mmisiaaa 03.12.08, 13:22 Bardzo prosze o jakąś opinię na temat tego lekarza. jestem w 20 tyg ciąży i chyba muszę zmienić lekarza :((( Czy ktoś wie może ile bierze za wizytę i czy przy każdej robi usg??? Bardzo zalezy mi na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimi22011984 Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 03.12.08, 13:41 a dlaczego akurat gwara?? Fajny jest lekarz dr.Kszaklewski czy cos takiego przyjmuje na domkach kolo budowlanki i bierze chyba 100zl. jest codziennie w szpitalu na wizytach na oddziale a gwara bierze 70zl za wizyte ale slyszalam od kolezanek plusy i minusy jego. nie poszlabym ogolnie do niego choc jestem w 26tyg ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 04.12.08, 15:44 A ja ci mogę polecic Dr. Dyrde przyjmuje na Rolnej i ze wzgledu na to ze jest bardzo dobry kasuje tez nieźle....bo 100 zł za kazda wizyte od poczatku do konca, nie pracuje w tyskim szpitalu a w Mikolowie jest tam ordynatorem ja chodze do niego od 9 tygodnia ciazy a obecnie koncze 27 tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa19pb Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 04.12.08, 16:52 A ja polecam dr Gware. Chodziłam do niego całą ciążę jest bardzo dobry, poważnie podchodzi do każdego problemu. Usg nie robi przy kazdej wizycie co jest dobre dla dziecka. Ja polecam i z drugą ciąza też tam będę chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
gigantaga Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 04.12.08, 19:01 Doktor, o którego Ci chodzi nazywa się Marek Krzystyniak i przyjmuje na ul. Korczaka. Więcej opinii o lekarzach można poczytać na Białej Liście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=12708275&s=2 Odpowiedz Link Zgłoś
mimi22011984 Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 05.12.08, 07:30 Ja do Gwary nigdy nie pójdę za to co mi powiedział!!!! Byłam w 12tyg ciąży i poszłam sie do niego zapisac na USG 3d. On mi zasugerował zebym sobie lepiej zrobila w 20tyg bo moze on wtedy wykryc zespół downa i jeszcze bede mogla usunac ciaze wtedy!!!! Jak ginekolog moze proponowac kobiecie aby usunela ciaze!!! wstyd!!! Ciąże usówa sie tylko wtedy gdy jest ona zagrozeniem zycia a nie gdy dziecko jest chore!!! Ja jestem przeciwna aborcji i dlatego dostalam wstreta do niego. A reszta co sobie teraz pomysli ich problem. Dla mnie Gwara przestał być lekarzem w chwili wypowiedzenia tego zdania!! Odpowiedz Link Zgłoś
basta12 Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 08.12.08, 12:46 To prawda. Dla mnie ten człowiek przestał być lekarzem 10 lat temu, kiedy to zaszłam w ciążę w dość późnym wieku( i to nie było pierwsze moje dziecko). Zdenerwował się jak to dziecko bułoby jego. Dał skierowanie na badania , bo w razie czego będzie można jeszcze coś zrobić.Oczywiście żadnych badań nie zrobiłam, więcej do niego nie poszłam a synek jest cudownym najmądrzejszym z moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
snowlove Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 19.06.09, 15:47 To, że nie zrobiłaś zleconych badań w póżnej ciązy jest akurat objawe nieodpowiedzialności -badania prenatarne u kobiet po 35 roku życia są bardzo, bardzo zalecane! Odpowiedz Link Zgłoś
tim-ka Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 02.10.09, 08:21 Jest się czym chwalić, że nie zrobiłaś badań. Ludzie to mają mocne nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyizabela Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 09.12.08, 14:49 polecam dr Roberta Kiełbasińskiego. niestety przyjmuje w mikołowie i to jedyna wada. Kiełbasiński prowadzil moja ciaze i nie moge powiedziec zlego slowa na niego. byl dostepny pod telefonem o kazdej porze dnia i nocy. kiedy nie mogl odebrac telefonu oddzwanial...byl obecny przy moim porodzie pomimo ze w tym dniu nie mial dyzuru na bloku porodowym. Wizyta z usg kosztuje u nirgo 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_m83 Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 10.12.08, 19:02 Ja chodziłam do W.Gwary od początku ciąży i nie mogę złego słowa powiedzieć jestem bardzo zadowolona, urodziłam prawie trzy lata temu. Z drugim dzieckiem też będę do niego chodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_12 Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 11.12.08, 16:32 Dr Gwara prowadził obie moje ciąże - obie zagrożone i obie uratowane :-) Nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa. Mam zaufanie do tego lekarza. Usg nie jest robione za każdym razem, chyba, że istnieje taka konieczność. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mimi22011984 Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 12.12.08, 10:29 kogo bym nie zapytala z moich kolezanek to praktycznie wszyskie mialy u Gwary zagrożoną ciążę choc tak naprawde nie była gdzy sie dowiedziały od innych lekarzy... wiec to ze piszesz ze mialas zagrozona to dla mnie standard.. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8 Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 12.12.08, 11:23 również mogę z całego serca polecić dr Roberta Kiełbasińskiego ze szpitala w Mikołowie. To nie lekarz to człowiek ! Poza tym sam szpital w Mikołowie ma bardzo dobrą opinie. Nie ma tam studentów, nie wiem jak teraz ale 3 lata temu jak rodziłam przez cc mogł mąż przebywać ze mną i z dzieckiem na sali do długich godzin wieczornych, położne bardzo miłe i sympatyczne. Pani Anna Mucha pokazała mi dokładnie jak zajmować się dzieckiem, jak przyłozyć do piersi. Przy drugiej ciązy na pewno zgłoszę sę do tego lekarza i do tego szpitala Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 12.12.08, 14:57 No ja tez wybralam Mikolow ze wzgledu na opinie o nim i dlatego tez wybralam lekarza z Mikolowa a dokladnie ordynatora dr. Dyrde tez suuper lekarz i bardzo dobry :) Odpowiedz Link Zgłoś
bea_12 Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 16.12.08, 15:50 No być może duże krwawienia, trwające pierwsze 3 miesiące ciąży (co 2-3 dni), połączone z bólem brzucha nie stanowią dla innych lekarzy zagrożenia... Dla dr Gwary i dla mnie było to dużym powodem do niepokoju. Cieszę się, że tego nie bagatelizował, bo dzięki temu mam dwójkę wspaniałych dzieciaczków Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia1001 nie polecam Gwary 16.12.08, 20:37 Z całego serca nie polecam Gwary. Rodziłam 10 lat temu, nie zrobił mi żadnego USG, nie interesował się mną w szpitalu mimo, że był powiadomiony, że miesiąc wcześniej wody mi odpłynęły( a miał wtedy dyżur!!!), nie interesował się po porodzie ani do mnie nie zajrzał.Wizyty w gabinecie co dwa tygodnie no i kasa też. W późniejszym okresie robił mi niestety przekłuwanie cysty na jajniku (w szpitalu pod narkozą) na wizycie kontrolnej zapytał mnie, który z której strony była cysta z lewej czy prawej. Dla mnie niekompetentny, nigdy już do niego nie pójdę. Ilekroć leżałam w szpitalu pacjentki nie były z niego zadowolone. Decyzja należy do Ciebie. A czemu nie idziesz z kasy chorych tylko prywatnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mimi22011984 Re: nie polecam Gwary 01.01.09, 17:01 i wlasnie taki jest gwara!!!! niekompetentnty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka10.2 BZDURY opowiadacie ! 13.01.09, 19:49 Dr.Gwara jest wspaniałym lekarzem i naprawde specjalistą , zna sie na tym co robi.Uratował moja ciążę , którą wczesniej książkowo prowadził a z tego co wiem nie jestem jedyna.Chodzi do niego wiele dziewczyn które znam i każda jest bardzo zadowolona z jego opieki. Inni lekarze lekceważą wiele sympotmów u kobiet w ciąży które wskazują na patologię lub inne nieprawidłowości a on zawsze uważnie i precyzyjnie podchodzi do każdej ciężarnej pacjentki.Gdyby nie on , naprawde wiele kobiet nie donosiłoby ciąż.Mojej sąsiadce wykrył w początkowej fazie raka jajnika , poniewaz przy każdej wizycie robi dopochwowe usg i pilnuje również badań piersi ( wysyła na usg oraz na badanie hpv )proponuje badania genetyczne dla obciążonych rakiem w rodzinie. Naprawde nie ma znam żadnego powodu żeby narzekać , wręcz przeciwnie , a nie jest to tylko moja opinia. Tak na marginesie , to bez problemu wypisuje L4 w ciazy , co jest wielkim problemem dla wielu lekarzy , na przykład doktora Dyrdy , gdzie kuzynka usłyszała , będąc w naprawde złym stanie , żeby nie robiła problemu , bo ciaża to nie choroba i niech pracuje a nie leniuchuje........ no comments Odpowiedz Link Zgłoś
snowlove Re: Polecam !!!!!!!!!!!!!! 19.06.09, 15:52 Ktoś tu napisał, że u dr. Gwary każda ciąża jest "zagrożona". Bzdury jakieś totalne. Jestem w 17 tygodniu i nie mogę złego słowa powiedzieć. Własnie jestem na L4 bo spanikowałam i kazał mi natychmiast przyjechać po opisanych objawach. I on i położna powiedzieli, że ciąża to taki stan w którym trzeba być przewrażłiwionym i lepiej zawsze brac pod uwagę najgorsze -żeby czegoś nie zaniedbać. Doktor przy tym nie przegina -nie zapisauje niepotrzebnych drogich witamin (tylko informuje o róznych zestawach), nie każe biegać na kontrole co 2 tygodnie!, nie bagatelizuje oba i nie udziela lakonicznych odpowiedzi na pytania. A do tego położna Pani Grażynka!!!! Cudowna kobieta!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szkielodorek Re: Polecam !!!!!!!!!!!!!! 30.08.09, 15:00 Bardzo sie cieszę że masz takie zdanie o doktorku! Ja mam nieco odmienne był moim lekarzem przez 10 lat kasował zawsze i za wszystko.W czerwcu urodziłam 2 dziecko-chodziłam do niego oczywiście regularnie aż za bardzo. Badania wizyty wszystko cacy, poród jest z goła odmienną sprawą. Pan doktorek rzadko a nawet wogóle nie jest przy porodach swoich pacjentek ( jego słowa),nawet numeru telefonu nie jest skłonny podać. Urodziłam w terminie niestety po kilkugodzinnej akcji porodowej skończyło sie na cięciu a to dlatego,że Pan doktorek nie zauważył mięśniaka, który rósł razem z ciążą a nastepnie nie miał nawet odwagi będąc na oddziele w Wojewódzkim wstąpić do mnie. Uważam go za skończonego materialistę, który już od 11.30 jest na Placu Nawary w swojej prywatnej praktyce, kiedy to powinien być jeszcze długo na dyżuże w Szitalu.Inną kwestią jest sprawa,że o istniejącym mieśniaku dowiedziałam się dopiero z karty wypisowej szpitala. Odradzam i Pana Gwarę i poród w Wojewódzkim- masakra!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szkielodorek Rozczarowanie- Gwara 30.08.09, 15:17 Jeżeli mogę coś poradzić to napewno przestrzec przed tym lekarzem beznadziejny materialista,który pracuje tylko dla pieniędzy juz niestety nie dla pozytywnych opinii,czy wysoko ocenianych ankiet w gazetach tak było kiedyś. Byłam jego pacjentką przez 10 lat niestety rozczarował mnie bardzo kiedy po porodzie w czercu 2009r.nie odwiedził mnie wogóle na oddziele pomimo,że był codziennie ,a ja dodatkowo niespodziewanie miałam cesarkę- której niestety nie potrafił przewidzieć a powinien bo okazało się ,że mam miesniaka macicy ,o którym nie było wcześniej ani słowa.Przykre jest gdy do innych dziewczyn na sali przychodzą lekarze zapytać o stan zdrowia i samopoczucie a ktoś kogo dażyło sie zaufaniem okazuje się beznadziejnym przypadkiem dzisiejszej słuzby zdrowia,który nie potrafi przyznac sie do własnego błędu czy zaniedbania. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka43 Re: Rozczarowanie- Gwara 05.09.09, 13:30 Cóż.Ja miałam ciążę prowadzoną przez dr Gwarę i mięśniaka,na którym dodatkowo przyczepilo się łozysko,co grozi przedwczesnym porodem z odklejeniem się tegoz łozyska.Mięsniak był od poczatku rozpoznany przez lekarza.To fakt,ze przy porodzie nie był obecny i nie obiecywał,że będzie.Pracuje na ginekologii a nie na połoznictwie i trudno wymagać,żeby odwiedzał każdą pacjentkę.Ja się z nim spotkałam po porodzie na korytarzu,zapytał czy czegos nie potrzebuję i to mi wystarczało.A cesarki niestety nie da się przewidzieć.Jeden mięśniak nie jest bezwzglednym wskazaniem do operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
snowlove Re: Rozczarowanie- Gwara 30.09.09, 16:26 No wiecie argumenty ze nie odwiedził was w szpitalu są śmieszne! Przede wszytskim najważniejsza przy porodzie jest położna -lekarz na dobrą sprawę na końcu ;) poza tym doktor Gwara pracuje nie na położnictwie tylko ginekologi więc nie musi sie pojawiać na porodówce!!! Dziwni mnie tylko, że pomimo tylu negatywnych opini jakie sa w internecie doktor ma tyle pacjenek. Większośc kobiet jakie znam chodzi do niego a za każdym razem widze u położnej, że kalendarz jest pełny. Mi nawet nie przyszło do głowy żeby oczekiwać czy w jakiś sposób sugerować, żeby był przy porodzie! Od tego sa lekarze z położnictwa! Odpowiedz Link Zgłoś
snowlove Re: Rozczarowanie- Gwara 30.09.09, 16:28 Dodam, że dziwi mnie argument materializmu. Wizyta cieżarnej kosztuje 50 zł z USG 100 zł, i nie miałam robionego USG za każdym razem. Zresztą nawet jesli USG było robione tam u niego w gabinecie a nie w gabinecie USG to płaciłam 50 zł. KOncze teraz ciążę i jak dotąd miałam USG 4 razy z a ak każda wizyta 50 zł. Przyznam szczerze że nie znalazłam lekarza który przyjmuje prywatnie w tej cenie. Cennik wisi w poczeklani -wieć nie ustala soie stawki indywidualnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
natala-aw Re: Rozczarowanie- Gwara 01.10.09, 11:40 Kiedy szukałam dobrego lekarza niestety na temat dr Gwary słyszałam same złe opinie natomiast trafiłam do świetnego specjalisty dr Witycha, polecam serdecznie rozwiązał wszystkie moje problemy zdrowotne :) Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik3 Re: Rozczarowanie- Gwara 02.10.09, 11:27 Witych możne i dobry lekarz tylko ze wziął ostatnio zmienił chyba samochód i za wizytę bierze już 120 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Rozczarowanie- Gwara 02.10.09, 11:56 a co miałaś robione za badania podczas wizyty? moze USG 3D albo wymrażanie? Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik3 Re: Rozczarowanie- Gwara 02.10.09, 23:55 Generalnie rzecz biorąc to chodzi do niego moja zona (ciąża) a ja muszę za wizyty płacić, ale nie mam większego wyboru chodząc do lekarza na NFZ nie ma co liczyć na USG co wizytę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
natala-aw Re: Rozczarowanie- Gwara 02.10.09, 12:08 to niestety prawda ze się ceni wysoko, za pełne badania z cytologią bierze 120 zł... odkąd wyremontował gabinet to liczy za wszystko nawet za przyjście tylko z wynikami badań, 20 zł za 2 minuty siedzenia na krześle, ale to nie zmienia faktu że jest dobry w tym co robi Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka43 snowlove 06.10.09, 19:42 Ale Ty mnie chyba nie do konca zrozumiałaś:-)Dokładnie to samo napisałam.Raczej w tonie obronnym dra. Odpowiedz Link Zgłoś
snowlove Re: snowlove 07.10.09, 23:20 Iskierka a to przepraszam ;) Moja zaawansowana ciąża już chyba wpływa na czytanie ze zrozumieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magoldie Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 23.02.10, 11:37 Myślę, że to dobrze o nim świadczy, że woli kogoś innego polecić do prowadzenia "trudnej" ciąży. Niedawno byłam u tego dr. pierwszy raz, z początku sprawiał wrażenie srogiego, ale w gabinecie był bardzo miły, rozwiał wszystkie moje wątpliwości, odpowiadał na pytania, żartował itp. Przy okazji zbadał piersi, zrobił usg dopochwowe, przepisał recepty.. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius72 Re: Ginekolog Wojciech Gwara-opinie 23.03.10, 13:43 A ja polecam bardzo. Bardzo porządny lekarz - woli dmuchać na zimne - wiem, bo w czasie ciąży na każdej wizycie proponował mi L4 (w końcu poszłam dopiero pod koniec 7m-ca). Uważam, że na tle innych lekarzy wcale nie jest drogi. Ma wzorowo prowadzony gabinet - nigdy nie trzeba czekać w kolejce. Na badanie prenatalne tez mnie skierował, ale nie po to by wykonać ew. aborcję, ale niektóre choroby (np. serca)można już leczyć na etapie ciąży. I najważniejsza rzecz - dzięki niemu być może żyje moja córka, a konkretnie dzięki jemu błyskawicznej decyzji o przeprowadzeniu cesarki, którą podjął w czasie porodu - przez to nie męczyłam sie niepotrzebnie, a dziecko przyszło na świat zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 ??????????????? 23.02.10, 23:36 Faktycznie to nie mój tytuł....po prostu nie zwróciłam uwagi......nie byłam i nie jestem pacjentką ww.ginekologa.Nie opiniuję....bo nie znam wskazanego lekarza.....to wszystko w tym temacie.W Tychach jest wiele gabinetów dla pań....i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re:Dla mnie??????????? 23.02.10, 23:37 inka117 napisała: > Nie byłam u tego lekarza ale znam opinie,że trudno o skierowanie na > leczenie szpitalne,kiedy jest coś poważnego,np.endometrioza.Podobno > woli prowadzić ciąże ,ale bez komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś