Dodaj do ulubionych

Sophie Verney by KINGA

13.01.10, 01:52
Wątek poświęcony linii bielizny SOPHIE VERNEY polskiej firmy KINGA -
zapraszam do opisywania konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich
użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.
Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ MODELU - bez
względu na to czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o
jakiś, który dopiero planujemy kupić.

Strona internetowa jest chyba jeszcze w budowie:
www.sophieverney.com/
Od razu zaznaczam, że włącza się muzyczka - w prawym górnym rogu można ją
wyłączyć, ale po przejściu na podstrony włącza się ona ponownie!
Obserwuj wątek
    • ania.kar Vanilla 13.01.10, 01:53
      W sprzedaży chyba jest dopiero jeden model – Vanilla:
      195.42.113.41/model/1263290898.jpg
      www.kinga.com.pl/root//kolekcja,23
      Dostępne rozmiary to:
      65 D-G
      70 D-H
      75 D-H
      80 C-G
      90 C-F
      95 C-f

Na stronie Kingi opisany jest jako push-up, a w sklepie Kontri jako półusztywniany. Opinie dotyczące testowania tego modelu można przeczytać w tym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,103809018,103809018,Kinga_testowanie.html
      Ciekawe czy zostały jakieś poprawki wniesione do konstrukcji, szczególnie chodzi mi o rozciągliwość obwodu.
      • ania.kar Re: Vanilla - figi/stringi - zdjęcia 14.01.10, 12:41
        Przydałyby się dodatkowe zdjęcia majtek, bo w tej chwili to figi od stringów
        różnią się tylko innym układem wstawek:
        tnij.org/vanilla_figi
        tnij.org/vanilla_stringi
        A i tak jedno i drugie wygląda mi na szorty!
        • ania.biulandia Re: Vanilla - figi/stringi - zdjęcia 22.03.10, 20:11
          Aniu, ale to są dwa inne modele, naprawdę. Właśnie porównałam zdjęcia i leżące
          przede mną stringi i szorty. Przody różnią się w zasadzie trochę innym wycięciem
          przy kroku, ale przy założonym dole tego nie widać ;) No i stringi mają z
          przodu koronkę i mały trójkąt srebrnego materiału, a szorty są z przodu całe
          srebrne.
          Stringi z tyłu mają szeroką siatkę, żadne tam sznurki, dlatego na zdjęciach
          układają się podobnie jak szorty.
          A szorty są strasznie miłe w dotyku :)
          • ania.kar Re: Vanilla - figi/stringi - zdjęcia 23.03.10, 13:22
            Wiem, że są to dwa różne modele, ale na zdjęciach katalogowych przydałyby się
            ujęcia z tyłu, szczególnie że te stringi wyglądają dość nietypowo z przodu. Ale
            chyba nie ma co się spodziewać takich fotek, jeśli Kinga nie jest w stanie
            zrobić szortom i stringom oddzielnych zdjęć od przodu, tylko grafik sobie wkleił
            jedno na drugie:
            biulandia.pl/product_info.php?products_id=83&manufacturers_id=16
            biulandia.pl/product_info.php?products_id=82&manufacturers_id=16
      • ania.kar Re: Vanilla 22.01.10, 22:32
        Pomyliłam się wpisując zakres rozmiarów -> miało być 85-90 C-F, a nie 90-95 C-F
    • estreno Re: Sophie Verney by KINGA 13.01.10, 18:10
      Jak wbijam swoje wymiary w zakladce Rozmiar, to wyswietla mi brak.
      • sheilunia Re: Sophie Verney by KINGA 13.01.10, 18:24
        Mi też ;) ( 76/105).
        • nelyen Re: Sophie Verney by KINGA 13.01.10, 21:01
          mi też;) 67/86 ale już przy 68/86 dostaję wynik 70B (jak ja się w 70C
          nie mieszczęO.o)

ale patrząc po tym co jest na głównej stronie to nie żałuję -
          kompletnie do mnie estetyka nie trafia:/ jeden jeszcze ujdzie, ale też
          średnio - model w paski
      • ania.kar kalkulator rozmiarów 14.01.10, 12:31
        Niestety kalkulatory na stronach producentów często nie pokrywają się nawet z
        ich ofertą. Gaia ma w swojej ofercie biustonosze z miseczkami H-J chyba od dwóch
        lat, a ich kalulator zatrzymuje się na misce G:
        www.gaia.org.pl/pl-twoj_rozmiar.htm
    • ania.kar Cafe 22.01.10, 22:32
      tnij.org/biustonosz_cafe
      Kolejny model, tym razem dostępny w rozmiarach:
      65 D-G
      70 D-H
      75 D-H
      80 C-G
      85 C-F
      W sklepie Kontri oznaczony jako miękki, a u producenta jako push-up. Patrząc na
      zdjęcie biustonosza, wydaje się jakby był on nałożony na modelkę przez grafika.
      Cena 97,42zł
      • planetaskarbow Re: Cafe 19.05.10, 11:24
        ania.kar napisała:

> tnij.org/biustonosz_cafe
        > Kolejny model, tym razem dostępny w rozmiarach:
        > 65 D-G
        > 70 D-H
        > 75 D-H
        > 80 C-G
        > 85 C-F
        > W sklepie Kontri oznaczony jako miękki, a u producenta jako push-up. Patrząc na
        > zdjęcie biustonosza, wydaje się jakby był on nałożony na modelkę przez grafika.
        > Cena 97,42zł
        Strasznie mi się ten model podoba. Ma go ktoś?Jak sie nosi?
    • ania.kar Ginger 22.01.10, 22:43
      tnij.org/biustonosz_ginger
      Miękki biustonosz, również ten przez "Kingę" opisany jako push-up, ale oni chyba
      tam z rozpędu tak wszystko nazywają ;-)
      Zakres rozmiarów:
      65 D-G
      70 D-H
      75 D-H
      80 C-G
      85 C-F
      Cena w Kontri 83,61zł
      • bellaza Cała kolekcja 22.03.10, 13:59
        Całość kolekcji Sophie Verney znalazłam na stronie Kingi - www.kinga.com.pl...
        Tam po lewej stronie na dole można sobie wybrać kolekcję Sophie Verney
        www.kinga.com.pl/root/kolekcja,23
      • alladyna1986 Re: Ginger 22.03.10, 17:29
        Mierzyłam 75E, bo innych rozmiarów w sklepie nie było (a panie ekspedientki i
        tak patrzyły na mnie jak na kosmitkę, no bo przecież nie mam aż takich cycków
        wielkich;p). Obwód ścisły jak w polskich 70, nawet ciut ściślejszy niż w innych
        70 Kingi (oczywiście na moje 68 pod i tak podjeżdżał na najciaśniejszej, koronka
        z tendencją do drapania, materiał nieszczególnie przyjemny, a miseczka tak
        cięta, że u mnie robiła efekt T(RYJumf), tj. straszliwe dzioby. Ale to może być
        wina złego rozmiaru. Nie mam zamiaru szukać dobrego, nie urzekł mnie za tę cenę...
    • ania.biulandia Realne zdjęcia - Vanilla i Ginger 22.03.10, 20:50
      Jako, że te modele dostępne są u mnie w sklepie, obfociłam swego czasu swoją
      modelkę w rozmiarze 70E,F
      biulandia.pl/product_info.php?products_id=84&manufacturers_id=16
      biulandia.pl/product_info.php?products_id=81&manufacturers_id=16
      Pozwolę sobie przekleić to co napisałam o Vanilli na Balkonetce:
      Modelka 73/89. Prezentowany rozmiar 70E. Od razu zaznaczam, że miski mniejsze o
      rozmiar niż tabelkowo.
      To samo jest z drugim modelem Kingi dostępnym u mnie w sklepie - Ginger.

Biustonosz jest w połowie usztywniany, dodatkowo posiada kieszonki i wkładki,
      które można wyjąć. Na zdjęciu bez wkładek.
      Wykonany bardzo starannie, efektowne materiały: srebrny wytłoczony w róże i z
      metaliczną poświatą, koronka mięsista, u góry misek wszyta gumka, ale nie
      zaobserwowałyśmy wbijania się jej w pierś.
      Ramiączka regulowane w całości, odpinane. Na początku naszyty szaro-srebrny
      haft, dalej gumka tłoczona w listki. Na mostku i na ramiączkach purpurowe kokardki.
      Biustonosz nadaje ładny kształt pod bluzką, takich lekko zadartych nosków :)
      Zapinany na dwie haftki.
      Do kompletu dostępne są figi i stringi.

Dodam, że moim zdaniem kształt, który robi Vanilla jest bardzo podobny do tego,
      który nadaje Savanahh Fantasie - tak jak opisała to Kasica na Stanikomanii.

Ginger też nie nadaje kształtu półkul, ale lekko spiczastego noska, bardzo
      ładnie wyglada pod bluzką. Pozytywne opinie zwrotne na temat Ginger otrzymałam
      od paru klientek, któr go kupiły.
      • planetaskarbow Re: Realne zdjęcia - Vanilla i Ginger 19.05.10, 11:28
        Vanilla jest śliczna!
    • silverjoan.z Coco 21.07.10, 14:33
      Pierwsze wrażenie: śliczny!!! Niektórym mogą przeszkadzać zdobienia na
      ramiączkach i miseczkach (rządek listko-kwiatków ;-), które odznaczają się pod
      ubraniem (mi to nie przeszkadza).
      Podczas zakładania wydał mi się trochę dziwny, ale jak porządnie powygarniałam
      wszystko, to szczęka mi opadła - co za efekt! Coco nie dziobuje, nie bułkuje, a
      nadaje ładny kształt "na wprost patrz" :-) Miseczki są dośc zabudowane, jak na
      mój gust, więc Coco lubi wyłazić z większych dekoltów.
      Fiszbiny raczej wąskie, początkowo troszkę gnotą na mostku (po jednym dniu
      noszenia jest ok), ale nie wiercą dziury jak np. Freya Tigerlilly. Wydaje mi
      się, że Coco nie będzie odpowiedni dla dziewczyn z szeroko rozstawionym biustem,
      ponieważ fiszbiny są przyszyte blisko siebie (i chyba też dlatego krawedź
      miseczek odrobinę się marszczy).
      Obwód raczej rozciągliwy, obawiam się, że po pewnym czasie trzeba będzie
      podszywać. Ramiączka można odpiąć, ale na straplessa Coco się raczej nie nadaje.
      Fajnie by było, gdyby Kinga zrobiła stanik o podobnym fasonie, ale o bardziej
      wyciętych miseczkach, bo byłby to chyba najlepszy stanik do dekoltów na świecie
      - nadaje świetny kształt i jest przy tym bardzo wygodny (żadnych drapiących
      koronek, haftów itp).
    • aksanti Kinga w brastop.com 13.08.10, 22:12
      Właśnie wypatrzyłam:

tnij.org/hxfz
    • wild.orchid Cayman 65 F 20.11.10, 00:13
      Fotografie: balkonetka.pl/katalog/bra/kinga-cayman
      Wymiary:
      Obwód: 60-75
      U bez kanalików: 12,5
      Mostek: 1,5
      Głębokość miski: 23 (choć ja chyba nie potrafię tego mierzyć)
      Dł fiszbiny 25,5
      Opinia:
      Szkoda, że nie ma 60G. Wygodny, ładnie kształtuje, choć dzisiaj przypomniałam sobie, że w pierwszym tygodniu boczne fiszbiny się wrzynały. Tylko, że ja to bym popędziła kota księżniczce na ziarnku grochu. Ścisk lubię, ale jak coś uwiera, to od razu jestem czerwona. Niemal każde buty ranią mnie do krwi.
      • millaisa Nowa kolekcja - Be like Marilyn 25.11.10, 15:59
        Najnowsze kolekcja S.V jest inspirowana Marilyn Monroe. Moim zdaniem jest najlepsza z wszystkich trzech dotychczasowych. Zdjęcie całej kolekcji:
        wizaz.pl/Moda/Nowosci/Byc-jak-Marilyn/Foto-Sophie-Verney-Be-like-Marilyn
        • darchangel Re: Nowa kolekcja - Be like Marilyn 25.11.10, 23:11
          Gdyby jeszcze rozmiarówka była tak szeroka, jak zastosowanie photoshopa na zdjeciach... bo staniki owszem, całkiem ładne, ale ja się niestety nie łapię :( (na upartego niby tak, ale zwężanie nie należy do moich ulubionych zajęć)
          • millaisa Re: Nowa kolekcja - Be like Marilyn 09.12.10, 11:46
            Ja na szczęście mieszczę się w rozmiarówce, bo bardzo podobaja mi się niektóre komplety - zwłaszcza Sexy i Unique... A co do photoshopa - no cóż, rzeczywiście widać, że jest zastosowany, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o bieliznę, to wszystkie firmy photoshopują na potęgę :)
        • ciociazlarada Re: Nowa kolekcja - Be like Marilyn 09.12.10, 12:33
          Zajrzalam i rozczarowalam sie niemalo. Co ta bielizna ma wspolnego z Marylin Monroe oprocz tego, ze modelka ma czerwone usta i blond wlosy krecone na walkach? Szkoda i zal:(
          • diuszesa Re: Nowa kolekcja - Be like Marilyn 09.12.10, 13:46
            No właśnie tez nie widzę związku.
            Weszlam na ich stronę, a tam ani rozmiarówki wypisanej, ani najnowszej kolekcji całej nie ma , tylko jakieś pojedyncze modele z róznych starszych kolekcji. Powiększenie też nie bardzo im wyszło, bo za małe spektrum wg mnie po najechaniu na szczegóły. Do doopy ta ich strona. Albo ja nie umiem szukać. Tylko, że to oni powinni się postarać, żeby taki komputerowy tłuk jak ja znalazł sobie co chciał, a nie odwrotnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka