mirka.zdzirka Szara eminencja 36BB 20.01.10, 09:28 Od niedawna jestem właścicielką szarej eminencji i sukienka jest genialna :) Koleżanki były zachwycone i pytały, gdzie można kupić taką ładną :) TŻowi też się bardzo spodobała, a jemu wyjątkowo trudno dogodzić. Dziewczyny narzekały na wąskie rękawki, ale mnie one sporo odstają (ale to chyba przez moje patykowate rączki). Rozmiarowo też wypada super (chyba dzięki paskowi w talii daje się dobrze dopasować) i choć daję radę ją włożyć i zdjąć bez rozpinania zamka, to za szeroka nie jest (często po prostu mi się nie chce lub nie mam kogo poprosić o pomoc :)) Proszę o więcej takich sukienek. Mam też Kocio śliwkowe w rozmiarze 36B/BB i niestety trochę za duże : ( Ale zostawiłam, bo potrzebowałam czegoś fioletowego. A 34 są tylko w sklepach, do których nie mam ostatnio czasu, żeby się przejechać :( Kinguś, będą kiedyś szyte mniejsze rozmiary? Bo nie wiem, czy opłaca mi się przytyć, by zmieścić się bez problemu w BiuBiu :( No i marzy mi się koszula, ale ten prototyp 36, który mierzyłam na zlocie, był zwyczajnie za szeroki :( Koszula więc na razie poza zasięgiem :( Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Szara eminencja 36BB 20.01.10, 09:46 Też mam taką w rozmiarze 36BB od b.niedawna, ale miałam ją już na sobie i b.ją lubię. U mnie nie da się jej ściągnąć ani założyć przez głowę, bo jest bardzo dopasowana w biuście;) Odpowiedz Link
mirka.zdzirka Re: Szara eminencja 36BB 20.01.10, 11:40 Moja też jest b dopasowana w biuście i ledwo, ledwo, ale jednak udaje mi się przecisnąć biust przez to zwężenie pod biustem ;) Wiem, że zamiast się męczyć, powinnam ją zakładać normalnie, ale jestem zbyt leniwa, by się bawić z zamkiem ;) Jak ją założyłam za 1. razem, to nie było akurat nikogo w pobliżu, kto mógłby mi rozpiąć zamek, więc nauczylam się sobie z takimi sytuacjami radzić ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Szara eminencja 36BB 20.01.10, 09:53 Mirko-zdzirko, kocio śliwkowe i morskie było w rozmiarach 34 - ale się sprzedało. Nie każdy model szyję w tym rozmiarze, ale staram się, żeby coś zawsze było. Koszule 34 będą na jedno B. Odpowiedz Link
azymut17 rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 11:16 Na razie poza czarnym Kocio w 34B nie ma nic - a ono, jako że jest ze starej kolekcji, bardziej odpowiada obecnemu 32. Może zrobimy listę modeli, które chciałybyśmy kupić, gdyby nasz rozmiar był dostępny? Dzięki temu Paryżanko będziesz wiedziała, co opłaca się szyć, co się sprzeda? Bo nie wszystkie modele krojem odpowiadają szczuplejszym osobom, ja np. lepiej wyglądam w rzeczach z zaznaczoną talią (Kocio), niż odcinanych pod biustem (Kusicielki, ale już satynowa tunika jest rewelacyjna). Odpowiedz Link
la_parisiene Re: rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 11:29 Było 34 w sukienkach z dzianiny, frufru, pierwotniaki (do dżinów) i kocia wszystkie :) Rozumiem, że sukienki w tulipanki mają być również w r.34? Odpowiedz Link
azymut17 Re: rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 11:47 No to ja mam pecha, bo wysyp 34 jest wtedy, kiedy nie mam kasy :-( Ale skoro znikają, to znaczy że jest popyt i można szyć więcej (to taka drobna sugestia ;-). I właśnie te wymienione modele mi się podobają. Tulipanka chętnie kupię, chyba niebieskiego, chociaż czerwony kusi. Po porażce z Malinowym Sorbetem nie zaryzykuję jednak 36, poczekam na 34B/BB. Odpowiedz Link
mirka.zdzirka Re: rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 11:48 Tak!! Sukienki w tulipany - koniecznie w 34, kupię na pewno :) Koszule... istnieje cień szansy, że z jednym B będą pasowały, bo BBB są podobno b pojemne w biuście :) Bo ja koszule najchętniej bym kupiła od razu 3, bo b mi się podobają mi się kolorki :) Zwłaszcza bordo i fiolet (uwielbiam), a biała zawsze się przyda ;) Mnie się jeszcze marzy FruFru w 34, bo 36 pewnie będzie za duże :( A bluzeczka wydaje się cudna ;) Odpowiedz Link
azymut17 Re: rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 11:53 FruFru koniecznie! Zakochałam się w tej bluzeczce :-) Na koszule też pewnie się kiedyś skuszę, ze względów praktycznych, bo obecnie mam tylko 1 dobrą (na szczęście białą, klasyka się sprawdza). Odpowiedz Link
la_parisiene Re: rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 12:50 Mirko, wydaje mi się, że dla Ciebie 34B będzie wystarczające, co zlot to mniej Cię ;) Frufru jest na bieżąco uzupełniane- kwestia tygodnia-dwóch i stany magazynowe się wypełniają. Odpowiedz Link
indigo-rose mirka 22.01.10, 21:06 Ile masz "w"? Bo ja jestem, zdaje się, na granicy rozmiarów i zastanawiam się, czy 34B, czy BB... bo koszula się raczej nie rozciągnie na mnie... Odpowiedz Link
mirka.zdzirka Re: mirka 26.01.10, 08:12 Mam "w" między 95 i 97 cm (w zależności od dnia ;) )i z reguły noszę brytyjskie 30G (czasem FF). I stąd obawiam się, że jedno "B" będzie za małe, ale podobno koszule wyszły b pojemne w biuście, więc szanse są. Będę próbować i w razie czego rozpaczać, że jestem niewymiarowa ;) Odpowiedz Link
lavaenn Re: rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 11:51 mają :) bo na doszycie motyla pewnie już nie ma szans? tylko na jakie wymiary to 34 będzie pasować? według tabeli na talię do 61/65 cm, a np. w nowe kocio spokojnie wejdzie więcej niż 70 :( (tak, dzisiaj marudzę w tej sprawie wszędzie gdzie się da :P) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 12:52 Lavaenn - motyla już nie będzie, tulipany będą- zlobbowałyście mnie znów ;) Odpowiedz Link
anulla1974 Re: rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 14:31 Super. Na motyla się nie załapałam ale muszę na tulipana. I frufru i do dzinsów 2. Czy będzie możliwość nabyć wszystko razem? Rozmiar wciąż 34 B. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: rozmiary 34 - posucha 20.01.10, 14:55 Anulla, jeśli masz obawy, że braknie - zawsze możesz zamówić osobno i napisać w uwagach, że czekasz na pozostałe rzeczy. Później, aby nie dublować kosztów wysyłki- zaznaczyć odbiór osobisty. Fru nie braknie, do dżinów i tulipany będą w ilości ograniczonej- nie ma już więcej tego wzoru-złożyłam zamówienie, niestety informacja zwrotna była niemiła :( Będą za to żywe i kolorowe paseczki, kwiatuszki i paisleye na wiosnę :) Odpowiedz Link
notizia_me koszulowe 20.01.10, 14:02 kiedy pojawią się koszule "BB"??? już nie mogę się doczekac..... Odpowiedz Link
the_mariska Problem z żakietem :( 20.01.10, 14:38 Uparłam się strasznie na żakiet BiuBiu, i nie mogę go sobie dopasować :( Mam około 75cm w talii, 100 w biuście, mierzyłam rozmiar 40BB a żakiet układa się na mnie podobnie jak na Ani w tej notce: kobieceksztalty.blox.pl/2009/01/Kiedy-kobieta-chodzi-w-zakietach.html . Czyli i tak jest dużo lepiej niż zawsze było, ale te marszczenia w okolicach talii i na plecach niezbyt mi się podobają. Mierzyłam jeszcze rozmiar 38BB, ale w zasadzie wyglądał dokładnie tak samo, tyle że był przyciasny. Paryżanko, nie wiesz czym to może być spowodowane? Jakiego rozmiaru powinnam spróbować? A może te żakiety po prostu są nie dla mnie? (Oby nie, bo strasznie się uparłam, że musze go mieć i już ;)) Dodam, że mam czerwoną Kusicielkę 40B/BB i FruFru 38B/BB i obydwa leżą rewelacyjnie :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Problem z żakietem :( 20.01.10, 14:50 Marisko , nie jestem pewna, ale moim zdaniem, to co pokazują zdjęcia na blogu to efekt za małego obwodu w biuście. Nie spotkałam się z czymś takim na żywo- testując biubiu, ale spróbuję włożyć na którąś z testerek za mały w biuście rozmiar i zobaczę jak się żakiet zachowa. Żakiety są uszyte z dosyć grubej wełny i wychodzą ciut mniejsze niż wskazywałaby metka, może powinnaś spróbować BBB? Odpowiedz Link
the_mariska Re: Problem z żakietem :( 20.01.10, 15:13 Dzięki za ekspresową odpowiedź ;) W takim razie poczekam, aż do Secret Hills dotrą żakiety w BBB i mam nadzieję że będzie dobrze. A jak nie... no cóż, nie ma takiej opcji, prawda? ;) No i mam nadzieję, że razem z nimi przyjdą bluzki koszulowe B i BB, bo wstyd przyznać, ale do tej pory koszule doklejam przy pomocy fashion tape, żeby się nie rozjeżdżały... ;) Odpowiedz Link
bebe.lapin Fru Fru 48 BB/BBB, koszula 46BBB 21.01.10, 13:02 Przyszly wczoraj, a dzis sfocilam i wyslalam zdjecia do galerii LB i wstawilam na Balkonetke :) co do Fru Fru, to opiniach i zdjeciach na innych osobach mialam pewne watpliwosci jak bedzie na mnie lezec, ale po otwarciu paczki i wlozeniu wszystkie watpliwosci sie rozwialy :). Kociow oczywiscie nic nie pobije, ale Fru Fru tez jest perfekcyjna :) Swietnie lezy, jest luzna, ale przylega do ciala. Material jest delikatny i milutki, kryzki przy szyi i rekawach nie gryza, za bardzo urocze (a balam sie, jaki bedzie efekt).Dlugosc w sam raz, wysokim dziewczynom nie polecam. Rekawy sa dlugie, do polowy dloni, ale dzieki wykonczeniu mankietow bardzo fajnie to wyglada. I pomyslec, ze kupowalam ja bez przekonania... :D A ogole, to dzieki Paryzance kupowanie ubran zaczyna sprawiac mi przyjemnosc, po prostu koniec swiata! :D Z koszula z kolei mam malu problem, bo rozmiar chyba jest troche nie ten, poza tym material nie jest taki "wspolpracujacy" z cialem ;). Sama koszula jest bardzo ladna w swej prostocie, stanowi fajna baze do reszty stroju. Dlugosc odpowiednia dla pan raczej niskich i sredniego wzrostu. Rekawki dlugie, ja wywinelam mankiety i jeszcze wydaja mi sie ciut dlugie, ale moze to tylko moje wrazenie. Dekolt jak dlamnie to moglby byc nawet wiekszy :p Kolnierzyk nie denerwuje i nie przeszkadza, co jest duzym plusem (kolnierzyk ocierajacy sie przy kazdym ruchu moze doprowadzic do furii). Ogolnie to mi sie bardzo podoba, jest i miejsce na biust, i zwezenie w partii dolnej, tylko chyba wlasnie gora rozmiar nie pasuje..Nie wiem, albo 48BBB albo 46 BBBB :D Odpowiedz Link
3_asiunia do Pani Kingi 21.01.10, 13:47 pisałam do Pani już trzykrotnie w sprawie powtórnej wysyłki hiszpanki. Nie doczekałam się odpowiedzi. Proszę się ze mną skontaktować i podać nr wysyłki, wszystko jedno jak-na gazetowego, albo tego maila, z którego pisze do Pani. Bez tego nr nie jestem w stanie niczego dowiedzieć się na poczcie, nie dostaję żadnego awiza(mimo, że inne paczki dochodzą), a niedługo paczka pewnie po raz drugi do Pani wróci :( Jestem już zrozpaczona, zwłaszcza, że bluzeczka nie miała być dla mnie :( Proszę o odpowiedź! Odpowiedz Link
kura17 jakie biubiu na klocek z brzuszkiem? :) 22.01.10, 09:37 Dziewczyny, pomozcie mi troche dobrac odpowiedni fason :) zakochalam sie we fru fru i do dzinow 2, ale mam watpliwosci, czy to dobre dla mnie fasony. a mieszkam w niemczech i wolalabym uniknac zwrotow (ze wzgledow finansowych i czasowych). mam figure "klocka" z duzym biustem (rozmiar stanika ortodoksyjne 32GG, ale ja jestem malo scisliwa, wiec chetniej nosze 34FF/G). ponizej mam wysoko "cos w rodzaju" tali ;) ale naprawde mizerne wciecie. waskie (proporcjonalnie) biodra i plaaaaski tylek... no taki prosotokat wlasnie jestem. w dodatku mam miekki brzuszek, buuuu... chcialabym podkreslic biust, jakos wydobyc ta minimalna talie, ktora mam (dosc wysoko) oraz ukryc brzuszek... jakie fasony polecacie? bede wdzieczna dziewczynom o podobnej budowie o informacje, co na nich dobrze lezy :) a potem bede sie zamartwiac rozmiarem, hehe... ale na poczatke: JAKI FASON? :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: jakie biubiu na klocek z brzuszkiem? :) 22.01.10, 10:16 Jak juz pisalam, na ciuchach sie zupelnie nie znam, ale wiem, ze kocio bardzo ladnie przyciaga uwage w okolice biustu i robi (przynajmniej optycznie ;) talie dzieki marszczeniom. Odpowiedz Link
izas55 Re: jakie biubiu na klocek z brzuszkiem? :) 22.01.10, 10:23 Kocio jest świetne bo maskuje marszczeniami brzuch i daje ułudę talii Odpowiedz Link
yaga7 Re: jakie biubiu na klocek z brzuszkiem? :) 22.01.10, 10:44 Popieram, kocio jest fajne. Tak samo tuniki z podobnym maskowaniem w talii - one są starsze, ale chyba jeszcze zostały jakieś sztuki. Odpowiedz Link
kura17 Yaga 22.01.10, 10:50 widzialam kocia na Tobie w galerii i sa fajne. ale we fru fru wygladasz genialnie wedlug mnie!!! bardzo szczuplo :) napiszesz mi, ile masz w pasie i biodrach? moze byc na gazetowego ;) bo mysle nad rozmiarem, a wiem, ze biustowo, wagowo i wzrostowo jestesmy bardzo podobne. i jeszcze mam pytanie: ktory z kociow, sliwkowy, czy ametystowy jest ciemniejszy? a tunik nie lubie, generalnie zle na mnie leza bluzki zakrywajace biodra (ponizej pupy). wole takie krotsze. Odpowiedz Link
kura17 Re: Yaga 22.01.10, 10:54 i jeszcze. widzialam, ze wczesniejsze biu biu mialas w rozmiarze 44 bb/bbb (z krotkim rekawem). a te nowsze, z dlugim rekawem, juz w 42 b/bb... co sie stalo? twierdzisz, ze nie schudlas ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Yaga 22.01.10, 11:05 Może być tak, że Yaga miała 44 a teraz 42, bo wcześniejsze modele szyła szwalnia, która nie przejmowała się tym, że dzianinę trzeba rozprężyć i dać jej dojść do właściwych rozmiarów, zanim się skroi. Teraz dzianiny szyją się u mnie i ja daję im się wykurczyć jak należy- stąd wrażenie, że bluzki wychodzą większe niż poprzednio. Z kocio-kocio jest różnie- jeśli chodzi o podkreślenie talii - są klientki, które właśnie w tej bluzce robią się "kwadratowe" a są takie (na szczęście w większości), które wołają z zadowoleniem "o! jaką mam talię!". Nie umiem sprecyzować dlaczego tak się dzieje- czasem są to dziewczyny o szczupłej talii, a czasem bardziej jabłuszka. Po prostu, każda z nas jest inna, nawet przy tych samych obwodach... haha - ale Ci pomogłam ;) Odpowiedz Link
kura17 Re: Yaga 22.01.10, 11:12 > haha - ale Ci pomogłam ;) no :D zwykly zabieg wrednego kapitalistycznego wlasciciela "dla kasy" - w koncu kupie duuuuzo roznych fasonow na probe (i do ewentualnego odeslania), ktore (oby!) wszystkie beda mi pasowaly i je sobie zostawie, hehe :D widze, ze mnie eksperymenty nie omina ;) planuje (po ogladnieciu w sklepie) kupic fru fru, kocio filetowe/ametyst oraz do dzinow, ale to pierwsze, bardziej turkusowe. dobry wybor? ;) a kusicielka na klocka sie nada? ... czy klocki kusic nie dadza rady? :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Yaga 22.01.10, 13:16 kura17 napisała: > a kusicielka na klocka sie nada? > ... czy klocki kusic nie dadza rady? :) Ja bym Cię właśnie na kusicielkę namawiała. Ja mam wyraźnie zarysowaną talię, bardzo szerokie biodra, w kusicielce wyglądałam tak sobie. Ta piękna bluzka powędrowała do mojej koleżanki z większym biustem i węższymi biodrami. Dopiero na niej wygląda rewelacyjnie. Moje ukochane kocio-kocio tym lepiej podkreślają talię, im bardziej ona jest ;) Fru-fru i Do dżinów są moim zdaniem bardziej neutralne i mają szanse pasować na wiele typów sylwetki. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: jakie biubiu na klocek z brzuszkiem? :) 22.01.10, 13:54 Na fałdkę pod biustem lepsze jest kocio i wspomniane wcześniej tuniki - marszczenie maskuje wypukłości i zaznacza talię:) Fru fru i do Dzinów dopasowują się do ciała nawet jak są luźne i fałdka staje się dobrze widoczna. Ale co tam, tak lubię te bluzki, że i swoją fałdkę wreszcie zaakceptowałam:) Odpowiedz Link
kura17 kody rabatowe? 22.01.10, 13:39 czy biu biu ma jakies aktualne kody rabatowe? podpytuje, bo wiem, ze dopasowana ma oferty dla LB ;) a planuje zamowic pare bluzek - pierwszy raz z biu biu... z gory dziekuje za infromacje! Odpowiedz Link
la_parisiene Re: kody rabatowe? 22.01.10, 13:48 Na hasło LoBBy jest rabat 5%. Kuro, odpiszę Ci z domu, bo mam w pracy problem z pocztą dziś :( Odpowiedz Link
kura17 Re: kody rabatowe? 22.01.10, 14:20 dziekuje za kota! :) nie spiesz sie, Paryzanko, bede zamawiac pewnie w ciagu weekendu, nie pali sie :) ja akurat wczoraj mialam problemy z poczta, wiec rozumiem! Odpowiedz Link
anka-ania Re: kody rabatowe? 22.01.10, 13:48 Kod "lobby". Tylko dobrze wypatruj miejsca na wpisanie kodu. Mnie tylko raz udało się nie przeoczyć rzeczonej pozycji i zamówić z rabatem. ;) Odpowiedz Link
agata272 Prośba o BiuBiu dla wysokich. 24.01.10, 12:30 Kingo! Jest na forum całkiem sporo dziewczyn wyższych "niż ustawa przewiduje", które bardzo lubią twoje ubrania ;). Ja się do nich zaliczam, ale ciągle jedynymi ciuchami z BiuBiu, które mam, są te kupione na zlocie w 2009 roku - bo widziałam cię wtedy na żywo i wiedziałam, które modele były szyte na wyższe osoby od samego źródła. Na stronie modeli dla wysokich albo nie ma, albo prawie nie ma - w zależności od czasu, w którym sprawdzam ;). A gdy piszę na forum z pytaniem o wersję długą, okazuje się, że coś jest już skrojone, coś już się skończyło i nie będzie doszywane albo czegoś w wersji wyższej nie będzie w ogóle. Czy jest szansa jakiejś wyraźniejszej i szerszej oferty dla wysokich? Albo po prostu stałej informacji na stronie, że wersja dla wysokich z tego modeli jest do zamówienia/uszycia na zamówienie? Bo na stronie oddzielne wersje dla wyższych pojawiają bardzo rzadko, nie mówiąc już o sukienkach, o którym marzę dniami i nocami, a które w wersji dla wyższych nie widziałam nigdy - a to tylko te kilkanaście centymetrów więcej materiału na dole (żart ;)). Wiem, że Yo_anka ma parę modeli szytych na siebie, ale na stronie ich nie ma. Poza tym marzę o sytuacji, kiedy wersję dłuższą będzie można dostać z każdego modelu - bo naprawdę większość mi się podoba, ale co z tego, skoro jest zbyt krótka? Myślę, że z szerszą rozmiarówką dla wysokich mogłabyś zapełnić naprawdę wielką niszę - bo bluzek dla wysokich w Polsce po prostu nie ma :). Kupowałam takie w Anglii, przywożono mi ze Stanów, ale w Polsce posucha i tylko moda na tuniki i bluzki za tyłek mnie do tej pory ratowała ;). Mam kilka równie wysokich koleżanek, które z chęcią wysłałabym do BiuBiu, ale nie są z Lobby i pewnie bezpieczniej by się czuły zamawiając ciuchy bezpośrednio ze sklepu. Przepraszam, że tak nudzę, ale po wypadnięciu z rozmiarówki moich ulubionych sklepów dla kobiet z długim tułowiem, nie dość że jestem gruba, to jeszcze świecę gołymi nerkami, co nie wygląda ładnie nigdy, a przy nadwadze wygląda po prostu paskudnie ;). W związku z tym nadzieja dla mnie tylko w BiuBiu :). Odpowiedz Link
iq133 Re: Prośba o BiuBiu dla wysokich. 24.01.10, 12:48 Ja jestem akurat niewysoka, więc też miewam problemy z długością i proporcjami ubrań. Moja propozycja i zarazem wielka prośba jest taka: proszę przy opisie każdego wystawionego do sprzedaży modelu dopisać, na jaki wzrost jest przewidziany. Pozwoli to uniknąć wielu niepotrzebnych zwrotów i wymian. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Prośba o BiuBiu dla wysokich. 25.01.10, 22:39 Iq133 - staram się pisać długości - może czasem mi umknie- w razie braku takowego- chętnie odpowiem. Muszę w końcu zacząć robić też krótsze bluzki :) Odpowiedz Link
iq133 Re: Prośba o BiuBiu dla wysokich. 26.01.10, 11:33 Dzięki ogromne, to bardzo dobra wiadomość Odpowiedz Link
estreno Re: Prośba o BiuBiu dla wysokich. 24.01.10, 12:50 Nie wiem od jakiego wzrostu konfekcyjnie jest sie wysoka - ja mam 173 cm i jesli chodzi o sukienki, to bardzo chetnie bym je kupowala, gdyby byly za kolano. Mam Szara Eminencje 42BBB i jest rewelacyjna, ale bylaby genialna, gdyby byla nieco dluzsza, teraz konczy mi sie w polowie kolana, co jest dlugoscia bardzo nielubiana przeze mnie. Na temat innych ciuchow BiuBiu sie nie wypowiadam, bo zakupy dopiero przede mna - z utesknieniem czekam na delegacje do Warszawy, zeby sobie na zywo pomierzyc i cos zakupic :)) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Prośba o BiuBiu dla wysokich. 25.01.10, 22:44 Jak pisałam - sukienki będą i dłuższe i krótsze. Bluzki, które są dostępne - na wzrost 173 cm - są wystarczające :) Pojedziesz na delegację- to zobaczysz ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Prośba o BiuBiu dla wysokich. 25.01.10, 22:34 > Czy jest szansa jakiejś wyraźniejszej i szerszej oferty dla wysokich? Albo po p > rostu stałej informacji na stronie, że wersja dla wysokich z tego modeli jest d > o zamówienia/uszycia na zamówienie? Agatko, nie ma wersji dla osób wyższych, ubrania są konstruowane na średni wzrost 168cm, długość bluzek i rękawów, z reguły jest dłuższa niż "ustawa przewiduje" - narzekają osoby niższe, kiedy robiłam krótsze rękawy - narzekały osoby wyższe. Na szwalni czasami patrzą na mnie jak na idiotkę. Kiedyś tak patrzyli, no bo kto to widział - takie wąskie plecy i takie duże przody? Może Pani się pomyliła? Teraz patrzą i mówią: takie długie rękawy - na pewno takie maja być? >Bo na stronie oddzielne wersje dla wyższych > pojawiają bardzo rzadko, nie mówiąc już o sukienkach, o którym marzę dniami i > nocami, a które w wersji dla wyższych nie widziałam nigdy - a to tylko te kilka > naście centymetrów więcej materiału na dole (żart ;)). Sukienki będą w różnych długościach - jedynie słuszna byłaby nudna ;) Ale konstrukcji stricte dla osób wyższych nie będzie - to przerasta moje możliwości finansowe, 24 rozmiary to już jest ogrom. Jedyne co mogę robić, to różnicowanie długości. Jedne bluzeczki czy sukienki mogą być krótsze, inne dłuższe. To taki mały konsensus. .Wiem, że Yo_anka ma parę > modeli szytych na siebie, ale na stronie ich nie ma. Nie ma specjalnie szytych- była taka krótka seria kusicielek wydłużonych. >Poza tym marzę o sytuacji > , kiedy wersję dłuższą będzie można dostać z każdego modelu - bo naprawdę więks > zość mi się podoba, ale co z tego, skoro jest zbyt krótka? Niestety, BiuBiu nie jest lekiem na całe zło :( Wiesz, postanowiłam otworzyć firmę, która pomoże się ubrać osobom z dużym biustem - bo ten temat znam i rozumiem z autopsji. Odzież dla osób bardzo wysokich - to zupełnie inna konstrukcja, inna bajka. Gdybym byłą dużą firmą odzieżową... Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Prośba o BiuBiu dla wysokich. 26.01.10, 11:24 Ech, chcialabym wygrac w totka i zostac Twoim inwestorem, wtedy moze biubiu staloby sie lekiem na cale zlo :D Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu inwestor ;) 26.01.10, 12:01 oł jes króliczku :) inwestor , albo dotacja :D ale i tak bym nie mogła być lekiem na wszystko, ani tabletką odchudzającą ;) Odpowiedz Link
kryklu Re: inwestor ;) 26.01.10, 12:46 la_parisienne.biubiu napisała: > oł jes króliczku :) inwestor , albo dotacja :D > ale i tak bym nie mogła być lekiem na wszystko, ani tabletką odchudzającą ;) Ewidentnie jesteś tabletką odchudzającą, upiększającą, odmładzającą, przeciwdepresyjną - wszystko w jednym! A do tego bez jakichkolwiek działań ubocznych. Serio. Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: inwestor ;) 26.01.10, 13:12 ja bym dodała-okresowo o rewelacyjnych właściwościach drenujących... portfel Odpowiedz Link
kryklu Re: inwestor ;) 26.01.10, 14:45 beniutka_bo napisała: > ja bym dodała-okresowo o rewelacyjnych właściwościach drenujących... portfel Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą opinią. Większość firm o wiele bardziej drenuje portfele niż Biubiu. Ale kto wie, może to się zmieni. Skoro Paryżanka zmieniła nick na "bardziej francuski" (podwójne e), to i ceny staną się godne francuskiej kreatorki? ;))) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: inwestor ;) 26.01.10, 15:02 Oby nie... Choc tak sobie pomyslalam, ze nawet jesli przy wiosennej kolekcji ceny wzrosna (w granicach rozsadku :p), to i tak kupie szystko, co bedzie na mnie pasowac :D I mowi to osoba, ktora kupowala do tej pory sredno 2-3 elementy ubioru rocznie, nie liczac majtek i rajstop :D Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: inwestor ;) 26.01.10, 17:30 kurczę,kolejny dzień tłumaczę się z tego,co napisałam;/ To było żartobliwie- broń Boziu nie chciałam walnąć Kindze przytyku,że jej ciuchy są drogie. Cena jest ok,a jakość lepsza moim zdaniem niż w sieciówce (przy odrobinie delikatności przy praniu-ręcznie lub automatycznie,ale w siatce) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: inwestor ;) 26.01.10, 17:31 a drenaż-owszem,jak zamówisz większą ilość ciuszków;p Odpowiedz Link
temperka Re: inwestor ;) 26.01.10, 17:45 o tak ja dzisiaj też wydrenowałam kieszenie :) Ale jak się z tego cieszę :D Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: inwestor ;) 26.01.10, 18:00 Poza tym, jak kupisz biubiu, to jestes przynajmniej cala hepi z zakupu, a pojdziesz do sieciowki, zaplacisz tyle samo albo wiecej i jeszcze ciuch nie do konca pasuje, jesli w ogole. Odpowiedz Link
notizia_me FUKSJA BLUZKA KOSZULOWA 04.02.10, 15:55 hmmm.... i już nie ma... KINGO KIEDY POJAWIĄ SIĘ ZNOWU BB W ROZM 42/44??????????? Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM NA ODPOWIEDŹ.... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: inwestor ;) 29.01.10, 16:28 > Ewidentnie jesteś tabletką odchudzającą, upiększającą, odmładzającą, > przeciwdepresyjną - wszystko w jednym! A do tego bez jakichkolwiek > działań ubocznych. Serio. Ja też Cię kocham :) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Prośba o BiuBiu dla wysokich. 03.02.10, 13:40 agata272 napisała: > Kingo! > > Jest na forum całkiem sporo dziewczyn wyższych "niż ustawa przewiduje", które b > ardzo lubią twoje ubrania ;). Popieram ja też z długich lubię BIUBIU i postuluję podobnie Choć wiem, ze to twój biznes i koszty są znaczne, ale chciałam pokazać ze zapotrzebowanie jest! > Bo na stronie oddzielne wersje dla wyższych > pojawiają bardzo rzadko, nie mówiąc już o sukienkach, o którym marzę dniami i > nocami, a które w wersji dla wyższych nie widziałam nigdy - a to tylko te kilka > naście centymetrów więcej materiału na dole (żart ;)). Wersje dla długich w sukienkach była chyba tylko jedna czerwona sprzed roku, ale ktoś mi ją podkupił i ni ma :( A Nie chcę wyglądać w twoich sukienkach jakbym ściągnęła je z młodszej siostry :) Zdaję sobie sprawę, że kilkanaście cm na dole nie załatwi wszystkiego, inaczej nam wypada talia, inaczej osadzony jest biust. Ale dzianina dużo wybaczy, a jak sama pisałaś skrócić się zawsze da, ale "przydługasić" nie ma z czego!!! >Wiem, że Yo_anka ma parę > modeli szytych na siebie, ale na stronie ich nie ma. Poza tym marzę o sytuacji > , kiedy wersję dłuższą będzie można dostać z każdego modelu - bo naprawdę więks > zość mi się podoba, ale co z tego, skoro jest zbyt krótka? Tu protestuję :) Nic Kinga nie szyła mi na wymiar - te dwie kusicielki zamówiłam normalnie w sklepie, akurat czerwona i bordo były w krótkich liniach dla długich. Fioletowa i brązowa już nie to sobie je odpuściłam Swoją drogą żałuje ze nie dane mi było spotkać Kingi na jakimś zlocie, ale to da się jeszcze nadrobić :) > Przepraszam, że tak nudzę, ale po wypadnięciu z rozmiarówki moich u > lubionych sklepów dla kobiet z długim tułowiem, nie dość że jestem gruba, to jeszcze świecę gołymi nerkami, co nie wygląda ładnie nigdy, a przy nadwadze wygląda po prostu paskudnie ;). W związku z tym nadzieja dla mnie tylko w BiuBiu :). Tak znam twój ból doskonale Agato, bo i mnie choć korpus mam niby normalny nery świecą przy lekkim nawet pochyleniu, a wygląda to paskudnie :( Ale np takie Kocio_kocio, mimo że szyte na "normalsów" jest mi dobre i dość długie. A sukienki cóż, na razie obejdę się smakiem, a zamiast Eminencji nabyłam szary wyrób BiuBiu-podobny jako kiecę :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Prośba o BiuBiu dla wysokich. 03.02.10, 14:09 Ile to Waszym zdaniem jest całkiem sporo? :D :D :D Całkiem sporo to nie ma tu wszystkich biuściastych, przynajmniej nie tych, które kupują u mnie... Czy wiecie ile kosztuje konstrukcja 1 sztuki odzieży w tylu rozmiarach? Odpowiem: nikt tego za żadne pieniądze nie potrafił zrobić, mnie zajęło to ponad rok żmudnej pracy... Odpowiedz Link
the_mariska FruFru - uważajcie na rękawy! ;) 26.01.10, 11:21 Ostrzeżenie dla wszystkich posiadaczek - jeżeli macie na sobie bluzkę FruFru, to broń Boże, pod żadnym pozorem, nie sięgajcie do żadnych kieszeni zapinanych na rzepy. w ten magiczny sposób ze ślicznego tiulu na końcu rękawków zostały mi smutne, postrzępione resztki. Teraz muszę wymyślić, jak usunąć te strzępy, żeby reszta bluzki na tym nie ucierpiała... Zaczynam rozumieć, czemu w Ameryce na każdym możliwym produkcie umieszcza się wszystkie ostrzeżenia idiotoodporne jakie się tylko udało wymyślić :) Odpowiedz Link
anna-pia Re: FruFru - uważajcie na rękawy! ;) 26.01.10, 11:48 the_mariska napisała: > Teraz muszę wymyślić, jak usunąć te strzępy, żeby > reszta bluzki na tym nie ucierpiała... Nożyczkami do paznokci. Współczuję. > Zaczynam rozumieć, czemu w Ameryce na każdym możliwym produkcie umieszcza się > wszystkie ostrzeżenia idiotoodporne jakie się tylko udało wymyślić :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: FruFru - uważajcie na rękawy! ;) 26.01.10, 11:59 Ups, to bardzo delikatne ustrojstwo - mogę Ci doszyć nowe, albo w dobrej pasmanterii dokupisz taką organzę z gumką. Odpowiedz Link
bebe.lapin skracanie sukienki 29.01.10, 15:43 zadam pytanie tu, bo to chyba odpowiedniejsze miejsce. da sie skrocic sukienke bez szkody dla wzoru? I to jeszcze przed wyslaniem (na 99,99% wiem, ze bedzie dluzsza niz lubie)? Pieniadze mnie swiezbia troche i chcialam cos niecos wydac :P Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: skracanie sukienki 29.01.10, 16:27 Da się skrócić, mogę skrócić od razu- tylko, że wtedy nie możesz zwrócić, gdyby nie pasowała :( Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: skracanie sukienki 29.01.10, 16:30 Hm, a jakie jest prawdopodobienstwo, ze bedzie pasowac rozmiarowo, jesli wezme najwiekszy dostepny? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: skracanie sukienki 29.01.10, 18:20 Prawdopodobieństwo zmieszczenia jest duże- w miejscu odcięcia pod biustem jest 90cm w rozmiarze 46, potem już tylko więcej, miejsca na biust jest tyle samo co w kocio-kocio - tylko zamiast marszczenia są 3 zakładki. Ale... Zmieszczenie się to jedna kwestia a kompatybilność z danym modelem, tudzież samopoczucie w onym - nie do przewidzenia ;) Czasami bywa tak, że coś nam się szalenie podoba na zdjęciu, już wyobrażamy sobie siebie, jako te nimfy błotne pląsające po łąkach, przychodzi listonosz, a tu zonk! nie tak to miało być..... Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: skracanie sukienki 29.01.10, 18:25 Czuje sie pokonana argumentacja :) Kupie taka, jaka jest, najwyzej dam do podszycia. Dziekuje za odpowiedzi :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: skracanie sukienki 29.01.10, 18:33 > Czasami bywa tak, że coś nam się szalenie podoba na zdjęciu, już wyobrażamy > sobie siebie, jako te nimfy błotne pląsające po łąkach, przychodzi listonosz, a > tu zonk! nie tak to miało być..... Ha, często tak mam - okazuje się, że zamiast pląsającej nimfy w lustrze widzę potwora z bagien :)) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu ciemna fuksja - koszule 29.01.10, 18:40 Zapomniałam powiedzieć, że jest nowy kolor koszul BBB w sklepie- ciemna fuksja- tak bym to określiła, tudzież biskupi, zdjęcia dopiero po niedzieli, koszule B i BB także po niedzieli. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: ciemna fuksja - koszule 29.01.10, 20:30 ooo, w końcu coś dla mnie :)) Odpowiedz Link
kamamil Szara eminencja 31.01.10, 20:39 Niestety jest nieco za duża w talii, kiedy w biuście jest ok, ale niewiele (jestem chyba 4B). Ale co gorsza, ten krój dekoltu i rękawki robią ze mnie "kafara" - bardzo optycznie poszerzają na wysokości barków, przy barach szerokich z natury i moim biuście górna część ciała wygląda słabo. Kupiłabym tę sukienkę bez wahania, gdyby miała dekolt w szpic, albo np. kopertowy krój (no ok, to nie byłaby ta sukienka :) ) Odpowiedz Link
moopie23 pytanie o żakiet Lobby 01.02.10, 12:17 Chciałabym kupić. Wiem, że jest zrobiony z wełny i w związku z tym moje pytanie... czy ta wełna jest chociażby troszkę gryząca? ;) Jestem na to wyczulona i mam bardzo wrażliwą skórę, dlatego boję się, że żakiet będzie mnie "gryzł"... Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: pytanie o żakiet Lobby 01.02.10, 12:29 nie są gryzące.. to wełna z dodatkiem czegoś tam (nie pamietam:) i material jest przyjemny w dotyku Odpowiedz Link
psuj-ka Fanfan tulipan 36 b/bb 01.02.10, 23:09 Pierwsze wrażenie - śliczna, ale wydawało mi się, że kwiaty są jaśniejsze (mam wersję szaro-niebieską). Drugie wrażenie - jaka malutka (moje wymiary 96-70-100, wahałam się między 36 a 38, ale miałam kusicielkę w 38 i była za luźna). Przymierzyłam: a) rękawy - ledwo ciut za łokieć b) długość - 15 cm przed kolano... c) dekolt - b. głęboki, odcięcie zaraz pod biustem d) trochę naciągnięte rękawy, niewygodne w okolicy wszycia tego kwiatowego klina e) rozmiarowo chyba dobra, ładnie się układa, na brzuchu luz f) materiał bardzo przyjemny, dobry gatunkowo, ale bardzo cienki Wnioski? Jak zwykle BiuBiu nie dla wysokich, buu :( poza tym może wzięłam jednak za małą biuściastość, bo sukienka w biuście się mocno naciąga. Na modelce kwiaty się zaczynają mniej więcej na wysokości bioder, u mnie w talii. Chyba jednak ją odeślę, bo jest sporo za krótka. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Fanfan tulipan 36 b/bb 01.02.10, 23:16 Chyba widzę przyczynę problemu - na stronie długość sukienki wynosi 100 cm, moja ma 90 :( Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Fanfan tulipan 36 b/bb 02.02.10, 09:32 Wystraszyłaś mnie, przemierzyłam wszystkie 36 i się mocno zdziwiłam - czerwone mają około 93-95cm, niebieskie około 99-100cm - dzianina się wykurcza podczas obróbki termicznej, różnice wynikają z tego jak poszczególne belki były wykończone u producenta - powinny mieć jednakowe parametry, a z tego widać, że nie mają. Z kolei rozmiar 44 równo trzyma się długości około 105cm...o_0 Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Fanfan tulipan 36 b/bb 02.02.10, 09:39 2 razy mierzyłam, inaczej nie chce wyjść :( a większego rozmiaru nie wezmę, bo będzie odstawał. poza tym mnie najbardziej przydałby się "dodatkowy" pasek materiału między talią a biodrami, tak, żeby te tulipany wypadały na biodrach. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Fanfan tulipan 36 b/bb 02.02.10, 10:03 Psujko, u mnie tulipany niebieskie w rozmiarze 36 mają 99-100cm- mogę Ci wymienić, a biodra wypadają tam gdzie mają wypadać u osób o przeciętnym wzroście :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Fanfan tulipan 36 b/bb 02.02.10, 20:26 Moja sukienka też już w galerii ;) i niestety uważam, że wymiana na ciut dłuższą nie wystarczy, bo potrzebowałabym więcej przestrzeni między talią, a biodrami :( Odpowiedz Link
temperka pytanie o tulipana 03.02.10, 10:25 Dziewczyny, Kingo - czy rękawy w tulipanie mają wystarczająco materiału (chodzi o tą część czarną) aby wyciąć kwiaty i zrobić normalne rękawki. Rękawki są super jednak miałam podobną bluzke kiedyś i nie za dobrze się czułam w takim kroju. A na tulipana choruje :D Odpowiedz Link
kryklu Re: pytanie o tulipana 03.02.10, 20:47 temperka napisała: > Dziewczyny, Kingo - czy rękawy w tulipanie mają wystarczająco > materiału (chodzi o tą część czarną) aby wyciąć kwiaty i zrobić > normalne rękawki. > Rękawki są super jednak miałam podobną bluzke kiedyś i nie za dobrze > się czułam w takim kroju. > A na tulipana choruje :D Na moje zupełnie niekrawieckie oko spokojnie można wyciąć ten kwiatowy trójkąt i zostanie jezcze dosyć szeroki rękaw (o ok. 50% szerszy niż np. w kociu). Ale zastanów się przed radykalnym ciachnięciem. Mnie też na zdjęciu nie bardzo się te rękawy podobały, a w naturze wyglądają o wiele lepiej, zwłaszcza, że nie są długie tylko 3/4 (na moje 162 wzrostu i krótkie łapki). Przestań już na nią chorować tylko kupuj natychmiast. Jest jakoś tak niesamowicie uszyta, że dziewczyny o zupełnie różnych sylwetkach przepięknie w niej wyglądają - widziałam w galerii. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: pytanie o tulipana 03.02.10, 20:54 Tak, klin można bez problemu wyciąć - bez uszczerbku na zdrowiu rękawa. BTW...Nie wiem czy ktoś zauważył , że te kliny w rękawach optycznie wyszczuplają talię? polecam właścicielkom stanąć przed lustrem i przyglądnąć się jak to działa :) Odpowiedz Link
temperka Re: pytanie o tulipana 04.02.10, 09:33 Spokojnie tak od razu nie mam zamiaru wycinać. To tylko tak żeby mieć koło ratunkowe gdyby.. Mam nadzieje , że sie nie skończą zanim bedę mieć pieniążki. Ostatnio poszalałam w biubiu ;) Odpowiedz Link
teresa104 Wydłuuużyć Tulipana. 12.02.10, 21:44 Jestem również szczęśliwą posiadaczką czerwonego tulipana oraz całkiem niekiepskich nóg od kolan w dół, a zupełnie niewyględnych powyżej nich. (Tak po prawdzie nieźle wyglądam także w ekstremalnej mini, gdzie wygląd nadkolania naprawdę nie gra żadnej roli, ale w tej kategorii nie startuję.) Dla wymiarów 94-70-100 i wzrostu 175 wzięłam 38B/BB. Oczywiście była za krótka. Jednak pewną wadę sukienki da się przekuć na zaletę. Otóż wadą sukienki jest to, że jest krojona wbrew. Splot przebiega poprzecznie. Przypuszczam, że jest to podyktowane kwiatowym nadrukiem. Gdyby kiecka krojona była "za", to tulipany miałybyśmy na wątrobach, a lewy bok byłby czarny (albo odwrotnie). Dlaczego to wada? Przy skośnym szwie dolnej części sukni, boki "spódnicy" rozciągają się bardziej niż środek. To naturalne. Ponadto suknia krojona wbrew jest sztywniejsza. To dobrze albo źle. Dobrze, kiedy nie oblewa się nam na fałdach ciała. Źle, kiedy lubimy mieć ciało oklejone dzianiną. Tę wadę-niewadę da się wykorzystać. Dzianina bardziej rozciąga się w poprzek! Kieckę należy uprać i mocno mokrą powiesić na wąskim w ramionach wieszaku. Następnie trzeba chwycić materiał jedną ręką w pasie, drugą za dół sukienki i ciągnąć - da się naciągnąć całkiem sporo. Należy przy tym pilnować, by środek sukienki ciągnąć bardziej, niż boki (te pracują same z siebie, bez ciągnięcia). Ciągnięcie można powtarzać. Nici są dobre;) Kiedy suknia przeschnie, naciągnięcie dzianiny trzeba ustabilizować żelazkiem. Po lewej, temp. jedno oczko. Mój Tulipan z 95 cm urósł do prawie 120, trochę zmiękł, trochę bardziej mnie opina w pasie, trochę powiększył się dekolt (temu winne wiszenie na wieszaku). Uzyskałam zatem sukienkę idealną:) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Wydłuuużyć Tulipana. 13.02.10, 09:47 Sukienka wbrew :D :D :D <rotfl> Odpowiedz Link
teresa104 No wbrew, wbrew. 13.02.10, 11:26 Obawiam się wręcz, że użytkowniczki Tulipana mogą się trochę sierdzić, kiedy po praniu okaże się, że boki sukni u dołu są dłuższe od środka. Może warto je uprzedzić, żeby nie suszyły sukni na wieszaku, tylko na płasko. No chyba, że chcą ciut powydłużać;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: No wbrew, wbrew. 16.02.10, 20:03 Każda dzianina wysuszona na wieszaku się wyciągnie, nie wiem skąd w ogóle pomysł takiego suszenia? Ja przewieszam "na pół" na lewej stronie i nic się nie dzieje, a chodzę w moich dzianinach non stop. Jeśli wcześniej dobrze strzepnę - nie muszę nawet prasować :) Odpowiedz Link
teresa104 Re: No wbrew, wbrew. 16.02.10, 20:51 Nie do końca tak z tą dzianiną i wyciąganiem. Chamska, zwykła bawełna najbardziej rozciąga się na człowieku, na sucho. Tulipan jest z wiskozy. Czyli jakiejś celulozy rozpuszczonej ługiem czy dwusiarczkiem węgla (o ile pamiętam ze szkoły), a następnie snutej. Daje to nam produkt doskonalszy pod wieloma względami od bawełny: nić jest jednakowej grubości, wyrób jest bardziej elastyczny, miękki, na sucho się nie odkształca. Na mokro zaś... na mokro jest kształtowalny i kruchy (podatniejszy na rozerwanie niż na sucho. Tak samo jak mokra gazeta.). Jeśli powiesimy suknię (bez względu jak) ciężką od wody, nieodciśniętą (nieodwirowaną), może się odkształcić. W omawianym przypadku najbardziej na wyciągnięcie narażone są boczne szwy - już pisałam dlaczego. Ja suszę na wieszaku, bo zależy mi na tym rozciągnięciu. Na KONTROLOWANYM rozciągnięciu. Robię to specjalnie. Inne kobiety mogą to robić bo: - eleganckie rzeczy wymagają eleganckiego suszenia - mają git różowy wieszaczek - chcą się napawać urodą Tulipana nawet wtedy, gdy jest mokry i nie da się go nosić - suszarka zawsze jest zajęta chłopskimi gaciami A to prosta droga do uszu:) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: No wbrew, wbrew. 16.02.10, 21:25 - mają git różowy wieszaczek rotfl, rotfl, rotfl :D Żeby naciągnąć coś kontrolowanie, wystarczy użyć prania odwirowanego - robię tak z rajstopkami młodej- żeby przedłużyć okres przydatności ;) Po każdym praniu wyciągam je na maksa - działa :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Wydłuuużyć Tulipana. 13.02.10, 09:58 Kurcze, jakby nie rozumiem, ale chciałabym wydłużyć. Uprać, powiesić (dlaczego na wąskim wieszaku?), wyciągnąć w dół trzymając w pasie. Tak? Odpowiedz Link
teresa104 Re: Wydłuuużyć Tulipana. 13.02.10, 11:19 Suknię trzeba powiesić na wieszaku wąskim w barkach, kobiecym. Dlatego, że proces wydłużania wymaga suszenia na wieszaku, a to nie służy kształtowi sukienki. Wybierz wieszak możliwie wąski, zminimalizujesz w ten sposób rozciągnięcie dekoltu i wypchnięcie ramion (zjawiska i tak nieuniknione, ale można je zmniejszyć). Ciągnięcie materii też trzeba kontrolować. Nie wystarczy złapać na dole i ciągnąć, bo w ten sposób rozciągniemy głównie górną część. Wtedy przestrzeń na biust wypadnie nam w pasie w postaci pustych bukłaków. Prawą ręką uchwyć wszystko w pasie, lewą dół (cały rant ujmij w garść) i rozciągaj, jakbyś rozciągała gumę do treningu. Czynność można powtarzać, bo materia lubi się zbiegać. Przed praniem Tulipana wyglądałam w nim jak Pipi Pończoszanka, podlotek z posiniaczonymi iksowatymi kolanami. Po praniu Tulipan czyni ze mnie zacną damę. Nie wiem tylko, jakie buty do niego. Glany? Dama w glanach? Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Wydłuuużyć Tulipana. 14.02.10, 19:25 teresa104 napisała: > czyni ze mnie zacną damę. Nie wiem tylko, jakie buty do niego. > Glany? Dama w glanach? :))))))) Odpowiedz Link
bebe.lapin NIE Wydłuuużyć Tulipana. 15.02.10, 12:29 Jak w takim razie suszyc sukienke (oraz fru fru i kocia), zeby sie nie wydluzaly i nie robily "uszy" po bokach? wczoraj powiesilam fru do gory nogami i praymocowalam klamerkami jak zwykle, w trzech miejscach (po bokach i na srodku), i ze zgroza zauwazylam, ze w tych miejscach troszke sie wyciagnelo. Odpowiedz Link
teresa104 Tulipan specjalnej troski:) 15.02.10, 13:33 Masz drucianą suszarkę? Taką rozstawianą? Wypierz, odwiruj albo (lepiej) wygnieć sukienkę w ręczniki (na płasko na podłodze rozkładasz duży ręcznik kąpielowy, na to kieca, składasz i bach! na kolana, wygniatasz). Potem po uformowaniu (trzeba będzie trochę pociągnąć środek, bo uszy i tak zechcą się zrobić) połóż sukienkę na płasko na suszarce. Ta dzianina ma to do siebie, że łatwo się naddaje. Do tego to krojenie wrew i po skosie, o którym mówiłam wcześniej, jest bardzo uszogenne. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Tulipan specjalnej troski:) 15.02.10, 13:48 > Masz drucianą suszarkę? Taką rozstawianą? no wlasnie nie mam, dysponuje tylko sznurkami w lazience i kaloryferami. suszarki, nawet gdybym takowa kupila, nie bede miala za bardzo gdzie rozstawic. Odpowiedz Link
anka-ania Re: NIE Wydłuuużyć Tulipana. 15.02.10, 15:20 Fru fru i kocia odwirowuję i normalnie przewieszam przez pręt suszarki bez przypinania klamerkami (bo ślad po nich zostaje) albo wieszam na wieszaku (tak jest lepiej, bo nie zostaje ślad do pręcie). Nie zauważyłam, żeby się powyciągały. Tulipana nie mam - jeszcze. ;) Odpowiedz Link
genepi Koszulowa fuksja i tulipan 02.02.10, 15:22 Dziś dotarła do mnie koszula w kolorze fuksji - nie mogę się na nią napatrzeć. Kolor jest mocny, głęboki, energetyczny, rozgrzewający w zimowe dni. Sukienka w szare tulipany ma pomysłowo wszyty klin w rękawy, zdecydowanie ulepsza figurę a kwiaty na dole wyrównują optycznie proporcje. Przy moich 104 cm w biuście mam koszulę 42BBB, wprawdzie jest trochę za luźna w biodrach, ale w biodrach mam 92 więc to naturalne. Sukienkę wybrałam 44 bo wolę kiedy dzianina nie opina się na oponach z tyłu pleców. Mam 175 cm i sięga mi do połowy kolana. Czekam teraz na kolejne pomysły Biubiu, na czarną bluzkę koszulową, na wiosnę :-) Duża buźka dla Kingi! Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Koszulowa fuksja i tulipan 02.02.10, 15:35 ja bym byla za uszyciem kolejnej porcji czarnych kociow. czarny kolor to jednak bazowka. :) Odpowiedz Link
kasienka.body a możesz wstawić zdjęcie do galerii 02.02.10, 15:56 Bardzo mnie ciekawi kolor koszuli na żywo :) Odpowiedz Link
genepi Re: a możesz wstawić zdjęcie do galerii 02.02.10, 16:05 Chetnie ale nie mam dostępu, wystąpiłam o niego dawno temu - bez odpowiedzi :-( Choć obawiam się że zdjęcia mogą zniekształcić kolor. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: a możesz wstawić zdjęcie do galerii 02.02.10, 16:09 zdjecia wysylasz na specjalnego maila zdjecialb@gmail.com i osoby odpowiedzialne za galerie je wstawiaja. jesli nie masz dostepu do galerii, to napisz w mailu, wtedy komentraze beda jako osobny watek na forum. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Koszulowa fuksja i tulipan 02.02.10, 18:57 Ale ile masz w pasie, jeśli można wiedzieć? Bo ja kocia mam w rozmiarze 42b/bb na 107 w biuście i czytałam, że koszule BBB są na większe biusty, dlatego czekam na koszule BB. Ale piszesz, że wzięłaś 42BBB na 104 w biuscie, czyli mniej ode mnie i jest dobra, więc już sama nie wiem, jak to z tymi rozmiarami... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Koszulowa fuksja i tulipan 02.02.10, 20:47 Yaga -sam obwód biustu nie jest ostatecznym wyznacznikiem, liczy się też szerokość pleców itd. BBB zdecydowanie wyglądało by na Tobie tak jak już jedna dziewczyna opisywała, że zmieściłby jej się drugi rząd piersi poniżej jej własnych. Obstawiam 42BB dla Twojej figury, którą znam z galerii. Odpowiedz Link
genepi Re: Koszulowa fuksja i tulipan 03.02.10, 08:11 W pasie mam 72. Kociaka też mam 44BB/BBB i jest nieopinający. Koszule jakby wyszły prosto w rozmiar. Jest zdjęcie fuksji: www.biubiu.pl/product.php?id_product=84 Odpowiedz Link
kryklu Do dżinów 2 i Fanfan tulipan 44B/BB 02.02.10, 19:24 Oba w mom standardowym rozmiarze. Bałam się, że sukienka będzie zbyt opięta na biodrach. Ale nie, jest idealnie. Ponieważ sukienka od pasa stopniowo się rozszerza ku dołowi, a moja część podtaliowa również stopniowo rozszerza się ku dołowi, osiągając największą szerokość w górnej części ud, sukienka wygląda jak na mnie szyta. Do dzinów oczywiście genialna, pięęękne kolory. Widząc mnie w tych ciuszkach mój mąż zawołał w pierwszym odruchu szczerości, bez zamiaru skomplementowania: jak ty szczupło w nich wyglądasz! A tak, wyglądam :)))))))))) Odpowiedz Link
azymut17 @Parisiene 03.02.10, 11:12 Czy doszedł mój mail w sprawie porównania Kocio-Kocio i FruFru w rozmiarze 36B/BB (pisałam z konta onetowego w poniedziałek)? Od soboty czekam na odpowiedź (w spamie też sprawdzałam) i dlatego nie zrobiłam jeszcze przelewu za Tulipana, boję się, że będzie za późno :-( Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: @Parisiene 03.02.10, 11:28 Kinga dzisiaj nie pojechała, jest na miejscu, już mierzę bluzki i zaraz napiszę :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Biały,niebieski,bordowy,śliwka,fiołkowy,fuksja 03.02.10, 11:27 Długo kazały na siebie czekać, ale w końcu są - bluzki koszulowe w pełnej rozmiarówce, do wyboru, do koloru - zapraszam do sklepu. Zdjęcia uzupełnię wieczorem. Odpowiedz Link
yo_anka Re: Które z tych kolorów są dłuższe ? 03.02.10, 12:43 bo w poprzednie to nie mam co celować raczej A marzy mi się dopasowana koszula wreszcie za nie zaszywana na biuście Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Które z tych kolorów są dłuższe ? 03.02.10, 12:47 Wszystkie kolory, ale tylko w rozmiarach B i BB Odpowiedz Link
yo_anka Re: Które z tych kolorów są dłuższe ? 03.02.10, 13:42 uuu.... A planujesz BBB też doszyć dłuższe? Jeśli tak to kiedy, bo cały czas się wstrzymuję. Jeśli nie to też napisz, to sobie wybiję je z głowy :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Które z tych kolorów są dłuższe ? 03.02.10, 13:58 Tak Yo-anko, ponieważ kolorowe koszule w rozmiarach bbb prawie wszystkie oprócz białych się sprzedały - będę doszywała dłuższe BBB- kolorowe. Info o dostępności kolorów: W rozmiarach B i BB - kolor biały, niebieski i bordo - jest w dużej ilości, pozostałe kolory są w ilościach śladowych - bo po prostu tyle z tych kolorów było do wzięcia "od ręki". Dlatego w sklepach stacjonarnych na razie będą te 3 podstawowe kolory. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Biały,niebieski,bordowy,śliwka,fiołkowy,fuksj 03.02.10, 12:44 Kingo droga, a ten niebieski to rzeczywiście taki mocny niebieski? Odpowiedz Link
azymut17 ceny koszul 03.02.10, 13:01 Dlaczego wersja niebieska koszuli jest dużo droższa od pozostałych kolorów? (o ile nie jest to tajemnica handlowa ;-) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: ceny koszul 03.02.10, 13:24 To była pomyłka - wpisałam cenę brutto w rubryczkę netto i się porobiło, przepraszam :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Biały,niebieski,bordowy,śliwka,fiołkowy,fuksj 03.02.10, 13:30 To jest świństwo! Tyle kolorów! I nie wiem na który się zdecydować! Przecież nie kupię wszystkich. A może?... Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Biały,niebieski,bordowy,śliwka,fiołkowy,fuksj 03.02.10, 13:46 Właśnie, też siedzę i myślę, które by tu wybrać. Wszystkie kuszą:) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Biały,niebieski,bordowy,śliwka,fiołkowy,fuksj 03.02.10, 17:25 rano zamówiłam fuksjową 42BB, ale teraz zaczęłam się zastanawiać, czy na moje 32FF nie będzie za duża i domówiłam 42B. Poszło oddzielnymi przelewami, w drugim odjęłam koszt wysyłki. Mogę prosić o połączenie w jedno zamówienie? :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Biały,niebieski,bordowy,śliwka,fiołkowy,fuksj 03.02.10, 19:31 Wydaje mi się, że 42B będzie lepsiejsze, o ile nie 40? Koszule są bardzo "pojemne". Ale ja aż się boję radzić, co do rozmiarów, bo np. jedne dziewczyny z talią 76cm wchodzą w 36 , inne biorą 42 i twierdzą, że jest dobrze.... Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Biały,niebieski,bordowy,śliwka,fiołkowy,fuksj 03.02.10, 19:59 Oj, 40 chyba nie, niestety przez zimę mi trochę narosło tu i ówdzie :/ Zobaczymy, w razie czego to wymienię :) Odpowiedz Link
kasienka.body koszula fuksja 42B 08.02.10, 20:41 Jednak 42B jest dobra :) Większej nawet nie mierzyłam, bo ta układa się tak jak powinna. Korci mnie jeszcze, żeby spróbować tą 40stkę, ale to może jak trochę ocieplacza zgubię :) Kingo piszę Ci maila na gazetowego. Odpowiedz Link
akj77 Tulipan 44B/BB i 44 BB/BBB; Kusicielka 44B/BB 03.02.10, 15:52 Tulipany czerwone są piękne. Nie mierzyłam długości, ale przy wzroście 177 cm sięgają mi tak akurat do kolan. Materiał niezbyt gruby, ale sprawia wrażenie przyzwoitej jakości. Te sukienki wychodzą spore, przynajmniej w 44. Na wymiary 108 w biuście/90 w talii/110 w biodrach nic mi się nie opina, zaś 44bb/bbb jest wyraźnie za duże w biuście. 44b/bb jest idealne (i trochę motywuje mnie do pracy nad boczkami, ale 46 byłoby na pewno za duże). Skusiła mnie też promocyjna Kusicielka granatowa z krótkim rękawkiem w rozmiarze 44b/bb. Mam wrażenie, że jest uszyta na mniejszy biust niż analogiczny Tulipan, poza tym ma trochę ciasne gumki w ramionach, czego się spodziewałam po relacjach innych dziewczyn. Ale podoba mi się, jak w niej wyglądam, i zostaje ze mną. Ma ktoś pomysł na rozluźnienie tych gumek bez rozwalenia całych rękawków? Odpowiedz Link
azymut17 Re: Tulipan 44B/BB i 44 BB/BBB; Kusicielka 44B/BB 03.02.10, 16:26 > Ma ktoś pomysł na rozluźnienie tych gumek bez rozwalenia całych rękawków? W swojej granatowej kusicielce zrobiłam od wewnętrznej strony rękawów 2-3 nacięcia w materiale, przecięłam gumkę w tych miejscach i zaszyłam sam materiał. Trochę pomogło, myślę, że więcej nacięć dałoby lepszy efekt, ale byłoby to bliskie zupełnemu popruciu brzegu rękawka. Odpowiedz Link
yo_anka Gumki w Kusicielce krotkiej 03.02.10, 20:06 ano, biust mniejszy bo to dawniejsza kolekcja mi też te gumki wpijały się weź wypruj i podszyj bez gumki, ja to dałam krawcowej Odpowiedz Link
akj77 Re: Tulipan 44B/BB i 44 BB/BBB; Kusicielka 44B/BB 04.02.10, 12:55 akj77 napisała: > > Tulipany czerwone są piękne. Nie mierzyłam długości, ale przy wzroście 177 cm > sięgają mi tak akurat do kolan. Zmierzyłam - czerwony Tulipan w 44b/bb ma ok. 100 cm długości, tak, jak miało być. Mnie sięga tuż tuż przed kolana. Odpowiedz Link
ptasia pytanie o koszule (do Kingi i użytkowniczek) 03.02.10, 16:13 chciałabym sobie nabyć koszulę BiuBiu, ale mam dylematy rozmiarowe. Przy wymiarze talia luźno ok. 70-71 cm z tabelki wychodzi mi jak byk 38B (w biuście uśrednione 95, pod ścisło 71 cm, noszę najczęściej bryt. 30ff), ale zastanawiam się, czy nie powinno to być 36B. Normalnie noszę konfekcyjne 36 lub 38, na górze jest to częściej 36, na dole częściej 38 ;) No i tu pytanie do użytkowniczek i Kingi: czy te koszule naprawdę się zupełnie nie rozciągają? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: pytanie o koszule (do Kingi i użytkowniczek) 03.02.10, 19:53 38 moim zdaniem będzie za duże, ja bym obstawiała 36B. Teraz wyjdzie na to, że się własnych tabelek nie trzymam. Odpowiedz Link
ptasia Re: pytanie o koszule (do Kingi i użytkowniczek) 03.02.10, 21:00 :) Dzięki. Muszę się jeszcze na ok. 2 tyg wstrzymać finansowo i spróbuję z 36B (mam nadzieję, że przez ten czas wszystkie nie znikną...) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: pytanie o koszule (do Kingi i użytkowniczek) 03.02.10, 21:03 Jak znikną, to będą następne, a w tym czasie, pewnie się więcej dziewczyn wypowie co do rozmiarów - może ułatwi Ci to wybór :) Odpowiedz Link
st-efa Fru Fru, kusicielka 46BB/BBB, kocio-kocio 46 B/BB 03.02.10, 21:41 Dzisiaj dotarły do mnie bluzeczki BiuBiu. Ogólnie wszystkie śliczne i robią superrrrrr dekolt. Fru Fru 46BB/BBB - zakochałam się :) Materiał mięciutki, milutki, kryzki nie drażnią w żaden sposób, a tego się wlaśnie bardzo bałam. Robi świetną talię. Ten satynowy pas pod biustem to wspaniały pomysł. Nie oddałabym jej za żadne skarby świata. Ma jednak minimalne wady - lekko krzywy szew na jednym rękawku, jeden rękawek minimalnie szerszy na dole niż drugi i jak dla mnie zbyt gruby jest ten szew na piersiach, ale da się go ułożyć tak, żeby był jak najmniej widoczny. Swoją drogą nawet nie wiedziałam, że tam są jakieś szwy. Podoba mi się najbadziej z wszystkich bluzeczeka jakie dzisiaj dostałam :) Kusiecielka śliwkowa 46BB/BBB - cudowny kolor, moim zdaniem fajny pomysł z tym, że jest rozszerzana na dole. Bardziej mi to pasuje niż szycie proste tak jak w kusicielce czerwonej, którą już mam od jakiegoś czasu. Śliwkowa przez to rozszerzenie super maskuje brzuszek. Pewnie lepiej pasowałby mi rozmiar 46B/BB ale już nie było ale i bardzo mi się to podoba :) Wady niestety też ma - na lewej piersi jest jakby trochę więcej miejsca na biust i gumka w dekolcie jest z jednej strony trochę mocniej napięta niż z drugiej i daje wrażenie krzywego dekoltu ale da się to przeżyć. Pokombinuję jak ten zly efekt zminimalizować. Kocio-Kocio morskie 46B/BB - ideał moim skromnym zdaniem. Kolor śliczny (ja ślepota odbieram go bardziej jako zielony niż niebieski), dekolt cud, miód i orzeszki. Nic dodać nic ująć. Pas pod biustem wedługo mojej opinii jest lepszym rozwiązaniem niż te drapowania, które mam w Adriatyku i Koralu. Kocio-Kocio z szarfą czerwone 46B/BB - wydaje mi się, że wypada mniejsze niż morskie, jakoś tak mniej miejsca na biust i bardziej opina ciałko, ale kolor i ta szarfa rekompensuje mi wszystko inne. Podsumowując jestem szczęśliwa jak bączek i nie mam zamiaru przejmować się drobnymi wadami czy moimi fałdkami - kto je zresztą zauważy jak pierwszy w BiuBiu rzuca się w oczy dekolt, a ten w każdej bluzeczce jest super :)) Odpowiedz Link
notizia_me FUKSJA BLUZKA KOSZULOWA 04.02.10, 15:56 hmmm.... i już nie ma... KINGO KIEDY POJAWIĄ SIĘ ZNOWU BB W ROZM 42/44??????????? Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM NA ODPOWIEDŹ.... Odpowiedz Link
kasienka.body 42BB 04.02.10, 16:20 ja najprawdopodobniej będę miała 42BB do sprzedania - wzięłam 2 rozmiary do porównania, ale wydaje mi się, że 42B będzie lepsza. Odpowiedz Link
notizia_me Re: 42BB 04.02.10, 16:26 głupie pytanie:) zaznaczyłam w temacie że fuksja:) więc rozumiem że chodzi o ten kolor:) Odpowiedz Link
notizia_me Re: 42BB 04.02.10, 17:58 a mogłabym zapytac jaki Pani nosi rozm biustonosza, tak żebym wiedziała czy BB jest dla mnie dobre??? Odpowiedz Link
notizia_me Re: 42BB 04.02.10, 17:59 i tym sposobem już wiem kto mi "sprzątnął" sprzed noska bluzki... :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: 42BB 04.02.10, 19:39 ano pewnie ja sprzątnęłam ;) I jaka tam Pani ;) Rozmiar biustu mam 32FF, najpierw wzięłam 42BB jakoś tak odruchowo, potem doczytałam, że może lepsze byłoby 42B, więc pewnie 42BB będzie do zwrotu. Odpowiedz Link
kasienka.body koszula fuksja 42BB - do sprzedania 11.02.10, 11:07 Tak jak przewidywałam - pasuje mi 42B, więc 42BB mam do sprzedania. Jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam na maila. Jeśli nie, to wróci do sklepu. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: FUKSJA BLUZKA KOSZULOWA 04.02.10, 19:59 Notizia_me nie potrafię odpowiedzieć kiedy, ale ponieważ się podobają- poszukam tego koloru lub podobnego : ) Odpowiedz Link
19rosa fanfan tulipan 38b/bb 05.02.10, 22:41 Moje pierwsze zakupy w biubiu - rewelacja :) Dziękuję bardzo za cudną kieckę. Czekam na kolejne nowości, zwłaszcza letnie sukienki. Sukienka jest mi potrzebna na małą uroczystość rodzinną - niby nic wielkiego a wyglądać jakoś trzeba, trzymając małego szkraba na rękach. Garnitury w takim wypadku odpadają zdecydowanie. Czas nagli, impreza zbliża się wielkim krokami a kreacji brak aż tu nagle przypadkiem trafiłam na biubiu a tam cud kiecka - w moich ulubionych kolorach. Szybko do przymierzalni - aha 38b/bb powinno pasować, kupione, zapłacone - czekam. Na swoje nieszczeście czytam na lobby, że rękaw 3/4 - jak kto???? na modelce jest długi??? że niektóre sukienki mają coś ok 90 cm - o matko, jeżeli tak jest faktycznie to nie dla mnie ta sukienka :( Dzisiaj dotarła - jest cudna, materiał milusi, pięknie się układa na sylwetce. Rękaw 3/4 bomba - czytałam, że ktoś chciał zwężać - eeeeeeee to wg mnie wiele zepsuje. Jedyne ale to mogłaby być ze 3 cm dłuższa bo ja lubię za kolano a tak kończy mi się w połowie - cóż jakoś to przeżyję ;) Już nie mogę się doczekać pierwszego oficjalnego wyjścia w tej kiecce - mąż się zachwycił, zobaczymy jak zareaguje reszta. Odpowiedz Link
ewa1.ewa Rozmiar ??? 08.02.10, 10:17 Mam wątpliwości co do rozmiaru bluzki koszulowej.Bluzeczki są piękne ale przymierzam się do nich w tę i z powrotem i nie wiem jaki rozmiar dla mnie byłby odpowiedni. W biuście mam 114, pod ok 88-90. Biustonosz noszę M&S 36G. W pasie (???) ok97-100 (brzuszek). W biodrach ok 106 cm. Wg tabelek wychodzi chyba 46bb ale mam wątpliwość czy nie będzie zbyt opięta na brzuchu? Nie wiem też jak bluzka ta wypada w okolicach bioder - czy nie będę miała w tym miejscu uroczej "falbanki"? Proszę o podpowiedź :-). Może doradzicie mi też coś innego - inny fason? Dziękuję;-) Odpowiedz Link
akna Re: Rozmiar ??? 08.02.10, 10:27 Konsultowałam z Paryżanką. Jeśli masz wąskie plecy to 46B, jeśli szersze 46BB. Odpowiedz Link
ewa1.ewa Re: Rozmiar ??? 08.02.10, 12:22 Dziękuję za podpowiedź. Plecy mam raczej szerokie więc zdecyduję sie na 46BB. Czy rozmiary bluzek z dzianiny rządzą sie podobnymi prawami? Kusi mnie jeszcze kocio i fru fru. Nie wiem czy 46b/bb to mój rozmiar czy zdecydować się na mniejszy lub większy? Odpowiedz Link
ciri1971 Koszula bordo i śliwka 38bb 08.02.10, 21:01 To moje pierwsze naprawdę dopasowane bluzki koszulowe:). Do tej pory zawsze było coś nie tak- rozchodziły się w biuście albo wisiały na brzuchu...Te są idealne, biust się mieści, w talii świetnie dopasowane, kolory piękne:). Aż chce się iść do pracy:). Nie mam pojęcia, jak ja do tej pory żyłam bez Kingi:) Odpowiedz Link
psuj-ka Kocio-kocio zielone letnie i morskie 36b/bb 10.02.10, 20:41 Śliczne kolory :) Moje wymiary 96/70/100, wzrost 182cm. Myślałam, że będą fajnie pasować, bo spodobał mi się taki dekolt w tulipanie, niestety nie jestem przekonana :( ledwo przeciskam je przez biust i mam wrażenie, że odcięcie nieco się podnosi i jest b. naciągnięte. Kocio zielone ma jakby więcej materiału w górnej części i trochę się marszczy z boków. Długość - kocio zielone jest sporo dłuższe, o ok. 5cm, co jest dla mnie wystarczające - sięga prawie do połowy tyłka ;) morskie tylko do kości biodrowych, natomiast długość rękawów jest w miarę zadowalająca. Morskie kocio układa się super w górnej części, żadnych marszczeń, natomiast zielone jakby było na trochę większy biust. W morskim jest jakby więcej materiału w talii, nie wiem za bardzo co z nim zrobić ;) niestety materiału od tego marszczonego pasa w dół jest trochę mało. Morskie jest opięte dołem, natomiast zielone jest luźniejsze i robi się falbanka. Czy u Was też po ubraniu szew boczny nie idzie prosto? na wysokości pasa jest jakby wysunięty do przodu. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 10:12 Wpisując kod rabatowy PĄCZEK - otrzymacie 10% rabatu na zakupione produkty :) Smacznego! Odpowiedz Link
kryklu Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 10:47 Eeee tam rabat. Ja miałam nadzieję, że to nowy model się pojawił i już się zastanawiałam, jak może być ten pączek uszyty :))) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 11:05 Zawaliłam sprawę, nawet na Walentynki nic nie będzie, bo po co komu w zimie letnie bluzeczki w kwiatuszki? W ogóle to przygotowywanie w zimie kolekcji na lato jest bez sensu, ciężko się wczuć w klimat, kiedy na dworze zawierucha, człowiek ma ochotę doszyć do tych dekoltów wełniany golf :D Odpowiedz Link
ganbaja Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 11:12 A kiedy będzie czarne kocio? Plissssssss!!! Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 11:18 Ganbaja - właśnie się uszyło - wstawiam do sklepu :) O, to jest świetny pomysł na tłusty czwartek- kup se Pani czarne kocio- w czarnym nie będzie widać tych wszystkich zjedzonych pączków ;) Odpowiedz Link
ganbaja Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 11:44 la_parisienne.biubiu napisała: > Ganbaja - właśnie się uszyło - wstawiam do sklepu :) > O, to jest świetny pomysł na tłusty czwartek- kup se Pani czarne kocio- w > czarnym nie będzie widać tych wszystkich zjedzonych pączków ;) :-D Dokładnie! No to już się cieszę! Odpowiedz Link
kasienka.body OT - Kingo - dostałaś mojego maila? 11.02.10, 13:18 wysłałam kilka dni temu na gazetowego (tego starego). Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: OT - Kingo - dostałaś mojego maila? 11.02.10, 15:21 Kasieńko, nie odbieram gazetowej, próbowałam, żeby Twojego maila przeczytać, ale nie umiem się do starej gazetowej zalogować :( Odpowiedz Link
kasienka.body Re: OT - Kingo - dostałaś mojego maila? 11.02.10, 16:06 Kingo to na jakiego Ci wysłać, żebyś odebrała normalnie? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: OT - Kingo - dostałaś mojego maila? 11.02.10, 16:21 Już napisałam do Ciebie info :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 18.02.10, 10:46 la_parisienne.biubiu napisała: > bo po co komu w zimie > letnie bluzeczki w kwiatuszki? hmm, no właśnie tego zupełnie nie rozumiem.. wiele kobiet zakłada (np.do pracy) marynarki, żakiety,kardrigany etc. A jednocześnie wiele z nas pracuje w ogrzewanych pomieszczeniach, ze zmarzluchami (nie mozna otworzyc okna) lub w starych budynkach, z grzejącym okropnie kaloryferem, którego nie mozna zakręcić. NIe wyobrażam sobie do pracy zakładać pod marynarkę czegoś z długiom rękawem - ja wyciągam wszystkie letnie bluzki właśnie, kiedy tylko zaczyna się sezon grzewczy.. To trochę tak samo, jak próba kupienia wiosną cieplejszych eleganckich spodni ;-) W ubiegłym roku schudłam po zimie, kaloryfery nagle zamilkły, a w sklepach tylko cieniutkie materiały :-):-) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 18.02.10, 10:57 Ja mam tak samo :) Lubie zima zalozyc sobie bluzeczke z krotkim rekawem, a na to np bolerko lub zakiecik :) Bluzek z dlugim rekawem posiadam zaledwie 2 szt (kusicielki zreszta). Wszystkie moje mrauu, kocio, korale sa zwarte i gotowe :) Odpowiedz Link
bileterka Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 11:41 Pokazał mi się komunikat, że hasło nieaktualne. Czy można wpisać w uwagi i "ręcznie" policzyć, czy tez lepiej poczekać, aż system "zaskoczy"? Odpowiedz Link
ganbaja Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 11:58 W którym miejscu wpisuje się kod rabatowy? Odpowiedz Link
ganbaja Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 12:01 Już znalazłam, ale Pączek nie działa :-) Więc wpisałam Lobby. Odpowiedz Link
ganbaja Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 12:11 yyy, a nie można? Na stronie działa więc nie wiedziałam, że nie można... Odpowiedz Link
ganbaja Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 12:12 Poza tym na Pączka miało być 10% a na Lobby jest 5% więc chyba nie popełniłam przestępstwa?.... Odpowiedz Link
bileterka Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 12:25 Ależ skąd, po prostu ten kod rabatowy mi jakoś umknął :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 13:17 Hyh, ze mnie jest informatyczna p....oła, więc coś namieszałam z tym kodem, ale u mnie już działa- kto nie miał możliwości odliczyć sobie przy zamówieniu - niechaj uczyni to, proszę przy przelewie. Odpowiedz Link
ganbaja Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 13:18 Za późno :-) Przelew już poszedł :) Odpowiedz Link
bileterka Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 13:53 Mnie internet padł na chwilę więc zdążyłam poprawić zamówienie z pączkiem :) Odpowiedz Link
olusimama Re: PĄCZEK na tłusty czwartek 11.02.10, 19:31 la_parisienne.biubiu napisała: > Hyh, ze mnie jest informatyczna p....oła, więc coś namieszałam z tym kodem, ale > u mnie już działa- kto nie miał możliwości odliczyć sobie przy zamówieniu - > niechaj uczyni to, proszę przy przelewie. Naprawdę, mogę? Bo kurde, odebrałam maila i poleciałam zamawiać czerwoną kusicielkę, o której śnię już od pół roku. A tu kod nie działa a fundusz bardzo ściśle wyliczony i te 10% robi różnicę. To se odliczę, najwyżej mnie sklniesz ;D Odpowiedz Link
boziaj Koszulowe 36B i do dzinów2 36B/BB :) :) :) 12.02.10, 08:44 moge sie rozpływac w zachwycie, ale kwintesencją jest: jak na mnie szyte :) dotyczy to tułowia, bo rękawy dłuuugie (a ja mała nie jestem) w koszulowych moge mankiety ze 2x podwinąc nie przeszkadza mi to, ale mam nadzieje, ze w przyszłości beda dostepne tez krótsze, bo na wyglada na to, ze szybko nie kupie innych koszulowych niz z biubiu, a szafy bluzek z tylko takimi rękawami bym nie chciala ;) biała jest z materiału bardziej przejrzystego niz fuksjowa celem info: 94 w biuście, 73 w (umownej) talii, 94 w biodrach Odpowiedz Link
ptasia Re: Koszulowe 36B i do dzinów2 36B/BB :) :) :) 12.02.10, 09:33 dzięki, Bozia - mamy podobne wymiary ;) tylko te rękawy mnie martwią... zobaczymy. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Koszulowe 36B i do dzinów2 36B/BB :) :) :) 12.02.10, 11:39 To chyba moja koszula, na którą czekam, będzie za duża, chlip, chlip :-( Mam w biuście 89, w talii 68-70 a też zamówiłam 36B... ech, czas poprawić tabelki na stronie, bo z nich wychodzi mi nawet 38... Odpowiedz Link
boziaj Re: Koszulowe 36B i do dzinów2 36B/BB :) :) :) 12.02.10, 12:37 wg tabelki 36B jest na 91-95 w biuście, wiec tu jest ok ale masz rację, że talia jest juz szersza, niz tabelka przewiduje (co mnie akurat cieszy, bo inaczej wypadłabym z rozmiarówki) Odpowiedz Link
azymut17 Re: Koszulowe 36B i do dzinów2 36B/BB :) :) :) 12.02.10, 14:18 boziaj napisała: > wg tabelki 36B jest na 91-95 w biuście 38 jest na dokładnie tyle samo w biuście, ale na talię jak moja 67-71. 66 to nawet rano nie mam, a wychodzi mi rozmiar 34, czyli 57-61 - wniosek: w BiuBiu też trzeba zaniżać obwody :-) Zobaczymy, jak przyjdzie, może jestem większa niż myślę i ta koszula będzie dobra (w 34B brak niebieskich...). Odpowiedz Link
azymut17 Re: Koszulowe 36B 16.02.10, 11:15 Koszula przyszła i jest niestety za duża - z tyłu wisi mi w talii worek i materiał odstaje z przodu poniżej biustu. A w 34 niebieskich nadal brak :-( Jedynym pocieszeniem jest to, że w motylu 34 wyglądam zabójczo - mam dekolt do pasa i kilka kg mniej. Paryżanko - ja Cię podziwiam, wielbię i wspieram, ale to chyba niezbyt fajnie, że muszę brać ciuchy o 2 rozmiary większe, niż wychodzą z Twojej tabelki? Może czas ją zmienić, by można było zamawiać ubrania wspomagając się nią? Odpowiedz Link
azymut17 kolejna pomyłka :-( 16.02.10, 13:48 > że muszę brać ciuchy o 2 rozmiary większe, niż wychodzą z Twojej tabelki Miało być "mniejsze". Echhh, jak odzwyczajam się od kawy, to nie powinnam chyba pisać na forum, bo głupoty wychodzą... Odpowiedz Link
beniutka_bo Szara Eminencja 36BB 12.02.10, 11:55 Czy może mi któraś z Was zmierzyć,na ile w pasie będzie? Bo mam 65 i boję się,że będzie za szeroka ;/ Odpowiedz Link
mirka.zdzirka Re: Szara Eminencja 36BB 12.02.10, 18:24 Beniutko, ja mam w talii obecnie 63 cm i sukienka w tym rozmiarze jest ok, bo szerokość talii można regulować szarfą. Ogólnie, jestem nią zachwycona :) Odpowiedz Link
ania.biulandia Szara Eminencja 40BBB 18.02.10, 13:30 Korzystając z kodu Pączka ;) w końcu skusiłam się na Szarą Eminencję. Wahałam się czy nie wziąć 40BB, ale na szczęście już nie było :) "Na szczęście", bo 40BBB leży idealnie na moim biuście 32GG/H :) Sukienka jest boska i ma doskonałą długość dla moich 160cm. Ewik-mysza jak ja się cieszę, że Ty masz tyle wzrostu, mogę sobie realną dla mnie długość pooglądać :) Po zdjęciach spodziewałam się sztywnego, mundurkowego materiału, a on jest mięciutki i miły w dotyku :) Pozytywne zaskoczenie! Nie mogę się doczekać okazji do jej założenia :) Paryżanko - dziękuję! Odpowiedz Link
kate2501 Re: Szara Eminencja jaki rozmiar ? 18.02.10, 18:58 Chciałabym małej podpowiedzi .Jaki wybrać rozmiar szarej Eminencji dla wymiarów biust-118 w staniku pod biustem-78 na ścisk, 84 luźno pas 85 biodra-110 Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link
akj77 Re: Szara Eminencja jaki rozmiar ? 18.02.10, 19:10 kate2501 napisała: > Chciałabym małej podpowiedzi .Jaki wybrać rozmiar szarej Eminencji > dla wymiarów > biust-118 w staniku > pod biustem-78 na ścisk, 84 luźno > pas 85 > biodra-110 > Z góry dziękuję za odpowiedź Ja tam się nie znam i nie sugeruj się za bardzo, ale ja bym strzeliła w 44BBB :-) Dlaczego? Mam wymiary 110 w biuście, tyle pod biustem co Ty, 90 w pasie, 110 w biodrach, mierzyłam na zlocie zdaje się 44BB i było niezłe, chociaż mogłoby być luźniejsze na brzuchu. A Ty masz w brzuchu mniej, za to w biuście więcej. Ale najlepiej niech Ci Kinga powie. Może jednak 46BBB byłoby na Ciebie lepsze. Odpowiedz Link
kate2501 Re: Szara Eminencja jaki rozmiar ? 18.02.10, 21:02 Boję się ,że w 44 nie zmieszczę sie w klacie a z kolei jak wezmę 46 to pewnie w biodrach sie utopię .Chyba napisze do sklepu i poprosze o radę :P Odpowiedz Link