Dodaj do ulubionych

KLINIKA STANIKA :)

26.08.10, 17:46
W imieniu całej Stanikowej Kliniki serdecznie zapraszam na cykl spotkań bra-fittingowych pod patronatem Panache w probiuściastych sklepach w całej Polsce. Wszystkie informacje o akcji można znaleźć na stronie www.klinikastanika.pl/

Jeżeli masz pomysł, gdzie jeszcze mogłybyśmy się pojawić (może jakiś babski festiwal lub akcja edukacyjna w szkole?) koniecznie daj nam znać - przyjedziemy pod dowolny adres w Polsce, razem z pełną rozmiarówką kilku modeli, żeby każdej chętnej móc dobrać odpowiedni rozmiar.

Wszystkie pytania, sugestie i recenzje odnośnie akcji Kliniki prosiłabym zamieszczać w tym wątku.

Pierwsze spotkanie już w tę sobotę, 28 sierpnia, w warszawskim sklepie Peachfield przy ulicy Bruna 9. Dyżurujemy w godzinach 11.00 - 16.00. Spotkanie przeznaczone jest głównie dla osób potrzebujących bra-fittingowej diagnozy, ale nie tylko - w planach mamy jeszcze prezentację nowej kolekcji (o godzinie 12.00), loterię z nagrodami oraz rabat 10% na wszystkie produkty Panache :)

Kolejne akcje są wypisane tutaj: www.klinikastanika.pl/Dyzury-152.html , o szczegółach będziemy informować na bieżąco :)
--
"Szklanka nie jest ani do połowy pełna, ani do połowy pusta - ona jest dwa razy za duża." :)
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: KLINIKA STANIKA :) 26.08.10, 19:05
      Jak dam radę, to wpadnę na otwarcie :) Myślę, że ten początek świetnie wróży
      całemu przedsięwzięciu, bo dziewczyny z Peachfield są znakomitymi fachowcami.

A jeśli chodzi o sugestie - myślę, że tym, czego najbardziej brakuje, jest
      "sianie propagandy" w mniejszych miastach, gdzie nie ma sklepów z
      bra-fittingiem, albo są one nieliczne. Czy jest ze strony So Chic wola
      inwestowania także w takie miejsca? To mogłaby nie tylko być okazja do
      "oświecania" kobiet, ale i do inspirowania lokalnego biznesu.
      • nomina Re: KLINIKA STANIKA :) 26.08.10, 19:33
        Pomysł fajny, konotacje - świetne, lubię takie zabawy z pogranicza :).

Dwie uwagi:
        - poprawcie błędy językowe na stronie;

- mam trochę wątpliwości do do V z ramiączek przy zbyt ciasnym obwodzie. Mam
        bardzo wąskie ramiona (tu budowa dziecięca nieomal, w każdym razie wchodzę w
        ciuchy ze Smyka) i większość biustonoszy ma dla mnie ramiączka za daleko,
        tworząc takie V. Żeby więc nie spadały, muszę je sobie przesuwać ku szyi, że tak
        mało profesjonalnie to ujmę.

A tak sobie myślę - półtora roku temu z Wami, Lobbystkami (ukłony dla Sineiry),
        uprawiałam bra-fittingowy lobbing w książce (jak bohater szukał stanika dla
        ukochanej) - może na otwarcie chciałybyście trochę książek na zachętę, np. do
        konkursów?
        • bacia12 Re: KLINIKA STANIKA :) 26.08.10, 21:52
          Pomysł ciekawy. Fajnie byłoby gdyby ktoś w końcu dotarł do miast około 100 tys (np Tarnowskie Góry). Do Katowic daleko, a w tym obrębie kobiet mieszka całkiem dużo ;)
    • bacia12 Re: KLINIKA STANIKA :) 26.08.10, 21:56
      Chciałam jeszcze dodać, ze w jednym ze sklepów w T.G (gdzie jako takie rozmiary są) na moją uwagę, że stanik nie pasuje, bo mostek mi odstaje, powiedziała, ze w balkonetkach tak zawsze jest i niepotrzebnie sie czepiam
      • marudna_maruda Re: KLINIKA STANIKA :) 04.09.10, 18:26
        A mnie dziś zmroziło, jak na stronie Kliniki Stanika zobaczyłam przedstawicielkę
        na dolnośląskie - Anitę - Ceylley, która "wsławiła" się niewybrednymi opisami
        biustów klientek na tym i na Małym Lobby.
        • blondyneczka_ola Re: KLINIKA STANIKA :) 04.09.10, 19:07
          Pewnie wyjdę na adwokata diabła, ale Anita jest tu wspaniałym przykładem, że jednak osobowość
          kreowana na forach internetowych czy w ogóle w internecie nie zawsze oddaje w pełni osobowość
          realną danej osoby. Być może niektórzy mogą mieć zastrzeżenia do jej wypowiedzi na forum, ale
          prywatnie, w realu to bardzo sympatyczna osoba. Widziałam ją "w akcji" i jej stosunkowi do klientek
          naprawdę nie można niczego zarzucić. Nie taki diabeł, jak go malują ;)
    • alex_k Re: KLINIKA STANIKA :) 05.09.10, 09:03
      Ciekawa jestem, kto przyjedzie do Olsztyna? Wśród Pań Doctor nie widzę nikogo z Warmi i Mazur :-)
      Będę też w Łomży, i właśnie odkryłam, kogo tam raczej spotkam, bardzo się cieszę :-)
      • daslicht Re: KLINIKA STANIKA :) 05.09.10, 17:31
        Będę ja i Lusi :)
        • alex_k Re: KLINIKA STANIKA :) 05.09.10, 18:04
          W Olsztynie też?
          • daslicht Re: KLINIKA STANIKA :) 05.09.10, 19:41
            No w Olsztynie właśnie, w Łomży będę ja z Olą.
    • aleksandralm OT do Mariski 06.09.10, 00:19
      Marisko, czy uzywasz gazetowego maila? Mam do ciebie sprawe...
      • the_mariska Re: OT do Mariski 15.09.10, 20:16
        Dopiero teraz zajrzałam do tego wątku - jeśli nadal aktualne, pisz spokojnie na gazetowego :)
    • the_mariska Sobota, 18 września - spotkanie w Gdańsku :) 15.09.10, 20:15
      Uprzejmie donoszę, że jeśli ktoś z Trójmiasta nie dotarł na spotkanie Kliniki dwa tygodnie temu lub nie udało mu się zaciągnąć tam swoich koleżanek, może to zrobić w tą sobotę w godzinach 10.00 - 14.00 w gdańskiej Lingerii (adres: ul. Dmowskiego 5 na Wrzeszczu). W planach oprócz bra-fittingu tradycyjnie prezentacja nowej kolekcji, rabaty, loteria oraz upominki :) Zapraszam w imieniu doktorek dyżurujących na Pomorzu ;)
    • sochic Relacja Kliniki Stanika z Peach Field :) 23.09.10, 15:39
      Już jutro, 24 września o godz.21.00 na kanale Polsat Cafe w programie "Zoom na miasto"
      wyemitowana zostanie relacja z premiery Kliniki Stanika, która miała miejsce 28 sierpnia w warszawskim salonie Peach Field. Zapraszamy przed telewizory :)
    • the_mariska Zamość, Brafiteria - 16.10.2010 13.10.10, 15:28
      Podbijam wątek, bo w Klinice dzieje się sporo, a na Lobby spore zaległości na ten temat.
      W ten weekend spotykamy się w zamojskim sklepie Brafiteria przy ul. Partyzantów 53 w godzinach 10.00 - 15.00. Przewidziane wszystkie standardowe atrakcje, do wglądu mamy już sample z kolekcji wiosna/lato 2011 :) Zapraszam :)
    • ania.kar gazeta.pl reklamuje Klinikę Stanika 21.01.11, 21:09
      Klinika Stanika jutro w W-wie w Biustokracji:
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8980475,_Stanikowe_panie_doktor__w_sobote_ruszaja_do_akcji.html
      • basic.woman222 Re: gazeta.pl reklamuje Klinikę Stanika 22.01.11, 19:43
        Nie reklamuje akcji tylko sklep, co raczej przyniesie efekt odwrotny od oczekiwanego przez włascicielki...
    • wodadobra Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 18:12
      Natknęłam się właśnie a nie wiem czy już linkowałyście:
      wideo.gazeta.pl/wideo/10,84172,8989029,Klinika_Stanika__jak_dobrac_rozmiar_i_fason.html
      Warto siać tu i tam.
      • thorgalla Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 18:30
        Właśnie obejrzałam bo link jest na głównej gazeta.pl

Wszystko ładnie ale czy prowadząca musi się "obmacywać" mówiąc o mierzeniu i dopasowywaniu stanika?? Wydało mi się to niesmaczne.
        • azymut17 Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 19:06
          Rozbroiło mnie to, że na początku jest pokazana Arabelka i Alexa :-)
          Ja obmacywania się nie dostrzegłam, widziałam tylko jak prowadząca raz wskazała na swój biust opowiadając o dopasowaniu. Mnie też zdarza się dotknąć czasem swojego biustu opowiadając klientkom o tym, jak stanik powinien leżeć, myślę, że to może być nawyk brafitterek.

Tak w ogóle to gratulacje! Zwięźle, żywo i na temat :-) Może jakaś kariera w mediach, hmm?
          • wodadobra Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 19:30
            Szkoda być może, że nie pokazano the_mariski w szerszym kadrze. Wydaje mi się, że to co pokazuje jest dobrym obrazkiem do tego co mówi.
        • kasienka.body Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 19:40
          czy prowadząca musi się "obmacywać" mówiąc o mierzeniu i do
          > pasowywaniu stanika?? Wydało mi się to niesmaczne.

To nie jest obmacywanie się, tylko odruch brafitterki - pokazywanie o czym się mówi, dla lepszego zobrazowania tematu. Sama często pokazuję na sobie tłumacząc klientce.

-------------------------------------
          Wiosenne nowości już dostępne w sklepie BODY.
          www.body.sklep.pl
          kontakt@body.sklep.pl
        • mauske Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 19:46
          > Wszystko ładnie ale czy prowadząca musi się "obmacywać" mówiąc o mierzeniu i do
          > pasowywaniu stanika?? Wydało mi się to niesmaczne.

obmacywanie...?
          osobiście uważam, że obmacywać to się można pod kołdrą. dziewczyna podkreśla po prostu gestem to, co mówi.
          tłumacząc klientce zasady dobrego dopasowania nierzadko sama rozpinam bluzkę i pokazuję jej na sobie, o co kaman, czy to już zatem striptiz?
        • thorgalla Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 19:59
          Co tak napadłyście na mnie?
          Jako potencjalna klientka mam prawo wyrazić swoje uwagi,nawet te krytyczne,prawda?
          Tym bardziej,że nie napisałam tego złośliwie.

Co innego pokazywanie "na sobie" na żywo,podczas rozmowy z klientką a co innego np.podczas wywiadu,który pójdzie w świat.Widziała któraś aby prezenter/ka np.Wiadomości albo Faktów mówiąc o tym,że ktoś np.został zraniony w głowę i wskazujący/a na swoją?? Nad gestykulacją trzeba panować.

Jeszcze raz podkreślam,że nie piszę tego złośliwie tylko opisuje to co mi się rzuciło w oczy.
          Za to słuchało się przyjemnie.

• mauske Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 21:04
            Widziała któraś aby prezenter/ka np.W
            > iadomości albo Faktów mówiąc o tym,że ktoś np.został zraniony w głowę i wskazuj
            > ący/a na swoją??

jak czytam, że 80% ludzi nie rozumie wieczornego wybadania Wiadomości, to jestem zdania, że w czasem by mogła ;-)
            • mauske Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 21:05
              mauske napisała:

> Widziała któraś aby prezenter/ka np.W
              > > iadomości albo Faktów mówiąc o tym,że ktoś np.został zraniony w głowę i w
              > skazuj
              > > ący/a na swoją??
              >
              > jak czytam, że 80% ludzi nie rozumie wieczornego wybadania Wiadomości, to jeste
              > m zdania, że w czasem by mogła ;-)

*wydania Wiadomości
          • roza_am Re: KLINIKA STANIKA :) 22.01.11, 21:55
            A Trinny i Susannah nie widziałaś nigdy gestykulujących i pokazujących różne rzeczy na sobie?
            Nie porównuj kawałka poradnikowo-lifestylowego z serioznym programem informacyjnym, bo to nie ta sama półka. W dodatku występująca w materiale bra-fitterka nie jest zawodową dziennikarką, żeby ją porównywać ze szkolonymi do pracy przed kamerą profesjonalistkami.

I nikt tu na Ciebie nie napada, tylko wyjaśnia Ci sytuację, tudzież wyraża swoje zdanie, tak się składa, ze odmienne od Twojego.
            • pierwszalitera Re: KLINIKA STANIKA :) 23.01.11, 13:26
              roza_am napisała:

> A Trinny i Susannah nie widziałaś nigdy gestykulujących i pokazujących różne rz
              > eczy na sobie?

Dlatego Trinny i Susannah też nie każdemu gustowo podchodzą. ;-) Dla mnie są zdecydowanie to much. Ja też zwróciłam uwagę na ten powtarzający się gest mariski. Mnie osobiście rozbawił, ale byłam też zdania, że do uwidocznienia tego, co chciała powiedzieć, nie był w ogóle potrzebny. Ot, taki automatyczny, raczej zbędny odruch. Co niektórych może nawet przestraszyć, bo kobieta łapiąca się za biust jest medialnie mało eleganckim, a nawet kontrowersyjnym zjawiskiem i tyle. A że lobbystki patrząc na lubianą koleżankę oceniają inną miarą, to co innego, ale dla nas ten filmik nie był, bo nam jest on już niepotrzebny.
          • moniach_1 Re: KLINIKA STANIKA :) 23.01.11, 13:00
            > Co tak napadłyście na mnie?
            > Jako potencjalna klientka mam prawo wyrazić swoje uwagi,nawet te krytyczne,praw
            > da?

Nikt na ciebie nie napadł. Ty masz prawo wyrazić się krytycznie wobec czegokolwiek, a ktokolwiek inny na forum ma prawo wyrazić się krytycznie wobec tego, co mówisz i twierdzić, że nie masz racji.

Nad gestykulacją trzeba panować.

Ale tu gestykulacja pomaga w zrozumieniu treści i jako taka jest zupełnie normalnym zjawiskiem.
      • myff Macanka na antenie:D 23.01.11, 13:32
        Bez żartów, to jest to macanie?!:D
        Ja rozumiem gdyby Pani złapała się za piersi i nimi potrząsnęła, gdyby Pani rozpięła bluzkę i pokazała co ma pod nią. Pani tylko położyła rękę na biuście i to swoim własnym szczelnie i skromnie ubranym, to chyba mocna przesada z tym obmacywaniem.
        Dobrze, że o prawidłowym doborze rozmiaru stanika czy w ogóle prawidłowym doborze stanika ( w końcu nie każdy fason pasuje każdej z nas ) może wreszcie obalimy ten mit od (70)A do (85) D- chociaż wtedy lepiej by było podać jakiś większy rozmiar ja wiem 70 G- w końcu nie jest to strasznie duży rozmiar, a można pokazać, że naprawdę jest i to wcale nie kwestia innej rozmiarówki, nazewnictwa etc.

Apropos pokazywania przed 22 sutków, to może nadaje się do śmietnika, ale tak mnie zwaliło z nóg, że muszę o tym wspomnieć. Dziś oglądałam z moim bardzo małoletnim synem kreskówkę Kacze opowieści i był tam motyw plemienia amazonek- wojowniczych kobiet, które biegały w kusych skórzanych bikini i biuściastym bohaterkom wyraźnie odznaczały się sutki pod stanikami:D była to godzina ok 9.30 rano.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka