Dodaj do ulubionych

Oszuści w Tesco

24.05.15, 14:16
Chciałam ostrzec innych naiwnych tak jak ja. W sobotę robiłam zakupy w Tesco w Tychach. Usłyszałam, że można zamienić kartę Clubcart na visa clubcart. Poszłam do punktu zapytać. Pani opowiedziała mi o korzyściach, czym mnie zachęciła. 3 razy wprost pytałam czy na pewno nie ma żadnych opłat, odpowiedź za każdym razem brzmiała: nie. Podpisałam dokumenty, wyrobiłam kartę. Tymczasem dziś czytam w Internecie, że opłata za prowadzenie wynosi 8 zł. miesięcznie (chyba, że zapłaci się nią 300 zł. a takich zakupów nie robię) + jeszcze jakieś ubezpieczenie. Zwyczajnie zostałam oszukana.
Obserwuj wątek
    • agniecha_137 Re: Oszuści w Tesco 24.05.15, 15:28
      Zamieniła Pani clubcard na kartę kredytową tesco. To jest chwyt na klientów. Czy na umowie nie było nic napisane o opłatach?
      • a_n123 Re: Oszuści w Tesco 24.05.15, 17:25
        Było, ale nie miałam czasu czytać tego drobnego druczku i zaufałam Pani, która z przekonaniem mówiła 3 razy, że na pewno nie ma żadnych kosztów, opłat. Jestem naiwna, wiem. Pójdę z tym do rzecznika praw konsumenta i innych instytucji. Jak tacy ludzie śpią po nocach zarabiając na oszukiwaniu innych?
        • agniecha_137 Re: Oszuści w Tesco 24.05.15, 20:25
          Ja bym po prostu wypowiedziała umowę. Jeżeli limit na karcie nie został"ruszony" to śmiało bym do nich zajrzała jak najprędzej. Nie wiem kiedy Pani podpisywała umowę, ale jest czas na jej wypowiedzenie. Proszę jednak pamiętać, że oni będą na pewno zasłaniać się hasłem "podpisałaś = zaakceptowałaś". Myślę, że rzecznik nie dużo tu zdziała, bo nie ma dowodów, że nie została Pani o dodatkowych kosztach poinformowana.
          • bbuziaczekk Re: Oszuści w Tesco 24.05.15, 21:11
            A ja chciałam wziąć na raty rower dla dziecka bo były w promocji 60 zl taniej od 21-go.
            Chcialam skorzystać z rat 5 raz 0 % i bez ubezpieczenia.
            Przy załatwianiu formalnosci dostałam 2 propozycje z banku.
            1. Kredyt + 400 zl na zakupy w sklepie Tesco i wszystko płatne w ratach i to 0 % :D :D
            2. Karte visa z taka kwota ile kosztowal rower. Ale za ta karte kazano i zaplacic 30 zl :D
            Powiedzialam Pani ze nie po to przyszłam skorzystać z promocji na rower 60 zl taniej żeby im 30 zl placic za karte !
            Kazalam potargać pisemko i kupiłam rower za gotowke.
          • apc.pl Rzecznik rzecznikowi nierówny 15.06.15, 22:11
            Rzecznik z prawdziwego zdarzenia wyjdzie zza biurka i sam sprawdzi (jako anonimowy klient) jak to jest na prawdę, pogrzebie w przepisach... Rzecznik pierdoła będzie radził dogadać się z oszustem nawet jeśli jego działanie miało znamiona przestępstwa.

Przeczytaj w końcu umowę i co piszą o wypowiedzeniu, jak nie wiesz co dalej idź do rzecznika atakuj na ich FB. Nie mają pozycji rynkowej na tyle silnej by rezygnować nawet z drobniejszych klientów.
            • a_n123 Re: Rzecznik rzecznikowi nierówny 18.06.15, 18:32
              Wróciłam jak tylko mogłam i oczywiście odstąpiłam od umowy. Pani tłumaczyła się, że nie zrozumiała o co Ją pytałam! (3 razy!) Szkoda, że ludzie potrafią zarabiać pieniądze na naiwności i krzywdzie innych. Dokąd ten świat zmierza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka