Dodaj do ulubionych

Bravissimo z miseczką L

21.01.11, 16:01
Właśnie w angielskim radio nadają, że bravissimo wypuściło największy biustonosz świata. Nie słyszeli widocznie o pewnej polskiej firmie ;) W każdym razie sprawdziłam na stronie internetowej i można kupić Alanę z miseczką L od obwodu 70. Jakieś biuściaste się skuszą? Miejmy nadzieję, że konstrukcja będzie udana.

www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/bravissimo/balconette-bras/au01-details.aspx?colour=petal-pink&ck=GocqCBVFNsWGMYSg0xbvJA%3d%3d
Obserwuj wątek
    • clarisse Re: Bravissimo z miseczką L 21.01.11, 16:15
      > Jakieś biuściaste się skuszą? Miejmy nadzieję, że konstrukcja będzie udana.

Ja się właśnie skuszam. Dopiero co przyszła do mnie Alana 30K i z rozpaczą skonstatowałam, że ładnie się w niej biust układa tylko kurczę pieczonę za mała... i miałam ją wymieniać testowo na 32K, kiedy zobaczyłam ku swemu bezbrzeżenemu zdumieniu, że pojawiły się 30-ki do KK oraz większe obwody do L. Skuszam się tedy wstępnie na 30KK, a potem zobaczymy.
      • nastyyy Re: Bravissimo z miseczką L 21.01.11, 17:22
        O mamusiu.. 70L:D Te, co uważają, że C to duży biust by zawału dostały;p Albo wyobrażały sobie kobitkę z dwoma piłkami takimi do siadania i skakania na nich:D
        • effuniak Re: Bravissimo z miseczką L 21.01.11, 17:58
          a u mnie... 70M ... i to nie kontynentalne ;))))
          • agafka88 Re: Bravissimo z miseczką L 21.01.11, 18:19
            effuniak napisała:

> a u mnie... 70M ... i to nie kontynentalne ;))))

No przecież wspomniałąm w swoim poście o pewnej polskiej firmie ;)

A przy okazji, to może warto wrzucić to 70M w Waszą wyszukiwarkę? Nawet, jeżeli jest to rozmiar tylko na zamówienie, warto, żeby potencjalne klientki wiedziały. Bo pamiętałam, że szyjecie do M, jednak nigdzie nie mogłam tego znaleźć w wyszukiwarce, dopiero w tabeli znalazłam.

A potem będziesz w brytyjskich mediach reklamować się, że to Ewa Michalak szyje największe biustonosze. Tylko angielska strona jest potrzebna.
            • effuniak Aga - wiem i dziekuję :)))) 21.01.11, 18:39
              a strona już lada dzień będzie po angielsku :)
              • nomina A może mały lobbing ;)? 21.01.11, 19:47
                A może mały lobbing w angielskim radiu? Takie kilkaset oburzonych maili, tłumaczących, że od profesjonalnego radia oczekuje się rzetelności dziennikarskiej i podawania informacji zgodnych z prawdą, która to prawda mówi, że polska firma Ewa Michalak szyje Effuniaki nie tylko do 70M, ale też większe obwody w zbliżonym fragmencie alfabetu - powinno zrobić wrażenie ;).
                • i-w-ona Popieram ;-) n/t 23.01.11, 13:52
    • zazulla Re: Bravissimo z miseczką L 21.01.11, 21:29
      Niestety Alana wypada mniejsza, o rozmiar. Ale i tak super. Poza tym posypały się jeszcze inne modele do K:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,91607941,121164701,nowe_modele_do_K_i_wiecej.html
      • ewajan-2 Do Zazulli:) prośba 22.01.11, 09:44
        Mierzyłaś może tę Alanę?
        Mam okazję kupic ją stcjonarnie, ale nie wiem jaki rozmiar,żeby potem nie było problemu z wymianą.
        MAM wymiary 85/114-115,noszę tango i elizę 36H,a freye 36J.
        Możesz cos doradzić?
        • roza_am Re: Do Zazulli:) prośba 22.01.11, 15:45
          Zanim Zazulla tutaj zajrzy możesz poczytać opinie o Alanie w bravissimowym wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,101095081,101095081,BRAVISSIMO_EXCLUSIVE.html

> Mam okazję kupic ją stcjonarnie, ale nie wiem jaki rozmiar,żeby potem nie było
          > problemu z wymianą.

Przecież kupując stacjonarnie możesz sobie dobrać właściwy rozmiar. A nawet jeśli w domu stwierdzisz, ze coś jest nie tak, to przecież w UK masz możliwość zwrotu nieużywanego towaru do sklepu.
          • ewajan-2 Re: Do Zazulli:) prośba 23.01.11, 11:46
            Dziękuję za wątek, poczytam.
            Ja nie będę go kupować osobiście,dlatego zależy mi żeby wycelować w rozmiar.
            • cynamonek77 alana 23.01.11, 18:30
              O suuper, właśnie zamówiłam sobie 34L. Ciekawa jestem jak będzie pasować. Eliza 34K jest trochę za mała w miseczkach ale za to dobra w obwodzie. Z konieczności kupuję 36k z trochę za luźnym obwodem. Nie wiedziałam też, że effuniak produkuje do miseczki M. Kupiłam kiedyś srebrnego 80L ale jednak miseczki są za małe i bułkuje. Może skuszę się znowu jeżeli są w tej chwili większe miseczki dostępne. Jakoś umknęło mi to a faktycznie na stronie sklepu nie ma o wym mowy.
              • myszka.xww Re: alana 23.01.11, 19:31
                Kurcze, też bym chciała.... jakby coś, to ustawiam się w kolejce ;)
                rzecz jasna życzę, żeby pasował idealnie :]
                • cynamonek77 Re: alana 23.01.11, 19:46
                  Mam nadzieję że nie będzie pasował, ale jakby jednak nie chciał ze mną współpracować, dam znać.
                  • cynamonek77 Re: alana 23.01.11, 19:46
                    miało być: "mam nadzieję, że będzie pasował" :)
                    • myszka.xww Re: alana 23.01.11, 20:34
                      cynamonek77 napisała:

> miało być: "mam nadzieję, że będzie pasował" :)

I tej wersji się trzymajmy :]
            • roza_am Re: Do Zazulli:) prośba 23.01.11, 18:41
              A, rozumiem. A czy Twój nabywca wraca (niedługo) potem do Anglii? Bo może udałoby się kupić (jeśli będą w sklepie i koszty pozwolą) parę sąsiednich rozmiarów, a potem zwrócić nietrafione do sklepu?
              • ewajan-2 Re: Do Zazulli:) prośba 23.01.11, 18:46
                No właśnie niestety nie :( ,chętnie bym z tego skorzystała.
        • zazulla Re: Do Zazulli:) prośba 23.01.11, 23:09
          Alana wypada plus minus o miseczkę mniejsza. Nosze teraz cały czas Alanę 32JJ a mierzyłam z Panache Tango, Arizę i Cleo Saffron 32J. Alana ma węższe fiszbiny i bardziej zbiera biust z przodu. Kierując się rozmiarem Elizy i Tango, Alanę wzięłabym 36HH. Ewentualnie zaryzykuj i weź jeszcze 36J i niepasujący spróbujesz sprzedać na giełdzie i Allegro.
          • ewajan-2 Re: Do Zazulli:) prośba 23.01.11, 23:21
            Wielkie dzięki.
            Nie wiem czy będę mogła poprosić o dwa rozmiary,najwyżej kupię później w sklepie internetowym.
            Czy ona rozmiarowo jest podobna do Freyi? Noszę Eleanor 36J.
            • zazulla Re: Do Zazulli:) prośba 24.01.11, 00:00
              Niestety, Frei nie noszę od kilku lat i ciężko powiedzieć.
              • ewajan-2 Re: Do Zazulli:) prośba 24.01.11, 10:05
                Ja właśnie też mało noszę ,wolę Panache :)
                Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
                • cynamonek77 alana 04.02.11, 13:56
                  No i niestety nie prędko przyjdzie mi przekonać się o tym jak fajnie leży alana:( Moja przesyłka w tajemniczy sposób wyparowała na poczcie. Rano listonosz pakował worek na jednej poczcie, wystawił mi na szczęście awizo bo za duża była przesyłka, a jak sprawdzał zawartość worka na docelowej poczcie okazało się że nie ma tej paczki. Mają kilka dni to wyjaśniać. Dobrze że zmienili mi listonosza i ten jest taki dokładny. Przesyłka nie była rejestrowana, ale jako że mam awizo i wszyscy widzieli paczkę to mogę składać skargę (nie reklamację bo nierejestrowana) i starać się o odszkodowanie wrrrrr. W tym chorym kraju szlag mnie trafi. Ale jestem zła.
          • katinkova Re: Do Zazulli:) prośba 04.02.11, 20:14
            harrr harrr harrrr mniejsza?
            Coś mi się wydawało, że jest dużomiskowcem... a produkują dopiero od 30DD.
            A małomiskowca można wypróbować w takim razie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka