fuks-09 Re: EFFUNIAK - 11 02.02.11, 06:38 A ja troche z innej beczki. Na stronie Ewy jest napisane, ze plandze sa na kazdy biust. No wlasnie. Ja mam zmasakrowany, lejacy i pusty u gory biust. W kazdym plandzu gora jest niewypelniona, za to srodkiem i dolem wszystko sie wylewa. Czy w takim razie effuniaki sa w stanie ujarzmic biust mojego typu, czy tez nie. Dodam, ze mierzylam Panache i Chantelle, po uswiadomieniu - modeli nie pomne, bo sie zniechecilam. Podpowiedzcie cos kobitki bo lakne plandza jak kania dzdzu. Odpowiedz Link
effuniak fuks-09 02.02.11, 07:38 bardzo lejace biusty potrzebują ciut wyższych mostków Raczej polecam HP lub CH Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: HP a CH 02.02.11, 12:11 Halfcup na bazie Chabra - inna konstrukcja. Odpowiedz Link
luliluli Helpunku! pytanie o rozmiar stary/nowy effuniak 02.02.11, 21:00 Może ktoś zauważy moje wołanie o pomoc...;) Mam w szafie starego plandża effuniaka 70G (pomarańczowy z wnętrzem w różyczki) i jest on za mały. Tak więc kupując panterkę i cielistego plandża zamówiłam rozmiar większe - 70GG. I są za duże, na dodatek o wiele ciaśniejsze:/ I teraz mam zagwozdkę - one się między sobą aż tak różnią konstrukcyjnie, że mam brać 70G i tym razem nie będzie ono za małe, czy jak? Muszę jutro je odesłać, bo wyjeżdżam i nie wiem, jaki rozmiar zamówić w to miejsce oraz czy w ogóle zamawiać, bo doszła mnie jakaś "plotka", że się rzekomo mają skurczyć w praniu (WTF?!?). Czy ktoś będzie tak wspaniały i mi coś podpowie, bo nie byłam na LB od stuleci i musiałabym nie pójść spać, żeby to wszystko, co się stało w Effuniakach ogarnąć, a niestety nie mogę, gdyż czeka na mnie mały ssak. Błagam o pomoc:) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Helpunku! pytanie o rozmiar stary/nowy effuni 02.02.11, 22:14 Nowe effuniaki są tak średnio o miskę większe (niektóre, jak Chaberek i Truskawki, nawet o dwie) od starszych modeli. Jeśli więc te nowe nie są dla Ciebie za ścisłe, to 70G powinno być ok:) Kurczą się trochę w praniu, ale nie wszystkie i nie wszystkim, ja np piorę w pralce i mi się delikatnie kurczą, ale nie tyle, by trzeba było brać większe, raczej miękną i bardziej się dopasowują do biustu. Mam nadzieję, że pomogłam:) Odpowiedz Link
luliluli Re: Helpunku! pytanie o rozmiar stary/nowy effuni 03.02.11, 08:10 Bardzo pomogłaś, dziękuję:) w takim razie wymieniam na mniejsze:) Odpowiedz Link
azymut17 nowy model Toffik 04.02.11, 18:17 www.ewa-michalak.pl/product-pol-138-Toffik-.html No i jak tu nie kliknąć "do koszyka"? Czy "miękka, gładka mikrofibra o satynowym połysku" to taki sam materiał jak w Chabrze, czy bardziej szorstki? Odpowiedz Link
effuniak Re: nowy model Toffik 04.02.11, 19:50 bardziej miękki ponadto chaber był z tkaniny a toffik jest z dzianiny Odpowiedz Link
boziaj Re: nowy model Toffik - pytanie o krój 05.02.11, 13:37 toffik jest taki jak chaber, czy jak perełka, czy jak wczesniejsze HP (np. czarny)? bo niestety w chabrze wpadlam w dziure miedzyrozmiarową i mam nadzieje, ze pokaze sie taki krój lub b.zblizony tylko mało- lub duzomiskowy w stosunku do chaberka tak przy okazji - czy miski w perełce i chabrze wypadają rozmiarowo tak samo? Odpowiedz Link
kryklu Rozmiar perełki i chabra 05.02.11, 15:15 boziaj napisała: > tak przy okazji - czy miski w perełce i chabrze wypadają rozmiarowo tak samo? Na Balkonetce dziewczyna, która ma obydwa te staniki napisała, że miski mają porównywalne, a obwód perełka ma trochę luźniejszy niż chaber. Z kolei tutaj kasiadj07 oceniła perełkę jako znacznie ciaśniejszą obwodowo niż hp fuksja (dla mnie fuksja jest o 1 rozmiar obwodowy ciaśniejsza niż chaber). Sama mam zagwozdkę. Dalsze opinie mile widziane :) Na moje oko toffik ma taki sam krój jak perełka. A perełka według projektantki ma krój chabra. > bo niestety w chabrze wpadlam w dziure miedzyrozmiarową i mam nadzieje, ze poka > ze sie taki krój lub b.zblizony tylko mało- lub duzomiskowy w stosunku do chabe > rka Wcześniejsze HP (fuksja, turkus i czarny) mają znacznie mniejsze miski niż chaber. Ale one mają troszkę inny krój. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Rozmiar perełki i chabra 06.02.11, 12:19 > Na Balkonetce dziewczyna, która ma obydwa te staniki napisała, że miski mają po > równywalne, a obwód perełka ma trochę luźniejszy niż chaber. Z kolei tutaj kasi > adj07 oceniła perełkę jako znacznie ciaśniejszą obwodowo niż hp fuksja (dla mni > e fuksja jest o 1 rozmiar obwodowy ciaśniejsza niż chaber). > Sama mam zagwozdkę. Dalsze opinie mile widziane :) Ja opisywałam Perełkę PL, nie wiem jak ta druga. Chaberek był dla mnie obwodowo dobry 75 (tylko miski niekompatybilne), HP Fuksja 80 dobra, lecz na styk ciasności, Perełka PL 80 za ciasna, oddychać mogłam dopiero po dopięciu przedłużki, wymieniam na luźniejszą. Odpowiedz Link
effuniak Re: nowy model Toffik - pytanie o krój 05.02.11, 17:26 jest napisane w opisie , że jak chaber Odpowiedz Link
kasiadj07 PL Perełka i Black 80GG 04.02.11, 19:43 Coś nie mam ostatnio szczęścia do moich ukochanych effuniaków, odsyłam i wymieniam. Najpierw za duży Truskawkowy, potem niekompatybilny Chaberek, teraz dla odmiany dusiciele. Zamówiłam oba staniki w standardowym jak dotąd dla mnie, najczęściej noszonym effuniakowym rozmiarze. Miskowo wypadają całkowicie standardowo, natomiast obwód w jednym i drugim jest stanowczo o rozmiar za ciasny. Nawet HP Fuksja, uchodząca za ściśliwca, jest sporo od nich luźniejsza w tym rozmiarze, bo noszę ją bez przedłużki. Tutaj po prostu się nie da. Co do urody staników, to muszę przyznać, że oba bardzo mi się podobają. Black już wielokrotnie na forum omówiony, nie będę się więc rozwodzić na jego temat - podnosi i kształtuje dokładnie tak, jak bym od niego oczekiwała. Natomiast Perełka zachwyciła mnie niezmiernie, widać lekką modyfikację kroju, miski przy łączeniu z ramiączkiem są nieco niższe, przez co całość lepiej się układa. Kolor ideanie stapia się z moją jasną skórą, wykończenie misek cieniutką koroneczką jest bardzo eleganckie. Jestem zupełnie niepocieszona, tym bardziej, że Black był szyty na zamówienie. Nie cierpię nosić przedłużek, a w tej chwili na oba modele w rozmiarze 85G będę znowu czekać na uszycie i wymianę. Odpowiedz Link
effuniak Re: PL Perełka i Black 80GG 04.02.11, 19:51 napisz do mnie na effuniak@gazeta.pl Odpowiedz Link
magda-fl Re: PL Perełka i Black 80GG 04.02.11, 21:55 A ile masz pod biustem? Bo sama myślę nad tymi dwoma modelami właśnie i nie wiem czy brać 75 czy 80. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: PL Perełka i Black 80GG 06.02.11, 12:27 magda-fl napisała: > A ile masz pod biustem? Bo sama myślę nad tymi dwoma modelami właśnie i nie wie > m czy brać 75 czy 80. Pod biustem mam ciasno mierzone 76cm, zazwyczaj pasuje mi effuniakowe 80. Perełka PL i Black są na mnie dobre dopiero po dopięciu rządka przedłużki. Odpowiedz Link
deenbee ile czasu na wymianę? 05.02.11, 00:37 w jakim czasie należy odesłać stanik do wymiany/zwrotu? tzn to jest 10 dni roboczych czy ogólnie? i czy liczy się data nadania czy data kiedy stanik dotrze do sklepu? bo tydzień temu dostałam niekompatybilnego chabra a byłam tak zalatana, że nie odesłałam, nie wiem czy w poniedziałek nie będzie za późno. Odpowiedz Link
effuniak Re: ile czasu na wymianę? 05.02.11, 08:02 10dni i decyduje data stepla pocztowego z miejsca nadania czyli dzien wysłania do nas, do sklepu :) Odpowiedz Link
kasia_j majtki do toffika i perełki - kiedy? 05.02.11, 14:12 Kiedy będą majtki do toffi i perełki? Czy nie będzię? Nie kupię biustonosza choćby najpiękniejszego bez majtek :( No nie kupię. Odpowiedz Link
kryklu Re: majtki do toffika i perełki - kiedy? 05.02.11, 14:44 kasia_j napisała: > Kiedy będą majtki do toffi i perełki? Czy nie będzię? Nie kupię biustonosza cho > ćby najpiękniejszego bez majtek :( No nie kupię. Dostępne w sklepie figi toffi www.ewa-michalak.pl/product-pol-92-Figi-Toffi.html są z tego samego materiału jak toffik. Odpowiedz Link
effuniak Re: majtki do toffika i perełki - kiedy? 05.02.11, 17:27 Do toffika pasują majtki od straplessa toffi do perełki beda pod koniec tygodnia Odpowiedz Link
kasia_j Re: majtki do toffika i perełki - kiedy? 06.02.11, 10:52 Te majtki toffi to pasują w 100%? Nie chodzi mi tylko o kolor ale czy koronka w tych majtkach jest taka sama jak w biustonoszu toffi? Odpowiedz Link
kasikk68 wyprzedaż? 05.02.11, 15:37 czy szykuję się w sklepie jakaś wyprzedaż? już kiedyś był poruszany ten temat ale jakoś bez echa.. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: wyprzedaż? 05.02.11, 17:29 ja pamiętam, że było echo w postaci - żaden sklep nie informuje o wyprzedażach zanim je wprowadzi. jak będą, to będzie info. Odpowiedz Link
kryklu Wysokie figi - nieśmiała prośba 06.02.11, 18:32 Uwielbiam te wysokie figi! Umiarkowanie dyscyplinują brzuch, nie spłaszczają pupy, nie wrzynają się krawędziami. Bardzo chętnie nosiłabym wyłącznie takie majtki. Do miękkich halfów np. w wersji letniej - bez bawełny z tyłu. Nie mnie to oceniać, ale podejrzewam, że cieszą się o wiele mniejszą popularnością niż niskie figi, czy stringi. Ale może dałoby się kontynuować ten trend np. tylko w wersji na zamówienie? Ot, taka delikatna sugestia, bez żadnych nacisków :) Odpowiedz Link
slonko771 porównać z plisowany karmin 75f inne modele 07.02.11, 12:32 ktoś nosi karmin i inne dla porównania ? Karmin byłbardzo scisy i jest scisły i za mały w misce . Zeby Sie tak nie sciskac wziełam chabra 80f i utopiłam sie :(, dopiero teraz doczytałam ze mski mu ieksze wychodza i jest luzniejszy. Odpowiedz Link
eilian to jaki w końcu mam rozmiar?! 08.02.11, 22:18 Wpisałam sobie właśnie w kalkulator na stronie ewa-michalak.pl: 79 mierzone ściśle, 86 luźno, 105 w biuście i pokazało mi 80DD... Tydzień temu byłam w Abrakadabra i tam pani, bardzo profesjonalnie dobrała mi 70H (z resztą w kilku innych sklepach też). Odpowiedz Link
magda2em Re: to jaki w końcu mam rozmiar?! 08.02.11, 22:20 Biustonosze Ewy Michalak mają swoją, zupełnie inną rozmiarówkę. Odpowiedz Link
i-w-ona Re: to jaki w końcu mam rozmiar?! 08.02.11, 22:21 A dobierała Effuniaki? Bo one mają własną rozmiarówkę... Odpowiedz Link
akj77 Re: to jaki w końcu mam rozmiar?! 08.02.11, 23:39 eilian napisała: > Wpisałam sobie właśnie w kalkulator na stronie ewa-michalak.pl: 79 mierzone ści > śle, 86 luźno, 105 w biuście i pokazało mi 80DD... Tydzień temu byłam w Abrakad > abra i tam pani, bardzo profesjonalnie dobrała mi 70H (z resztą w kilku innych > sklepach też). A te 105 w biuście to zmierzyłaś w zwisie, tzn. pochylając się i mierząc obwód z piersiami wiszącymi prostopadle do podłogi? Bo ja na stojąco to mam podobne wymiary do Ciebie i noszę: z brytyjczyków 75GG lub luźne 70H, tak jak Tobie dobrano (brafitterki też mi próbują dobierać 70-tki), z effuniaków 75GG-80FF, myślę, że z tych nowych wielkich mich byłoby dobre 75G. Tyle że ja w zwisie mam jakieś 112 cm, pomiar na stojąco nic tu nie mówi. A Ty? Rozmiarówka Effuniaków jest specyficzna, ale w wielu (nie wszystkich) przypadkach miski wychodzą takie same, jak w brytyjczykach, z przeliczonym odpowiednio (albo i nie) obwodem. Odpowiedz Link
eilian Re: to jaki w końcu mam rozmiar?! 10.02.11, 20:53 faktycznie, w zwisie mam 112 i teraz pokazało mi rozmiar 80FF. Zamawiam. Oby był dobry, oby był dobry, oby... Odpowiedz Link
dorotaifilip toffik jak wypada rozmiarowo? 10.02.11, 11:32 Napisałam do sklepu ale mi nie odpowiedzieli. Jak Toffik wypada rozmiarowo w porównaniu do Chabra? Zwłaszcza chodzi mi o obwód, czy jest taki sam? Bo miskowo chyba, podobny, jeśli jest taka sama konstrukcja zastosowana? Możecie też napisac o swoim porównaniu Toffika do: Blacka, Whita, Puderka (i Plunge Kropkowego i HP), Czerwoje Panterki, Amaranta, Retro, Cielistego, HP Czarnego. Jak widać, nosze same Effuniaki i Chabra kocham za kolor ale tak luźnego obwodu to w żadnym Effuniaku nie miałam. Toffika chcę kupić i nie wiem jaki rozmiar sobie mam wybrać. Effuniaki noszę 80FF lub 75GG. Gdybym miała Chabra jeszcze raz kupować to wybrałabym rozmiar 75G lub 75GG. dorota Odpowiedz Link
nastarcie Re: toffik jak wypada rozmiarowo? 10.02.11, 21:24 Toffik wypada jak stare effuniaki.Tylko Chaberek był wybrykiem.Ja normalnie noszę 80d i takiego mam chabra,ale noszę na najciaśniejszej haftce.Mierzyłam 75dd ale w nim nie mogłam się dopiąć :) Możesz brać spokojnie tak jak we wcześniejszych modelach A toffik jest piękny! Odpowiedz Link
indigo-rose kolory :) 11.02.11, 14:05 Ewo, zdradzisz może, jakie jeszcze planujesz kolory chabercupów? ;) Odpowiedz Link
effuniak Re: kolory :) 11.02.11, 20:19 Chabercupy .... fajna nazwa :) Póki co - niebawem białe satynowe a potem.... zależy co wiosna przyniesie .... .... na pewno kratkowo/zielone z .... misiami w środku .... taka mnie nostalgia nagła dzis dopadła..... ;) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: kolory :) 11.02.11, 21:25 O, zielone mogą być ciekawe :) A mogę coś podszepnąć? Fioletowe chyba też by nie były złe... albo lila... albo jakieś wzorzyste... Odpowiedz Link
alexis-z Re: kolory :) 14.02.11, 12:14 Satyna biała brzmi ciekawie, ale ta zielona kratka i misie w środku już mnie odstraszają. Brzmi to dziecinnie, choć na pewno komuś się spodoba. Możliwe, że i nawet mnie nie odstraszy, czekam z niecierpliwością. Ja mam na wiosenne staniki taki pomysł by powstały half cup miękki jakieś pastele bardzo jasne. Oraz jeśli jest to możliwe by powstał Miękki Hp z właśnie takim niższym mostkiem. Dlaczego ponieważ ja boję się kupna halfa miękkiego bo ma bardzo wysoki mostek, choć jeśli powstanie jasny to na pewno od razu go kupię. Mam także jeszcze jeden pomysł by powstała satynowa koszulka nocna z wbudowanym stanikiem np kolor chaberka i czerwona. Można by ją używać także jako halkę. Z tyłu zapinana na haftki jak stanik, koszulka prosta. Myślę, że innym klientką też by się takie coś spodobało. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg CH a HP 11.02.11, 21:31 Brzmi nieźle, ale nie wiem, czy się bardzo napalać, bo z HP się nie dogadałam ze względu na szerokość (a raczej wąskość) fiszbin. Czy w CH też są tak wąskie? A może zdradzisz, czy pojawi się coś nowego w plungach :)? Odpowiedz Link
ganbaja Re:Miękusek :-) 11.02.11, 16:45 Mój pierwszy effuniakowy miękusek i radość ogromna! Ramiączka bardzo wygodne, biust dobrze uformowany, fiszbiny idealne. Jestem w 7 niebie! Dziękuję Ewo! Odpowiedz Link
ciociazlarada HP Chaber 65DD i majtki 38. 12.02.11, 14:35 Mam i ja. Marzyłam o innym kolorze, ale stwierdziłam, że mogę się nie doczekać, więc wzięłam Chabra niejako z braku laku. Rozmiar dobrany na podstawie tego, co "rzucili na sklep":), 70D który zawsze kupowałam u Effuniak już dawno znikł z listy. Powiem tak: mogę się tylko podpisać pod recenzją Kasicy na Stanikomanii. Wow i epic win:) Jestem w tej chwili w górce rozmiarowej więc miski są troszkę bardziej niż na styk, ale nic się nie wylewa. Dekolt, wysunięcie i zebranie biustu - the ultimate bakery:), mówta mi Pamela. Podobną ehm, dupę na klacie robi mi również Deco, ale kosztem wyklepania dolnych partii biustu. Chaber jest też super wygodny, ścisły, ale porównałabym go do ścisłych staników Miss Mandalay, czy nowych ścisłych Avocado, żaden dusiciel z niego. Fiszbiny idealne, obwód pracujący, ramiączka rewelacja! Jest to mój trzeci Effuniak i skok jakościowy między pierwszym, jeansowym, a tym jest gigantyczny. Materiał bardzo dobrej jakości i wykonanie super staranne. Na mnie krój stanika jest BARDZO NISKI, mówię z pełną odpowiedzialnością, że jest to half cup. Co do wielkości misek, są może ociupinę głębsze niż standard, ale na pewno nie dużo większe, gdyby był dostępny 65E to bym wzięła na pewno. Majtki świetne, nic się nigdzie nie wbija, bardzo ładne z przodu i z tyłu (mogliby się niektórzy producenci od Effuniak nauczyć, że majtki mają obie strony:)) Bardzo dobrze chowają pasy do pończoch (próbowałam z modelem WKD Hollywood). Kupowałam na wymiary 67/89, w biodrach 95. Odpowiedz Link
alice1984 Re: EFFUNIAK - 11 13.02.11, 01:00 Proszę Was serdecznie o pomoc :) Mam HP Czarny w rozmiarze 75GG, który jest na styk. Przymierzam się do kupienia Cielistego Plunge'a. No i nie wiem, czy też celować w 75GG, czy może jednak miseczka większa/mniejsza? Może któraś z Was ma obydwa modele i będzie mogła mi coś doradzić? Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link
kryklu Re: EFFUNIAK - 11 13.02.11, 16:57 W moim odczuciu HP są ściślejsze niż plunge. Cielistego plunge mam w rozmiarze 70GG i w tej chwili jest odrobinę za mały w miskach i trochę ciaśniejszy niż HP(75) na najluźniejszych haftkach.. Powszechnie "cielak" uchodzi za jeden ze ściśliwszych plunge. Czarnego HP mam w rozmiarze 75FF i miseczkowo jest dobry na styk, wygodny i stabilny na najluźniejszych haftkach. Hmm, na Twoim miejscu celowałabym w cielistego pl również 75GG. Odpowiedz Link
kryklu Wyzwolenie z Grawitacji 13.02.11, 16:44 Kiedy ten model pojawił się w sklepie, trochę się nawet ucieszyłam, że jest szyty w ograniczonym zakresie i nie ma mojego rozmiaru, bo nie znoszę połączenia czerwieni z bielą. Kiedy później, dzięki uprzejmości Agnieszki z Onlyher stałam się szczęśliwą posiadaczką halfka z motylkami, życzliwszym okiem spojrzałam też na WzG. Zamówiłam go w rozmiarze 70G i jestem bardzo zadowolona z tej decyzji. Oba te staniki nie mają tej taśmy na brzegach miseczek i dzięki temu, jak sądzę, kształt piersi w nich jest ładniejszy, bardziej zaokrąglony. Miseczki mają jakby trochę większe, a obwody luźniejsze, niż pierwsze czarne halfki. Na żywo WzG jest przepiękny, słodki, ale nie przesłodzony. Bardzo starannie uszyty. Te białe w kropki boczki nie są bawełniane, tylko z syntetycznej siateczki. Zapięcie jak we wszystkich miękkusach dwuhaftkowe, żałuję, że nie szersze. Ramiączka ładne, ale dla mnie za wąskie, zostały wymienione na frejowe "szelki" z czerwonego Rio. Pomimo tych drobnych niedogodności jestem bardzo zadowolona. Te staniki są tak wygodne, że całkiem serio rozważam używanie ich jako staników do spania. A w Onlyher jest jeszcze parę sztuk prześlicznych halfków z motylkami: www.onlyher.pl/products/164/p/630/search//?ProducerId=35&Dost=100& Odpowiedz Link
festung.breslau Toffik - również bez wersji plunge:( 14.02.11, 23:25 Nie wszyscy niestety mogą nosić mostki o takiej wysokości jak w halfcup'ach... Fajnie byłoby kupić GŁADKI plunge, cały czerwony (o który już pytałam i wiem, że na razie go nie będzie), oliwkowy, toffi, jasnobrązowy, o kolorze kawy z mlekiem, rudy... Odpowiedz Link
ptysiowa_7 HP a CH 15.02.11, 10:18 Czy będą jeszcze staniki o kroju HP (takie jak HP Czarny, Fuksja itd.), czy ten krój zostanie zastąpiony przez CH? Pytam, bo HP najbardziej mi pasował, a CH nie leży - myślę, że problem w tym, że miska obniża się przy ramiączku, przez co miseczka nie jest napięta przez ramiączko i odstaje. Odpowiedz Link
kasia_j Majtki do perełki - kiedy się pojawią? 16.02.11, 13:49 Miały być pod koniec zeszłego dygodnia, ten już się kończy i nic:( To kiedy będą? A może zmiana decyzji i nie będzie? Odpowiedz Link
zazulla felerne modele HP Puder? 16.02.11, 21:19 Piszę tutaj, żebyście nie nacięły się kupując netowo. Parę dni temu była w BiusStyl (Rzeszów), gdzie są dostępne Effuniaki, w tym halfcupowy Puder. HP nie są dla mnie rozmiarowo, ale oglądam zawsze Effuniaki, nawet z czystej ciekawości. I tu szok - każdy inny. Tzn. część miała inne ramiączka od pozostałych, inne różniły się materiałem na obwodzie. Dla mnie to nie do pomyślenia przy produkcji "masowej" :( Już kiedyś dziwiłam się w galerii, że groszek plunge miał wszyte wielkie zapięcie chyba 6-cio haftkowe, w dodatku białe do zielonego obwodu. Gdzie te arcydzieła haftowane ze zlotów... :( Odpowiedz Link
effuniak Re: felerne modele HP Puder? 17.02.11, 07:06 Nie , nie felerne Ramiączka ZAWSZE są różne w zależności od rozmiaru i tłumaczyłam juz kiedyś dlaczego - bo produkujac "masowe" ilości rzędu 300szt z modelu , rozbite na różne grupy rozmiarowe czyli rózne szerokosci ramiaczek, nie kupię 10 000 mb ramiączka w jednym modelu/ szerokości które moge wybarwic na dowolny kolor w ilości min = 2000mb z szerokosci Dlatego ramiączka wszystkie, poza czarnym lub białym są ZAWSZE różne w różnych grupach rozmiarowych - czyli takie jakie moge kupić "od ręki" A boki - jest informacja o tym, że sa z tiulu elastycznego Wracajac do Groszka - haftke mozna dopasować albo do koloru obwodu z tyłu albo do koloru dodatków czyli albo ramiaczek albo obszywki- własciwie ta druga opcja jest częściej stosowana ale obie sa dopuszczalne A haftka z regulacja na sześć ? - kiedys pisałyscie o takim czymś, że byłoby fajnie gdyby staniki miały takie długie haftki a że nie dało się takich nigdzie kupić, wiec je szyłyśmy.... A z haftowanych "arcydzieł" najlepiej sprzedają się .... usztywniane ;) Zwłaszcza w największym targecie klientek , które chciałyby nosić miękkie staniki ale, najlepiej ... push-up ...a usztywniane jakby tez miały poduszeczki, to juz by była pełnia szczęścia, co niebawem w kolekcji zawita i u mnie a z kolorów - najbardziej szalony .... beż , czarny/czarny i biały.... :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: felerne modele HP Puder? 18.02.11, 17:24 effuniak napisała: > A z haftowanych "arcydzieł" najlepiej sprzedają się .... usztywniane ;) A ile było tych miękkich arcydzieł w sklepie, że masz takie porównanie? Jak do tej pory królują uszytwniane, a te dwa modele, to chyba za mało, by podawać tu jakieś statystyki. Czarny halfek nie bardzo się też sprawdził, bo u wielu odstawała miseczka, co świadczy raczej o nie całkiem idealnej konstrukcji, a czerwony miał bardzo specyficzne połączenie kolorów, więc tu nie klientki nawaliły. Więc pytanie można powtórzyć - Gdzie te haftowane cuda z etapu przedsklepowego? Odpowiedz Link
anka-ania Re: felerne modele HP Puder? 18.02.11, 18:25 effuniak napisała: > Zwłaszcza w największym targecie klientek , które chciałyby nosić miękkie stani > ki ale, najlepiej ... push-up ...a usztywniane jakby tez miały poduszeczki, t > o juz by była pełnia szczęścia, co niebawem w kolekcji zawita i u mnie O, to IMO dobry pomysł, który ucieszy dziewczyny z asymetrią. Pod warunkiem oczywiście, że poduszeczki będą wyjmowane. Odpowiedz Link
alexis-z Re: felerne modele HP Puder? 18.02.11, 18:58 Podoba mi się się pomysł z push- up z wkładką. Ale też apeluję o miękkie jasne Odpowiedz Link
ankh_morkpork Ja bardzo chętnie kupię nie-usztywniane 22.02.11, 15:21 > A z haftowanych "arcydzieł" najlepiej sprzedają się .... usztywniane ;) arcydzieło. Nie musi być bardzo haftowane, byle "miękkie". Mój rozmiar brytyjski 32J, effuniakowy około 80H. Odpowiedz Link
akj77 Re: Ja bardzo chętnie kupię nie-usztywniane 22.02.11, 16:03 Ja też. Miękki, niewbijający się w pachy i nieodcinający rąk, ładny, półprzezroczysty stanik w 75GG. Niech się to nazywa balkonetką albo jakkolwiek :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Ja bardzo chętnie kupię nie-usztywniane 22.02.11, 16:53 Trzymam kciuki, żebyście się wreszcie doczekały. Miękkie effuniaki są przewygodne. Nie mogę się nacieszyć, że załapałam się na kraniec rozmiarówki. Odpowiedz Link
ankh_morkpork A niech się zwie i fullcup, a co tam, byle... 23.02.11, 09:03 > Niech się to nazywa balkonetką albo jakkolwiek :) ... nie było golfem po szyję. I tak, wbijanie w pachy i odcinanie rąk wykluczone. Odpowiedz Link
zazulla Ewo, ale ja nie o tym 26.02.11, 18:49 effuniak napisała: > Nie , nie felerne > Ramiączka ZAWSZE są różne w zależności od rozmiaru Ja rozumie, że ramiączka mogą różnić się szerokością w zależności od rozmiaru ale nie materiałem i kolorem! Dwa Pudry miały naszytą atłasową tasiemkę - jeden różową, drugi brzoskwiniową. Trzeci miał ramiączka "prążkowane/gofrowane" różowe bez tasiemki. > A boki - jest informacja o tym, że sa z tiulu elastycznego Jedne biustonosz miał obwód z prążkowanego materiału, drugi z innego gładkiego. Biorąc pod uwagę różnice w ramiączkach - na 3 modelach nie było powtarzalności wzoru poza samymi miseczkami :( > Wracajac do Groszka - haftke mozna dopasować albo do koloru obwodu z tyłu albo > do koloru dodatków czyli albo ramiaczek albo obszywki- własciwie ta druga opcj > a jest częściej stosowana ale obie sa dopuszczalne Są, ale w Groszku jakoś bardzo to razi, podobnie jak w Bravissimo białe haftki w Bubbles Bra. > A haftka z regulacja na sześć ? - kiedys pisałyscie o takim czymś, że byłoby fa > jnie gdyby staniki miały takie długie haftki a że nie dało się takich nigdzie k > upić, wiec je szyłyśmy.... Ja tam nie chciałam, więc krytykuję. I tu pojawia się problem małych zamówień u producentów dodatków, bo pewnie jakbyś miała możliwości to zamawiałabyś je indywidualnie, więc i haftki byłby fabrycznie 6-cio haftkowe. > A z haftowanych "arcydzieł" najlepiej sprzedają się .... usztywniane ;) Do tej pory miałam okazję mierzyć tylko usztywniane, na zlotach nie było nic w co się mieściłam a obecnie sprzedawana haftowane nie maja rozmiarówki dla mnie. Więc nawet gdybym chciała zmienić statystyki (wątpliwe jak zauważyła pierwaszlitera) to nie mam jak. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Ewo, ale ja nie o tym 27.02.11, 23:23 U mnie ramiączka w Cielistym są o połowę szersze niż w Blacku. I szczerze mówiąc, chociaż te czarne są ładniejsze, gładkie i może bardziej przystają do rozmiaru, to te cieliste są o niebo wygodniejsze. Odpowiedz Link
pierwszalitera Plunge Perełka 75DD 19.02.11, 15:38 Po pierwszym rzucie oka do pudełka trochę się przestraszyłam, matko jako ciotowaty stanik. ;-) Lubię beż, ale połączenie koronek i beżu kojarzy mi się bardzo z namiotami w brudnym beżu. Ale trudno, miał być stanik w praktycznym kolorze, to jest. Na drugi rzut oka stanik spodobał mi się bardziej. Perłowo połyskująca koronka rozjaśnia trochę ten beż i sprawia, że kolor zlewa się idealnie z moją cerą. Stanik jest też bardzo starannie wykonany i z bardzo przyjemnych materiałów. Miseczki podszyte są miękką beżową bawełną, a na boczkach od strony ciała jest gładka satynowa dzianina. Ramiączka mogłyby być trochę szersze (mają 1cm) i mniej elastyczne, ale przynajmniej nie mają ostrych krawędzi. Duży plus. Rozmiar dobrany na pdostawie kalkulatora (74cm ciasno, 78 luźno, 99-100 w zwisie). Moim zdaniem wielkość misek nie różni się od plunge Chilli w tym samym rozmiarze. I w ogóle leżą chyba identycznie. Raczej na styk. Robią w ten sposób oczekiwany effuniakowy dekolt, w tym celu go zakupiłam. Obwód w spoczynku 62cm, rozciąga się do około 80cm. Na ciele odczuwa się dosyć ciasno, ale mogę dopiąć się na wszystkie haftki, nosić będę oczywiście na najluźniejszej. Chilli był chyba tak samo ciasny na początku. Perełka robi jednak idealnie gładkie plecy, w Chilli wbijały się gumki. Wynika to z tego, że Perełka ma solidniejszy, podwójny obwód, Chilli jest pojedynyczą siateczką. Perełka jest przez to wygodniejsza. Jedną rzeczą, którą zmienię, są te satynowe, beżowe kokardki na mostku i łączeniu miski z ramiączkiem. Same kokardki nie są brzydkie, ale nie pasują mi do tego stanika. Przyszyję sobie w tych miejscach małe opalizujące perełki. :-) Odpowiedz Link
anial_ek prosba o pomoc z obwodem 20.02.11, 16:56 chcialam grzecznie poprosic o pomoc przy wyborze rozmiaru mam obecnie jeden dobry biustonosz - czarna panterke 70E, ktora jest idealna i super wygodna, ale poniewaz wiem, ze to wyjatkowo scisly model (+ mialam pudrowego kropka 65 i przymierzalam kilka 70 ktore byly zdecydowanie za luzne) to planuje zamowic nowe biustonosze w rozmiarze 65F. Bylabym wdzieczna za informacje od posiadaczek lub znawczyn :) czy ktorys z tych modeli jest wyjatkowo scisly (i lepiej byloby jednak celowac w 70E) : HP czarny, CH perelka, strapless toffi i kostium w grochy. moge dodac, ze pod mam 68/72, wszystkie brytyjczyki nosze 60 i lubie scislo ;) bede dozgonnie (smieszne slowo) wdzieczna za pomoc :) Odpowiedz Link
nivaliss Re: prosba o pomoc z obwodem 20.02.11, 17:07 Z wymienionych przez Ciebie staników mam straplessa Toffi i jest on baaardzo ścisły. Mam go w tym samym obwodzie co pozostałe Effuniaki, jednak tamte mogłabym nosić zapięte na ostatnie haftki, a ten i na pierwszej jest trochę za ciasny (no ale jak go kupowałam to nie przyszło mi do głowy żeby brać obwód 75 na wymiary 66/71. zresztą po pierwszym założeniu trochę się dopasował i już jest ok). Moja 70tka rozciąga się tylko do 74cm, w dodatku ma 3haftkowe zapięcie co dodaje obwodowi stabilności. W 65 bym się po prostu nie dopięła. Odpowiedz Link
anial_ek Re: prosba o pomoc z obwodem 21.02.11, 13:45 dziekuje bardzo! jesli rozciaga sie tylko do 74 to na pewno 70, nie 65. z tego co czytalam tu i na balkonetce, to chyba wszystkie (poza Perelka) wymienione przeze mnie modele sa wyjątkowo scisle, choc np pod czarnym HP dziewczyny na balkonetce podawaly zupelnie inne wymiary dla teoretycznie tego samego rozmiaru, wiec pewnie troche loteria... i jak tu sie nie pogubic;) Odpowiedz Link
martulka_s Re: prosba o pomoc z obwodem 21.02.11, 14:07 Przy podobnych wymiarach pod biustem CH Perełkę mam 65 i pewnie w 60 bym mogła chodzić, ale nie chciałam brać na zamówienie. Kostium w grochy jest bardzo ścisły, nosiłam go latem z przedłużką.(nie polecam tej opcji bo ciężko zakryć zapięcie :) ) Odpowiedz Link
anial_ek Re: prosba o pomoc z obwodem 22.02.11, 10:12 no widzisz, tez tak slyszalam, a wlasnie przeczytalam na balkonetce, ze u kogos 65 rozciaga sie do 66cm, a 70 do 72cm... i zglupialam! chyba powinnam sie pogodzic z mysla, ze bez odsylania sie nie uda:) Odpowiedz Link
martulka_s Re: prosba o pomoc z obwodem 22.02.11, 17:42 Pomierzyłam i Perełka 65 rozciąga się do 74 maksymalnie, podobno wersja plunge jest ścisła. Kostium w grochy 65 rozciąga się do...65 cm maksymalnie. Odpowiedz Link
serpiente.emplumada Czarny HP się pruje! 20.02.11, 17:04 Zauważyłam, że mój czarny HP w rozmiarze 70F pruje się wzdłuż szwu (nie chodzi o rozchodzenie się szwu, ale o rozchodzenie się tkaniny). Wzdłuz pionowego szycia miseczki materiał zaczął się rozchodzić tak, że prześwituje przez niego biała gąbka. Tak, jakby szew za bardzo obciążał tkaninę. Nie za bardzo chcę bawić się w reklamowanie stanika, tym bardziej, że dopóki "dziura" miała dlugość kilku milimetrów, próbowalam sama ją podszyć cienką nicią. Ta uwaga to raczej dla producenta. Jeżeli staniki Effuniak mają tak zejść z jakości (jakości wykonania, nie jakości projektu), że rozłażą się jak chińska bawełna, będę musiała niestety poszukać innej ulubionej marki :( Odpowiedz Link
beatea007 Re: Czarny HP się pruje! 22.02.11, 11:15 Mam tak samo.:( Taki fajny, super wygodny i uniwersalny (dla mnie do wszystkiego - mam mnóstwo czarnych ubrań), że myślałam nawet o dokupieniu drugiego identycznego.. Przeszło mi.:( Nie podszywałam jeszcze, więc może jednak reklamować... Używałam go dość intensywnie i jest trochę sprany, ale to chyba nie usprawiedliwia rozprucia materiału i gąbki na wierzchu? Odpowiedz Link
serpiente.emplumada Re: Czarny HP się pruje! 23.02.11, 11:21 Widzisz, rzecz w tym, że ja akurat o moim HP bym nie powiedziała, że był używany intensywnie, nosiłam go mało w porównaniu do innych staników (np.Chilli, którego noszę od roku naprawdę sporo i nie dzieje się z nim absolutnie nic). Dodam, że piorę staniki tylko ręcznie, więc jestem przekonana, że to nie wina złego użytkowania. Strasznie spodobał mi sie toffi na bazie chabra, ale teraz zastanawiam się, czy inwestować w kolejnego Effuniaka. Odpowiedz Link
i-w-ona Re: Czarny HP się pruje! 23.02.11, 20:34 Inwestować! Dziewczyny pisały gdzieś, że materiał im się w brzydki sposób rozchodził w Georgianie Masquerade. Bywa. Każdej firmie zdarzy się wadliwy produkt i pewnie na taki niestety trafiłaś. Ale akurat Ewa (z tego, co czytałam) bez problemów uznaje reklamacje i naprawdę naprawia swoje wyroby w podobnych sytuacjach. A jeśli tak, to chyba nie warto rezygnować z genialnego kroju i obrażać się na firmę ;-) Dodam, że w żadnym z moich effuniaków nic podobnego się nie działo i w ogóle zdecydowana większość jest ok. Wiadomo, po kilku razach bym się wkurzyła, a decyzja należy teraz do Ciebie. Odpowiedz Link
effuniak Re: Czarny HP się pruje! 24.02.11, 06:29 przede wszystkim - reklamować ! Wysłac do naprawy - jeśli sie da, lub wymiany - jeśli sie nie da Obrazisz się później ;) Odpowiedz Link
beatea007 Re: Czarny HP się pruje! 24.02.11, 22:16 Czy mnie też to dotyczy? (ja tam na firmę i genialną konstrukcję staników i tak nie planowałam się obrażać.:) Tylko i wyłącznie na materiał w czarnym HP...) Mam kilka effuniakowych staników -wszystkie dłużej niż tego halfka- i żaden się nie rozlazł. Np. czarny plisowany jest na pewno bardziej wyeksploatowany, a nawet kokardki nie zaczęły się pruć... Odpowiedz Link
serpiente.emplumada @effuniak 02.03.11, 14:09 Pani Ewo, czy jest w mojej sytuacji możliwość relamacji, jeżeli nie mam dowodu zakupu, czyli paragonu/faktury? Czy wystarczy wydruk z konta bankowego (w tytule przelewu jest numer zamówienia, a w historii zamówień można sprawdzić, że dotyczy to tego stanika)? Odpowiedz Link
anka-ania Re: @effuniak 02.03.11, 14:21 Do reklamacji potrzebny jest dowód zakupu i potwierdzenie przelewu jest jak najbardziej takim dowodem (tak mówią przepisy). Odpowiedz Link
effuniak Re: @effuniak 02.03.11, 15:21 Do reklamacji - tak Do zwrotu/wymiany - potrzeba bezwzględnie paragonu fiskalnego Odpowiedz Link
effuniak No normalnie musze sie Wam pochwalić 02.03.11, 16:05 na mojego dzisiejszego newslattera dostałam od jednej z Was taką odpowiedź : Każdy zwierz ze stada chciałby schować zadek, nie popełniaj więcej tego typu wpadek. Jeśli będę mogła przestać świecić kuprem, Również jakieś gatki w Effuniaku kupię. Figi z biusthalterem stanowiące duet zmienią zwykłe babki w prawdziwe damule. Lecz nie tylko fauna szuka swoich fig Daj i innym wzorom ostateczny szlif. Pomyśl więc o pudrze, toffiku, perełce, A my Tobie hołdy oddamy w podzięce. ;) >>> Uśmiałam sie do łez :)) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: No normalnie musze sie Wam pochwalić 02.03.11, 17:42 To ja się dołączę z moją petycją. ;-) Wiosna idzie, dzień się dłuży Stary stanik nam się nuży Ptaszek śpiewa o miłości Nam się śnią przezroczystości Miękko, zwiewnie i lirycznie Halfcupowo, romantycznie Za gąbeczki dziękujemy Teraz coś lżejszego chcemy Nagie ciałko, koroneczki Słodkie tiule i siateczki Szarak zmianę zapowiada Czyż nowego trendu nada? ;-) Odpowiedz Link
effuniak znaczy - nieprzejżyste dowcipnie, tak ;) 02.03.11, 21:20 zanotowawszy i wdrażawszy od następnych effugaci (supernazwa)!!!! Odpowiedz Link
effuniak i jeszcze .... 02.03.11, 21:26 Elodia, Pierwszalitera - jetsem Wam dłużna staniki :) A Iwonie - effugacie ;) :) Napiszcie maila w tej sprawie lub to zaznaczcie w zamówieniu :) Odpowiedz Link
i-w-ona Re: i jeszcze .... 04.03.11, 22:31 Bardzo się cieszę :-), ale nie wiem czy akurat mnie się te effugacie należą. Wydawało mi się, że taka nazwa gdzieś tutaj funkcjonowała, ale nie jestem pewna... Jeśli ktoś kojarzy osobę, która jej użyła wcześniej, to zdecydowanie tamta powinna te gatki dostać ;-) Odpowiedz Link
zmijunia.lbn Re: i jeszcze .... 06.03.11, 13:33 i-w-ona napisała: > Bardzo się cieszę :-), ale nie wiem czy akurat mnie się te effugacie należą. Wy > dawało mi się, że taka nazwa gdzieś tutaj funkcjonowała, ale nie jestem pewna.. > . Jeśli ktoś kojarzy osobę, która jej użyła wcześniej, to zdecydowanie tamta po > winna te gatki dostać ;-) Effugacie funkcjonują na Balkonetce i chyba na Stanikomanii (komentarze do recenzji Chabra?). Trudno będzie określić, kto był pierwszy, bo prawdopodobnie kilka dziewczyn wymyśliło ten termin niezależnie od siebie. :) Odpowiedz Link
bluemacia Re: doły do Perełek i Szaraka 22.02.11, 08:26 Kiedy pojawią sie zapowiadane już dawno doły do Perełek? Czy do Szaraka są planowane? Jeśli tak, to kiedy? Interesują mnie komplety bielizny, nie kupuję samych staników, a coś ostatnio doły są traktowane po macoszemu przez firmę. Dwa modele majtek nie mają zdjęć, a są w sprzedaży od dawna. :( Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: doły do Perełek i Szaraka 22.02.11, 09:10 No wlasnie: beda majtasy do Szaraka? Nie wiem, czy czekac, czy brac sama gore Odpowiedz Link
zmijunia.lbn Szarak - piękny! 22.02.11, 12:09 Wiedziałam, że jak pojawi się jakiś zwierz, to obślinię monitor :)))) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Szarak - piękny! 22.02.11, 13:03 A czy krój misek jest identyczny jak u czarnych halfków? Kolor ładny, tylko szkoda, że ma czarne dodatki, szczególnie tył jest trochę toporny, bo nadawałby się jako stanik pod jaśniejsze bluzki. Odpowiedz Link
ciociazlarada No właśnie, krój! 22.02.11, 18:43 Jak zobaczyłam, że na modelce miseczka wznosi się w stronę ramiączka, to zakwiczałam z radości... Ale może to moje pobożne życzenia? Też bym chciała wiedzieć, czy Szarak jest taki sam jak Miłość, Szmaragd i Krokodyl. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: No właśnie, krój! 22.02.11, 22:23 Jeżeli te literki przed nazwą modelu oznaczają krój, to HM Szarak powinien mieć krój HM Szarej Panterki. A Szara Panterka to to sam, co czarne Halfki. Z drugiej strony ten Szarak wygląda na nieco bardziej wyciętą miskę, co by poprawiało krój miski w Halfkach, w których linia dekoltu była bardziej prosta i u niektórych troszkę na górze odstawała. Ale to może też iluzja. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: No właśnie, krój! 23.02.11, 11:19 To super! A majtasy beda? Wiesz Effuniaku, ze daleko mieszkam:) wiec wzielabym z wielka checia za jednym zamachem caly komplet. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Szarak - piękny! 22.02.11, 14:04 tez mi się podoba. Lubię takie połączenie kolorów ;-) Przeglądałam sobie właśnie zdjęcia effuniaków i naszła mnie refleksja.. Generalnie nie lubię naturalizmu - podobają mi się stylizowane fotki, ustawione, obrobione i umiejętnie wykadrowane. No, lubię jak jest na co patrzeć.. Ale w przypadku bielizny - nie ma lepszej reklamy, jak to, co pokazuje effuniak. No żadne ze zdjęć Ewy Bień nie przekona mnie do zakupu - choć są super i mogę sobie na nie patrzeć i patrzeć. A te ostatnie effuniakowe foty są świetne. I biją na głowę piękną sylwetkę modelki szmaragda, krokodyla i turkusa, gdzie znać rękę grafika.. Musiałam sie wygadać :-) pewnie dlatego, ze od zagadnienia fotoszopowania zdjęć zaczęło się moje lobbowanie.. Odpowiedz Link
alexis-z Re: Szarak - piękny! 22.02.11, 16:50 Szaraczek jest piękny. Fajny obwód taki srebrny, i te hafty na miseczce. Cudeńko. I sama nie wiem czy go kupić czy może czekać na jeszcze jaśniejsze, ale za pewne jak będę czekać i a nóż jasnych nie będzie to inne dziewczyny mi ten wykupią. Muszę się zdecydować. Odpowiedz Link
kryklu Re: Szarak - piękny! 22.02.11, 16:49 Chcę go! I błagam, błagam, błagam o figi (szorty?) do niego. Odpowiedz Link
polta Ewo, 22.02.11, 20:42 Ewo, obiecałaś kiedyś w galerii rozszerzenie rozmiarówki miękkich halfów. Kiedy można na to liczyć? Odpowiedz Link