Dodaj do ulubionych

www.bieliznakrakow.pl

05.02.10, 16:42
Witam,

jako że zamieściłam informację o sklepie internetowym w wątku Kraków- sklep
marcille, a niewiele "niekrakowianek" tam zagląda pozwalam sobie założyć nowy
wątek.

Ofertę sklepu zobaczyć można na stronie www.bieliznakrakow.pl w zakładce sklep
internetowy lub bezpośrednio www.bieliznakrakow.pl/sklep/index.php

Dla 20 pierwszych klientek zapewniamy kupon rabatowy na kolekcje wiosna/lato
2010. Pierwsze zwiastuny już pod koniec lutego!

Liczymy na cenne uwagi i propozycje odnośnie asortymentu i samego sklepu.

Pozdrawiam

marcille
Obserwuj wątek
    • ciociazlarada Re: www.bieliznakrakow.pl 05.02.10, 19:47
      Ostrzę, a raczej ostrzyłabym sobie zęby na rzeczy, które widzę w sklepie, gdyby
      nie to, że cała strona kompletnie się rozwala. Po pierwsze mam ją z defaulta po
      angielsku (nie mieszkam w Polsce i używam Firefoxa w wersji angielskiej, pewnie
      dlatego), po drugie nie widzę dostępnych rozmiarów, produktów w bocznym menu, no
      po prostu nic. Jedyne, co działa to zakładka "Manufacturers" i tylko dzięki niej
      znalazłam staniki, które mnie interesują.
      Bardzo chętnie coś kupiłabym, bo ceny są zachęcające, niestety sklep jest dla
      mnie w tej chwili nie do korzystania.

Moja przeglądarka identyfikuje się jako: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US;
      rv:1.9.0.17) Gecko/2010010604 Ubuntu/8.04 (hardy) Firefox/3.0.17
      • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 09:40
        Przekazałam już te uwagi do mojego webmastera i mam nadzieję, że uda się coś z
        tym zrobić...
    • blueann Re: www.bieliznakrakow.pl 05.02.10, 21:13
      Mnie się podoba strona. Wygląda przejrzyście, nie widzę, żeby się coś
      rozjeżdżało. Ale to wnioski po jedynie szybkim zerknięciu. Tylko przy
      wyszukiwaniu po rozmiarze zauważyłam coś dziwnego: niektóre biustonosze
      pojawiają się podwójnie (to chyba te przecenione).

Uzupełniłabym opis sposobu dobierania rozmiaru o tabelkę. I wyjaśnienie, że
      należy brać pod uwagę obwód w biuście i wybrany obwód biustonosza (nie
      rzeczywisty obwód pod biustem). Bo na razie w akapicie o miseczkach jest tylko
      wspomniane, że należy zmierzyć obwód w biuście, bez wyjaśnienia, co z tym należy
      dalej zrobić.

Szkoda, ale nie skorzystam z kuponu - sklep będę odwiedzać raczej osobiście, co
      zresztą już parę razy zrobiłam. :)
      • ciociazlarada Re: www.bieliznakrakow.pl 05.02.10, 21:25
        Pewnie dlatego jest widoczna, bo ładuje się polska wersja. Mi uruchamia się
        angielska, skończona tak w 20% i niestety nie mogę wybrać sobie w żaden sposób
        tej wersji, która wyświetla się użytkownikom polskiej przeglądarki. Mam
        nadzieję, że to zostanie szybko naprawione.
      • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 09:48
        > niektóre biustonosze pojawiają się podwójnie (to chyba te przecenione). <

Niestety system widzi jeden model podwójnie gdy znajduje się on w dwóch kategoriach, np. miękkie i balkonetka. Postaram się to szybko naprawić, bo wiem, że wiele dziewczyn szuka biustonosza najpierw po rozmiarze.

> Uzupełniłabym opis sposobu dobierania rozmiaru o tabelkę. I wyjaśnienie, że należy brać pod uwagę obwód w biuście i wybrany obwód biustonosza (nie rzeczywisty obwód pod biustem). Bo na razie w akapicie o miseczkach jest tylko wspomniane, że należy zmierzyć obwód w biuście, bez wyjaśnienia, co z tym należy dalej zrobić.<

Tabele rozmiarowe już przygotowałam, wystarczy je tylko wrzucić, podobnie uzupełnienie opisu.

> Szkoda, ale nie skorzystam z kuponu - sklep będę odwiedzać raczej osobiście, co zresztą już parę razy zrobiłam. :)<

A na to też można coś poradzić, stałe klientki trzeba doceniać :) Kupon się oczywiście znajdzie...
    • roza_am Re: www.bieliznakrakow.pl 06.02.10, 22:08
      Dwie drobne uwagi dot. strony:

- brakuje mi wyróżnienia nazw kolorów przy opisach niektórych modeli. Część modeli ma kolor ujęty w nazwie, w przypadku innych trzeba szukać jego określenia w opisie. Myślę, że dobrze byłoby obok polskiego przymiotnika dodawać producenckie określenie koloru, dzięki któremu można odróżnić kolejne wersje tego samego modelu.

- ułożenie rozmiarów w wyszukiwarce, a właściwie odstępy pomiędzy nimi. Wygodniej byłoby wyszukiwać, gdyby odstępów nie było, tak jak w tej chwili jest z 4 pierwszymi linijkami w spisie.
      • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 09:31
        Dziękuję za cenne uwagi.

> - brakuje mi wyróżnienia nazw kolorów przy opisach niektórych modeli. Część modeli ma kolor ujęty w nazwie, w przypadku innych trzeba szukać jego określenia w opisie. Myślę, że dobrze byłoby obok polskiego przymiotnika dodawać producenckie określenie koloru, dzięki któremu można odróżnić kolejne wersje tego samego modelu.<

Nie zwróciłam na to wcześniej uwagi, a to bardzo dobry pomysł. Dodam w opisach kolory producenckie.

> - ułożenie rozmiarów w wyszukiwarce, a właściwie odstępy pomiędzy nimi. Wygodniej byłoby wyszukiwać, gdyby odstępów nie było, tak jak w tej chwili jest z 4 pierwszymi linijkami w spisie.<

Zobaczę co da się z tym zrobić:)
    • jana111 Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 00:45
      Ja się powtórzę w sprawie karmnika (wiem, że tu zaglądasz a wysłany
      mail mi wrócił)32G- jest? Będzie? Na stronie widzę, że są (mają
      byc?), rozmiarówka na razie nie dla mnie a czekaaaaaam.
      • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 09:23
        Wciąż czekamy na dostawę tych karmników, a rozmiar 32G już dawno dla Ciebie
        zarezerwowałam dlatego nie ma go w spisie na stronie. Dam znać jak staniki dotrą
        do sklepu.
        • nowokaina123 Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 12:17
          a czy i ja moge sie zapisac na liste kolejkowa do 32G z karmnikowego
          Panache?
          Kupilam 34F - byl za maly, wiec moze 32G bylby dobry...
          Plis, plis, plissss
          • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 12:46
            Kurcze, nie wiem czy coś poradzimy... Zamówiłam z każdego rozmiaru po 1 sztuce, to była jakaś jednorazowa i szybka akcja dystrybutora jeszcze w październiku zeszłego roku. Ale skoro 34F mały to 32G chyba też. Nie wiem czemu nie było w ogóle misek FF z żadnego obwodu, mogę zaproponować jedynie 34G. Jak przyjdą to odłożę, warto sprawdzić bo stanik zapowiada się bardzo obiecująco:)
            • nowokaina123 Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 12:53
              no wlasnie, zapowiada sie obiecujaco...
              to poprosze o odlozenie, tylko ze ja chudne na potege, a w 34 juz
              teraz zapinalam sie na ostatnia haftke (mierzylam ten niebieski -
              sliczny jest, ale za luzny i za maly w miskach :(((( )
              ale moze romantic bedzie bardziej ścisliwy...
              • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 13:43
                No zobaczymy, ciężko mi powiedzieć jak ten model ma się rozmiarowo do innych z
                Panache... A z chudnięcia po ciąży to się trzeba tylko cieszyć:) ja liczę, że
                wrócę do swojego rozmiaru po ciąży
        • jana111 Re: www.bieliznakrakow.pl 08.02.10, 22:44
          > rozmiar 32G już dawno dla Ciebie zarezerwowałam dlatego nie ma go
          > w spisie na stronie

Taką też miałam cichą nadzieję :) Dzięki .
    • ciociazlarada Marcille, dziękuję za błyskawiczną reakcję:) 09.02.10, 16:20
      Strona działa, gro i bucy. Piszę maila:)
      • ciociazlarada Re: Marcille, dziękuję za błyskawiczną reakcję:) 09.02.10, 16:27
        Nie wiem jak się skontaktować, więc wysłałam przez formularz sklepowy:)
        • marcille odpisałam n/t 09.02.10, 16:57

• 100krotna Re: www.bieliznakrakow.pl 14.02.10, 00:49
      Dwie uwagi co do sklepu internetowego: wyszukiwarka po rozmiarach jest u mnie
      strasznie "blada", muszę sobie zaznaczać listę, żeby móc tam cokolwiek znaleźć.
      I jeszcze, wyszukuje mi dopiero za drugim kliknięciem w "szukaj", za pierwszym
      klepsydruje się przez chwilkę i nic.

Co do sklepu stacjonarnego - byłam jeden raz, ale akurat nie było nic z tego co
      szukałam (cielistego, beżowego albo jasnoróżowego 65DD) ale rozumiem, że to
      dopiero początki, a ja miałam bardzo sprecyzowane wymagania :) Pani za ladą
      bardzo miła, pozachwycałyśmy się chwilę kolekcją z katalogów. Nie wiem, jak z
      bra-fittingiem, bo nie wypróbowałam :)

Czy asortyment w sklepie internetowym pokrywa się ze stacjonarnym?
      • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 24.02.10, 16:34
        Witam!

Asortyment w sklepie internetowym odpowiada temu w sklepie
        stacjonarnym, z wyjątkiem kilku modeli, które są pokazane jako
        niedostępne- są to zapowiedzi nowych kolekcji.
    • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 24.02.10, 16:35

Już od dziś wysyłka wszystkich produktów w sklepie 0 zł!
      • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 28.02.10, 11:16

Wyprzedaż! Wszystkie modele Panache Masquerade z kolekcji jesień/zima 2009 w promocyjnej cenie 129 zł. Wysyłka 0 zł! Zapraszam do zakupów,

marcille
        • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 13.05.10, 16:22
          Witam,

używając kodu rabatowego "marcille" można zrobić zakupy 5% taniej w
          sklepie internetowym www.bieliznakrakow.pl

Kod rabatowy należy wpisać w zaznaczone pole ( jest ono wyświetlane
          przy wyborze opcji płatności i wysyłki już po dokonaniu zamówienia).

Rabat dotyczy wszystkich produktów w sklepie, także tych z
          wyprzedaży.

Wysyłka Pocztą Polską 0 zł!

zapraszam
          • marcille Re: www.bieliznakrakow.pl 02.06.10, 11:32
            Zapraszam wszystkie Panie do zapisywania się do naszego Biuletynu (Newslettera).
            Wystarczy podać swój e-mail i wybrany nick. Na koniec miesiąca wśród wszystkich zapisanych wylosujemy bon o wartości 100 zł do wykorzystania w naszym sklepie :) Można będzie więc dostać już w lipcu nową granatowo-zieloną Arabellę za 75 zł bądź jakąś Maskaradkę za 65 zł... :D
            • marcille Freya Leona kiwi 15.06.10, 12:21
              Bardzo serdecznie zapraszam do zapoznania się z naszą najnowszą zdobyczą sklepową - Leoną marki Freya w kolorze kiwi :)
              • marcille Panache Superbra Sienna black/pink 24.07.10, 08:11
                W sklepie jest już bardzo ceniony model Panache Sienna w nowym kolorze łososiowym z czarną koronką w rozmiarach:

30E-30HH
                32FF-32H
                34F-34H
                36F-36H
                38F-38G

Cena 139 zł, a na hasło "sienna" wpisane w polu kodów rabatowych przy zamówieniu 5% rabatu. Promocja do 27 lipca włącznie.

Jest także Porcelain brązowa i Confetti ivory oraz pojedyncze sztuki białej Zary, Verony i English Rose.
                Mniejsze biusty zachęcamy ostanikować w Audellki, rozmiary od 30B.

Wysyłka jak zwykle 0 zł Pocztą Polską.

Zapraszam
                • wrotka80 Moje zakupy na www.bieliznakrakow.pl 14.08.10, 13:28
                  Sklep wybrałam ze względu na dostępność konkretnego modelu (Miss Mandalay Paige - postaram się napisać w wolnej chwili recenzję w odpowiednim wątku). Jestem zadowolona z samego stanika jak i obsługi. Stanik (i fajny gratis :)) dostałam 3 dni po wpłacie pieniędzy na konto. Właścicielka bardzo pomocna w wyborze odpowiedniego rozmiaru. Z rabatu za bycie fanem na facebooku skorzystam jak przyjdą nowe maskaradki.
                  Polecam z czystym sumieniem.
            • marcille Freya Deco charcoal 16.08.10, 14:36
              Zapraszam na nowe Deco w kolorze charcoal w rozmiarach 28E-28G, 30E-30G, 32E-32G, 34E-34G.

Nasze fanki na Facebooku jak zwykle mają 10% rabatu!

Pozdrawiam!
              • marcille Konkurs i nowe Maskaradki :) 27.08.10, 21:46
                Witam,
                pojawiły się w sklepie biustonosze z kolekcji Panache Masquerade jesień-zima 2010: Polka, Maia, Georgiana oraz Antoinette także jako gorset (30DD-30E i 32E-32F). Rozmiary biustonoszy: 30D-30G, 32D-32G, 34D-34G, prócz Antoinette, która jest w rozmiarach 30D-30G oraz 32D-32G. Obwody 28 z powyższych modeli dostępne będą od końca września.

Z nowości mamy także model Panache Evie (czarny strapless, 30D-30G, 32D-32G) oraz Freya Deco charcoal, a także uzupełnione rozmiary z Deco nude, Arabelii cassis (149 zł) oraz Sienny Panache (139 zł).

A dla dziewczyn z kontem na Facebooku konkurs. Do wygrania bon 100 zł do zrealizowania w naszym sklepie stacjonarnym lub internetowym.
                Zasady konkursu:
                1. Wejdź na stronę www.facebook.com/pages/Krakow-Poland/marcille-sklep-z-bielizna/273655294669
                2. Zostań naszym fanem na Facebooku poprzez kliknięcie Lubię to!
                3. Wybierz Twoim zdaniem najfajniejszy biustonosz z naszej oferty bieliznakrakow.pl/sklep/ (także spośród biustonoszy w zakładce ZAPOWIEDZI) i uzasadnij w komentarzu wybór.

Konkurs trwa do końca sierpnia. Wygrany bon będzie można wykorzystać do końca września.
                Przewidujemy także nagrody pocieszenia:)

Zapraszam,
                Marcelina
              • marcille Fauve Lucia 07.09.10, 19:10
                Pojawiła się dziś w sklepie długo oczekiwana Lucia w kolorze pers blue i sienna. Jest to bardzo delikatnie usztywniany half cup. Obwód standardowy, miseczki bardzo duże, tzn. większe o 1 miskę. Na moje 95-96 cm w biuście pasował rozmiar 30F, a standardowo noszę 30FF, czasem G.
                Jest piękna i sprawia wrażenie bardzo wygodnej :)
                bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-fauve-lucia-sienna-p-171.html
                • yaga7 Re: Fauve Lucia 07.09.10, 21:09
                  O rany, teraz mam zgryza, czy czekać na sprowadzony z UK (ciut taniej, hehe), czy lecieć do sklepu i zakupić JUŻ OD RAZU :D
                  To się nałóg nazywa.
                  • marcille Re: Fauve Lucia 07.09.10, 21:54
                    Kochana, ciut taniej to może być i u nas ;)
      • marcille Nowości 28.09.10, 15:51
        Zapraszam do zapoznania się z kilkoma nowościami, zwłaszcza plungem Penny firmy Panache Cleo oraz modelem Paris violet Miss Mandalay.

Penny to całkiem nieźle zbierający model do dekoltów wykonany z miękkiego materiału przypominającego strukturą jeans. Bardzo ładnie prezentuje się na skórze i ma miłe w dotyku, "mięsiste" ramiączka. Do kompletu szorty (bardziej jak zabudowane figi) wykonane z tego samego materiału.
        bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-panache-cleo-penny-charcoalcoral-p-176.html
        Fioletowa Paris to kolejna już wersja kolorystyczna tego minimalistycznego modelu. Wykończona tasiemką miękka balkonetka ma wiele swoich zwolenniczek :)
        bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-paris-violet-miss-mandalay-p-190.html
        Już początkiem października kolejne nowości :)

Zapraszam na naszą stronę na Facebooku:
        www.facebook.com/pages/Krakow-Poland/marcille-sklep-z-bielizna/273655294669
        • marcille Kolejne nowości 01.10.10, 15:58
          Dziś zawitała do nas Emily marki Panache w kolorze czarnym:

bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-panache-superbra-emily-black-p-235.html
          Sophie -biustonosz do karmienia:

bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-panache-superbra-sophie-maternity-blacknude-p-236.html
          oraz Georgiana, Polka i Antoinette w obwodach 60:

bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-panache-masquerade-georgiana-petalblack-p-180.html
          bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-panache-masquerade-antoinette-blackpistachio-p-178.html
          bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-panache-masquerade-polka-redblack-p-179.html
          Zapraszam :))
          • marcille Lyla white Miss Mandalay 05.10.10, 11:57
            Kolejna jesienna nowość to biustonosz Lyla firmy Miss Mandalay w kolorze złamanej bieli, właściwie jest to takie jasne ivory. Miseczki standardowe, obwód bardzo ciasny.

bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-layla-white-miss-mandalay-p-189.html
            • marcille Freya Frida 12.10.10, 10:53
              Serdecznie polecam nowości w naszym sklepie:

- Freya Frida to plunge o identycznej konstrukcji jak Deco (posiadaczki tego modelu wiedzą jaki dekolt potrafi zrobić ten model :))
              bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-frida-purple-reign-p-196.html
              - Athena strapless i Fiore padded z kolekcji bazowej Audelle (Lepel) dla trochę mniejszych biustów
              bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-audelle-athena-strapless-white-p-248.html
              bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-audelle-fiore-padded-white-p-247.html
              Zapraszam :)
              • marcille Cleo jesień 2010 18.10.10, 10:41
                W sprzedaży pojawiły się:

- Lizzie - balkonetka w rozmiarach 28G-28HH, 30G-30J, 32G-32HH, 34FF-34HH, 36G-36H

bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-panache-cleo-lizzie-blackmulti-p-174.html
                - Sadie - lekko usztywniana balkonetka w rozmiarach 34F-34G, 36E-36G, 38E-38G

bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-sadie-panache-cleo-coralmulti-p-175.html
                Polecam :)
                • marcille Masquerade Angie i Tiffany ivory 25.10.10, 11:13
                  Są już w sprzedaży dwa kolejne modele z jesiennej kolekcji Masquerade: Angie (biustonosz, gorset, szorty) oraz Tiffany plunge w kolorze ivory:

- Angie bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-panache-masquerade-angie-blacknude-p-177.html

- Tiffany bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-tiffany-panache-masquerade-ivory-p-251.html
                  • marcille Arabella red i rabaty urodzinowe 05.11.10, 19:57
                    Pojawiła się dziś nowa Arabelka w kolorze czerwonym:

bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-arabella-p-233.html
                    bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-arabella-miseczki-p-268.html
                    Tylko dziś i jutro promocja urodzinowa - przy zakupie 1 modelu cały asortyment -10% z kodem rabatowym urodziny1, przy zakupie 2-óch modeli 15% z kodem rabatowym urodziny2.
                    Kod należy wpisywać w pole KOD RABATOWY podczas realizacji zamówienia, system sam naliczy rabat.
                    • marcille Nowości w marcille 16.12.10, 11:09
                      Polecam nowości w naszym sklepie:

- model Freya Deco w kolorze czarnym:
                      bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-deco-black-p-281.html
                      -model Freya Frankie:
                      bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-frankie-black-p-271.html
                      - NOWOŚĆ model Panache Superbra Porcelain Viva nude:
                      bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-panache-superbra-porcelain-viva-nude-p-249.html
                      oraz bony zakupowe 50, 100 , 150 i 200 zł.

Do końca roku do zakupów powyżej 100 zł dołączamy bon 10 zł na kolejne zakupy.
                      Zapraszam :)
                      • marcille Freya Deco strapless i inne 08.01.11, 08:01
                        Wczoraj przyjechały do nas nowe modele:

- Freya Deco strapless w kolorze czarnym i póki co w trochę okrojonej rozmiarówce - na resztę czekamy :)
                        bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-deco-strapless-black-p-197.html
                        - Freya Lucy w kolorze moondance
                        bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-lucy-p-254.html
                        - Fauve Emmanuelle w kolorze gorzkiej czekolady z miętą
                        bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-fauve-emanuelle-p-286.html
                        • marcille Zimowa wyprzedaż 15.01.11, 07:29
                          Zapraszam na zimową wyprzedaż w naszym sklepie :)
                          • marcille Freya Monet fruits 17.01.11, 16:26
                            Zapraszam do zapoznania się z nowością - Freya Monet fruits, biustonosz, stringi, szorty i pas do pończoch. Do końca tygodnia promocja - do biustonosza dołączamy figi lub szorty lub stringi lub pas za połowę ceny :)
                            bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-monet-fruits-p-238.html
                            • marcille Kostiumy kąpielowe lato 2011 25.01.11, 10:54
                              Pojawiły się już w naszym sklepie pierwsze kostiumy kąpielowe marki Freya: bieliznakrakow.pl/sklep/dwuczesciowe-c-6_28.html

Zapraszamy :)
                              • marcille Freya wiosna-lato 2011 27.01.11, 12:14
                                Są już u nas wiosenne modele z Freya:

- Alexa bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-alexa-p-237.html
                                - Zara bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-zara-p-282.html
                                - Sophia bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-freya-sophia-p-283.html

• marcille Kostiumy kąpielowe Panache lato 2011 08.02.11, 10:37
                                  Polecamy nowość Panache Swimwear: Ava to czarny biustonosz kąpielowy o usztywnianych miseczkach i bardzo eleganckim wyglądzie, do kompletu figi:
                                  bieliznakrakow.pl/sklep/biustonosz-kapielowy-panache-swimwear-bikini-p-241.html
                                  oraz wersja jednoczęściowa:
                                  bieliznakrakow.pl/sklep/panache-swimwear-plunge-swimsuit-p-242.html
                                  Polecamy też tunikę, która sprawdzi się nie tylko na plaży:
                                  - bieliznakrakow.pl/sklep/panache-swimwear-anna-kaftan-p-240.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka