Dodaj do ulubionych

BiuBiu - 8 - kolekcje biustoprzyjazne

04.10.10, 21:18
Wątek poświęcony probiuściastym ubraniom BiuBiu, autorstwa naszej
forumki La_Parisiene - zapraszam do opisywania konkretnych modeli,
wymiany uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ MODELU - bez
względu na to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o
jakiś, który dopiero planujemy kupić.

Ubrania BiuBiu można oglądnąć i kupić w sklepie internetowym
www.BiuBiu.pl
BiuBiu to krótkie, niepowtarzalne serie, uszyte w Polsce, co kilka
tygodni nowe wzory i kolory.

Odnośnik do poprzednich wątków
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,114243484,114243484,BiuBiu_7_kolekcje_biustoprzyjazne.html
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,112134946,112134946,BiuBiu_6_kolekcje_biustoprzyjazne.html
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,108061079,108061079,BiuBiu_5_kolekcje_biustoprzyjazne.html
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,96869198,96869198,BiuBiu_3.html
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,93003856,93003856,BiuBiu_2.html
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=89658886
Kontakt z La_Parisiene biubiu.pl[@]gmail.com proszę usunąć [] z
adresu.

Stary wątek przekroczył 500 postów - prosimy NIE PISAĆ W STARYCH
WĄTKACH, gdyż powoduje to problemy techniczne.
Obserwuj wątek
    • kasica_k Zig Zac 44 BB/BBB 04.10.10, 23:30
      Kupiłam dziś w Bra Dreams w W-wie na Wolskiej. Rzeczywiście jest bardziej przylegająca niż Do Dżinów. 44 B/BB podkreślało fałdki na plecach, który to problem rozwiązało wzięcie BBB (obawiałam się, że będzie za duże w biuście, ale wcale nie jest). Wzór faktycznie nieco odwraca uwagę od wypukłości, więc zaakceptowałam, choć wolałabym luźniejszą. Dekolt stosunkowo głęboki, full-cup Elomi wystaje, ale Fantasie Savannah, czyli dość przeciętnie zabudowany plunge, chowa się. I nareszcie nie mam za długich rękawów (bo są 3/4 czy tam 2/3 :), a wzorek jest śliczny.

Przy okazji bardzo polecam Bra Dreams, rozwinę w odpowiednim wątku :)
    • dorotaifilip golfy i bluzki szersze na brzuchu kiedy? 05.10.10, 13:02
      Kiedy bedą? Coś już wiecej wiecie?
      • clarisse A płaszczyki wiadomo kiedy? 05.10.10, 15:19
        ... gdzieś czytałam, że w październiku, więc jako że ów już nastąpił - zapytuję czy coś wiadomo o szczegółach :)
        • beata-1978 Re: A płaszczyki wiadomo kiedy? 05.10.10, 17:45
          Podpinam się - na gwałt potrzebuję płaszczyka. A nie chcę kupować gdzie indziej :)
        • anuula12 Och mój Boże... 05.10.10, 17:50
          naprawdę będą płaszczyki? *.* Takie ciepłe? Ojejuńciu!
        • varietta_m Re: A płaszczyki wiadomo kiedy? 13.10.10, 10:39
          Skoro już jestem zalogowana, to tak nieśmiało zapytam, czy wiadomo coś w sprawie płaszczyków? Pytam, bo po prostu do końca października muszę koniecznie coś kupić (potem wyjeżdżam), a jeśli biubiuowe płaszczyki nie zdążyłyby się pojawić do tego czasu, to już niewiele mi go zostaje na znalezienie czegoś zastępczego.
          • la_parisienne.biubiu Re: A płaszczyki wiadomo kiedy? 13.10.10, 11:26
            Płaszczyki niestety nie dotrą do końca października- lajf... wszyscy się spiesza przed 1.11, pierwszeństwo mają stali klienci szyjący 4 rozmiary ;)
            Po co się męczyć z 24 :D
            • kwiatek04 Re: A płaszczyki wiadomo kiedy? 13.10.10, 13:06
              A to beda jesienne plaszczyki czy moze zimowe?
              • la_parisienne.biubiu Re: A płaszczyki wiadomo kiedy? 13.10.10, 13:37
                Kwiatku, zimowe, z wełny parzonej.

Varietta - a to Ty :) nooooo, tym bardziej szkoda, że bez głowy i oczu, zwłaszcza oczu :)

>>A tymczasem idę rzucić się na podłogę machając w nieokreślony sposób rękoma manifestując >>tym sposobem swą rozpacz z powodu płaszczyków.... ;)

<rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl>
                • kamamil Re: A płaszczyki wiadomo kiedy? 14.10.10, 17:17
                  Nie mam pojęcia co to wełna parzona, ale nie mogę się doczekać. Pokażecie prototyp?
                  • ycik Re: A płaszczyki wiadomo kiedy? 14.10.10, 18:12
                    Tak, tak! Pokażcie prototyp, tylko proszę nie na fb... Bo bezfejsukowa część społeczności (w tym ja) czuje się dyskryminowana
                • kwiatek04 Re: A płaszczyki wiadomo kiedy? 14.10.10, 19:31
                  a_parisienne.biubiu napisała:

> Kwiatku, zimowe, z wełny parzonej.

Kwiatek usmiecha sie od ucha do ucha i grzecznie czeka na ich pojawienie sie w sklepiku :DDDD
                  A juz sie balam, ze nie bede miala w czym chodzic zima, tzn. tu w Polsce na wakacjach :P
                • zmijunia.lbn Re: A płaszczyki wiadomo kiedy? 15.10.10, 14:48
                  la_parisienne.biubiu napisała:

> Kwiatku, zimowe, z wełny parzonej.

I będą tak ohydnie szorstkie jak większość wełnianych płaszczy? :(
      • aleksandra_b A fioletowe bolerka? 06.10.10, 11:04
        A fioletowe bolerka kiedy będą? I czy będą jeszcze inne rozmiary Zig Zaca?
        • la_parisienne.biubiu Re: A fioletowe bolerka? 06.10.10, 11:14
          Zigzaca niestety już nie będzie:( wzór ten jest niedostępny w takiej gamie kolorystycznej. Jagodowe bolerka będą w przyszłym tygodniu, mam już surowiec.
          • nomina Zygzak w innych odcieniach? 06.10.10, 16:34
            A będzie zygzakowaty wzór w innych odcieniach? Bo mnie on pasuje i chętnie widziałabym go, jak Mrrau, w różnych wersjach kolorystycznych.
            • swierszczowa1 Re: Zygzak w innych odcieniach? 06.10.10, 17:53
              Ja bym go widziała w trawkowej żywej zieleni :D
              Tez bym nabyła go w innych wersjach kolorystycznych. To moja ulubiona bluzka.
          • anulla1974 Re: A fioletowe bolerka? 07.10.10, 10:31
            A będą 34?
    • la_parisienne.biubiu Kody rabatowe - działają, od dziś jest LB 06.10.10, 10:24
      Dziewczęta, wszystko już gra i buczy!

Kod rabatowy LoBBy zmienił nazwę na LB.

(z niewiadomych dla mnie przyczyn, sklep nie chciał współpracować ze starym hasłem)
      Promocje nie sumują się, czyli kod nie zadziała np. przy cenach promocyjnych/wyprzedażowych.

Kody jednorazowe na 20% dla wyróżnionych w konkursie też już działają, do części osób już je wysłałam, wyszukuję pozostałe maile do wysłania.
    • ptasia Tequila granat, Bolerko, Grey Flower 36 b/bb 06.10.10, 15:40
      Z dzisiejszego mierzenia: tequila b. ładny materiał. Rozmiarowo ok, trochę za długie na mnie rękawy + lekko zjeżdżała z ramion. Może jeszcze kiedyś nabędę. Grey Flower - super :) I długość rękawów, i odcięcie, i dekolt - właściwie każdy stanik się upchnie ;), i materiał (i dlatego bluzka wróciła ze mną do domu). Bolerko - najsłabiej z tego wszystkiego. Rękawy zdecydowanie za długie i takie ogólnie dość obszerne, a przede wszystkim nie podobał mi się materiał - szorstki, niemiły w dotyku i taki lekko włosienicowy z wyglądu.
      Macałam też Tequilę fuksjową - materiał faktycznie cieńszy i 36-tka wydawała się większa od granatowej; nie mierzyłam w końcu, bo 34-ki nie było. Kolor mi się podobał. Oglądałam też Delgado - materiał ok i pomysł na bluzkę, ale ani wersja z żółtym, ani koralem mi nie pasuje kolorystycznie.
    • swierszczowa1 Delgado koral i Tequila granat 34bb/bbb 06.10.10, 17:51
      Ależ sie uczekałam aż pojawią sie w moim rozmiarze. I wreszcie je mam. Delgolado ma trochę nie moje kolory (druga wersja kolorystyczna ma chyba jeszecz bardziej nie moje), ale szalenie podoba mi się wzorek (uwielbiam kontrastowe, wesołe wzorki) i krój. Z krojami Kinga idzie w dobrym kierunku. Kolejne jej bluzki coraz lepiej układają się na ciele. Kochałam moje kocia- kocia i nie wyobrażałam sobie że bluzka może być skrojona jeszcze lepiej. Ale nowości jak zig-zag i delgolado bija kocia.
      I w delgoldo i w tequili czuję sie szczupło, zgrabnie, podobają mi się moje proporcje. Obie bluzki mają fajne długie rękawy i są z miłych miękkich materiałów.
      Ponieważ nie kupuję juz bluzek w żadnych innych sklepach niż w biubiu bardzo czekam na kolejne nowości. Przydałoby się jeszcze kilka różnych bluzek w szafie. I koniecznie coś cieplejszego. Za zimno na chodzenie w samych cienkich.
      • edzia100 A ja poproszę nowe Zig Zaki :-) 11.10.10, 19:46
        Zakochałam się w tej bluzce. Kupiłam z 10 dni temu, a chodzę w niej na okrągło - 38 bb/bbb. Wszyscy pytają, czy mam nowy stanik, albo mówią, że schudłam :-) Dekolt robi mega wrażenie. A tymczasem nie schudłam, stanik to często używany przeze mnie bakłażan Effuniak, a efekt spowodowany jest po prostu idealnym krojem tej bajecznej bluzki :-))) Proszę o więcej takich, w różnych kolorach. I super, że jest we wzorki, bo fałdek żadnych nie widać. Obiecuję, wykupię wszystkie, żeby tylko były w chłodnych odcieniach, kolorowe, takie dla tak zwanych kobiet typu Lato/ew. Zima ;-)
    • la_parisienne.biubiu Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 10:05
      Pokazuję zajawkę nowej bluzeczki, która już za kilka dni będzie dostępna w sklepie.
      Bluzka na zdjęciu jest krótsza od bluzek produkowanych seryjnie i ma szerszy pasek.
      Kolor fioletu pod biustem jest bardziej stonowany, przydymiony, identyczny z kolorami występującymi na bluzce. To co, robimy konkurs na nazwę ?

Relacja z testów nad Tamizą :
      www.facebook.com/BiuBiu.eu?v=photos#!/photo.php?fbid=445527778462&set=a.295676063462.145965.279220768462
      www.facebook.com/BiuBiu.eu?v=photos#!/photo.php?fbid=445528288462&set=a.295676063462.145965.279220768462
      • yaga7 Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 10:19
        Ooo fajna. A jak będzie dłuższa, to jeszcze bardziej fajna ;)
      • kasienka.body Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 10:24
        Świetna!
      • kasiadj07 Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 11:48
        Świetna, niestety marszczenie na brzuchu ją dla mnie dyskwalifikuje - efekt ciąży (przerobiłam lazur, bo mi tak robiła). A szkoda, bo dekolt idealny:)
        • edzia100 Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 12:25
          Kolory piękne, ale faktycznie – "ciążówka" niestety. Nie dla mnie te marszczenia na brzuchu i kolorowy pasek materiału pod biustem :-(
          IMO najlepsze są bluzki kopertowe na górze, odcinane pod biustem, a niżej dopasowane. I bez kolorowego paska materiału tuż pod biustem – pasek materiału może być w talii, w innym przypadku paradoksalnie eksponuje nie biust a brzuch właśnie. Ja mam niestety talię w talii, a nie pod biustem :-(
          • felisdomestica Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 14:46
            Dziewczyny, czy naprawdę uważacie, że jak coś jest opięte na brzuchu, to ten brzuch jest niewidoczny? Pytam bez złośliwości, na poważnie, bo mnie się wydaje, że jest akurat odwrotnie. Co i raz słyszę, że bluzka robi efekt ciązy, bo ma trochę luzu. Ten efekt ciąży to chyba sprawa bardziej psychologiczna, że niby luźna w talii bluzka coś sugeruje. Wydaje mi się, że efekt ciąży to robi sam brzuch :-) i im bardziej bluzka jest w brzuchu dopasowana, tym bardziej go eksponuje.

Tak sobie myślę, że dopóki biubiu będzie się skupiać na dzianinach, zawsze będzie ten problem z brzuchem.
            • maith Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 15:31
              Felisdomestico, Ty to chyba potrafisz sobie wyobrazić tylko albo luz albo od razu opięta ;)
              Nie, ten efekt ciąży to nie jest sprawa psychologiczna. Widać go w lustrze.
              Co ciekawe, różne osoby mają ten efekt w różnych bluzkach.

Taka bluzka jak z zapowiedzi powinna dobrze wyglądać na dziewczynach o stosunkowo wysokiej talii z niskim brzuszkiem. Bo wtedy podkreślony jest najwęższy punkt i z góry wszystko leci płasko, a zanim dojdzie do brzuszka, to ten zniknie w fałdkach. Będzie natomiast wyglądała źle na dziewczynach z chociaż delikatnym, ale wyższym brzuszkiem, bo fałdki się na nim uniosą, tworząc efekt ciąży. Jednocześnie takiego wyższego brzuszka np. w Delgado, dzięki konstrukcji i paskom prawie wcale nie widać. Na marginesie to samo Delgado na tej pierwszej dziewczynie też powinno dobrze leżeć.
              Też pomysł, żeby rezygnowali z dzianin ;)) Zresztą na stronie widzisz, że mają i tkaniny i dzianiny.
              • felisdomestica Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 22:39
                Mam własnie taką oponkę pod biustem, a pod nią jeszcze brzuszek. Niestety opięte bluzki biubiowe wszystkie te fałdki demaskują mi bezlitośnie. Wszystkie oprócz koszul, które nie są dzianinowe.
                Czy ta bluzka np. coś ukrywa?
                balkonetka.pl/katalog/bra/biubiu-cabernet-38bbb
                Moim zdaniem ukazuje najdrobniejszwe fałdki na szczupłej skądinąd varietcie.
                albo ta?
                balkonetka.pl/katalog/bra/biubiu-sun-flower-44-bbb
                • maith Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 00:21
                  Wszystko zależy od figury.
                  I brzuszki i wcięcia w talii mamy po prostu różne i w różnych miejscach.
                  Na marginesie brzuszek nie musi oznaczać fałdek.
                  Kasiadj07 wygląda po prostu inaczej niż Ty. Wyraźnie napisała, że nie ma figury jabłka, a to co Ty opisujesz sugeruje jabłko właśnie.
                  Różnimy się i tyle.
                  Są figury, gdzie najlepiej schowają brzuszek takie luźniejsze fragmenty.
                  A są takie, którym poluźnienie tylko brzuszek wyolbrzymi.

Po prostu warto znać swój typ i szukać właściwych dla siebie propozycji.
                  • felisdomestica Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 01:33
                    Oj nie :-). Jabłkiem to na pewno nie jestem. Każdy może mieć fałdki, niezaleznie od typu figury.
                    • maith Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 02:08
                      felisdomestica napisała:

> Każdy może mieć fałdki, niezaleznie od typu figury.
                      Podobnie jak może ich nie mieć, mając brzuszek. No po prostu różne jesteśmy :)
                • ganbaja Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 08:06
                  Dla mnie najlepszym maskowaniem brzucha było Kocio oraz Cabernet.
                  I takich oczekuję najchętniej.
                  Dodatkowo w Cabaernet była możliwość regulacji. Rewelacja. niestety nie załapałam się bo paski były źle wszyte i musiałam zrobić zwrot a potem już nie było rozmiaru.
                • varietta_m Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 10:22
                  Hmm... jako że zostałam tu zaprezentowana, to się odezwę (rzeczywiście dziwne uczucie jak się w necie - nawet jeśli to Lobby, niespodziewanie znajduje zalinkowane własne zdjęcia - nawet bez głowy... :/).
                  Cabarnet rzeczywiście dosyć mnie opina, ale mam wrażenie i nie tylko ja, że tak na żywo (a nie na zdjęciu) te marszczenia dosyć fajnie odwracają uwagę od fałdek i ogólnie dobrze się w nim czuję, zwłaszcza że uwaga większości przy takim dekolcie jest nieco wyżej ;) . Z resztą pod rzeczy bardziej obcisłe, czy z lejących materiałów, jak biubiuowa wiskoza zwykle idą majtasy jak te od Bridget Jones i wtedy wszystkie fałdki mam po prostu w nosie ;P
                  ...swoją drogą szczupła to ja niestety byłam jakieś 10kg temu ;)
                  • la_parisienne.biubiu Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 11:36
                    Varietto - dla mnie wyglądasz super-ekstra zgrabnie. Jestem przeciwniczką zdjęć bez głowy, z niefajnej perspektywy, z bliska - potrafią zepsuć cały efekt, który bluzka może dawać.
                    W ogóle bardzo lubię te bluzkę, wiem jestem nieskromna, ale ubrałam w nią niejedną kobietę i widziałam jak świetnie wyglądały.
                    Nie uważam, żeby był to styl babciny, jak twierdza młode balkonetkowiczki.
                    Być może zdjęcia na młodocianej, szczupłej dziewczynie, w odlotowej stylizacji - jak w h&m www.stylistka.pl/h-m-fashion-against-aids/ pokazywałyby moje ubrania z innej strony, ale o gustach polemizować nie będę :)
                    • varietta_m Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 12:00
                      Jak dojdzie do mnie z powrotem Effuniak (niestety musiał iść do reklamacji) i znajdę jakiegoś fotografa to może podrzucę do Ciebie zdjęcia głowowe :P konta na FB nie posiadam, więc inaczej chyba się nie da.
                      A jak na żywo wyglądam w Cabernecie, to sama widziałaś (to ja Ci zawracałam głowę przed wizytą pani od programu do wykrojów ;P) i jak już napisałam ja się w nim dobrze czuję i też go BARDZO lubię :)
                      Styl BiuBiu moim zdaniem nie jest babciowy. Nie jest szumny i superhipermodny, ale ja tego (na razie) nie oczekuję.Jest fajną podstawą do codziennych ciuchowych miksów :) Firma przecież jest jeszcze jakby nie patrzeć młoda, trudno żeby na warunki jakie posiada szalała z kolekcją nie wiadomo jak bogatą. Na te moce przerobowe, na jakie może sobie na ten moment pozwolić, idzie pełną parą, przynajmniej w moim odczuciu i ofertę ma taką jaką może dać. Jak Kinga będzie miała kilka prężnie działających szwalni, materiał jaki sobie zażyczy, to oferta modeli, wzorów itd też na pewno będzie odpowiadała większej ilości klienteli, bo będzie bardziej różnorodna. Czego z całego serca życzę :)

A tymczasem idę rzucić się na podłogę machając w nieokreślony sposób rękoma manifestując tym sposobem swą rozpacz z powodu płaszczyków.... ;)
                  • felisdomestica Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 14:10
                    Mam nadzieję, że się nie obraziłaś za zalinkowanie twojej fotki :-).
                    Co do bluzki, to wydaje mi się, że gdyby tkanina pod biustem byla nierozciągliwa, i w kształcie lekko trapezowatym (nie falbankowatym) to nikt by się obecności fałdek nie domyślił. Podałam twój przykład, bo jesteś właśnie raczej szczupła, a mimo to bluzka twoje fałdki wydobyła.

Mnie się podobał fason tuniki satynowej. W odpowiednim rozmiarze mogła zamaskować różne braki lub nadmiary :-). Ale, jak rozumiem, "nie robiła talii', więc nie cieszyła się wielkim wzięciem...:-(. Czekam aż schudnę i bedę ją nosić z ptzyjemnością.
                    • nomya Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 14:29
                      Wiesz co felisdomestica, bardzo nieładnie, że dziewczynie zgrabnej, szczupłej, mającej rozm. 38 na podstawie niefajnych obciętych fotek bluzki wmawiasz jakieś fałdki. Jeśli masz parcie na zupełny brak brzuszka i to chcesz strojem osiągnąć, to się wychudź do rozmiaru zero i będzie ok, ale nie wmawiaj normalnej kobiecej sylwetce jakichś fałd, których nie ma :/
                      • varietta_m Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 15:28
                        Nomina, spokojnie ;) Nikt przecież nikogo nie obraził jakimś nieprzyjemnym komentarzem - dyskutujemy, każdy może mieć swoje zdanie :) Fałdki mam, rozmiar tu nie ma nic do znaczenia, zwłaszcza, że ja mam 155cm i inaczej wygląda u mnie rozmiar 38 niż np. u dziewczyny chociaż 10cm wyższej ;)
                        • nomya Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 15:40
                          Mam dokładnie tyle samo wzrostu co Ty i też kiedyś nosiłam rozm.38 :) Nie przypominam sobie, bym miała jakieś fałdki i co patrzę na swoje fotki z tamtego okresu za nic w świecie nie mogę się doszukać żadnych fałd, więc luzik :) Nie wkręcaj sobie, bo wpędzisz się w niepotrzebne kompleksy ;)
                          • varietta_m Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 15:53
                            To już nieco zbacza z tematu ;)
                            Nie zamierzam nikogo przekonywać do tego czy mam fałdki czy nie. Ja wiem że tam są nie wmawiając sobie niczego, nawet w noszonym przeze mnie 10kg temu rozmiarze 36 ;) a to za sprawą tego, że po prostu już od dłuższego czasu niewiele się ruszam, w sensie uprawianego sportu, czy chociażby spacerów - ciało flaczeje :P zwłaszcza jak się jednocześnie tyje...
                            Proponuję zakończyć już temat fałdek ;) bo nic z niego chyba konstruktywnego nie wyniknie.

...nigdy nie sądziłabym, że mój brzuch wywoła taką dyskusję ;D
                      • varietta_m Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 15:29
                        *Nomya - przepraszam za pomyłkę w nicku :)
                      • felisdomestica Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 16:37
                        A po co ta agresja :-)? Koleżeńskość nie polega na zaprzeczaniu istnienia niedoskonałości. Nie ma nic gorszego niż nieszczery przyjaciel.
                    • akna Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 14:29
                      felisdomestica
                      Idąc Twoim tokiem myślenia, osoby w rozmiarze większym niż 36 powinny nosić luźne worki?
                      Nosiłam dzianinowe dopasowane bluzki będąc w rozmiarze 44 i nie patrzyłam na wystające fałdki.
                      A Cabernet przyciąga wzrok na dekolt a nie na fałdki na brzuszku. Jest to bluzka, w której słyszę najwięcej wow, gdy ją mam na sobie.
                      A i mam gdzieś to jak ktoś ocenia czy widać mi wałki czy nie. :) Ważne jest to, jak się czuję w danej bluzce . I myślę, że większość dziewczyn na forum ma podobne odczucia.
                      • felisdomestica Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 16:27
                        akno, nie chodzi o to że ktoś mnie ocenia. Ja sama jestem dla swoich ciuchów najbardziej wymagającą recenzentką. To mnie przeszkadzają uwypuklone fałdki, nie innym. Można oczywiście mieć inne oczekiwania co odzieży, ja jestem perfekcjonistką :-).
                        Nie uważam, że osoby nieco tęższe powinny nosić luźne worki. Ale uważam też, że dokładnie odwzorowująca kształt ciała dzianina nikogo nie wyszczupli.
                        • maith Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 17:10
                          I fajnie i każda z nas sama recenzuje swoje ciuchy przed lustrem. Porównując je do innych ciuchów. I dopasowując do indywidualnych cech SWOJEJ figury.
                          A że bluzki z BiuBiu, nawet te blisko ciała, nie oblekają po prostu, tylko mają odpowiednią konstrukcję, to tak, są osoby, które wyglądają szczuplej w biubiowych bluzeczkach dzianinowych blisko ciała niż luźniejszych. No różne po prostu jesteśmy no ;)
                    • varietta_m Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 15:24
                      Felisdomestica - nie, nie obraziłam się :) tylko trochę dziwnie poczułam
                      Co do moich fałdek bądź ich braku - SĄ i to na takim poziomie zaawansowania, że mało co je kryje. Owszem, zgadzam się z Tobą, że materiał je wydobywa, ale już krój bluzki akurat raczej je ukrywa.
                      Napisałaś o tunice, niestety - "nierobienietalii" u mnie tworzy efekt klocka całościowego, chyba, że w połączeniu z dopasowanym dołem, a że na dole nie mam się czym za bardzo chwalić przy 155cm :P to dopasowany dół odpada i wolę uwagę zatrzymywać na górze ;)
                • nomya Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 11:03
                  Mam własnie taką oponkę pod biustem, a pod nią jeszcze brzuszek. Niestety opięt
                  > e bluzki biubiowe wszystkie te fałdki demaskują mi bezlitośnie. Wszystkie opróc
                  > z koszul, które nie są dzianinowe.
                  > Czy ta bluzka np. coś ukrywa?
                  >
                  rel="nofollow">balkonetka.pl/katalog/bra/biubiu-cabernet-38bbb
                  > Moim zdaniem ukazuje najdrobniejszwe fałdki na szczupłej skądinąd varietcie.
                  > albo ta?
                  >
                  rel="nofollow">balkonetka.pl/katalog/bra/biubiu-sun-flower-44-bbb

felisdomestico, nie mogę się z Tobą zgodzić odnośnie Caberneta bezlitośnie demaskującego brzuszek. Tak nie jest, a przykładowe zdjęcia, do których wrzuciłaś link są tak niefortunnie z bliskiej odległości zrobione, że faktycznie ma się wrażenie, że autorka jest grubsza niż w rzeczywistości, w dodatku nie jest tam pokazana cała sylwetka tylko jej mały fragment i stąd to niekorzystne wrażenie wizualne. Sama mam 2 Cabernety, a mam nadwagę i czuję się w nich świetnie, parę razy usłyszałam bardzo miłe komplementy, że świetnie w nich wyglądam, zresztą sama widzę jak się to prezentuje na moim brzuchu, drapowane boki świetnie odciągają uwagę od fałdek ;)
                  Natomiast Sun Flower to już inna bajka, bo właścicielka ma go w rozm. 44, więc nie jest szczupłą osobą, no i tutaj nic jej nie może wyszczuplić w tym akurat wzorze na tkaninie, a i dekolt optycznie dodatkowo poszerza ramiona, ale taka bluzkę sobie wybrała i widocznie jej się podoba. Każdy kupuje to, co lubi i w czym dobrze się czuje, a już efekt końcowy w każdym przypadku będzie inny ;)
                  Nie wzięłaś również pod uwagę tego, że każda dzianina niestety ma to do siebie, że opływa kształty, więc jeśli ktoś ma tych kształtów trochę więcej, to żaden fason ciucha z dzianiny go nie ukryje i nie ma się co czarować ani oczekiwać, że wszystko gdzieś tam cudownie pod dzianiną zniknie. Uważam, że co jak co, ale w Cabernecie udało się osiągnąć maksimum tego, co można osiągnąć z dzianinowego materiału :)
                  • felisdomestica Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 13:59
                    Ależ własnie mówisz to co ja, czyli że dzianina nie kryje fałdek :-).
                    Varietta jest raczej szczupła, ale fałdki jej widać, choć nie musi tak być.
                    • maith Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 14:10
                      Ja tam nie widzę żadnych fałdek nosicielki.
                      To że bluzka ma własne fałdki, to taki styl, tak ma być.
                      A zdjęcie i tak jest z robione z perspektywy "pełna analiza" ;)

Na marginesie pamiętam, była kiedyś taka bluzka... jedną z jej wersji był lazur i ona mogła mieć marszczony dół, który właśnie też potrafił fajnie u wielu osób tworzyć wrażenie "to jest taki fajny styl bluzki, a ona jest szczupła". Ja akurat potrzebowałam tam wersji gładkiej, ale potrafię docenić, kiedy coś bardzo pomogło innym :)
                      • maith O wreszcie mi się otworzyło 13.10.10, 14:25
                        Przy fotce z SunFlower sprawa jest jasna.
                        Te bluzeczki są dłuższe. Dlatego ona tak założona podcina brzuszek tą samą metodą, którą robi to kostium jednoczęściowy. Ale wystarczyłoby ją tylko lekko podwinąć, żeby kończyła się jak tankini :) Tą metodą ta sama bluzka zamiast podkreślić brzuszek pomogłaby go schować.
                        Bo tutaj, co widać mamy przykład owszem brzuszka, ale gładkiego. Dlatego gładki materiał jest jak najbardziej dla niej, tylko długość trzeba troszkę poprawić :)
                    • nomya Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 14:13
                      Tak, dzianina z zasady eksponuje kształty, taka "natura" dzianinowych tkanin :) ale Cabernet eksponuje to, co trzeba, a fałdki kryje na tyle, na ile te fałdki da się ukryć (co na pewno nie jest możliwe przy dużym rozmiarze ciucha i to w sytuacji, kiedy kobieta w rozm. 48 kupuje sobie np. 44- i to się zdarza, co widać na balkonetce), do fasonu bluzki nie można się przyczepić, że jest to fason pogrubiający, bo tak nie jest :) I o to mi chodziło w poprzednim poście. Ja u varietty nie widzę żadnych fałdek, co najwyżej te od bluzki ;) Dziewczyna zrobiła zrobiła zdjęcia takie jakie zrobiła i tyle. Jestem przekonana, że przy ujęciu całej sylwetki wygląda mega zgrabnie i seksi :)))
            • kasiadj07 Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 15:38
              Bo widzisz, u mnie jest tak, że ja mam oponkę pod biustem nad pępkiem, a poniżej wcięcie. Jak jeszcze na tej oponce mam marszczenie, to tego wcięcia wcale nie widać, a cały brzuch wygląda na dużo większy. Tak samo miałam w pierwszej bluzce, którą mierzyłam kiedyś u Kingi na zlocie i wyglądało to paskudnie. I podobnie wyglądałam w lazurze, ale że była wyprzedaż i kolory moje, to kupiłam i przerobiłam sobie. I niestety nawet jak chudnę, to w ta moja oponka jest najbardziej oporna:(
              Nie wiem, może w takiej bluzeczce będą wyglądały dobrze osoby o figurze jabłka, ja na pewno nie. A jeśli komuś ma pasować, to jestem za. Ale tkanina tak piękna, że ja bym chciała coś takiego z gładkim dołem.
              Tak poza tematem, to ja obcisłe bluzki noszę dopiero od niedawna, dopiero jak dzięki dobrym biustonoszom i lobby zaakceptowałam siebie i swój brzuch:) I teraz, nosząc właśnie takie dopasowane ubrania (prawie tylko Biubiu), ciągle słyszę od różnych osób, że schudłam i fajnie wyglądam:)
            • edzia100 Re: Bluzeczki z podwyższonym stanem 12.10.10, 17:13
              No cóż, nie wiem, czy jest jakaś jedna prawda, ale są prawdy subiektywne ;-) W "ciążówce" - mam na myśli wszystkie ubranka z tzw. podwyższonym stanem – czuję się nieproporcjonalnie, grubo i pokracznie. Co więcej, nie lubię tego typu ubrań nawet na bardzo szczupłych osobach - szczególnie od czasu, gdy zdarzyło mi się bezmyślnie zapytać koleżankę (b. szczupłą), czy jest w ciąży ;-) A właściwie to spontanicznie zareagowałam (O, Asia, jesteś w ciąży, super!). Nie była niestety. W bluzkach, które eksponują biust, a jednocześnie talię, czuję się super. I takie też słyszę komentarze, więc to się jakoś przekłada. Ale wiem, że inne dziewczyny lubią takie bluzki z podwyższonym stanem, więc cóż, degustibus... I oby znalazło się dla każdego coś miłego :-)
      • aadrianka Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 11:59
        Moje pierwsze skojarzenie i propozycja nazwy - Secesja:)
        • reska Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 14:01
          Mnie się bardzo podoba, wreszcie krótka bluzka, długie eksponują mi brzuch. Szkoda tylko, że rękawy są takie długie, to moja największa bolączka w biubiowych bluzkach:(
          • mania_aniam Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 15:27
            Dobrze, ze bedzie opcja bez opinania brzucha. Ja mam troszke oponki i zawsze nosze luzniejsze, bo nie przepadam, jak mi go cos opina (imo jest bardziej widoczny).
      • nomina Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 15:38
        No ja wiedziałam, ja wiedziałam, że tak będzie :(. Że po zobaczeniu kolejnej bluzki BiuBiu zachowam się jak... kolekcjoner w sklepie z dopalaczami ;).

A nazwa? Kiedyś Oriflame miał taką szminkę - szary, przydymiony fiolet, nazywała się Autumn Mist. I ta bluzka tak mi się kojarzy - Jesienna Mgła, Jesień na Wrzosowisku (brzmi jak jeleń na rykowisku...), Wrzosowisko we Mgle, Mglisty Wrzos, Wspomnienie Lata ;), Lawendowe Wzgórze itp.

Wiesz, Kingo? Dokonałaś cudu. Bo ja NIENAWIDZĘ robić ciuchowych zakupów. Jak ktoś chce mnie ukarać, niech mnie wyśle po jakieś ubranie. Nawet z bezlimitową kartą kredytową.
        A na widok Twoich bluzek wyje we mnie pies Pawłowa...
        • slotna Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 15:57
          Moim zdaniem powinna sie nazywac po prostu Tamiza :)
          • fanaberia.fanaberia Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 16:06
            > Moim zdaniem powinna sie nazywac po prostu Tamiza :)

Po trzykroć tak!!! A niebieska - Sekwana.
            A gdybym miała się rozmarzyć, to czarna - Kongo, zielona - Orinoko, a żółta Jangcy.
        • la_parisienne.biubiu Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 18:07
          Nomina - o, to to właśnie- bingo! w dobrym kierunku poszłaś :)

Dodałam zdjęcie prototypu, który jest :
          a) krótszy
          b) ma za długie rękawy
          c) ma za szeroki pasek, w związku z czym zaburza to proporcje
          d) jest bardzo umarszczony, za bardzo, co daje taki hmmm...efekt falbanki

Jak zwykle zostałam źle zrozumiana :D już żałuję, że nie doczekałam do zdjęć u fotografa,
          bo teraz już wszyscy będą pamiętali tylko to pierwsze zdjęcie.

I jak zwykle padło hasło "efekt ciąży" :D ale to przewidziałam, nawet miałam poważne obiekcje czy robić kolejną luźną bluzkę (bo po niej będzie następna, troszkę inna, bez paska pod biustem) ale stwierdziłam, że zrobię, bo ciągle słyszę zarzuty, że wszystko jest blisko ciała.
          Wszystko co nie jest blisko ciała, zostaje okrzyknięte "efektem ciąży", przyzwyczaiłam się.
          Przykładem jest lazur - który na wielu dziewczynach wyglądał rewelacyjnie, jedna z Was, pokazała zdjęcia z balkonetki - komentarze były pełne zachwytu- jaką piękną figurę masz.....
          A był najgorzej się sprzedającym modelem, co dla mnie najśmieszniejsze - najszybciej sprzedały się małe rozmiary, osoby o obfitszych kształtach zaraz krzyczały "ciąża" ;D

Oczywiście, nie dla każdego wszystko, nie twierdzę, że każda sylwetka będzie dobrze wyglądała w takim fasonie, absolutnie, nie chciałabym być znów źle zrozumiana :)
          • kasiadj07 Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 18:29
            Kingo, bo na przyszłość musisz szyć różne fasony z takiej pięknej dzianiny - grono zadowolonych klientek będzie maksymalnie duże:)
            A lazur, jak już wyżej pisałam u mnie robił efekt ciąży - odprułam dół i wszyłam bez marszczenia - wyglądam w niej teraz lepiej, ale nie tak dobrze jak np w amarancie, który jest dość opięty (o rozmiarze 46 piszę:)
          • nomina Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 19:51
            Paryżanko, mam dalej wysilać szare ;)?

A co do dyskusji - nie stresuj się, to tylko takie grymaski, żeby rozładować napięcie oczekiwania. I tak Cię kochamy miłością bezgraniczną :)!
            • la_parisienne.biubiu Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 20:57
              Nomino - nie umiem się zdecydować która najlepsza, ale Twoje propozycje bardzo, bardzo mi się podobają. Może jeszcze dorzucisz jakąś nazwą do podobnej bluzki, luźniejszej w ten sam motyw, ale kolorystyka granatowo-niebiesko- szarawo- śliwkowo- turkusowa?
              Wysiłek Twój wynagrodzę.

Kasiu, Nomino - może zabrzmiało to jak foch, ale ja pisząc to się śmiałam, szyjąc bluzkę też komentowałam do Akny, że zaraz na LoBBy będzie "ciąża" :D :D :D ja się nie stresuję, ani nie angażuję emocjonalnie czytając komentarze - ja się relaksuję, po stresach całego dnia :)
              • nomina Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 21:15
                Hm, skoro kolorystyka granatowo-niebiesko- szarawo- śliwkowo- turkusowa, to mnie się kojarzy z odcieniami morza w zależności od pogody. Morskie opowieści ;), Marina, Neptunka, Oceania, Atlantyda, tak na pierwszy rzut synaps :).

Jak będziesz miała zielono-niebiesko-fioletowo-żółto-brązowo-jakiś tam, to może być Kameleon :). Albo Impresja względnie Picasso.

Jestem trochę skrzywiona, bo właśnie kilka dni temu skończyłam tę komedię retro, o której mówiłam na Offtopach, i tam bohater przebrany za ekscentryczną artystkę tworzy takie biżuteryjne instalacje w różnych odcieniach i dla przydania im ekscentryzmu i jednocześnie zakpienia z odbiorców nadaje im nazwy typu "Blask marzeń", "Kameleon uczuć", więc same takie abstrakcje przychodzą mi go głowy :).
                • la_parisienne.biubiu Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 21:17
                  Ty to masz fantazję :D
                  Ale mnie chodzi o to, by nazwy się ze sobą łączyły, niekoniecznie tak jak power-flower i sun-flower, ale coś co będzie miało wspólny mianownik :)
                  • nomina Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 21:56
                    A mogę pomyśleć jutro :)?
                    • la_parisienne.biubiu Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 22:03
                      A czy ja powiedziałam, że dzisiaj :D
                      • nomina Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 23:39
                        Jak pisał Kaczmarski - szare (dalej) się szarpią, więc rzucam propozycję:

Cykl Impresja:

Impresja Jesienna - Mgła nad wrzosowiskiem,
                        Impresja Letnia - Nadmorski poranek (Kasieńkowa Mglista zatoka brzmi bardzo intrygująco).

Jak zrobisz granat z zielono-żółto-fioletowo-czerwowo-czy coś w tym stylu-maziajami, to jeszcze
                        Impresja Zimowa - Zorza polarna,

A jak w kolorach brązu, piasku, ziemi, zieleni, tudzież zieleni z czerwienią, chabrem, żółcieniami, to możesz mieć jeszcze Impresję Letnią - podtytuł zależny od kolorów, np. Dumka stepowa :D.

A teraz poproszę cykl historyczny. Marzy mi się bluzka w stylu rokoko, ale taka seksiasta, i mam do niej nazwę Rocoquette :). Ale chętnie widziałabym też coś inspirowanego barokiem i innymi epokami.
                        • ptasia Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 11:03
                          Wymieniałam moje propozycje już na FB, ale skoro wrzosowisko, to może geograficznie i wrzosowa Yorkshire, a niebieska np. Devon lub Kornwalia?
                        • kasienka.body Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 11:11
                          > A teraz poproszę cykl historyczny. Marzy mi się bluzka w stylu rokoko, ale taka
                          > seksiasta, i mam do niej nazwę Rocoquette :). Ale chętnie widziałabym też coś
                          > inspirowanego barokiem i innymi epokami.

Się podpisuję obiema rękami ;)
                  • kasienka.body Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 22:24

To ja sladami Nominy drugiej bluzeczce proponuje: Jesienna Burza, Jesienny Szron, Jesien nad Oceanem, Jesien nad Zatoka, Mglista Zatoka, Autumn Frost :)
          • maith Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 13.10.10, 00:34
            Po pierwsze nie bój się pokazywać zdjęć nawet wersji mocno początkowych i różniących się. Nic się nie stanie, ostateczna wersja przecież i tak znajdzie się w sklepie z opisem, a my lubimy te wstępne pokazy :)

A po drugie to dobrze, że robisz różne bluzki. I przylegające i luźniejsze i marszczone. Bo jesteśmy różne. I to co u jednej z nas zrobi efekt ciąży, u drugiej ślicznie zamaskuje co trzeba a podkreśli co trzeba.

Ps. Skojarzenia z wrzosowiskami bardzo na miejscu.
      • akj77 Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 16:02
        Krój dołu przypomina Empire, czy mi się wydaje?
        Taka krzyżówka między Empire a Do dżinów.
      • akj77 Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 17:17
        No i podoba mi się to połączenie fioletowego materiału z wzorzystym.
        Model nie dla mnie, ale ja się ostatnio obkupiłam, a niższe dziewczyny ucieszą się z długości.
        • slotna Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 17:31
          > No i podoba mi się to połączenie fioletowego materiału z wzorzystym.
          > Model nie dla mnie, ale ja się ostatnio obkupiłam, a niższe dziewczyny ucieszą
          > się z długości.

Zrozumialam wypowiedz Paryzanki tak, ze ta konkretna bluzka-prototyp z fotografii jest krotsza niz te, ktore beda dostepne w sklepie. Czyli wcale nie beda takie krotkie. Ale mozliwe, ze slysze, co chce slyszec, bo mimo nikczemnego wzrostu wole dluzsze gory.
      • inez69 Re: Nowa bluzeczka - zapowiedź 12.10.10, 21:32
        No wreszcie bluzka luźna na brzuchu. Czekamy:)
    • slotna Tequila, grey flower, delgado zabajone, bolerko 12.10.10, 12:29
      Tequila czarna dlugi rekaw 40 BB/BBB - uklada sie o niebo lepiej niz z krotkim 40 B/BB. Zupelnie nie jest obcisla i o to mi chodzilo, podejrzewalam, ze material bedzie taki nie halo. Wydaje sie sztuczny na maksa i tani, tak samo jak w tej z krotkim. Przy czym nie twierdze, ze jest tani czy zlej jakosc, po prostu na mnie robi takie wrazenie. Generalnie bluzka imo nie nadaje sie na zadne wyjscia, ale to ok, bo kupilam ja do pracy.

Grey flower - wzielam 38 BB/BBB jak w obu do dzinow, strzal w dziesiatke, lezy idealnie. Rekawy sa boskie, wzorek sliczny; pierwsze co, to rozwalilam dzyndzola i nie umiem tego teraz zawiazac (ech gupek)

Delgado zabajone 40 B/BB - kolory o niebo lepsze niz na zdjeciach! obie wersje mi nie pasowaly, po zastanowieniu uznalam, ze ta bedzie lepsza i bingo, jest git. W biuscie ciut za mala, ale minimalnie, nie ma o czym mowic - dorwawszy tak skrojona bluzke w normalnym sklepie zawylabym z radosci, ze taka duza w klacie. Slusznie wzielam 40, jest mniejsza od do dzinow/ grey flower, bardziej obcisla. Wygladam w niej bardzo dobrze, dekolt jest swietny, a czarne rekawy wyszczuplaja mi bary.

Bolerko 38 BB/BBB - chyba ten sam chochlik, co podkusil mnie do rozplatania dzyndzola w grey flower, kazal mi wziac 38. Z moim bicepsem?! Za male w ramionach :( Odeslalabym, ale z ROI to kosztuje takie piniondze, ze akurat guzik mi to da. Wiec moze ktos sie wymieni pozniej albo co. No chyba, ze zaraz mi ktos powie, ze bolerka sie rozciagaja, ale przypuszczam, ze raczej odwrotnie?
    • anka-ania Bluzka kuszulowa biała, Bolerko czarne 13.10.10, 13:44
      Zachwycona fioletową Vanity Size 36B czym prędzej zamówiłam białą w tym samym rozmiarze. Czytałam wprawdzie krytyczne uwagi na temat tkaniny w rozmiarach B, ale postanowiłam zaryzykować i przekonać się osobiście. Jeśli najpierw kupiłabym białą, to na pewno zostałaby u mnie, bo dopasowana była perfekcyjnie. Niestety w porównaniu z fioletową, biała tkanina wypada kiepsko, tanio i - jak określiła to koleżanka, dla której też zamawiałam tę bluzkę, ale w rozm. 40B - bazarowo. Jest nieprzyjemna w dotyku i ma IMO brzydką fakturę. Koleżanka nawet nie chciała swojej mierzyć, zniechęcona jej wyglądem. Jednak namówiona przymierzyła i oniemiała z zachwytu nad tym, jak ładnie układa się na biuście. Przy okazji rzuciło jej się też na wzrok, bo kompletnie pominęła fakt, że bluzka jest nieco przyciasna i chciała ją zatrzymać. ;) Pomysł z głowy wybiłam i obie bluzki poszły do zwrotu. Teraz czekamy z nadzieją, że również rozmiary B będą szyte z tej samej tkaniny, co większe.

Bolerko też przyszło do mnie w dwóch wariantach rozmiarowych: 38B/BB dla mnie i 42B/BB dla koleżanki. Tym razem trafiłam z rozmiarem i zniknęły wszystkie mankamenty, które miał rozmiar mniej.
    • la_parisienne.biubiu October... 18.10.10, 21:15
      October
      And the trees are stripped bare
      Of all they wear
      What do I care

October
      And kingdoms rise
      And kingdoms fall
      But you go on...and on...

www.youtube.com/watch?v=w9rbpiLTmhk&feature=related
      • akli-mak Re: October... 18.10.10, 21:55
        :))
      • sylwia-osama Re: October... 19.10.10, 14:28
        October zamówiony, mam nadzieję, że będzie leżał tak jak myślę :)
        Dzięki Ci o Kingo ;) za dłuższą i luźniejszą bluzeczką :) na dodatek w taki ładny wzór :)
    • akna October już w sklepie- zapraszam w imieniu Kingi 19.10.10, 12:28
      www.biubiu.pl/bluzki/z_dlugim_rekawem/october.html
      Na razie zdjęcie zastępcze :)
      • nomina Re: October już w sklepie- zapraszam w imieniu Ki 20.10.10, 16:23
        A jednak October - też klimatycznie, chociaż obstawiałam, Paryżanko, że zdecydujesz się jednak na Tamizę (i doszyjesz pozostałe propozycje rzeczne :)).
    • clarisse Delgado zabaione 40 bb/bbb 19.10.10, 13:13
      Naczekałam się na to Delgado oj :) I wreszcie przyszło, i...
      ... zaszkowało mnie totalnie.

Otóż jest to chyba pierwsza bluzek BiuBiu, które mam (a mam pokaźną kolekcję choć oczywiście nie wszystkie modele) która POWIĘKSZYŁA OPTYCZNIE mój biust :D

No ale po kolei:
      - ROZMIAR W BIUŚCIE
      Przy moim obecnym rozmiarze biustonoszowym ok. 30K (mówię około, bo nie mam żadnego pasującego brytyjczyka, noszę effuniaki 70L i 75K), tj. ścisło 70 pod biustem i luźno 112 w biustonoszu, mój biust w owo 40bb/bbb ledwo co się mieści. Dobrze, że poczekałam na bb/bbb, bo w te mniejsze po prostu bym nie weszła. :)
      - BIODRA I TALIA
      Tutaj mogłabym pewnie wziąć 42 a nawet 44 zgodnie z tabelką, bo ostatnio z talią u mnie coś gorzej. Niemniej jak dla mnie nawet przy 86 w talii (bez wciągania)/80 (wciągnięte) bluzka na dole układa się u mnie dobrze. Zapewne dlatego, że gęste pionowe prążki maskują ewentualne wypukłości, a częściowo dlatego, że jestem niska i większość bluzek BiuBiu (oprócz modeli Kocio-Kocio) muszę optycznie skracać układając poziome fałdki materiału na brzuchu. W każdym razie uważam, że jest dobrze tak, jak jest.
      - RAMIONA
      I tu jest cały myk. Bluzka przepięknie optycznie zwęża w ramionach. Z tym że ja akurat ramiona mam raczej wąskie. Dodatkowe zwężenie powoduje, że ramiona całkiem znikają, a uwypukleniu ulega ten istotny element tuż poniżej - biust mój cudny znaczy.

Skutek jest taki, że mój Mąż na widok mnie w nowej bluzce zrobił wielkie oczy, a w tych oczach zobaczyłam "o rany, aaaaaaale wieeeeelkie" ;-) Co Osobnika bądź co bądź przyzwyczajonego do atrybutów żony było przekomiczne :)

Bluzkę zatrzymuję wychodząc z założenia, że ładnego dużego biustu nie trzeba pomniejszać ;->

W wolnej chwili przejdę się do sklepu na Żelaznej i zobaczę, czy da się tam przymierzyć Delgado koral i czy da się przymierzyć 44bb/bbb - bo może czas już pomyśleć o przesiadce na ten rozmiar :)
    • aankaa vanity size - bordowa 20.10.10, 14:19
      42B (75F) idealnie dopasowana, z odrobiną miejsca na ukrycie oponki :), kolor, materiał na 5+. Dość długie rękawy - musiałam wywinąć mankiety i nieźle się napracować żeby je zapiąć na wzór męskich do spinek
      Jedyne zastrzeżenie - brak choćby jednego zapasowego guziczka :( jak stracę któryś pozostanie mi wymiana wszystkich. A szkoda, bo i guziki są świetne
    • mania_aniam a moze by tak koszula w kratke:)? 20.10.10, 18:21
      Np taka jak ta - www.snobka.pl/artykul/9933/koszula_pull_bear ?
      To moj must have tego sezonu, ale wszystkie jakie mierze wybuchaja na biuscie^^
      Taka wolna inspiracja;)...
      • aankaa Re: a moze by tak koszula w kratke:)? 20.10.10, 21:23
        albo w paski :)
        tylko nie wiem jak konstrukcja (3 zaszewki) wpłynęłaby na wzorek
    • clarisse Bolerko czarne i jagodowe 42bb/bbb 21.10.10, 01:47
      ... bo tylko takie było. W sumie zresztą nie wiem, czym by się miało różnić 40bb/bbb, skoro z tabelki wynika, że to rozmiary w biuście takie same, a tylko w talii się różnią. W biuzkach w noszę i 40bb/bbb, i 42bb/bbb, więc rozmiar w zasadzie mój.

Rzeczone bolerka mierzyłam w Bra-Dreams.

Przemiłe w dotyku - spodziewałam się czegoś bardziej "swetrowego" znaczy grubszego splotu chyba, a jest taka milusia wełenka jakby całkiem hmmm bez faktury? gładka znaczy.

Mierzyłam z różnymi bluzkami: czarne + kusicielka brązowa, czarne + zigzac, czarne + grey flower, jagodowe + zigzac. Guzik - nie pasują na mnie.
      - Jestem niska i trochę co tu dużo gadać przysadzista i te bolerka jakby mnie skracały optycznie :( Może lepsze byłyby do spodni, a ja byłam w długiej falbaniastej spódnicy.
      - Dodatkowo we wszystkich bluzkach z dekoltem kopertowym lub okołotrójkątnym bluzka wyłaziła spod bolerka górą (znaczy widać było wąski pasek materiału bluzki, granicę dekoltu. Może to znaczy, że jednak mierzyłam za małe bolerko i powinnam była próbować 44bb/bbb? W każdym razie wyglądało niefajnie. W kusicielce, która ma dekolt okrągły, tego problemu nie było, ale tu z kolei kontrast był za mały (czarna spódnica - ciemny brąz bluzki - czarne bolerko), żeby cokolwiek było widać
      - Rękawy na mnie o wiele za długie
      - W każdej bluzce, którą mierzyłam, lepiej wyglądałam bez bolerka.
      Znaczy się one nie dla mnie - chyba dla smuklejszych sylwetek po prostu :)
    • clarisse Oktober 40bb/bbb 21.10.10, 01:53
      Rzeczony Oktober mierzyłam w Bra-Dreams, relacja jest wybiórcza bo z jednego szybkiego spojrzenia w lustro.

Zaskoczył mnie bardzo dół tej bluzki - wyglądał jakoś tak sukienkowo... Inaczej nie umiem tego określić. Przy moim metr pięćdziesiąt z hakiem jeszcze parę cm i byłaby sukienka mini ;-) Niestety zupełnie to nie pasowało do długiej spódnicy, którą miałam na sobie. Po podwinięciu tak ok. 15 cm bluzka leżała na mnie znacznie lepiej.

Kolory bardzo stonowane - powiedziałabym, że nawet trochę smutne.

Rozmiarowo chyba wypada standardowo, ja w BiuBiu najczęściej kupuję 40bb/bbb i ten rozmiar wydał mi się pasujący.
    • clarisse Koszulowa biała 40bb/bbb i 44bb/bbb 21.10.10, 02:02
      Miałam okazję przymierzyć obie pod wpływem myśli, że "może już czas przesiąść się na 44". Są to te białe ze gładkiego płótna (obok wisiała biała w jakimś chyba mniejszym rozmiarze, która była z nieco innego materiału).

Na moje rozmiary 112 cm w biuście i 70 pod (biały effuniak 70L) oraz 80 w talii przy brzuchu wciągniętym - 44bb/bbb było prawie wszędzie za duże. Rękawy znacznie za długie, za dużo w ramionach (wąskie mam), mało widoczna talia. Pani z Bra-Dreams stwierdziła, że nawet i w biuście jak na mnie za dużo, choć tu akurat mogłoby być jak dla mnie.

40bb/bbb leżała na mnie niemal idealnie. Była minimalnie napięta na biuście, to fakt. Ale nie tak, jakby zamierzała się tfu tfu rozpinać, albo coś. Kształt z profilu kapitalny. Mankiety oczywiście do podwinięcia, ale po podwinięciu w normie. Przy czarnej długiej falbaniastej spódnicy wyglądała na mnie zabójczo. Hmm. W zasadzie to ja wyglądałam zabójczo ;) Mam już bordową koszulową i myślałam o niebieskiej, ale ta biała mnie podbiła.
      • clarisse Miało być: koszulowa 40bbb i 44bbb 21.10.10, 02:07
        ... ale jak widać dzianinowa rozmiarówka mi utkwiła w głowie.
        Koszule oczywiście są z nierozciągliwego :)
    • clarisse Koszulowa niebieska 40bb 21.10.10, 02:08
      Taką mierzyłam, bo tylko "bb" była w tym kolorze.

Kolor nieco przygaszony, ale przyjemny i nieagresywny. Wg relacji Pani z Bra-Dreams wiele osób noszących granaty i niebieskości w tym odcieniu źle wygląda - do mnie jednak pasował.

Niestety przy moim 112 w biuście owo bb to za mało. Guzik nie rozpinał się wprawdzie, ale widać było, że coś jest nie tak. Porównawczo biała 40bbb, opisana post wyżej, leżała znacznie lepiej.
    • clarisse Zigzac 40bb/bbb 21.10.10, 02:20
      Czekam na niego od jakiegoś czasu. Ponieważ okazało się, że zamówiłam ostatni egzemplarz w BiuBiu, a ten po bliższym obejrzeniu okazał się felerny (skaza materiału), Kinga postanowiła doszyć dla mnie egzemplarz, bo akurat został jej prywatnie kawałek materiału. Oczywiście zarówno fakt, że czekam od ponad miesiąca (najpierw Zigzac czekał na Delgado, potem po pojawieniu się Delgado to ono czekało na nowego niefelernego Zigzaca, w końcu dotarło samo, a Zigzac ciągle w drodze...) - jak i fakt, że bluzka jest specjalnie dla mnie doszywana spowodował, że prześladują mnie lęki z gatunku "a co jak mi będzie w nim źle?! przecież nie będzie wypadało zwrócić..."

No więc dziś w Bra-Dreams... po prostu przymierzyłam. (Ech gdybym wcześniej wiedziała o tym doszywaniu, nie zawracałabym Kindze głowy).

Fajny jest. Wzorek jest niesamowity - sprawia wrażenie jakby wibrował czy drgał. Absolutnie w żadnym razie nie poszerza i zdecydowanie pomaga w ukrywaniu fałdek. Dodatkowo daje takie wrażenie energii (również dzięki żywym odcieniom) :)

Rozmiar jak dla mnie trafiony (na moje 112 w biuście i 80 w talii przy wciągniętym brzuchu). Mimo że tabelkowo moja talia nie wciągnięta zalicza się raczej do 42 lub 44, ów wibrujący wzór sprawia, że 40 jest absolutnie okej.

Mierzyłam z Zigzakiem także bolerko czarne i jagodowe 42bb/bbb, ale jak opisałam w poście wyżej, bolerka mnie skracają, fragment dekoltu bluzki wyłazi górą i generalnie Zigzac na mnie lepszy jest bez dodatków.

To teraz czekam, aż do mnie dotrze :D
    • clarisse Grey Flower 40bb/bbb 21.10.10, 02:37
      ... dowód na to, że jestem patentowaną idiotką ciuchową, od góry do dołu i od a do zet, oraz w kółko, na okrętkę i z kretesem :)

Nie tak dawno dopominając się o Delgado w rozmiarach bb/bbb napisałam coś w rodzaju "Grey Flower jest może i ładny, ale bardzo podobny do Do dżinów 2, który już mam i drugiej podobnej bluzki nie potrzebuję."

No więc. Gray Flower to ABSOLUTNIE NAJPIĘKNIEJSZA BIUBIUZKA jaką miałam ostatnio na sobie. Owszem, jest nieco podobna odcieniem do Do dżinów2, ale Do dżinów ma jednak wzór paisleyowy, a Grey Flower to po prostu piękne białe kwiaty. Owszem, ma podobny wykrój dekoltu. Owszem, mają obie czarny pasek pod biustem, ale w Grey Flower ów pasek ma dodatkowo coś w rodzaju zamarkowanej kokardki z boku, która wygląda przekapitalnie i sprawia, że czarny pasek nie jest zwyczajnym czarnym paskiem. Rękawy są znacznie krótsze, co uważałam za minus - ale okazało się, że przy wykończeniu czarnym paskiem materiału znów powstaje nowa jakość :)

Założyłam na siebie Grey Flower, stanęłam przed lustrem i zamarłam. Będę szczera, gdybym była facetem, mogłabym się nawet zakochać w tym widoku. ;) Wyglądałam bosko ;)

Dodatkowo Pani z Bra-Dreams twierdzi, że można założyć pod spód czarny chiński golfik (z tych takich cienkich za 20zł) i też wygląda kapitalnie, a jest nieco odpowiedniejsze do pogody. Przetestuję, bo zapałałam do Grey Flower uczuciem tak gwałtownym, że pokonało wszelkie problemy finansowe. Nie mogłam bez niego wyjść i kropka.

Technicznie i mierniczo rzecz ujmując: biust 112, podbiuście 70, talia 80-86 zależnie od stopnia wciągnięcia brzucha, biodra chyba jakieś 96. Na tych wymiarach 40bb/bbb. Idealne. Innych rozmiarów nie mierzyłam bo nie widziałam potrzeby :)

Zastanawiam się tylko, gdzie ja miałam oczy, kiedy oglądałam Grey Flower na stronie BiuBiu. ;)
      • maith Clarisse 21.10.10, 03:36
        Clarisse, słoneczko, żadnego przechodzenia na 44. Wybij to sobie z głowy, bo jak nie to ja to zrobię. Mam wałek (a jak nie to pożyczę) i wiem, gdzie Cię znaleźć (chyba) ;))
        Trzymaj się 40-tki, poszerzenie po całości, to naprawdę nie jest dobry pomysł dla Twojej ślicznej, drobnej posturki. W skrajnej sytuacji możesz rozważyć 42, ale weź się czymś stuknij zanim weźmiesz 44. Pomysły ukrywające brzuszek - tak, puszczenie tam sobie czegoś luźno - nie. Zresztą dokładnie to Ci wyszło z mierzenia, prawda? :)
        • clarisse Maith 21.10.10, 11:48
          Maith - niestety moja śliczna, drobna posturka [aaaa... no ja wiem, że wszystkie jesteśmy piękne i wiotkie, i powabne, ale każda ma swoje oczy i swoje lustro, które niekoniecznie mówi to samo ;)] - więc owa posturka cokolwiek spulchniała odkąd się ostatnio widziałyśmy. Ale rzeczywiście wyszło mi że w 44 trochę pływam, bo biodra i ramiona mam z okolic 38-40 ;)

Jak będziesz planowała wybrać się do mnie z wałkiem - zapraszamy, tylko proszę uprzedź kilka dni wcześniej, żebyśmy zdążyli opanować chaos, w którym mieszkamy :)

Poza tym to nie wszystkie BiuBiu, które wczoraj przymierzyłam, jeszcze zostały mi trzy rzeczy do skomentowania - ale to wieczorem z domu. M.in. mierzyłam kopertówkę 44bbb (vs. 40bbb którą mam), tequilę fuksję 40bb/bbb i polkę dot 40bb/bbb. ... Pani Dorocie z Bra Dreams należy się odznaka świętej cierpliwości...

Następnym razem pójdę przymierzać w spodniach dla odmiany, bo to swoją drogą ciekawe jak mogą różnić się wyniki dla niektórych bluzek.
          • maith Clarisse :) 21.10.10, 12:02
            Zawsze możesz iść w spódnicy a spodnie wziąć do torby i sprawdzić obie opcje. Na marginesie, jak w BD pojawią się jakieś biubiowe nowości, to możemy się umówić i wpaść razem pomierzyć :)
            Pozdrowienia dla fajnego męża i słodziuchnej latorośli :)
    • aankaa BiuBiu - brakuje mi 2 rzeczy 21.10.10, 15:47
      > zapasowych guzików
      > możliwości kupowania firmowych wieszaków do ciuchów - wyobrażacie sobie jak wypiękniałyby nasze szafy ? :)
      • yaga7 A mnie brakuje... 26.10.10, 15:07
        ..takich pętelek do wieszania ciuchów na wieszakach. Bravissimo ma takie pętelki, dzięki czemu wszystko ładnie wisi. A w biubiowych ciuchach też by się przydały, bo przykładowo nie bardzo mam jak powiesić na wieszaku halterkową sukienkę. A gdyby miała pętelki, to by sobie spokojnie wisiała.
        • aankaa Re: A mnie brakuje... 26.10.10, 19:34
          na to, akurat, można poradzić - kieckę klamerkami do bielizny mocujesz do poprzeczki wieszaka i da radę :) Tak np wisi sobie (przytrzaśnięta za ramiona, bo żaden wieszak nie był na tyle szeroki) moja Baby Doll i czeka na upały
          • yaga7 Re: A mnie brakuje... 26.10.10, 19:40
            o widzisz, dzięki :))
    • rosallia Kiedy będą golfy? 25.10.10, 10:48
      Z utęsknieniem czekam na golfiki!! Czy będą tylko czarne, czy też kolorowe?
      • la_parisienne.biubiu Nowa bluzeczka 25.10.10, 22:39
        Dostępna będzie pojutrze :
        www.facebook.com/BiuBiu.eu?ref=mf#!/photo.php?fbid=451675578462&set=a.295676063462.145965.279220768462
        Golfiki - czarne na pewno, a inne... zobaczymy.
        Guziczki- zwykle są doszywane przy wszywce w środku bluzki, ale była taka partia, gdzie nie było ani doszytych, ani dodatkowych w woreczku - na życzenie mogę dosłać dowolne guziczki.

Wieszaczki - miałam zamiar wysyłać wraz z zakupami, ale niestety - są z bardzo kruchego materiału, łamały się na potęgę, nawet wysyłane w pudełkach, więc zaprzestałam tej praktyki.
        • indigo-rose Re: Nowa bluzeczka 25.10.10, 23:09
          A będą małe rozmiary? :) Bo kurczę, z Delgado chyba nie zdążyłam i teraz mojego rozmiaru już nie ma i boję się że ta zniknie zanim u mnie na koncie pojawią się $...
        • rosallia Re: Nowa bluzeczka 26.10.10, 11:39
          WSPANIAŁA!!! Będzie moja!! A golfiki będą wkrótce również? bo wolałabym kupić jednocześnie...
        • anulla1974 Re: Nowa bluzeczka 26.10.10, 11:52
          Kino a 34? bo z Delgado nie ma, bolerek nie ma :(
          • swierszczowa1 34 26.10.10, 20:44
            anulla1974 napisała:

> Kino a 34? bo z Delgado nie ma, bolerek nie ma :(

Ja też lobbuje za 34. Chciałabym i bolerko jagodowe i october i tą nową turkusową.
            • anulla1974 Re: 34 27.10.10, 09:14
              O tak -zwłaszcza tą nową turkusową. Kingo plizz :)
        • aankaa Re: Nowa bluzeczka 26.10.10, 15:00
          Guziczki- zwykle są doszywane przy wszywce w środku bluzki, ale była taka partia, gdzie nie było ani doszytych, ani dodatkowych w woreczku - na życzenie mogę dosłać dowolne guziczki.

żeby nie robić kłopotu z paczkami :) możliwe jest dostarczenie brakujących - bordowa Vanity Size - do Bra-Dreams przy okazji najbliższej dostawy ?
        • aankaa Re: Nowa bluzeczka 26.10.10, 19:36
          no, wysyłkowo, to rozumiem ale w sklepach stacjonarnych ? dałoby się :)
    • rosallia Odległe marzenie- koszulki nocne Biubiu... 26.10.10, 12:33
      Tak, to bardzo odległe marzenie, bo zanim moja szafa w końcu zacznie porządnie wyglądać, to jeszcze trochę czasu minie, zanim zacznę myśleć o koszulkach nocny... Ale czy są w ogóle takie plany (mówię o odległej przyszłości)? Nigdy w ręku nie miałam koszulki nocnej uwzględniającej biust, więc nie wiem, czy są po prostu dopasowane, czy mają wszyty staniczek...
      Ale myślę, że takie koszulki z rąk p. Kingi wyszły by przecudnie...
      • rudaa26 Re: Odległe marzenie- koszulki nocne Biubiu... 26.10.10, 14:04
        ooo ja też bym chciała koszulkę nocną.
        Marzą mi się jeszcze koszule materiałowe z krótkim rękawem (w pracy mam bardzo gorąco i zazwyczaj nosze krótki rekaw), albo takie które nie mają takich odstajacych mankietów jak te które sa dostępne w sklepie.
        • aankaa koszule z krótkim rękawem 26.10.10, 15:22
          o tak ! jestem za. Do wiosny trochę czasu to może Kinga zastanowiłaby się nad takim projektem...
          marzyłaby mi się (przynajmniej) biała, błękitna, jakiś rozmydlony fiolet
          • rosallia Re: koszule z krótkim rękawem 26.10.10, 15:30
            To również i moje marzenie!
            • kasiadj07 Re: koszule z krótkim rękawem i żakiet:) 26.10.10, 15:36
              Ja już marudzę w tym temacie od wiosny, mam nadzieję, że na przyszłą się doczekam:) I żakietu, na który czekam z utęsknieniem, w moim rozmiarze Lobby chyba wcale nie było. No nic, cierpliwa jestem:)
              • aankaa Re: koszule z krótkim rękawem i żakiet:) 26.10.10, 15:52
                hmmm
                szablony na koszule są więc tylko wziąć ciut mniej materii na rękawy i nasze marzenie się spełni :)
        • marikooo Re: Odległe marzenie- koszulki nocne Biubiu... 26.10.10, 22:46
          Pi-żam-ki!
          Pi-żam-ki!
          Pi-żam-ki!
          :)
      • ladybird_91 Re: Odległe marzenie- koszulki nocne Biubiu... 26.10.10, 15:01
        ja tez lobbuje za koszulkami nocnymi, czy tez pizamkami z wbudowanym stanikiem :)
        i to wcale nie odlegle marzenie... potrzebne tu i teraz :(
        • aankaa Re: Odległe marzenie- koszulki nocne Biubiu... 26.10.10, 15:50
          piżamkom również TAK
          i już się widzę w portkach z cienkiego materiału + góra z jakiejś przewiewnej dzianiny :)
          • mania_aniam Re: Odległe marzenie- koszulki nocne Biubiu... 26.10.10, 16:25
            Dla mnie tez to wielkie marzenie. Szczegolnie przydaloby mi sie to gdzies za rok w okolicach zamazpojscia (noc poslubna i te sprawy). Na pewno bym je kupowala regularnie:)
            A tak zostaje drogie bravissimo z UK.
    • sylwia-osama Sun Flower, Delgado, October 26.10.10, 16:31
      Krótkie recenzje kilku modeli:

- Sun Flower 48 BB/BBB
      kolor dużo żywszy niż na stronie sklepu, taki intensywny nie przygaszny żółty, bardzo optymistyczny. Bardzo fajne rękawki, odcięcie lekko wchodzi na biust. Mogłaby być ciut dłuższa, ale i tak jestem zadowolona

- Delgado zabajone 46 BB/BBB
      z nia mam największy problem, jest bardzo ładna, głęboki dekolt jak na mój gust, ale chyba jest za krótka, przynajmniej ja tak odczuwam. A tak bym ją chciała zostawić, bo wyszczupla mi optycznie ramiona, bardzo fajny jest ten myk z czarnymi rękawkami :)
      Musze przymierzyć do dżinsów, w których to najczęściej chodzę, tylko na razie nie jestem w stanie jeszcze ubrać dzińsów na moje cięcie pooperacyjne, mam nadzieję, ze za kilka dni zmierzę z dżinsami i wtedy zdecyduję

- October 46 BB/BBB
      jak dla mnie HIT. Świetny krój, czuję się w nim baaardzo dobrze. Nie powoduje efektu ciąży, niby nie przylega w talii ale nie jest tez bardzo luźna, wiem wiem opis do bani, ale tego nie da się dobrze opisać. ;)
      Jest w odcieniach przygaszonego fioletu.
      Chciałabym więcej bluzek w takim fasonie :)
      A no i zapomniałam: jest bardzo fajnej długości, idealna dla wyższych dziewczyn, dla niższych zapewne bedzie to bardziej tunika niż bluzka.
      • cynamonek77 koszulki nocne 26.10.10, 19:13
        O ja też jestem za. Od razu bym kupiła nie zastanawiając się:)
    • aleksandra_b Jeszcze raz płaszczyki 26.10.10, 20:36
      Czy możesz zdradzić, Paryżanko, jakiej długości będą płaszczyki? I czy będą z kapturem czy bez?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka