Dodaj do ulubionych

biust mi więdnie specjalistki pomocy!

22.07.10, 23:37
Dziewczyny jestem na diecie rozsądnej ale mimo wszytko w moim życiu juz tyle
razy zmieniała się moja waga /bo ciężko mi utrzymac ja w jednym miejscu/ że
znów muszę się odchudzać. Rezultat grawitacja porywa moj biust robie teraz
wszytko :
-tryskam się wodą ciepła i zimną
-wcieram balsam ujędtrniający dobisutu 2 razy a czasem 3 razy dziennie
-robie 2 razy w tygodniu maske na biust z naturalnego błatka
- ćwiczę rozpiętki i damskie pąpki
tylko niech mi któraś napisze że też tak robiła i miała konkretny efekt bo mi
nadziei trzeba :(
Obserwuj wątek
    • kindafunny Re: biust mi więdnie specjalistki pomocy! 22.07.10, 23:43
      Mnie pomógł TYLKO dobrze dobrany rozmiarem stanik. Dobrze podtrzymujący nawet niewielki biust.
      Widzę, że nie miałaś wcześniej aktywności na Lobby, zatem zapraszam do wątku rozmiarowego:

forum.gazeta.pl/forum/w,32203,111048553,111048553,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_45.html
      wpisz się odpowiadając na pierwszy post, zgodnie z instrukcją tam zawartą.

Mimo odchudzanie biust mam piękny, efekt widoczny po 2 tygodniach :)
    • maith A co z podstawami? 23.07.10, 04:00
      Bo opisujesz ledwie dodatki.

1) Biust potrzebuje naprawdę dobranego do swoich rozmiarów stanika.
      Wpisz się tu w wątku rozmiarowym (aktualny jest zawsze przyszpilony)
      dziewczyny spróbują pomóc Ci dobrać właściwy stanik na aktualne
      wymiary.
      Dobrany rozmiarowo stanik pozwala unikać skakania biustu jak
      chodzisz.

2) Spanie w staniku
      Dzięki temu unikasz rozjeżdżania się biustu na boki w nocy
      To może być stanik albo topik, grunt, żeby Ci niczego nie uciskał, a
      chronił piersi przed rozjeżdżaniem
      Tu masz wątek ze szczegółami
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,69140526,69140526,Moj_nowy_biust_i_spanie_w_staniku_.html

3) Nie wiem, jaką dietę stosujesz, ale ponoć najlepiej na stan biustu
      wpływa dieta wysokobiałkowa. Jak np. dieta Dukana

Generalnie to są metody, które faktycznie przynoszą skutki. Możesz
      sobie tu poczytać wypowiedzi dziewczyn na ten temat.
      Reszta to dodatki.
      No jakiś balsam do biustu by się też przydał jeszcze. I to wsio.
      • bacia12 Re: A co z podstawami? 23.07.10, 10:15
        A ja noszę stanik dobrze dobrany (przynajmniej tak mi się wydaje ;) 68/ok 88 - 65E, 70D Effuniak i biust mam bardzo oklapnięty :( Karmię jeszcze (drugie dziecko), ale nie zmienia to faktu, ze biust nie jest taki jak był i BARDZO daleko mu do tego
        • kasiadj07 Re: A co z podstawami? 23.07.10, 10:31
          Baciu, bo na to potrzeba czasu. Ja zobaczyłam widoczne efekty gdzieś po pół roku noszenia dobrego stanika. A następną poprawę po pół roku noszenia tylko Effuniaków. Ale wszystko zależy od cech osobniczych i stanu biustu. Jednym wystarczy miesiąc, a inne osoby mogą doświadczyć naprawdę niewielkiej poprawy (chodzi oczywiście o wygląd bez ubrania, bo w staniku to wszystkie wiemy, że dobry rozmiar robi cuda:) Ważne, że dobry stanik poprawia samopoczucie i samoakceptację, reszta przychodzi sama:)
          Poza tym sylwetka się zmienia przez lata i nie możemy oczekiwać, że po wykarmieniu dwójki dzieci nasz biust będzie taki sam, jak wtedy, gdy byłyśmy nastolatkami. Traktuj swój biust dobrze, a on napewno Ci się odwdzięczy.
        • maith Re: A co z podstawami? 23.07.10, 15:56
          Baciu, kobietom o naprawdę oklapniętym biuście biust ze staników typu
          plunge (jak Effuniaki) wypada środkiem. Dlatego zwykle nie noszą
          takich staników... Dlatego wprawiłaś mnie w lekki dysonans poznawczy
          :)

A oprócz tego śpisz w staniku/topiku? Bo to też pomaga.
          • bacia12 Re: A co z podstawami? 23.07.10, 21:45
            Effuniaki mi pasują, ale inne plunge niestety nie :(
            • maith Re: A co z podstawami? 24.07.10, 19:08
              Czyli nie jest jeszcze tak źle.
              To poeksperymentuj jeszcze z tym spaniem w staniku, to naprawdę wielu
              osobom pomogło.
      • an-nna Re: A co z podstawami? 24.07.10, 15:14
        dziękuję za rady dziś pobiegłam kupić dobry stanik naczytałam się najpierw o
        podtrzymaniu pod biustem solidnym i kupiłam naprawdę wygodny i trzyma aż byłam
        zaskoczona z jakiejś serii pielęgnacyjnej Triumph :P ale przeraza mnie ze moja
        skora się marszczy na biuście jak ja gimnastykuje żeby ułożyć w miseczce ja
        chyba największa właśnie krzywdę zrobiłam ze przytyłam dużo przez ostatnie 1,5
        roku z marnym stanikiem na sobie :( jak ja bym chciała wrócić stan mojego biustu
        :(... a dietę mam z naturalnymi suplementami białka i witamin w skrócie jeżeli
        chodzi o wartości odżywcze to chyba tak rozsądnej diety nigdy nie miałam :)
        Naprawdę dręczą mnie pytania czy stan sprzed 1,5 da się przywrócić..ech
        • pierwszalitera Re: A co z podstawami? 24.07.10, 15:41
          an-nna napisała:

> dziękuję za rady dziś pobiegłam kupić dobry stanik naczytałam się najpierw o
          > podtrzymaniu pod biustem solidnym i kupiłam naprawdę wygodny i trzyma aż byłam
          > zaskoczona z jakiejś serii pielęgnacyjnej Triumph :P

Z Triumpha? Nie twierdzę, że niemożliwe jest kupić dobrze podtrzymujący stanik Triumpha, ale nie jest to marka słynnąca ani z szerokiej rozmiarówki, ani szczególnych walorów jakościowo-estetycznych, a w ich sklepach wcale nie tak łatwo o dopasowanie i dobry brafitting, więc wyrażę tu pewne niedowierzanie. Na jakiej podstawie zakupiłaś tam stanik? Po wskazówkach w wątku rozmiarowym? Nie żeby było, że forumki poradziły dobry stanik, a ty nosisz tego Triumpha i dziwisz się, że nic się biustowo nie zmienia. ;-) Sprzedawczynie w sklepach Triumpha mają często zupełnie inne przekonanie o tym, jak powinien wyglądać i leżeć dobry stanik.
          • maith Re: A co z podstawami? 24.07.10, 16:38
            An-nna może napisz nam, na jakie wymiary i jaki rozmiar kupiłaś.
            Mierząc się:
            -pod biustem ściśle i bez powietrza,
            -a w biuście może być w tym staniku luźno
            -i drugi pomiar w biuście luźno, bez stanika w pozycji pochylonej.

Ta seria pielęgnacyjna zabrzmiało mi jak coś, co przy źle dobranym
            rozmiarze może ułatwić niezauważenie tego problemu.
            Chociaż oczywiście to też można przynajmniej części kobiet dopasować
            i wtedy będzie dobrze. Pytanie tylko, czy An-nna jest w tej części to
            raz i czy ma ten rozmiar dobrze dobrany, to dwa.

Dlatego Aniu, podaj nam te wymiary i to, co w końcu na nie kupiłaś,
            ok?
            • an-nna Re: A co z podstawami? 24.07.10, 17:50
              pod biustem ścisle 88cm
              biust w staniku innym nie usztywnianym 110cm
              wiszący biust pochylony 118/kosmos/
              • effka454 Re: A co z podstawami? 24.07.10, 18:14
                an-nna napisała:

> pod biustem ścisle 88cm
                > biust w staniku innym nie usztywnianym 110cm
                > wiszący biust pochylony 118/kosmos/

Hmmm, to ja mam większy kosmos, bo - mając tyle samo pod biustem co Ty - w biuście mam 121cm mierzone w staniku (w zwisie nie pamiętam)

I mogę tylko powiedzieć, że mam obok swojego biura sklep firmowy Triumpha i z panią sprzedającą ową bieliznę jestem w dobrych stosunkach, nawet rozmawiałam z nią o rozszerzeniu asortymentu o inne marki z szerszą rozmiarówką - ale to nie temat do tego wątku...
                Wracając do tematu - można powiedzieć, że "jestem na bieżąco" ;-) w ofercie tej firmy i według mnie nie mają nic do zaoferowania na nasze wymiary.

Dlatego najlepiej chyba będzie, jeśli wpiszesz się do tego wątku odpowiadając na pierwszy post - przeczytawszy go uważnie:
                forum.gazeta.pl/forum/w,32203,111048553,111048553,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_45.html
            • an-nna Re: A co z podstawami? 24.07.10, 18:07
              http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.biust.pl/biust/foto/elegancja/tri0006071_004_2.jpg&imgrefurl=http://www.biust.pl/biust/pasaz.php%3FnStr%3D37%26ileStron%3D41%26cVer%3Dpl%26id%3D5856%26cSklep%3DDAM%26cRodzaj%3D%26cMarka%3D%26cFraza%3D%26cTyp%3D01%26cKolor%3D%26cRozmiar%3D%26cOrder%3D&usg=__2GINd0A63M-tzLgcaBxqvH6VM40=&h=169&w=150&sz=8&hl=pl&start=6&um=1&itbs=1&tbnid=nlFgbe3eOfQrFM:&tbnh=99&tbnw=88&prev=/images%3Fq%3Dtriumph%2Bstylish%2Bdesire%2BWHP%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26tbs%3Disch:1

to kopiłam
              • effka454 Re: A co z podstawami? 24.07.10, 18:44
                Model może i ładny, ale napisz jaki rozmiar kupiłaś?!
                Bo na podanej stronie największy rozmiar tego modelu to 80E
                O ile obwód 80 mógłby być, to w miszeczkę E przy tym obwodzie zmieści się osoba,
                która ma o jakieś 10cm mniej w biuście niż Ty.
                • an-nna Re: A co z podstawami? 24.07.10, 20:25
                  no właśnie kupiłam 80E i rzeczywiście to błąd bo pod biustem rzeczywiście mocno
                  trzyma ale miska zbyt mała jest ja przed zmiana wagi nosiłam 75D i dla mnie
                  dobry teraz na taki powiększony biust biustonosz to problem :(
                  • pierwszalitera Re: A co z podstawami? 24.07.10, 21:15
                    an-nna napisała:

> no właśnie kupiłam 80E i rzeczywiście to błąd bo pod biustem rzeczywiście mocn
                    > o
                    > trzyma ale miska zbyt mała jest ja przed zmiana wagi nosiłam 75D i dla mnie
                    > dobry teraz na taki powiększony biust biustonosz to problem :(

Eeee, no weź nie przesadzaj. ;-) Tu są dziewczyny z o wiele większym biustem od twojego i też kupują dobre staniki. Że Triumph takich nie ma, nie znaczy, że takich nie ma. Musisz tylko podejść do sprawy metodycznie. Najpierw określenie wyjściowego rozmiaru w wątku rozmiarowym. Potem szukasz na przykład stacjonarnego sklepu w twoim pobliżu proponującego twoje rozmiary i idziesz sobie poprzymierzać, biorąc pod uwagę także rozmiary sąsiednie. Adresy dobrych sklepów znajdziesz na górze forum. Możesz też wyszukać sobie sklep internetowy, zamówić, poprzymierzać, w razie czego odesłać. A przed zakupem warto jeszcze poczytać na temat wybranego stanika w wątkach producenckich na forum i popytać tam bardziej doświadczone forumki, czy byłoby to coś dla ciebie.
                    • maith Re: A co z podstawami? 25.07.10, 05:26
                      Dokładnie. Od razu miałyśmy wątpliwości, jak napisałaś gdzie poszłaś,
                      bo dla wielu kobiet tam po prostu nie ma rozmiaru. Drobne dziewczyny
                      z małym biustem mają z nimi ten sam problem, więc nie wmawiaj sobie,
                      że to "wina" Twojego biustu.

Dokładnie :)
                      Słuchaj, z rozmiarem Twojego biustu jest akurat wszystko w porządku.
                      Dziewczyny z większymi piersiami od Ciebie mają je w dobrym stanie i
                      wyglądają pięknie i zgrabnie.
                      Tylko musisz się wyzbyć fobii literkowej i przekonania, że Triumph to
                      jedyna firma na świecie :)
                      A wtedy odzyskasz też część niepotrzebnie utraconej jędrności :)

Zatem jeśli 80, to z polskich firm nie podchodź do niczego z mniejszą
                      literką niż I.
                      Ale generalnie większy wybór masz w brytyjczykach (Masquerade, Freya,
                      Curvy Kate, Elomi, Panache... no trochę tego jest).
                      A w brytyjczykach należałoby u Ciebie zacząć od 36G (brytyjskiego
                      80G).
                      I to nie jest nic nadzwyczajnego. Zwykły środek tabelki.
                      Bo przy Twoich wymiarach w 80E masz prawdopodobnie sutkozakrywacze z
                      biustem wypchniętym pod pachy. A to potwornie niszczy piersi.
                      Za to włożenie ich do dopasowanego rozmiarowo stanika pomaga w ich
                      ujędrnieniu.
                      • maheda Korekta rozmiaru polskiego i europejskiego 25.07.10, 11:14
                        Jeśli na dziewczynę będą dobre staniki w brytyjskim 36G, to są firmy w Polsce, w
                        których jak najbardziej można podchodzić do literek mniejszych, niż I.
                        Swoją drogą - w Triumphie też autorka mogłaby przymierzyć stanik w rozmiarze 80G
                        i sprawdzić, jak się w nim będzie czuła.
                        W serii Conturelle z Feliny też może wystarczyć 80G, może 80H.
                        Dalia ma też spore miseczki, 80H może się okazać w sam raz.
                        No i jeszcze "oczywista oczywistość", czyli staniki Ewy Michalak, które w ogóle
                        powinny być dobre w rozmiarze około 85FF.
                        Gorsenia ma też spore miseczki, tam chyba również wystarczyłoby 80H.
                        Dobrze jeszcze wypróbować polski Comexim, ktory też ma staniki w świetnych
                        rozmiarach i nie trzeba by było szukać dużych literek.
                        • maith Re: Korekta rozmiaru polskiego i europejskiego 25.07.10, 14:29
                          Zgadza się, bo część polskich firm ma bardziej dużomiseczkową
                          rozmiarówkę.
                          Oczywistą oczywistość, czyli Ewę Michalak przemilczałam, bo biust w
                          bardzo złym stanie nie powinien zaczynać od staników typu plunge. Ale
                          jak Ania pochodzi trochę w dobrych stanikach i pośpi trochę w
                          staniku, to kto wie...
                        • irenka65f Re: Korekta rozmiaru polskiego i europejskiego 25.07.10, 14:47
                          Akurat z Conturelle z Feliny mam doświadczenie i te staniki miały baaardzo
                          rozciągliwe obwody jeszcze rok temu. Jeśli nic się nie zmieniło to trzeba by
                          zaniżać bardziej obwód, a więc miseczki już nie będzie.
                          • maheda Re: Korekta rozmiaru polskiego i europejskiego 25.07.10, 16:02
                            Triumphy też jeszcze rok temu miały rozciagliwe obwody ;)
                            Rynek bieliźniarski bardzo szybko się zmienia. Warto sprawdzać również stare marki.
                        • an-nna Re: Korekta rozmiaru polskiego i europejskiego 25.07.10, 18:22
                          jutro mam plan wybrać się do Łodzi popatrzeć te cuda :) szukam w necie salonów
                          -Comexim
                          • maith To jak sklepy, to przejrzyj BMŚ 25.07.10, 18:37
                            To jak sklepy, to przejrzyj Biuściastą Mapę Świata
                            stanikowamapa.prv.pl/
                            Masz tu sprawdzone sklepy, przybliżasz po prostu Polskę i swoje
                            okolice i patrzysz, jakie masz sklepy do wyboru.
                            I jeśli możesz to zajrzyj do jakiegoś sklepu z bra-fittingiem też.
                            Możesz wejść, dobiorą Ci stanik, Ty potem jeszcze zajrzysz sobie do
                            Comeximu i najwyżej jeszcze za te parę godzin wrócisz.
                            Jeśli dobiorą Ci stanik dobrze, to wrócisz na pewno :)
                      • an-nna Re: A co z podstawami? 25.07.10, 18:17
                        Triumph to tylko dlatego, że mieszkam w małym miesicie sklepów z bielizna jest
                        3sztuki a Triumph to naprawdę najlepsza z nich ale wzięłam do serca te razy
                        jutro jadę do Łodzi na zakupy szukam tu a forach adresów sklepów i mam nadzieje,
                        że jutro uda mi się kupić coś rozsądnego:)
              • maith Re: A co z podstawami? 24.07.10, 19:10
                To jest tylko fotka.
                Czy możesz podać:
                -nazwę modelu
                -i rozmiar
                Koniecznie podaj, jaki rozmiar kupiłaś na swoje wymiary, bo bez tego
                nic nie wiemy.
          • an-nna Re: A co z podstawami? 24.07.10, 17:52
            kierowałam się głownie wskazówkami z tej strony :
            stanikomania.blox.pl/html
            • maith Re: A co z podstawami? 25.07.10, 05:11
              Stanikomania nie poleca staników za małych w miseczkach i pokazuje
              mnóstwo alternatyw dla dość jednak ograniczonego Triumpha ;)
        • alladyna1986 Re: A co z podstawami? 24.07.10, 17:21
          Seria pielęgnacyjna Trimpha... oj, zabrzmiało jak jakiś beżowy koszmarek a la
          Doreen. Też odradzam tę markę, musiałabyś mieć szczęście porównywalne z
          trafieniem szóstki w totka, żeby trafić tam na pierwszych zakupach na dobry
          biustonosz i kogoś, kto potrafi takowy dobrać, zwłaszcza gdy w sklepach tej
          marki jest bardzo okrojona rozmiarówka. Szóstki w totka się zdarzają, ale mało
          komu.;p
          A zaglądałaś na tę stronę:
          www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/?
          Z tym że wyniki z tego kalkulatora nie przekładają się nijak na rozmiarówkę
          Triumpha.
    • madzioreck Re: biust mi więdnie specjalistki pomocy! 23.07.10, 21:27
      Przede wszystkim dobry stanik. Bez tego żaden krem nie pomoże, bo skóra biustu,
      skazana na walkę z grawitacją poprzez brak podtrzymania, i tak się naciąga.
    • an-nna Re: biust mi więdnie specjalistki pomocy! 25.07.10, 19:08
      DZIEKUJĘ Wam wszystkim za poświęcenie czasu i za wszelkie rady każdą czytam z
      zainteresowaniem i biorę do serca dałyście mi nadzieje,że moj biust ma jeszcze
      jakieś szanse i w ciągu kolejnych ubytków kilogramów nie ucierpi aż tak pobiegam
      po tych dobrych sklepach i sprawie sobie biustonosz do spania i co do tego mam
      jeszcze jedno pytanko czy w tych sklepach mam wprost pytac o biustonosz w którym
      mogę spać czy też macie już swoje modele czy spostrzeżenia co do tego na co
      konkretnie w takim biustonoszu do spania zwrócić uwagę ?
      • madzioreck Re: biust mi więdnie specjalistki pomocy! 25.07.10, 21:27
        Do spania najlepiej mieć biustonosz nieco luźniejszy pod biustem, niż do
        chodzenia, podobno tez lepszy jest bezfiszbinowy, choć ja osobiście nie
        przepadam, nawet tylko do spania.
        • maith Re: biust mi więdnie specjalistki pomocy! 26.07.10, 02:58
          W dobrych sklepach musisz sobie kupic biustonosz do chodzenia.
          A do spania wystarczy Ci tańszy, byle tylko biust na pewno mieścił i
          nigdzie Cię nie ugniatał. Zatem to może byc nawet jakis bawełniak z
          Allegro w 90E czy F, albo po prostu topik (trzymająca bluzeczka).
          Coś co wystarczy, żeby Ci się biust nie rozjeżdżał na boki.
          • an-nna Re: biust mi więdnie specjalistki pomocy! 26.07.10, 09:00
            ok dziękuję wyruszam na zakupy zdam relacje wieczorem w co się wyposażyłam :)
    • joankara pływanie (+oczywiście dobry stanik) 27.07.10, 00:04
      U mnie zadziałało, biust się wyraźnie podniósł. Od paru miesięcy
      robię 2 x w tygodniu równą godzinę uczciwej żabki - od brzegu do
      brzegu, bez oszukiwania i stania przy krawędzi - zresztą w tym
      basenie nie dałoby się, woda ma temp. 20C i trzeba się ruszać, żeby
      nie marznąć. Do tego od ponad roku dobre staniki - ale to chyba
      połączenie stanika z pływaniem dało taki efekt (a może zimna woda
      też się dołożyła). W każdym razie pływanie jako forma ruchu
      wspomagająca odchudzanie nie zaszkodzi.
      • zojka-zojka Re: pływanie (+oczywiście dobry stanik) 27.07.10, 10:07
        Też uważam że pływanie żabka super działa. Ale zimno jest ważne. Ja swój biust
        traktowałam takimi kupionymi w aptece żelowymi okładami do schładzania w
        zamrażarce. Mroziłam takie cudo, owijałam chusteczką i wkładam do stanika i z
        tym chodziłam po domu około 30 min. Działa.
        • an-nna Re: pływanie (+oczywiście dobry stanik) 27.07.10, 20:02
          też uważam, że pływanie będzie dobre ale nie dam rady iść na basen wcześniej niż
          w październiku wiec póki co staram się robić wszytko co jest możliwe na chwile
          obecną. Już zaczęłam zauważać efekty po tych wszystkich zabiegach jakie tobie i
          po masce z błotka rzeczywiście skóra powoli się poprawia ale robię to dopiero od
          tygodni.

A co do zakupu biustonosza niestety pozmieniały mi się plany i zakupu dokonam
          dopiero w piątek i umówiłam się na pomiary i dobór biustonosza w Comexim.
    • an-nna Re: biust mi więdnie specjalistki pomocy! 01.08.10, 09:00
      Sprawozdanie :
      Kupiłam biustonosz miękki Kris- Sheryl.
      Jak dla mnie leży i podnosi mi biust bardzo ładnie :) Nie wiem co Wy na to, ale
      obiecałam napisać o zakupie. Rozmiar, który kupiłam to 80F.
      Model, który na byłam to ten sam z linku. Ja kułam niestety dużo drożej w sklepie:(
      www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=3673800
      • confused.girl Re: biust mi więdnie specjalistki pomocy! 01.08.10, 10:38
        I rozmiar misek jest ok? Nie odstaje mostek ani nie wcina się w pierś?
        I jak było w comeximie?
        • an-nna Re: biust mi więdnie specjalistki pomocy! 01.08.10, 16:32
          Nic nie uciska, nic nie wystaje. Czuje się w nim jak bym nic na sobie nie miała.
          Biust bardzo ładnie idzie do góry i zgranie się układa. Drucik nie ciśnie i
          dokładnie okala pierś. Poszłam do sklepu, który chwalą łodzianki za miła obsługę
          i rzeczywiście panie uprzejme i pomocne w dobraniu. Do Comeximu nie dotarłam bo
          ze względu na inne trudności dojechałyśmy zbyt późno do Łodzi, a dziś już
          wyjeżdzam i nie mam możliwości ponownie pojechać tam. Poza tym Pani z comexim
          powiedziała, że mają do piątku tylko jeden model dla mnie, reszta po niedzieli.
          W związku z czym nie miała bym jak pomierzyć, ani odebrać. Do comexim zawitam po
          powrocie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka