kasikk68 majtki do karmina? 14.05.10, 21:39 czy będą jeszcze dostępne majtki do karmina? potrzebuję 36 lub 38 rozmiar:) Odpowiedz Link
mazya :)) 15.05.10, 22:24 o matkoo! Przeczytałam "majtki do karmienia" i się przestraszyłam... :-)) Odpowiedz Link
mordo.klejka zmiana rozmiaru po praniu? BAKŁAŻAN 15.05.10, 00:50 Dziewczyny, mój pierwszy Effuniak! Jestem oszołomiona efektem, więc trudno mi ocenić czy na pewno wszystko dobrze leży. Normalnie noszę 70FF, z kalkulatora Ewy wyszło 75DD, ale akurat było tylko 75E, więc wzięłam. Jest mocno na styk, a większa pierś przy mega wyprości troszeczkę bułkuje. Jak się w nim normalnie poruszam, to tego nie widać. Generlanie bym go zostawiła, ale obawiam się, że się skurczy po praniu. Czy to możliwe? Odpowiedz Link
kryklu Re: zmiana rozmiaru po praniu? BAKŁAŻAN 15.05.10, 09:38 mordo.klejka napisała: > Generlanie bym go zostawiła, ale obawiam się, że się skurczy po praniu. Czy to > możliwe? Tak, troszeczkę, o ok.10% (maksymalnie 1/10 rozmiaru misek) Odpowiedz Link
camilcia Re: zmiana rozmiaru po praniu? BAKŁAŻAN 15.05.10, 10:33 ktoś kiedyś napisał pięknie :) nie skurczy się, tylko tak 'przytuli do piersi' ;) czyli miski nie będą sztywne, tylko bardziej dopasowane do biustu ja kiedyś wzięłam 3 rozmiary po kolei i bardzo duża różnica jest więc malutkie za duży/za mały to kwestia myślę wyregulowania ramiączek, przepięcia haftki, czy po prostu innego wygarnięcia Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: zmiana rozmiaru po praniu? BAKŁAŻAN 15.05.10, 12:44 mordo.klejka napisała: > Generlanie bym go zostawiła, ale obawiam się, że się skurczy po praniu. Czy to > możliwe? Mój Chilli się nie skurczył. Nic a nic. Ale prałam ręcznie w letniej wodzie (30stopni). Należy pamiętać, że jak woda odczuwana jest podczas ręcznego prania jako lekko ciepła, to ma już około 40 stopni, więc może wiele osób pierze te gąbki za gorąco. Odpowiedz Link
anika772 Re: zmiana rozmiaru po praniu? BAKŁAŻAN 15.05.10, 13:26 Mój cielisty nie skurczył się. Prany ręcznie, w letniej wodzie, potem odciskany w ręcznik a gąbka naciągana we wszystkich kierunkach. Zmiękła, ale się nie skurczyła. Odpowiedz Link
aksanti Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 18.05.10, 23:28 Mam wrażenie, że mi się miski skurczyły.. nie sądzę, żeby mi znów zmigrowało, waga ta sama. Ktoś jeszcze tak ma? Odpowiedz Link
mi1971 Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 19.05.10, 01:01 ja tak mam... przed praniem stanik był dobry, po praniu nie nadaje się do noszenia... pisałam już o tym tutaj. Mam 3 Effuniaki, wszystkie się po praniu zbiegły, ale mech i beżyk w zakresie akceptowalnym. Cielisty, no cóż... Odpowiedz Link
izas55 Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 19.05.10, 08:57 A mi się nic nie zbiegło w Cielistym. Nawet liczyłam, że się trochę zmniejszy bo kupiłam troszeczkę za duży. Po praniu w pralce na delikatnym cyklu, 40 stopni, miski zmiękły i po prostu lepiej się ułożyły szwy. Natomiast nie zauważyłam, żeby zmienił się rozmiarowo. To samo z resztą dotyczy jeansowego, który nie skurczył się wcale. Może to jednak JEST kwestia sposobu prania/suszenia. Bo jeżeli materiał jest ten sam, to nie ma siły żeby pod wpływem wody jeden się kurczył a inny nie. Chyba, że Ewa miała różne partie pianki na miski. Odpowiedz Link
kryklu Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 19.05.10, 09:58 Sama Ewa potwierdziła kiedyś, że każda pianka trochę się kurczy. Ja mam wszystkie modele sklepowe prawie we wszystkich kolorach i potwierdzam niewielkie kurczenie po pierwszym praniu. Niewielkie! Dobrałam sobie rozmiar i trzymam się go pomimo niewielkich wahań wagi. Ważne, żeby nowe staniki nie były na styk ze skłonnością do bułkowania w maksymalnym wyproście. Po pierwszym praniu minimalnie się kurczą, lepiej się układają na biuście i jest idealnie. Po następnych praniach nic się już nie zmienia. Odpowiedz Link
aksanti Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 19.05.10, 10:45 Ważne, żeby nowe staniki nie były na styk ze skłonnością do > bułkowania w maksymalnym wyproście. To Twoja rada, czy Effuniak o tym pisała? A ja po pierwszym praniu nie zauważyłam zmian, a dopiero niedawno. Odpowiedz Link
kryklu Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 19.05.10, 10:53 To moja osobista obserwacja, mam 11 effuniaków ze sklepu. Odpowiedz Link
aksanti Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 19.05.10, 11:29 Hmm, a myślisz, że jakbym starała się ułożyć bardziej te miski tzn. naciągnąć po praniu to by coś dało? Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 19.05.10, 11:52 Ewa pisała o tym - po upraniu lekko ponaciągać miski. U mnie działa - nic mi się nie skurczyło. Odpowiedz Link
catsumi Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 19.05.10, 11:55 Ja piorę moje effuniaki w pralce w 30 stopniach, potem trochę naciągam i nie zauważyłam żadnego kurczenia się misek :) Odpowiedz Link
kryklu Re: zmiana rozmiaru po praniu? Cielisty? 19.05.10, 15:48 Ja piorę effuniaki w siateczkowych woreczkach w pralce w 30st., minimalne obroty przy wirowaniu. Potem niczego nie naciągam, tylko nadaję ładny kształt miseczkom przed powieszeniem na suszarce. Wszystkie skurczyły mi się jednorazowo, minimalnie. Odpowiedz Link
confused.girl nowe plunge 15.05.10, 10:49 biały i czarny koronkowy. A miękkusków ciągle brak :(((( Jak dla mnie te dwa nowe są bez rewelacji, bardziej kusi mnie lawenda, chociaż mimo, że plunge Effuniaki dają super dekolt, to jednak wygodniej mi w miękkich stanikach. Odpowiedz Link
yaga7 Re: nowe plunge 15.05.10, 12:49 Dla mnie też bez rewelacji zwłaszcza, że czarny stanik ma beżowe regulatory i kółka. Ale gdyby zamiast tego beżu była czerwień albo fiolet, czy nawet granat, to mogłoby to całkiem ciekawie wyglądać. Odpowiedz Link
princetongirl991 Re: nowe plunge 15.05.10, 12:57 A mnie się podobają bardzo, w szczególności czarny. Zbliża mi się rocznica, więc może uda mi się jakoś dyskretnie... podpowiedzieć jako prezent ;) Chociaż też z niecierpliwością czekam na halfcupy, a jeszcze lepiej straplessy... Odpowiedz Link
moon-land Re: nowe plunge 15.05.10, 13:06 A mnie się czarny z beżowym tłem właśnie podoba; biały mnie nie rusza. Ale nie kupię żadnego, ponieważ mam już 2 ciemne effuniako-plandże i na razie czuję się tym usatysfakcjonowana. Jedynie miękkie mogłyby mnie teraz skusić. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: nowe plunge 15.05.10, 13:16 mnie czarny zauroczyl i chyba bedzie stanowil czesc przyszlego zamowienia; tym niemniej mam cicha nadzieje na cos miekkiego dla duzych biustow.. Odpowiedz Link
aguchniak86 Re: nowe plunge 15.05.10, 13:24 co z tego ze przydalby mi sie cielak i ze podoba mi sie czarny..nie kupie ich bo na dzien dzisiejszy mam jeden (panache george) miekki stanik w szufladzie i ostatnie czego potrzebuje to kolejny usztywniany plandz....a miekkie mialy byc "na wiosne"...ehhhhh Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: nowe plunge 15.05.10, 13:55 Mi się podobają, ale szyte tak samo jak cielisty - pionowy szew w górnej części miski na koronce. W cielistym bardzo to było widoczne pod bluzką, dlatego nie zaryzykuję. Za to zamówiłam liliowego. Kostiumu też nie kupię, dopóki nie będzie tankini:( Trzeba zacząć myśleć o Panache:( Odpowiedz Link
confused.girl Re: nowe plunge 15.05.10, 14:10 O, koniecznie zdaj relację z liliowego/lawendowego :D Odpowiedz Link
kryklu Re: nowe plunge 15.05.10, 13:56 Kiedy je zobaczyłam w sklepie, serce zabiło mi mocniej, bo pomyślałam, że to upragnione miękkuski... Oczywiście zamówiłam czarnego, siła nałogu jest potężna. Podoba mi się podbicie czerni beżem. Mam gdzieś na dnie szuflady komplet Fantasie Bridgette w takich kolorach - przepiękny. To zestawienie kolorów ma też walor praktyczny: przez cienkie majtki prześwituje ciało, nieprzeźroczyste czarne staniki wyglądają jak nie od kompletu. Niepokoją mnie tylko te beżowe regulatory, to nie jest dobry pomysł, może doszyję jeszcze jakieś beżowe kokardki, żeby to miało więcej spójności. Zobaczę na żywo. Majtki bardzo mi się podobają, ale musiałam je sobie odpuścić bo są w opcji 14-dniowej i nie doszłyby przed moim wyjazdem na urlop. A biel to nie moja bajka. O miękkich halfcupach staram się nie myśleć, ale nie bardzo mi to wychodzi. Odpowiedz Link
confused.girl Re: nowe plunge 15.05.10, 13:24 beż pod czarną koronką akurat mi się podoba (nie mogę odżałować, że nie udało mi się znaleźć mojego rozmiaru verony panache), ale te kółka i regulatory to już moim zdaniem nietrafiony pomysł:/ No i chyba przestanę wyczekiwać miękkich Effuniaków, bo z tego co zaobserwowałam to były one od dawna zapowiadane i pewnie w najbliższych tygodniach nie ma co na nie liczyć:( Odpowiedz Link
ailes Re: nowe plunge 15.05.10, 14:04 Też już myślałam, że to halfcupy :(. Przeszukałam właśnie cały internet i nie istnieją na mnie halfcupy. Mam halfcupową depresję. Moja ostatnia nadzieja to Ewa, ale nie wiem czy się kiedyś doczekam. Ten czarny jest ładny, bęż i czarny to dobre połączenie, ale co mi po tym, jak plunge są nie dla mnie. Odpowiedz Link
catsumi Re: nowe plunge 15.05.10, 17:29 Podoba mi się zestawienie czarnego z beżowym ale nie jestem pewna czy na lato to dobry pomysł? Ja wolałabym coś jaśniejszego, jakby ten czarny był np. pudrowym różem z ta samą koronką i kropkami na obwodzie odrazu bym zamawiała. Teraz na czarny raczej się nie zdecyduję. A biały to zupełnie nie moja bajka. Ja również bardzo czekam na half cupy ;)No i też jak zobaczyłam zapowiedzi to miałam nadzieję, że to one. Żałuję też bardzo, że lawendowy nie ma takiego obwodu w kropki :( Odpowiedz Link
festung.breslau Re: nowe plunge 16.05.10, 01:23 Ale przecież nawet wiosną i latem niektóre z nas noszą ciemne bluzki i w związku z tym potrzebują ciemnych staników:) Odpowiedz Link
confused.girl Re: nowe plunge 16.05.10, 01:32 Dokładnie:) Ja noszę w większości ciemne bluzki i nie mogę się pogodzić, że latem w stanikach przeważają pastele - tak więc, gdyby ten czarny model był miękki, zamówiłam bym go od razu :D Odpowiedz Link
mi1971 Re: nowe plunge 16.05.10, 15:29 Ja również cieszę się z tego czarnego stanika. Ja przez cały rok potrzebuję zarówno ciemnych jak i jasnych staników. Ja się nie zastanawiałam wiele tylko już zamówiłam. To znaczy jedyne nad czym się zastanawiałam to nad rozmiarem po praniu ;). Odpowiedz Link
maith Re: nowe plunge 15.05.10, 22:00 Yaga, ale rozumiem, że mówisz o modelu np. czarno-czerwonym, czy czarno-liliowym (jakoś bardziej by mi to pasowało od fioletu) a nie o dodawaniu do czarno-beżowego czerwonych czy fioletowych dodatków ;) Odpowiedz Link
imp18 Czarny jest piękny ! :D 15.05.10, 20:22 Heh ale szczerze mówiąc myślałam że to miękki :) Trochę szkoda bo miękkie na pewno wypróbuję, a do plungy wciaz nie jestem przekonana, a poza tym teraz nie potrzebuję ... chociaż mam nadzieje, że ten model trochę pobędzie w sprzedaży to moze się skusze ;) Odpowiedz Link
agn44 Re: Czarny jest piękny ! :D 16.05.10, 15:54 Mi też czarny najbardziej się spodobał. Mam jednak nadzieję, że w najbliższym czasie będą w sprzedaży inne modele niż plunge (najlepiej coś miękkiego) Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: nowe plunge 15.05.10, 21:40 A dla mnie czarny rewelacja, jestem zachwycona:) Oczywiście też liczę na half-cupy, ale to pierwszy plunge od bakłażana, który mi się podoba. Uwielbiam połączenie czerni z beżem w bieliźnie, to jedno z moich ulubionych. Biały w ogóle mnie nie interesuje, jak to biały. Odpowiedz Link
kate2501 Re: nowe plunge 15.05.10, 22:52 I dla mnie czrny to rewelacja .Ja chyba jako jedyna nie czekam na halfy :D Odpowiedz Link
kasiulek_1 Re: nowe plunge 17.05.10, 11:56 Nieee no. Więcej nas:) Ja halfcupów mam już po kakardę ;) Czekam natomiast, na następne plunge, bo te nowe, mają krój, fason i wykonanie jak cielisty, z którego jestem średnio zadowolona. Estetyka, dla jednych urocze retro dla innych demobil ;) Czekam na nowe wcielenie mchów :) Odpowiedz Link
confused.girl róznice w miskach między rozmiarami 15.05.10, 13:28 Nie wiem co się stało, ale mój cielisty Effuniak zaczął bardzo delikatnie bułkować - jeszcze go nie prałam ani razu, ale zauważyłam, że odkąd noszę 'uświadomione' biustonosze biust trochę mi do góry podszedł i lekko do środka. Mam 75d i zastanawiam się czy brać następnym razem 75dd, bo bułkowanie jest minimalne i boję się, że miska więcej będzie odstawać:/ Wiecie czy różnice między miskami w kolejnych rozmiarach są duże? Rano się zmierzyłam i mam pod biustem 70.5 ciasno mierzone, luźno 73cm. W biuście w zwisie prawie 94cm, a w normalnej pozycji 92.5-93cm - ech nie potrafię się sama porządnie zmierzyć:P Odpowiedz Link
festung.breslau Cielisty - stabilna część z haftkami 16.05.10, 01:29 Zauważyłam, że w cielistym ta część stanika, na której są haftki, jest bardzo stabilna - nie rozciąga się podczas noszenia. W poprzednich effuniakach część z haftkami trochę się rozciągała, więc jestem mile zaskoczona tą zmianą. Odpowiedz Link
zawsze_zimnaryba Prośba o poradę rozmiarową 17.05.10, 12:21 Mam nadzieję że mogę to wpisać tutaj :) Chcę kupić sobie pierwszego Effuniaka na swoje brytyjskie 28H (w tej chwili mam na składzie tylko dwa Tanga i Portię CK, oba w tym właśnie rozmiarze). Pod biustem mam ciasno 65, w biuście w staniku 95. Bez stanika mierzenie nie ma specjalnego sensu, bo mam też dużą asymetrię :/ Poradźcie proszę jaki wybrać rozmiar, bo po przejrzeniu galerii na Balkonetce jestem jeszcze bardziej zagubiona :) 65J? Odpowiedz Link
anka-ania Re: Prośba o poradę rozmiarową 17.05.10, 15:53 Skorzystaj z kalkulatora, a wynik potraktuj jako punkt wyjścia do dalszych poszukiwań. Jeśli asymetria jest duża, to pozostaje ci metodą prób i błędów dobrać odpowiedni rozmiar. My nie jesteśmy w stanie dać ci jednoznacznej odpowiedzi. Odpowiedz Link
zawsze_zimnaryba Re: Prośba o poradę rozmiarową 17.05.10, 20:35 Zawsze można się łudzić :) Dziękuję i tak, zamówiłam czarnego 65H, teraz mogę się tylko modlić, żebym trafiła za pierwszym razem ;) Odpowiedz Link
edhelwen na jakie wymiary 85A? 18.05.10, 00:54 powoli się przymierzam do kupna kolejnego plunga. Cieliste są ciasne, nie wiem jaki będzie "kropek" (i czy mi się spodoba). Niestety wszystko mnie gniecie, uciska. Stanik musi się rozciągać pewnie do minimum 85cm, żeby było mi wygodnie, luźno pod biustem mam ok.79cm. Mam czarnego plisowanego 80C, ale o obwodzie nie ma co wspominać, miskowo jest w miarę ok. Jeśli 80-tki rozciągają się do maks. 85cm, to czy celować w 85? i 85A czy 85B? 85B jest na 99cm w biuście, a ja w zwisie mam ok. 98cm i boję się, że miski mogłyby być za duże. Czy w ogóle stanik w obwodzie 85 ma szanse leżeć dobrze na osobie, która ma ciasno pod biustem ok. 73cm (a jak byłam szczuplejsza to miałam i 70)? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: na jakie wymiary 85A? 18.05.10, 11:28 edhelwen napisała: Jeśli 80-tki rozciągają się do maks. > 85cm, to czy celować w 85? i 85A czy 85B? 85B jest na 99cm w biuście, a ja w > zwisie mam ok. 98cm i boję się, że miski mogłyby być za duże. Czy w ogóle stani > k > w obwodzie 85 ma szanse leżeć dobrze na osobie, która ma ciasno pod biustem ok. > 73cm (a jak byłam szczuplejsza to miałam i 70)? Ja na twoim miejscu nie orientowałabym się na tabeli, bo z niej wiele nie wychodzi po przeliczaniu miseczek, a przeliczała miseczki metodą, którą podała na swojej stronie effuniak. To znaczy zmieniając obwód przechodzisz o jedną miskę w dół, albo w górę. Jeżeli miskowo dobry jest ci 80C, to wzięłabym 85B, bo to są staniki, które odpowiadają sobie miskowo. W ogóle ciekawe te obwody, bo ja przy 74 ciasno i 79 luźno mam Chilli 75DD i jest tylko minimalnie ciasnawy. Jeżeli dla większego komfortu miałabym zamówić 80-tkę, to wzięłabym 80D. Mnie nawet 75DD nie pasuje całkiem do obwodu biustu, jest do tego zdecydownie na styk, chociaż wymiary mam mniejsze niż podaje tabelka w tym rozmiarze i w zwisie mam około 99cm. Więc te tabelkowe centymetry to tylko orientacja, żadna wyrocznia. Odpowiedz Link
edhelwen Re: na jakie wymiary 85A? 18.05.10, 14:46 obwód nie może być za ciasny, ani do noszenia z przedłużką, jeśli mam go nosić na co dzień :/ 80-tka z czarnego plisowanego rozciąga się do 80cm i to dla mnie jest za ciasno, a te nowe cieliste też nie są szczególnie "luźne" wnioskując po tym co opisują dziewczyny. Chciałabym, żeby obwód pracował, a nie rozciągał się z trudem do wartości X. Boję się, że wezmę 80C i będzie ciasny :( Odpowiedz Link
yaga7 Re: na jakie wymiary 85A? 18.05.10, 14:51 Ja Cię rozumiem. Dlatego kupiłam 85, bo co z tego, że zapięłam się w 80, skoro nie dałam rady w tym chodzić. I zawsze wolę przepiąć na środkową haftkę niż chodzić z przedłużką. Jak uważasz, że 80-tki są ciasne, to kup po prostu 85 :) Odpowiedz Link
edhelwen Re: na jakie wymiary 85A? 18.05.10, 14:55 jeszcze rozważam zamówienie dwóch sąsiednich rozmiarów, ewentualnie w dwóch różnych modelach ;) tylko niech się pokaże w końcu ten pudrowy kropek ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: na jakie wymiary 85A? 18.05.10, 11:40 Ja mam effuniaki w obwodzie 85 na 79 pod ciasno i 85 luźno, jeżeli Ci to coś pomoże. Odpowiedz Link
kok.12 sugestia dla Effuniak dotycząca majtek 18.05.10, 11:59 Chciałabym nawiązać do pomysłu, który się pojawił w wątku perypetii producentów, dotyczącego tańszych bawełnianych majtek do kompletu. Dla mnie Avokado to półka cenowo nieosiągalna, a myślę, że u nich nawet takie zwyklaki będą kosztować tyle, że nie będzie mi się opłacać ich kupować ( na majtki jestem w stanie wydać maksymalnie do 30 zł, na ładne bawełniane majtki do 20 zł). Jak na taki pomysł zapatruje się Effuniak? Odpowiedz Link
maith Re: sugestia dla Effuniak dotycząca majtek 18.05.10, 14:55 Ponieważ ja za tymi wygodniczkami lobbuję już od jakiegoś czasu, to Ewę też już męczyłam :) I Ewa już nawet wstępnie się orientowała, skąd wytrzasnąć tę bawełnę w odpowiednich kolorach, więc kto wie, może pomysł wypali :) Szczególnie jak nas będzie więcej takich męczydusz :) Odpowiedz Link
hejtojaa Re: sugestia dla Effuniak dotycząca majtek 18.05.10, 15:27 To i ja się dołączę - też bardzo chętnie bym kupowała:) Odpowiedz Link
elftherinii Re: sugestia dla Effuniak dotycząca majtek 18.05.10, 16:19 Ja też! Bo te z siateczki mnie nie przekonały. No i żeby to były szorty... Dlaczego do nowych staników nie ma szortów? Odpowiedz Link
mi1971 Re: sugestia dla Effuniak dotycząca majtek 18.05.10, 21:56 Ja też kupowałabym takie majtki. To na prawdę dobry pomysł :) Odpowiedz Link
moon-land Re: sugestia dla Effuniak dotycząca majtek 18.05.10, 22:12 I ja, i ja! Bardzo popieram lobbowanie za kompleciarską bawełną jako alternatywą dla poliamidów i poliestrów. :) I to nawet ze świadomością, że taki dół będzie szybciej zużywać. Odpowiedz Link
aksanti Re: sugestia dla Effuniak dotycząca majtek 18.05.10, 23:23 Nie będę oryginalna: jestem za! Odpowiedz Link
dorotaifilip nowe plunge biały i czarny 18.05.10, 13:20 Jestem za!!! Nigdy dość białego czy czarnego staniorka. A te retro wzornictwem mi bardziej odpowiadają, niż bakłażano/morsko/chilli. Latem noszę tylko czarne koszulki, bluzki albo białe. Szkoda tylko, że dopiero co kupiłam białego pliska i cielistego koronkowca. Te nowe muszą poczekać, kupowanie ich teraz byłoby dla mnie rozpustą. dorota Odpowiedz Link
samo_zloto dół do kostiumu 18.05.10, 20:10 Czy ktoś wie (bo już ma albo się dowiedział) jak wygląda dół bikini bez przepaski? dokładniej chodzi mi o szerokość boków? przepaski w ogóle do mnie nie przemawiają, chcę zwykły dół, ale nie lubię zbyt wąskich. Odpowiedz Link
anka_z_lasu Ewo, przez Ciebie nie mam miękkusa ;) 18.05.10, 22:05 Dokładnie tak. Do takiego wniosku doszłam dziś mierząc kolejne marki staników. Tak mnie rozpuściłaś tym swoim wygodnym a świetnie podtrzymującym obwodem w plungach, że teraz żaden miękki mi nie pasuje a Twoich miękkich halfcupów brak... Czekam, czekam z utęsknieniem! PS I błagam o wąskie mostki... Odpowiedz Link
kryklu Re: Ewo, przez Ciebie nie mam miękkusa ;) 18.05.10, 22:52 Też ostatnio przymierzałam (kiedyś noszone!) miękkusy innych firm i teraz nie jestem w stanie ich nosić. Będę się gotować w piankach, czekając na halfcupy. Nie mam już wyjścia... Odpowiedz Link
zireael00 Re: nowy wątek 18.05.10, 23:48 Dziewczyny, ten wątek przekroczył już 500 postów. Trzeba by założyć nowy, dziewiąty. Ja się tego nie podejmuję, bo nie umiem robić na gazetowym tekstowych linków. Mam wrażenie, że normalne BBCode tu nie działa. Odpowiedz Link
kryklu Plunge BLACK 70GG 19.05.10, 10:29 Przed chwilą przyniósł mi go kurier. Obwód ścisły, pracujący, miski standardowe. Stanik piękny, klasyczny. Nie widać zupełnie beżu, wydaje się, że przez cienką koronkę prześwituje ciało. Cieniutkie brzegi misek - sama koronka pięknie układa się na ciele. Koronka ułożona symetrycznie na obu miskach. Jeden zgrzyt: beżowe kółka i regulatory. Zupełnie bez sensu. Nijak się mają do powściągliwej elegancji całego stanika. Gdyby na staniku były jakieś beżowe hafty, czy chociaż beżowe kokardki, to kolor regulatorów miałby jakiś sens. Ja będę chyba kombinować z tym stanikiem, albo wymienię te plastiki na czarne, albo doszyję coś beżowego, jeszcze nie wiem. Ewo, radzę zrezygnować z tego jednego pomysłu przy doszywaniu kolejnych egzemplarzy, obawiam się, że będzie więcej protestów. A szkoda bo stanik jest wybitnej urody :) Odpowiedz Link
princetongirl991 Re: Plunge BLACK 70GG 19.05.10, 12:50 Kryklu, czy obwód można porównać do plisowanych(mam biały), czy bardziej do chili? Mam obydwa 80G i biał jest ok, a chili już podszyłam i wzięłabym następnym razem mniejszy obwód. Odpowiedz Link
kryklu Re: Plunge BLACK 70GG 19.05.10, 15:51 princetongirl991 napisała: > Kryklu, czy obwód można porównać do plisowanych(mam biały), czy > bardziej do chili? Mam obydwa 80G i biał jest ok, a chili już > podszyłam i wzięłabym następnym razem mniejszy obwód. Blackjest ścisły, porównywalnie z plisowańcami. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Plunge BLACK 70GG 19.05.10, 14:08 Kryklu, a czy jest podobny do cielistego ten obwód? Czy możesz podać prównanie z jakimś innym effuniakiem? Do którego jest podobny w obwodzie, w miskach? poroszę! dorota Odpowiedz Link
kryklu Re: Plunge BLACK 70GG 19.05.10, 15:54 Wydaje mi się trochę ciaśniejszy niż cielisty. Podkreślam: wydaje mi się, miałam go na sobie raptem pół godziny. Obwód porównywalny z plisowanymi, miski jak w cielistym, lawendowym. Odpowiedz Link
niebieskookie Re: Plunge BLACK 70GG 19.05.10, 15:45 Czy w ogóle jest szansa na czarne plastiki? Czy ktoś mógłby wrzucić na balkonetkę zdjęcia z "żywego biustu" i beżowych plastików? Odpowiedz Link
kasiadj07 Ewo, zlituj się! 19.05.10, 12:21 Mam taką ładną, lekko przejrzystą białą biu-koszulę. Wisi sobie nowa w szafie od grudnia. Stanika pod nią brak. Biały Effuniak białym pozostał tylko z nazwy, swego czasu był jedynym dobrym na mnie stanikiem. Kupiłam cielistego - ciut przyduży i zbyt przebijający wzór koronki. Koronkę wycięłam. Nadal przyduży pozostał. Kupiłabym mniejszego, ale gładkich brak. Nie chcę znów sama wycinać, choć efekt nawet zadowalający. Chłop znowu by narzekał, że nowy stanik psuję. Ewo, proszę!!! Zrób gładkiego cielaka!!! Może tak z opcją na zamówienie taką gołą wersję, co? Mogą być szwy obszyte jak w bakłażanie, byle moje cycki nie były "cudownie oplecione kwiatowym wzorem" po całości. Pliiiis! Odpowiedz Link