Dodaj do ulubionych

eKamea.pl zapraszam

15.08.10, 13:31
Witam,
zapraszam do nowego sklepu:)
Będę wdzięczna za wszystkie sugestie i uwagi na temat funkcjolnalności oraz wyglądu sklepu.

ekamea.pl
Pozdrawiam
Anna Pakuła
Obserwuj wątek
    • psuj-ka Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 13:56
      Gratuluję otwarcia sklepu internetowego ;)
      rozumiem, że miał być "wypasiony", ale jednak wg mnie jest trochę przedobrzony. Jeśli chcę wyszukać staniki po rozmiarze, to chciałabym po prostu wybrać rozmiar z listy, a nie bawić się w migającej animacji z motylkiem :D tak samo z kolorami. Najbardziej odpowiada mi tak, jak jest przy wyborze producenta.

• yaga7 Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 14:55
        Popieram!!!
    • nomina Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 14:21
      Mnie wyszukiwarka nie działa. I popraw sobie błędy językowe w opisach :).
      • kam.ea Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 14:35
        Dziękuję za odpowiedź. Zgłoszę uwage że wyszukiwarka nie działa.
        Starałam się sprawdzić wszystkie opisy pod względem poprawności ale najwidoczniej musiałam coś przeoczyć :)
    • marsmig Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 14:57
      Ja bym radziła:
      - zdecydować się na jeden kolor liter w górnym panelu - bo teraz co
      drugie słowo jest różowe i biale na zmianę,
      - zrezygnować z rozmytego i "przecieranego" tła w miejscu, gdzie są
      napisy
      bo to utrudnia czytanie. Może zrobić środkowy panel jednolicie
      czarny, boczne marginesy jednolicie bordowe/śliwkowe w tę ładną
      tapetę, a litery jak najbardziej kontrastowe (czyli białe/ kremowe).
      Fajny jest jasny blok, który wyskakuje po wybraniu konkretnego
      stanika, ale tutaj też dałabym jednolite kontrastowe litery - tym
      razem ciemne (bordowe/śliwkowe).
      Kliknięcie w obrazek nie zawsze powiększa - szczególnie widać to w
      przypadku comeximowej Lilly.
      Wyszukiwarka mi działa, ale dopiero za drugim razem, jak wpadłam na
      to, że trzeba kliknąć dokładnie w napis "szukaj" a nie wystarczy w
      lupę :D
      Powodzenia
    • mam_to_w_nosie Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 15:16
      Motylki zamiast normalnego wyboru rozmiaru są może nie dramatyczne, ale mocno
      zniechęcające. Zdecydowanie bym z tego zrezygnowała, wyszukiwarka powinna
      być maksymalnie prosta i szybko obsługiwalna, czyli najlepiej rozmiar w rozwijanym
      okienku i tyle.

Wyszukiwarka nie działa, przynajmniej jak szukać tylko po rozmiarze.

Bardzo nie lubię jak nie mogę otworzyć sobie poszczególnych biustonoszy (czy
      innego towaru) w nowym oknie, a tu tak właśnie jest, mogę tylko otworzyć
      w tym samym oknie, mnie to denerwuje i to bardzo.

Poza tym wizualnie bardzo mi się podoba, mnie nie przeszkadzają te przenikające
      się kolory. Natomiast zdecydowanie uprościłabym wyszukiwarkę i zrezygnowała
      z motylków :)
    • asiis Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 16:16
      Ta wyszukiwarka jest bardzo zniechęcająca, najlepsza byłaby taka zwyczajna
      rozwijana lista. Poza tym strona wygląda w porządku:)
      • nomina Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 17:56
        Fakt, trzeba kliknąć szukaj.

I jeszcze jedno - kolorystyka artystycznie intrygująca, ale osoby gorzej widzące nic nie zobaczą. Czcionka i tło nie mogą być w zbliżonych kolorach (choć chwała Ci za to, że nie poszłaś modnym i zabójczym schematem - szara czcionka na białym tle), o cieniowaniu w tekście już dziewczyny pisały,musi być duży kontrast i czcionka duża. I z tej samej kategorii - piktogramy aparatu czy tego czegoś, co chyba jest notatnikiem, są eleganckie, ale niewidoczne, a tylko powodują wizualny ścisk na pasku pod zdjęciem.

Mam też wrażenie ściśnięcia w centrum. Wyszukiwarka i kategorie są na górze, małym fontem, cieniowanie jeszcze jakoś optycznie je "ukrywa", a po bokach masz luźne marginesy. Może trochę inny układ?

Faviconka nie pojawia się przy wejściu na stronę główną. A z ciekawości - czemu główna jest takim pustym etapem oglądania sklepu, planujesz czymś intrygującym witać na niej :)?
        • bacia12 Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 19:15
          Dla mnie strona jest koszmare. Nie potrafię nic przeczytać, nie umiem nic wyszukać
          A to ten sklep Zabrzański, prawda? Juz od dawna czekam na ich stronę internetową...
    • ptysiowa_7 Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 19:15
      Wyszukiwarka rozmiarów jest trudna w obsłudze. Poza tym nie
      rozumiem, czemu nie ma normalnych nazw obwodów, tzn. 60, 65, tylko
      wszędzie (w wyszukiwarce, przy modelach) jest 60 cm, 65 cm. Skąd to
      się wzięło? Przecież nie noszę rozmiaru 60 cm E, tylko 60E...
    • anka_z_lasu Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 21:00
      Ja ślepak mówię: strona jest ładna, stylowa i spójna wizualnie, ale niestety,
      czytanie jest trochę męczące. Zalecałabym większy kontrast. Natomiast ślepak
      pochwala stosunkowo dużą czcionkę np. w regulaminie, choć tutaj też większy
      kontrast byłby wygodniejszy.

Wyszukiwarka rozmiarów raczej do poprawki - dziewczyny powyżej już zwróciły na
      to uwagę. Albo obwód 75, albo wpisujemy faktyczny obwód pod biustem w cm i -
      ewentualnie - kalkulator wylicza nam właściwy obwód. I uwaga - wpisuję obwód pod
      biustem 75, moje 100 w biuście łapie się na skali. Ale wpisując (przy tym samym
      obwodzie pod biustem 75) obwód w biuście 83 dostaję informację: "zbyt mały",
      wpisując 123 czytam: "zbyt duży". Takie osoby istnieją i na ich miejscu
      natychmiast zamknęłabym stronę. Lepiej wstawić coś neutralnego, typu "niestety,
      aktualnie nie możemy Pani nic zaoferować".

Wyszukiwarka producentów jest ok, kolory - no jeszcze się bronią.

Rzeczywiście, na marginesach zostaje sporo wolnego miejsca, a można by je
      wykorzystać np. na powiększenie czcionki nagłówków (tak, ślepak :P)
    • kakunia.k Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 21:30
      Witam,
      dziękuję za linka - wreszcie! :)

sklep jest b. przyjemny wizualnie, lekko ślepawam - i daję radę ;)
      natomiast gorzej z wyszukiwarką - stanowczo lepsza jest rozwijana lista
      rozmiarów, a nie - takie cuś dziwnego. kalkulator do przeliczania rozmiarów -
      mógłby być, ale w innym miejscu, np. "nie jesteś pewna rozmiaru - kliknij tutaj".

ale - dobrze, że Pani wreszcie jest online :))
      kiedy nowa kolekcja zawita do sklepu? już dawno mnie tam nie było :))
    • klamerka_01 Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 21:39
      Jak dla mnie design bardzo fajny. Wyszukiwarka rozmiarów mi nie działa, ta z kolorami jest super. Niesamowicie drażniący jest brak możliwości otwierania produktu w nowej karcie. Czcionka ok a kolorystyka mi się podoba, bardzo w moim stylu. Życzę powodzenia w rozwijaniu sklepu ;) .
      • administrator_techniczny Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 07:26
        Proszę o dokładniejszy opis sytuacji w której ustawiania rozmiaru Pani nie działa.

Oczywiście, ma Pani rację co do otwierania produktów.
        Zostało to już poprawione:)
        Przepraszamy za to niedopatrzenie z naszej strony.
        Teraz można już wyświetlać produkty jednocześnie w wielu kartach...
    • asfo Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 21:47
      1. Wyrzuć stronę tytułową, to tylko przeszkadza w pozycjonowaniu

2. Faktycznie trochę przekombinowany - jedna z dobrych zasad webmasteringu
      zaleca umiar w stylowaniu elementów formularzy. Lepiej jak użytkownik nie musi
      się 5 minut wpatrywać w stronę żeby zauważyć, gdzie jest pole wyszukiwarki.

3. Taki kod html, jaki tam masz był w użyciu jakieś 10 lat temu. Teraz się
      inaczej pisze. ;-) No ale cóż stało się, wygląda na to, że firma która Ci ten
      sklep robiła nie dba ani o użyteczność, ani o dostępność, a jedynie o efektowny
      wygląd. Trochę Cię według mnie oszukali.
      • asfo Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 21:53
        Aha, jeszcze jedna istotna rzecz.
        Kategorie produktów, są w złym miejscu i w złym kolorze. To jest *główne menu* i
        musi być dużo bardziej widoczne. Powinno być poniżej nagłówka i wyszukiwarki,
        pogrubione, wyróżnione kolorem.
        • administrator_techniczny Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 02:03
          Logiczny ciąg decyzyjny nakazuje umieścić kategorie nad wyszukiwaniem wg
          rozmiaru/koloru/itd. Jak sam/a Pan/Pani napisał/a jest to 'główne menu' -
          dlatego jest najwyżej.

O gustach nie dyskutujemy. Zaznaczam że sklep eKamea.pl nie jest kopią innych
          sklepów, zarówno w układzie funkcjonalnym jak i kolorystyce. Nie podlega też
          krzykliwemu wzornictwu.

Przedstawiam zatem konkretny wynik badania minimalnej dywergencji jasności (dla
          górnego menu kategorii) wg normy "WCAG 2.0 contrast ratio formula.":

Foreground Colour: #808080
          Background Colour: #000000
          Results:
          Brightness Difference: (>= 125): 128
          Colour Difference: (>= 500): 384
          Are colours compliant? sort of...
          Contrast Ratio: 5.32
          WCAG 2 AA Compliant: YES
          WCAG 2 AA Compliant (18pt+): YES

Oczywiście nie widzę problemu, żeby zwiększyć współczynnik "Contrast Ratio" do
          wartości 8.94 i większej (czyli kolor prawie biały), ale musi to być decyzja
          Pani Anny:)

Pozdrawiam
      • administrator_techniczny Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 01:25
        Szanowna(y) Pani(e) Asfo,

1. Strona "intro" w przyszłości posłuży jako element wyboru pomiędzy "Blogiem",
        a "Sklepem". Nie mogę zdradzić strategii pozycjonowania, ale pewnie domyśla się
        Pan/Pani, że integracja z blogiem pozycjonowaniu nie zagrozi...

2. Bez komentarza.

3. Proszę o wskazanie elementów, które Pani/Pana zdaniem są przestarzałe.
        Proszę również nie używać określeń krzywdzących oraz takich które naruszają
        dobre imię Właścicielki sklepu.
        • nomina Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 09:38
          Szanowny Administratorze Techniczny!

Proszę tu się nie unosić i nie obrażać, bo uwagi, które dostaje właścicielka sklepu Ekamea, są uwagami przekazywanymi nie tylko przez klientki, w tym osoby słabiej widzące, ale także przez osoby, które same zarządzają własnymi bazami danych i parę CMS-ów już na oczy widziały.

Sklep jest, jako się rzekło, artystycznie ciekawy, ale jest to grafika, niestety, niefunkcjonalna. I tu nie ma co się zasłaniać gustami - taka grafika i taka kompozycja najważniejszych elementów sklepu, zwanych brzydko w slangu funkcjonalnościami, zagrozi zyskom Pana klientki. Bo sklep jest mało widoczny i ciężko się w nim poruszać - błędny przelicznik rozmiarowy, brak otwierania w nowym oknie, trudności w zobaczeniu odpowiednich kategorii (nb. proszę poprawić kolorystykę regulaminu, bo tam to już w ogóle nic nie widać i tego, skoro powołuje się Pan na przepisy prawa, można się doczepić z punktu widzenia ustawy konsumenckiej ;)). Sugerowałabym przyjąć do wiadomości, że artystyczna koncepcja, której indywidualizm doceniamy, nie sprawdza się w praktyce w takim układzie (małe, naciapane, słabo widoczne kategorie w nagłówku i zupełnie puste obszerne marginesy z obu stron) i dla dobra klientki uwzględnić sugestie osób, które będą generowały jej zyski.

Przyznam, że nie jestem przekonana co do takiego wyboru na stronę główną. Może jak zobaczę efekt końcowy. Ale jeśli szukam stanika spośród iluś stron sklepów, które mają go w ofercie, to nie wiem, czy będzie mi się chciało najpierw trafiać na stronę bloga. Przy czym to jest na razie luźna refleksja, z której mogę się wycofać po obejrzeniu wersji ostatecznej. Aczkolwiek nie jestem przekonana, czy wysuwanie na główną bloga nie zaszkodzi pozycjonowaniu, skoro hasłami kluczowymi będą pojęcia stricte sklepowe...

Nie wypowiem się technicznie na temat kodu, bo moi informatycy dbają o przejrzystość, ale z punktu widzenia admina własnej strony i klientki innych sklepów - też mam poczucie, że można było napisać ten skrypt w sposób mniej zagmatwany. Proszę więc się nie obrażać, tylko dla dobra osoby płacącej za zlecenie uwzględnić sugestie osób, które mają doświadczenie i w zarządzaniu stronami, i w byciu klientem. Oryginalny nie zawsze znaczy optymalny.
          • kam.ea Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 09:59
            W swoim imieniu dziekuję za opinie - sama założyłam wątek i o nie poprosiłam więc nie ma co się obrażać ;)
        • asfo Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 10:00
          Cały kod html na tabelach?
          Tak się pisało 10 lat temu.
          Pisanie takiego kodu w roku 2010 dziwi.

Proszę wskazać wypowiedź, która narusza czyjeś dobre imię.

Poza tym radzę zauważyć, że nie robi Pan sklepowi reklamy atakując jego
          potencjalne klientki.

Ja tu już niczego nie zamówię.
          • kasienka.body bez przesady ;) 16.08.10, 12:19
            Pan administrator wypowiada się bardzo rzeczowo, nie zauważyłam, żeby atakował potencjalne klientki sklepu.
            Co do kolorystyki, kontrastu i w ogóle grafiki to wydaje mi się, że to właściciel decyduje jak to ma wyglądać od strony graficznej, a wykonawca sklepu robi wg wskazówek, więc nie ma co napadać administratora, tylko zgłosić uwagi właścicielce :)
            • asfo Re: bez przesady ;) 16.08.10, 16:31
              > Pan administrator wypowiada się bardzo rzeczowo, nie zauważyłam, żeby atakował
              > potencjalne klientki sklepu.

P. A. sugeruje, że ja szkaluję dobre imię właścicielki sklepu, wytykając
              stosowanie przestarzałego kodu html oraz nieznajomość zagadnień tzw. użyteczności.

Ja to wytykam webmasterowi, właścicielka znać się nie musi. ;-)
              Są dwie możliwości - albo tenże nie potrafi napisać lepiej (a powinien), albo
              się o to nie stara. I tak źle, i tak niedobrze.

Na dokładkę P.A. wykazuje się nieznajomością zasad PR, wytykając złe zachowanie
              potencjalnej klientce, czyli mi. Pewnie mu się zdawało, że potencjalna klientka
              sklepu z bielizną nie może być w stanie odróżnić poszczególnych standardów html,
              więc muszę być mężczyzną, czyli można na mnie nawarczeć. ;-)

Inną sprawą jest, że na obecnym etapie tego projektu przepisanie kodu html nie
              wchodzi już w grę, bo byłaby to czysta strata pieniędzy. Z takim kodem jak jest
              też będzie chodziło. Możliwe też, że sklep wykonano na bazie jakiegoś gotowca
              obciążonego marnym kodem już na starcie. To jednak nie tłumaczy problemów z
              użytecznością (tu wchodzi np. wymieniany już dziwny formularz wyszukiwarki oraz
              zablokowanie otwierania produktów w nowym oknie)

W sumie nie rozpisywałabym się na ten temat tak szeroko, gdyby P.A. mnie nie
              zdenerwował. ;->
              • kasienka.body Re: bez przesady ;) 16.08.10, 17:49
                > Są dwie możliwości - albo tenże nie potrafi napisać lepiej (a powinien), albo
                > się o to nie stara. I tak źle, i tak niedobrze.

Nie nam się wtrącać w to czy pan umie czy nie umie napisać lepiej, raczej nie będzie nam tego udowadniał ;)
                Można swoje wskazówki napisać, ale z Twojej strony zabrzmiało to jak wyśmiewanie tego pana, bo jak to tak - teraz już się pisze inaczej, a ten kod jest już przestarzały. Nie wiemy jakie były ustalenia między właścicielką a wykonawcą, może świadomie wybrała taką opcję.
                My możemy ocenić wygląd i funkcjonalność sklepu, wtrącanie się tak głęboko w kod to IMO już trochę przesada - ale to tylko moje zdanie :)

> czyli można na mnie nawarczeć. ;-)

ja tam warczenia nie zauważyłam, jesteś przewrażliwiona ;)
                • nomina Re: bez przesady ;) 16.08.10, 19:43
                  Kasieńko, ja się trochę wtrącę - o ile zrozumiałam, nie chodzi o modę na nowoczesność, tylko o to, że metody pisania mają wpływ na potencjalne poprawki, dodawanie nowych elementów czy łatwiejsze wyłapywanie przez wyszukiwarki. Przypomina mi się historia z zeszłego roku, kiedy pewien człowiek próbował coś dla mnie napisać w sposób teoretycznie poprawny, ale tak zagmatwany był to kod, że każda poprawka czy dodanie nowej funkcji wymagałoby pisania skryptu od nowa i było praktycznie nie do zrobienia przez inną osobę niż ów człowiek, który to swoje kodowanie znał na pamięć (za dużo pracy).
                  I ja odebrałam w ten sposób tę uwagę - że dzisiaj stosuje się bardziej skrótowe pisanie skryptów, co niebagatelnie wpływa na funkcjonalność.
                  • kasienka.body Re: bez przesady ;) 16.08.10, 20:36
                    nomino - ja to rozumiem, też jestem po części kompterowcem ;)
                    Tylko wydaje mi się, że potncjalne klientki/użytkowniczki powinny zgłaszać co jest nie tak, a w jaki sposób to zostanie poprawione (czy nowy kod, czy zmiany w starym) to już jest tak na prawdę problem wykonawcy i umowy między nim a właścicielką :)
                • asfo Re: bez przesady ;) 16.08.10, 23:07
                  > Można swoje wskazówki napisać, ale z Twojej strony zabrzmiało to >jak
                  wyśmiewanie tego pana, bo jak to tak - teraz już się pisze >inaczej, a ten kod
                  jest już przestarzały. Nie wiemy jakie były >ustalenia między właścicielką a
                  wykonawcą, może świadomie wybrała >taką opcję.

Jako klientka jakiegoś sklepu raczej nie zwracam uwagi na jego kod, o ile
                  wszystko działa.

Ale jak ktoś mi coś pokazuje do oceny, to już insza inszość. Mija ponad 10 lat
                  od kiedy klepię kod html, stąd wiem jak się go pisało kiedyś a jak się pisze
                  teraz. Dzisiejszy kod ma między innymi tę zaletę, że jest bardziej zwięzły i
                  łatwiejszy w utrzymaniu, ale żeby tak było trzeba wyzbyć się pewnych starych
                  nawyków.

Co więcej, nawet jeśli użyje się starszej wersji html, można go napisać po
                  nowemu, czyli zwięźle i oddzielając prezentację od treści.

Mimo to wiele firm webmasterskich nie dba o jakość kodu ani o kwestie
                  użyteczności (o dostępności dla ludzi starszych czy niepełnosprawnych już nawet
                  nie będę wspominać), dba za to o to, żeby ich produkty miały dużo bajerów.

Klienci nie potrafią ocenić faktycznej jakości strony, więc skupiają się właśnie
                  na łatwych do zauważenia świecidełkach, animacjach oraz grafice. Nie są świadomi
                  problemu.

Webmaster powinien im to wyjaśnić, ale wyjaśnianie może nie dotrzeć a klient
                  pójść do kogoś innego, bo co mu będzie jakiś wykonawca wmawiał, że wyskakujący
                  formularz z animowaną tancerką jest be... ;->

To mniej więcej tak, jak kobieta która dalej nosi to swoje 75C z bazarku, mimo
                  że nie powinna i nie musi... ;-)
                  • kam.ea Re: bez przesady ;) 16.08.10, 23:23
                    no teraz to mi pojechałaś konkretnie tym bazarkowym 75C... ;)
                    • asfo Re: bez przesady ;) 17.08.10, 10:39
                      kam.ea napisała:
                      > no teraz to mi pojechałaś konkretnie tym bazarkowym 75C... ;)

Nie martw się, ważne, żeby działało. ;-)
    • mika_p Re: eKamea.pl zapraszam 15.08.10, 23:29
      Ja nie lubię ciemnych stron sklepów internetowych. Czarna strona kojarzy mi się
      z grą internetową typu Bitefight, mam odruch wyłączania takiej.

Dwukolorowe linki - link się wyróżnia jako całość, więc przy dwukolorowym
      spodziewam się dwóch linków.

Wyszukiwanie rozmiarów - albo kalkulator, gdzie precyzyjnie ustawia się wymiary,
      albo prosta wyszukiwarka rozmiarów.

Na głównej (po wejściowej) stronie są nowości - zaledwie dwie, mało, nie zachęca.

Czcionka i tło w takich miejscach jak regulamin, tabele rozmiarów, są mało
      kontrastowe, trudno się czyta, zwłaszcza przechodząc z ciemnej strony głównej.

I to, co ktos wcześniej odnotował - brak możliwości otwarcia w nowej
      karcie/oknie wybranych produktów, to denerwujące, jeśli się chce porównać kilka
      rzeczy.
    • kam.ea Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 09:54
      Dziękuję za wszystkie uwagi - szczególnie za te, które pomogą w lepszym funkcjonowaniu sklepu. Co do wyszukiwarki rozmiaru to ma ona na celu być użyteczna także dla osób, które nie znają swojego rozmiaru - dlatego można wpisać obwód w biuście (osoba znająca rozmiar wybiera miseczke).
      Pozdrawiam:)
      Anna
      • mam_to_w_nosie Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 10:44
        I to jest OK, ale warto by to rozdzielić. Zwykła wyszukiwarka po rozmiarze
        i osobno "kalkulator", gdzie osoby nieznające rozmiaru lub po prostu chcące z tej opcji
        skorzystać będą mogły podać obwody i dowiedzą się w jaki rozmiar powinny celować.

Wyszukiwarka nie działa dalej. Pokusiłam się o różne kombinacje wyszukiwania
        zarówno tylko po rozmiarze jak i z wybraniem pozostałych opcji - NIE działa.

Szukałam różnych rozmiarów, które da się wybrać w poszczególnych modelach
        staników (więc wnioskuję, że są) i wyszukiwarka za każdym razem mówi, że
        nie ma produktów spełniających kryteria wyszukiwania.

Fajnie, że otwieranie w nowym oknie już jest :)
        • kam.ea Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 12:38
          dziękuję za informacje.
          Faktycznie jak starałam się wyszukać w inny sposób niż dotychczas to robiłam to nie chce szukać.
          Oczywiście zostanie to poprawione:)
      • kakunia.k Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 14:53
        Co do wyszukiwarki rozmiaru to ma ona na celu być użyteczna tak
        > że dla osób, które nie znają swojego rozmiaru - dlatego można wpisać obwód w b
        > iuście (osoba znająca rozmiar wybiera miseczke).

a mnie tu brakuje rozróżnienia na rozmiarówkę polską i brytyjską, przecież
        comeximowe 65G nijak ma się do 65G panache, prawda..? a miseczkę wybieram
        świadomie, znając swój rozmiar :)

inna historia już, że wszystkie kalkulatory wyliczają mi, że powinnam nosić
        stanik z miskami mniejszymi o dwie przy tym samym obwodzie, a nijak się w takowe
        nie mieszczę (liczą 65F zamiast 65G).
        dlatego proponowałabym i kalkulator i wyszukiwarkę po rozmiarach, z zaznaczeniem
        UK/PL
    • roza_am Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 13:09
      Poszczególne modele można już oglądać w nowej karcie, ale nadal nie działa ta opcja w przypadku regulaminu i innych danych umieszczonych na dole. I tam by się ta funkcja przydała.

Wyszukiwarka działa dziwnie. Tzn. raz działa, a raz nie. Denerwujące jest to, że wybrane opcje nie resetują się same i trzeba tego co chwilę dokonywać ręcznie. Przydałoby się zwłaszcza, aby po wejściu na stronę główną sklepu zastawać zresetowaną wyszukiwarkę, a nie swoje kryteria wyszukiwania z poprzedniej wizyty w sklepie. Ew. opcja zapamiętywania kryteriów mogłaby być dostępna do wyboru. Jako narzucona z góry jest, niestety, niepraktyczna i męcząca.

Jeszcze dorzucę swoją uwagę-prośbę co do kontrastu. Ze stronami jasnymi, typu Regulamin, nie mam problemu. Mam natomiast spory ze wszelkimi ciemnymi literami na ciemnym tle. Aby zobaczyć dostępne opcje w wyszukiwarce producentów albo dostępne rozmiary danego modelu muszę podświetlać każdą opcję po kolei. W tych miejscach wyraźniejszy kontrast byłby bardzo mile widziany.
    • aankaa Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 20:08
      wyszukiwarka - jako nowouświadomiona mogę jeszcze nie orientować się w
      różnorodności bielizny. Wpisując rozmiar, dając wolny :) wybór kolorów i
      marek/producentów a w polu "nazwa produktu" wyłącznie "biustonosz" ("stanik" też
      nie działa) spodziewałam się, że pokażą mi się wszystkie możliwe w moim
      rozmiarze a nie odpowiedź "Uwaga, nie ma produktów spełniających kryteria
      wyszukiwania" ...
      Tym bardziej, że nie jest to strona (konkretnego) producenta a sklep
    • madziaost Re: eKamea.pl zapraszam 16.08.10, 23:29
      Witam,
      i tyle napiszę: trzymaj_się_dziewczyno:)
      Chcesz dobrze, a wyjdzie, jak zwykle. Wierzę, że we współpracy z informatykiem
      stworzysz super sklep.
      Rób swoje:)
      • kam.ea Re: eKamea.pl zapraszam 17.08.10, 08:50
        Dziękuję konkurencji za miłe słowa:)
        Pozdrawiam
    • ania.kar uwagi dotyczące strony 18.08.10, 14:13
      1. Wyszukiwarka działa tylko jeśli przed wyszukiwaniem kliknę na pole
      "Biustonosze" lub inne z tego górnego menu. Szukając bezpośrednio ze strony
      głównej pokazuje mi się komunikat "Uwaga! Nie ma produktów spełniających
      kryteria wyszukiwania."

2. Szukając np. rozmiaru 65G (po uprzednim wybraniu kategorii "Stroje kąpielowe"
      czy "Wszystkie") pokazują mi się majtki, które jak wiadomo w takim rozmiarze nie
      występują.

3. Wyszukując poprzez wybranie obwodu 65 i wpisaniu wymiaru w biuście w
      centymetrach (np. 95cm), nigdzie nie pokazuje mi jakiego rozmiaru powinnam
      szukać. Wyskakuje mi 10 biustonoszy, każdy w wielu rozmiarach. Skąd osoba nie
      znająca swojego rozmiaru ma wiedzieć który jest odpowiedni dla jej wymiarów?

4. Nie pasuje mi kategoria "Majtki i stringi". Brzmi tak, jakby stringi nie były
      majtkami.
      • kam.ea Re: uwagi dotyczące strony 19.08.10, 09:09
        Bardzo dziękuję za trafne uwagi.
        Anna
        • bacia12 Re: uwagi dotyczące strony 19.08.10, 15:24
          a ja nie mam obwodu pod biustem 65, ani też 70, Mam 68. i co mam zrobic?
          CZarny kolor strony nie podoba mi się bardzo
          Nie dziala mi wyszukiwarka. CO mam wpisać, by pokazały się biustonosze dla osoby mającej 68/86?
          • bacia12 Re: uwagi dotyczące strony 19.08.10, 15:27
            Ciezka ta strna jest w obsłudze i to bardzo :(
            RAz coś wyszukuje, raz nie. A moze ja jestem taka niekumata? Pewno trochę tak, ale takich niekumatych znajdzie się wiele, a szkoda tracić niekumate klientki...
    • butters77 Re: eKamea.pl zapraszam 19.08.10, 18:49
      Doceniam próbę urozmaicenia wyszukiwarki - ten suwak z motylkiem jest całkiem
      zgrabny - ale rzeczywiście, w tym przypadku im przejrzyściej, tym lepiej.
      Chociaż to pewnie kwestia przyzwyczajenia - i gdyby odpowiadały mi wszystkie
      inne aspekty sklepu, raz-dwa oswoiłabym się i z suwakiem ;-)

Popieram też sugestię jednej z przedmówczyń - warto ujednolicić teksty w górnym
      panelu, niepotrzebnie są dwukolorowe. Tak to już bywa, że jeśli się chce
      wyróżnić zbyt wiele rzeczy, to w efekcie nic nie zostaje wyróżnione - powstaje
      tylko pstry rzucik. Proponuję, żeby zdecydować się na ten jaśniejszy kolor -
      teksty będą bardziej kontrastowe względem tła, więc i bardziej czytelne.

Kłopotliwe jest dla mnie górne menu - czyli podział na kategorie - moim zdaniem
      bardzo słabo widoczny. Kiedy już klikniemy w "Biustonosze" czy "Majtki", to
      świecą jak należy, ale wcześniej wydają się nieaktywne i trudno je dojrzeć. Na
      pierwszy rzut oka miałam wrażenie, że tam w górze znajdują się jakieś mniej
      ważne, szczegółowe informacje: Polityka prywatności, FAQ itp. - a nie coś tak
      kluczowego, jak kategorie produktów. Proponuje więc zadbać o ich lepszą widoczność.

Całość jednak na plus - trzymam kciuki za powodzenie :-)
    • tumtum Re: eKamea.pl zapraszam 21.08.10, 12:53
      Cieszę się że rusza sklep internetowy :)Może zmobilizuje mnie to żeby wybrać się
      wreszcie do stacjonarnego ;)
      Odnośnie strony - baaardzo słabo chodzi w przeglądarkach typu mini w telefonie -
      wyszukiwarka produktów jeszcze daje radę, ale przy wyborze rozmiaru widzę
      ciemność, podobnie gdy chcę sprawdzić dostępne rozmiary konkretnego modelu.
      • klymenystra Re: eKamea.pl zapraszam 21.08.10, 14:43
        Wizualnie mi sie podoba, choc jestem slepawa, ale zgodze sie z reszta dziewczyn - wyszukiwarka jest do niczego. Lepszy by byl pasek z rozmiarami. Poza tym chyba nie dziala - nie ma nic na 65ff, a z producentow wyswietla mi tylko Masquerade, przy innych mowi, ze nic nie ma :(
        • kam.ea Re: eKamea.pl zapraszam 21.08.10, 15:12
          Witam,
          dziękuję jeszcze raz za uwagi:)
          nie wiem dlaczego ta wyszukiwarka tak dziwnie działa - mi pokazuje taki wynik wyszukiwania 65ff www.ekamea.pl/sklep/?category=1&page=list&page_number=1
    • kam.ea weekendowa promocja 23.10.10, 10:38
      Zapraszam na weekendową promocje biustonoszy Confetti Panache. Dostepne kolory: kość słoniowa, czarno-złoty i czarny. Jeszcze duży wybór rozmiarów. Promocyjna cena: 99zł. Serdecznie zapraszam :) Anna
      www.ekamea.pl/sklep/?category=1&page=list&page_number=1
    • kam.ea Re: eKamea.pl zapraszam 29.10.10, 10:06
      Witam,
      przez najbliższy tydzień (do 5.11) wszystkie maskaradki z poprzednich sezonów po 99zł.
      Serdecznie zapraszam:)
      Anna.
    • kam.ea Re: eKamea.pl zapraszam 16.11.10, 21:16
      Witam,
      zapraszam serdecznie na promocje biustonoszy marki Gossard. Pozdrawiam. Anna
    • kam.ea promocja na staniczki Confetti 03.12.10, 19:23
      Witam,
      promocja na staniczki Confetti
      Do 06.12 nowa cena to 99zł. Cena dotyczny balkonetek oraz staniczków z odpinanymi ramiączkami w trzech wariantach kolorystycznych.
      Dodatkowo do 06.12 wysyłka Pocztą Polską kosztuje tylko 1zł.
      Serdecznie zapraszam!
      Anna
    • kam.ea promocja 99zł za stanik 08.12.10, 10:56
      Zapraszam na Świąteczną promocje - do Świąt większość staników po 99zł, gorsety po 199zł. Serdecznie zapraszam :)
      Anna
    • jud.yta Jak mam wpisac rozmiar w wyszukiwarce? 08.12.10, 12:34
      nie da się?
      • kam.ea Re: Jak mam wpisac rozmiar w wyszukiwarce? 08.12.10, 12:38
        jakiego Pani rozmaru szuka?
        obwód wybiera się na suwaku a nastepnie wybiera z tabelki miseczke. Nalezy kliknac przycisk szukaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka