catsumi Nina - czy ktoras z was ma, mierzyla, widziala? 08.11.11, 09:17 Slodobala mi sie panterkowa Nina, jestem ciekawa jak lezy, czy scisla i dobrze unosi, moza ktoras z was juz ma albo mierzyla Nine? Przeczytalam na stronie ktoregos sklepu ze duzomiseczkowa- o ok. pol rozmiaru, faktycznie tak wypada? Nie wiem czy wziac moj standardowy rozmiar czy jednak mniejsza miseczke? Czy to duzomiseczkowosc w stylu Rio, Deco, Arabeli? No i do ktorego modelu podobna? Czy to typ Arabelki? Odpowiedz Link
yaga7 Freya Taylor 08.11.11, 20:08 Deco jest lepsze. Taylor ma wzdłuż krawędzi tasiemkę, która się nie rozciąga i się wbija, tworząc mikrobułkę, którą widać pod obcisłymi ciuchami. W Deco tego nie ma. Do tego koronka na krawędzi odstaje. Natomiast wizualnie jest to cudo!!! Rozmiarówka jak Deco. Odpowiedz Link
annika_vik Re: Freya Taylor 07.04.12, 15:42 Pozwolisz yaga, że się nie zgodzę. Miseczka w Taylorze jest mniejsza niż w Deco, a na dodatek obwód jest bardziej rozciągliwy. Normalnie noszę Deco 34FF (ale samo F tez jest ok), a Taylor zaczął wyglądać dopiero w rozmiarze 34G, a mogę zapiąć się na ostatnią haftkę (na 81-83 pod biustem). Natomiast Taylor w wersji strapless to jest loteria rozmiarowa. Pasował na mnie dopiero 80e, ale średnio się nadawał. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Pollyanna a Jolie 02.12.11, 20:40 Jak wypada Jolie w stosunku do białej Pollyanny? Mam białą Polly 34f, więc w jaką celować Jolie (wszystko jedno czy białą czy czarną czy fioletową), ten sam rozmiar i obwód? Odpowiedz Link
justinehh Freya Faye 32g 03.12.11, 20:43 Kupiłam sobie czarną wersję, w nadziei, że obwód będzie ciaśniejszy niż w tej beżowej ( zapięłam się od razu na ostatnią haftkę i wcale nie było mi ciasno). Ponosiłam ją przez tydzień i wcale ten obwód nie jest ciasny, zapinałam ją nawet na drugą haftkę i nie miałam wrażenia, żeby to był stabilny, pracujący obwód ( przez chwilę myślałam, że rąbnęłam się w rozmiarze). Kształt owszem niezły, pomiędzy kulkami a noskami ( nie mam jak zmierzyć szerokości fiszbin). Ciaśniejsze są np Tara i Brooke, ale nie dogaduję się z nimi miskowo. Z recenzji na listkach wynika, że ten sam problem może być z Ediną... Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Faye 32g 03.12.11, 20:46 Dla mnie czarna 32GG jest tak samo ciasna jak 34FF - wzięłam dwie w ramach wyboru. I odczuwam ją raczej jako ciasną :) A kształt robi u mnie kulkowy, fajny. Odpowiedz Link
justinehh Re: Freya Faye 32g 03.12.11, 20:48 32gg to pewnie by mi powiewało jak flaga na wietrze :) Odpowiedz Link
justinehh hmm 16.12.11, 23:15 Rano zapięłam się na ostatnią haftkę. Oddycham swobodnie, nic mnie nie pije czy uwiera, sinych śladów brak... Odpowiedz Link
justinehh Freya Lyla 03.12.11, 20:46 Mierzyłam fioletową 32g i 32gg, ta pierwsza bułkowała, ta druga była masakrycznie za duża w misce. Miałam też w ręku wersję czarną, piękna po prostu, w rozmiarze 32g, ale też robiła bułki. Obwody- średnie, ani nie ciasne, ani rozciągliwe. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Lyla 03.12.11, 20:49 Może to "standardowe" dla Freyi przejscie między G a GG po prostu? Ja mam czarną Lylę 34FF, jest teraz na styk, ale w dołku pasuje, obwodowo jest ok. Odpowiedz Link
alexis-z Re: Freya Lyla 06.12.11, 18:49 Dziewczyny mam pytanie. Interesuje mnie Freya Lyla czarna. Jak jest w niej z obwodem i miską. Czy jeśli deco mam 28f, Arabelle 28f to i Lyle powinnam brać 28f czy może 30f. Czy ma ona normalne miski czy większe o rozmiar jak w deco. Pomocy. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Lyla 06.12.11, 19:33 Na mnie teraz pasuje w takim samym rozmiarze jak Deco, więc brałabym tak samo. Odpowiedz Link
mokta Freya Faye czarna 30F 09.12.11, 18:56 Kupilam nowkę na ebayu. Wizualnie ładniejsza niz na zdjęciach i o wiele od swojej starszej siostry Pollyanny. Niestety chyba odziedziczy po niej taki feler jak spieranie nadruku - w Polly wzór spierał się z misek i z boków. W mojej Faye jak dotąd tego nie zauwazylam ale za każdym praniem dobrze się jej przypatruje (piorę staniki tylko ręcznie). Miskowo standard może odrobinkę większa - głebokość miski ok 26cm przy 15 cm fiszbinie. Obwód standard ale w kierunku rozciągliwca. Szkoda, że nie otrzymała w spuściźnie po Polly ścisłego obwodu. Kształt piersi w Faye - świetny. Ogólnie polecam bo jest wygodna. Odpowiedz Link
ciociazlarada Deco halfcup - szukam informacji 15.12.11, 11:52 Czy ktoś ma i może coś o nim napisać, zwłaszcza, jeśli chodzi o wielkość misek? W nowym roku szykują się dwa bardzo ładne kolory, na które chciałabym zapolować. Z Deco plunge niestety się nie dogadałam (miski załamują się tuż przy mostku robiąc "schowek na ołówek"), mam nadzieję, że half będzie pasował, bo Ashley jest bardzo ładna. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Deco halfcup - szukam informacji 15.12.11, 13:45 miski są odrobinę większe niż standard, ale chyba nie o cały rozmiar jak normalne deco. Podnosi całkiem nieźle, ale nie zbiera tak dobrze jak plunge. Odpowiedz Link
olazdaleka Jolie i Colette 20.12.11, 03:45 Na 77/106 czarna Jolie w rozmiarze 32h - miski o wiele za duze, tak z dwa rozmiary. Rozowa Jolie 32gg - miska robi bule na wiekszej piersi. Obwod w obu bardzo luzny, nawet najciasniejsza haftka jest srednio scisla. Czy powinnam sprobowac 30h? Colette kupilam jako okazje na ebayu. Nowy stanik i stringi tylko 20 dol. Rozmiar 34gg, miski leza dobrze ale obwod bardzo bardzo luzny. Odpowiedz Link
inez69 Re: Jolie i Colette 30.12.11, 10:59 Moja Jolie też jest mega rozciągniete, a co najgorsze i obwód i ramiączka zrobiły się sznurkowe, ale nadal jest wygodny i ładnie kształtuje. Myślę, że duże zaniżenie obwodu spowoduje szybkie jego rozciagnięcie i nie będziesz zadowlona, także odradzam. Odpowiedz Link
olazdaleka Re: Jolie i Colette 30.12.11, 12:54 Dziekuje za porade. Jolie to chyba najwiekszy rozciagliwiec Freyi? Ksztalt jednak robi swietny:) Odpowiedz Link
inez69 Re: Jolie i Colette 30.12.11, 12:57 Najwięszymi rozciągliwcami są siateczkowe arabelki, zety itd. z tym, że one niemożebnie się rozciągają, ale dają się nosić, a moja fioletowa jolie traci elastyczność, tak jakby uciekły z nij gumki. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jolie i Colette 30.12.11, 13:00 Ja na swoją Jolie aż tak nie narzekam. Fakt, rozciągnęła się, ale akurat u mnie to dobrze, bo pasuje jeszcze lepiej. Z ramiączkami nic się nie stało, ale ja mam ją w wersji GG, więc tam są szerokie szelki. Odpowiedz Link
martaroma Re: Deco halfcup - szukam informacji 07.01.12, 18:31 Dobrze, ze miski duzawe, to sie powinnam akurat zalapac. Odpowiedz Link
mokta Freya Leona 30F 65F 20.12.11, 16:13 Rozmiar 30F 65F. Miski moim zdaniem standardowe a obwód ścisły. jest to model bardzo trudny do dobrania i z tego co widziałam, raczej nie dla kobiet w strefie G+. Siateczka w porównaniu z tą od Arabellii jest bardziej miękka i przyjemniejsza w dotyku. Ramiączka szerokie. Wizualnie prześliczna. Jest wygodna a pod bluzką wygląda w porządku - takie mocno zadziorne noski. Mam tez do niej szorty - sa jak mgiełka :) Odpowiedz Link
paula.anna Freya Antoinette RED- jaki rozmiar??? 29.12.11, 12:09 Powinnam wybrać? Oczywiście kupuję bez przymierzania, stąd trudność... Wyczytałam, że ten model jest dość ściśliwy a miski nieco większe niż standard. Ale jak zwykle- zdania są podzielone. Bo że jest standardowy też czytałam... Dotąd nosiłam 30FF, ale miski jakby odrobinę za duże ostatnio a obwód ciasny się zrobił ;) Więc w "standardach" celuję obecnie w 32F. A Antośka- jeśli założyć, że wąska- to pewnie 34? To 34E, ale ponieważ miski mi lekko powiewają ostatnio, a jeszcze planuję trochę ciała zrzucić, to może 34DD od razu? Ale tak zaraz to nie zrzucę... Na ile te miski są większe niż standardowe? Moje obecne wymiary: Obwód pod-78 cm Obwód w- 98cm, ale piersi puste, mało jędrne, po karmieniu (stąd pewnie to powiewanie misek, kiedy tylko siądę, bo na stojąco jest chyba ok) Co radzicie? Marzę o czerwonym biustonoszu i chcę go mieć najlepiej JUŻ ;) Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link
inez69 Re: Freya Antoinette RED- jaki rozmiar??? 30.12.11, 10:56 Paulo mam kilka anstosiek, są bardzo wygodne, ładnie kształtują i nie niszczą się (poza ramiączkami) więc szczerze polecam. Myślę, że trzeba brać romiar standardowy. Miski wcale nie są większe, a i obwód jest w normie, tyle tylko, że nawet po roku noszenia się nie rozciąga, bo jest bardzo dobrej jakości. Odpowiedz Link
paula.anna Re: Freya Antoinette RED- jaki rozmiar??? 30.12.11, 13:49 Inez, dzięki za odzew. Zrobię jak radzisz, przynajmniej na początek, najwyżej będę kombinować potem ;). Ale od czegoś trzeba zacząć Odpowiedz Link
paula.anna Re: Freya Antoinette RED- jaki rozmiar??? 11.01.12, 12:44 Inez, jeszcze raz dziękuję za radę :) Antośka dziś dotarła, wygląda na to, że rozmiar ok. I bardzo mi się podoba, choć mocno zabudowana. Ale to mi niestraszne ;) Ważne, że czerwona Odpowiedz Link
ptasia Nieve balkonetka 28f i szorty S 30.12.11, 09:51 No więc drogą eliminacji (podtykanie facetowi zdjęć pod nos) dostałam Nieve pod choinkę. Rozmiar zupełnie nie ten, co zazwyczaj (30f i to ostatnio takie większe), a wynikał z opinii o luźnym obwodzie na Bravissimo itd. I mogę potwierdzić: balkonetka jest naprawdę luźna. Najluźniejsza Freya, jaką miałam na sobie, obwód 28 = jak 30. Miski także są imho większe. Jedyna inna Freya, jaką mam w tym obwodzie, to fioletowa Jolie, która a/nowa była ciaśniejsza od tej Nieve, b/mam ją w rozmiarze 28ff i nie wiem, czy miski nie są mniejsze od Nieve 28f. Obie są powiedzmy sobie szczerze na mnie na styk, acz akceptowalny. Natomiast kształt Nieve - noski Freyowe, bardzo wygodna, a wzór - miodzio. Z szortami - full retro. Zwłaszcza, że ta S-ka oczywiście okazała się pojemna i na mnie te szorty leżą jak retro majtasy, bo sięgają prawie do pępka (znacznie wyżej, niż na fotach z modelką) - co mi całkiem odpowiada. Jestem zadowolona, ale za loterię rozmiarową należy im się minus. Odpowiedz Link
mariareis Lyla czarna 34J 04.01.12, 18:15 Piękny stanik, starannie wykończony - krwiście czerwona lamówka na dole, ozdobne ramiączka (ten czerwony spód skojarzył mi się z czerwonymi podeszwami butów Louboutina;), kryształek na mostku, piękny haft. Kształt arabelkowaty, miski duże, obwód dobry, ale nie wiadomo, czy się z czasem nie rozciągnie za bardzo. Wydaje mi się, że ma bardzo długie ramiączka, musiałam sobie je maksymalnie skrócić - może to przez duże miski? Jestem zadowolona z kształtu, podtrzymania, wygody i wyglądu. Teraz czekam na orzechową (tylko wezmę miseczkę HH). Odpowiedz Link
mariareis Colette 34J 04.01.12, 18:25 Hmm, bardzo ładny stanik, śliczna falbanka (po raz pierwszy zaczęłam się zastanawiać, czy nie przesadzam w tej swojej awersji do wystającej spod ubrania bielizny;), piękny, różowy kryształek na mostku, oryginalny geometryczny haft w cieniowanym różu - i fatalny kształt. Może nie jakiś tragiczny, ale zaledwie znośny. Gdyby nie ten wygląd (tzn. falbanka, haft, kryształek;), odesłałabym go. No i gdyby nie cena 14 funtów, za tyle mogę mieć stanik z piękną falbanką i takim sobie kształtem. Tak jakby spłaszczał górną część piersi i przez to wszystko pochylało się lekko w dół. Nie wiem, skąd ten efekt i wymyśliłam, że to może wina tego czarnego, lekko elastycznego materiału, z którego zrobiona jest dolna część misek. Jest miły w dotyku, gładki, ale ma chyba za małe właściwości podtrzymujące. Przypomina mi w tym czarną antoinette, którą kiedyś miałam, też była z takiego materiału i robiła podobny efekt, a raczej brak efektu. Tak więc nie polecam, no chyba że nie możecie się oprzeć falbance;) Poza tym duże miski, obwód raczej luźny, choć na razie trzyma. Odpowiedz Link
mariareis Millie beżowa 34J 04.01.12, 18:31 Zdążyłam w ostatniej chwili - cały czas miałam zamiar ją kupić, ale ciągle to odkładałam - bo to bazówka w Bravissimo, będzie do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej. No i się lekko zdziwiłam, gdy zobaczyłam pustki po wyprzedaży. Udało mi się ją kupić na e-bayu za całkiem przyjemną cenę 10 funtów. Przepiękny kolor, stare złoto, a nie żaden beż. Duże miski, obwód w normie, długie ramiączka, świetny kształt (bardziej kulisty, niż noskowy, ale całkiem zgrabny, co nie jest częste w moim rozmiarze - mówię o kulach, bo zasadniczo z tego powodu wolę noski) i podtrzymanie, wygodna jak wszystkie freyki. Jak Wam jeszcze gdzieś cudem wpadnie w łapki, to bierzcie:) Odpowiedz Link
sanna-ho Re: Millie beżowa 34J 08.01.12, 15:28 Potwierdzam, Millie ma bardzo udany kształt miseczek. Odpowiedz Link
alex331 Deco 34F nude 01.02.12, 11:44 Freya Deco plunge 34f na 76/100 Mam ją w kolorze jasno nude. Normalnie noszę 32G, ale to była okazja, więc mam 34F. W związku z tym nie potrafię ocenić czy są większe niż norma przewiduje. Obwód w kierunku luźniejszych, ale pracujący i stabilny. Noszę zapięty najciaśniej i jest ok. Na wierchu miseczki pokryte są bardzo delikatnym materiałem z tendencją do zaciągania. Obwód: 74/85 cm U/UU: 16/35 cm Miseczka: ok. 25cm Odpowiedz Link
jelonek_k Edina 09.02.12, 19:59 Który stanik ma krój zbieżny z Ediną (w okolicach J/K)? Odpowiedz Link
ptasia Re: Edina 09.02.12, 20:03 Hm, no Edina sprawie na mnie wrażenie klonu Nieve, więc pewnie powiedziałabym, że Nieve... Odpowiedz Link
olazdaleka Lucy 32h 14.03.12, 12:35 Moj biust sie zakochal w Lucy. Stanik pieknie zaokragla i jest bardzo wygodny. Chce wiecej:) Zrobilam male rozeznanie i moze ktos wie wiecej? Czy Lucy to pochodna Antoinette? Znalazlam tez jej inne odmiany: Clarisse, Charlotte, Claudia, Katie i Layla. Czy 32h powinno pasowac mi w kazdym z ww modeli? Odpowiedz Link
olazdaleka Clarisse 32h 24.04.12, 07:18 Upolowałam starszą wersję ukochanej Lucyny no í niestety jest o mískę za mała. Ciekawe jakby pasowała Antośka tym samym rozmiarze? Szkoda tylko że i tak pewnie sama do siebie gadam;) Odpowiedz Link
kulka85 Re: Clarisse 32h 24.04.12, 14:55 Ja co prawda z innych okolic rozmiarowych bo 36 h clarisse posiadam ale ona w/g mnie też jest małomiskowa, normalnie to ja w 36 miseczka g lub gg jestem . Antośki porcelain miałam dwie: czerwoną i czarną i były takie w/g mnie jak clarisse. Antosiek jednokolorowych nie testowałam. Odpowiedz Link
kulka85 Re: Clarisse 32h 24.04.12, 16:06 Spojrzałam na balkonetkę i tam z kolei dziewczyny piszą o dużomiskowości clarisse ;) Odpowiedz Link
ptasia Re: Clarisse 32h 24.04.12, 16:57 Ja właśnie Clarisse odbierałam jako większą. Co prawda jestem z <G, bo Antośkę fondant (biało-czerwoną) miałam w 30ff (wtedy najczęściej taki rozmiar nosiłam), a w czarnej Clarisse 30ff się utopiłam. Wymieniłam na 30f, a i ona była taka lekko dużawa. Odpowiedz Link
inez69 Re: Clarisse 32h 24.04.12, 18:12 Ptasiu ja nie wiem czy clarisse jest duża, ale z pewnością antośka jest małomiseczkowa. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Freya Ingrid half-cup 05.04.12, 20:38 Bardzo przyjemny i rozweselający codzienny stanik kupiony za niecałe 100 zł z przesyłką na brasandhoney. Tak samo wypada jak inne tego typu half-cupy Freyi, czyli miski standardowe, obwód luźnawy, dość szeroki mostek. Czarna pianka, a na tym tiul w stonowany nadruk ptaszków - bladoniebieskich, morelowych i różowych. Przez to, że przezroczysty tiul nałożono na piankę czarną, to kolory są zgaszone, nie tak żywe jak na zdjęciach. Ale mi to nie przeszkadza. Podobają mi się wygodne czarne ramiączka i ptaszek na mostku. Odpowiedz Link
cookies_77 Czy ktoś przerabiał Ryjka? 06.04.12, 18:01 Czy któraś z Was przerabiała kiedyś Freyę Rio? Denerwują mnie te metalowe sprzączki przy ramiączkach z przodu, gniotą mnie i uwierają, czy ktoś podjął się kiedyś usunięcia ich i zszycia misek bezpośrednio z ramiączkami? Nie uszkodziło to konstrukcji? Odpowiedz Link
inez69 Model podobny do Cindy? 06.04.12, 23:20 W tym momencie to najlepszy mój stanik i chcialabym ten sam krój ale w innej, ciemnej odsłonie kolorystycznej. Może orientujecie się, który model bazuje na Cindy? Odpowiedz Link
valpuri Re: Model podobny do Cindy? 26.04.12, 18:46 Mam wrażenie, że podobny krój ma Trudie, której jestem szczęśliwą posiadaczką. Fajnie zbiera i unosi, robi freyowe noski, choć wolałabym kulki. Ale jest tak śliczny i wygodny, że mu to wybaczam. Czy Cindy kulkuje, czy nie? Odpowiedz Link
inez69 Re: Model podobny do Cindy? 22.05.12, 11:18 Kulkuje pięknie:) A w dodatku, to taki wyższy plunge, nadaje się do dekoltu, ale nie robi mi tego co pozstałe plunge, które wbijają się krawędzią w pierś i bez względu na rozmiar tworza iluzje bułki. Odpowiedz Link
kubikowo A jak wypada trudie? 25.07.12, 11:08 Chciałabym wiedzie jak wypadają miski i obwód bo zastanawiam się nad kupnem a innych opinii o tym modelu nie znalazłam Odpowiedz Link
justinehh Freya Ellie 27.04.12, 13:26 Mierzyłam rozmiar 32g. Obwód standardowy w kierunku ciasnego, nieźle zbiera, kszałt- frejowy nosek z jednym ale- ten fioletowy szew łączący miskę z zieloną koronką jest nieelastyczny, wbija się w pierś i robi bułki. Poza tym stanik śliczny, dosyć wysoko, w przeciwieństwie do Patsy, zabudowany. Ja nie wiem, co oni z tymi frejami robią, ale robię się coraz bardziej z nimi niekompatybilna... Odpowiedz Link
littlefrog Freya Deco Strapless 25.05.12, 23:16 Jak się ma ten model do tradycyjnego deco? Czy mogę w ciemno zamawiać mój rozmiar czy lepiej się przejść i najpierw przymierzyć? Odpowiedz Link
inez69 Re: Freya Deco Strapless 26.05.12, 07:41 Deco strapless jest b. ścisłe i tak jak plunge, dużomiskowe. Ja je noszę w tym samym rozmiarze, ale zaniżanie obwodu w straplessie było błędem, następnym razme na 69 pod, kupię obwód 70. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Freya Elize halfcup 01.06.12, 19:37 Rozmiar 32 F na moje obecne 73/96. Miski imho standard może lekko w kierunku większych, obwód jak na 70 przyjemnie stabilny. Stanik jest nisko zabudowany, zapięcie 3x2, szelki oczywiście freyowo szerokie, ale wygodne, regulacja do mniej niż połowy patrząc od tyłu. Kolor nazywa się lawenda, dla mnie to raczej wrzos, z dodatkami w kolorze czarnym i czarną koronką wygląda urzekająco. Stanik jest wygodny, dobrze układa i kulkuje piersi, jedynie przeszycie w górnej części miski "tnie" mi biust. Mam nadzieję, że w pierwszym praniu uda mi się to lekko choć naciągnąć. Odpowiedz Link
agastrusia Freya Cabaret Tankini Plunge 05.06.12, 14:50 Czy ktoś wie jak jest w tym modelu z rozmiarem miseczek? Odpowiedz Link
bbkk Re: Freya Cabaret Tankini Plunge 06.06.12, 12:26 według mnie są większe niż standard ale może to wynikać z 'jakości' moich piersi Odpowiedz Link
cookies_77 Pollyanna 34FF 05.06.12, 22:17 Mam białą wersję, 34FF na moje 78/101 jest idealna, zapinam się na pierwszą haftkę, ewentualnie na drugą, jeśli jest lekko rozciągnięta przed praniem. Miseczki są w sam raz, nic nie bułkuje (może ociupinkę, w górce), mostek ładnie się mieści między piersiami. Daje śliczny kształt, ponoć to się nazywa "freyowe noski", z przodu okrągłe, profilem lekko stożkowe, ale w żadnym wypadku nie dzioby :) Bardzo naturalny, nie idealnie okrągłe jabłuszka. Pod dopasowaną bluzką wygląda rewelacyjnie. Miseczki, pomimo że wykonane z jednej warstwy materiału, trzymają świetnie. Ramiączka regulowane na całej długości, regulator nie zjeżdża. Jedyne moje zastrzeżenie to ta irytująca, twarda pseudo-koronka, którą biustonosz jest wykończony od dołu - diabelstwo ma tendencję do gryzienia mnie przy dłuższym noszeniu :C Gdyby nie ona, Polly byłaby moim ideałem. Odpowiedz Link
olazdaleka Re: Pollyanna 34FF 06.06.12, 14:28 Mialam czarna wersje, 34gg ( 77/106) i byla piekna ale za luzna w obwodzie, czekam na 32h. Maja w sobie cos te Pollyanny:) Odpowiedz Link
olazdaleka Eloise 32h i Lyla32h 07.06.12, 14:10 Oba staniki piekne, choc kazdy w innym stylu. Eloise jest bardzo radosna, idealna na lato, odwod porzadny i niemila niespodzianka - na 106 w biuscie, miska h jest za duza o jeden rozmiar. Lyla(fioletowa) ma sliczny kolor, obwod scisly (czyli na 77cm pod biustm zapinam sie na ostatnia haftke) a haft na miskach jest bardzo ladny. Ksztalt robi okragly, o wiele lepszy niz Eloise. Odpowiedz Link