kasia9949 17.04.05, 18:20 Chciałabym się wybrać do Krakowa, może ktoś wie ile kosztuje PKS-owski bilet, z Tychów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 18:35 Ja jechałęm kiedyś chyba miesiąc temu z Krakowa do Mysłowic PKS-em. Co prawda nie do Tychów ale myślę że cena będzie przybliżona, Zapłaciłem coś około 15 zł.Bez zniżek.Kwoty dokładnie nie pamiętam, Ale chyba coś właśnie około 15 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Kraków IP: *.katowice.pik-net.pl 18.04.05, 07:16 Jest PKS do Krakowa z Tychow z przystanku autobusowego naprzeciwko Urzedu Miasta. Odjezdza o 7.05, wczesniej zatrzymuje sie tez na Hotelowcu na przystanku kolo Sadu odjezdza cos przed 7.00. Bilet kosztowal ostatnio 11złotych. Jest to autobus przelotowy wiec nie gwarantuje ze jak nie bedzie mial miejsc to sie w ogole zatrzyma, ja jezdze nim dosyc czesto ijeszcze mi sie nie zdazylo zeby mnie nie zabral. Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Zależy jaki??? 18.04.05, 16:10 Ulgowy czy może cały. Ostatnio tam jechałem na całym i płaciłem około 10 zł z groszami. Wiadomo że ulgowy ma 50% zniżki więc chyba to prosta kalkulacja, że wynosi około 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 POPRAWKA!!! 18.04.05, 16:14 Miałem na myśli bilet PKP, a nie PKS. P.S. ...a nóż komuś sie zachce jechać do Krakowa "cugiem" to juz bedzie wiedział ile ma szykować "maniolków";))) Powiem więcej, według mnie lepiej jest jechać pociągiem aniżeli busem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: POPRAWKA!!! IP: *.ofka.int.pl 18.04.05, 19:30 Lepiej jechac autobusem bo pociagiem najpierw musisz dojechac do katowic a tak jedziesz bezposrednio z Tychow. Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: POPRAWKA!!! 18.04.05, 19:45 > Lepiej jechac autobusem bo pociagiem najpierw musisz dojechac do katowic a tak > jedziesz bezposrednio z Tychow. Masz racje, nie przeczę. Ale jadąc pociągiem możesz zawsze sobie rozprostować kości chodząc po pociągu przy tym poznawać ciekawych ludzi. Jadąc busem nie masz tego przywileju, bo kierowca nie zezwala na "bieganie" po jego pojeżdzie, a gdyby nawet to pasażerowie znowu będą coś "buczeć" pod nosem. Co sie zaś tyczy jazdy busem na dworzec PKP do K-owic to wykrece sie tak... "...w życiu nie można mieć wszystkiego":P Pozdrawiam i życzę miłej podróży...na cokolwiek sie zdecydujesz;) P.S. Polecałbym Ci także jechać "bajkiem" (rowerkiem) do Krakowa. W porównaniu z "cugiem" jedzie sie niewiele dłużej, bo 3 godziny dłużej. Chyba że i ten pomysl Ci nieodpowiada to w ostateczności polecałbym Ci teleportacje;) Chociaż nie wiem w jakiej cenie teraz stoją bilety, bo dawno tego sposobu poruszania sie nie używałem;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi hi Re: POPRAWKA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 20:06 Jedz na wrotkach!! w porównaniu z bajkiem, jedzie sie jeszcze 3 godziny dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: POPRAWKA!!! 18.04.05, 21:23 > Jedz na wrotkach!! w porównaniu z bajkiem, jedzie sie jeszcze 3 godziny dłużej. Hmmm, całkiem dobry pomysł, ale niesety nie do zrealizowania:( Owszem jeżdże na rolkach, ale niesety dalej jak z pod Piramidy parkingu sie nie ruszam, gdyż zawieszenie nie wytrzyma trasy na jaka skaładają sie polskie drogi:)) P.S. Dzięki za cynk;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: POPRAWKA!!! IP: *.gbn.pl / *.pl 18.04.05, 23:00 PKP - z ulgą 37% Tychy- Katowice - Kraków 9.43 zł PKS Tychy Hotelowiec - Kraków ulgowy: 8.25 zł. jeździ o: 6.57; 15.40 zazwyczaj jest spóźniony, PKS Kraków - Tychy 12.30, 16.23, 18.30 Odpowiedz Link Zgłoś