Dodaj do ulubionych

Pranie mózgów w Tychach

30.01.03, 22:38
Skrajna nieodpowiedzialn ość, ryzykanctwo, całkowity brak troski o młodzież -
tylko tak można określić zachowanie "opiekuna" wycieczki.
Tymczasem wypowiadająca się na forum "Onetu" młodzież z Tychów go broni,
chociaż doprowadził on do śmierci ich kolegów.
Widać już bardzo długo prał on mózgi dzieciaków i przerobił ich na
bezmyślnych miłośnikó ekstremalnych sportów, ignorujących rzeczywistość.
Krańcowy egoizm, manipulowanie nieletnimi to zapewne jego codzienna
działalność.
Przypomina to bardzo działalność przywódcy sekty.
I przerażenie budzi fakt, iż ktoś taki swobodnie działał w szkole, cieszył
się uznaniem dyrekcji.
Dopiero, kiedy ten GURU doprowadził do tragedii, przyszły głosy rozsądku.
Obserwuj wątek
    • pawel_1 Re: Pranie mózgów w Tychach 30.01.03, 22:52
      bebokk napisał:

> Skrajna nieodpowiedzialn ość, ryzykanctwo, całkowity brak troski o młodzież -
      > tylko tak można określić zachowanie "opiekuna" wycieczki.

na takie opinie jeszcze przyjdzie czas, bo tak naprawde znamy jeszcze za malo
      szczegolow wyprawy. nawet ratownicu topr-u sa rozbierzni w tym co mowi.
      poczekamy na takie skajne opinie!

> Tymczasem wypowiadająca się na forum "Onetu" młodzież z Tychów go broni,
      > chociaż doprowadził on do śmierci ich kolegów.
      > Widać już bardzo długo prał on mózgi dzieciaków i przerobił ich na
      > bezmyślnych miłośnikó ekstremalnych sportów, ignorujących rzeczywistość.
      > Krańcowy egoizm, manipulowanie nieletnimi to zapewne jego codzienna
      > działalność.

akurat nie bronie jak go nazwles "opiekuna" ale mlodziez z kruczka bardzo go
      lubi i nie jest to jakies manipulowanie.

> Przypomina to bardzo działalność przywódcy sekty.
      > I przerażenie budzi fakt, iż ktoś taki swobodnie działał w szkole, cieszył
      > się uznaniem dyrekcji.
      > Dopiero, kiedy ten GURU doprowadził do tragedii, przyszły głosy rozsądku.

ja sam nie wiem co o tym myslec. dalej jestem w szoku i nie rozumiem takiej
      nagonki.
      i tak prawda wydzie ale dajcie troche czasu rodzinom i znajomym.
    • x=man Re: Pranie mózgów w Tychach 30.01.03, 23:17
      bebokk napisał:

> działalność.
      > się uznaniem dyrekcji.

pawel ma racje nie rozmawiajmy o tej tragedii na swiezo
      jednak musze powiedziec ze bardzo nie podoba mi sie twoja wypowidz bebokk-u.
      jak mozesz twierdzic ze owy opiekun mogl doprowadzic to tragedii?!
      jeszcze nic nie wiadomo (jestesmy 2 dni po tej tragedii)a ty juz zaczynasz
      sadzic ludzi. czy ty naprawde myslisz ze on chcail doprowadzic do takiej
      sytuacji i ze nie zalezalo mu na zyciu tych ludzi? zastanow sie co piszesz
    • fotomarcin Re: Pranie mózgów w Tychach 30.01.03, 23:20
      Ciszej... Spokojniej... Na wszystko przyjdzie pora... Życia nikomu nie
      przywrócisz. A wyrok powinien wydawać sąd, nawet jeśli nam się wydaje, że wiemy
      co i jak.
      • pawel_1 Re: Pranie mózgów w Tychach 30.01.03, 23:24
        fotomarcin napisał:

> Ciszej... Spokojniej... Na wszystko przyjdzie pora... Życia nikomu nie
        > przywrócisz. A wyrok powinien wydawać sąd, nawet jeśli nam się wydaje, że
        wiemy
        >
        > co i jak.

i mysle ze ten wpis jest idealny na zakonczenie tego watku.
        przynajmniej narazie
    • nabil Re: Pranie mózgów w Tychach 31.01.03, 16:35
      bebokk napisał:

> działalność.
      > się uznaniem dyrekcji.

No to juz bebokk znalzl koziolka. Stary, ty to chyba za duzo "Nasz Dziennik"
      czytasz bo wszedzie doszukujesz sie spiskow, manipulowania itp. Wqrwia mnie
      takie podejscie do sprawy. Nastepnym razem zastanow sie chwile zanim cos na
      forum napiszesz.

['] dla tych co zostali w gorach. Kondolencje dla rodzin ofiar.
      • bebokk Re: Pranie mózgów w Tychach 31.01.03, 17:53
        Zastanowiłem się dobrze.

Nie chcę, aby psychopaci uczyli dzieci w szkołach,
        a szkoła tolerowała ich wyczyny.
        • nabil Re: Pranie mózgów w Tychach 31.01.03, 18:19
          bebokk napisał:

> Zastanowiłem się dobrze.
          >
          > Nie chcę, aby psychopaci uczyli dzieci w szkołach,
          > a szkoła tolerowała ich wyczyny.

Mylisz pasjonata i milosznika gor z psychopata.

Natomiast, jesli chodzi o psychopatow w szkolach to tak w pelni sie z toba
          zgadzam jestem przeciwny temu zeby pedofile i zlodzieje w sutannach uczyli w
          szkolach.
          • bebokk Re: Pranie mózgów w Tychach 31.01.03, 22:00
            Nie słyszałem o tym, żeby jakiś katecheta poszedł z dzieciakami na Rysy bez
            przewodnika i wbrew ostrzeżeniom TOPR.
            A nauczyciel geografii, który zamiast prowadzić lekcje, bajerował uczniów,
            poszedł.
            Jeżeli ktoś nie ma szacunku do gór i nie ma zwykłego stracha o powierzoną sobie
            młodzież,
            to jest ciężkim palantem.
            • pawel_1 Re: Pranie mózgów w Tychach 31.01.03, 23:34
              bebokk napisał:

> Nie słyszałem o tym, żeby jakiś katecheta poszedł z dzieciakami na Rysy bez
              > przewodnika i wbrew ostrzeżeniom TOPR.
              > A nauczyciel geografii, który zamiast prowadzić lekcje, bajerował uczniów,
              > poszedł.
              > Jeżeli ktoś nie ma szacunku do gór i nie ma zwykłego stracha o powierzoną
              sobie
              >
              > młodzież,
              > to jest ciężkim palantem.

wez ty sie kurwa zastanow co piszesz!!!!!!!!
              mam dla ciebie propzycje. przejdz sie teraz pod kruczka, ja tam bylem przed
              chwila i jak zobaczysz ten przerazajacy widok to przestaniesz piasac takie
              rzeczy. jakis szacunek dla tych mlodych ludzi sie nalezy, a skoro jego nazywasz
              plantem to kim sa ci, ktorzy tak tragicznie zgineli(R.I.P)

• bebokk Re: Pranie mózgów w Tychach 01.02.03, 06:45
                Mojej osobie chodzi włąśnie o tych biednych, młodych ludzi, którzy zginęli.
                Zginęli dzięki głupocie "opiekuna".
                • Gość: Radex Re: Pranie mózgów w Tychach IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 09:55
                  Ojej.Nie mógłbyś chociaż na chwilę odstawić swego ego na bok.Szkoda Ci biednych
                  dzieci,ok,ale pomyśl jak się czują opiekunowie i ci co zezwolili na tą
                  wycięczkę.Myślę,że są jeszcze bardziej zmęczeni,wypaleni,zdołowani psychicznie
                  niż te biedne dzieci,które przezyły.
                  Daj już im spokój.Nie unoś się także dumą,by coś nam,forumowiczom udowodnić
                • Gość: basturk Re: Pranie mózgów w Tychach IP: osz2:* / 10.62.16.* 01.02.03, 12:08
                  Żal mi nie tylko ich ale i ciebie, bo nic o nich nie wiesz poza tym że zginęli.
            • nabil Re: Pranie mózgów w Tychach 01.02.03, 10:51
              bebokk napisał:

> Nie słyszałem o tym, żeby jakiś katecheta poszedł z dzieciakami na Rysy bez
              > przewodnika i wbrew ostrzeżeniom TOPR.
              > A nauczyciel geografii, który zamiast prowadzić lekcje, bajerował uczniów,
              > poszedł.
              > Jeżeli ktoś nie ma szacunku do gór i nie ma zwykłego stracha o powierzoną
              sobie
              >
              > młodzież,
              > to jest ciężkim palantem.

Ale z ciebie debil.
              • bebokk Re: Pranie mózgów w Tychach 01.02.03, 13:24
                Żaden z was nie ustosunkował się merytorycznie do tego, co napisałem, tylko
                ograniczacie się do wyzwisk.
                Jeżeli ktoś nie wyciągnie wniosków i nie zakaże działalności
                podobnych "opiekunów", to tragedie będą się powtarzać.
                Tutaj zawinił tylko człowiek, a nie natura.
                • Gość: Radex Re: Pranie mózgów w Tychach IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 15:01
                  bebokk napisał:

> Żaden z was nie ustosunkował się merytorycznie do tego, co napisałem, tylko
                  > ograniczacie się do wyzwisk.
                  > Jeżeli ktoś nie wyciągnie wniosków i nie zakaże działalności
                  > podobnych "opiekunów", to tragedie będą się powtarzać.
                  > Tutaj zawinił tylko człowiek, a nie natura.

Chłopie,przecież w tej tragedii nie chodzi o merytoryczne ustosunkowanie się!
                  Każdemu Tyszaninowi jest żał tych młodych.I nawet tego opiekuna.Powiedz mi co
                  da merytoryczna odpowiedź-krytykanctwo jest w tym momencie nie na miejscu.
                • pawel_1 Re: Pranie mózgów w Tychach 01.02.03, 16:41
                  bebokk napisał:

> Żaden z was nie ustosunkował się merytorycznie do tego, co napisałem, tylko
                  > ograniczacie się do wyzwisk.
                  > Jeżeli ktoś nie wyciągnie wniosków i nie zakaże działalności
                  > podobnych "opiekunów", to tragedie będą się powtarzać.
                  > Tutaj zawinił tylko człowiek, a nie natura.

w GW jest wypowiedz przezydenta tychow ktory mowi ze rodzicie zmarlych prosili
                  go aby bronil opiekuna w mediach, bo oni nie maja do niego pretensji za to co
                  sie stalo.
                  a ty zadasz merytorycznych wnioskow???
                  nie chce mi sie juz z toba dyskutowac i mialem juz na twoje posty nie odpwiadac
                  ale nie umozliwiasz mi tego przez to co wypisujesz
                  • magda_mistrzyni Re: Pranie mózgów w Tychach 01.02.03, 17:33
                    Tak to juz jest z ludźmi,że szukają winnego.To nie zwróci nikomu zycia.
                    Nie nam oceniać kto powinnien za to odpowiadać:opiekun,szkoła czy...Bóg.
                    poza tym nikt nigo na siłę nie wywiózł w Tatry. Poszli ludzi na szlak z miłości
                    do gór.Skończyło sie tak a nie inaczej i powinnismy mieć troche pokory w swych
                    ocenach.
                    • bebokk Ludzie myślcie !!! 01.02.03, 19:40
                      Znowu głupota opiekunów, tym razem w Beskidach.
                      Tym razem skończyło się "tylko" na szpitalu dla 6 dziewczyn.
                      Nie wyciągajmy wniosków, nie potępiajmy opiekunów za łamanie przepisów
                      bezpieczeństwa, aprobujmy chodzenie bez przewodnika na Rysy, ignorujmy
                      zagrożenia lawinowe, kierujmy się chora ambicją, a nie troską o młodzież,
                      pozwalajmy psycholom pełnić rolę nauczycieli itd....
                      Nastepne tragedie będą wtedy jak na zawołanie...Tylko się nie potem nie dziwcie
                      śmierci następnych dzieciaków !
                      Jestem rodzicem i nie chcę aby jakiś wariat bezkarnie narażał moje dziecko na
                      śmierć w czasie górskich wycieczek.
                      Jeżeli teraz ktoś nie zrobi porządku z takim "opiekunami", to będą kolejne
                      tragedie.
                      • nabil Ty idioto! 03.02.03, 13:24
                        bebokk napisał:

> Znowu głupota opiekunów, tym razem w Beskidach.
                        > Tym razem skończyło się "tylko" na szpitalu dla 6 dziewczyn.
                        > Nie wyciągajmy wniosków, nie potępiajmy opiekunów za łamanie przepisów
                        > bezpieczeństwa, aprobujmy chodzenie bez przewodnika na Rysy, ignorujmy
                        > zagrożenia lawinowe, kierujmy się chora ambicją, a nie troską o młodzież,
                        > pozwalajmy psycholom pełnić rolę nauczycieli itd....
                        > Nastepne tragedie będą wtedy jak na zawołanie...Tylko się nie potem nie
                        > dziwcie śmierci następnych dzieciaków !
                        > Jestem rodzicem i nie chcę aby jakiś wariat bezkarnie narażał moje dziecko na
                        > śmierć w czasie górskich wycieczek.

Zawsze mozesz nie wyrazic zgody na to zeby twoje dziecko jechalo w gory skoro
                        uwazasz, ze bedzie bezpieczniejsze w rekach katechety...

> Jeżeli teraz ktoś nie zrobi porządku z takim "opiekunami", to będą kolejne
                        > tragedie.

A w ogole to w szkolach sami idioci i niedopowiedzilni ludzie ucza, z wyjatkiem
                        oczywiscie bebokk katechetow pedofilow...

PS>

Bebokk nastepnym razem zanim zaczniesz pisac cos na forum nie bierz przedtem
                        amfy please!
                        • x=man Re: Ty idioto! 03.02.03, 13:54
                          nabil napisał:

> bebokk napisał:
                          >
                          > > Znowu głupota opiekunów, tym razem w Beskidach.
                          > > Tym razem skończyło się "tylko" na szpitalu dla 6 dziewczyn.
                          > > Nie wyciągajmy wniosków, nie potępiajmy opiekunów za łamanie przepisów
                          > > bezpieczeństwa, aprobujmy chodzenie bez przewodnika na Rysy, ignorujmy
                          > > zagrożenia lawinowe, kierujmy się chora ambicją, a nie troską o młodzież,
                          > > pozwalajmy psycholom pełnić rolę nauczycieli itd....
                          > > Nastepne tragedie będą wtedy jak na zawołanie...Tylko się nie potem nie
                          > > dziwcie śmierci następnych dzieciaków !
                          > > Jestem rodzicem i nie chcę aby jakiś wariat bezkarnie narażał moje dziecko
                          > na
                          > > śmierć w czasie górskich wycieczek.
                          >
                          > Zawsze mozesz nie wyrazic zgody na to zeby twoje dziecko jechalo w gory skoro
                          > uwazasz, ze bedzie bezpieczniejsze w rekach katechety...
                          >
                          > > Jeżeli teraz ktoś nie zrobi porządku z takim "opiekunami", to będą kolejne
                          >
                          > > tragedie.
                          >
                          > A w ogole to w szkolach sami idioci i niedopowiedzilni ludzie ucza, z
                          wyjatkiem
                          >
                          > oczywiscie bebokk katechetow pedofilow...
                          >
                          > PS>
                          >
                          > Bebokk nastepnym razem zanim zaczniesz pisac cos na forum nie bierz przedtem
                          > amfy please!

Nabil ty jestes chyba jescze gorszy niz bebokk. Z reszta jestescie siebie
                          warci. Prosze cie nabil-bez takich textow. Nikt nie jest swiety, ale nie mozna
                          na przykladzie kilku osob oceniac calej grupy.
                          • nabil Re: Ty idioto! 03.02.03, 14:06
                            x=man napisał:

> Nabil ty jestes chyba jescze gorszy niz bebokk. Z reszta jestescie siebie
                            > warci.

Pochlebiasz mi x-manie!

> Prosze cie nabil-bez takich textow. Nikt nie jest swiety, ale nie mozna
                            > na przykladzie kilku osob oceniac calej grupy.

Alez oczywiscie, ze mozna. Malo tego uoglnianie to powszechna praktyka w naszym
                            kraju np.: wszyscy politycy to zlodzieje, albo czarni to pedofile, albo
                            Tyszanie sa zajebisci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka