiadająca o tym browarku a przy kasie niespodzianka
          dodatkowe piwo właśnie w okolicznośćiowej super butelce i zupełnie inny bardzo
          okolicznościowy kufelek no bardziej szklanica ślicznie opakowany w bardzo
          fajnej reklamówce. Tak to ja rozumiem na dodatek cena się nie zmieniła.
          To samo miałem kiedyś w Imst w Austrii. A tu co obiecuja ci nowe nalepki???
          • basturk Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 01.03.04, 23:52
            No wałsnie tak powinno to wygladać jak opisałeś
            a odnosnie butelek wspomniałem tylko ze jak dla mnei są fajne
            nie pisłąem jak powinny wygladac obchody bo mysle ze i takw szyscy wiemy min
            tak jak opisałeś..
            ehhh moze to przeczytają...
            • rosko1 Re: Piwny skandal moim zdaniem 02.03.04, 21:58
              No i właśnie coś mi się we łbie porobiło i stwierdziłem że trzeba dać sygnał
              komuś z Browarów Tyskich co my tutaj wypisujemy. Wysłałem e-meila.
              Otrzymałem odpowiedz no kurde ale fajna:
              Nie mam czasu na przepisywanie tego wszystkiego ale zacytuję jedno zdanie no
              moze dwa a więc::: K.P. i B.Tyskie nie mają możliwośći aby w sposób dowolny
              {UWAGA} manipulować cenami naszego piwa. Karczmy Piwne odbywaja się nadal ,
              odbywały wcześniej i nadal będą odbywać zapraszamy. Obchody przewidziane są na
              okres jesieni 2004 równocześneie informuję że nastąpi kilka zmian w naszych
              produktach. KONIEC i podpis PH. chyba przedstawiciel handlowy A. coś tam .
              Adres z jakiego przyszło PH Kompania Piwowarska Hannke @ op.pl Czy ktoś to
              rozumie???
              • salo Re: Piwny skandal moim zdaniem 02.03.04, 22:12
                rosko1 napisał:

> Karczmy Piwne odbywaja się nadal , odbywały wcześniej i nadal będą odbywać
                > zapraszamy.
                > Czy ktoś to rozumie???

Ja :) To jest tak, my pijemy "tyskie" a nasz browar uważa, ze to nasz tzw. "psi
                obowiązek". W związku z powyższym mają nas w "głębokim poważaniu". W ub. roku w
                Tychach nie odbyła się żadna impreza, na której można by było "tysiaki"
                wykorzystać. A w ch....ę tego nazbierałem ryzykując własnym zdrowiem, nie
                wspominając nawet o kasie :|
                • radexior Dokładnie! 02.03.04, 23:29
                  A mnogli by chociaż firmową knajpe otworzyć z niższą ceną, itp...
                  • rosko1 Re: Dokładnie! i otworzyli przecież 02.03.04, 23:34
                    Ale kiosk czy też sklepik na Sienkiewicza gdzie ceny są nawet wyższe niż w
                    innych sklepach.Czasem jest promocja i ceny lecą nawet o 20 gr. Szok
                    • salo Re: Dokładnie! i otworzyli przecież 03.03.04, 09:08
                      Nie wiem czy to jeszcze firmowe. Kiedyś było i piwo było tam tańsze.
                      • basturk Re: Dokładnie! i otworzyli przecież 03.03.04, 10:33
                        ale na wycieczkach mozna "nieco" podegustowac sobie...
                        • radexior Re: Dokładnie! i otworzyli przecież 03.03.04, 17:36
                          basturk napisał:

> ale na wycieczkach mozna "nieco" podegustowac sobie...
                          >

...i znó leją bez ograniczeń(no może czasowe są:)
                • man_x Re: Piwny skandal moim zdaniem 03.03.04, 17:20
                  salo napisał:

> rosko1 napisał:
                  >
                  > > Karczmy Piwne odbywaja się nadal , odbywały wcześniej i nadal będą odbywać
                  >
                  > > zapraszamy.
                  > > Czy ktoś to rozumie???
                  >
                  > Ja :) To jest tak, my pijemy "tyskie" a nasz browar uważa, ze to nasz
                  tzw. "psi
                  >
                  > obowiązek". W związku z powyższym mają nas w "głębokim poważaniu". W ub. roku
                  w
                  >
                  > Tychach nie odbyła się żadna impreza, na której można by było "tysiaki"
                  > wykorzystać. A w ch....ę tego nazbierałem ryzykując własnym zdrowiem, nie
                  > wspominając nawet o kasie :|

akcja Tysiaki chyba byla przygotowana dla miasteczek (mikolow itp) i pewnie
                  dlatego omineli Tychy.
              • basturk Re: Piwny skandal moim zdaniem 02.03.04, 22:16
                co do ceny to sie zgodfze nie jest to ich wina....
                ale imprezy to jush chyba sie nie da wytłumaczyć...
                jestem ciekaw tych obchodów
          • man_x Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 03.03.04, 17:15
            rosko1 napisał:

> No dobra tylko oprócz wizualnej przyjemnosći co z tego masz jeszcze skoro one
            > nawet jako limitowane sa droższe, pozatem czy każdy jest kolekcjonerem akurat
            > butelek??? Znam browary szczególnie niemieckie i holenderskie ale takze i
            > austryjackie które z takich okazji robią dla swoich smakoszy prawdziwe uczty
            > tak w opakowaniu jak i dodatkami do zakupów. Nawet w Czechach ostatnio
            > kupowałem bardzo okolicznościowe piwsko też coś tam 250 lat Browaru gdzie
            > opakowanie było super {piękny karton} do tego otwieracz ,kufel, dodatkowa
            puszk
            > a
            > niewielka ksiażka opowiadająca o tym browarku a przy kasie niespodzianka
            > dodatkowe piwo właśnie w okolicznośćiowej super butelce i zupełnie inny
            bardzo
            > okolicznościowy kufelek no bardziej szklanica ślicznie opakowany w bardzo
            > fajnej reklamówce. Tak to ja rozumiem na dodatek cena się nie zmieniła.
            > To samo miałem kiedyś w Imst w Austrii. A tu co obiecuja ci nowe nalepki???

juz Ci uwierze ze do kazdego piwa dorzucali tyle gadzetow. miales szczescie. no
            pomysl, ile oni mogli przygotowac takich zestawow?
            BTW chyba ze 3 lata temu mi akurat udalo sie zalapac na promocje Ksiazecego.
            piwo+fajne pudełko+ kufel ceramiczny+podstawki :-)
            • rosko1 Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 03.03.04, 21:56
              Z man_x kłocił się nie będę bo i po co.Nie interesuje mnie ile takich zestawów
              przygotowali ale jednak przygotowali i mnie się jeden z nich trafił więc
              chwalę. Ponieważ dzisiaj miałem trochę wolnego popołudnia wybrałem się na
              piwko. Polazłem sobie na "Z" i zamówiłem jak zwykle Dębowe. Knajpa oplakatowana
              bo niby jubileusz. Browar Tychy. Są gadzety ale tylko do lanego jakieś
              długopisy , zagarki i coś tam jeszcze. Jakieś duperelki na stolikach
              informujące o tym jubileuszu. Ale co z tego skoro piwsko nadal po 3.50.
              ponieważ byłem dalej skłonny sprawdzać ten jubileusz poszedełem dalej.Paprocany
              obok kośćioła piwo po 3.50 puszki nawet po 4.00 - 4.50 oczywiśćie plakaty i
              duperelki na stolikach. Dobra idę dalej i co znowu w dwóch kolejnych knajpach
              sorry pubach to samo tyle że na Bajkowej piwo już po 2.80 lane i 3.30 puszka,
              prawie to samo w Alasce i U Kamrata.Wszędzie plakaty i duperelki na stolikach.
              No to ja powiem tak mnie to zwisa że sobie Browar robi taki papierkowy obciach
              poprzez plakaty i inne śmieci.Nie lubię lanego więc i go nie piję ale dlaczego
              jestem, dyskryminowany w takiej Browarnianej loterii. Tylko dlatego ze piję
              Dębowe. Kpina i już . Jakieś zegarki, jakieś pióra, jakieś maleńkie loga
              Browaru Tychy. Z drugiej strony myślę sobie jaka kasa poszłą na te durne
              plakaty i śmieszne informatory stolikowe moim zdaniem bez sensu. Sprawdzcie sami
              jakie to żenujące przy cenie piwa. Na ironię dostałem dzisiaj małą przsesyłkę z
              Okocmia nawewt nie wiem za co tak dawno to było ale faktycznie coś tam
              wypełniałem. Zapalniczka, kufelek {mały}, informator o imprezach o dziwo
              aktualny i ??? zaproszenie imienne na imprezę do Tychów - ludzie to woła o
              pomstę do nieba w tym zaproszeniu jestem informowany ze mam do spożycia gratis
              6 piw{ wolny wybór} i gorące danie resztę sobie płacę. Mogę zabrać także osobe
              towarzyszącą. Miejsce .data itp itd. Ale ja mieszkam w Tychach chlam to ich
              piwo a oni mnie mają jedynie za dostarczyciela kasy to ja powiem szczerze mam
              ich gdzieś i od dzisiaj pijam tylko Mocne z Okocimia i wszystkie inne z
              wyjątkiem Tyskich. Odpowiem jeszcze man_x może też złośliwie inni moga
              przygotować cokolwiek co odczuje konsument niestety Browary Tyskie tym samym
              popisać się nie potrafią i zrozum to wreszcie bo po tym co dzisiaj zobaczyłem
              to mi wstyd a zresztą spradz sam. Potem podyskutujemy.
              • basturk Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 03.03.04, 22:03
                hmmmmmmmmmm
                cóż szkoda... marketing w obecnym wydaniu rzeczywsicie jest kiepski..
                • rosko1 Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 03.03.04, 22:11
                  Szczególnie ten który dzisiaj sobie zobaczyłem w wydaniu Browarów Tyskich.
                  Żenujące jak na tak poważny Browar z tradycjami. Ale abym nie był gołosłowny
                  sprawdzie sobie sami na co ich stać. Szare bure plakaty i duperelki na
                  stolikach, ile stolików w knajpie tyle duperelek, śmieszne nawet sprzedawcy się
                  z tego śmieją ale co mają innego mówić.
    • basturk browar Tyski powstał w 1593 r.??? 03.03.04, 22:14
      Oto dosc ciekawy artykuł na ajkis ie natknąłem na stronie www.tyskie.pl

Rok jubileuszu

1629 rok uznajemy za rok szczególny, rok powstania browaru w Tychach. Skąd owa
      data? - Tu, musimy cofnąć się do czasów gdy dobra pszczyńskie stały się
      własnością węgierskich Turzonów ze Spisza. Wtedy to powstało Wolne Państwo
      Stanowe, którego miastem stołecznym była Pszczyna. Obejmowało ono prócz
      stolicy, trzy inne miasteczka: Mikołów, Bieruń i Mysłowice oraz ponad
      siedemdziesiąt wsi i osad.

Począwszy od 1548 roku Pszczyna z przyległościami została przejęta przez śląsko-
      opolski ród Promnitzów. Tenże władał ziemią pszczyńską lat 200 i trochę. Czas
      ten znaczyły wydarzenia tragiczne - przedłużające się wojny, jak choćby ta 30-
      letnia (1618-1648), towarzyszące im przemarsze wojsk, które dopuszczały się
      licznych gwałtów i grabieży, czy niszczące pożary. Opierając się kataklizmom,
      państwo pszczyńskie mozolnie próbowało wykorzystywać krótkie okresy spokoju dla
      realizacji przedsięwzięć o charakterze gospodarczym. Przykładem takiego
      ożywienia jest powstanie browaru w Tychach. W ślad za zapiską wspominającą o
      browarze, a skreśloną w urbarzu (księga inwentarzowa) Wolnego Państwa
      Stanowego, która brzmiała: "...Ten folwark posiada znaczne prawo piwowarskie,
      można tu co tydzień piwo warzyć, przynosi przeto znaczną korzyść. Przytem
      słodownia, browar wraz z miedzianym kotłem i wszelkiemi naczyniami
      warzelnemi..." jesteśmy uprawnieni tego roku obchodzić 375 lat Tyskich Browarów
      Książęcych.

Dzisiaj z całą pewnością wiemy, że szacowne to przedsiębiorstwo powstało
      wcześniej. Historycy stwierdzają, iż ważył piwo już w 1613 roku, a powstać
      musiał po roku 1593 , co wnioskuje się stąd, iż sporządzony wtedy urbarz, w
      zapisie o folwarku w Tychach, nic o browarze nie wspomniał.

Cóż, to jednak znaczy wobec tradycji ... . Już ostatni z Hochbergów władający
      tą ziemią, książę Jan Henryk XV, kazał obchody 300-lecia fetować w roku 1929.
      Tamtemu jubileuszowi towarzyszyły: huczne festyny, okolicznościowe wydawnictwa,
      jak to bogato ilustrowane: "Browar Książęcy Tychy. Przegląd dziejów 300-
      letniego rozwoju", które sporządził Jerzy Büchs. I jeszcze, rocznicowe kufle,
      toasty wznoszone za powodzenie braci piwowarskiej przednim tyskim piwem, które
      cieszyło się wszak już wtedy najwyższą renomą od Berlina po Lwów. Podobne
      okoliczności towarzyszyły każdej kolejnej okrągłej rocznicy. I tak przez
      pokolenia. Dziś, 1629 rok, to symbol, uświęcony wieloletnią tradycją moment,
      wyznaczający i nasz wielki Jubileusz 375-lat, od kiedy to, nieprzerwanie warzy
      się piwo w Tychach, w szacownych Browarach Książęcych. Wiwat, wiwat,
      wiwat ... .

Zdzisław Kantor
      Ilustracja : zapiska pochodząca z urbarza z 1629
      • rosko1 Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 03.03.04, 22:18
        Owszem przeczytałem z zainteresowaniem ale dalsze polemiki na ten temat proszę
        prowadzić z aralskim bo on wie najlepiej jak to było. Ja od dzisiaj nie
        interesuję się tym Browarem i pijam wszystko z wyjątkiem asortymentów jego
        produkcji.
        • rosko1 Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 04.03.04, 22:19
          I zgodnie z tym co napisałem wczoraj wyskoczyłem sobie na Okocimski browarek i
          szlag mnie znowu trafił jak zobaczyłem w jednej z knajpek po ile sprzedają
          Tyskie - no więc wam powiem - lane 4.00 zł Dębowe 4.60 co jest grane czyżby
          Polska już wlazła do tej UE i zaczynają liczyć w euro??? To jakaś lipa skoro
          nasz tyski browar już na nic nie ma wpływu a to przecież dotyczy jego wyrobu.
          Tylko mi nie mówcie o wolnym rynku i prawie knajpiarza oraz o tym że ktoś
          sprzedaje a klient kupuje. A co na to producent który firmuje taką knajpę???
          • radexior Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 04.03.04, 22:22
            Jak na knajpe to jest to normalna cena. Wiele katowickich ma po 5zł, w Krakowie przeciętnie 6.
            • rosko1 Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 04.03.04, 22:33
              Wiesz ja to rozumiem ale kurde żeby w Tychach to już moim zdaniem wybitna
              przesada.
              • basturk Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 04.03.04, 23:55
                ja tam chciałbym żeby tyskie w tychach było tylko na dowód ale chyba tej
                chwili nie doczekam... ;[
    • vikay Re: "Tyskie ma 375 lat" 08.03.04, 22:30
      Czy ja Kanadyjczyk mieszkający w Polsce mam prawo wypowiadać się na temat
      piwa??? stwierdzam ze mam.I tak piłem sobie dzisiaj piwko Tyskie które moim
      zdaniem jest takie sobie{Gronie} Piłem sobie także piwko Dębowe które jest
      bardzo dobre ale??? byłem wreszcie w dwoch knajpach czy też jak tam wolicie
      pabach i czuje się normalnie oszukiwany. Nigdy w Kanadzie nie zdarzyło się
      abym pił piwo w tak różnych cenach na dodatek to samo.Co więc jest grane w
      Europie??? Pozatem bardzo mi przykro ale oprócz głupich urzędników Polska ma
      tak samo głupich właścicieli tych wszystkich knajp i pabów.Osobiśće uważam że
      jest to niedbałość producenta ale także naiwność klientów czyli nas konsumentów.
      Każdy robi nas w konia jak tylko się da, sprzedając nam piwo na dodatek
      wytwarzane w Tychach.Nie wiem jak Wy ale ja zaczynam myśleć dosyć trzeżwo w tej
      sprawie. Słowo daję ale takie coś nie do pomyślenia jest w takim państwie jak
      Kanada.
      • Gość: basturk Re: "Tyskie ma 375 lat" IP: 80.51.254.* 08.03.04, 22:38
        vikay napisał:

> Czy ja Kanadyjczyk mieszkający w Polsce mam prawo wypowiadać się na temat
        > piwa???
        pewno że masz ale jako Tyszanin masz jeszcze większe prawo!!!
        my tez własnie poruszyliśmy tą kwestie w tym wątku.. ale tak to jush jest..
        zresztą na pocieszenie dodam ze nie jest tylko tak w Polsce ale też min u
        naszych południowych braci..
        cóż
        • rosko1 Re: Coś tu jednak nie jest tak??? 13.03.04, 22:25
          No i cud się stał.Dnia 13.03.2004r w Tesco w Tychach pojawiło się piwko Dębowe
          w cenie 2.35 gr, ale to nie wszystko jeszcze lepszy cud stał się w jednym z
          małych sklepów zaopatrywanym przez przedstawiciela Browarów Tyskich jak mi
          powiedziano {osiedle A } piwo Dębowe Mocne cena detaliczna 2.25. Teraz to ja
          już naprawdę nic nie rozumiem o co chodzi z ta ceną w tym mieśćie??? Mało tego
          w tym samym sklepiku na osiedlu A sprzedawca do zakupionego piwa dodawał dosyć
          duży kufel pod warunkiem że zakupiło się 6 piwek obojętnie w butelkach czy
          puszkach. Sorry ale gdzie tu sens i logika którą dotychczas ktoś tam wkłada mi
          w łeb??? że podobno się nie da. Wiecie co ja uważam tak że jest to cichy układ
          pomiędzy sklepikarzem a przestawicielem Bowarów Tyskich innego wytłumaczenia
          nie znajduję.A cena ??? to już inna prawda i bajka.
    • radexior Wreszcie widziałem reklame w TV! 31.03.04, 23:06
      Wiem, że zapóźniony jestem, ale naprawdę nie mogłem trafić.
      Ta z Edisonem fajna jest:)
      • basturk Re: Wreszcie widziałem reklame w TV! 31.03.04, 23:23
        noo ale ogólnie trzeba przyznac ze tyskie ma specyficzne reklamy-inne od
        wszystkich, originalne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka