man_x 20.02.04, 13:46 i nowe, okolicznosciowe etkiety. a za 25... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kvinta Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 13:51 uwielbiam tyskie piwo. szczegónie dębowe - słyszałam, że jestem targetem dla dębowego - dla mnie trafili w 10-tkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fockx Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 13:54 ja tam nie lubię Dębowego, najlepsze jest Gronie - ta charakterystyczna goryczka powala na język :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 13:55 Znam taką jedna dla ktorej dzien bez Debowego jest dniem straconym.... hmmmm a tak poza tym to za 25 lat tez bede mial okragla rocznice :P hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 17:02 Dla mię też Docent dla mię też. To prawda dzień jest stracony bez Dębowego. W planach mieli wypuszczenie beczek z Dębowym {5 literków z kranikiem }.Co zaś do rocznic takich okrągłych to już 23.04. i jak tu nie pić. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinta Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 14:02 nietety moje mozliwości spozycia sa niewielkie - ze względów wytrzymałosciowych i pojemnościowych. ale po wypiciu piwa mam zawsze nalepszy humor. inne alkohole odpadają. bez piwa świat byłby smutaśny. a wesoły jest też dlatego, że mamy TAAAAKI Browar u nas w Tychach. Odpowiedz Link Zgłoś
fockx Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 14:08 mam ten sam problem - pęcherz wielkości piłeczki pingpongowej :) A codo tyskiego to jestem bardzo dumny z tego że mieszkam w światowej stolicy piwa Tyskiego !!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: "Tyskie ma 375 lat" IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 17:07 Dębowe to tez moj faworyt, jednak denerwuje mnie jedno: skoro mieszkam 500m od browaru, to dlaczego mam placic za nasze piwka w sklepie tyle samo ile np: nad morzem???20% rabatu dla Tyszan powinno byc, czy sie myle;)))??? Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 20.02.04, 17:18 Ali Święte słowa. A może by tak jakiś proteścik w tej sprawie nawet mam koncepcje kogo by tu zaatakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: "Tyskie ma 375 lat" IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 17:23 tez juz nad tym myslalem- zrobmy pikiete na skrzyzowaniu kolo browaru!!!ale bylby korek:)))placimy 3zl za Dęba, oni go wiozą 500km nad morze i za 3zl tez sprzedaja, pewnie my placimy koszty transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk nogami i rękami jestem za!!!!! tyskie dla tyszan!! 20.02.04, 17:35 dobra propozycja a swoją droga tyskie jest naprawde znane bardzo w swiecie wczoraj natknąłem sie na link tylko go zgubiłe ale znajde i wam pokaże Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 21.02.04, 14:21 Byłem naprawdę bardzo zaskoczony kiedy w Radomiu kupowałem Dębowe po??? 2,65, prawie to samo w Kielcach {2.75} następnie w Busku Zdroju 2.75 dobiło mnie w Miechowie 2.60. To samo w Krosnie 2,75 , Sanok 2,85 , rekord cenowy to jednak moim zdaniem padł w małym sklepiku w Ustroniu - Jaszowcu 2.50, dwa sklepy dalej już było 2,99..Oczywiśćie nie liczę tutaj Hipermarketów tam widziałem po 2.40 i do tego za sześć sztuk fajny kufel. Czyli jeżeli w Albercie jest po 2.75-2.80 to nasz Browar kopie leżącego na dodatek Tyszanina, w innych sklepach Tyskich takze rozbój od 2.75 nawet do 3.05. To ja pytam co tu jest grane skoro na butelce pisze jak byk cena sugerowana. No tak ale przecież wolny rynek to ustala swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: "Tyskie ma 375 lat" 21.02.04, 14:25 no to zdecydowanie ciekawe te ceny.. pewno to zmowa sklepikarzy którzy widzą dobra okazje na zdzieraniu na nas.. i kierują sie wg zasady swój kupi swoje... nieważne za ile tymbardziej jestem za daromowym piwem dla tyszan i w nieograniczonych ilosciach Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 12:54 Ale za to ciepłą porą gdy idzie się na Paprocany to na Pętli mamy Gronie po 2,00 PLN :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 21.02.04, 14:24 Zamiast pikiety koło browaru lepiej zablokować im brame wjazdową, to by były jaja. Oflagujemy się, rozpalimy ognicho jak gwiazdor Andriej a na znak protstu wychlamy beczkę np.Zubra. I oczywiśćie cały czas będziemy stukali w puszki lub butelki po Dębowym. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: "Tyskie ma 375 lat" 21.02.04, 14:27 hehe a jak przyjedzie nas usuną policja to zrobimy to samo co endriu z ekipą i polejemy ich ale nie gnojem tylko złotym trunkiem moze wtedy dołączą sie do nas stróże prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 12:56 A etykiet okolicznosciowych jeszcze nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 13:31 No właśnie :( Dalej nie wiem o co chodzi. Nawiązując do rozmowy o "dębowym" - w Tychach dostałem kufel za 4 szt. :) Ale chyba po znajomości ;) kupujemy zawsze w tym samym sklepie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 13:49 Salo chodzi o to że jako mieszkańcy i tutejsi wielbiciele piwka Tyskiego domagamy się lepszego traktowania. Jak wcześniej przytaczałem jesteśmy dyskryminowani przez nasz {Tyski} browar. W wielu miejscach w Polsce możesz kupić tańsze Tyskie piwo niz w Tychach. Coś tu kurde nie gra skoro tak jest. Dlatego też kombinujemy jakby tu załatwić priorytet cenowy z korzyścią dla mieszkańców tego grodu. Jak widzisz sięgamy po różne rozwiązania no bo czego się nie robi dla tego ukochanego napoju szczególnie w Tychach. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 18:19 Rosko, zrozumiałem o co chodzi bez dodatkowych wyjaśnień :) Na starczą demencję jeszcze nie cierpię :) Kuflem się chciałem tylko pochwalić :P Pozdrawiam - Salo chwalipięta :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 18:52 Przepraszam czyli mnie pogieło i to nieżle, ale jakoś tak to pokumałem dlatego strasznie chciałem ci to wyjaśnić.Wobec tego stawiam piwo. Kufel jest cacany,wyrwałem kiedyś taki od gośćia {przedstawiciela} ale niestety podiwanił mi go zięć i zabrał do Włoch. Wiem jednak że ma być znowy jakaś promocja w której zdobyczą i łupem ma być taki kufel {za 6 piwek}. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: "Tyskie ma 375 lat" 22.02.04, 18:04 ja tez nie widzialem :-D ale w piatkowej wyborczej byla mega (calostronicowa) reklama (str nr 3)Tyskiego no i zapowiadaja nowe etykiety Odpowiedz Link Zgłoś
man_x "Tyskie ma 375 lat" i nowe reklamy w TV 29.02.04, 12:50 swietne -mowie o manhatanie Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: "Tyskie ma 375 lat" i nowe reklamy w TV 01.03.04, 08:06 nooooo tskie ma specyficzne reklamy w tv Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: "Tyskie ma 375 lat" - reklamy zaś słabizna 01.03.04, 21:51 Powiem szczerze coraz głupsze, indianie i ten tego coś tu nie gra, inną którą widziałem takze jakaś dziwna, skoro na jesień planują żywiołowsze obchody to po jaką cholere ogłaszają cały rok rokiem obchodów. Chyba kogoś w tych Browarach zawiodła wyobrażnia, lub chodzi tylko o to aby się cały czas tylko przypominać nie zaś reklamować. Jestem zawiedziony takim stanowiskiem Browarów Tyskich. Zastanawia mnie takze to dlaczego akurat w Tychach Browary urządzają tak sporadycznie huczne Karczmy Piwne. Byłem na takich imprezkach kilka razy w różnych miejscach w tym kraju i owszem piwo lało się strumieniami ale chyba tylko o to chodziło. Ale byłem też na takiej gdzie normalnie konsumencji nie dopisali i było raczej pusto na dodatek ktoś nalewał do plastiku. Ludzie profanacja. Jakie macie na ten temat zdanie ??? czy bywaliśćie na takich spotkaniach i jak było.Wogóle gdzie się to odbywa w Tychach i kto to reklamuje i poleca???. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Na zwiedzaniu browaru powiedzieli 01.03.04, 10:08 że większe obchody się kroją na jesień. Może wypuszczą też specjalną partię butelek. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na zwiedzaniu browaru powiedzieli 01.03.04, 23:34 dla mnie bardzo fajne sa te butelki żywca (ta seria limitowana), wytłaczane logo etc Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 01.03.04, 23:44 No dobra tylko oprócz wizualnej przyjemnosći co z tego masz jeszcze skoro one nawet jako limitowane sa droższe, pozatem czy każdy jest kolekcjonerem akurat butelek??? Znam browary szczególnie niemieckie i holenderskie ale takze i austryjackie które z takich okazji robią dla swoich smakoszy prawdziwe uczty tak w opakowaniu jak i dodatkami do zakupów. Nawet w Czechach ostatnio kupowałem bardzo okolicznościowe piwsko też coś tam 250 lat Browaru gdzie opakowanie było super {piękny karton} do tego otwieracz ,kufel, dodatkowa puszka niewielka ksiażka opowiadająca o tym browarku a przy kasie niespodzianka dodatkowe piwo właśnie w okolicznośćiowej super butelce i zupełnie inny bardzo okolicznościowy kufelek no bardziej szklanica ślicznie opakowany w bardzo fajnej reklamówce. Tak to ja rozumiem na dodatek cena się nie zmieniła. To samo miałem kiedyś w Imst w Austrii. A tu co obiecuja ci nowe nalepki??? Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 01.03.04, 23:52 No wałsnie tak powinno to wygladać jak opisałeś a odnosnie butelek wspomniałem tylko ze jak dla mnei są fajne nie pisłąem jak powinny wygladac obchody bo mysle ze i takw szyscy wiemy min tak jak opisałeś.. ehhh moze to przeczytają... Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Piwny skandal moim zdaniem 02.03.04, 21:58 No i właśnie coś mi się we łbie porobiło i stwierdziłem że trzeba dać sygnał komuś z Browarów Tyskich co my tutaj wypisujemy. Wysłałem e-meila. Otrzymałem odpowiedz no kurde ale fajna: Nie mam czasu na przepisywanie tego wszystkiego ale zacytuję jedno zdanie no moze dwa a więc::: K.P. i B.Tyskie nie mają możliwośći aby w sposób dowolny {UWAGA} manipulować cenami naszego piwa. Karczmy Piwne odbywaja się nadal , odbywały wcześniej i nadal będą odbywać zapraszamy. Obchody przewidziane są na okres jesieni 2004 równocześneie informuję że nastąpi kilka zmian w naszych produktach. KONIEC i podpis PH. chyba przedstawiciel handlowy A. coś tam . Adres z jakiego przyszło PH Kompania Piwowarska Hannke @ op.pl Czy ktoś to rozumie??? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Piwny skandal moim zdaniem 02.03.04, 22:12 rosko1 napisał: > Karczmy Piwne odbywaja się nadal , odbywały wcześniej i nadal będą odbywać > zapraszamy. > Czy ktoś to rozumie??? Ja :) To jest tak, my pijemy "tyskie" a nasz browar uważa, ze to nasz tzw. "psi obowiązek". W związku z powyższym mają nas w "głębokim poważaniu". W ub. roku w Tychach nie odbyła się żadna impreza, na której można by było "tysiaki" wykorzystać. A w ch....ę tego nazbierałem ryzykując własnym zdrowiem, nie wspominając nawet o kasie :| Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Dokładnie! 02.03.04, 23:29 A mnogli by chociaż firmową knajpe otworzyć z niższą ceną, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Dokładnie! i otworzyli przecież 02.03.04, 23:34 Ale kiosk czy też sklepik na Sienkiewicza gdzie ceny są nawet wyższe niż w innych sklepach.Czasem jest promocja i ceny lecą nawet o 20 gr. Szok Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Dokładnie! i otworzyli przecież 03.03.04, 09:08 Nie wiem czy to jeszcze firmowe. Kiedyś było i piwo było tam tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Dokładnie! i otworzyli przecież 03.03.04, 10:33 ale na wycieczkach mozna "nieco" podegustowac sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Dokładnie! i otworzyli przecież 03.03.04, 17:36 basturk napisał: > ale na wycieczkach mozna "nieco" podegustowac sobie... > ...i znó leją bez ograniczeń(no może czasowe są:) Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Piwny skandal moim zdaniem 03.03.04, 17:20 salo napisał: > rosko1 napisał: > > > Karczmy Piwne odbywaja się nadal , odbywały wcześniej i nadal będą odbywać > > > zapraszamy. > > Czy ktoś to rozumie??? > > Ja :) To jest tak, my pijemy "tyskie" a nasz browar uważa, ze to nasz tzw. "psi > > obowiązek". W związku z powyższym mają nas w "głębokim poważaniu". W ub. roku w > > Tychach nie odbyła się żadna impreza, na której można by było "tysiaki" > wykorzystać. A w ch....ę tego nazbierałem ryzykując własnym zdrowiem, nie > wspominając nawet o kasie :| akcja Tysiaki chyba byla przygotowana dla miasteczek (mikolow itp) i pewnie dlatego omineli Tychy. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Piwny skandal moim zdaniem 02.03.04, 22:16 co do ceny to sie zgodfze nie jest to ich wina.... ale imprezy to jush chyba sie nie da wytłumaczyć... jestem ciekaw tych obchodów Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 03.03.04, 17:15 rosko1 napisał: > No dobra tylko oprócz wizualnej przyjemnosći co z tego masz jeszcze skoro one > nawet jako limitowane sa droższe, pozatem czy każdy jest kolekcjonerem akurat > butelek??? Znam browary szczególnie niemieckie i holenderskie ale takze i > austryjackie które z takich okazji robią dla swoich smakoszy prawdziwe uczty > tak w opakowaniu jak i dodatkami do zakupów. Nawet w Czechach ostatnio > kupowałem bardzo okolicznościowe piwsko też coś tam 250 lat Browaru gdzie > opakowanie było super {piękny karton} do tego otwieracz ,kufel, dodatkowa puszk > a > niewielka ksiażka opowiadająca o tym browarku a przy kasie niespodzianka > dodatkowe piwo właśnie w okolicznośćiowej super butelce i zupełnie inny bardzo > okolicznościowy kufelek no bardziej szklanica ślicznie opakowany w bardzo > fajnej reklamówce. Tak to ja rozumiem na dodatek cena się nie zmieniła. > To samo miałem kiedyś w Imst w Austrii. A tu co obiecuja ci nowe nalepki??? juz Ci uwierze ze do kazdego piwa dorzucali tyle gadzetow. miales szczescie. no pomysl, ile oni mogli przygotowac takich zestawow? BTW chyba ze 3 lata temu mi akurat udalo sie zalapac na promocje Ksiazecego. piwo+fajne pudełko+ kufel ceramiczny+podstawki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 03.03.04, 21:56 Z man_x kłocił się nie będę bo i po co.Nie interesuje mnie ile takich zestawów przygotowali ale jednak przygotowali i mnie się jeden z nich trafił więc chwalę. Ponieważ dzisiaj miałem trochę wolnego popołudnia wybrałem się na piwko. Polazłem sobie na "Z" i zamówiłem jak zwykle Dębowe. Knajpa oplakatowana bo niby jubileusz. Browar Tychy. Są gadzety ale tylko do lanego jakieś długopisy , zagarki i coś tam jeszcze. Jakieś duperelki na stolikach informujące o tym jubileuszu. Ale co z tego skoro piwsko nadal po 3.50. ponieważ byłem dalej skłonny sprawdzać ten jubileusz poszedełem dalej.Paprocany obok kośćioła piwo po 3.50 puszki nawet po 4.00 - 4.50 oczywiśćie plakaty i duperelki na stolikach. Dobra idę dalej i co znowu w dwóch kolejnych knajpach sorry pubach to samo tyle że na Bajkowej piwo już po 2.80 lane i 3.30 puszka, prawie to samo w Alasce i U Kamrata.Wszędzie plakaty i duperelki na stolikach. No to ja powiem tak mnie to zwisa że sobie Browar robi taki papierkowy obciach poprzez plakaty i inne śmieci.Nie lubię lanego więc i go nie piję ale dlaczego jestem, dyskryminowany w takiej Browarnianej loterii. Tylko dlatego ze piję Dębowe. Kpina i już . Jakieś zegarki, jakieś pióra, jakieś maleńkie loga Browaru Tychy. Z drugiej strony myślę sobie jaka kasa poszłą na te durne plakaty i śmieszne informatory stolikowe moim zdaniem bez sensu. Sprawdzcie sami jakie to żenujące przy cenie piwa. Na ironię dostałem dzisiaj małą przsesyłkę z Okocmia nawewt nie wiem za co tak dawno to było ale faktycznie coś tam wypełniałem. Zapalniczka, kufelek {mały}, informator o imprezach o dziwo aktualny i ??? zaproszenie imienne na imprezę do Tychów - ludzie to woła o pomstę do nieba w tym zaproszeniu jestem informowany ze mam do spożycia gratis 6 piw{ wolny wybór} i gorące danie resztę sobie płacę. Mogę zabrać także osobe towarzyszącą. Miejsce .data itp itd. Ale ja mieszkam w Tychach chlam to ich piwo a oni mnie mają jedynie za dostarczyciela kasy to ja powiem szczerze mam ich gdzieś i od dzisiaj pijam tylko Mocne z Okocimia i wszystkie inne z wyjątkiem Tyskich. Odpowiem jeszcze man_x może też złośliwie inni moga przygotować cokolwiek co odczuje konsument niestety Browary Tyskie tym samym popisać się nie potrafią i zrozum to wreszcie bo po tym co dzisiaj zobaczyłem to mi wstyd a zresztą spradz sam. Potem podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 03.03.04, 22:03 hmmmmmmmmmm cóż szkoda... marketing w obecnym wydaniu rzeczywsicie jest kiepski.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Na zwiedzaniu powiedzieli - i niepotrzebnie 03.03.04, 22:11 Szczególnie ten który dzisiaj sobie zobaczyłem w wydaniu Browarów Tyskich. Żenujące jak na tak poważny Browar z tradycjami. Ale abym nie był gołosłowny sprawdzie sobie sami na co ich stać. Szare bure plakaty i duperelki na stolikach, ile stolików w knajpie tyle duperelek, śmieszne nawet sprzedawcy się z tego śmieją ale co mają innego mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk browar Tyski powstał w 1593 r.??? 03.03.04, 22:14 Oto dosc ciekawy artykuł na ajkis ie natknąłem na stronie www.tyskie.pl Rok jubileuszu 1629 rok uznajemy za rok szczególny, rok powstania browaru w Tychach. Skąd owa data? - Tu, musimy cofnąć się do czasów gdy dobra pszczyńskie stały się własnością węgierskich Turzonów ze Spisza. Wtedy to powstało Wolne Państwo Stanowe, którego miastem stołecznym była Pszczyna. Obejmowało ono prócz stolicy, trzy inne miasteczka: Mikołów, Bieruń i Mysłowice oraz ponad siedemdziesiąt wsi i osad. Począwszy od 1548 roku Pszczyna z przyległościami została przejęta przez śląsko- opolski ród Promnitzów. Tenże władał ziemią pszczyńską lat 200 i trochę. Czas ten znaczyły wydarzenia tragiczne - przedłużające się wojny, jak choćby ta 30- letnia (1618-1648), towarzyszące im przemarsze wojsk, które dopuszczały się licznych gwałtów i grabieży, czy niszczące pożary. Opierając się kataklizmom, państwo pszczyńskie mozolnie próbowało wykorzystywać krótkie okresy spokoju dla realizacji przedsięwzięć o charakterze gospodarczym. Przykładem takiego ożywienia jest powstanie browaru w Tychach. W ślad za zapiską wspominającą o browarze, a skreśloną w urbarzu (księga inwentarzowa) Wolnego Państwa Stanowego, która brzmiała: "...Ten folwark posiada znaczne prawo piwowarskie, można tu co tydzień piwo warzyć, przynosi przeto znaczną korzyść. Przytem słodownia, browar wraz z miedzianym kotłem i wszelkiemi naczyniami warzelnemi..." jesteśmy uprawnieni tego roku obchodzić 375 lat Tyskich Browarów Książęcych. Dzisiaj z całą pewnością wiemy, że szacowne to przedsiębiorstwo powstało wcześniej. Historycy stwierdzają, iż ważył piwo już w 1613 roku, a powstać musiał po roku 1593 , co wnioskuje się stąd, iż sporządzony wtedy urbarz, w zapisie o folwarku w Tychach, nic o browarze nie wspomniał. Cóż, to jednak znaczy wobec tradycji ... . Już ostatni z Hochbergów władający tą ziemią, książę Jan Henryk XV, kazał obchody 300-lecia fetować w roku 1929. Tamtemu jubileuszowi towarzyszyły: huczne festyny, okolicznościowe wydawnictwa, jak to bogato ilustrowane: "Browar Książęcy Tychy. Przegląd dziejów 300- letniego rozwoju", które sporządził Jerzy Büchs. I jeszcze, rocznicowe kufle, toasty wznoszone za powodzenie braci piwowarskiej przednim tyskim piwem, które cieszyło się wszak już wtedy najwyższą renomą od Berlina po Lwów. Podobne okoliczności towarzyszyły każdej kolejnej okrągłej rocznicy. I tak przez pokolenia. Dziś, 1629 rok, to symbol, uświęcony wieloletnią tradycją moment, wyznaczający i nasz wielki Jubileusz 375-lat, od kiedy to, nieprzerwanie warzy się piwo w Tychach, w szacownych Browarach Książęcych. Wiwat, wiwat, wiwat ... . Zdzisław Kantor Ilustracja : zapiska pochodząca z urbarza z 1629 Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 03.03.04, 22:18 Owszem przeczytałem z zainteresowaniem ale dalsze polemiki na ten temat proszę prowadzić z aralskim bo on wie najlepiej jak to było. Ja od dzisiaj nie interesuję się tym Browarem i pijam wszystko z wyjątkiem asortymentów jego produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 04.03.04, 22:19 I zgodnie z tym co napisałem wczoraj wyskoczyłem sobie na Okocimski browarek i szlag mnie znowu trafił jak zobaczyłem w jednej z knajpek po ile sprzedają Tyskie - no więc wam powiem - lane 4.00 zł Dębowe 4.60 co jest grane czyżby Polska już wlazła do tej UE i zaczynają liczyć w euro??? To jakaś lipa skoro nasz tyski browar już na nic nie ma wpływu a to przecież dotyczy jego wyrobu. Tylko mi nie mówcie o wolnym rynku i prawie knajpiarza oraz o tym że ktoś sprzedaje a klient kupuje. A co na to producent który firmuje taką knajpę??? Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 04.03.04, 22:22 Jak na knajpe to jest to normalna cena. Wiele katowickich ma po 5zł, w Krakowie przeciętnie 6. Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 04.03.04, 22:33 Wiesz ja to rozumiem ale kurde żeby w Tychach to już moim zdaniem wybitna przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: browar Tyski powstał w 1593 r.??? 04.03.04, 23:55 ja tam chciałbym żeby tyskie w tychach było tylko na dowód ale chyba tej chwili nie doczekam... ;[ Odpowiedz Link Zgłoś
vikay Re: "Tyskie ma 375 lat" 08.03.04, 22:30 Czy ja Kanadyjczyk mieszkający w Polsce mam prawo wypowiadać się na temat piwa??? stwierdzam ze mam.I tak piłem sobie dzisiaj piwko Tyskie które moim zdaniem jest takie sobie{Gronie} Piłem sobie także piwko Dębowe które jest bardzo dobre ale??? byłem wreszcie w dwoch knajpach czy też jak tam wolicie pabach i czuje się normalnie oszukiwany. Nigdy w Kanadzie nie zdarzyło się abym pił piwo w tak różnych cenach na dodatek to samo.Co więc jest grane w Europie??? Pozatem bardzo mi przykro ale oprócz głupich urzędników Polska ma tak samo głupich właścicieli tych wszystkich knajp i pabów.Osobiśće uważam że jest to niedbałość producenta ale także naiwność klientów czyli nas konsumentów. Każdy robi nas w konia jak tylko się da, sprzedając nam piwo na dodatek wytwarzane w Tychach.Nie wiem jak Wy ale ja zaczynam myśleć dosyć trzeżwo w tej sprawie. Słowo daję ale takie coś nie do pomyślenia jest w takim państwie jak Kanada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: "Tyskie ma 375 lat" IP: 80.51.254.* 08.03.04, 22:38 vikay napisał: > Czy ja Kanadyjczyk mieszkający w Polsce mam prawo wypowiadać się na temat > piwa??? pewno że masz ale jako Tyszanin masz jeszcze większe prawo!!! my tez własnie poruszyliśmy tą kwestie w tym wątku.. ale tak to jush jest.. zresztą na pocieszenie dodam ze nie jest tylko tak w Polsce ale też min u naszych południowych braci.. cóż Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: Coś tu jednak nie jest tak??? 13.03.04, 22:25 No i cud się stał.Dnia 13.03.2004r w Tesco w Tychach pojawiło się piwko Dębowe w cenie 2.35 gr, ale to nie wszystko jeszcze lepszy cud stał się w jednym z małych sklepów zaopatrywanym przez przedstawiciela Browarów Tyskich jak mi powiedziano {osiedle A } piwo Dębowe Mocne cena detaliczna 2.25. Teraz to ja już naprawdę nic nie rozumiem o co chodzi z ta ceną w tym mieśćie??? Mało tego w tym samym sklepiku na osiedlu A sprzedawca do zakupionego piwa dodawał dosyć duży kufel pod warunkiem że zakupiło się 6 piwek obojętnie w butelkach czy puszkach. Sorry ale gdzie tu sens i logika którą dotychczas ktoś tam wkłada mi w łeb??? że podobno się nie da. Wiecie co ja uważam tak że jest to cichy układ pomiędzy sklepikarzem a przestawicielem Bowarów Tyskich innego wytłumaczenia nie znajduję.A cena ??? to już inna prawda i bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Wreszcie widziałem reklame w TV! 31.03.04, 23:06 Wiem, że zapóźniony jestem, ale naprawdę nie mogłem trafić. Ta z Edisonem fajna jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Wreszcie widziałem reklame w TV! 31.03.04, 23:23 noo ale ogólnie trzeba przyznac ze tyskie ma specyficzne reklamy-inne od wszystkich, originalne Odpowiedz Link Zgłoś