Dodaj do ulubionych

Potrzebuję pomocy w doborze stanika :/

09.03.11, 11:14
Dziweczyny: ratunku! Albo mi napiszcie propozycje konkretnych modeli, albo pokierujcie mnie gdzie szukać na forum, bo jakoś nie mam cierpliwości. W kwietniu idę na wesele, kieckę już na szczeście mam ale problemem jest stanik. Rozmiar: 75GG (effuniakowe) / 32GG ewentualnie 34FF (brytyjskie), czarny, nisko zabudowany na piersi - chodzi mi szczególnie o to miejsce, gdzie miseczka jest łączona z ramiączkiem. Mam Effuniaka HP Czarny, wystaje - bardzo. Mam Panache Masquerade Nemesis - wystaje troche mniej, ale jednak wystaje. Problem polega na tym, że nie jest to wystawanie spod miejsca łączenia sukienki z ramiączkiem, tylko jakieś 2 cm w strone pachy. Więc najlepszy byłby jakiś stanik, który na piersi jest "płaski" czyli ramiączko jest od razu z miski, ewentualnie taki, który będzie się dało zmodyfikować jakoś na jeden wieczór, bez większego uszczerbku dla niego. Biorę też pod uwagę fakt, że będę musiała odpruć ramiączka z przodu i przyszyć je bliżej środka, w stosunku do zamysłu producenta, tak, żeby schowały się pod ramiączkami od sukienki.
Macie jakieś pomyśly? (od razu powiem: nie jestem wprawiona w zagranicznych zakupach, więc raczej wolałabym jakieś propozycje z polskich sklepów internetowych :/)
Obserwuj wątek
    • kasia_grubasia Freya Deco strapless 09.03.11, 12:48
      W Body:

www.body.sklep.pl/product-pol-271-Freya-Deco-Strapless-Nude-Biustonosz.html
      Akurat na zdjęciu cielak, ale czarny też jest.
      • kasia_grubasia Re: Freya Deco strapless 09.03.11, 13:00
        W komplecie są dopinane ramiączka, a sklep mieści się w Lublinie na ul. Lubartowskiej.
      • kasienka.body Re: Freya Deco strapless 09.03.11, 13:34
        Właśnie miałam to samo polecić - deco strapless jest nisko zabudowany i ma dwa miejsca zaczepienia ramiączek - bardziej z przodu i bardziej na zewnątrz.
        Jest również dość ścisły, więc polecałabym raczej 75tkę, miski ma o rozmiar większe.
        Jeśli normalnie nosisz 75FF z brytyjczyków to celowałabym 75F, ewentualnie 75FF.
        Czarny też jest:

www.body.sklep.pl/product-pol-288-Freya-Deco-Strapless-Black-Biustonosz.html
        • alice1984 Re: Freya Deco strapless 10.03.11, 09:36
          @kasienka: a masz go cały czas na stanie? bo na razie nie mam kiedy do Ciebie przyjechać :/ i tak chciałam pojechać do Body, ale najpierw chciałam się na forum zorientować, co by wiedzieć jakie mam możliwości :)
          • kasienka.body Re: Freya Deco strapless 10.03.11, 10:29
            Alicjo - w razie potrzeby będę uzupełniać, cielisty w miarę regularnie jest uzupełniany, czarny w tej chwili jest po jednej sztuce z rozmiaru, ale może nie "wyjdzie" do Twojej wizyty :)
      • besame.mucho Re: Freya Deco strapless 09.03.11, 13:54
        Dokładnie, też mi Deco przyszło do głowy.
        A jeśli Deco nie będzie leżało, to rozglądaj się za innymi straplessami, większość z nich ma o wiele bardziej poziomą miseczkę na górze niż inne staniki.
    • mmadalena79 Re: Potrzebuję pomocy w doborze stanika :/ 10.03.11, 11:00
      wonderbra ultimate strapless, nisko zabudowany, zupełnie pozioma linia, można dopiąć ramiączka w kilku miejscach, ale i bez nich świetnie trzyma, i celuj raczej w 34, bo jest ścisły i ma na całym obwodzie, łącznie z miską ma silikon. A z ramiączkowców może madison z masquerade, jak gdzieś dostaniesz, też jest poziomy i ma krótką miskę, ale możliwe, że musiałabyś przeszyć ramiączka bliżej środka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka