Dodaj do ulubionych

Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3

27.09.10, 13:49
Wątek poświęcony sklepowi internetowemu:
www.ewa-michalak.pl
Tu zamieszczamy komentarze i pytania dotyczące OBSŁUGI, CZASU DOSTAWY,
procedury składania zamówień, sposobów płatności, zwrotów, wysokości cen,
zmian na stronie internetowej, promocji cenowych itp.

UWAGA! NIE omawiamy w tym wątku KONKRETNYCH MODELI STANIKÓW! Na to miejsce
jest w wątkach odpowiednich producentów!

Linki do poprzednich watkow:
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,102084812,102084812,Sklep_Ewy_Michalak_Effuniak_powoli_rusza_.html
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,110250439,110250439,Sklep_Ewy_Michalak_www_ewa_michalak_pl_2.html
Prosimy o niepisanie w poprzednich watkach!
Obserwuj wątek
    • kwiatek04 Czarny Kropek 27.09.10, 13:54
      Pojawil sie czarny kropek w sklepie.
      I od razu pytanko: czy rozmiar 85E byl, ale zostal juz wykupiony, czy w ogole go nie bylo? Jesl zostal wykypiony, to czy sie jeszcze pojawi?
    • anika772 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 29.09.10, 13:14
      Dziś dotarły moje zakupy, wszystko poszło gładko, doskonały, miły kontakt, szybko i sprawnie.
      Dziękuję:-)
    • abw-online Zwrot pieniędzy 30.09.10, 21:14
      15 września odesłałam niepasujący stanik. Jak dotąd czekam na zwrot pieniędzy. W regulaminie sklepu jest mowa o 10 dniach (rozumiem, że roboczych) na rozpatrzenie zwrotu/wymiany, więc chyba lada chwila powinnam mieć pieniądze na koncie. Przyznam jednak, że ten czas oczekiwania wydaje mi się przydługi.

W związku ze zwrotem mam jeszcze pytanie.
      Przy poprzednim zwrocie otrzymałam maila z Alior Banku z informacją, że został dokonany przelew na moje konto. Czy będzie to teraz stała praktyka i nie muszę kilka razy dziennie sprawdzać na swoim koncie czy pieniądze już wpłyneły?
      Byłam bardzo zadowolona z takiego rozwiązania :).
      • l_ka7 Re: Zwrot pieniędzy 01.10.10, 00:14
        Ja na początku września dostała maila z Aliora.
        Ja zwrot oceniam pozytywnie. Co do czasu oczekiwania też zastrzeżeń nie mam, akurat gdy się zaczęłam niecierpliwić, gdzie moje pieniądze, to przyszło potwierdzenie. Poza tym 10 dni liczone jest od otrzymania przesyłki: dodaj 2-3 dni na PP, potem 1-2 na przelew.
      • xxxtabxxx Re: Zwrot pieniędzy 01.10.10, 10:22
        > W związku ze zwrotem mam jeszcze pytanie.
        > Przy poprzednim zwrocie otrzymałam maila z Alior Banku z informacją, że został
        > dokonany przelew na moje konto. Czy będzie to teraz stała praktyka i nie muszę
        > kilka razy dziennie sprawdzać na swoim koncie czy pieniądze już wpłyneły?
        > Byłam bardzo zadowolona z takiego rozwiązania :).

Dostałaś tego maila, bo masz konto w Alior Banku, czy dlatego, że sklep ma tam konto? Bo jeśli to Ty masz konto to masz możliwość ustawienia sobie na ich stronie powiadomień (czy to mailowych czy sms) i nie musisz sprawdzać co chwilę czy pieniądze wpłynęły. Ja z tego korzystam i bardzo sobie chwalę.
        • maith Re: Zwrot pieniędzy 01.10.10, 10:51
          xxxtabxxx napisała:
          > Dostałaś tego maila, bo masz konto w Alior Banku, czy dlatego, że sklep ma tam
          > konto?

To musi być sklep, bo ja też dostałam info i byłam mile zaskoczona tak wygodnie podaną informacją - pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło :)
        • abw-online Re: Zwrot pieniędzy 03.10.10, 20:37
          >Dostałaś tego maila, bo masz konto w Alior Banku, czy dlatego, że sklep ma tam konto?<

Sklep ma konto w Alior Banku, a w mailu była podana informacja, że wiadomość jest wysłana na zlecenie ich klienta, a więc sklepu.
          Chodzi mi o to czy to będzie stała praktyka, bardzo dla mnie wygodna.
          • aleksandra_b Re: Zwrot pieniędzy 04.10.10, 08:04
            abw-online napisała:

> Chodzi mi o to czy to będzie stała praktyka, bardzo dla mnie wygodna.

Ja trzy razy coś odsyłałam i za każdym razem miałam taką informację, więc wychodzi na to, że to stała praktyka. :)
    • maltez Zdjęcie czarnego straplessa na modelce? 01.10.10, 12:46
      Dziewczyny, bardzo chcialabym zobaczyć jak rzeczywiscie wyglada czarny strapless. Na Balkonetce nie znalazlam :(.

Może któraś wrzuci? Proszę :)
    • mi1971 wymiana czyli brak kontaktu 06.10.10, 13:23
      Ten post jest wyrazem mojej krańcowej bezradności. W gruncie rzeczy zwracam się do Pani Ewy, ale też bardzo mi zależy na jakiś radach - co powinnam zrobić. 8 września odesłałam stanik (priorytet polecony). Zamówiłam też kolejny - innymi słowy wymiana. 19 wysłałam maila z pytaniem czy paczka dotarła. Bez podpowiedzi. Było jeszcze kilka listów ale tylko jedna odpowiedź z pytaniem czy wysłałam do Łodzi czy Sulejówka. Odpisałam. Znów cisza. Wysyłam kolejne listy z pytaniem o tą paczkę i propozycją, że zapłacę za stanik, który miał być wymianą, zaś na pieniądze za zwrot poczekam aż paczka się znajdzie (bo zakładam, że jednak zaginęła). Cisza. Żadnego kontaktu. Zaginiona paczka, cóż ryzyko. Może poczta, ale zachowanie sklepu sugeruje mi, że być może tam jest nie mniejszy bałagan niż na poczcie. Mama, z trudem namówiona do ostanikowania się zniechęca. Zadawałam sklepowi dwa proste pytania: czy jeżeli wyślę Wam kasę na zamówiony stanik to to zauważycie i mi go przyślecie oraz czy moglibyście przeszukać Wasz sklep i powiedzieć mi czy mam reklamować przesyłkę na poczcie?
      Dziewczyny, co robić?
      Pani Ewo załatwienie tej sprawy to przecież pikuś w porównaniu z uszyciem takiego dobrego stanika... Proszę się zlitować...
      • greylin Re: wymiana czyli brak kontaktu 06.10.10, 18:50
        Zgłosiłabym sprawę na pocztę, jeżeli paczka zginęła i wina poczty to odzyskasz kasę. Poleconym wysyłałaś? Dostaniesz trochę ponad 100zł - na nowy stanik powinno wystarczyć :) no i powinno być szybciej.
      • wielebnna Re: wymiana czyli brak kontaktu 06.10.10, 19:13
        brak kontaktu w tym sklepie jest chyba rodzajem kontaktu...

ja też "wymieniam", czekam dopiero 2 tygodnie...
        • berkano8 Re: wymiana czyli brak kontaktu 06.10.10, 21:28
          i dlatego ja kupiłam inny rozmiar,odesławszy niepasujący.Tyle że kasa zamrożona,ciekawe ile poczekam. Staniki wysłałam za potwierdzeniem odbioru.
          • wielebnna Re: wymiana czyli brak kontaktu 06.10.10, 22:01
            zwykle tak robiłam bo to jedyna rozsądna opcja
            ale tym razem wysyłałam stanik co do którego wydawało mi się, że ma źle wszytą metkę
          • mi1971 Re: wymiana czyli brak kontaktu 06.10.10, 22:05
            Poleconym. W naiwności swojej wciąż żyje nadzieją, że może kontakt ze "Sklepem" będzie mniej stresujący niż z "Pocztą"...
            • greylin Re: wymiana czyli brak kontaktu 07.10.10, 17:03
              Z tego co widzę to kontakt z pocztą jest dużo szybszy i mniej stresujący.
              Nie reklamowałam nigdy zagubionej przesyłki (bo na szczęście nigdy nic mi nie zgubili), ale robiłam aferę o przesyłkę, którą listonosz złożył na pół (w środku była płyta CD, udało mu się złożyć kopertę ;) ).Odpowiedź na maila miałam po kilku godzinach, a pisemne przeproszenie i wyjaśnienie sprawy przyszło po kilku dniach.
              • mi1971 Re: wymiana czyli brak kontaktu 11.10.10, 14:13
                Sprawa została zakończona. Dostałam w końcu odpowiedź ze sklepu. Zwrot dotarł do Sklepu dawno. Problem był związany z tym, że nie przesłałam pieniędzy za wymianę (a wymieniałam stanik z wyprzedaży, więc powinnam zapłacić za przesyłkę). Z tego powodu transakcji nie zakończono od razu, odłożono ją i w końcu o niej zapomniano. W związku z brakiem odpowiedzi na maile stanik został przesłany do mnie na koszt Sklepu. Dziękuję i trzymam kciuki za rozwój Effuniakowej inicjatywy.
                • kwiatek04 Re: wymiana czyli brak kontaktu 11.10.10, 14:18
                  Za wymiane zawsze sie placi dodatkowo za przesylke! Poczytaj regulamin :)
                  • monissska Re: wymiana czyli brak kontaktu 11.10.10, 14:26
                    oo widzę zmiany w regulaminie, szkoda, ta pierwsza wymian gratis była bardzo miła:/
                    a jeśli stanik odesłałam 02.10 i wtedy też składałam zamówienie jako wymianę, to jeszcze ta promocja 'pierwszej wymiany gratis' mnie obejmie czy nie?
                  • mi1971 Re: wymiana czyli brak kontaktu 11.10.10, 17:19
                    Kwiatku, właśnie napisałam o tym, że się pomyliłam. Znam regulamin tylko sobie zapomniałam o tym (zarówno stary jak i nowy - sprawa działa się pod działaniem starego). Należało chyba zwrócić mi uwagę na tą pomyłkę, a nie ignorować moje maile z pytaniem co się dzieje przez 3 tygodnie. Jestem wdzięczna za gest Sklepu, ale liczę na poprawę jakości obsługi w tym względzie. Komunikacja to bardzo ważna sprawa w przypadku zakupów internetowych (przy pośrednictwie poczty na dodatek). Krok polegający na likwidacji darmowych przesyłek przy zwrotach nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Po ostatnim doświadczeniu postanowiłam, że nie będę w ogóle korzystać z opcji wymiany. Natychmiastowa zapłata za zakup i zwykły zwrot niepasującego stanika czyni transakcję droższą ale za to racjonalną pod względem czasowym (zwłaszcza, że akurat na mnie modele są z reguły z opcją 14 dni). Obsługa sklepu też zdaje się problem ten postrzega podobnie.
    • very_irresistible rewelacyjne tempo odpowiedzi 12.10.10, 14:12
      Chciałam pochwalić, ponieważ to kolejny raz, kiedy na maile odpowiedź zostaje udzielona w ciągu kilku minut!
      Szczerze mówiąc ani razu nie zdarzyły mi się jakiekolwiek problemy z obsługą sklepu (a jest to moje 5 zamówienie) i myślę, że taki głos- mówiący o tym, że wszystko jest okey, a nawet lepiej (kiedy naprawdę tak jest) też powinien się pojawić.
    • yaga7 Brak zastrzeżeń :) 18.10.10, 09:48
      Przyznam się, że trochę z duszą na ramieniu składałam zamówienie na halfy - bo się naczytałam o problemach - ale na szczęście ja żadnych problemów nie miałam. Wymiana maili ze sklepem - szybka i bezproblemowa. Dwa razy prosiłam o przesunięcie terminu wysyłki ze względu na wyjazd - i nie było z tym żadnych problemów, staniki dostałam dokładnie wtedy, kiedy prosiłam :)

Oby tak dalej!
      • grenlandia33 Re: Brak zastrzeżeń :) 09.11.10, 19:30

Podobne wrazenia.Wszystko w najlepszym porzadku. Zamowienie sroda, czwartek zaksiegowanie naleznosci i wysylka, w piatek stanik byl u mnie. Caly czas informacje mailowe o statusie zamowienia.

Jak dotad drugie moje zamowienie i zadnych zastrzezen
    • miss-alchemist Oczekiwanie na zwrot pieniędzy 18.10.10, 16:47
      Piszę w imieniu mojej przyjaciółki, która nie ma konta na gazecie, a nie może skontaktować się ze sklepem poprzez e-mail.

Otóż zamówiła ona cielisty plunge 70B pod koniec sierpnia, doszedł nieco z opóźnieniem chyba (mail o tym, że jest on wysłany, przyszedł do niej 10 września, zaś sam stanik 13ego). Odesłała stanik 16 września. Pisała maile do sklepu, odpisano jej, że pieniądze dostanie niebawem (czyli przesyłka od niej doszła). 2 października (sobota) dostała maila od p. Ewy, że pieniądze zostaną jej przesłane najpóźniej w poniedziałek (4 października). Do tej pory przelew nie wszedł na jej konto (czyli minął już miesiąc od dokonania zwrotu).

Co się stało z jej pieniędzmi? Dlaczego sklep nie odpisuje już na jej maile? Co poradzić koleżance? Kiedy dostanie zwrot?
    • nati_88 Wszystko ok :) 09.11.10, 19:49
      Trochę się bałam zamawiać Effuniaka po tych wszystkich postach opisujących problemy różnej maści. Długo się zbierałam w sobie;-)
      Jednak u mnie przebiegło wszystko bez zastrzeżeń. Stanik zamówiony z opcją 14 dni w poniedziałek, w piatek był już u mnie. Zwrot też bez problemu. Dzisiaj dostałam mejla i zaraz pieniądze były na koncie. Oby tak dalej a na pewno będę polecać sklep znajomym a i sama będę częściej kupować;-)
      Zobaczymy, jak będzie z następnym zamówieniem, które będe robić na dniach.
    • monissska Re: Sklep Ewy Michalak - zamównienia w sklepie 09.11.10, 21:02
      Szczęśliwie skończyłam zabawy w odsyłanie i wymiany:) więc mogę opisać w paru słowach sklep Effuniak.
      Jestem bardzo zadowolona z obsługi, odpowiedzi na maile niemal błyskawiczne, wymiany (dwie) przebiegały bez zarzutu, fajna sprawa z powiadomieniem na maila o dokonaniu na konto zwrotu pieniędzy:) Przygód z kurierem - brak:)

Trochę nie podoba mi się rozmiarówka majtek - wg tabeli powinnam mieć 40, w praktyce stringi 38 są nieco luźne (Toffi), figi 36 (Lawenda) opięte, ale w granicach rozsądku, czyli pasuje na mnie raczej rozmiar 36. Rozmiarówka staników bez zarzutu - odpowiada mi rozmiar wyliczony przez kalkulator:)
      Poza tym mam ślicznego straplessa z pięknymi gatkami i dodatkowo upolowałam komplecik Lawendy z figami za 91zł już z przesyłką, więc jestem bardzo zadowolona z zakupów! :)
    • anetaw2 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 10.11.10, 10:20
      Po raz kolejny polecam zakupy u effuniak :)
      w poniedziałek zrobiłam przelew, a zakupy u mnie sa już dzisiaj :)
      i jeszcze w obniżonej cenie
      Ale teraz codziennie sprawdzam asortyment w sklepie bo kiedyś częściej sklep wysyłał maile o obniżkach.
    • grecz błyskawiczny zwrot pieniędzy 11.11.10, 12:34
      Niepasujące staniki nadałam priorytetem 5listopada, 9-go już dostałam informację (emailami ze Sklepu oraz ze sklepowego Banku), że zlecono dokonanie przelewu, pieniądze pojawiły się u mnie dzień później. Jak dla mnie - super szybko, dziękuję :)
      • bruxelka11 A moja wymiana utknęła :( 11.11.10, 12:48
        czekam pokornie, ale z niepokojem, bo nie wiem, czy to paczka nie doszła, czy inne licho?
        • grecz Re: A moja wymiana utknęła :( 11.11.10, 17:28
          Dlatego już staram się nie wymieniać, tylko dokonywać zwrotu i składać nowe zamówienie. Gdzieś obiło mi się o oczy, że parę Forumek też tak robi i poszłam ich śladem. Zwłaszcza, że nie ma już pierwszej darmowej wymiany.
          • bruxelka11 Re: moja wymiana utknęła :( 20.11.10, 12:50
            Grecz - też tak będę robiła. Nadal ani widu ani słychu i nie powiem już ile zł. zablokowane :(
    • anetaw2 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 11.11.10, 13:06
      nowość w sklepie "Wyzwolenie z Grawitacji"
      widziałyscie juz??
    • zireael00 Chwalę 11.11.10, 22:10
      Nie mam żadnych zastrzeżeń odnośnie realizacji mojego ostatniego zamówienia.
      Kontakt ze sklepem sprawny, wysyłka szybka.
      Tylko kurier znowu bez pytania zostawił paczkę u sąsiadów. :/
      • aleksandra_b Re: Chwalę 12.11.10, 17:31
        Ja też chwalę. Przesyłka od razu po wpłacie. Zwrot też załatwiony błyskawicznie, we wtorek odesłałam paczkę, dzisiaj już dostałam maila, że przelew poszedł. :)
    • psuj-ka uwagi dla dostawcy? 18.11.10, 17:17
      Podczas składania zamówienia można wpisać uwagi dla dostawcy. Nie wiem, po co istnieje w ogóle takie pole, skoro te uwagi nie są przekazywane ani respektowane przez kurierów.

Wpisuję, że można doręczyć przesyłkę między 8-9 lub po 17, w pozostałych godzinach i tak nikt jej nie odbierze - więc po co kurier ma przyjeżdżać bez sensu. I dostaję 5 telefonów i smsa od kuriera w godzianach 10-16. Na żadnej z moich przesyłek nie było śladu informacji o tych uwagach.
      • zireael00 Re: uwagi dla dostawcy? 18.11.10, 22:24
        Podpisuję się wszystkimi kończynami. Niestety.
        • epistilbit Re: uwagi dla dostawcy? 20.11.10, 22:39
          To wina kurierów, a nie wysyłającego. Oni mają te informacje co z tego, że ich nie przestrzegają,
          • psuj-ka Re: uwagi dla dostawcy? 20.11.10, 22:49
            Hmm, myślałam, że byłyby gdzieś na tej kartce na przesyłce, gdyby mieli...
      • velika Re: uwagi dla dostawcy? 25.11.10, 15:26
        jest też rubryka "uwagi dla wysyłającego" czy jakoś tak i to też nie działa. Robiłam teraz zamówienie, napisałam, że proszę o wysyłkę trochę później, zostało to olane. Więc nie wiem, po co to w ogóle tworzyć. Zresztą kilka miesięcy temu też robiłam zamówienie, tez zależało mi na wysyłce w trochę później, olano i próbowane dostarczyć przesyłkę, jak byłam cały dzień poza domem.
        Więc odradzam korzystanie z tego, lepiej pisać od razu na maila, tam jest dobry kontakt.
    • abw-online Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 24.11.10, 11:15
      W zaproszeniu na facebooku na 27 listopada do stacjonarnego onlyher wyczytałam, że miękkie halfcupy bedą dostepne stacjonarnie tylko we Wrocławiu. Czy to prawda?
      • sbarazzina Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 24.11.10, 12:21
        Z tego co wiem, chodzi tylko o jeden model miekkiego halfa. Onlyher ma miec na niego (chyba?) stacjonarna wylacznosc :)
        • kwiatek04 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 24.11.10, 13:00
          OnlyHer Exclusive :) Juz nie moge sie doczekac, jak bedzie wygladal ten nowy half-cup :)
    • zawsze_zielona Chwale po raz kolejny 24.11.10, 21:27
      Zamowienie zlozone w piatek w nocy a dzis, czyli w srode dotarla do mnie przesylka (okolice Kopenhagi).
    • akj77 Błyskawiczny zwrot pieniędzy 25.11.10, 12:47
      Zawsze miałam dobre doświadczenia ze sklepem Ewy Michalak - może miałam szczęście ;-) Tak było i tym razem. Szybka przesyłka to już norma, ale zwracałam stanik - wysłałam go we wtorek, a już dzisiaj, w czwartek, dostałam zawiadomienie, że pieniądze zostały przelane na moje konto.
      • moon-land Re: Błyskawiczny zwrot pieniędzy 27.12.10, 18:21
        W moim przypadku zwrot również został przeprowadzony błyskawicznie. Chabra wysłałam 3 dni przed Wigilią i byłam prawie pewna, że z powodu okresu świątecznego dotrze on dopiero po świętach - ale jednak Poczta Polska się spisała, podobnie jak sklep, ponieważ już dziś zwrot jest na moim koncie.
    • metia Chwalę - za serwis "ponabywczy" 01.12.10, 22:34
      Nie miałam za bardzo pomysłu, jak to nazwać, stąd cudzysłów w tytule posta. Generalnie chodzi mi o rozwiązywanie problemów ze stanikiem, które pojawiają już po jego kupnie, po pewnym okresie noszenia. Jak dla mnie sklep zachowuje się tutaj wzorowo. Miałam problem z fiszbiną, która wyszła w morskim - naprawiono, dodatkowo wstawiajac nowe wstążeczki przy ramiączkach (chociaż o to nie prosiłam). Poprosiłam o skrócenie obwodu - skrócono. Za każdym razem wszystko odbywało się błyskawicznie, w ciągu kilku dni. Bardzo podoba mi się takie podjeście do klienta :)
      Dziewczyny - tak trzymać!
    • slotna Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 01.12.10, 22:45
      Paczka wyslana dzien po zaksiegowaniu wplaty, maile informacyjne jak trzeba, wszystko ok. Jest to ktores moje zamowienie z rzedu i widze, ze problemy pojawiaja sie dopiero przy wymianie i opcji 14-dniowej (w efekcie np. do dzis nie mam stanika zamowionego w wakacje, bo zostal wyslany za pozno i juz go nie zdazylam odebrac przed wyjazdem). Przy 24h wszystko jednak przebiega wzorcowo.
      • kryklu Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 02.12.10, 11:08
        slotna napisała:

> Paczka wyslana dzien po zaksiegowaniu wplaty, maile informacyjne jak trzeba, ws
        > zystko ok. Jest to ktores moje zamowienie z rzedu i widze, ze problemy pojawiaj
        > a sie dopiero przy wymianie i opcji 14-dniowej (w efekcie np. do dzis nie mam s
        > tanika zamowionego w wakacje, bo zostal wyslany za pozno i juz go nie zdazylam
        > odebrac przed wyjazdem). Przy 24h wszystko jednak przebiega wzorcowo.

A w moim przypadku czekanie na zakup w opcji 14-dniowej zawsze trwało krócej , nawet pomimo dni świątecznych w trakcie. Cała reszta też bez zarzutu.
        • effuniak wysyłki DPD 02.12.10, 11:36
          Dostałam dziś takiego maila z DPD

Szanowni Klienci,

Od kilku dni stawiamy czoła wyjątkowym wyzwaniom pogodowym, które w znaczący sposób wpływają na naszą efektywność operacyjną. Podjęliśmy szereg działań interwencyjnych, takich jak zatrudnienie dodatkowych przewoźników, kurierów i magazynierów, a także przemodelowanie naszych połączeń sieciowych między oddziałami i centralną sortownią.

Pracujemy intensywnie w wymiarze całodobowym, a najbliższa sobota będzie dla nas dniem roboczym, by jak najszybciej powrócić do pełnej wydolności naszego systemu i nadrobić zaległości.

Gorąco przepraszamy za wszelkie opóźnienia w doręczeniach, które ze względu na zapowiadane intensywne opady śniegu mogą niestety nadal występować. Jako że nasza branża jest tak samo dotknięta przez żywioł jak wiele innych, liczymy na Państwa wyrozumiałość. Postaramy się jak najlepiej sprostać tym niezależnym od nas okolicznościom i na bieżąco informować o sytuacji.

Z poważaniem

DPD Polska

Dlatego serdecznie Was przepraszam za zaistniałą sytuację ale nie mam w tej chwili wpływu na termin realizacji wysyłek

Ewa
          • anetaw2 Re: wysyłki DPD 02.12.10, 12:37
            oby szybko nadrobili opóznienia
          • nomina Re: wysyłki DPD 02.12.10, 19:52
            A ja trochę się postawię :) - jako klienta DPD, jeśli moja firma korzystałaby z ich usług, mając pewne zobowiązania finansowo-kontraktowe (w końcu zamówienie to forma kontraktu), i jako klienta docelowego - kupującego w sklepie - guzik mnie obchodzą kłopoty firmy z pogodą. Tak się jakoś dziwnie składa, że co roku mamy listopad i grudzień i co roku - patrz, pani! - są to miesiące, w których jest zimno, ślisko i śnieżnie. Niejako można założyć już w lipcu, że w ostatnie dwa miesiące mogą być kłopoty z dojazdem. I po to kupuje się OC firmowe. Coś się wydarzyło? Prywatnie mogę powspółczuć, ale jako firma, która podjęła zobowiązania, i jako klientka, która zamroziła (nomen omen) kasę, mam to tak głęboko, że chyba na wysokości dwunastnicy. Czy firma DPD będzie równie wyrozumiała, jeśli to ja nie zapłacę jej faktury za usługi? No, zima jest, śnieg, ulice nieodśnieżone, sami państwo rozumieją... A czy firma DPD wysmaży równie wzruszające pisemko do właściciela lokalu, elektrowni, którym nie zapłacę rachunków, spożywczakowi, w którym wezmę zakupy i nie będę miała czym zapłacić, bo moich klientów szlag trafi i wycofają zakupy/płatności? A może z równą troską DPD uszyje mi we Wrocławiu stanik, bo nie mam w czym chodzić, albo dorzuci parę złotych oprocentowania za ulokowanie moich pieniędzy za towar, którego nie mam?

Kiedy wreszcie ten durny naród nauczy się, że problemy z działalnością nikogo nie obchodzą poza właścicielem - i po to są polisy i inne fundusze gwarancyjne, żeby było z czego wypłacać w razie sytuacji, w których nawalamy, a jesteśmy bezsilni. Że lekarz, który nie rozpoznał choroby, polityk, który uchwalił niekorzystne prawo, przewoźnik, który nie dowiózł osób/towaru na czas, nauczycielka, która nie umie uczyć, za to wyżywa się na dziecku, firma stanikowa, która masakruje biusty kobiet, wmawiając rozmiarówkę typu duże C - wszyscy są FINANSOWO odpowiedzialni za efekty swoich działań, nawet jeśli nie zrobili tego celowo i nawet jeśli naprawdę nie mieli temu jak zaradzić. Zawsze powtarzam: należy w tym kraju wprowadzić rozróżnienie pojęcia winy i odpowiedzialności. DPD nie jest winny tego, że przesyłki Effuniak są niedostarczone, a jest za to odpowiedzialny i ma ponieść konsekwencje tej odpowiedzialności - np. oferując w ramach rekompensaty odpowiednią liczbę darmowych przesyłek, tak by Effuniak mogła to zaproponować w ramach takiej samej rekompensaty klientkom. Dlaczego DPD daje sobie prawo niszczenia wizerunku kontrahenta tylko dlatego, że nie opracowało sobie planu awaryjnego wiosną, jak postępować, jeśli pod koniec roku wystąpi dziwo atmosferyczne zwane śniegiem po kolana? I potem DPD może dochodzić roszczeń wobec władz miejsko-centralnych, które nie dbają o drogi, nie odśnieżają i z tego powodu DPD nie mógł rozwozić sprawnie przesyłek, bo władze też mają ponosić odpowiedzialność. Jak w tym kraju ma być dobrze, jak tu same "niedasie"!

Oczywiście, nazwy firm są tylko przykładem, chodzi mi o zasadę.
            • kotwtrampkach Re: wysyłki DPD 02.12.10, 22:02
              nomina napisał(a):

> A ja trochę się postawię :) - jako klienta DPD, jeśl...

o
              oooo
              ja czasem sobie daję wmówić, że takie myslenie, to idealizm.. Że z tego sie wyrasta i jem dużo, zeby urosnąć szybko i się nie męczyć :)
              chciałoby sie funkcjonować pomiedzy podobnie myslącymi ludźmi, chciałoby się..
            • kryklu Re: wysyłki DPD 03.12.10, 00:25
              nomina napisał(a):

> A ja trochę się postawię :)

Właściwie się z Tobą zgadzam.
              Zamówiłam najnowszą panterkę za pobraniem, żeby mieć ją już w piątek i spokojnie przez weekend pomierzyć, poanalizować i zaplanować dalsze zakupy. W tygodniu nie bardzo mam na to czas. Przelew drogą elektroniczną to raptem 2 minuty. A ja wybrałam droższą wersję, żeby było szybciej, a będzie dużo później niż zwykle.
              Kiedy ja nawalam, staram się to jakoś rekompensować ludziom, których zawiodłam. Ciekawe, czy DPD zrobi coś takiego.
              • kryklu Re: wysyłki DPD 04.12.10, 14:50
                Hmmm... odszczekuję :)
                Przesyłka dotarła dzisiaj. Jestem pod wrażeniem.
                • effuniak Re: wysyłki DPD 06.12.10, 10:32
                  W związku z ciągłymi problemami z odbieraniem/dostarczaniem paczek przez firmę DPD zawieszam do odwałania wysyłki kurierem

Zamówienia realizowane będą pocztą , listem priorytetowym

Opłata za przesyłkę pozostaje bz

Za niedogodności przepraszam
                  • kryklu Re: wysyłki DPD 07.12.10, 11:19
                    Nigdy nie miałam problemów z DPD. Kurier jest bardzo kontaktowy, chętny do współpracy.
                    Na szczęście o mojej poczcie też mogę powiedzieć same dobre rzeczy, a mój listonosz to już w ogóle sam miód.
                    Jest mi obojętne jaką drogą effuniaki do mnie docierają, byle docierały :)
                  • maith Re: wysyłki DPD 07.12.10, 12:49
                    Dzięki Nomina :(
                    Ja właśnie czekam na przesyłkę.
                    Trochę mi przykro, że zamiast firmy, która jak widać robiła co się da, żeby mimo trudnych warunków zminimalizować CZAS oczekiwania klientów, zostanę skazana na firmę potrafiącą skutecznie minimalizować po prostu oczekiwania klientów.
                    Moje już zostały zminimalizowane. Nie spodziewam się już, że moja przesyłka szybko dotrze :(
                • winter76 Re: wysyłki DPD 06.12.10, 17:24
                  A mnie mile zaskoczyli-w piątek po południu dostałam maila ze sklepu o przekazaniu przesyłki w ręce DOD i już w sobotę miałam ją u siebie :)

Mały ot- HP turkusowy piękny i idealnie pasuje :)
            • pierwszalitera Re: wysyłki DPD 03.12.10, 01:43
              nomina napisał(a):

> A ja trochę się postawię :) - jako klienta DPD, jeśli moja firma korzystałaby z
              > ich usług, mając pewne zobowiązania finansowo-kontraktowe (w końcu zamówienie
              > to forma kontraktu), i jako klienta docelowego - kupującego w sklepie - guzik m
              > nie obchodzą kłopoty firmy z pogodą.

O, tu jesteś jednak bardzo niesprawiedliwa i jeżeli mam być szczera, to wychodzi z tego typowy polski egoizm "co mnie obchodzą problemy innych". Tak się składa, że mieszkam w kraju, w którym wiele rzeczy funkcjonuje lepiej niż w Polsce, ludzie przyzwyczajeni się do solidnego stanu rzeczy. Kiedy jednak działa siła wyższa, są strajki, albo inna klęska żywiołowa, to przyjmuje się to całkiem normalnie i nikt nie psioczy, tylko pragmatycznie nastawia na komplikacje, bo wie, że pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Zastanów się, czy przypadkiem właśnie wiązanie wszystkiego na ostatnią nitkę i brak planu B na podobne sytuacje nie jest właśnie największym błędem sfrustrowanych. Bo pozwalając sobie na takie ryzyko jest się niestety samemu za to odpowiedzialnym. No i prawdę mówiąc, w niemieckiej telewizji pokazywali dziś Polskę jako kraj porażony chaosem pogodowym, podawali liczbę śmiertelnych ofiar, a ty tu coś o niepoprawnie odśnieżonych ulicach. Nawet przy najlepszej organizacji i pełnych kasach komunalnych potrzeba na to trochę czasu.
              • nomina Re: wysyłki DPD 03.12.10, 21:57
                Pierwszalitero - może nieprecyzyjnie się wyraziłam. Nie chodzi o to, że mam gdzieś innych, tylko że właśnie nie mam :). Dbam o moich klientów, jako klient chcę być zadbana, więc oczekuję, że za wszelkie klęski małe i duże nie poniosą odpowiedzialności ci, którzy uczciwie zapłacili za usługi. No bo dlaczego forumowiczka zamawiająca panterkę ma odpowiadać za to, że panu ze ZDiUM nie chciało się zapewnić narzędzi do odśnieżenia miasta? I że DPD nie ma OC za niedostarczone przesyłki z winy warunków atmosferycznych? Czy śnieg zwalnia Cię z płacenia za czynsz? A lekarza pogotowia z dojazdu do wypadku? Co mnie obchodzi, że mojemu klientowi poczta nie dostarczy książki? Klient zapłacił? Zapłacił. Ja zapłaciłam fakturę poczcie? Zapłaciłam. Jeśli poczta nie może dostarczyć, ma mi to zrekompensować, tak żebym ja mogła zrekompensować straty klientce? Dlaczego ja mam tracić reputację, bo ktoś bierze się za biznes, którego nie umie poprowadzić w każdych warunkach? Jakoś ja w każdych muszę wnosić opłaty. Po to są różne polisy, specjalne fundusze i inne środki zabezpieczone na wypadek takich sytuacji. Jak kiedyś mój informatyk, wskutek niedorozumienia ze mną, ustawił coś w systemie tak, że ja nie zauważyłam, że klientka oprócz zamówienia wybrała darmową książkę (była taka promocja, że przy kupnie 1 wybierasz sobie 2-gą gratis, to wyświetlał skrypt, ale komunikat na outlooka już mi tej informacji nie dosłał) i wysłałam tylko tę zamówioną - to potem odesłałam na własny koszt z przeprosinami (ręcznymi i pisemnymi) nie tylko brakującą pozycję, ale jeszcze dodatkową książkę w prezencie. Taką z funduszu reklamacyjnego, tzn. z puli publikacji na cele reklamowo-reklamacyjne, bo przecież nie jestem cyborgiem, mogę nawalić. Ale mój klient, który zapłacił, nie może za to ponosić odpowiedzialności, bo to jest moja i tylko moja sprawa! I tego samego oczekuję od kurierów, od MPK (komunikacja zdechła, bo nie dość, że mało co jeździ - a i tak w ogóle nie trzymają się rozkładów - to jeszcze część szyn zamarza, a prąd siada. Ale ja jakoś ani procenta rabatu nie dostałam na moją kartę, chociaż części połączeń de facto nie mam!), od wszystkich, którzy biorą ode mnie kasę za wykonanie usług.

A z odśnieżaniem - Wrocek jest w dużej części na chodnikach nieodśnieżony. Pokonuje się hałdy śniegu, zbitego, śliskiego, nieposypanego piaskiem, najgorzej jest przy przejściach dla pieszych. Moje biedne mioneurogenne uszkodzenia sprawiają, że ledwie radzę sobie z chodzeniem, nogi się wykręcają, muszę się zapierać, żeby się utrzymać - i szlag mi trafia całą rehabilitację, dzień w dzień przychodzę od kilku dni taka ponapinana, jakbym była po rzucie. A ja tylko chodziłam kilka godzin po wrocławskich ulicach... Jakbym chciała połazić w trudnym terenie, tobym w góry pojechała! Swoją drogą - współczuję osobom, które mają porządne dysfunkcje narządu ruchu, nie wiem, jak takie starowinki, kruchutkie, ledwo na nogach się trzymające, w ogóle sobie radzą - chyba nie wychodzą...
                • pierwszalitera Re: wysyłki DPD 03.12.10, 23:07
                  nomina napisał(a):

> Pierwszalitero - może nieprecyzyjnie się wyraziłam. Nie chodzi o to, że mam gdz
                  > ieś innych, tylko że właśnie nie mam :). Dbam o moich klientów, jako klient chc
                  > ę być zadbana, więc oczekuję, że za wszelkie klęski małe i duże nie poniosą odp
                  > owiedzialności ci, którzy uczciwie zapłacili za usługi. No bo dlaczego forumowi
                  > czka zamawiająca panterkę ma odpowiadać za to, że panu ze ZDiUM nie chciało się
                  > zapewnić narzędzi do odśnieżenia miasta?

To nie miejsce na takie dyskusje, ale moim zdaniem przesadzasz gwałtownie. Po prostu tak jest, że niektóre profesje są uzależnione od warunków zewnętrznych i tyle. Jak leży mgła nad lotniskiem, to samolot też nie wystartuje. Możesz się upierać, że zapłaciłaś, ile chcesz. Odszkodowanie i nocleg w hotelu dostaniesz wtedy też tylko przy luksusowym pakiecie, a bilet miesięczny na komunikację miejską takim nie jest. Jak zasypie ulice, to trzeba liczyć się, że dostawy działają z opóźnieniami, bo to nie zależy tylko od jednego czynnika i trudno tu mówić o błędzie firmy kurierskiej, jak samochód stoi godzinami w korku. Albo wypada chyba tylko naprawdę przenieść się do kraju, gdzie klimat jest lepszy i nie zakłóca wygodnego życia. ;-) A w Niemczech to jest tak, że za odśnieżanie chodników w mieście odpowiedzialni są prywatni właściciele i lokatorzy domów, więc ludzie biorą osobiście łopaty do łapy i nie czekają na nikogo. Wtedy żadna starowinka nie musi bać się o efekty rehabilitacji w drodze do najbliższego sklepu. Więc może zamiast psioczyć na niewiadomo kogo, po prostu wziąć przykład?
            • maith Re: wysyłki DPD 04.12.10, 11:00
              nomina napisał(a):

> A ja trochę się postawię :) - jako klienta DPD, jeśli moja firma korzystałaby z
              > ich usług, mając pewne zobowiązania finansowo-kontraktowe (w końcu zamówienie
              > to forma kontraktu), i jako klienta docelowego - kupującego w sklepie - guzik m
              > nie obchodzą kłopoty firmy z pogodą.

Spokojnie :) Problem naprawdę dotyczy całego kraju i w tej sytuacji trochę luzu nie zaszkodzi. Jeśli rozkład jazdy pociągów przestał obowiązywać, miasta co jakiś czas są totalnie zablokowane, a pod Warszawą ponoć nawet zdarzył się korek, który rozładowali dopiero po 24 godzinach, to warto wziąć na luz :)
              Co Twoim zdaniem powinni zrobić? Wpisać w regulaminie kilkukrotnie przedłużone terminy w listopadzie i grudniu? Bo szybciej niż to możliwe i tak nie dojadą.
              To ja już wolę, żeby reagowali na bieżąco, zrobili wszystko co możliwe, żeby zrealizować zamówienia z jak najmniejszym opóźnieniem i napisali do klientów, jak aktualnie wygląda sytuacja.
              • looz-erka Re: wysyłki DPD 25.12.10, 12:32
                > nomina napisał(a):
                A ja trochę się postawię :) - jako klienta DPD, jeśli moja firma korzystałaby z
                ich usług, mając pewne zobowiązania finansowo-kontraktowe (w końcu zamówi enie
                to forma kontraktu), i jako klienta docelowego - kupującego w sklepie - g uzik m
                nie obchodzą kłopoty firmy z pogodą.

Jakiś czas poczytuję forum, ale dopiero ten wątek skłonił mnie do rejestracji.
                Nomino, szanuję Twoje prawo do prezentowania swojej opinii, ale mam wrażenie, ze nie do konca przemyślałaś konsekwencje wprowadzenia w zycie Twoich postulatów.
                Oczywistym jest, ze pogoda, taka jaka była w grudniu zawsze będzie wpływac na szybkośc transportu, jakąkolwiek drogą nie odbywałby się on. Oczywistym jest, ze opoznienia nie sa winą firm kurierskich, a kwestia od nich niezależność. Ty proponujesz ich odpowiedzialnośc ( poprzez np darmowe przesyłki ) mimo braku winy, za zjawiska, których nasilenia nie sa w stanie przewidzieć, ani im zapobiec, która to odpowiedzialnośc miałaby masowy charakter, dotyczy bowiem wszystkich kontrahentów w jakimś okresie. Firmy kurierskie muszą na siebie zarabiać, wiec taki zwrot musialby być ubezpieczony, albo pokrywany z zysków. Rachunek ekonomiczny jest prostu, aby sfinansowac taki zwrot, musiałby wzrosnąc koszt pojedyńczej przesyłki w ciągu całego roku, a więc każdy z nas płaciłby więcej, by na wypadek ekstremalnej pogody, która moze być, ale nie musi, za opóźnienie 1-2 dniowe w przesyłce można było potem coś dostać za darmo..

tylko...to oczywiste, że faktycznie nie za darmo..
                Ja, i jak mi się wydaje po wypowiedziach powyżej, nie tylko ja, zdecydowanie wolę ryzykowac otrzymaniem 1-2 przesyłke z kilkunastogodzinnym opóźnieniem, niż płacić zawsze więcej - i być może nic nie zyskać.
                Tym bardziej, ze innym rozwiązaniem- zapowiadanym zresztą przez effuniaka - jest korzystanie z usług PP. Wielokrotnie dostaje przesyłki priorytetowe tą drogą i wiem, ze dochodzą 2-4 dni , a wiec zawsze później niz kurier. A koszt podobny..

Mam nadzieje więc, że zapowiedz nie zostanie zrealizowana, a że tuż przed świetami dostałam przesyłkę kurierem, to do nadziei mam podstawy :)

a teraz skoro jestem przy głosie...

jeszcze 2-3 tygodnie temu piałabym z zachwytu nad działaniem sklepu. Dostawy były błyskawiczne, zwrot pieniędzy za niedopasowany stanik natychmiast, nawet p. Ewa dzwoniła do mnie, by ustalic nr konta, bo zapomniałam załączyć formularz zwrotu.

NIestety przy ostatnim zamówieniu chyba sklepowi przestał działać e-mail ;).

I dlatego pisze tu, bo tu, jak widze, sklep czyta i pisze ;)
                Po załozeniu zamówienia połaczonego z wymianą uznałam, ze wysyłka moze nastąpic w czasie, kiedy juz wyjadę na Święta, poprosiłam o wysłanie przesyłki na inny adres. Niestety, telefon kuriera stojącego po starym adresem zastał mnie na promie do Szwecji. Na szczęscie sąsiad zgodził sie wziąc przesyłkę, tylko ja nie mogę stanika przymierzyc, bo jestem w innym koncu Polski teraz, termin do zwrotu mi biegnie, nie wiem, czy rozmiar jest dobry...

a nie wiem, bo...
                moje 4 maile z prosbą o pomoc w dopasowaniu rozmiaru i 1 z prosbą o wstrzymanie się z wyslaniem zamówienia do czasu, gdy ostatecznie zdecyduje o rozmiarze zostały całkowicie zignorowane. Chodziło o to, ze mam 2 plunge, każdy troche inaczej lezy, inaczej pasuje i prosiłam o porownanie 3 zamowionego do któregoś z poprzednich ( a noszę je niedługo, wiec się wpasowały we mnie już po złożeniu zamówienia i wtedy róznice się ujawniły ). Odpowiedzi nie otrzymałam żadnej, a po 2 dniowej przerwie w dostępie do netu z racji wyjażdu za granice zastalam maile o zrealizowanym zamówieniu.

Nie rozumiem tego, szczerze mówiąc. NIedopasowany stanik, to nie tylko mój problem.
                Mój, bo musze ponosić koszty ponownej wysyłki, swojego odesłania i koszt stanika na wejsciu rosnie o ponad 20 zł.
                Sklepu, bo pakowanie, przepakowywanie, sprawdzanie stanu towaru zwróconego, zwrot pieniędzy, to kompletnie niepotrzebne czynności.

i czemu i po co ? Ja z zadowolonej klientki wypatrującej kolejnych modeli zrobiłam się klientką sceptyczną zastanawiajacą się, czy mi się chce w takie odsyłanie bawić w razie czego...

Ja, pewnie i tak wrócę, bo mam biust problematyczny, ale ktoś, kto moze przebierac we wszystkich markach ... ?

• figlia82 Re: wysyłki DPD 03.01.13, 10:36
                  z przykroscia stwierdzam ze firma DPD nie zawsze wywiazuje sie z warunkow umowy. Czekam na paczki juz 17 dni i nic. Wczoraj mialybyc doreczone.Wyjechaly nawet z sortowni. Szkoda ze o 12.00 byly tam zpowrotem. Wodpowiedzi uslyszalam ze kurier nie doreczyl paczek z braku czasu....
                  • edik77 Re: wysyłki DPD 04.01.13, 16:05
                    Zgadzam się, że DPD nie wywiązuje się z przyjętych i opłaconych zobowiązań. Tydzień przed świętami oczekiwałam przesyłki, na stronie widniał komunikat :"przesyłka w przechowaniu magazynu" czy coś w ten deseń. Dodzwonić się nie dało, choć próbowałam dziesiątki razy.

Przypadkiem, od kuriera DPD, który przyjeżdża po przesyłki do firmy, w której pracuje mój mąż, dowiedziałam się, iż nie ma kuriera obsługującego moją miejscowość, bo gość się zwolnił, a na jego miejsce będzie ktoś nowy, lecz po nowym roku. Przesyłkę musiałam odebrać sama w siedzibie firmy.

Stokroć wolę Pocztę w tym względzie.
            • maith Re: wysyłki DPD 04.12.10, 11:09
              nomina napisał(a):
              > I potem DPD może dochodzić roszczeń wobec władz
              > miejsko-centralnych, które nie dbają o drogi, nie odśnieżają i z tego powodu DP
              > D nie mógł rozwozić sprawnie przesyłek

To nie tak. Nawet najbogatsza w kraju Warszawa miała ostatnio wielogodzinne przestoje. Czemu? Tramwaje się wykolejały. Najczęściej na skrętach, czyli blokując albo skrzyżowania albo wjazdy do zajezdni. To powodowało, że wszystko stało. Co pługi mogły tu pomóc? Nic. Co można było zrobić? Przysłać dźwig, ściągający tramwaj. Takich dźwigów mamy mniej niż ostatnio zdarzyło się wykolejeń. Efekt? Wszystko trwało. A w innych miastach możliwości reagowania na takie sytuacje są jeszcze słabsze. Mało tego, najczęściej nie ma nawet pieniędzy na odśnieżanie. Bo miasto ma wybór - albo zrobić remont kilku ulic, albo zapewniać bieżące odśnieżanie zimą. To co byś wybrała?
    • yo_anka Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 07.12.10, 01:11
      fajnie ze jest! :)
      chce nabyć go na prezent i mam pytania (do sklepu, lub do kogoś kto korzystał już z prezentu)
      1. czy koszty przesyłki tez można pokryć z tego bonu?
      2. bon to zwykły mail?
      jak do mali przyjdzie na maila to mam go drukować i jakoś ozdobnie zapakować, bo nie będzie w tradycyjnie ozdobnej formie , tylko zwykłego zrobionego przeze mnie wydruku - tak? czy będzie może jakiś kolorowy?
      3. Czy są przewidziane jakieś pośrednie nominały co 50zł w najbliższym czasie np:150zł 250zł?
      4. ile czasu po wpłacie przyjdzie do mnie taki mail?

sorry za naiwne pytania ale chce doprecyzować :)
      będę wdzięczna na info!
      • yo_anka bon prezentowy 07.12.10, 10:34
        miało być w tytule posta
        sorry za błędy
        pisze późno i dzieckiem na kolanach i rożne byki częściej niż zwykle mi się przytrafiają

ad1
        > 1. czy koszty przesyłki tez można pokryć z tego bonu?
        chodzi mi o to ze stanik + gacie + koszt wysyłki czy obdarowana będzie musiała płacoc za wysyłkę osobno (pytam bo to dla osoby która nie ma konta internetowym banku a nie wychodzi prawie z domu)
        • sekretariat_effuniak Re: bon prezentowy 09.12.10, 18:29
          1) Tak, koszty przesyłki też można pokryć bonem. Po prostu wartość zamówienia, niezależnie od tego, co w nim jest.

2) Bon to kod złożony z liczb i liter, wysyłany mailem. Na razie nie ma żadnej szczególnej formy graficznej.

3) Jeżeli będzie zainteresowanie, to możemy wprowadzić nominały pośrednie - 50, 150, 250 PLN.

4) Bon jest wysyłany tak jak zamówienia, czyli w ciągu 1 dnia roboczego od daty zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.
          • yo_anka Re: bon prezentowy 14.12.10, 18:18
            dzięki Ulu za info
            zamówiłam na próbę jeden najpierw w rodzinie, potem kupie drugi tez po świętach urodzinowy na prezent

co do pośrednich nominałów to 150 to akurat na stanik + majtki a 250 na dwa staniki
            przy 100 trzeba dopłacić do staniczka i wysyłki (co przy prezencie niezbyt ładnie wygląda) a przy 200 to na komplet (majty + stanik) z wysyłka nieco za dużo, a jako skąpa poznanianka nie mogę patrzeć na takie coś i mówię nie: marnotrawstwu ;)

tak tylko delikatnie sugeruje :)
    • fauve-love czy jest szansa za zwort po upływie ustawowego.. 07.12.10, 21:05
      czasu?

Obudziłam się jak debil ostatni, ale tak byłam zabiegana - egzaminy, małe dziecko, czarna seria przesiadywania po godzinach w pracy :( że zapomniałam o dacie i moje 10 dni na zastanowienie dawno minęło. Mam dwa czarne HP, każdy przymierzony na około 40 sekund.
      To takie żenadą zalatujące zachowanie - zgadzać się z regulaminem a potem prosić o coś sprzecznego z nim, ale może zdarzało się już, że któraś z Was miała podobny problem?
      • fauve-love "na zwrot" nie "za zwrot" - przepraszam. 07.12.10, 21:07
    • butters77 KONKURS NA MODELKĘ! :-) 10.12.10, 09:42
      Wiele z Was już o tym słyszało - choćby z naszych doniesień na facebooku albo bezpośrednio ze strony sklepu Ewa Michalak - ale dodam i w tym wątku. Otóż marka Effuniak szuka modelki! Szczegóły konkursu na blogu Ewy Michalak :-)

ewamichalak.blogspot.com/2010/12/konkurs-na-modelke.html
    • kwiatek04 HP Chaber 12.12.10, 09:51
      W sklepie pojawil sie nowy model HP Chaber
      www.ewa-michalak.pl/product-pol-133-HP-Chaber.html
      • kryklu Re: HP Chaber 12.12.10, 10:13
        Bardzo mi odpowiada ta estetyka. I ramiączka. i majtki.
        Wszystko na razie teoretycznie. Mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie tak samo.
        Dziewczyny na Balkonetce wyglądają pięknie w Chaberku.
        • metia Re: HP Chaber 12.12.10, 10:18
          Informacje o modelach powinny być chyba w innym wątku (Effuniak - 11)?
          • kryklu Re: HP Chaber 12.12.10, 10:28
            Racja :)
          • kwiatek04 Re: HP Chaber 12.12.10, 11:16
            Oczywiscie, ze recenzujemy staniki w watku producenta, ale informacje o tym, co jest dostepne w sklepie wydaje mi sie, ze powinny byc zamieszczone w watku sklepowym ;)
            • kryklu Re: HP Chaber 12.12.10, 11:22
              Też racja :D
        • sylwia-osama Re: HP Chaber 12.12.10, 11:45
          Takie ramiączka chętnie bym widziała w jakiś staniku w pełnej rozmiarówce. Chciałabym spróbować retro ramiączek :)))
        • 3_asiunia kryklu, 13.12.10, 15:05
          a skąd wiesz jak wyglądają majtki? chyba nie ma zdjęcia jeszcze...
          • kryklu Re: kryklu, 13.12.10, 15:48
            3_asiunia napisała:
            > a skąd wiesz jak wyglądają majtki? chyba nie ma zdjęcia jeszcze...

Ale jest opis :)
            Myślę że są podobne do tych wysokich fig turkusowych i fuksjowych. Właśnie ta wysokość mnie cieszy.
            • 3_asiunia Re: kryklu, 13.12.10, 17:07
              uff, opis widziałam, ale nie mam doświadczenia z wysokimi figami. A dostanę chaberka na gwiazdkę, więc chciałabym zobaczyć wcześniej gatki :) A czy one są nieco korygujące? Rozmiarowo takie jak stringi?
              • helejabea Re: kryklu, 13.12.10, 17:26
                Gatki są wysokie, w pełni korygujące. Widziałam je w naturze - śliczne. Jak się jest pomiędzy rozmiarami, to należy brać te mniejsze.
                • 3_asiunia halebaja, 13.12.10, 18:36
                  dziękuję za podpowiedź:) to skuszę się na 40 :) już się nie mogę doczekać jak będę wyglądać w takich dziwadełkach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka