Dodaj do ulubionych

modele ciążoprzyjazne

21.04.10, 09:15
Chciałabym Was poprosić o podzieleniem się doświadczeniami, które ze staników
można uznać za przyjazne w ciąży. Zdaje sobie sprawę, ze jest to bardzo
subiektywne odczucie, ale ciężarówki mają tę wspólną cechę, że biust jest
bardzo wrażliwy na gryzienie, drapanie i inne tego typu niewygody.
Dla mnie niestety odpada Comeximu Black flower - choć w sklepie był OK, leżał
komfortowo, to jednak w noszeniu jest straszny - miseczki drapią i gryzą -
zwłaszcza w okolicy szwu, zapięcie z tyłu - gryzie, podszycie tkaniny na
mostku - tragedia.....:(.
Freya Polly - gdyby nie ta koronka przy gumce i wpijające sie podcięcie pod
pachami - byłaby super, bo miseczkę nosi się idealnie, tak samo jest z Freyą
Matildą.
I tu mam problem bo pozostałam bez wygodnego stanika i chętnie skorzystałabym
z Waszych sugestii i doświadczeń...
Obserwuj wątek
    • jul-kaa Re: modele ciążoprzyjazne 21.04.10, 09:54
      Kalyani Natural Charm - mięciusieńki. Tylko uważaj! Ma baaardzo rozciągliwy i
      średnio trzymający obwód.
      Ja lubiłam jeszcze jednego M&S za małego o kilka misek, ale wstyd mi się do tego
      przyznać :)
      • clementine_kruczynski Fantasie Smoothing 23.04.10, 12:01
        Rewelacyjny, gładki, bardzo przyjemny stanik. Obwód niezbyt ściskający, jak w
        sam raz. Miseczki ma dość obszerne (normalnie lepiej kupić o rozmiar mniejszą),
        ale w ciąży nie będziesz miała problemu z wahaniami w górę ;-)
    • arwena-g Re: modele ciążoprzyjazne 23.04.10, 12:57
      Co prawda ja byłam w ciąży daaawno, ale myślę, że Fantasie Gabrielle balkonik
      może się sprawdzić. Zawiera duży procent bawełny, jest milutki, mieciutki, a
      jednoczesnie ładnie unosi i zbiera. Ta koronka w górnej części miseczek jest
      elastyczna i dopasowuje się do piersi. Obwód niezbyt ścisły, ale stabilny, nie
      sznurkowaty. Stanik absolutnie niewyczuwalny - mój ulubiony "domowy".
    • selvermane Re: modele ciążoprzyjazne 25.04.10, 15:37
      Sprawdź Harmony Panache - fullcup! - miękkie, bez koronek, bez tego obszycia
      koroneczką obwodu, które jest we Freyach. Może nie kształtuje cudownie, ale
      trzyma i nie gryzie.

Kalyani Natural Charm jest w ogóle z bawełny w dużym %, tylko ogólnie jest dość
      niestabilny, obwód trzeba wziąć rozmiar mniej niż normalnie.
    • monika3411 Re: modele ciążoprzyjazne 25.04.10, 18:04
      Kalyani Natural Charm - mięciutki, nic nie drapie.
      Na drugim miejscu Freya Pipa - też świetnie się sprawdził, bo nie ma żadnych
      koronek dotykających piersi i nie jest uszyty z tiulu.
      I jeszcze miałam dwa Shapely Figures. W tych 4 chodziłam przez całą ciążę.
      Okazjonalnie Panache Harmony.
    • wielebnna Re: modele ciążoprzyjazne 26.04.10, 08:53
      harmony panache i tango
      w końcówce melissa 335k - absolutnie gładki choć nie bawełniany
      • szamponetka1 Re: modele ciążoprzyjazne 26.04.10, 09:34
        Dzięki za podzielenie się doświadczeniami. Pewnie spróbuje z Fantasie, do
        Panache po moich tango II - baaardzo szybko sie rozciągających, na wrzynających
        cienkich ramiączkach mam bardzo ambiwalentny stosunek - zupełnie nie wiem, jak
        się będzie zachowywał w tej ciąży biust - w poprzedniej już po 2 miesiącach
        urósł mi o 2 rozmiary, w tej, przez 5 miesięcy nie urósł nic, tylko się wypełnił
        - co mi się bardzo podoba ;-), więc tak naprawdę nie wiem jak będzie wyglądało
        za jakiś czas - czy urośnie przed porodem, czy zachowa status quo obecne, a
        obawiam się, że po karmieniu mi porządnie zmaleje...
        A jak u Was wyglądała sytuacja w kolejnych ciążach?
        • liveveb Re: modele ciążoprzyjazne 27.04.10, 16:23
          A ja polecę EmilyB - pewnie ktoś zaraz napisze, że jestem przedstawicielem tego
          producenta (NIE JESTEM!!!) - ale to świetne staniki dla mam.
          6 stopniowa regulacja obwodu w ciążowych i karmnikach, milutkie materiały, dobre
          konstrukcje.
          www.emily-b.co.uk/maternity-nursing-bras-c-40.html
          Mi aktualnie, po miesiącu od odstawienia, zostały 4 rozmiary in plus po roku
          karmienia... I przyznam, że nie miałabym nic przeciwko zmniejszeniu o rozmiar
          czy dwa.
          • monika3411 Emily 28.04.10, 07:36
            Dla mnie ten stanik to totalne nieporozumienie. W ogóle nie trzymał piersi.
            Mając go na sobie, wyglądałam jak bez stanika. Nigdy w życiu nie miałam tak
            okropnego stanika. Rozciągnął się tak, że mogłabym się owinąć nim ze dwa razy
            :-( Nigdy nikomu nie polecę go żadnej kobiecie. T to przy nim idealna bielizna.
            • liveveb Re: Emily 28.04.10, 09:56
              Piszesz "ten stanik" - a konkretnie który model EmilyB masz na myśli??
        • sarahdonnel Tango II 27.04.10, 22:55
          Moje Tango II białe trzyma jak z żelaza. Na początku ciąży nawet w nim sypiałam,
          biust niby z tych mniejszych, a w pierwszym trymestrze wrócił do rozmiaru sprzed
          schudnięcia i był wściekle nadwrażliwy na wszystko, z pidżamą włącznie.
          Sprawdza się jeszcze Ofelia, też balkonetka Panache, niby 'coral', tak naprawdę
          jest wściekle różowa.
          Jestem wybitnie Panache'owa (fiszbinowo), raz zapragnęłam Freyi Arabelli, udałam
          się zmierzyć stacjonarnie do bardzo-drogiego-butiku i stanik już w przymierzalni
          wiercił mi dziury w zewnętrznych bokach piersi. Może to dlatego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka